Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Ο Ψωμιάδης και η ΤΙΤΑΝ δολοφονούν τη Θεσσαλονίκη!

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και αποφάσισε ερήμην τους, σαν σύχρονος μονάρχης και τύρανος να μετατραπεί η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν σε εργοστάσιο καύσης απορριμάτων!
Η ενέργεια αυτή φυσικά και έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ο ζορό, κλόουν, μασκοφόρος και καβαλάρης "πολιτικός" Παναγιώτης Ψωμιάδης έσπευσε να κάνει γελοίες δηλώσεις:
«Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση του ΤΙΤΑΝ είναι η αποθέωση του λαϊκισμού, από την πλευρά της αντιπολίτευσης ...>>>>>>>

στο νομαρχιακό συμβούλιο και ορισμένων στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που οι υπουργοί της κυβέρνησης κάθονται στο ίδιο τραπέζι με το Νομάρχη για να βρούνε λύσεις για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, θεωρούν κάποιοι ότι κάνοντας το άσπρο μαύρο θα πλήξουν τον Ψωμιάδη ενόψει της προεκλογικής περιόδου.
Κι ενώ η διοίκηση της νομαρχίας μας προσπαθεί να προωθήσει τις πλέον σύγχρονες μορφές ανακύκλωσης υλικών και αποβλήτων, με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εκείνοι μιλούν για καύση υλικών σα να πρόκειται να γίνει ελεύθερα στη φύση. Έτσι, με φτηνή αντιπολίτευση προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία στους πολίτες των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης αντί να συμβάλλουν ώστε να υλοποιήσουμε τις πιο φιλόδοξες πολιτικές για το περιβάλλον και την ενέργεια.
Έχουμε μάθει όμως σε τέτοιες τακτικές στείρας άρνησης που δεν προστατεύουν τον τόπο τους. Δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να συζητήσουν ώστε να προστατεύσουμε τον τόπο και το περιβάλλον, αντίθετα κινδυνολογούν ασύστολα και αβάσιμα. Γι’ αυτό και δεν έχουν υπερψηφίσει σχεδόν κανένα θέμα στο νομαρχιακό συμβούλιο προβάλλοντας συνεχώς εμπόδια σε κάθε αναπτυξιακό έργο. Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του. Τα ίδια έκαναν και το 2002 και το 2006 στις προεκλογικές περιόδους. Ο λαός θα τους δώσει την απάντηση στις 7 Νοεμβρίου.
Καλώ τους δημάρχους της περιοχής να μην παρασυρθούν από ανεύθυνες δηλώσεις και υποδείξεις».

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει επειγόντως στον νομάρχη της καρδιάς κάποιων συμπολιτών μας τη διαφορά της καύσης από την ανακύκλωση! Και θα μείνω μόνο σ' αυτό... Τα υπόλοιπα απλώς αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά το γεγονός ότι όσοι βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις συνήθως δεν έχουν παιδεία.

Οι επιπτώσεις της καύσης απορριμάτων στην υγεία!

H κάυση των απορριμάτων συνδέεται με την έκλυση διοξινών. Οι διοξίνες είναι υπέυθυνες για τις ακόλουθες παθήσεις: καρκίνος, διαβήτης, καρδιαγγιακές νόσοι, επιδράσεις στην ανάπτυξη και τη λειτουργεία του νευρικού συστήματος, δερματικές ανωμαλίες (όπως χλωρακμή),απασβέστωση των δοντιών, καθυστέρηση στην ανάπτυξη, διαταραχές στη συμπεριφορά,μείωση του μήκους του πέους κατά την εφηβεία, μειωμένο ύψος στα κορίτσια κατά την εφηβεία και απώλεια ακοής.
Κατά την διάρκεια την κάυσης παράγονται βαρέα μέταλλα: Μόλυβδος-προκαλεί νευρολογικές διαταραχές, ζημίες στους πνεύμονες και τα νεφρά, και μαθησιακά προβλήματα στα μικρά παιδιά. Κάδμιο -Προκαλεί ζημίες στα νεφρά, διαταραχές στους πνεύμονες, ενώ οι υψηλές δόσεις καταστρέφουν τελείως τους πνεύμονες και μπορεί να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο. Αρσενικό-Καταστρέφει πολλούς ιστούς περιλαμβανομένων των νεύρων, του στομάχου, των εντέρων και του δέρματος, προκαλεί μειωμένη παραγωγή ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και καρδιακή αρρυθμία. Χρώμιο - Καταστρέφει το ρινικό σύστημα, τους πνεύμονες και το στομάχι. Βηρύλλιο- Προκαλεί χρόνια προβλήματα στους πνεύμονες.
Ακόμη κατά τη διάρκεία της καύσης των αποβλήτων εκλύονται επικίνδυνα μικροσωματίδια που ενοχοποιούνται για αύξηση της θνησιμότητας και για σημαντικές μακροχρόνιες βλάβες στην υγεία, ακόμη και σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις.
ΠΗΓΗ

Περισσότερα λεφτά στα κόμματα της Βουλής

Λεφτά υπάρχουν, όμως μόνο... για τα κόμματα! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πίσω τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων στην οποία είχε προχωρήσει πριν από λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, με απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», τροποποιείται το «ψαλίδισμα» στις επιχορηγήσεις των κομμάτων που είχε επιβληθεί τον περασμένο Μάρτιο.
Με τη νέα απόφαση τα κόμματα από 37 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε ...>>>>>>>

κανονικά να εισπράξουν, θα λάβουν 48 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα βγουν κατά 11 εκατ. ευρώ κερδισμένα! Οι μεγάλοι «τυχεροί» της εν λόγω τροποποίησης είναι το ΠαΣοΚ, που θα λάβει τέσσερα εκατομμύρια περισσότερο, η ΝΔ, με πέντε εκατομμύρια παραπάνω, το ΚΚΕ με 1,3 εκατομμύριο, ο ΛΑΟΣ με 700 χιλιάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ με 900 χιλιάδες ευρώ. Μικρή αύξηση θα έχουν επίσης και οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι θα λάβουν περίπου 35 χιλιάδες ευρώ περισσότερα.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση ανακαλεί μερικώς τη δεύτερη μείωση που είχε αποφασίσει για την κρατική επιχορήγηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η οποία ήταν της τάξης του 29% και προέβλεπε συνολική μείωση 15 εκατ. ευρώ. Είχε προηγηθεί άλλη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία μειωνόταν η επιδότηση των κομμάτων κατά 10%, δηλαδή από τα 58 στα 52 εκατομμύρια. Τα εν λόγω μέτρα ελήφθησαν στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών στον δημόσιο τομέα και, φυσικά, των αιματηρών θυσιών του ελληνικού λαού.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά παρέκκλιση της πάγιας πρακτικής που ήθελε την κατανομή της κρατικής επιδότησης στα τέλη του Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, τα χρήματα δεν έχουν δοθεί ακόμη, παρ΄ ότι φτάσαμε στα μέσα Ιουλίου! Αυτή η εξέλιξη σφίγγει ακόμη πιο πολύ τη θηλιά στα οικονομικά των κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι υπερχρεωμένα, ενώ τα μικρότερα πορεύονται με ιδιαίτερα μεγάλη δυσκολία.

ΤΟ ΒΗΜΑ 15/7/10

Σάλλας: Πρόταση για 33% του ΤΤ και 77% της ΑΤΕ

Η Πειραιώς φλερτάρει με την αγορά της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου! Η "γκόμενα" από την άλλη μεριά δε δείχνει αδιάφορη! Γράφει για το θέμα "ο αλλος":
"ο αλλος: προφανως η πειραιως και ο σαλλας κανουν πλακα.ειναι δυνατον το 77% της ατε και το 33% να κοστιζει 700 εκατομμυρια;και απο την αλλη ολοι ρωτουν που βρηκε τα κεφαλαια, καθως η τραπεζα ειναι μια ιδιοτυπη bad bank. ηταν υποβαθμισμενες οι τραπεζες ηρθε και η προσφορα.
ενα ακομη στοιχειο που δημιουργει συζητησεις ειναι πως ο τωρινος διοικητης της ατε ηταν υποδιοικητης της πειραιως. ο ιδιος συνεβαλε κατα πολυ στην υποδομη της πειραιως για επενδυσεις πρασινης αναπτυξης,φωτοβολταϊκων κλπ.προφανως το νεο σχημα(εαν προχωρησει),θα προσανατολιζεται εκει με τις ευλογιες της κατσελη.
δηλαδη η πειραιως εχει το know how,το ταμιευτηριο το χρημα και η ατε τα χωραφια. all together now..."

Συνάντηση με προοπτική;

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους
Πραγματοποιήθηκε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων.
Στη συνάντηση, που έγινε σήμερα το πρωί στα κεντρικά γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, συμμετείχαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Βίτσας και ο Τάκης Μαστρογιαννόπουλος. Από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχαν ...>>>>>>>

οι Ιωάννα Κοντούλη, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Μιχάλης Πετράκος και Γιάννης Παρασκευόπουλος.
Από την αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έγινε ενημέρωση για την ανάπτυξη Πρωτοβουλιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα ως ανάχωμα απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης. Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων για την κρίση, το Μνημόνιο και τις πολιτικές εξελίξεις.
Σημειώθηκαν επίσης τα νέα δεδομένα που δημιουργούν στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση οι ρυθμίσεις του Σχεδίου “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”, με ιδιαίτερη έμφαση στο έλλειμμα δημοκρατίας και τους κινδύνους οικονομικής ασφυξίας στην αυτοδιοίκηση.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τέλος, στην επιδείνωση των περιβαλλοντικών προβλημάτων ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκούνται.

14/7/2010
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mazoo And the Zoo με 18 ευρώ

Mazoo And the Zoo χθες στον Ταξιάρχη.
Πανάκριβα εισιτήρια (18 Ευρώ ακόμα και για παιδιά τριών - τεσσάρων ετών) και το θέαμα που είδαμε σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ανάλογο της τιμής του εισιτηρίου που πληρώσαμε!
-"Ας πρόσεχες" θα μπορούσε να μου πει κάποιος, και θα έχει απόλυτο δίκαιο! Αυτό θα κάνω από τώρα και στο εξής, έτσι ίσως συνέλθουν κι αυτοί που προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν με αμφιβόλου ποιότητας θεάματα!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τούρκος είσαι για Ρωμιός;

ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΡΑ ΑΠΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ!!!

Μεγάλο πρόβλημα νερού αντιμετωπίζουν τα Σήμαντρα το τελευταίο δεκαήμερο. Αυτό που συμβαίνει φέτος δεν έχει προηγούμενο! κάθε μέρα από το μεσημέρι και μετά δεν έχει νερό μεγάλο τμήμα του χωριού,από την πλατεία και πάνω.
Τι κάνουν οι αρμόδιοι από τον ποιο μικρό μέχρι τον ποιο μεγάλο, είτε πρόεδρος χωριού είναι αυτός είτε δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος,αφού ξέρουν γιατί δεν μερίμνησαν να λύσουν το πρόβλημα από τον χειμώνα, παρά μόνο να λένε πως θα λυθεί το πρόβλημα.
-Να κόψετε το πόσιμο νερό σ' ένα ολόκληρο χωριό ντάλα κατακαλόκαιρο ; Είστε απίστευτοι,περιμένουμε να δούμε που θα το πάτε...!!!!
Μα που ζούμε επιτέλους!!!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Εθνικό Τυπογραφείο


Δωρεάν πλέον όλα τα ΦΕΚ από το Εθνικό Τυπογραφείο και την ηλεκτρονική του σελίδα! (Ν.3861/2010,άρθρο 7 /τ.Α΄112 -13.7.2010).
Για όσους ενδιαφέρονται για κάποιο ΦΕΚ!

Ν.Δ. και "All inclusive"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τον περιορισμό του συστήματος "All inclusive" στα ξενοδοχεία, που άφησε ανοιχτό με τις δηλώσεις του ο υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.
Οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα με τέτοια πακέτα διακοπών και στην ουσία με τον περιορισμό που θέτει η κυβέρνηση χαρίζει τουρισμό σε άλλες ανταγωνιστικές χώρες. Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση επιλέγει να πάει στην αντίθετη κατεύθυνση από την παγκόσμια τάση που ...>>>>>>>

επικρατεί στον τουρισμό.
Χωρίς να συζητήσει με τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς, η κυβέρνηση κατέφυγε σε ερασιτεχνικές και επιπόλαιες ενέργειες, που τελικά εάν υιοθετηθούν, θα βλάψουν σε ανυπολόγιστο βαθμό τον τουρισμό και την οικονομία της Χαλκιδικής μας.
Από το Γραφείο Τύπου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ & ΔΗΜΟΣ ΟΡΜΥΛΙΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ
Αγαπητοί φίλοι, συντοπίτες και επισκέπτες
Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, άρα είμαστε «καταδικασμένοι» να πετύχουμε τα καλύτερα για το μέλλον. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε, μέσω της τέχνης, χαρά και ψυχαγωγία αυτό το δύσκολο καλοκαίρι. Έτσι επιλέξαμε, εκδηλώσεις, που πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλες για αυτό.
Τα «Πολιτιστικά Κοιτάσματα» ξεκίνησαν το 2009 και θέλουμε να τα συνεχίσουμε, μετά την περυσινή τους επιτυχία, στοχεύοντας στο αγκάλιασμα όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του επερχόμενου Δήμου μας, για τη συνδιοργάνωση και εξέλιξη αυτού του εγχερήματος.
Καλλιτεχνικά και πολιτιστικά σχήματα από τον τόπο μας, που αγωνιούν και χαίρονται με τα δικά μας, αφού είναι και δικά τους.
...>>>>>>>

Σχήματα, που έχουν ως πρώτο στόχο την ψυχαγωγία των αγαπημένων τους προσώπων όλο το χρόνο.
Άνθρωποι, που προσφέρουν το χρόνο τους, που δεν είναι ελεύθερος, σε μια κοινή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο χρόνος και η ψυχή, που προσφέρουν οι άνθρωποι γίνεται μέσω της καλλιτεχνικής ασχολίας τους, αξία για την καθημερινότητα και τον τόπο μας.
Ελπίζουμε ότι σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι, όλοι οι καλλιτέχνες – δημιουργοί της περιοχής μας και ότι θα γίνεται πόλος έλξης και προβολής της πολιτιστικής παραγωγής της Χαλκιδικής.
Καλή διασκέδαση.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου Ο Δήμαρχος Ορμύλιας
Θωμάς Καπλάνης Λευτέρης Σταμούδης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
(όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9.30 μ.μ.)
16 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΨΑΚΟΥΔΙΑ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΟΛΥΝΘΟΣ
«ΤΟ ΣΩΣΕ» ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Σε σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα, «Το Σώσε» του Μάικλ Φρέιν, είναι μια κωμωδία απίστευτων καταστάσεων, που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ανεβάσματος μιας θεατρικής παράστασης. Παίχτηκε στον Πολύγυρο στα τέλη Μαΐου και χάρισε το γέλιο σε όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν. Μια δύσκολη παράσταση, με γρήγορους διαλόγους και ανατροπές, που θα ενθουσιάσει.
10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΒΡΑΣΤΑ
12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΨΑΚΟΥΔΙΑ
«Ο ΕΥΑΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
«Ο Εαυτούλης μου» του Δημήτρη Ψαθά, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι το 1941. Ωστόσο παραμένει μια επίκαιρη κωμωδία, μια σύγχρονη αστική ηθογραφία και αυτό οφείλεται στο ταλέντο του Δ. Ψαθά να πλάθει διαχρονικούς καθημερινούς χαρακτήρες. Το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Π. Μαρέτα.
13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΨΑΚΟΥΔΙΑ
16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΑΛΥΒΕΣ
«ΤΡΩΑΔΙΤΙΣΣΕΣ» ΕΥΡΙΠΙΔΗ. «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ». ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ

«Γιατί όπου πέφτει ρημαγμός και χάρος ξεχνιούνται και οι θεοί». «Έλληνες απανθρώπων βασάνων εφευρέτες» «Ευριπίδη». Πρόκειται για την πιο αντιπολεμική και αντιρατσιστική τραγωδία - μελέτη πάνω στα ζητήματα της προσφυγιάς και του ξεριζωμού. Ο ποιητής αποκαλύπτει σε όλο το μήκος και το πλάτος τη διάσταση της καταστροφής και πως αυτή πληγώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Με δραματικό - ποιητικό τρόπο μας αποκαλύπτει την έννοια της πατρίδας και την αξία της στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Η τραγωδία επίκαιρη όσο ποτέ.

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΨΑΚΟΥΔΙΑ
«ΠΛΟΥΤΟΣ» του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ «ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ»
Ο Χρεμύλος, ένας μέσος Αθηναίος πολίτης, ρώτησε το μαντείο των Δελφών τι θα πρέπει να κάνει για το γιο του ούτως ώστε να προκόψει σ΄ αυτή τη ζωή. Θα πρέπει να ακολουθήσει έναν ενάρετο δρόμο και δίκαιο ή να κάνει ότι κάνουν οι άδικοι και οι κλέφτες; Ποια να ήταν η απάντηση του μαντείου σε μια τόσο «ανεπίκαιρη» ερώτηση; Πώς βλέπει ο Αριστοφάνης τη φτώχεια στους ανθρώπους; και άλλα… στην παράσταση, που ανεβαίνει σε απόδοση, σενάριο και σκηνοθεσία Μιλτιάδη Π. Μαρέτα. Η ομάδα κλείνει τον 14ο χρόνο λειτουργίας της.

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΕΡΑΚΙΝΗ
«ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΨΩ…» ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή της θάλασσας Νίκου Καββαδία, μια ομάδα μουσικών που αγαπούν την ομορφιά των τραγουδιών και των στίχων ντύνουν τις νύχτες του φετινού καλοκαιριού με ήχους και μουσικές βασισμένες στην ποιητική διαδρομή του Καββαδία.
Από τη δισκογραφία του Θάνου Μικρούτσικου, του Δημήτρη Ζερβουδάκη και άλλων, επιλέγονται και παρουσιάζονται τραγούδια με την χαρακτηριστική γραφή του ποιητή να κυριαρχεί στο προσκήνιο. Παίζουν οι: Ανδρέας Τσικούρης: μπάσο, τζουράς, Έφη Ψωμαδέλλη: πιάνο, Δημήτρης Τσικούρης: ηλ. Κιθάρα, φωνή, Άγγελος Χήνος: τύμπανα, Γιώργος Γέργος: ακουστική κιθάρα, φωνή.

9 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΨΑΚΟΥΔΙΑ
25 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ
4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΨΑΚΟΥΔΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Το Ελληνικό Θέατρο Σκιών μπορεί να κατάγεται από τα Ελευσίνια Μυστήρια. Κάποιος πρόγονος τράβηξε κατά την Ανατολή, έφτασε Ινδίες, βρήκε και γέννησε άλλους συντρόφους, στην Κίνα έγινε «Χαρτόμουτρο» και επέστρεψε. Στη Δύση άλλος πρόγονος έγραψε κίνησε σε άσπρο μαύρο. Εδώ η λίγο παραπάνω γίνεται γιατρός, ασχολείται με το περιβάλλον και ψυχαγωγεί πάντα μικρούς και μεγάλους.


Πολύγυρος - Πατελιδάς

Στο δρόμο από τη διασταύρωση του Μηχανολογικού, στον Πολύγυρο, προς Πατελιδά δεν υπάρχει η απαραίτητη διαγράμμιση!
-Οι αρμόδιες υπηρεσίες τι περιμένουν; Να έχουμε το πρώτο ατύχημα και μετά;
Η οδήγηση κατά τις νυχτερινές ώρες είναι ιδιαίτερη δύσκολη εξ αιτίας της έλλειψης διαγράμμισης!

15 Ιουλίου 1974: Ένα έγκλημα διαρκείας από τους Αμερικανούς και τη χούντα της Αθήνας

Imagerous

Σαν σήμερα...

1965: Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος εξαναγκάζει σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου. Ξεσπούν τα «Ιουλιανά».
1974: Ξεσπά στην Κύπρο το αιματηρό πραξικόπημα της αθηναϊκής χούντας κατά του προέδρου Μακαρίου. Ο αρχιεπίσκοπος διαφεύγει, ενώ η χούντα διορίζει νέο «πρόεδρο» τον Νίκο Σαμψών.

Οδεύουν για Π.Ο.Π. οι «Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής»

Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αίτηση της Κοινοπραξίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου και Χαλκιδικής, με την επωνυμία «Βιοκαλλιεργητική Χαλκιδικής», προκειμένου να καταχωρηθούν στο μητρώο της Ε.Ε. για την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και των ονομασιών προέλευσης των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων, ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης οι πράσινες ελιές της Χαλκιδικής.
Δημοσίευση αίτησης σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 510/2006 του Συμβουλίου για την προστασία ...>>>>>>>

των γεωγραφικών ενδείξεων και των ονομασιών προέλευσης των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων Αναλυτικότερα, η δημοσίευση έγινε στις 14 Ιουλίου και μετά από 6 μήνες, θα τεθεί σε πλήρη ισχύ η ένδειξη Π.Ο.Π. «Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής» (Prasines Elies Chalkidikis) για όσες προέρχονται αποκλειστικά από τις ποικιλίες «Χονδρολιά Χαλκιδικής» και «Χαλκιδικής» του είδους Olea Europea. Οι ελιές, που παράγονται από τις ποικιλίες αυτές στην Χαλκιδική, χαρακτηρίζονται από μεγάλο μέγεθος καρπού με μεγάλη αναλογία σάρκας προς πυρήνα, λαμπερό πράσινο - πρασινοκίτρινο χρώμα, λεπτό φρουτώδες άρωμα και γεύση ελαφρώς πικρή, πικάντικη και απουσία αίσθησης λιπαρότητας, λόγω της από αιώνων προσαρμογής των ελαιοδέντρων στις ιδιαίτερες εδαφο-κλιματικές συνθήκες της περιοχής, αλλά και των καλλιεργητικών τεχνικών που εφαρμόζουν οι ελαιοπαραγωγοί.
Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής διατίθενται σε τέσσερεις τύπους:
• Ολόκληρες ελιές.
• Εκπυρηνωμένες ελιές.
• Εκπυρηνωμένες γεμιστές ελιές. Ως γέμιση μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμύγδαλο, κόκκινη πιπεριά, καρότο, αγγουράκι και σκόρδο και το γέμισμα γίνεται με τα χέρια. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη γέμιση δεν μπορούν να ξεπερνούν το 15 % του βάρους των ελιών.
• Τσακιστές ελιές.
• Όλοι οι τύποι δύνανται να αρωματιστούν με ρίγανη, θυμάρι, φύλλα δάφνης σέλινο, σκόρδο, κάππαρη και κόκκινο πιπέρι. Τα αρωματικά υλικά που χρησιμοποιούνται δεν μπορούν να ξεπερνούν το 2,5 % του βάρους των ελιών.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη γέμιση και τον αρωματισμό των ελιών είναι προϊόντα, τα οποία προέρχονται από το νομό Χαλκιδικής.