Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

ΣΤΕΓΝΩΣΕ Η ΝΙΚΗΤΗ ΑΠΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Είναι απίστευτοι οι άνθρωποι!!!
Μεσούσης της τουριστικής περιόδου,στην καρδιά του καλοκαιριού που η ανάγκη για πόσιμο νερό γίνεται εντονότερη κάποιοι στο Δήμο Σιθωνίας αποφάσισαν ότι η Νικήτη πρέπει να διψάσει!
Έτσι με αφορμή μια νέα γεώτρηση που ξεκίνησε πριν ένα περίπου μήνα,έκλεισαν την παροχή πόσιμου νερού στη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΥΣΗ του χωριού !!
Αυτό κι αν είναι εξυπνάδα......
Ανάστατοι οι κάτοικοι του χωριού εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους για την απαράδεκτη και ακατανόητη αυτή ενέργεια. Καθημερινά Νικητιανοί και επισκέπτες γίνονται μάρτυρες της ανάλγητης και ανεύθυνης συμπεριφοράς της Δημοτικής αρχής. Η αδιαφορία για την κατάσταση ...>>>>>>>

στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος της Νικήτης ξεπέρασε κάθε όριο.
Επιτέλους Δήμαρχε !!! Φτάνει ο εμπαιγμός, ο ωχαδερφισμός, η τραπουκίστικη αντίληψη κι ο ρατσισμός για τους Νικητιανούς.
Αναρωτιόμαστε εάν η ενέργειά σας αυτή κρύβει κι άλλες σκοπιμότητες. Μήπως η διαμόρφωση ενός αρνητικού κλίματος στους απισκέπτες για τη Νικήτη, στρέψουν τον κόσμο κατά το Ν.Μαρμαρά , τώρα που έχει φτώχειες ! ! Λέω μήπως...
Εκτός κι αν σπεκουλάρετε σε καμιά εταιρεία //εμφιαλωμένου ύδατος// ή έστω πολυεθνικής τροφίμων της περιοχής που τα λανσάρει ! ! !
Το μικρό μου το μυαλό εκεί με πάει... λέω μήπως ! !
Πάντως τα πολυκαταστήματα τροφίμων στη Νικήτη σ' αυτούς τους οικονομικά χαλεπούς καιρούς έχουν χαράς ευαγγέλια .........ξεφορτώνουν με νταλίκες τα νερά.
Μα να κόψετε το πόσιμο νερό σ' ένα ολόκληρο χωριό ντάλα κατακαλόκαιρο ; Είστε απίστευτοι,περιμένουμε να δούμε που θα το πάτε...!!!!

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ενεργών Πολιτών
Για το Δήμο Σιθωνίας

Αναμένοντας με ανησυχία που δεν περιγράφεται!

Στην ίδρυση πολιτικού φορέα, (με το βαρύγδουπο τίτλο "Όμιλος Σκέψης" ή κάπως έτσι) ο οποίος θα αποτελέσει και τον προάγγελο νέου κόμματος, προχωρά αύριο Δευτέρα η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.
Η κίνηση της Ντόρας γίνεται εσπευσμένα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο.
Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν και τα κεντρικά πρόσωπα που θα στελεχώσουν το μηχανισμό αυτό, ο οποίος θα πλαισιώνεται από τουλάχιστον 50 πρόσωπα από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον χώρο των επιχειρήσεων.
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν υπάρξει υπογραφή και από Χαλκιδική με δεδομένο το μεγάλο ποσοστό που πήρε στη Χαλκιδική κατά τις εσωκομματικές εκλογές!
-Δεν το βλέπουμε, όμως, γιατί δεν υπάρχει και κανείς με το ανάλογο ειδικό βάρος ώστε το όνομά του να φιγουράρει ανάμεσα στα πενήντα, εκτός κι αν δεν βρίσκει ...αλλού!

Καλές Διακοπές !

Μετά από …φακελάκια, μίζες, διαπλοκή, παρεμβάσεις του μπάρμπα μου απ’ τη Κορώνη κλπ, εξασφάλισα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού, αδέρφια (…μετά ημιδιατροφής μάλιστα) !
Ακολούθησε …κλωτσομπούνι με τη Ρεσπέντζα (…για άδεια, άνευ αποδοχών μιλάμε, αφού αυτοί ακολουθούν πιστά …«γραμμή ΔΝΤ»).
Να με συγχωρείτε λοιπόν, αλλά θα σας αφήσω για μερικές μέρες…

Σκασίλα σας τώρα εσάς, αλλά εγώ οφείλω να σας ενημερώσω και να ευχηθώ σε όλους σας, Καλό Καλοκαίρι και Καλές Διακοπές (…και τουλάχιστον, να είναι πιο …χλιδάτες απ’ τις δικές μου)…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣΔημήτρης Βαρνάβας: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα νοσοκομεία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Με τη μετατροπή της απογευματινής λειτουργίας των νοσοκομείων σε ιδιωτική, που προωθεί το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύντομα τα νοσοκομεία στο σύνολό τους θα γίνουν επιχειρήσεις που επιδιώκουν το κέρδος: τα παραπάνω τονίζει στην "Α" ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, προσθέτοντας ότι το πολυνομοσχέδιο “έχει τον αέρα του ΔΝΤ”.
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αναγνωρίζει την ανάγκη πρωινής και απογευματινής λειτουργίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση είναι η στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διαφορετικά “θα καταρρεύσει και η εφημεριακή κάλυψη, και οι πολίτες θα βρεθούν απροστάτευτοι την ώρα του επείγοντος”. Αναφορικά δε με την ενόχληση που έχει προκαλέσει στους ...>>>>>>>

“καρεκλοκένταυρους του δικομματισμού” η εξασφάλιση αριστερής πλειοψηφίας στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, λέει πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω: “Ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της διαφθοράς".

* Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι προσπαθεί να αναβαθμίσει το ΕΣΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στο δημόσιο σύστημα υγείας συνάδει με αυτόν τον ισχυρισμό;

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης είναι εξολοκλήρου παραπλανητικός. Στα πλαίσια της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και της γενικευμένης ανατροπής των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων όλων των εργαζομένων που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση και τους «τοποτηρητές» της χώρας (Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ), ο τομέας της δημόσιας περίθαλψης έχει στοχοποιηθεί ως πεδίο δραστικών «χειρουργικών παρεμβάσεων» και αλλαγών. H κυβέρνηση, αξιοποιώντας και τον «Καλλικράτη», είναι προφανές πλέον ότι σχεδιάζει μια σοβαρή συρρίκνωση των υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης, με συγχώνευση ή και κατάργηση τμημάτων, κλινικών, Κέντρων Υγείας, νοσοκομείων, προνοιακών ιδρυμάτων, δομών κοινωνικής προστασίας. Ο «εξορθολογισμός», η «μεταρρύθμιση», η υποταγή στα δημοσιονομικά μεγέθη του Μνημονίου της τρόικας και της επιτήρησης του κρατικού προϋπολογισμού τίθενται στην υπηρεσία της κατεδάφισης του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους.

Αυτό φάνηκε καθαρά και στις δύο συναντήσεις που πραγματοποίησε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στις οποίες η υπουργός Υγείας παρουσίασε τους σχεδιασμούς επί χάρτου που συζήτησε το υπουργικό συμβούλιο περί «αναβάθμισης του ΕΣΥ».

* Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών χαρακτήρισε ως απαράδεκτες και παντελώς ανεφάρμοστες τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για το ΕΣΥ, όπου προβλέπεται η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Πού εστιάζεται η κριτική σας;

Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει την απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων σε ιδιωτική. Εάν το επιτύχει, σύντομα θα επαναλάβει την προσπάθεια και στην πρωινή λειτουργία, ώστε τα νοσοκομεία να γίνουν πλέον επιχειρήσεις οι οποίες θα επιδιώκουν το κέρδος. Αυτές οι απόπειρες βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Εμείς επιλέξαμε να ενταχθούμε στο ΕΣΥ προκειμένου να εργαζόμαστε ως δημόσιοι λειτουργοί και να μην έχουμε καμιά εμπλοκή με το κέρδος και την τσέπη του ασθενούς. Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές που οι πολίτες στενάζουν από τα οικονομικά μέτρα και κατακτήσεις ενός αιώνα ρίχνονται στον Καιάδα, υπάρχει μεγαλύτερη από ποτέ ανάγκη για ένα δωρεάν και υψηλής ποιότητας δημόσιο σύστημα υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που ζει σ' αυτή τη χώρα.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, τα έσοδα που θα προκύπτουν μέσω των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων θα καλύπτουν τους μισθούς του επικουρικού προσωπικού και ένα μέρος από τις εφημερίες που πρέπει να καταβάλλει το νοσοκομείο στους γιατρούς. Ακόμη κι αν παρακάμψουμε την πολιτική μας άρνηση να λειτουργήσουμε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούν τα νοσοκομεία -και ιδιαίτερα τα επαρχιακά- να μπουν σε διαδικασίες απογευματινής λειτουργίας λόγω σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Συνεπώς, ελλείψει εσόδων θα καταρρεύσει και η εφημεριακή κάλυψη και οι πολίτες θα βρεθούν απροστάτευτοι την ώρα του επείγοντος, της μεγάλης ανάγκης.

* Θα μπορούσατε να πείτε ότι το πολυνομοσχέδιο έχει τη σφραγίδα του ΔΝΤ; Σε ποια σημεία;

Το πολυνομοσχέδιο έχει τον νεοφιλελεύθερο «αέρα» όλων των μέτρων του ΔΝΤ. Μετακυλύει τις οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους στα νοσοκομεία κι αυτά τις μετακυλύουν στους πολίτες. Επιπλέον, επιβάλλει συγχωνεύσεις μονάδων υγείας και απολύσεις προσωπικού, προλειαίνοντας το έδαφος για τον «Καλλικράτη», στον οποίο θέλουν να μεταφέρουν τις αρμοδιότητες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ουσιαστικά, επιδιώκουν να διαγράψουν σταδιακά την πρόβλεψη του συντάγματος ότι το κράτος οφείλει να μεριμνά για την υγεία των πολιτών και να τη μεταφράσουν στο δόγμα «ο καθένας για τον εαυτό του και ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Ζούγκλα.

* Οι επισχέσεις εργασίας στο ΕΣΥ λαμβάνουν χαρακτήρα κινήματος. Ποιοι οι λόγοι για τους οποίους το υπουργείο Υγείας δείχνει να μην ανησυχεί προς το παρόν;

Η φαινομενική αδιαφορία του υπουργείου Υγείας οφείλεται στο ότι δεν μπορεί να ασκήσει πυγμή απέναντι σε γιατρούς που είναι πάνω από τέσσερεις μήνες απλήρωτοι και ταυτόχρονα διαθέτουν ένα ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα έμπειρο από τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης τριετίας και επαρκώς οργανωμένο.

* Με ποιους τρόπους θα μπορούσαν σήμερα να λειτουργήσουν ολοήμερα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ; Υπάρχει τέτοια αναγκαιότητα;

Σαφέστατα υπάρχει αναγκαιότητα να λειτουργούν τα νοσοκομεία σε ολοήμερη πρωινή και απογευματινή λειτουργία και εμείς ως ΟΕΝΓΕ στηρίζουμε κάτι τέτοιο εδώ και χρόνια. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις, σημαντικότερη των οποίων είναι η στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να συζητηθεί ο τρόπος πληρωμής της υπερωριακής εργασίας του προσωπικού προκειμένου να στηθεί η ολοήμερη λειτουργία. Αυτή η πληρωμή εμείς υποστηρίζουμε ότι πρέπει να είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επ' ουδενί από την τσέπη του ασθενούς.

* Θα προχωρήσετε τελικά σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προκειμένου να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για το ΕΣΥ, όπως έχει αποφασίσει το γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας σας;

Ναι, αυτή είναι η απόφαση του γενικού συμβουλίου για την οποία προβληματιστήκαμε σοβαρά, αφού οι απεργίες θα συμπέσουν με τις θερινές άδειες. Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή. Πρέπει να αντιδράσουμε κατά τον πλέον έντονο και δυναμικό τρόπο στην εκποίηση δημόσιων αγαθών και ιδιαίτερα του πρωταρχικού αγαθού της υγείας.

* Ενοχλούνται πολλοί που οι δυνάμεις της αριστεράς έχουν πλέον την πλειοψηφία στο γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας. Πώς εκδηλώνεται αυτή η ενόχληση;

Όντως ενοχλούνται και μάλιστα σοβαρά. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς ένα δίκτυο αριστερών νοσοκομειακών γιατρών, εξαπλωμένο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, κατάφερε να ανατρέψει τους καρεκλοκένταυρους του δικομματισμού που αναλώνονταν αποκλειστικά σε παρασκηνιακές επαφές και ξεπουλούσαν ασύστολα τα συμφέροντα του κλάδου αλλά και της δημόσιας υγείας συνολικά. Η ενόχλησή τους εκδηλώνεται με άρνηση ν' αποδεχτούν στοιχειώδεις αρχές στη συγκρότηση του προεδρείου, απόπειρες να ακυρώσουν τις εξελίξεις με σύμπραξη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΗΚΝΙ και με κάθε είδους προσκόμματα που προσπαθούν να βάλουν.

Εμείς ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της διαφθοράς, δηλώνοντας ότι εκπροσωπούμε τους γιατρούς που εργάζονται έντιμα και ζουν από τον μισθό, απορρίπτοντας φαινόμενα χρηματισμού και συναλλαγής. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.
ΑΥΓΗ 11/7/10

Τα 300 ...αλάνια της Βουλής!

Στις... ψυχολογικές θυσίες μαζί, στις οικονομικές χώρια. Αυτό φαίνεται πως είναι το μότο των «300» της Βουλής απέναντι στις δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων των πολιτών που επέρχονται το τελευταίο διάστημα, αφού σε κάποιες -ακραίες- περιπτώσεις το... μεροκάματο του βουλευτή ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, αμοιβή που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα αντίστοιχο μεροκάματο των περιβόητων golden boys.
Μπορεί λοιπόν όλοι οι βουλευτές να καλούνται στις περιφέρειές τους να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες και τους ψηφοφόρους τους για τις χωρίς τέλος περικοπές και πολλοί από αυτούς να ...>>>>>>>

υποστηρίζουν ότι και σ' εμάς οι περικοπές ήταν σημαντικές, όμως τα στοιχεία άλλα δείχνουν.

Το μηνιάτικο των βουλευτών όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά, αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκε. Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι συνεδριάσεις των διαρκών και των μόνιμων κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής από τις οποίες κάθε βουλευτής-μέλος παίρνει 255 ευρώ (αντί για 300 ευρώ που ίσχυε πριν από τις μειώσεις). Με τον τρόπο αυτόν τα 255άρια πέφτουν? βροχή σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια.

Οι παραγωγικοί
Οι πιο ευνοημένοι είναι οι βουλευτές που μετέχουν σε παραγωγικές επιτροπές, όπως Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ενώ ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα «χρυσού» μεροκάματου που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ για τους βουλευτές είναι η τριπλή συνεδρίαση επιτροπής την Τετάρτη.
Που σημαίνει 765 ευρώ για τον κάθε βουλευτή-μέλος της επιτροπής, συν τη μισθολογική του αντιστοιχία, το βουλευτικό μεροκάματο, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Μια άλλη... πρακτική είναι η σημαντική αύξηση των κοινών συνεδριάσεων των επιτροπών για κάποιες ενημερώσεις υπουργών ή για κάποια σημαντικά νομοσχέδια, κάτι που σημαίνει διπλάσιο αριθμό αμοιβών, αφού οι βουλευτές από περίπου 50 ξεπερνούν τους 100. Η αύξηση του ρυθμού συνεδριάσεων των επιτροπών είναι θεαματική σε σχέση με πέρυσι, όπου στη διάρκεια μιας εβδομάδας δεν ξεπερνούσαν τις 20, ενώ εφέτος σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά ακόμα και τις 35.

Υπάρχουν δε μέρες που οι επιτροπές ξεπερνούν τον διψήφιο αριθμό, όπως την περασμένη Τρίτη όπου είχαν προγραμματιστεί να συνεδριάσουν 11 επιτροπές. Κι όταν υπάρχουν κάποιοι βουλευτές οι οποίοι συμμετέχουν σε τρεις κοινοβουλευτικές επιτροπές και πολλοί βουλευτές που συμμετέχουν σε δύο, είναι προφανές ότι όχι μόνο βρέθηκε τρόπος να? ρεφαριστεί η? χασούρα από τις περικοπές των μισθών και των επιδομάτων τους (υπολογίζεται σε περίπου 1.000 ευρώ μηνιαίως), αλλά φαίνεται πως υπάρχει και? κέρδος.

Προφανώς για τον λόγο αυτό, στις προθέσεις του προέδρου της Βουλής είναι στις επικείμενες αλλαγές που θα γίνουν επί του Κανονισμού του Κοινοβουλίου να τεθεί πλαφόν και κανόνες στις παρουσίες των βουλευτών στις επιτροπές.

Ο λογαριασμός
Τα νούμερα από τις δαπάνες της Βουλής για τις αμοιβές των βουλευτών εξαιτίας της συμμετοχής τους στις κοινοβου­λευτικές επιτροπές είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Μόνο για το πρώτο τετράμηνο του 2010 (Ιανουάριο έως και Απρίλιο) η Βουλή έχει καταβάλει στους βουλευτές που συμμετέχουν στις επιτροπές 1,67 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο τον Μάρτιο, το κόστος των αμοιβών έφτασε τις 590.000 ευρώ. Αν δε συνυπολογιστεί και το κόστος των δύο προηγούμενων μηνών (Μάιος-Ιούνιος) που το κόστος του ξεπερνά τις 500.000 ευρώ τον μήνα, το συνολικό κόστος για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου υπερβαίνει τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ, όταν το αντίστοιχο νούμερο πέρυσι υπολογίζεται περίπου στο μισό, αν και η αποζημίωση για κάθε παρουσία βουλευτή σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής αμειβόταν με 300 ευρώ και όχι με 255.

ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ
Εκρηξη «δουλειάς» τον Μάρτιο μετά το «μαχαίρι»

Αναλυτικά, η... πορεία των δαπανών για αποζημίωση βουλευτών στις Επιτροπές εξελίχθηκε ως εξής: Ιανουάριος 260.000 ευρώ, Φεβρουάριος 380.000 ευρώ, Μάρτιος (είναι ο μήνας που άρχισε να ισχύει η μείωση του 15%) 590.000 ευρώ και Απρίλιος 440.000 ευρώ. Τον μήνα Μάιο πραγματοποιήθηκαν 42 συνεδριάσεις Επιτροπών με... ριγμένη, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράξενο, την Επιτροπή Οικονομικών.

Πραγματοποίησε μόλις δύο συνεδριάσεις, αναγκάζοντας τα μέλη της να τα βγάλουν πέρα με τις... αποταμιεύσεις που έκαναν από τους προηγούμενους μήνες. Διότι η εν λόγω Επιτροπή είχε πραγματοποιήσει 14 συνεδριάσεις τον μήνα Μάρτιο. Στους κερδισμένους περιλαμβάνονται και τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που είχαν 6 συνεδριάσεις τον Μάιο, 16 τον Απρίλιο και 13 τον Μάρτιο. Στον αντίποδα βρίσκεται η Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με μια συνεδρίαση τον Μάιο, δύο τον Απρίλιο και τρεις τον Μάρτιο.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ
Εχουν ήδη διατεθεί από το ταμείο 2,7 εκατομμύρια ευρώ

Θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι κατά την περσινή περίοδο η Βουλή -με χαρακτηριστικά άκομψο τρόπο- ολοκλήρωσε στα μέσα Μαΐου τις εργασίες της Ολομέλειας διά της κυβερνητικής απόφασης με πρόφαση τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ετσι οι συνεδριάσεις των επιτροπών ήταν από τον Μάιο ιδιαίτερα περιορισμένες. Ωστόσο, κατά τη λειτουργία των θερινών τμημάτων μπορεί να είναι λιγότερες οι συνεδριάσεις των επιτροπών, τα 300άρια πέρσι, ή τα 255άρια εφέτος καταβάλλονται όμως και για τις συνεδριάσεις των θερινών τμημάτων της Ολομέλειας, κάθε φορά επί των 100 βουλευτών που συμμετέχουν στα τρία τμήματα.

Πάντως, το ίδιο κονδύλι (5.503.500 ευρώ) για τις αμοιβές επιτροπών και θερινών τμημάτων προϋπολογίστηκε το 2009 και το 2010, ενώ για το πρώτο 9μηνο του 2009 είχαν διατεθεί 3.453.080 ευρώ.

Οταν το πρώτο 6μηνο του 2010 έχουν ήδη διατεθεί πάνω από 2,7 εκατομμύρια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το φετινό κόστος θα υπερβεί κατά πολύ το περσινό και μάλιστα όταν η αποζημίωση του κάθε βουλευτή για καθεμία συνεδρίαση έχει μειωθεί κατά 45 ευρώ (από 300 στα 255).

ΕΘΝΟΣ 11/7/2010

Σωκράτης Μάλαμας: Παρασκευή 23 Ιουλίου, Άγιος Ιωάννης, Νικήτη Χαλκιδικής.

Η Περιφέρεια θέλει το δικό της ...καρπουζά!

Γράμμα από τον ...Λέανδρο!

Από την έκθεση του Λέανδρου Ρακιντζή (Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης) για το 2009 και την Τοπική Αυτοδιοίκηση:
"Από τον διαχειριστικό-οικονομικό έλεγχο στον Δήμο Μ.Παναγίας Ν.Χαλκιδικής και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτού, διαπιστώθηκαν ανοίκειες πληρωμές κ.λ.π. ποσού περίπου 500.000,00 € και επίκειται η έκδοση καταλογιστικής απόφασης σε βάρος των υπευθύνων"
(Real News 11/7/2010)

Άλλος για Θεσσαλονίκη!

Δείτε την πινακίδα της φωτογραφίας που μας έστειλε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ!
Βρίσκεται αμέσως μετά το ΚΤΕΟ Πολυγύρου, προσέξτε τώρα:
Ευθεία, μας λέει, ο δρόμος οδηγεί Θεσσαλονίκη, αριστερά στα Σήμαντρα!
Ας αναφέρουμε τώρα την πορεία προς Θεσσαλονίκη που είναι η μοναδική προς την κατεύθυνση αυτή και μπορεί να ακολουθήσει ένα φορτηγό το οποίο μόλις έχει τελειώσει από τον έλεγχο του ΚΤΕΟ, λόγος για τον οποίο έχει φθάσει ως εκείνο το σημείο:
ΚΤΕΟ - Νέες εργατικές κατοικίες - Αμπαράδικα - Παιδικός Σταθμός - Δημαρχείο Πολυγύρου - Κέντρο Πολυγύρου, κ.λ.π.
-Αυτόν τον δρόμο δείχνει η πινακίδα στα οχήματα που θέλουν να πάνε Θεσσαλονίκη!!!
Δεν γνωρίζουμε ποιος φωστήρας σκέφτηκε και τοποθέτησε τέτοια πινακίδα στο συγκεκριμένο σημείο! Πάντως ΜΠΡΑΒΟ του! Πιστεύουμε ότι όταν κάποιο φορτηγό "φρακάρει" στα στενά που το οδηγεί η πινακίδα θα φροντίσουν να το "ξεφρακάρουν"!
Υ.Γ. Και για αποφυγή τυχόν παρατηρήσεων να τονίσουμε ότι ο αναγνώστης που έστειλε τη φωτογραφία, μας επισημαίνει ότι απευθύνθηκε πρώτα στους "αρμόδιους"!

Περί οίκων ανοχής, νταβατζήδων και τα σχετικά...

"Το Κράτος είναι ένα μπουρδέλο με απλήρωτες πουτάνες" είπε σε συνέντευξή του ο Βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός!!!!
-Άντε τώρα εσύ να τον διαψεύσεις!
Την επομένη της ψήφισης του ασφαλιστικού (μην το ξεχνάμε) "αποκαλύπτεται" ότι: ...κάααποτε είχαν ψηφίσει οι εθνοπατέρες μας νόμο σύμφωνα με τον οποίο γιατροί-βουλευτές όταν χάνουν τη βουλευτική τους έδρα καταλαμβάνουν θέση Διευθυντή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας!!!
-Μετά έγινε και το Ε.Σ.Υ. μπουρδέλο!

Λόγια μεγάλων (σύγχρονων) ανδρών: «…ΟΤΑΝ και ΕΑΝ, δεσμευόμαστε» !!!

Το είπε ο Πρωθυπουργός στη βουλή, στη συζήτηση για το ασφαλιστικό, αλλά επειδή αυτός τα λέει …κάπως (εμ να κοιτάς το χαρτί, εμ να κοιτάς μπροστά, είναι …κομμάτι δύσκολο) ανέλαβε να το επαναλάβει και να μας το εξηγήσει ο Λοβέρδος (…στην Τρέμη και στον Πρετεντέρη, όπου έχει γίνει πλέον μόνιμος συνεργάτης) …για να το εμπεδώσουμε… Τι είπε;
«Όταν και εάν …δεσμευόμαστε» !!! Τι είπε ρε ο άνθρωπος, εεε; Δεν πάθατε πλάκα; Δηλαδή «…όταν και …εάν φκιάξουν …κάποτε τα οικονομικά, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να κάνουμε …διορθωτικές κινήσεις» !!!
Δηλαδή, σαφήνεια, πλήρης προγραμματισμός και πάνω απ’ όλα …δέσμευση. Τι να λέμε τώρα…
ΥΓ. Είπε βέβαια και περί «αξιοπρεπούς σύνταξης» ο Λοβέρδος… αλλά επειδή ως γνωστόν «…περί αξιοπρέπειας, κολοκυθόπιτα...» ας το αφήσουμε. Διότι και η Τζούλια, θεωρεί εαυτόν …αξιοπρεπή, με τα δικά της βέβαια κριτήρια !!!

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
Να πληρωθούν πάραυτα!

Και λύθηκε το πρόβλημα...

Μεγάλε, σε πρόλαβε ο Πάγκαλος!

Καλοκαιρινά Θέματα

Δηλαδή παρά τον πληθυντικό στην επικεφαλίδα, τα πολλά θέματα είναι το εξής ένα, για τον ιδρώτα θα πούμε και αναπτύσσοντάς το θα μάθουμε πώς θα καταπολεμήσουμε την κακοσμία του, στα άνω της μέσης σημεία του σώματος (μόνο. . . ), αλλά πριν αρχίσουμε την ανάπτυξη, θα πρέπει να πούμε δυο λόγια έτσι ως εισαγωγή, για να μην είναι τελείως ξερό , παρά το ότι ...>>>>>>>

είναι ένα θέμα . . . υγρό, ιδρωμένο και αρνητικά . . .ευωδιαστό . . .Αν παρουσιάζαμε το θέμα στις αρχές της άνοιξης τότε που αρχίζουν να φαίνονται τα ενοχλητικά συμπτώματα της κακοσμίας του ιδρώτα μας θα έπρεπε να αρχίζαμε αλλιώς, θα λέγαμε για την έκρηξη της φύσης, για λουλούδια και ερωτευμένα πουλιά και . . . ψάρια, θα λέγαμε και θα περιγράφαμε το φαινόμενο που παρατηρούνταν στα χωριά σε δρόμους και σε πλατείες, εκείνο το φαινόμενο των γαϊδάρων που αν και φορτωμένοι με διάφορα, λόγω της ανοιξιάτικης αύξησης του Πε Χα στο αίμα τους, συμπλήρωναν και αύξαιναν εκείνο το αρχαίο αίνιγμα της . . .γνωστής Αιγυπτιακής Σφίγγας και από φυσιολογικά τετράποδα οι γάιδαροι γινόταν πεντάποδα, με την ουρά σηκωμένη και το περισσευάμενο πόδι απειλητικό, στεφανωμένο με τις ενοχλητικές αλογόμυγες. Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε από δω και πέρα, από τη μέση του καλοκαιριού και δεν πειράζει, πάντα υπάρχει καιρός να εφαρμοστεί η συνταγή η οποία θα φανεί παρακάτω. Καλοκαίρι λοιπόν κι’ ακούς τις κυρίες να λεν μ’ εκείνο το περισπούδαστο και ελαφρώς κουρασμένο ύφος (αυτό το ύφος που χαρακτηρίζει όσες κλαίνε . . .άδαρτες και, «δεν ξέρεις τι να φορέσεις βρε. .., αμάν πια. . .» και άμα έχεις να φας (γενικά το λέμε), προβληματίζεσαι τι θα φορέσεις, ενώ άμα σού λείπουν τα βασικά δε σκέφτεσαι τα ρούχα, φοράς ότι έχεις. Έλα όμως που και για τις έχουσες αλλά και τις μη έχουσες, το πρόβλημα παρουσιάζεται ίδιο, το καλοκαίρι αρχίζουν τα δύσκολα, αρχίζουν οι κάψες και ο ιδρώτας ενοχλητικός δε σταματάει, και να οι βεντάλιες και τα κλιματιστικά, και καλά αυτοί που μπορούν να . . . αερίζονται ελεύθερα και να απολαμβάνουν τις ευκολίες και τις δροσιές, αλλά οι άλλοι; Όλοι εκείνοι που κάνουν βάρδιες, που εργάζονται γενικά; Είναι ένα πρόβλημα ο ιδρώτας το καλοκαίρι, αλλά δεν παύει να είναι μια φυσιολογική λειτουργία του σώματός μας, έτσι ήταν κι’ έτσι θα είναι, είναι απαραίτητος ο ιδρώτας, εκτονώνεται ο οργανισμός μας με τον ιδρώτα, αποβάλλει άλατα και τοξίνες, έτσι λένε οι ειδικοί, αλλά και η όλη διαδικασία της εφίδρωσης, είναι ένα ενσωματωμένο . . .κλιματιστικό, αφού με τον ιδρώτα μειώνεται η θερμοκρασία μας το καλοκαίρι και οι λειτουργίες του σώματός μας ισορροπούν. Πρόβλημα λοιπόν ο ιδρώτας ιδίως εκεί στις μασχάλες που η φύση τις έκανε και τριχωτές, ήξερε η τι έκανε φύση, αλλά εμείς διαφωνήσαμε, και πώς να τις βολέψεις τις μασχάλες που συνέχεια είναι ιδρωμένες, κάτι πρέπει να κάνουμε μα κανείς δε μας είπε κάτι σοβαρό και στηριγμένο στους κανόνες τής επιστήμης, αλλά και να μάς το πουν οι επιστήμονες, λίγοι θα τους ακούσουμε και ελάχιστοι θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις τους. Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να εξαλείψουμε αυτή την κακοσμία του ιδρώτα, και παλιότερα δεν υπήρχε άλλος τρόπος από το συχνό πλύσιμο όποτε ήταν εύκολο κι’ αυτό, παρά το ότι το νερό το κουβαλούσαμε από απόσταση. Σήμερα κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία τα λεγόμενα αποσμητικά, τα οποία όπως πολυδιαφημίζονται λύνουν το πρόβλημα, αλλά το λύνουν μάλλον επιφανειακά και προσωρινά, δεν μπορούν να το εξαλείψουν γιατί οι λειτουργίες στο σώμα του ανθρώπου είναι δεδομένες και δε σταματούν με τίποτα, αλλά και δεν πρέπει να σταματήσουν ή να ανασταλούν. Αυτά λοιπόν τα αποσμητικά, κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές και σε πολύχρωμες και ελκυστικές συσκευασίες, και μάλιστα οι διάφορες εταιρείες στρατολογούν τους καλύτερους σχεδιαστές για την εμφάνιση της συσκευασίας, την οποία βλέποντάς, την σού γεννιέται η επιθυμία να την αγοράσεις, χωρίς να πολυσκέφτεσαι το περιεχόμενο και άλλες λεπτομέρειες, αρκεί να έχεις στην τσάντα σου αυτό το συγκεκριμένο. το επώνυμο μοδάτο προϊόν . . . . . Τα αγοράζουμε λοιπόν όλα αυτά τα σκευάσματα και πασαλείβουμε τα επίμαχα σημεία και ώ του θαύματος, ο ιδρώτας μας δε μυρίζει, αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται ακριβώς εδώ. Γιατί δε μυρίζει ο ιδρώτας μας στις μασχάλες; Μετατράπηκε ξαφνικά σε κολόνια, ή ΜΗΠΩΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ; Μα, αν μποδίσουμε τον ιδρώτα μας να βγει, δε σταματούμε μια βασική λειτουργία του οργανισμού μας; Ο ιδρώτας που εμποδίζεται να βγει, τι γίνεται; Πού πηγαίνει; Κι’ εδώ θα επικαλεστώ τη γνώμη κάποιας κυρίας, αν θυμούμαι καλά καθηγήτριας της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την οποία άκουσα από το ραδιόφωνο κάποιον Ιούνιο, ταξιδεύοντας για τη Σάρτη. Την άκουσα λοιπόν να λέει ότι ένα ποσοστό ασθενειών στους μαστούς των γυναικών, οφείλεται στην αλόγιστη και ιδίως στην παρατεταμένη χρήση των διαφόρων αποσμητικών τα οποία εμποδίζουν τον ιδρώτα να βγει από τους ιδρωτοποιούς αδένες αφού αυτοί οι αδένες συνδέονται με το στήθος κι’ εκεί γίνεται το κακό, αλλά ας τα γράψει αυτά, ας τα εξηγήσει κάποιος γιατρός, να μας φύγει η απορία. Η κυρία έλεγε ότι ο ιδρώτας μας μυρίζει άσχημα γιατί, στις μασχάλες μας επειδή είναι «κλειστό» μέρος του σώματος και συνεχώς ζεστό, υπάρχουν ιδανικές συνθήκες εκεί για την ανάπτυξη μικροοργανισμών, οι οποίοι ζουν ελάχιστα και πεθαίνοντας αποσυντίθενται (σαπίζουν) γρήγορα και μυρίζουν άσχημα. (Είπε μάλιστα αν αναρωτηθήκαμε ποτέ, γιατί δε μυρίζει ο ιδρώτας του προσώπου μας.) Κι’ εμείς αντί να απομακρύνουμε την αιτία της δυσοσμίας με συχνό πλύσιμο, κλείνουμε τους ιδρωτοποιούς αδένες, τους στουμπώνουμε και ησυχάζουμε. Είπε λοιπόν ότι για να αποφύγουμε αυτήν την κακοσμία, εκτός από το συχνό πλύσιμο, ο μόνος τρόπος είναι να εμποδίσουμε την ανάπτυξη αυτών των μικροοργανισμών οι οποίοι είναι και η αιτία του κακού. Πώς; Βάζοντας στις μασχάλες μας αφού τις πλύνουμε καλά, βάζοντας δυο φορές την ημέρα άσπρο οινόπνευμα, απ’ αυτό που κυκλοφορεί στην αγορά σκέτο καθαρό, ή και σε μικρότερη περιεκτικότητα, και με αρώματα χαμομηλιού, κλπ. Ομολογώ ότι το δοκίμασα και έπεισα και φίλους να το δοκιμάσουν και το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο. Τώρα, επειδή είναι λίγο ντεμοντέ να κουβαλούμε το οινόπνευμα με την πλαστική συσκευασία στις παραλίες, μπορούμε να το βάλουμε σε κάποιο μπουκαλάκι απ’ αυτά τα επώνυμα για να κάνουμε και το κομμάτι μας που λέμε. Αλλά, αλλά. . . προσοχή, εκτός από τις οδηγίες που γράφονται πάνω στην πλαστική συσκευασία του οινοπνεύματος ή της «λοσιόν» δηλαδή, μακριά από φωτιά, μακριά από παιδιά και λοιπά, μην τολμήσει κανείς και ιδίως καμία να πασαλειφτεί και . . . παρακάτω απ’ τις μασχάλες, γιατί θα πρέπει να τσούζει και υποθέτω (δεν το δοκίμασα), ότι πρέπει να τσούζει πολύ. . . Και άντε και τελειώσαμε και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
Βαγγέλης Μαυροδής