Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Αντίσταση 2010

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η φυλακή θα μας… σώσει

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην ακτή Σάνη, κυρίως από Θεσσαλονικείς που την έχουν μετατρέψει σε... Τσιμισκή!
Ζητάνε από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας… χωράφι, για να κάνουν παρκινγκ στην «χλιδάτη» ακτή Σάνη, δίπλα στο ομώνυμο ξενοδοχείο και σε κάμπινγκ ιδιώτη! Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας… αναγνωρίζοντας τα ρίσκα που αναλαμβάνουν οι λουόμενοι για λίγη… δωρεάν δροσιά, διασχίζοντας δρόμο τεσσάρων μέτρων, με δυο λωρίδες (!) - προς και από τη θάλασσα – συναντήθηκε ήδη με τον διευθυντή των φυλακών και περιμένει απάντηση στο σχετικό αίτημα του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης!
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα ...>>>>>>>

στο κάμπινγκ και στο ξενοδοχείο του προέδρου του πανελληνίου συλλόγου ξενοδόχων κ Ανδρεάδη, είναι γνωστή όχι μόνο στο Βουλευτή Θεσσαλονίκης και «αρμόδιο» υπουργό Χάρη Καστανίδη, αλλά σε εκπροσώπους των περισσότερων κομμάτων που μπανιαρίστηκαν πολλές φορές – όπως διαπίστωσα με τα ματάκια μου- στην λιγοστή ακτή του λαού!

Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, τα λίγα στρέμματα… φυλακής, που θα παραχωρηθούν ως χώρος στάθμευσης της πλαζ, θα ανοίξουν το δρόμο για τον ελεύθερο αιγιαλό*, αλλά στα οχήματα πρώτης ανάγκης, όπως τα ασθενοφόρα!

Μέχρι όμως να γίνει αυτό, οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα, αφού η κατάσταση με τα ΙΧ παντού, επιδεινώνεται κάθε χρόνο λόγω της όλο και μεγαλύτερης προσέλευσης κόσμου, από τα οικιστικά συγκροτήματα που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε μια από τις πιο όμορφες δασώδεις περιοχές της Ελλάδος!

*Στο κάμπινγκ υπάρχει χώρος στάθμευσης για λίγους χωρίς κόστος και στο ξενοδοχείο για πολλούς έναντι τιμήματος.
ΠΗΓΗ

Το «Τσεσμέ» φεύγει, το «Πίρι Ρέις» έρχεται...

Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε και πάλι τις έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα , στην περιοχή του Καστελόριζου το τουρκικό ερευνητικό «Πίρι Ρέις».
Το τουρκικό σκάφος, εκτελεί σεισμολογικές εργασίες σε μια θαλάσσια περιοχή περίπου 45 ναυτικά μήλια νότια από το Καστελόριζο και μπορεί η περιοχή αυτή να βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, επικαλύπτει όμως ελληνική υφαλοκρηπίδα και από τη στιγμή που το «Πίρι Ρέις» κάνει εργασίες στο βυθό, θα έπρεπε να έχει την άδεια της Ελληνική κυβέρνησης η οποία δεν έχει δοθεί. ...>>>>>>>

Την πορεία και τις έρευνες του «Πίρι Ρέις» στο Καστελόριζο παρακολουθεί ένα περιπολικό του λιμενικού.
Και ενώ το «Πίρι Ρέις» ξανά βγήκε για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, το δεύτερο τουρκικό σκάφος που έκανε εργασίες στο Αιγαίο επέστρεψε σε τουρκικά ύδατα. Το πρωί της Κυριακής, το πλοίο «Τσεσμέ», απομακρύνθηκε από την περιοχή ανάμεσα στη Σαμοθράκη και τις ακτές της Θράκης, πλέοντας προς τα στενά όπου και παρέμενε μέχρι και αργά το απόγευμα της Κυριακής.
ΠΗΓΗ

Θέμα ημερών η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ζωγράφου (;)

Μέρα με την ημέρα μεγαλώνουν τελικά οι πιθανότητες καθόδου του Α. Ζωγράφου ως υποψήφιου Δημάρχου στο Δήμο Πολυγύρου!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, παρ' όλη την πίεση που του ασκείται από τη Ρηγίλλης για τη συμμετοχή του στις περιφερειακές εκλογές, ο ίδιος φαίνεται να προτιμάει τον Δήμο της Πρωτεύουσας του Νομού, όπου θα έχει και ουσιαστικότερο ρόλο στα θέματα της αυτοδιοίκησης!
-Εκτιμούμε πάντως ότι είναι ζήτημα ημερών και η επίσημη ανακοίνωση!