Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

ΑΚΡΑΤΗ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ...

Κάθε χρόνο, τους καλοκαιρινούς μήνες, παρατηρείται όργιο αφισοκόλλησης και λοιπών κρεμάμενων διαφημιστικών πανώ, τα οποία μας ενημερώνουν για λογιών-λογιών εκδηλώσεις, εμφανίσεις καλλιτεχνών, εκθέσεις, κ.α.
Έστω ότι το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να περιοριστεί (πόσο μάλλον να εξαλειφθεί, όπως προβλέπει ο νόμος), τουλάχιστον ας τα μαζεύουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων, εμφανίσεων, εκθέσεων αυτοί που τα κρεμάνε σε όλη την επικράτεια, με τόση ευκολία και "απλοχεριά".
Οι κατά τόπους Δήμοι ας παίρνουν ...>>>>>>>

Συνάντηση συμμαθητών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΜΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010
ΤΟΤΕ...ΗΤΑΝ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1959 -ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ, ΓΕΜΑΤΗ ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ,...ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ, ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΜΟΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ, ΣΜΟΥΛΑ, ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΟΥ.... ΠΡΟΣΕΥΧΗ.. ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ... ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ... ΠΟΔΙΕΣ.. ΑΣΠΡΑ.. ΓΙΑΚΑΔΑΚΙΑ.. ΜΑΘΗΤΕΣ... ΚΑΠΕΛΑ.. ΤΣΑΝΤΕΣ... ΤΕΤΡΑΔΙΑ.. ΛΙΓΕΣ ΨΙΧΑΛΕΣ ΑΠΟΤΟΝ ΓΚΡΙΖΟ ΟΥΡΑΝΟ ... ΤΕΛΟΣ...
--------------------------------------------
ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 8.00' Μ.Μ
Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ "ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΜΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕΙΣ!
ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
Χ.ΠΑΠΑΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
Γ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗΣ
Β.ΑΡΕΠΑΝΤΗΣ

Η κλειδαρότρυπα

Στο 1:30 ...

Η φυσική συνέπεια!

Ηλίθιο κράτος...

Γιατρός στο Πολύκαστρο εξέδιδε ψευδείς συνταγές σε ονόματα ακόμη και ανθρώπων που είχαν αποβιώσει, ζημίωσε τα ασφαλιστικά ταμεία με δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ως… ποινή διετάχθη η εκ νέου επιστροφή στα καθήκοντά του, για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.

Πέθανε ο δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε στις φυλακές Κορυδαλλού Δημήτρης Ιωαννίδης, ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.
Στη διάρκεια της Χούντας διετέλεσε διοικητής της ΕΣΑ. Ο Ιωαννίδης, ο οποίος συνέδεσε άμεσα το όνομά του και με την εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973 ηγήθηκε δικού του πραξικοπήματος ανατρέποντας τον ...>>>>>>>

Δεν ξανάγινε ...

Αυτό δεν ξανάγινε ποτέ και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης!
Μιλάμε για την "ταραχή" που έφερε στη Χαλκιδική ο Ζωγράφος σ' αυτήν την προεκλογική περίδο! Ολόκληρος ο Νομός και τα αυτοδιοικητικά επιτελεία περιμένουν την οριστική "απόφασή" του για να κινηθούν ανάλογα!
Στη Νέα Δημοκρατία και το χώρο της κρέμονται κυριολεκτικά από το Ζωγράφο για να προχωρήσουν σε χρίσματα υποψήφιων Δημάρχων και του αντιπεριφερειάρχη! Άξιο αναφοράς είναι το "πατατράκ" της προηγούμενς εβδομάδας όπου οι πληροφορίες τον έφερναν εκτός αυτοδιοικητικού στίβου και βέβαιο το χρίσμα στον Καπλάνη για το Δήμο Πολυγύρου, όπου και το μοναδικό πλέον ενδιαφέρον του Ζωγράφου!
Από την περασμένη Πέμπτη η κατάσταση άλλαξε και πάλι, φαβορί πλέον δείχνει να είναι ο Ζωγράφος, άλλωστε και η έλλειψη κινήσεων και ανακοινώσεων από την πλευρά Καπλάνη κάτι τέτοιο μαρτυράει.
Από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ, και εκεί η ίδια κατάσταση αναμονής! Τίποτα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί αν δεν υπάρξει η οριστική απόφαση Ζωγράφου! Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις και λύσεις σε σχέση με χρίσματα και οι οποίες θα εξαρτηθούν και πάλι από την απόφαση του Ζωγράφου!
Εκείνος που ακόμα δεν μίλησε και μάλλον θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο είναι ο Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης! Το μόνο βέβαιο είναι ότι τον Ζωγράφο τον περιμένει στη "γωνία" όποια κι αν θα είναι η απόφασή του.
Αυτά φίλοι μας και το "γάϊδαρο δεν τον δένουμε", η ρευστότητα των πραγμάτων είναι πρωτόγνωρη και αυτό οφείλεται μόνο στο Ζωγράφο!

ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Προσπαθεί να συμπληρώσει το "θίασο"!

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010 και ώρα 19:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δημοτικό Ραδιόφωνο, 90,8 FM.
1. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων και αναμορφώσεις Προϋπολογισμού (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
2. Κατανομή ποσού για λειτουργικές δαπάνες στις σχολικές μονάδες (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
3. Κατανομή ποσού ...>>>>>>>

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9.00 μ.μ. ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΥΒΩΝ
«ΤΡΩΑΔΙΤΙΣΣΕΣ» ΕΥΡΙΠΙΔΗ. «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ». ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ
«Γιατί όπου πέφτει ρημαγμός και χάρος ξεχνιούνται και οι θεοί». «Έλληνες απανθρώπων βασάνων εφευρέτες» «Ευριπίδη». Πρόκειται για την πιο αντιπολεμική και αντιρατσιστική τραγωδία - μελέτη πάνω στα ζητήματα της προσφυγιάς και του ξεριζωμού. Ο ποιητής αποκαλύπτει σε όλο το μήκος και το πλάτος τη διάσταση της καταστροφής και πως αυτή πληγώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Με δραματικό - ποιητικό τρόπο μας αποκαλύπτει την έννοια της πατρίδας και την αξία της στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Η τραγωδία επίκαιρη όσο ποτέ.

Έτσι τον είδε το "Τρελό Κουνέλι"!

Και νέος ...εκλογικός νόμος!

"Ψηφιακή Ελλάδα" και χάρτες!

Στην ανάρτησή μας: "Ασύρματα σημεία πρόσβασης ίντερνετ στη Χαλκιδική", αναρτήσαμε μέρος του Χάρτη που βλέπετε δίπλα.
Αναγνώστης σε σχόλιο του επισημαίνει, ορθά, ότι ο χάρτης αναφέρει τη FYROM ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και αναρωτιέται τίνος είναι ο χάρτης και γιατί χρησιμοποιείται αυτός ο χάρτης.
Από όσο μπορούμε να διαβάσουμε στο συγκεκριμένο site και εφόσον υπάρχει και το όνομα του Υπουργείου Εσωτερικών αυτός ο χάρτης, της google, δεν έπρεπε να χρησιμοποιείται! Στη φωτογραφία και στην διεύθυνση ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ποιοι υπάρχουν πίσω από την όλη ιστορία.

Διαπόμπευση του Σιούφα στην Πάρο

ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ σπρωξιές έδιωξαν από ψαροταβέρνα της Πάρου τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα αγανακτισμένοι πελάτες. Όταν τον είδαν να απολαμβάνει κεφάτος και χαρούμενος ακριβούς ψαρομεζέδες, κινήθηκαν προς το μέρος του και τον «έλουσαν» με κοσμητικά επίθετα. «Δεν ντρέπεσαι να τρως και θαλασσινά, ρε καραγκιόζη; Δεν σου φτάνουν αυτά που έφαγες;» ήταν η φράση που ακούστηκε σε ολόκληρη την ταβέρνα και υποχρέωσε το άλλοτε πρωτοκλασάτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσει άρον άρον από την ταβέρνα, όταν μάλιστα διαπίστωσε ότι οι πελάτες κινούνταν απειλητικά εναντίον του. (ΘΕΜΑ)

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΝΕΝΤΑΝΑΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Η ξαφνική επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Αθήνα μες στον Αύγουστο γεννά εύλογες ανησυχίες. Το Ισραήλ βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση διπλωματικής απομόνωσης, ιδίως έπειτα από την εγκληματική επίθεση σε διεθνή ύδατα εναντίον των πλοίων της διεθνούς αποστολής που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και τη δολοφονία αμάχων που επέβαιναν στα πλοία. Το στρατοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ συνεχίζει να εγκληματεί και παγκόσμια είναι η απαίτηση για την καταδίκη και τον τερματισμό αυτής της πολιτικής.
Ακόμα και οι ΗΠΑ, που πάντα στήριζαν  ...>>>>>>>

ΚΚΕ: Όχι στην επίσκεψη Νετανιάχου

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να εκδηλώσει την έντονη διαμαρτυρία του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στη χώρα μας, να καταδικάσει την υποστήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στον επιθετικό - ιμπεριαλιστικό ρόλο του Ισραήλ κατά των λαών της Μέσης Ανατολής. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εκπροσωπεί ένα κράτος που εγκληματεί διαρκώς κατά του Παλαιστινιακού λαού καταπιέζοντάς τον και δολοφονώντας τον, κατέχοντας για δεκαετίες τα εδάφη του. Που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση τον ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, ...>>>>>>>>

Η αναπληρώτρια ...

Η νέα αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασιλική Τζότζολα, θα αφήσει εποχή, να το θυμάστε!
Είναι καταπληκτική με άπιαστο ...πολιτικό λόγο αλλά και φοβερές ατάκες!
-Τι είχαν τα έρμα και ψοφούσαν!
Ένα δείγμα: "Υπάρχει σχέδιο. Το σχέδιο Ελπίδας της Νέας Δημοκρατίας"!

Ο Βαρσάμης ... Δήμαρχος!

Ετήσια θεματική συνάντηση της ΕΔΙΑ για τον ελληνικό εμφύλιο: «Το αντάρτικο νοσοκομείο του Γράμμου»

Η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ) 1940-1974 Κ.-Δ. Μακεδονίας διοργανώνει την ετήσια θεματική συνάντησή της για τον εμφύλιο πόλεμο, στο Νεστόριο στις 21, 22 Αυγούστου 2010. Θέμα της εκδήλωσης: «Γράμμος, αντάρτικο νοσοκομείο, Νώντας Σακελλαρίου Αρχίατρος του ΔΣΕ».
Το 1948 το αντάρτικο νοσοκομείο του Γράμμου μετατράπηκε σε μια μεγάλη νοσοκομειακή μονάδα. Με απόφαση του Γενικού Αρχηγείου και με εισήγηση του Αρχίατρου Σακελαρίου τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχέδια για ένα μεγάλο νοσοκομείο που θα ανταποκρινόταν στις ...>>>>>>>

απαιτήσεις των σκληρών μαχών που αναμένονταν για το 1948.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο εργολάβος Μιχάλης Σουμελίδης που ανέλαβε το εγχείρημα της κατασκευής ολοκλήρωσε το έργο και το Μάη του ‘48 το νέο νοσοκομείο, στον ίδιο σχεδόν χώρο με το παλιό, ήταν έτοιμο. Έγινε μια Νοσοκομειούπολη, πρωτοφανής για αντάρτικο, σημειώνει ο Νώντας Σακελαρίου. Με κτιστές εγκαταστάσεις από πέτρα και ξύλο, με 1.500 κρεβάτια, χειρουργεία, κλίβανους αποστείρωσης, ηλεκτρικό ρεύμα, πολλούς βοηθητικούς χώρους, υπαίθριο θέατρο με ξύλινες κερκίδες, γιατρούς και προσωπικό, με μονάδα παραγωγής φυσιολογικού ορού και εργαστήριο αποστείρωσης γάζας. Υπήρχαν ακόμη και ειδικοί θάλαμοι νοσηλείας για βαριά τραυματισμένους, τυφικούς και κωφάλαλους.Μόνο κατά τις επιχειρήσεις του ‘48, που ήταν ιδιαίτερα φονικές, στα βιβλία του νοσοκομείου του Γράμμου καταχωρήθηκαν πάνω από 5.000 εισαγωγές. Στην αιχμή της λειτουργίας του έφτασε να περιθάλπει έως και 1.200 τραυματίες.
Η κατασκευή και η λειτουργία του αντάρτικου νοσοκομείου, με βάση τα δεδομένα και τις επικρατούσες συνθήκες του εμφυλίου, θεωρείται ένα από τα σπουδαία επιτεύγματα του ΔΣΕ. Γι’ αυτό το λόγο επιλέχθηκε από την ΕΔΙΑ 1940-1974 Κ-Δ. Μακεδονίας, να αποτελέσει το θέμα της φετινής εκδήλωσής της, κατά την οποία η συγγραφέας και αντάρτισσα του ΔΣΕ Κατίνα Λατίφη θα αναφερθεί στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΔΣΕ, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Χορομίδης σ τον αρχίατρο Νώντα Σακελλαρίου, ο αρχιτέκτονας – ερευνητής Γιώργος Κολιόπουλος στην κατασκευαστική πρακτική του αντάρτικου νοσοκομείου, ενώ η Τάσα Σιόμου θα αναφερθεί στον κατασκευαστή του νοσοκομείου Σουμελίδη Μιχάλη.
Η εκδήλωση είναι διήμερη: θα αρχίσει στις 6μ.μ. το Σάββατο 21 Αυγούστου στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του Δήμου Νεστορίου, ενώ την Κυριακή 22 Αυγούστου το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο χώρο του αντάρτικου νοσοκομείου.
Θεσσαλονίκη 14/8/2010
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΡ. ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ (6974016884)

Ενδιαφέρον για το Δήμο Νέας Προποντίδας!

Υποψήφια για το χρίσμα της Ν.Δ. στο Δήμο Νέας Προποντίδας!
Από μέρες έγινε γνωστή η υποψηφιότητά της κι εμείς είπαμε "κάλλιο αργά παρά ποτέ", αφού μας "ξέφυγε" από την πρώτη στιγμή!
Δείτε στη συνέχεια το βιογραφικό της και αν σας ενθουσιάσει και εφόσον πάρει το χρίσμα ψηφίστε την! ...>>>>>>>>

«Ο Καραμανλής έφερε το ΔΝΤ στη χώρα»

ΕΘΝΟΣ: Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ θα θέσει στην προεκλογική ατζέντα και το θέμα του «μνημονίου» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εκείνη «έβαλε» το ΔΝΤ στη χώρα. Η δική σας θέση ποια είναι;
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα είναι προς το συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας και εκτιμώ ότι δεν θα κάνει αυτό το ατόπημα. O νέος πρόεδρός της και οι άνθρωποι που έχει γύρω του πρέπει να αντιληφθούν ότι το μεγάλο κληροδότημα των κυβερνήσεων Καραμανλή είναι ότι ενέγραψαν στο γενετικό υλικό της παράταξης την ανικανότητα και τη διαφθορά.
Και κυρίως ότι ήταν εκείνες οι ηγεσίες που, ενώ παρέλαβαν μια κρίσιμη κατάσταση, αποφάσισαν να διαλύσουν όποιον εναπομείναντα θεσμό, να διασπαθίσουν ακόμη και τα τελευταία ευρώ που είχαν μείνει στην τσέπη του Ελληνα, ...>>>>>>>

προς όφελος ενός αδηφάγου κράτους και ορισμένων διεφθαρμένων πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων φίλων.
Ο κ. Καραμανλής εντούτοις έχει να διδάξει κάτι πολύ χρήσιμο στον σημερινό πρόεδρο. Οτι οι επικοινωνισμοί και οι λαϊκισμοί έχουν πολύ βραχυπρόθεσμα οφέλη για εκείνον που μετέρχεται τα συγκεκριμένα τεχνάσματα.
Η κατάληξη του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστή σε όλους και δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων πολιτικός που θα επιθυμούσε να έχει παρόμοια τύχη.
Αλλά και ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ έχει την προσωπική του εμπειρία σχετικά με τη σύντομη διάρκεια των λαϊκίστικων συνθημάτων.
Οι συγκυρίες τού έδωσαν ακόμη μία ευκαιρία. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα την ξοδέψει το ίδιο αδιέξοδα με τις προηγούμενες.
ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14/8/10

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ-ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ 2-0

Συνεχίζοντας την προετοιμασία του για το δύσκολο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής ο Απόλλωνας Αρναίας έδωσε δυνατό φιλικό παιχνίδι με την ομάδα του Θερμαϊκού Θέρμης που θα αγωνίζεται και αυτή στον ίδιο όμιλο του Εθνικού Πρωταθλήματος με τις ομάδες της Χαλκιδικής. Το συγκρότημα του Θόδωρου Σουλιουγτζή μετά από μία καλή εμφάνιση επικράτησε των Θεσσαλονικέων με σκόρ 2-0. Τα τέρματα πέτυχαν στο 56΄ ο Καλτσός με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και στο 83΄ο Πολιτίδης με δυνατό σουτ. Ο Απόλλωνας είχε και δύο δοκάρια στο 44΄& 63΄με τον Μαρίνη, ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Κιάτος στο 74΄. Η Αρναία ξεκίνησε με τους Αθανασιάδη, Μαυρίδη, Μπάρα, Καρατζά, Τζιότζιο, Έλκα, Συρόπουλο, Μαρίνη, Καλτσό, ...>>>>>>>

Μακρή και Κούσα, ενώ στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Κιάτος, Καραβελίδης, Μαριανός, Πολιτίδης, Καραβέλης, Στόϊκος. Διαιτητικό τρίο οι Χαλκιδικώτες Κουρίδης, Κασαμπαλής, Παπαοικονόμου.
Επόμενο δυνατό τέστ για τον Απόλλωνα είναι την Τετάρτη 18 Αυγούστου στην Χαλάστρα με τον τοπικό Καμπανιακό.
Στέλιος Ρήγας

 

Πως αλλάζουν οι καιροί... και δέχεσαι έναν δολοφόνο!