Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Αλυσίδες υπάρχουν;

Μια κατάσταση για γέλια και για κλάματα!
Ξέμειναν λέει ιατρεία της Χαλκιδικής από συνταγολόγια και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν συνταγογράφηση! Θα τρελαθούμε εντελώς!
-Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το ποιος έχει δίκιο, ποιος έχει άδικο αλλά... σίγουρα κάποιοι είναι για ...δέσιμο!
-Με χοντρές αλυσίδες! ...>>>>>>>

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για αγροτικά.

Προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Τραγικό μέλλον για τους αγρότες της χώρας μας, αλλά και όλους τους μικρομεσαίους αγρότες του Νότου της Ευρώπης, επιφυλάσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με βάση προτάσεις του Επιτρόπου του Όλι Ρεν ο οποίος πρότεινε για τις χώρες που το έλλειμμά τους υπερβαίνει ή προσεγγίζει το όριο του 3% του ΑΕΠ και το χρέος βρίσκεται πέραν του 60% του ΑΕΠ, με ανοδική πορεία, να μπλοκάρονται ...>>>>>>>

οι κοινοτικές επιδοτήσεις για αγρότες και αλιείς. Για να χρυσώσει το πικρό χάπι στους αγρότες, πρότεινε τα κράτη-μέλη να υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλλουν τις σχετικές επιδοτήσεις χωρίς χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες.

Ως γνωστόν το μερίδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στον προϋπολογισμό της ΕΕ έχει πέσει από 75% το 1985 σε 40% σήμερα, όμως ο αριθμός των αγροτικών εκμεταλλεύσεων έχει διπλασιαστεί με τη διεύρυνση του 2004, ενώ οι κλιματικές αλλαγές και η οικονομική κρίση θέτουν νέες προκλήσεις. Μια ριζική και δίκαιη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, υπέρ των μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αγροτικού εισοδήματος, της απασχόλησης, που θα λαβαίνει υπόψη την ασφάλεια του εφοδιασμού των ευρωπαίων πολιτών με τρόφιμα υψηλής ποιότητας, τη διατήρηση της γεωργικής παραγωγής, τη βιοποικιλότητα και την προστασία του περιβάλλοντος εν γένει, μπορεί να συμβάλει σε μια αναπτυξιακή στρατηγική με τα ως άνω χαρακτηριστικά για μετά το 2013.

Ιδιαίτερα για την περίπτωση της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς σκληρής επιτήρησης από την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), και με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, στην πράξη απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταβάλει τις επιδοτήσεις από τον εθνικό προϋπολογισμό. Είναι προφανές ότι η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή της αγροτικής οικονομίας της Ελλάδας και την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση των ελλήνων αγροτών.

Κατόπιν των παραπάνω,

ερωτάται η κα Υπουργός:

• Ποια είναι η θέση του ΥΠΑΑΤ απέναντι στο ζήτημα που έθεσε ο Επίτροπος Όλι Ρεν;
• Τι σκοπεύει να πράξει προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι καταστροφικές προτάσεις του κ. Ρεν;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Διώτη Ηρώ

Αλήτες! Απατεώνες! Ανίκανοι!

Εκδήλωση ετοίμαζε το υπουργείο Αθλητισμού το 2006, η οποία δεν έγινε ποτέ, αλλά κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 14 εκατ. ευρώ.
Η εκδήλωση αφορούσε την απονομή ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, η οποία θα γινόταν στο "Αθηνών Αρένα" στις αρχές του 2006.
Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ο αρμόδιος τότε υπουργός, Γιώργος Ορφανός, είχε υπογράψει συμβάσεις με εταιρίες δημοσίων σχέσεων για υψηλότατες αμοιβές. Η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και πλέον το ελληνικό δημόσιο, βάσει αποφάσεων αγγλικών δικαστηρίων, υποχρεούται να καταβάλει 14 εκατ. ευρώ.

Μήπως είναι πολλά;


1.024.000,00 Ευρώ για τηλέφωνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο δίμηνο Δεκέμβρη 2009 - Γενάρη 2010!
Δεν γνωρίζουμε αν είναι λογικό μέγεθος για ένα Υπουργείο αλλά σίγουρα δεν ακούγεται και καλά στ' αυτιά του πολίτη!
-Μήπως ακόμα δεν πήραν τα 30 κινητά του Χατζηγάκη;

Ο Άχρηστος!

Το τραγούδι του ΔΝΤ !

Νικόλαος Παρθενιώτης: Υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου

Είναι γνωστό από καιρό ότι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που θα στηριχθεί από το ΚΚΕ, είναι ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη έγινε παρουσίαση των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών και υποψήφιων Δημάρχων που θα στηριχθούν από το ΚΚΕ!
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για τη Χαλκιδική θα είναι ο Βουλευτής Άγγελος Τζέκης, ενώ υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου θα είναι ο Νικόλαος Παρθενιώτης.
Δείτε, στη συνέχεια της ανάρτησης, το Δελτίο Τύπου όπου αναφέρονται οι θέσεις του ΚΚΕ για τον "Καλλικράτη" και τα ονόματα όλων των υποψηφίων Δημάρχων και αντιπεριφερειαρχών. ...>>>>>>>

Εδώ και χρόνια η τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χάσει κάθε ίχνος αυτοδιοίκησης, έχει μετατραπεί σε τοπική κρατική διοίκηση. Αποτέλεσε και αποτελεί πολύ περισσότερο σήμερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, βασικό μοχλό προώθησης της πολιτικής, που γεννάει βάσανα για το λαό και πλούτη για το μεγάλο κεφάλαιο.
Η μάχη παίρνει από τα ίδια τα πράγματα γενικό πολιτικό χαρακτήρα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος και να ψηφίσουν πολιτικά. Να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική που ακολούθησαν τα κόμματα όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στο γενικό επίπεδο, όσο και στους Δήμους και τις Νομαρχίες, από την πολιτική και πρακτική που ακολουθούν σήμερα στα πλαίσια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.
Θα είναι θετικό σημάδι να χάσουν αισθητά τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και ο πρόθυμος για τις βρώμικες δουλειές ΛΑΟΣ. Να αποδοκιμαστούν εκείνοι που στο όνομα των τάχα ανανεωτικών διακηρύξεών τους συνδιαχειρίστηκαν σε αντιλαϊκή κατεύθυνση Δήμους και Νομαρχίες.
Αφετηρία της κριτικής μας στον Καλλικράτη είναι οι συνέπειες από τον Καποδίστρια I, τι έδωσε στο λαό από αυτά που υπόσχονταν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ που τον υιοθέτησε.
Ο Καποδίστριας έγινε ο αγωγός, για να περάσουν και να διευρυνθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα stage, τα τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που ήδη εφαρμόζονται ή σχεδιάζονται σε μια σειρά Δήμους του Νομού (π.χ. Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Εχεδώρου κ.λπ.).
Οι ελαστικές σχέσεις ξεκινούν από το 30% και ξεπερνούν σε πολλούς Δήμους το 50%. Χιλιάδες συμβασιούχοι έχουν απολυθεί και το πρόβλημα θα οξυνθεί με τον Καλλικράτη.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων και Νομαρχών και στην περιοχή μας, που ήταν στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τη στήριξη σε πολλές περιπτώσεις είτε του ΣΥΝ, είτε του ΛΑΟΣ, πρωτοστάτησαν σε αντεργατικές ρυθμίσεις, προώθησαν την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, ιδιωτικοποίησαν τομείς της τοπικής διοίκησης, εφάρμοσαν τα ΣΔΙΤ. Επιβάρυναν παραπέρα τη λαϊκή οικογένεια με τις αυξήσεις τελών για τις υπηρεσίες που δικαιούνταν. Έδωσαν χέρι βοήθειας στις κυβερνήσεις, ήταν μακριά από τους λαϊκούς αγώνες.
Μέσω του Καλλικράτη, δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, για τη ληστεία του φυσικού πλούτου και του ανθρώπινου δυναμικού. Τα όποια προγράμματα εκπονούνταν ή σχεδιάζονταν (για τη χρήση γης, για την καθαριότητα, τους ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ, για διάφορα έργα υποδομής), θα περάσουν στα χέρια επιχειρηματιών, μακριά από τις λαϊκές ανάγκες.
Οι υποσχέσεις και τα συνθήματα που συνοδεύουν τον Καλλικράτη είναι παραπλανητικά. Προωθείται η κατηγοριοποίηση των σχολείων με ταξικά κριτήρια, η μετατροπή τους σε επιχειρήσεις, ενώ θα έχουν διαφοροποιημένα προγράμματα, που σημαίνει κατάργηση του ενιαίου, ισότιμου χαρακτήρα της μόρφωσης. Θα προχωρήσει παραπέρα η εμπορευματοποίηση στην Υγεία, η παραπέρα υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.
Πολλοί από του; Νομάρχες και τους Δημάρχους εκφράζουν διαφωνία για τον Καλλικράτη με επίκεντρο τα όρια των δήμων και το ζήτημα των αρμοδιοτήτων και των πόρων. Για μας είναι καθαρό ότι αυτό που καθορίζει τον προοδευτικό ή αντιδραστικό χαρακτήρα του θεσμού δεν είναι τα όρια κάποιου δήμου ή μόνο η εκταμίευση χρημάτων, αλλά το περιεχόμενο της πολιτικής και πρακτικής που ασκείται στη δημοτική και περιφερειακή διοίκηση.
Το ΚΚΕ θα στηρίξει σ’ όλη την Περιφέρεια και σ’ όλους τους Δήμους, ψηφοδέλτια με τον τίτλο «Λαϊκή Συσπείρωση». Στα ψηφοδέλτια αυτά έχουν θέση ριζοσπαστικές δυνάμεις, που ήδη έχουν προσφέρει στις γραμμές τους λαϊκού κινήματος, στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες. Δε θα κρυφτούμε πίσω από τις λεγόμενες «τοπικές κοινωνίες», πίσω από δήθεν ανεξάρτητους και ακομμάτιστους υποψήφιους, που την επόμενη των εκλογών θα σταθούν απέναντι στους λαϊκούς αγώνες και τις λαϊκές ανάγκες.
Το βασικό περιεχόμενο που δίνουμε τη μάχη συνοψίζεται στα παρακάτω:
• Αγώνας ενάντια στο μνημόνιο και στο ξεθεμελίωμα βασικών κατακτήσεων.
• Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και τα ελλείμματα, αυτά δημιουργήθηκαν από την πλουτοκρατία με τη στήριξη των κυβερνήσεων, μέσα από νόμους, φοροαπαλλαγές, κατευθυνόμενες παραγγελίες, τη λειτουργία των δημόσιων επιχειρήσεων, το κόστος προσαρμογής στη συνθήκη του Μάαστριχτ, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τους εξοπλισμούς για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και άλλα.
Θα δώσουμε τη μάχη στο έδαφος των λαϊκών προβλημάτων, όπως:
• Μέτρα για το φυσικό περιβάλλον, για δημόσια έργα υποδομών, για έργα ανάσας, όπως είναι η αντιπλημμυρική προστασία και η αντισεισμική θωράκιση.
• Για τη μόρφωση των παιδιών του λαού και της νεολαίας μέσα από αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης.
• Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια.
• Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.
• Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, των μεταναστών και προσφύγων, κατά της κρατικής καταστολής.

Στη μάχη των τοπικών εκλογών το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενοι μαζί μας, θα θέσουμε στο επίκεντρο τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Αυτόν που καθορίζεται αποκλειστικά από το συμφέρον των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου.

Για τα οικονομικά της τοπικής διοίκησης
Θεωρούμε ότι η τοπική διοίκηση πρέπει να έχει σημαντικό μερίδιο χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρέπει να αποδοθούν οι αυθαίρετα παρακρατηθέντες από τη λαϊκή αφαίμαξη φόροι, που ξεπερνούν τα 10,5 δις ευρώ.
Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν έναντι αυτών να αποδοθεί ένα ποσό της τάξης του 1,7 δις, σε 8 ετήσιες άτοκες δόσεις, την ώρα που η Τ.Α. δανείζεται με 5,9%.
Απαιτούμε να καταργηθούνε οι αντιλαϊκοί φόροι, μέσω των οποίων χρηματοδοτείται η τοπική διοίκηση. Συνδυάζουμε αυτή τη θέση με την πάλη κατά του κρατικού προϋπολογισμού, που κάνει συνεχή ανακατανομή σε βάρος του λαού και των αναγκών του.
Είμαστε αντίθετοι με το καλπονοθευτικό σύστημα του 50% + 1, αλλά και με το 42% + 1, καθώς αλλοιώνεται η ψήφος, αφού ο πρώτος συνδυασμός παίρνει τα 3/5 των εδρών.
Υποστηρίζουμε την απλή αναλογική, με έμμεση εκλογή Δημάρχου και Περιφερειάρχη. Είμαστε αντίθετοι με κατασκευάσματα όπως η ποσόστωση των γυναικών. Αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει σε συνδυασμό με γενικότερη θετική, κοινωνική, πολιτική που διευκολύνει τις γυναίκες να έχουν ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό ρόλο.
Με την εκλογή κομμουνιστών και συνεργαζόμενων, δημιουργείται ένα φράγμα αντίστασης, στην πολιτική του μνημονίου, των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και όλων των δυνάμεων του αντιλαϊκού μονόδρομου.
Τούτες τις κρίσιμες ώρες ο λαός θέλει δίπλα του ασυμβίβαστους αγωνιστές και όχι «αγωνιστές» στα λόγια. Δε χρειάζεται απλά έντιμους δημάρχους, συμβούλους και περιφερειάρχες, αλλά μπροστάρηδες στον αγώνα του λαού.
Η ενίσχυση των συνδυασμών που θα στηρίξει το ΚΚΕ αποτελεί μήνυμα αντίστασης και καταδίκης της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Μήνυμα ότι ο λαός δεν τρομοκρατείται, δε συμβιβάζεται.
Οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι το αυτί και το μάτι του λαού στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Θα οργανώνουν και θα στηρίζουν τους αγώνες του λαού στους τόπους δουλειάς, στους δήμους, την περιφέρεια, τις φτωχογειτονιές και τα χωριά που μαραζώνουν.
Η πολιτική και η πρακτική που ακολούθησαν οι εκλεγμένοι μας όλα τα χρόνια στους Δήμους και τις Νομαρχίες, υπηρετώντας τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στη βαρβαρότητα. Για να αποσπαστούν όσες κατακτήσεις είναι δυνατόν, να ανοίξει ο δρόμος για τη νίκη του λαού, για μια νέα ζωή σε μια κοινωνία νέα, ανθρώπινη, της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

Οι υποψήφιοι που θα στηρίξουμε:

Υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Κωνσταντινίδης Θεοδόσης

Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες
• Θεσσαλονίκης: Ζιώγας Γιάννης
• Χαλκιδικής: Τζέκης Άγγελος
• Σερρών: Ρακιτζή Τιμοθέα
• Πέλλας: Ουγγρίνος Αλέκος
• Ημαθίας: Τρεμπελής Χρήστος
• Πιερίας: Σκούφας Γιάννης
• Κιλκίς: Χαλίτσιος Κωνσταντίνος

Υποψήφιοι δήμαρχοι
• Θεσσαλονίκης: Ζαριανόπουλος Σωτήρης
• Παύλου Μελά: Καλαντίδου Σοφία
• Καλαμαριάς: Παπαδόπουλος Δαμιανός
• Κορδελιού – Ευόσμου: Γκουτζηγιάννης Κώστας
• Νεάπολης – Συκεών: Βέλλης Χαράλαμπος
• Πυλαίας – Χορτιάτη: Μαάιτα Τζαμάλ Οδυσσέας
• Χαλκηδόνας: Μωυσίδης Σάββας
• Δέλτα: Πετρίδης Ανέστης
• Ωραιοκάστρου: Θέμελης Άγγελος
• Θερμαϊκού: Μόραλη Ντίνα
• Θέρμης: Ιγνατιάδης Θεόδωρος
• Βόλβης: Πολυζωίδου Βάσω
• Πολυγύρου: Παρθενιώτης Νικόλαος
• Έδεσσας: Φουνταλής Μιχάλης
• Βέροιας: Σοφρόνωφ Ιωάννα
• Κατερίνης: Σαλπιστής Νίκος
• Κιλκίς: Φαχουρίδης Ιωάννης

Η προσπάθειά μας είναι να δοθεί η μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, μέσα από την ουσιαστική ενεργοποίηση των κομματικών δυνάμεων, των φίλων και οπαδών, των συνεργαζόμεν

Καραμανλής, ο δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας!

Πρώτος από τα «7 καθάρματα της κρίσης»!
«Κώστας Καραμανλής, ο δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας». Με αυτή την φράση το γαλλικό περιοδικό Marianne σκιαγραφεί το προφίλ του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε ένα αφιέρωμα για τα αίτια και τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη με τίτλο «Τα 7 καθάρματα της κρίσης»!
Και όπου κρίση, η Ελλάδα έχει την τιμητική της, με έναν Ελληνα να κατακτάει την πρώτη θέση: Ο Κώστας Καραμανλής φιγουράρει στην πρώτη θέση στη λίστα των «καθαρμάτων» σύμφωνα με το περιοδικό, καθώς «από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του, βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος».
Στο δισέλιδο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: ...>>>>>>>

«Ο κ. Καραμανλής, ανιψιός του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας 4 φορές από το 1955 έως το 1981, είχε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα: να καταστρέψει τη χώρα. Λιγότερο από πέντε χρόνια, του ήταν αρκετά για να αδειάσει τα κρατικά ταμεία και να φέρει την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού».

Η σκληρή όμως γλώσσα και τα καυστικά σχόλια για τον Κώστα Καραμανλή δεν τελειώνουν εδώ με τον συντάκτη να σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Το δημόσιο χρέος (στο 120% του ΑΕΠ) και το έλλειμμα (στο 13% του ΑΕΠ) προκαλούν ρίγος, αλλά ο Κώστας διατηρεί ανέπαφο το αστραφτερό του χαμόγελο, που φαίνεται ότι είχε τυφλώσει τους συμπολίτες του το 2004».

Και συνεχίζει: «Λόγω έλλειψης ικανοτήτων, ο Κ. Καραμανλής είχε καταφέρει να επιδείξει τεράστιο χάρισμα στην τέχνη της παραπλάνησης. Κατά τη διάρκεια πολλών ετών, η απόκλιση, μεταξύ των στατιστικών στοιχείων που υποβάλλονταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και των πραγματικών μεγεθών του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, άγγιζε το 2,2% του ΑΕΠ. Ο Κώστας όμως έκανε ταχυδακτυλουργικά κόλπα, όπως ένας πλανόδιος μικροπωλητής σε ένα υπαίθριο παζάρι. Τον Οκτώβριο ωστόσο, του 2009, συνειδητοποίησε ότι δεν έχει άλλη ενέργεια για να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και οι εμπειρογνώμονες που καταγγέλλουν σήμερα την Ελλάδα, δεν είχαν τότε καταφέρει να δουν τι πραγματικά συνέβαινε. Με ένα ποσοστό ανάπτυξης που πλησιάζει το 5%, το φτωχό αυτό έθνος προκαλούσε σύνδρομα κατωτερότητας στις ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες με αδύναμες οικονομίες. Ο Κώστας Καραμανλής, σαν να ζούσε μέσα σε ένα όνειρο, έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων και της περίοπτης πολιτικής του γραμμής. Ωστόσο, αν και η Ελλάδα θεμελίωσε την έννοια της δημοκρατίας πριν από μερικούς αιώνες, πολύ συχνά φαινόταν ότι ξεχνούσε τις συγκεκριμένες αξίες. Στην πολιτική ζωή της χώρας επικρατεί ο νεποτισμός της οικογενειοκρατίας και αυτή είναι άλλωστε, και η δική του περίπτωση». «Πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα κηλιδώνουν τη φήμη της κυβέρνησής του, και αντί να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά, ο Κώστας Καραμανλής οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία. Η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, αλλά όχι αποκλειστικά. Στο πλευρό του, αλλά στο παρασκήνιο, σύμβουλοι που πρότειναν τη «συνεργασία» με την Goldman Sachs, που συνέστησαν την κάλυψη των πραγματικών οικονομικών μεγεθών και την υποβολή ψευδών στοιχείων».

Όπως αναφέρεται: «Ο διάδοχός του στον πρωθυπουργικό θώκο και προαιώνιος αντίπαλός του, Γιώργος Παπανδρέου, με τη σειρά του γόνος πολιτικής οικογένειας της χώρας, δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής ήδη από την επαύριο της εκλογικής του νίκης το 2009. Ο Παπανδρέου, χωρίς να διαθέτει το χάρισμα να συγκλονίζει τα πλήθη, μετατρέπεται ξαφνικά στον πιο μισητό άνθρωπο της χώρας, όταν ανακοίνωσε δέσμη αυστηρών μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα».

«Ο Καραμανλής θα αποφύγει το πιθανότερο, κάθε είδους νομικής δίωξης και ίσως να μη δώσει ποτέ εξηγήσεις για τις πράξεις του. Από τον τρόπο διαχείρισης των πυρκαγιών του 2008, έως την πρόσφατη οικονομική κρίση, ο πολιτικός αυτός επέδειξε μια ουσιαστική επιμονή για να αποδυναμώσει τη χώρα. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι σε περίπτωση μιας εξαιρετικής αντιδημοτικότητας των Σοσιαλιστών, ο Καραμανλής μπορεί να φαντάζεται ότι θα εκπροσωπήσει εκ νέου τη χώρα» καταλήγει το περιοδικό.
ΠΗΓΗ

Χρυσά ή τσίγκινα;

Παρακολουθήσαμε, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, την φιλότιμη κατά τα άλλα προσπάθεια του τέως υφυπουργού, του κ. Πάχτα Χρ., να προβάλει την υποψηφιότητά του, ως υποψηφίου Δημάρχου, στον νεοσύστατο Δήμο Αριστοτέλη.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Εκείνο που δεν μου κολλάει είναι ότι ενώ μέχρι πρότινος κατηγορούσε για το χωροταξικό, αυτούς που το σχεδίασαν, μάλιστα μίλησε για « έκτρωμα », τώρα μας λέει ότι οι δυνατότητες του Δήμου « Αριστοτέλη » είναι μεγάλες, που ξεπερνούν τα όρια όχι μόνο του Νομού αλλά και της χώρας. Μας μιλάει για την Παγκοσμιότητα του Αγίου Όρους, του φιλοσόφου, την ύπαρξη των Μεταλλείων χρυσού κ.α.. Η απορία που προκύπτει ...>>>>>>>

είναι : αυτά όλα δεν τα ήξερε από πριν; ή ήθελε να το παίξει « συνοδοιπόρος » με τους αγανακτισμένους πολίτες της Αρναίας που σκαρφάλωσαν στα καμπαναριά, έκτιζαν με τούβλα την είσοδο του Δημαρχείου και εξασκούνταν στην ρίψη αυγών, γιαουρτιών και ντομάτας; Επιπλέον ακούσαμε να λέει ότι θα συναντηθεί στην Μ. Παναγία με τους πολίτες που θα ήθελαν να στηρίξουν την προσπάθειά του και τους συνταξιούχους μεταλλωρύχους για να τους ενημερώσει για τα ένσημά τους, ακούει ο Δριβελέγκας και ο Λαφαζάνης;.
Τι νοοτροπία θεέ μου; Μετά από μένα το χάος……
Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε οι κάτοικοι της Μ. Παναγίας που είναι αντίθετοι με την σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση του κοιτάσματος στις σκουριές τι θα κάνουν. Θα στηρίξουν τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Πάχτα Χρ., για την ανάδειξη και την ανάπτυξη του Δήμου ή όχι; Θα θελήσουν να αποκτήσουν « χρυσά κουτάλια » ή θα αρκεστούν στα τσίγκινα;
Αναγνώστης

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετέχουμε όλοι όσοι έχουμε πρωτύτερα συναντηθεί σε μεγάλους λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες, στα μέτωπα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού μας.
Όλοι όσους βλέπετε σήμερα και όσοι θα δώσουν τη μάχη των τοπικών εκλογών από τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν αποδείξει με τη στάση τους ότι είναι μπροστάρηδες στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.
Θέση στους συνδυασμούς της ...>>>>>>>

Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκουν οι ριζοσπάστες, γνήσιοι αγωνιστές που δοκιμάζονται όλη αυτή την περίοδο στους εργατικούς αγώνες, στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, ενάντια στην υλοποίηση του μνημονίου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, που καρατομεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το εισόδημα, το δικαίωμα στη δουλειά.
Σε θέση μάχης για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ήδη βρίσκονται αυτοί που διέπρεψαν στα μπλόκα της αγροτιάς που αντιπάλευαν την ΚΑΠ και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτικής οικογένειας. Οι έμποροι – βιοτέχνες - επαγγελματίες που ασφυκτιούν μέσα στον κλοιό των μονοπωλίων και αγωνίζονται κόντρα στην πολιτική που φέρνει λουκέτα στους μικρομεσαίους.
Λόγο και δράση και στις τοπικές εκλογές έχουν συναγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, της ΕΔΥΕΘ και των επιτροπών ειρήνης, που με συνέπεια μάχονται τον ιμπεριαλισμό και την παρέμβασή του στην περιοχή μας, στα Βαλκάνια, το Αιγαίο, την Κύπρο και σε όλο τον πλανήτη.
Επίσης, στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης θα σταθούν όλοι όσοι πρωταγωνιστούν στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, για τον πολιτισμό, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Οι αγωνίστριες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, των συλλόγων της ΟΓΕ, η νεολαία, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Θα δώσουν ξανά τη μάχη εκλεγμένοι και υποψήφιοι που βρέθηκαν σε μάχες τοπικών εκλογών τα προηγούμενα χρόνια μέσα από αγωνιστικούς συνδυασμούς σε Δήμους και Νομαρχίες.
Στη Λαϊκή Συσπείρωση συμμετέχουμε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλοι και συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ, οι συναγωνιστές που δραστηριοποιούνται σε διάφορα μέτωπα και κινήματα, στο λαϊκό κίνημα. Επίσης τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ανοιχτά σε όλους αγωνιστές από άλλους πολιτικούς χώρους, που έχουν πει ότι δεν πάει άλλο με τα βάρβαρα αυτά μέτρα, που αντιτάσσονται στον «Καλλικράτη» και καλούνται να συμπαραταχθούν στη μάχη για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Οι υποψήφιοι και όσοι εκλεγούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα αποτελούν στήριγμα και φωνή του λαού και την επομένη των τοπικών εκλογών. Με συνέπεια και σταθερότητα θα υπερασπίζονται τα δίκαια των εργαζομένων, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στο μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την προοπτική της λαϊκής εξουσίας.

"Φόρουμ για την Ελλάδα"

Κάτι σε Όμιλο, όπως ...Ιππικός κ.λ.π., περιμέναμε τελικά φόρουμ μας βγήκε από τη Ντόρα! "Φόρουμ για την Ελλάδα"
Όπως ξεκαθάρισε η ίδια δεν πρόκειται για κόμμα (αυτό θα προκύψει αργότερα).
Δείτε, στη συνέχεια της ανάρτησης, το ιντερνετικό μήνυμά της, προτίμησε το ίντερνετ από τα ΜΜΕ για την ανακοίνωση του φόρουμ! ...>>>>>>>
... ξαναδοκιμάζει μετά από 54 χρόνια, μήπως και βγάλει άκρη...

ΠΗΓΗ

Κατάληψη Δημαρχείων, αύριο Τρίτη 13 Ιουλίου.

Αύριο 13η Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον τοπική αυτοδιοίκηση έπειτα από απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ και αντιδρώντας στην ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου θα προβούν σε τρίωρη συμβολική κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 το πρωί έως και τη 1:00 το μεσημέρι.