Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Περί κουκιών και οσπρίων

Απορημένοι άκουγαν οι συνομιλητές γνωστό Πολυγυρινό – στο περιθώριο της αποψινής ομιλίας του Κ. Μπογδάνου - να τους ρωτά: Ξέρετε ποιο είναι το ακριβότερο όσπριο; Και επειδή ήταν φυσικό να μην καταλαβαίνουν οι συνομιλητές του τι εννοεί, απάντησε ο ίδιος: Τα ακριβότερα όσπρια είναι τα …κουκιά! Ακόμα μεγαλύτερη απορία, οπότε επεξηγεί: Ξέρετε πόσο πουλιόταν το ΕΝΑ ΚΟΥΚΙ την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι στα παράλια του Δήμου μας: 500 ευρώ! Ανεβαίνοντας προς τα ορεινά, η τιμή έπεφτε –είναι φτωχότερα τα μέρη, βλέπεις-, πάντως όχι κάτω από 120 ευρώ! Το ΕΝΑ ΚΟΥΚΙ!
Μπερδεμένος ήταν ο ακροατής --->>>

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη

Μετά από πρόσκληση που έλαβε η Κίνηση Πολιτών Αριστοτέλη, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις αντιπροσωπίας του συνδιασμού με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Ευθυμίου, με τον κ. Βλαχόπουλο την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 και με τον κ. Πάχτα την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010 στο Δημαρχείο του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου. Στις συναντήσεις έγινε διεξοδική συζήτηση για τα μείζονα προβλήματα του νέου Δήμο και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
Εκφράστηκε η πάγια και σταθερή θέση της Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη, ότι για να αναπτυχθεί ο τόπος μας είναι απαραίτητο να απεξαρτηθεί --->>>

Κυκλοφορεί με μια πολυτελέστατη Porsche Cayenne

Που βρήκε τα χρήματα ο κ. Τσαμασλής?
Ο κ. Τσαμασλής, ο νυν αντινομάρχης του Ψωμιάδη και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, κατέχει θέση υπαλλήλου καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο άνθρωπος ο οποίος πριν απο... λίγες ημέρες ομολόγησε δημοσίως ότι τα έργα στη νομαρχία δεν έγιναν ποτέ, κυκλοφορεί με μια πολυτελέστατη Porsche Cayenne.
-Που βρήκε τα χρήματα ο κ. Τσαμασλής?
ΠΗΓΗ

Λαϊκή Συσπείρωση Αριστοτέλη

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ.
ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΑΚΥΡΟ Η ΛΕΥΚΟ.

Άσκηση μνήμης και πολιτικής αξιοπρέπειας για τους κυρίους Βαγιωνά και Πάππα

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Χρήστου Πάχτα για το Δήμο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ προέτρεψε τους ψηφοφόρους της ΝΔ ο Βουλευτής του κόμματος κ. Γιώργος Βαγιωνάς, από το δελτίο ειδήσεων της της TV HALKIDIKI την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου. Δικαιολόγησε δε την θέση του ως εξής:
“Πιστεύω οτι θα είναι ο καλύτερος Δήμαρχος της Ελλάδος γιατί πέρα από τα χρήματα που προβλέπει ο Καλλικράτης υπάρχουν μόνο Ευρωπαϊκά χρήματα. Ο Χρήστος Πάχτας έκανε δέκα χρόνια Υπουργός με το αντικείμενο αυτό. Έτσι λοιπόν για μερικά μεγαλόπνοα σχέδια όπως η Διώρυγα του Ξέρξη μπόνο αυτός μπορεί να πάρει χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση...”.
Την επόμενη μέρα, 11 Νοεμβρίου, τη --->>>

Αύριο Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου

Ευχαριστίες του Θωμά Καπλάνη και 2ος γύρος των εκλογών!

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συνδημότες του νέου Δήμου Πολυγύρου που μας στήριξαν κατά τη διάρκεια ενός πολύ δύσκολου προεκλογικού αγώνα και αντιστεκόμενοι σε κάθε είδους πιέσεις, απειλές και ψεύτικες υποσχέσεις έδωσαν με την ψήφο τους στο Συνδυασμό μας ποσοστό 27,12%.
Οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν ήρθαν κοντά μας αβίαστα, πιστεύοντας στην αξιοσύνη και στο ήθος όλων των υποψηφίων του συνδυασμού μας. Η ψήφος τους ήταν αποτέλεσμα ελεύθερης επιλογής. Ενόψει του Β' γύρου των εκλογών για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο μας, καλούμε όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους την προηγούμενη Κυριακή να --->>>

Σιωπά ο κ. Ψωμιάδης για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και για τα έργα «μαϊμού»

«Ο κ. Ψωμιάδης σιωπά για την εμπλοκή του με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης και κάλεσε τον ανθυποψήφιό του να δώσει επιτέλους απαντήσεις «Ένας από τους λογαριασμούς τους οποίους έχει αφήσει ανοιχτούς ο κ. Ψωμιάδης με την κοινωνία στη Θεσσαλονίκη, είναι η εμπλοκή του με το Βατοπέδι. Όμως, μέχρι τώρα «ποιεί τη νήσσα». Εβδομήντα έξι οικόπεδα από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, δόθηκαν στον --->>>

Περί ...περαίωσης...

--->>> 

Υπ. αντιπεριφερειάρχης Ι. Γιώργος

Απόψε το βράδυ στις 20:15 ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος θα εμφανιστεί στην TV Χαλκιδική.

Ο Μαντούβαλος στηρίζει Μιχαλολιάκο και οι Σύμβουλοί του Γιάννη Μίχα, στον Πειραιά!!!

Τη στήριξη τους στον κ. Γιάννη Μίχα για τη διεκδίκηση του Δήμου Πειραιά δίνουν με ανακοίνωση τους οι υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Πέτρου Μαντούβαλου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΘΡΥΛΟΣ του Πέτρου Μαντούβαλου δηλώνουμε ότι αγωνιστήκαμε στο πλευρό του επικεφαλής του συνδυασμού μας.
Μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής δηλώνουμε ότι αφού ο συνδυασμός μας δεν βρίσκεται στον β΄γύρο, αποφασίσαμε με συντριπτική --->>>

Ο Γιάννης Δριβελέγκας για τις κάλπες της Κυριακής

Η επιλογή (του καθενός) για την Κυριακή των εκλογών!

Η παραπάνω αφίσα είναι αγνώστου (για μας) εμπνευστή και κατασκευαστή!
Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έκανε πάταγο, κυριολεκτικά!

Ευχαριστήρια επιστολή

Aγαπητοί συνδημότες,

Η πρόταση του Κώστα Μπογδάνου να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο «Κίνηση Ενεργών Πολιτών» του δήμου Πολυγύρου, ήταν πρόκληση για μένα.
Πιστεύοντας πως και εγώ μπορούσα να προσφέρω, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτω, για το καλό του δήμου, διεξήγαγα έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς, που με τιμήσατε με τη ψήφο σας και με αναδείξατε στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου μας.
Επίσης αισθάνομαι βαθύτατα την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες, ανεξαρτήτως προτίμησης συνδυασμού, για την ζεστασιά, τη φιλία, την αγάπη και την εκτίμηση που έδειξαν στο πρόσωπο μου, παρά την δικαιολογημένη ,λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων , μακροχρόνια απουσία μου από τον τόπο μας.
Την Κυριακή , 14 Νοεμβρίου, μας δίνετε --->>>

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΨΩΜΙΑΔΗ - ΜΠΟΛΑΡΗ

Ψηφίζοντας ...προβοκατόρικα και στο 2ο Γύρο...


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Είναι μια ψήφος εύκολη…
Τα είπαμε, τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε… Απλά, θα …ξανα-μαυρίσω τον Ψωμιάδη, για τη χαρά της …πράξης περισότερο και όχι τόσο για να υπερψηφίσω τον Μπόλαρη

ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5 ΔΗΜΟΥΣ: Είναι μια ψήφος δύσκολη…
Έστω (λέμε τώρα …ποιητική αδεία), ότι είμαι επίτιμος δημότης Χαλκιδικής κι έχω το δικαίωμα να ψηφίσω και στους 5 Δήμους της Χαλκιδικής (!!!) Τι να κάνω; --->>>

Πριν δυο ώρες στην Αρναία!

Απόπειρα ληστείας πραγματοποιήθηκε στις 7:45 στις Τράπεζες Εθνική και Αγροτική στην Αρναία. Ήταν τρείς ένοπλοι με καλάζνικωφ που χτύπησαν σχεδόν ταυτόχρονα τα δύο υποκαταστήματα και τραυμάτισαν έναν υπάλληλο της Εθνικής. Φεύγοντας ενεπλάκησαν σε τροχαίο και κατευθύνθηκαν προς Παλαιόχωρα. Άγνωστο μέχρι τώρα αν κατάφεραν να πάρουν χρήματα. Αυτή την ώρα η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους της περιοχής.
Οι ληστές ήταν 4 και διέφυγαν --->>>

Υποψηφιότητες που στηρίζει η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ!!!

Ακούστε στη συνέχεια της ανάρτησης τις υποψηφιότητες που στηρίζει η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ (!!!), στη Χαλκιδική και στην Περιφέρεια, δια στόματος (δελτίου τύπου) ενός "εκλεκτού-πολυαγαπημένου παλιού της φίλου" (καλά από αυτόν απαλλαχτήκαμε) !
ΠΡΟΣΟΧΗ,  να μην παρεξηγηθούμε κιόλας:
Κόντρα σε ότι ακούσετε και δείτε!!! --->>>

Σχολιασμός ...εκλογικών αποτελεσμάτων!

Ο Ψινάκης....Νιαουρίζει

Ένας από τους σοφούς αυτού του τόπου είπε: "Η συνάρτηση της Δημοκρατίας είναι το κατά κεφαλήν επίπεδο και η κατά κεφαλήν καλλιέργεια του λαού"
Ανάμεσα σε αυτούς που κέρδισαν ή έχασαν στις εκλογές, υπάρχουν και αυτοί που νιαουρίζουν. Με αυτό το γουργούρισμα της ικανοποίησης. Ο κύριος Ψινάκης αναμφίβολα είναι ένας απ αυτούς. Πρώτος σε ψήφους στον συνδυασμό Κακλαμάνη, μπορεί να ανοίξει σαμπάνιες, ή να ρίξει αυτάρεσκα την πασμίνα στον ώμο. Κατάφερε να σκαρφαλώσει --->>>

Τα φόρτωσε στους υπαλλήλους μόνο!!!

Παρακουλουθήσαμε, Πέμπτη 11/11,  την εκπομπή του Κώστα Γλύκου σε τηλεοπτικό κανάλι της Χαλκιδικής.
Καλεσμένοι ο Βασίλης Λαφαζάνης από το ψηφοδέλτιο του Μπογδάνου και η Ιφιγένεια Κυριάκου από το ψηφοδέλτιο του Ζωγράφου.
Όταν ο Β. Λαφαζάνης έκανε αναφορά στην παράνομη (όπως αποδείχθηκε) άδειαπου δόθηκε από τη Νομαρχία Χαλκιδικής στο συγκρότημα Στέγγου για 80.000 τ.μ κτίσματα, η Ιφιγένεια Κυριάκου αντέδρασε λέγοντας ότι "δεν θα απολογηθεί ο Ζωγράφος ως υπ. Δήμαρχος Πολυγύρου και το ψηφοδέλτιο του για όσα έκαναν υπάλληλοι της Νομαρχίας" !!!
Εν ολίγοις τα φόρτωσε όλα και ΜΟΝΟ στους υπαλλήλους της Νομαρχίας χωρίς, μάλλον σκόπιμα, να αναφέρει το έγγραφο του Ζωγράφου προς την πολεοδομία! Μην τρελαθούμε!
Όμως...
-Θα συμφωνήσουμε κυρία Ιφιγένεια μαζί σου (δε βαριέσαι!), θα συμφωνήσουμε επίσης πως έφταιγαν ΜΟΝΟ οι υπάλληλοι της Νομαρχίας όταν:
- Οχήματα και υπάλληλοι της Νομαρχίας κουβαλούσαν έπιπλα γραφείου στο εκλογικό σου κέντρο στον Πολύγυρο, όταν ήσουν υπ. βουλευτής!
-Χρησιμοποιούσες τα υπηρεσιακά τηλέφωνα της ΝΕΑΔΙΧ για τις προεκλογικές --->>>

Τι θα ψηφίσω και γιατί!

Γράφει η ΕΝΕΔΡΑ
Να ‘μαστε λοιπόν. Πάμε ολοταχώς για τη «δεύτερη Κυριακή».
Δύο είναι οι επιλογές που φαντάζουν μπροστά μου:
Να ψηφίσω Λευκό ή απλά να μη πάω καθόλου στην κάλπη.
Να ψηφίσω αυτόν που δεν ψήφισα την Κυριακή ή να ρίξω άκυρο
Επιλογή 1η: Την Κυριακή ψήφισα με κριτήριο την καταδίκη της πολιτικής του Μνημονίου. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρξει μαζική έκφραση του θυμού και της αγανάκτησης του κόσμου και καταδίκη της πολιτικής του Μνημονίου με μαζική υπερψήφιση των αριστερών συνδυασμών ή τουλάχιστον με μαζική συμμετοχή στην κάλπη αλλά με ψήφο στο λευκό ή άκυρο. Η αποχή δεν ταιριάζει καθόλου σε ένα λαό --->>>

Κάθε πρωί που κίναγα να πάω στη δουλειά…

Έχω έναν πατέρα! Και το λέω έτσι γιατί υπάρχουν άλλα ‘τυχερά’ παιδάκια που έχουν 2 ή καμιά φορά και παραπάνω πατέρες (και όχι πατεράδες όπως θέλουν κάποιοι να με διορθώσουν!). Βέβαια είναι και άλλα που δεν έχουν κανένα πατέρα. Είτε από μαλακία του ‘Αυτός-Ο-Ίδιος’ (aka God), είτε από μαλακία του ίδιου του πατέρα. Σε ελάχιστες περιπτώσεις φταίει και η μητέρα (μανούλα, μαμά), αλλά για αυτές τις περιπτώσεις απευθυνθείτε σε κάποιο από τα σήριαλ του Παπακαλιάτη· τις εξηγεί όλες σε βάθος!
Ο δικός μου ο πατέρας, το λοιπόν, δεν είναι συνηθισμένος Έλληνας πατέρας. Δεν πίνει (μονάχα καλό κρασί και αυτό σπανίως), δεν καπνίζει (αν και τον έχω δει!), και γυμνάζεται (εντατικά θα έλεγα). Αυτά τα τρία και --->>>

Η Μακεδονία βγαίνει από τη σκιά και έρχεται στο Φως

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Οι λαϊκές δυνάμεις δεν πρέπει να παγιδευτούν από τα άθλια τεχνάσματα των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και το ΚΚΕ και τα λαϊκά συμφέροντα τα χωρίζει άβυσσος από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ που είναι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι για τα εγκλήματα σε βάρος του λαού. Καμία ψήφος στους υποψηφίους τους και στην αντιλαϊκή πολιτική τους.
Ο λαϊκός απεγκλωβισμός από --->>>

Μοναξιά!

Ανοίγω τον υπολογιστή και βλέπω μηδέν μηνύματα και γιατί δηλαδή ντέ κι' από καλά να έχω μήνυμα, ούτε να διορίσω μπορώ κάποιον, ούτε να τάξω κάτι μπορώ.
Σκάβω στα γράμματα και στις λέξεις μήπως και βρω το θησαυρό, αλλά προηγήθηκαν άλλοι, με γνωριμίες και περγαμηνές. Έτσι μένω στο καθημερινό και τετριμμένο, υγείαν έχομεν και υγείαν δι' εσάς επι κλπ κλπ και καληνύχτα σε όλους και αν σας φέρει ο δρόμος κι' 'απο δω ανοιχτά είμαστε από πρωίας μέχρι νυχτός.
Περιμένουμε να ξαναψηφίσουμε μήπως και αλλάξει κάτι. . . Και αν βγει ο Χρήστος στον Αριστοτέλη, ας κάνει κάτι για τον πλάτανο της Αρναίας. Έχω ετοιμάσει προτάσεις, αλλά θα τις στείλω μετά από το αποτέλεσμα. Με ζόρισε --->>>

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ

Προς τους συνδημότες του Δήμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Εφημερίδες, Περιοδικά, blogs, Πολίτες
Φίλες και Φίλοι,
θέτω υπόψη σας ένα κειμενάκι σχετικά με διακηρύξεις και συμπεριφορές του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Πάχτα, για ενημέρωσή σας.
Φιλικά,
Βασίλης Σεβδαλής, ΙΚΑΡΙΑΣ -, 14 -71 ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ, ΤΗΛ: +30210--- 32178, FΑΧ: +210-81 ---32
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ
Πριν από μερικούς μήνες μου είπαν συνδημότες μου:
- Κατεβαίνει ο Χρήστος Πάχτας για Δήμαρχος στον Δήμο Αριστοτέλης.
- Αστειεύεσθε, γέλασα. Γίνεται ο Δεσπότης διάκος;
Στις 7 του Νοέμβρη ο Χρήστος Πάχτας βγήκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, πρώτος, εισπράττοντας το 41,64% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον πετυχημένο δήμαρχο των Σταγίρων - Ακάνθου Μιχάλη Βλαχόπουλο, που συγκέντρωσε το 36,85%.
Πώς μπόρεσε να πείσει τόσο κόσμο; Δεν το χωράει ο νους μου. Ρωτώ να μάθω.
- Ο Πάχτας θέλει να τον ψηφίσουμε --->>>

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Με την ήττα 85-77 από τον Δούκα στην Αθήνα συνέχισε το Στρατώνι για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Οι αθλητές μας, που αγωνίστηκαν ακόμα μια φορά χωρίς τον τραυματία Πιπιλιάρη ο οποίος θα υποβληθεί σε εγχείρηση στο γόνατο, βρέθηκαν από την αρχή πίσω στο σκορ(30-17 στο 10', 66-53 στο 27').Στην τελευταία περίοδο οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου ανέβασαν την απόδοση τους και έφτασαν τη διαφορά στους 3 πόντους(76-79 στο 38'), ενώ τους ακυρώθηκε λανθασμένα καλάθι από τους κατά τα άλλα άριστους διαιτητές. Επόμενος αγώνας την επόμενη Κυριακή(21/11/2010,17.00) στην Αρναία με το Πέραμα/Ερμή. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: --->>>

Αντινομάρχης Θεσσαλονίκης: "Έργα μαϊμού" !!!