Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Έρχεται "τραγικός" Σεπτέμβρης για τα Σχολεία!

Έληξε χθες (10/8) ο χρόνος στον οποίο δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους για συνταξιοδότηση.
Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών ανέρχονται φέτος συνολικά σε 11.466.
Συγκεκριμένα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 3.930 (το 2009 ήταν 1.745) και στη Δευτεροβάθμια σε 7.536 (το 2009 ήταν 2.610).
-Μ' αυτές τις συνθήκες και αν λάβουμε υπόψη τον αριθμό των διορισμών η κατάσταση στα Σχολεία το Σεπτέμβρη θα είναι το λιγότερο ...τραγική!

Στέργιους πισμάνιψι! (...γιατί τον έφαγε ο καπετάν-Γιώργης!)

Ο "καπετάνιος" το ...γλεντάει!

Προβλήματα σε καλλιεργητές του Νομού Χαλκιδικής από τη σύνταξη των δασικών χαρτών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ του ΚΚΕ

Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών
"Σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε εκατοντάδες καλλιεργητές του Νομού Χαλκιδικής θα προκαλέσει η απόφαση να βασιστεί η σύνταξη δασικών χαρτών σε αεροφωτογραφίες του 1945.
Γιατί θα τεθούν υπό καθεστώς ιδιοκτησιακής αμφισβήτησης και χαρακτηρισμού χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργημένων εκτάσεων πολλών δεκαετιών (από το 1950), με οικονομικές- κοινωνικές συνέπειες σε αγροτικές περιοχές (Γαλαρινό, Μεταγγίτσι κ.α.).
Να σημειωθεί ότι οι καλλιέργειες που υπάρχουν σήμερα έγιναν εν γνώσει των αρμοδίων υπηρεσιών.
Μάλιστα οι εκτάσεις αυτές ήταν δηλωμένες
...>>>>>>>

στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα αυτά τα χρόνια και παίρνουν οι καλλιεργητές αγρότες τις επιδοτήσεις.
Άλλωστε με την απόφαση 94/30-7-2010 το Νομαρχιακό Συμβούλιο του νομού Χαλκιδικής επιβεβαιώνει όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω.
Επειδή για τη μη σύνταξη των δασικών χαρτών, του δασολογίου, που προέβλεπε το Σύνταγμα του 1975 είναι υπεύθυνες διαχρονικά οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., με αποτέλεσμα δάση και δασικές εκτάσεις να διεκδικούνται και να παραδίδονται σε επιχειρηματικούς ομίλους και μοναστήρια ακόμη και καμένες εκτάσεις για ίδιο όφελος,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί αν θα παρέμβει η Κυβέρνηση ώστε η απαραίτητη σύνταξη των δασικών χαρτών για την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων στο Νομό Χαλκιδικής να μη γίνει σε βάρος των αγροτών των συγκεκριμένων καλλιεργούμενων εκτάσεων; "


Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης

Γιάννης Ζιώγας

Σοφία Καλαντίδου

Σημερινό πρωτοσέλιδο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, με πολλά ερωτηματικά…

Επειδή ο τίτλος είναι …σαφής !!! αλλά ο υπέρτιτλος γράφει:
Επείγον έγγραφο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας

και ο υπότιτλος: Ουδείς αρμόδιος όμως είδε το …επείγον έγγραφο - Ουδείς γνωρίζει το σχέδιο «Σώστρατος», το ερώτημα είναι: τι γίνεται ρε παιδιά ;;;


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣΚλείνουν όσους δρόμους βρουν ανοιχτούς!!!

Οι απαραίτητες προετοιμασίες γίνονται από το πρωί (στήσιμο εξέδρας) για τη σημερινή εκδήλωση των "Μουσικών της Πόλης", στον πεζόδρομο!
Παρά της διαμαρτυρίες επαγγελματιών (έγιναν και στο παρελθόν) η εξέδρα στήνεται στη μέση του πεζόδρομου αφήνοντας μόνο ένα στενό περασματάκι για τους πεζούς και την εξυπηρέτηση των καταστημάτων πέραν της εξέδρας!!!
-Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι υπάρχει χώρος μπροστά από την παλιά Εμπορική Τράπεζα να στηθεί η εξέδρα, γιατί δεν το κάνουν;
-Τελικοί οι "τύποι" του Δήμου είναι φοβεροί! Το απέδειξαν και σήμερα...

Μακάρι να ήταν μόνο στα υγρά καύσιμα! Ο ίδιος χαβάς σε όλη τη αγορά!


Απατεώνες ράτσας...

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος προκαλεί εν μέσω θέρους η δικαστική εξέλιξη με αφορμή τη σκανδαλώδη - όπως τουλάχιστον χαρακτηρίζεται- εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγές της Αρχιεπισκοπής τόνιζαν χθες ότι ο κ. Ιερώνυμος δεν γνώριζε τίποτα για την ύποπτη μεταβίβαση και όπως αναφέρει στους συνεργάτες του, την απόλυτη ευθύνη έχουν οι αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Εκκλησίας.
Η περίεργη συναλλαγή- σύμφωνα με τις καταγγελίες που προκάλεσαν ...>>>>>>>

την εισαγγελική παρέμβαση- πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2009 στα γραφεία της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, παρουσία του διευθυντή της υπηρεσίας Αντ. Ζαμπέλη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μετά την εκλογή Ιερωνύμου. Εκεί πουλήθηκε οικόπεδο 4 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο Λιμανάκι Μαλτσινιώτη της Βουλιαγμένης, σε οδοκαθαριστή του Δήμου Βουλιαγμένης (με μηνιαίο μισθό 1.300 ευρώ) αντί 14 εκατομμυρίων ευρώ και σε χρόνο ρεκόρ, στο ίδιο γραφείο, ο νέος ιδιοκτήτης το μεταπώλησε σε τρεις κυπριακές off shore αντί ποσού 15,5 εκατομμυρίων ευρώ!
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρενέβη αυτεπαγγέλτως με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και επί 12 μήνες ερευνούσε την υπόθεση. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξετάστηκαν μάρτυρες απ΄ όλες τις πλευρές, ενώ 12 πρόσωπα κλήθηκαν ως ύποπτα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Η έρευνα κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου κατά παντός υπευθύνου για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως απιστία εις βάρος του Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε αυτή και άμεση συνέργεια, καθώς και ψευδή βεβαίωση εις βάρος ΝΠΔΔ. Σημειώνεται ότι τα αδικήματα διώκονται με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

Προσωποποίηση
Οι κατηγορίες θα προσωποποιηθούν από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση, αν και η κλήση ορισμένων προσώπων ως υπόπτων προοιωνίζεται ενδεχομένως και την εξέλιξη. Οι ίδιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεραμύνθηκαν της νομιμότητας της διαδικασίας, ωστόσο τα ερωτηματικά που γεννώνται παραμένουν αναπάντητα. Κατ΄ αρχάς γιατί έγινε η διπλή αγοραπωλησία και δεύτερον γιατί ακολουθήθηκε η οδός της συμβιβαστικής εκποίησης και δεν προηγήθηκε δημόσιος διαγωνισμός, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις πώλησης περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας.

Οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί επ΄ αυτών περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, καθώς ο αρχικός αγοραστής είχε καταπατήσει την έκταση και η μεταξύ του ιδίου και της Εκκλησίας αντιδικία είχε δικαιώσει την Εκκλησία. Με αφορμή τη δικαστική απόφαση, ο δημοτικός υπάλληλος απομακρύνθηκε από τον χώρο, αλλά στη συνέχεια προσέφυγε κατά της απόφασης. Ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε και όλα έδειχναν ότι ο καταπατητής θα έχανε τελικά την έκταση, η ΕΚΥΟ προχώρησε στη συμβιβαστική εκποίηση του οικοπέδου, αντί να περιμένει να τελεσιδικήσει η υπόθεση και να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες.
ΤΑ ΝΕΑ 11/8/10

KKE ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Ένα ακόμα κραυγαλέο παράδειγμα αξιοποίησης της ανεργίας για τη χρηματοδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών αποτελεί το νέο πακέτο των 25 εκατομμυρίων ευρώ που δίνει η κυβέρνηση στους μεγαλοξενοδόχους, απαλλάσσοντάς τους πλήρως από εισφορές στο ΙΚΑ, για να κρατήσουν για ένα μήνα στη δουλειά τους εργαζόμενους.
Όσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει με διάφορες αφορμές δεκάδες δισεκατομμύρια, όπως έκανε και η κυβέρνηση της ΝΔ, για να στηρίξει την κερδοφορία της πλουτοκρατίας δεν πρόκειται να βρεθούν χρήματα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων τους οποίους γεννά και η καπιταλιστική κρίση και η καπιταλιστική ανάπτυξη.
ΑΘΗΝΑ 10/8/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ