Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ - Ολυμπιακός 2-1

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην κατηγορία Υψηλού Κινδύνου η Χαλκιδική, την Κυριακή 29/8/10!

Εγκώμιο για τα παιδιά του 0,9

Δυσπερίγραπτα συναισθήματα ένιωθα χθες ακούγοντας από το ραδιόφωνο τα ειρωνικά και προσβλητικά σχόλια δημοσιογράφων-celebrities για τα παιδιά που πέτυχαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με βαθμό κάτω από το 10- και κυρίως για αυτά που πήραν το διαβόητο 0,9: οργή για το εξυπνακίστικο ύφος, ντροπή για το επίπεδο του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, απελπισία για την αμάθεια, θυμό για την κατεδάφιση της προσωπικότητας παιδιών που ενάντια σε χίλιες δυσκολίες αγωνίζονται για καλύτερο μέλλον.
Ανέκαθεν εισάγονταν στα πανεπιστήμια με βαθμούς κάτω από τη βάση - για τον απλούστατο λόγο ότι πάντα καθοριζόταν αριθμός εισακτέων ...>>>>>>>

Διακοπή νερού στον Πολύγυρο

Μήπως γνωρίζετε για πιο λόγο δεν έχουμε νερό στην περιοχή των Έξι Βρύσεων και αν υπήρχε κάποια σχετική ανακοίνωση? Γιατί κόπηκε με το που σταμάτησαν τις εργασίες.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Μεγάλο τμήμα του Πολύγυρου δεν έχει νερό εδώ και δύο ώρες περίπου. Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση του Δήμου, τουλάχιστον απ' όσο γνωρίζουμε! 

ΚΚΕ για τις ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Τα λαϊκά νοικοκυριά δεν αντέχουν τα ήδη πανάκριβα τιμολόγια της ΔΕΗ. Αν υλοποιηθούν οι υπέρογκες αυξήσεις που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την ακρίβεια που φουντώνει και τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ, κυριολεκτικά θα δεχθούν τη χαριστική βολή.
Η κυβέρνηση ας αφήσει στην άκρη τα γνωστά κόλπα για το πώς θα επιβάλλει τις νέες αυξήσεις. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προτείνει λίγο μικρότερες ....>>>>>>>

Παλαίμαχοι Στρατονίκης - Παλαίμαχοι ΝΙΚΗΣ 1-2

Ο Θωμάς Σκυλίτσης ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας της Στρατονίκης και της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου.
Σήμερα για να τιμήσουν τη μνήμη του οι παλαίμαχοι και συμπαίχτες του, των δύο ομάδων, έπαιξαν φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι στη Στρατονίκη.
Τελικό αποτέλεσμα 1-2.

«Συμβουλευτικής Δημοκρατίας» …συνέχεια…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

25χρονος δικηγόρος (ενός έτους), που δεν έχει κάνει ακόμα το μεταπτυχιακό του, ούτε φυσικά υπηρέτησε ακόμη φαντάρος και το κύριο προσόν του είναι ότι, γνωρίστηκε με τον ΓΑΠ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά (…όπως λένε οι «κακές γλώσσες», βέβαια), είναι ένας από τους 20 νέους συμβούλους (που λέγαμε χθες), ότι προσλήφθηκαν  στο γραφείο του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου και για τις οποίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «οι προσλήψεις αυτές είναι επιβεβλημένες για τον τόπο»
Εγώ τι να πω; «μπράβο στο παλληκάρι» (με το οποίο δεν έχω βέβαια τίποτα) και «…μακάρι Θεέ ΄μ, ντ’ τύχη ‘τ να έχν, ούλα τα πιδιά τ’ κόσμου…» όπως έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, παλιά βέβαια (…όταν δεν υπήρχαν …Ιστιοπλοϊκοί Όμιλοι)…
Διαβάστε το στο αυριανό «Πρώτο Θέμα» ή στο
http://fimotro.blogspot.com/2010/08/blog-post_4534.html και http://fimotro.blogspot.com/2010/08/2_28.html

Καθοριστικός παράγοντας ...

Καθοριστικός παράγοντας στον Ντορο-Σαμαρικό "εμφύλιο" των δημοτικών εκλογών, της 7ης Νοέμβρη, θα είναι  Πρόεδρος τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου!
Είναι αυτός ή ένας από αυτούς που θα κρίνουν το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και τη συμμετοχή του ενός ψηφοδελτίου στον δεύτερο γύρο!
Δεν είναι τυχαίο ότι τον πλησίασαν πρώτον οι Ζωγράφος και Καπλάνης για να τον εντάξουν στο ψηφοδέλτιο τους ...αλλά αυτός είναι "παλιά καραβάνα" και περιμένει!
-Πρόκειται για τον ...>>>>>>>

Ο ΣΥΝ του "Καλλικράτειου" Δήμου Πολυγύρου...

...Θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση των μελών και φίλων του την Τετάρτη, 1/9/2010 και ώρα 19:00, στο κέντρο "ΑΓΙΟΝΕΡΙ" στον Πολύγυρο για να συζητήσουν τα επίκαιρα θέματα της πολιτικής αλλά κυρίως τα θέματα των Δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
-Για να δούμε αν θα προκύψει κάποια υποψηφιότητα από το χώρο ή στήριξη σε άλλα ψηφοδέλτια! 

..."Πρόσκληση" της "Ελπίδας" Πολυγύρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ"
Με τη συμπλήρωση δέκα (10) χρόνων από την ίδρυση της ομάδας μας, πληροφορούμε τους αγαπητούς φίλους αλλά και εχθρούς, όλους όσους μέσω της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ έκαναν υποδείξεις και παρατηρήσεις στο παρελθόν, όσους μας χαρακτήρισαν ιδεολόγους ή λαμόγια να έρθουν στο Δημαρχείο την Κυριακή 29/8/2010 και ώρα 20:30 για μια ανοιχτή συζήτηση.
Η παρουσία του Δημάρχου και του Προέδρου της "ΝΙΚΗΣ" Πολυγύρου θεωρείται, φυσικά, απαραίτητη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της "Ελπίδας" Πολυγύρου

Ένα σχόλιο (του φίλου Σοσιαλιστή), μια αφορμή για διάλογο… Για να δούμε…


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
Εκτιμώ πραγματικά, τον κάθε έναν φίλο, που κάνει τον κόπο να σχολιάζει στις αναρτήσεις μου και σέβομαι την άποψή του (άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ)…  Μερικά απ’ αυτά τα σχόλια, έχουν όμως μια ιδιαίτερη «βαρύτητα» για μένα, όταν δεν είναι απλά «αφοριστικά»  (…που κι αυτό δεν είναι κακό) αλλά περιέχουν και …κάτι άλλο. Και θεωρώ ότι έχω υποχρέωση, κάποια από αυτά, να τα κάνω ανάρτηση, γιατί δίνουν ευκαιρία για διάλογο και προβληματισμό, ειδικά όταν αφορούν μια μεγάλη μερίδα πολιτών…
Το …κάτι άλλο που περιέχει το σχόλιο του φίλου που υπογράφει σαν «Σοσιαλιστής» (στη χθεσινή μου ανάρτηση για τους frog), πέρα από ειλικρινή «κατάθεση ψυχής», περιέχει και πολιτική θέση και πρόταση και θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει αφορμή για διάλογοΔιαβάστε το: ……>>>>>>

Λαϊκή συναίνεση...

Πλήρης η ασυνέπεια λόγων και πράξεων...

Ακόμα δεν είδαμε τίποτα! ...

Θα πάρουν θέση;

Μικρό ή μεγάλο το πρόβλημα, στην Πρωτεύουσα του Νομού τον Πολύγυρο, υπάρχει μετά το χρίσμα που πήρε ο Νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος από τη Ν.Δ. και το "αντάρτικο" που στήνει ο νυν Δήμαρχος Πολυγύρου Θωμάς Καπλάνης.
Ο Πολύγυρος όμως έχει και δύο (2) πολιτευτές με το κόμμα της Ν.Δ. (Ευθύμης Καρανάσιος - Ιφιγένεια Κυριακού) και τίθεται το ερώτημα: Θα πάρουν δημόσια καθαρή θέση για τους δύο υποψηφίους ή θα το "παίξουν τρελίτσα" για ευνόητους λόγους!  

Στο κρατητήριο κατέληξε εργαζόμενη στο κάμπινγκ "ΘΑΛΑΤΤΑ" στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής χθες Τετάρτη 25 Αυγούστου το απόγευμα, όταν διεκδίκησε αποζημίωση για την απόλυσή της.

Στο κρατητήριο κατέληξε εργαζόμενη στο κάμπινγκ “ΘΑΛΑΤΤΑ” στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής χθες Τετάρτη 25 Αυγούστου το απόγευμα, όταν διεκδίκησε αποζημίωση για την απόλυσή της. Η εργαζόμενη απασχολούνταν ως καθαρίστρια και ενώ γνώριζε ότι θα απασχοληθεί μέχρι το τέλος του μήνα, όταν πλέον τα αφεντικά δεν την χρειάζονταν άλλο, την ενημέρωσαν ότι σταματάει. Όπως ήταν λογικό η εργαζόμενη ζήτησε το λόγο ...>>>>>>>

Χωρίς δασκάλους

Αναπαράγεται το σχολείο των εξετάσεων, της αμάθειας και της υποχρηματοδότησης
Και τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις, ειδικότερα για τον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης, μόνο που και αυτές είναι γκρίζες. Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, η πολιτική λιτότητας και το κατ’ ευφημισμόν Πρόγραμμα Σταθερότητας προκαλούν συνθήκες ασφυξίας στα σχολεία. Μόλις 2.825 εκπαιδευτικοί διορίζονται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της ...>>>>>>>