Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Σκανδαλίδης για την βρώσιμη - πράσινη ελιά Χαλκιδικής και τους συνεταιρισμούς.

Ο ΚΑΙΣΑΡ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ

Στην απόφαση της Ι.Σ. μειοψήφισε ο ...Άνθιμος,
μετά από πιέσεις Γκιουλέκα - Ψωμιάδη! (πλάκα θα είχε!)

Ο Χρήστος Πάχτας για την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας 2010.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας 2010, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στη Στοκχόλμη, απονέμεται στον 74χρονο περουβιανό συγγραφέα, Mario Vargas Llosa.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Νομπέλ της Σουηδικής Ακαδημίας, το βραβείο απονέμεται στον περουβιανό συγγραφέα "για τη χαρτογράφηση των δομών της εξουσίας και τις διεισδυτικές εικόνες της αντίστασης του ατόμου, της εξέγερσης και της ήττας του¨.
Ο Mario Vargas Llosa γεννήθηκε στην πόλη Αρεκίπα του Περού στις 28 Μαρτίου 1936 και απέκτησε την ισπανική υπηκοότητα το 1993. Εξέχον σημείο της πολυποίκιλης δράσης του , που μας τονώνει με υπερηφάνεια ως Χαλκιδικιώτες είναι το ότι ο Mario Vargas Llosa είναι ένας από τους πλέον γνωστούς Αριστοτελιστές ανά τον κόσμο.
Σε δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας αναφέρει: --->>>

Αξίζει και μπορεί να πάει μπροστά τη Θεσσαλονίκη!

Από συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη, υπ. Δήμαρχου Θεσσαλονίκης!
Το "δανειστήκαμε" από το ξεχωριστό και εκλεκτό blog του αλλου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τις τελευταίες μέρες ακούω επανειλημμένες αναφορές στο όνομά σας από αρνητικά δι­ακείμενους, και μάλιστα με λασπολογικούς όρους. Σας χαρακτηρίζουν «σκουλαρικά», «αλκοολικό», «τατουαζάκια». Μήπως αυτό σημαίνει ότι είστε πλέον υπολογίσιμος αντί­παλος;
Γιάννης Μπουτάρης: Και τατουαζάκιας είμαι, και σκουλαρι­κάς είμαι, και αλκοολικός είμαι. Όμως είμαι και ο πιο ικανός από όλους. Διότι, αν συγκρίνεις τα πράγματα που έχω κάνει εγώ στη ζωή μου και αυτά που έχει κάνει ο αντίπαλός μου, η δική μου υποψηφιότητα είναι όχι διαβατήριο, αλλά πρόσκληση για να ανα­λάβω τον δήμο. Έχε υπ’ όψιν ότι το σκουλαρίκι, για --->>>

"Και να που οι εκλογές έκαναν το θαύμα τους!"

 Αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τις Περιφέρειες καταγγέλει ο Ψωμιάδης με επιστολή του προς τους υπόλοιπους υποψήφιους Περιφερειάρχες!
Ο Μάρκος Μπόλαρης απαντάει στην επιστολή και επισημαίνει  πως ήταν καιρός ο Ψωμιάδης να αφήσει τα show, τις δημόσιες σχέσεις, και τα πύρινα εθνικοπατριωτικά λόγια και να ασχοληθεί, συγκυριακά μετά από 8 χρόνια, με την Νομό και την Περιφέρεια!
Διαβάστε παρακάτω τις επιστολές των δύο υποψηφίων: --->>>

Απαραίτητες στατιστικές, για να δούμε ποιοι μας διοικούν ή θα μας διοικήσουν!

Με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 στις 6:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου (εξ αναβολής λόγω έλλειψης απαρτίας από τις 5-10-2010). (από το site του Δήμου)
Είχαμε γράψει για την αναβολή εκείνης της συνεδρίασης (ΕΔΩ), με την ευκαιρία να επισημάνουμε επίσης ότι θα είχε ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθεί από το Δήμο Πολυγύρου, και κάθε Δήμο, ο αριθμός των απουσιών των ενεργεία Δημοτικών Συμβούλων οι οποίοι διεκδικούν εκ νέου την ψήφο μας!
Εξίσου ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε --->>>

Γιάννης Καψής προς Θόδωρο Πάγκαλο: Είσαι φαύλος,συκοφάντης και κληρονόμος της "θείας Αγλαΐας"!!!

Από sibilla. Κλικ για μεγέθυνση.

Αγιασμός του Α.Ο.Πολυγύρου


Αύριο Σάββατο, 09.10.10, θα γίνει στις 12.00 , στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου ο αγιασμός για την νέα αθλητική χρονιά του Αθλητικού Ομίλου Πολυγύρου. Σας περιμένουμε.

Για το ΔΣ του ΑΟΠ
Λαμνίδου Κωνσταντία

"Ο κόσμος θα ψηφίσει με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά"


" Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες ο κόσμος θα ψηφίσει με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά, όμως στους κεντρικούς Δήμους, Αθήνα Θεσσαλονίκη, Πειραιά, και στις περιφέρειες με συνθήκες Δ.Ν.Τ. και μνημονίου" (Τσίπρας, 5/10/10, MEGA στην εκπομπή "ΑΝΑΤΡΟΠΗ")

Τι είπε ο Αργύρης Λαφαζάνης, στη Βουλή, για τους Δασικούς χάρτες.

Παγκαλο-καμώματα …Πασοκο-σκορπίσματα…


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
Τώρα θα μου πείτε πάααλι …Πάγκαλο, έχουμε; Τι να κάνουμε, ρε παιδιά; Μόνιμη πηγή γέλιου αφενός και …οργής αφετέρου, έχει καταντήσει ο Νο 2 της Κυβέρνησης, που πάει να περάσει και τον Ψωμιάδη, δηλαδή… 
Από τη μια λοιπόν, ο Γιάννης Καψής (ο μεγάλος). Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, απλά ο …Πάγκαλος. Σε συνέντευξή του λοιπόν, στα χθεσινά «Επίκαιρα», απαντώντας σε …κάποια Παγκαλο-συνέντευξη (…που να τις προλάβεις, όλες;) ο Καψής, μεταφέρει διάλογο μεταξύ τους (πριν από βουλευτικές εκλογές), στις οποίες ήταν και οι δυο υποψήφιοι:
Πάγκαλος: Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί;
Καψής: Κανείς…
Πάγκαλος: ...Ε τότε δεν θα εκλεγείς… (…όπως κι έγινε, τελικά. Ο Καψής δεν εκλέχτηκε, ενώ ο Πάγκαλος ήρθε πρώτος !)
Στην ίδια συνέντευξη, ο Καψής (...που κάτι παραπάνω από ‘μας, ξέρει ο άνθρωπος), «στολίζει» τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, με κοσμητικά, όπως «φαύλος», «συκοφάντης» και «κληρονόμος της …θείας Αγλαΐας» (...για τα 58 ακίνητα) !!! και χαρακτηρίζει τις εκρήξεις του …αρλούμπες, που φτάνουν στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου  και απαξιώνουν την πολιτική…  Τέλος, τον απειλεί με μήνυση, ενώ δηλώνει ότι θα θεωρήσει τη σιωπή του …αίτηση συγνώμης. 

...«Σιωπή» από τον Πάγκαλο; Δε νομίζω !!!

Πρόγραμμα επισκέψεων του Ιωάννη Γιώργου

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Χαλκιδική ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης ΓΙΩΡΓΟΣ επισκέπτεται όλους τους Δήμους και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».
Το πρόγραμμα του κ. Γιώργου έχει ως εξής:
Την Κυριακή 10/10, το πρωί θα παραστεί στη Θεία λειτουργία στην Ν. Καλλικράτεια. Το απόγευμα συνοδευόμενους από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, θα επισκεφθεί στις 18:30 τα Ελαιοχώρια, στις 19:30 τα --->>>

"Πήραμε" και το συνηθίζουμε!

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ 8/10/10

Όχι ένα, περισσότερα πρέπει να γίνουν!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος καλεί σε δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο (debate) τους συνυποψήφιους του, κ.κ. Θωμά Καπλάνη, Κώστα Μπογδάνο και Νικόλαο Παρθενιώτη για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του Νέου Δήμου Πολυγύρου.
Η αλήθεια και τα προβλήματα πρέπει επιτέλους να μπουν πάνω στο τραπέζι για το καλύτερο αύριο του Δήμου, αλλά και για έναν ουσιαστικό προεκλογικό αγώνα.
Παρακαλούνται τα δύο --->>>

...Γλυκιά μου... όνειρό μου, μήπως δεν είναι έτσι;

"Το κλειστό σχολείο χρησιμοποιείται από εξωσχολικούς ή και πιθανώς από κόμματα ως πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση" (Η Αννούλα)
-Αννούλα μου γλυκιά, το ίδιο συνέβαινε και όταν ήσουν αντιπολίτευση ή μήπως συνέβαινε αλλά όχι από εσάς; Δηλαδή, γλυκιά μου, (η καψούρα δεν κρύβεται!) γινόταν από κάποιους "παλιοκομμουνιστές";
-Καρδούλα μου γλυκιά, άσε τα κολέγια και πέρνα καμιά βόλτα από κανένα Δημόσιο να δεις τι σχολεία έχεις και είχαν και οι προηγούμενοι!
-Κάτι ξέρουν οι μικροί!

Ένας υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με ιστορία

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής στο ψηφοδέλτιο του Τρεμόπουλου θα είναι ο Θεολόγης Καραδήμος. Ανάμεσα στα λαμπερά και γνωστά ονόματα που παρελαύνουν στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια τον Θεολόγη οι περισσότεροι από όσους βάζουν υποψηφιότητα σε κάποιο περιφερειακό ή δημοτικό ψηφοδέλτιο δεν τον ξέρουν. Είναι παλιός κοινοτάρχης της Ν. Φώκαιας (στην προκαποδιστριακή εποχή) και έγραψε την δική του προσωπική ιστορία τα χρόνια εκείνα στη Χαλκιδική. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, στάθηκε μόνος του απέναντι σε μια πανίσχυρη ξενοδοχειακή μονάδα της Κασσάνδρας που ήθελε να κτίσει μέσα στον υδροβιότοπο και κατάφερε μόνος του σχεδόν να τον σώσει φτάνοντας μέχρι το ΣτΕ. Ενας κοινοτάρχης --->>>

Α Ι Δ Ω Σ

Γράφει η ΕΝΕΔΡΑ
Πραγματικά, το κείμενο - κάλεσμα (για την παρουσίαση τού συνδυασμού του το Σάββατο), του «Άγιου Πάχτα» προκαλεί και εμπαίζει την νοημοσύνη μας.
Ας το δούμε λίγο καλύτερα, με μεγαλύτερη προσοχή.
Καταρχάς ο τίτλος του συνδυασμού «ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» παραπέμπει στη μεταφυσική διάσταση των παρακάτω λόγων του.
Προφανώς απευθύνεται σε πολίτες κάποιας άλλης χώρας, σε κάποια άλλη εποχή.
Ο προσδιορισμός «ανεξάρτητος» για τον συνδυασμό του, προκαλεί τουλάχιστον ελαφρύ μειδίαμα.
Aυτός, που άσκησε ή υπερασπίστηκε νεοφιλελεύθερες πολιτικές οι οποίες: --->>>