Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Τα Δημοτικά της κρίσης...

«Ο φορολογούμενος, ποτέ δεν …πεθαίνει» για την Εφορία !!!

Δελτίο Ειδήσεων ΑΝΤ1 20.30.
Στη Λέσβο. Παππούς, πέθανε πριν 16 χρόνια... 5 χρόνια μετά το θάνατό του, του ήρθε ένα χαρτί, να πληρώσει 700 ευρώ (…όχι στον Άγιο Πέτρο, αλλά στην …Εφορία !!!) Σήμερα κι αφού ο …αχάριστος ο πεθαμένος, δεν πλήρωνε επί 11 χρόνια το χρέος του -παρά την ειδοποίηση-, κάλεσαν στην ΔΟΥ που ανήκε, την κόρη του. Κι όχι μόνο δεν πείστηκαν από τα έγγραφα που τους προσκόμισε αυτή (πιστοποιητικό θανάτου κλπ), αλλά την απείλησαν, ότι θα του κάνουν …προσωποκράτηση !!!
ΥΓ. Φήμες ότι ο νεκρός …αναστήθηκε, για να πληρώσει το χρέος του, προκειμένου να βοηθήσει την Κυβέρνηση να …ρεφάρει, μάλλον είναι …προβοκατόρικες…
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣΠώς πρέπει να στηθεί η ...ομάδα!

Άμα χρηστώ πρωθυπουργός

Ένας επίδοξος πρωθυπουργός.

Άμα χρηστώ πρωθυπουργός
και ΄ρθω στην εξουσία,
καλά να είναι ο Αλφειός
και η Αχερουσία .
#
Θα αμολύσω τα νερά
από δυσμάς και νότο,
να καθαρίσει η Ελλάς,
ε, φτάνει ρε γ**ώτο….
#
Μαζί μου θα ΄ναι ο Ηρακλής, ...>>>>>>>

παρέα κι ο Θησέας,
μαζί μου κι όλη η Ελλάς
της τσακαλοπαρέας.
#
Ο Γιώργος απ΄τη Καστοριά,
ο Φοίβος απ΄την Ξάνθη,
η Έλλη απ΄τη Κέρκυρα
κι απ΄τα Χανιά η Μαριάνθη.
#
Θα γίνει η ανατροπή,
η εκτροπή σας λέω,
ψηφίστεμε το γητευτή
βαρέθηκα να λέω.
#
Θ΄ αλλάξω κοίτη και νερά
χωρίς αμφιβολία,
το ψέμα και η λαμογιά
στη λίμνη Αχερουσία.
#
Ψηφίστεμε ολοταχώς
και μην αλλάξτε γνώμη,
εδώ εγώ ο Αλφειός
που όλα τα σαρώνει.
#
Μίτσι κότσι η μαρμίτα
φάγαν όλη μας τη πίττα,
να, προγούλια από τη μάσα,
ψήφισέμε ρε μπαγάσα.

Γιώργος Κανλής

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Υπ. Κατερίνας Μπατζελή σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, του Υφ. Φίλιππου Σαχινίδη εξασφάλισαν τους εθνικούς πόρους για την συνέχιση των πληρωμών του Μέτρου της Εξισωτικής Αποζημίωσης. Βάση της ολοκλήρωσης των διοικητικών ελέγχων γίνεται άμεσα καταβολή χρηματικής προκαταβολής ύψους 70% της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2009 ύψους 90,4 εκ € σε 67.585 δικαιούχους. (Χαλκιδική: αφορά 1.120 παραγωγούς και ποσό προκαταβολής 1.608.986 €)
Η καταβολή γίνεται σε όσους δικαιούχους έχουν ...>>>>>>>

υποβάλει όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά δια μέσου των ΕΑΣ και πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο μέτρο. Για τις περιπτώσεις που οι ΕΑΣ ή οι ίδιοι οι δικαιούχοι δεν έχουν προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά δίνεται η δυνατότητα μέχρι 25/8/2010 να το πράξουν, ώστε αμέσως μετά τον διοικητικό έλεγχο να λάβουν και αυτοί χρηματική προκαταβολή.

Η άμεση καταβολή της χρηματικής προκαταβολής γίνεται ώστε αυτή την εποχή οι κτηνοτρόφοι που αποτελούν την πλειοψηφία των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης να διευκολυνθούν στην έγκαιρη αγορά ζωοτροφών σε καλύτερες τιμές.

Με τις πληρωμές της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2009 επιλύονται τα προβλήματα με τις εντάξεις και τις πληρωμές του προγράμματος της εξισωτικής αποζημίωσης που έχουν ως αφετηρία την απόφαση που λήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2007 για μείωση των πιστώσεων που αφορούσαν το πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013 κατά 50%. Συγκεκριμένα από 826 εκ € που είχαν εγκριθεί για την περίοδο 2000-2006 τα ποσά, για την περίοδο 2007-2013 είχαν μειωθεί σε 425 εκ €. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα στις εντάξεις και τις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης πολύ ενωρίς από την περίοδο 2007-2008. Παρά την οικονομική κρίση εξοικονομήθηκαν τα αναγκαία ποσά με αύξηση των εθνικών πιστώσεων για το πρόγραμμα για την ομαλή συνέχισή του.

«Μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία εξασφαλίσαμε τους πόρους εκείνους ώστε να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε απρόσκοπτα τις Εξισωτικές Αποζημιώσεις. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για την πληρωμή των επιδοτήσεων με διαφάνεια όπου οι αποζημιώσεις θα πηγαίνουν στους πραγματικούς δικαιούχους έτσι ώστε να στηρίζεται το αγροτικό εισόδημα και η ανάπτυξη της υπαίθρου.» τόνισε σε δήλωση της η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή.

«Η εξισωτική αποζημίωση είναι ένα μέτρο στήριξης για τους κτηνοτρόφους μας. Έναν κλάδο που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Στεκόμαστε στο πλευρό τους αφιερώνοντας και εθνικούς πόρους» ανέφερε ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα ντρέπομαι.

Οι …frog και η …«παγκόσμια ημέρα των ιθαγενών» !
Με την ευκαιρία της πρόσληψης του Ιταλού καθηγητή Πάντοα Σκιόπα, ως προσωπικού συμβούλου του πρωθυπουργού, δόθηκε η ευκαιρία και σ’ εμάς τους …αδαείς (δηλώνω ένας απ’ αυτούς), να πληροφορηθούμε, ότι υπήρχε και από πριν, μια πλειάδα ξένων συμβούλων στην κυβέρνηση, με τις συμβουλές (εντολές;) των οποίων πορευόμαστε. Απ’ αυτούς: Οι περισσότεροι, αμείβονται με το …πενιχρό μεροκάματο των 1.000 ή 1.500 ευρώ, ενώ κάποιοι άλλοι, και συγκεκριμένα, η ομάδα …frog (friends of George) !!! (και δεν κάνω πλάκα, έτσι αποκαλούνται), που αποτελείται από προσωπικούς φίλους του Γιωργάκη, μας συμβουλεύουν …τζάμπα !
Μάλιστα 5 από αυτούς (…τους frog δηλαδή), η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (που κάτι παραπάνω θα ξέρει), τους παρουσιάζει με τον τίτλο «Οι 5 ξένοι που κυβερνούν την Ελλάδα» (!) ……>>>>>>

“Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ” και ο Τσουκαλάς.

Ο σύλλογος Πολυγυρινών Θεσσαλονίκης «Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ» διοργάνωσε στους χώρους του Δημαρχείου εκδήλωση προς τιμήν δύο αξιόλογων μελών της κοινωνίας μας των κ.κ. Γιώργου Ζωγραφάκη και Γιάννη Κανατά.
Με πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς συγχαρητήρια στον σύλλογο γι αυτή του την πρωτοβουλία..
Όμως, νομίζω, πως πίσω απ' αυτήν την ενέργειά του υπάρχει μια υστεροβουλία, κάπως με ¨ξένα κόλλυβα¨ θέλουν κάποιοι να ΄ρθούν στην δημοσιότητα για προβολή των ιδίων.
Ο σύλλογος αυτός ποτέ στο παρελθόν δεν πήρε θέση για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την πόλη μας οι όποιες δραστηριότητές του περιορίζονται στα ανώδυνα, βραβεύσεις επιφανών πολιτών, καταθέσεις στεφανιών στις εθνικές μας επετείους, εκδρομούλες κλπ. δρα δηλαδή σαν εναλλακτικό ΚΑΠΗ.
Είναι λογικό πως αν ασχοληθείς με τα κακώς ...>>>>>>>>

κείμενα του τόπου, θα δημιουργήσεις εχθρούς , θα ΄ρθεις απέναντι και σε σύγκρουση με ανθρώπους της τοπικής εξουσίας,
Πράγμα αδιανόητο για αυτόν τον σύλλογο!
Όμως για όλα υπάρχει κάποιο όριο,
Εγώ τουλάχιστον θα περίμενα από τους ανθρώπους του συλλόγου να τιμήσουν το όνομα «Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ».
Στο ύψωμα Τσουκαλάς έγιναν εδώ και χρόνια απαράδεκτες επεμβάσεις από τον Δήμο Πολυγύρου για το …περίφημο «Αναψυκτήριο Τσουκαλά», επεμβάσεις οικολογικά καταστρεπτικές για τον Τσουκαλά και μάλιστα σε ένα πολύ θολό οικονομικό πλαίσιο.
Δεν έπρεπε λοιπόν έστω για την «τιμή του ονόματος» οι άνθρωποι του συλλόγου να πάρουν θέση;
Δεν έπρεπε να ζητήσουν εξηγήσεις από το Δήμο Πολυγύρου, γιατί έγινε αυτή η καταστροφή στο τοπίο του Τσουκαλά για ένα Αναψυκτήριο , που δεν δούλεψε ποτέ;
Δεν έπρεπε να ζητήσουν εξηγήσεις για την χρηματοδότηση ενός «άεργου» έργου, που κόστισε ακριβά στο Ελληνα και Ευρωπαίο φορολογούμενο, και μάλιστα για μια απαράδεκτη κατασκευή στην πρώτη φάση επί Δημαρχίας Τζηρίτη (ξύλινες κατασκευές χωμένες μέσα στο χώμα που σάπισαν μετά από λίγο, τσιμέντα που ρίχτηκαν τον χειμώνα και «κάηκαν» από το ψύχος);
Δεν έπρεπε να ενδιαφερθούν για την δεύτερη κατασκευαστική φάση επί Δημαρχίας Καπλάνη, που δύο ιδιώτες ανέλαβαν την…. συνέχεια του έργου ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες Ευρώ (πόθεν;) και οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν προσφέρει ούτε έναν καφέ, ούτε μια γκαζόζα σε πελάτες;
(τουλάχιστον ο ένας από τους δύο ιδιώτες τροφοδότησε το παρακείμενο εξοχικό του με νερό από την δημοτική γεώτρηση για το αναψυκτήριο)
Εγώ έχω κάνει μέχρι τώρα δύο επώνυμες καταγγελίες μέσω ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ για το θέμα αυτό, (Ρ: ΕΔΩ κι ΕΔΩ) δυστυχώς χωρίς καμιά ανταπόκριση από τους υπεύθυνους .
Νομίζω δε πως δεν είναι αργά για τον σύλλογο «Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ» να ασχοληθεί με το θέμα και να αναγκάσει τους υπεύθυνους να πάρουν θέση... Θα συμβούλευα μάλιστα τα μέλη του να κάνουν μια επίσκεψη στον Τσουκαλά και να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τα έργα ντροπής για τα οποία μιλώ, πριν σαπίσουν για δεύτερη φορά!
Δημ. Αντ. Μπανάβας
ΥΓ. Προσωπικά νομίζω πως κάποιος εισαγγελέας πρέπει να ασχοληθεί με την όλη υπόθεση
Δ.Α.Μ.

O ΣΥΝ για δημόσια έσοδα, δαπάνες και κλείσιμο επιχειρήσεων

ΣΥΝ για δημόσια έσοδα, δαπάνες και κλείσιμο επιχειρήσεων .
Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με την αύξηση των έμμεσων φόρων εκτός του ότι πλήττει κυρίως τους κοινωνικά αδύναμους, δεν φέρνει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στα δημόσια έσοδα τα οποία τον μήνα Ιούλιο έχουν, κυριολεκτικά, καταρρεύσει –υποχωρώντας κατά 6,9% σε ταμιακή βάση- και γενικά υστερούν κατά πολύ έναντι των προϋπολογισθέντων.
Την εξέλιξη αυτή την είχαμε προβλέψει αφού η κυβέρνηση δεν εστιάζει την προσοχή της στην ανάπτυξη, που μπορεί να φέρει ...>>>>>>>>

αύξηση των εσόδων, αλλά ακολουθεί ένα κοινωνικά άδικο και ανορθολογικό δρόμο της επίθεση στα οικογενειακά εισοδήματα που προκαλεί πτώση της ζήτησης και της οικονομικής δραστηριότητας.
Η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει καθημερινά με εντολή της Τρόικας αλλά και πλήρη δική της συναίνεση της οδηγεί τη χώρα καθημερινά σε μια πορεία εξοντωτική για τους εργαζόμενους και τα φτωχά κοινωνικά στρώματα αλλά και αδιέξοδη για τον τόπο.
Τα μέτρα του μνημονίου, αλλά και αυτά που επίκεινται, ιδιαίτερα με την επιβολή νέων φόρων θα προκαλέσουν παραπέρα αύξηση της ανεργίας και του πληθωρισμού.
Ο παραγωγικός τομέας φθίνει και οι προβλέψεις, ιδιαίτερα στον τομέα των μικρών επιχειρήσεων είναι δυσμενέστατες, με καθημερινή απόδειξη την αύξηση των επιχειρήσεων που βάζουν “λουκέτο”.
Η αλήθεια λοιπόν δεν μπορεί πια να κρυφτεί: το οικονομικό πρόγραμμα του κουαρτέτου κυβέρνησης-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ έχει αποτύχει παταγωδώς.
Το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα, θα εστιαστεί σχεδόν αποκλειστικά στις δαπάνες, μειώνοντας ακόμα περαιτέρω το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων και περικόπτοντας σε βαθμό ασφυξίας τις δαπάνες των ΔΕΚΟ, καθιστώντας δυσχερέστατη ακόμα και την στοιχειώδης λειτουργία τους.
Η κυβέρνηση αν δεν υπάρξει κοινωνική αντίδραση θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και αναμένεται νέα επίθεση στα εισοδήματα των εργαζομένων σε συνδυασμό με τη μείωση του ΠΔΕ και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων. Όμως η μείωση του ΠΔΕ θα βάλει ταφόπετρα στην ανάπτυξη ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν άμεσα και μάλιστα σε νευραλγικούς τομείς οδηγούν στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, αφαιρώντας από την χώρα ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης.
Είναι τραγικό να βλέπουμε τέτοια ανευθυνότητα της κυβέρνησης όταν με βάση πρόσφατα στοιχεία (Economist 24/7) η Ελλάδα καταχτά χείριστη επίδοση στην ετήσια εξέλιξη της βιομηχανικής παραγωγής (-4,9% για Μάιο 2010) με μέσο όρο Ευρωζώνης (+9,4%).
Αντίθετα προς την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης εμείς προτείνουμε έναν άλλο δρόμο, κοινωνικά προσανατολισμένο και ρεαλιστικό, αν ληφθούν μέτρα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης με αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων και την διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού νόμου που αν και πλησιάζει χρόνος διακυβέρνησης δεν τον έχουμε δει.
To Γραφείο Τύπου

Ληστεία στην ΑΤΕ Νικήτης

Προσπάθησαν να αποτρέψουν ή να αποθαρρύνουν την πώληση της ΑΤΕ ή η πείνα τους οδήγησε εκεί!!!
Για το λόγο αυτό (!) δύο ληστές σήμερα το πρωί εισέβαλαν στο υποκατάστημα της ΑΤΕ στη Νικήτη και με την απειλή όπλου πήραν περίπου 20.000 € από το ταμείο της!