Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Η "Αριστερή φράξια" στηρίζει ...

Η "Αριστερή φράξια" Χαλκιδικής παρακολουθώντας τις εξελίξεις της παρούσας περιόδου στο χώρο της αυτοδιοίκησης διαπιστώνει με λύπη, για μια ακόμα φορά, την πολυδιάσπαση των αριστερών - προοδευτικών δυνάμεων.
Η "Αριστερή φράξια" κατέβαλε, με τις δυνάμεις που διαθέτει, προσπάθειες για ενωτικά δημοκρατικά ψηφοδέλτια χωρίς αποτέλεσμα.
Θεωρεί απαράδεκτη την παθητική πολιτική στάση (ή αλλιώς του καναπέ), τη στροφή προς συντηρητικές  κατευθύνσεις και λύσεις και πιστεύει ότι θα πρέπει να στηριχθούν αυτοδιοικητικά σχήματα που δίνουν εγγυήσεις προς μια προοδευτική κατεύθυνση της κοινωνίας με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο και στόχους την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και την ποιότητα Ζωής, την παροχή Κοινωνικών Υπηρεσιών, τη Νέα Γενιά και τον Αθλητισμό και με τα εχέγγυα που παρέχουν οι επικεφαλής των σχημάτων αυτών και των συνεργατών τους.
Ανταλλάσσοντας απόψεις --->>>

Οι ..."καναλάρχες" θα απαντήσουν ποτέ;

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης καθαρά κατήγγειλε ότι τα δύο τηλεοπτικά κανάλια της Χαλκιδικής αρνήθηκαν να τον "φιλοξενήσουν" για το θέμα των καταγγελιών του που αφορούν την άδεια 80.000 τ.μ. στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς!
-Πότε τα δύο κανάλια θα απαντήσουν σ' αυτήν τη σοβαρότατη καταγγελία;
-Μήπως η υπόθεση πρέπει να φθάσει στο ραδιοτηλεοπτικό;

Τέρμα οι παραιτήσεις στο Σύλλογο Μηχανικών! ...Ότι έγινε!

Νικολακόπουλος Γιώργος και Λειβαδιώτου Κατερίνα υπέβαλλαν την παραίτησή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών και Υπομηχανικών Νομού Χαλκιδικής!
Ο λόγος γνωστός: Το ζήτημα του ρόλου που έπαιξε ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου με έγγραφο μείζονος σημασίας για την έκδοση οικοδομικής άδειας 80.000 τ.μ. στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς!
Ποιοι απέμειναν στο Διοικητικό Συμβούλιο; Έχουμε:
-Χλιούμης Ανδρέας, Πρόεδρος του Συλλόγου, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Ζωγράφου στο Δήμο Πολυγύρου!
-Ευσταθίου Μιχάλης, Γραμματέας του Συλλόγου, συνεργάτης του Στέγγου!
-Κάκκας Γεώργιος, υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής με το ψηφοδέλτιο Ψωμιάδη! 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΡΗΝΗΣ 3-1

Δύσκολα ο Απόλλων Αρναίας κέρδισε για το κύπελλο Χαλκιδικής την Θύελλα Κρήνης με 3-1 και πέρασε στην επόμενη φάση. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 32΄. Στο δεύτερο ημίχρονο η Αρναία ανέβασε την απόδοσή της και με γκoλ των Καλτσού και Σαλέπη (2) πήρε την πρόκριση.
Επιμέλεια: Στέλιος Ρήγας

Ας ακουστούμε με …«Σήμα καμπάνα» αύριο !!!


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

Ότι είχανε να μας πουν, το είπανε. Και με το …παραπάνω. Τους πιστέψαμε ή όχι, πάντως τους ακούσαμε. 
Τώρα, ήρθε η δικιά μας ώρα, να μιλήσουμε. Και η φωνή μας, πρέπει να είναι δυνατή. 
Ας ακουστούμε, με «Σήμα καμπάνα» δηλαδή ! 

Κι όσο κι αν «…οι εκλογές δεν αλλάζουνε το σύστημα, αλλιώς θα ήτανε παράνομες κλπ, κλπ…», που δεν έχω πολλούς λόγους για να μη το πιστεύω, ας πάμε στη κάλπη, ν’ αλλάξουμε, έστω λίγο, τα πράγματα…
Θέλω να επαναλάβω και να πω καθαρά:
ΠΡΩΤΟ, στη Περιφέρεια, ας πούμε ΟΧΙ στον Ψωμιάδη και
ΔΕΥΤΕΡΟ, στους Δήμους, ας δώσουμε την ψήφο μας, σε συνδυασμούς της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ… --->>>

ΟΛΟΙ τους μούγκα! ...ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ!

Από blogs του Νομού "ζητήθηκε" να τοποθετηθούν και να  πάρουν θέση, για τις αποκαλύψεις του Βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη, (αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο να ζητηθεί ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ) θεσμικά πρόσωπα και φορείς!
Δεν είδα όμως κανέναν από όσους "προκαλούσαν" τα blogs να πάρει θέση για το μέγα θέμα ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
Ας θυμηθούμε ότι αυτό το σκάνδαλο στις εκλογές του 2004 έκρινε ουσιαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα φέρνοντας τη Ν.Δ. και τον Καραμανλή στην εξουσία με τα γνωστά πλέον πεπραγμένα τους, με την ανικανότητά τους, το ριφιφί στο δημόσιο πλούτο της Χώρας με τα πρωτοφανή σκάνδαλα και οδηγώντας τη χώρα στην χρεωκοπία.
Αντιλαμβανόμαστε την αδυναμία του Νομάρχη --->>>

Και νέα παραίτηση στο Σύλλογο Μηχανικών Χαλκιδικής!!!

Προς Σύλλογο Μηχανικών
και Υπομηχανικών Χαλκιδικής
22ας Απριλίου 1 Πολύγυρος
Κοινοποίηση
1. ΤΕΕ (Ν.Ε. Χαλκιδικής)
2. ΣΠΕΔΕ Χαλκιδικής
ΘΕΜΑ: Παραίτηση από το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών & Υπομηχανικών Χαλκιδικής
Μετά από την δημοσίευση σε γνωστό Blog του Νομού μας του με αρ. πρωτ.76/05-08-2010 εγγράφου του Συλλόγου, έλαβα και εγώ γνώση για την ύπαρξή του, παρότι θεωρητικά ως μέλος του Δ.Σ. έπρεπε ήδη να το ξέρω.
- Επειδή ο λόγος για τον οποίο έβαλα υποψηφιότητα στον Σύλλογο και οι συνάδελφοι μου με τίμησαν με την ψήφο τους είναι η προάσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων και η διεκδίκηση καλύτερων όρων για το επάγγελμα του μηχανικού
- Επειδή πολλοί και διάφοροι μπορεί να παίζουν πολιτικά (και όχι μόνο) παιχνίδια στην πλάτη των μηχανικών, τους οποίους έχω κληθεί κι εγώ μαζί με άλλους να εκπροσωπώ
- Επειδή δεν είμαι σε θέση σήμερα και χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση, να εκφέρω επαγγελματική – επιστημονική άποψη για το θέμα του εγγράφου,
- Επειδή θεωρώ ότι ο Σύλλογος Μηχανικών δεν πρέπει να είναι μικρομάγαζο κανενός για να προωθεί προσωπικά ή άλλα συμφέροντα
ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Και προτείνω να συγκληθεί άμεσα η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, ώστε να λάβουν εν πρώτοις γνώση για το θέμα οι συνάδελφοι και κατόπιν να ληφθεί συλλογική απόφαση για το θέμα που αναφέρεται στο επίμαχο έγγραφο.
Λειβαδιώτου Κατερίνα
Πολιτικός Μηχανικός

Δήλωση υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη για την επίσκεψη Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης

Πληροφορήθηκα την επίσκεψη του κ. Ψωμιάδη στο εκλογικό μου κέντρο και την εκλαμβάνω ως έκφραση συγνώμης προς τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, για την προηγηθείσα απρεπή συμπεριφορά του και ως τέτοια την αποδέχομαι. Ελπίζω ότι ο κ. Ψωμιάδης την εννοεί και θα τη θυμάται στο δημόσιο βίο του κι ότι αυτή δεν αποτελεί ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ, όπως μας έχει συνηθίσει. Γιατί αν πρόκειται περί αυτού, που το απεύχομαι, θα ισχύει η γνωστή θυμόσοφη ρήση «από τότε που εφευρέθηκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο».
Το γραφείο τύπου

Το γιατί της παρέμβασης

Γιατί πιστεύουμε ότι η ενασχόληση με τα κοινά, τα της κοινωνίας, αποτελεί ή θα έπρεπε να αποτελεί στοιχειώδη φυσική λειτουργία του ζωικού είδους που ονομάζεται άνθρωπος καθώς ο άνθρωπος είναι όν πολιτικό στη γη του Αριστοτέλη.
Η κοινωνία, όλοι μας δηλαδή, παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τις εξελίξεις, οικονομικές και κοινωνικές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και ο καθένας αρχίζει να αναρωτιέται πώς θα ανταπεξέλθει σ’ αυτές. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και όλοι μοιάζουν να περιμένουν το μεγάλο μπαμ ενώ προς το παρόν διατηρούν τη ψυχραιμία τους. Την αγωνία αυτή καλλιεργούν και προσπαθούν οπωσδήποτε να εκμεταλλευτούν όλοι οι σύγχρονοι --->>>

Πάλι στη "μούγκα";

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Πολεοδομίας Νομαρχίας Χαλκιδικής στη μούγκα θα την βγάλουν πάλι;
-Καρφάκι δεν τους καίγεται!

Τι ρόλο έπαιξαν οι δύο μηχανικοί;


Τους καταγγέλλει συνάδελφός τους, Μηχανικός, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Χαλκιδικής ότι έστειλαν έγγραφο στο Νομάρχη Χαλκιδικής χωρίς το θέμα να συζητηθεί !
Πρόκειται για τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συλλόγου!
-Ποιος είναι ο ρόλος τους στο θέμα που αποκάλυψε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης;

«Αν δεν κερδίσω, η Ελλάδα θα ξαναψηφίσει» !!!


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
…Με αυτό τον τίτλο, το ιταλικό περιοδικό "Panorama" δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με θέμα τον γνωστό πλέον ..."νταλγκά" του, να ψηφίσουμε ότι μας σερβίρει, είτε είναι καλό, είτε ...σαβούρα... 
Αποσπάσματα της συνέντευξης ΕΔΩ

Αυτός ρε ‘σεις, το πήρε πλέον πολύ Προσωπικά
Γιατί να μη το πάρουμε κι εμείς ;  

Άντε γιατί ο Έλληνας ...μούγκα-μούγκα, αλλά δεν τη γουστάρει και πολύ την πρόκληση... 
και δεν το' χει σε τίποτα να πάρει εντελώς ...ανάποδες και να του εξηγηθεί "αλα Καραμανλή" κι ας τραβιέται για κάλπες πάλι, καταχείμωνο...

"Ψηφίστε γυναίκες"

SUPER 3 Πολυγύρου: 4 χρόνια χωρίς τον Σάκη

Πριν από λίγες ημέρες τελέστηκε μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τον αδόκητο χαμό του μέλους του SUPER 3 Πολυγύρου, Σάκη Δαούτη.
Οι μνήμες μας, ωστόσο, παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Για όλους εμάς που γνωρίσαμε τον Σάκη, είναι σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.
Για μία ακόμη φορά, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στους οικείους του.
Σάκη, θα σε θυμόμαστε για πάντα.
ΣΑΚΗ ΖΩΝΤΑΝΟΣ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΕΙΑΝΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση στον Άγιο Νικόλαο!

5-11-10
Στην πλατεία του Αγ. Νικολάου  η Λαϊκή Συσπείρωση απέδειξε ότι θα είναι η έκπληξη των εκλογών.
Ευχαριστούμε το blog της Ρεσπέντζας για τις αναρτήσεις των ομιλιών μας .
Εμείς δεν έχουμε κρυφούς χορηγούς που με το αζημίωτο πατρονάρουν την σκανδαλώδη διαφημιστική καμπάνια άλλων υποψηφίων και θα καλεσθούν οι πολίτες τις Σιθωνίας αν κάνουν την βλακεία και του ψηφίσουν να πληρώσουν τα σπασμένα.
Το γραφείο τύπου

ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών στις εκλογές αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στο νομό Χαλκιδικής

Για μια ακόμα φορά η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Ν. Χαλκιδικής ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις πέτυχε μεγάλη νίκη στις εκλογές των αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών που ανέδειξε πρώτη δύναμη την παράταξή μας στο χώρο της Χαλκιδικής με ποσοστό 42,41% για το τοπικό Π.Υ.Σ.Δ.Ε., αλλά και για το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (ποσοστό 35,33%) και το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. (ποσοστό 31,91%), απέδειξε πως ένα μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού κόσμου εξακολουθεί να εμπιστεύεται τα στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε. που με υπευθυνότητα --->>>

Παλικάρι Μηχανικός! "Να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι"!

ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
22ας Απριλίου 1 –Πολύγυρος
Τηλ.: 2371024---
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Με αφορμή την δημοσιοποίηση εγγράφου του Συλλόγου Μηχανικών και Υπομηχανικών Ν.Χαλκιδικής με αρ.πρ. 76 οικ./5-8-2010 για τη σύνταξη του οποίου δεν συγκλήθηκε διοικητικό συμβούλιο και ούτε ενημερώθηκα προσωπικά από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα, που υπέγραψαν το έγγραφο, για θέμα το οποίο θεωρείται πολύ σοβαρό,
ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ
Από μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου και ζητώ την άμεση σύγκλιση Γεν. Συνέλευσης για το θέμα και την παραίτηση του προέδρου και του γραμματέα του συλλόγου μας για λόγους αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς.
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ

Τιιιιιιι;

Έχουμε ανάκληση της άδειας;

Μεσοβδόμαδα μετά τις εκλογές!

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές την 7 και 14-11-2010, τα γραφεία ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη την επικράτεια, θα λειτουργήσουν ως ακολούθως:
Σάββατο 6 και 13-11-2010, από ώρες 08:00 έως 18:00 και
Κυριακή 7 και 14-11-2010, από την έναρξη της ψηφοφορίας (07:00 ώρα) έως την 18:00 ώρα.