Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

“Ναι” σε ίδρυση τζαμιών και ναών άλλων θρησκειών από το ΣτΕ

Στη Δικαιοσύνη έχουν προσφύγει η Μητρόπολη Κασσανδρείας και εφημέριος Ιερού Ναού της Μητροπόλεως αυτής και ζητούν να ακυρωθεί η από 4.2.1999 απόφαση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Παιδείας με την οποία εγκρίθηκε η λειτουργία ευκτηρίου οίκου των Χριστιανών μαρτύρων του Ιεχωβά Μακεδονίας - Θράκης στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής. Όμως ...
Το δρόμο για την ίδρυση τζαμιών και ναών άλλων αναγνωρισμένων θρησκειών πλην της ορθόδοξης χωρίς άδεια από το υπουργείο Παιδείας ανοίγει το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του.
Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους της διετίας 1938 - 1939 που καθορίζουν τις προϋποθέσεις ανέγερσης ...>>>>>>>

ναών καθώς θεωρεί ότι αντίκεινται στις διατάξεις του άρθρου 13 του Συντάγματος που καθιερώνει τη θρησκευτική ελευθερία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση, είναι αντίθετοι στο Σύνταγμα οι νόμοι αυτοί που απαιτούν «την έκδοση προηγουμένως διοικητικής άδειας για την ανέγερση και λειτουργία ναού ή την εγκατάσταση και λειτουργία ευκτηρίου οίκου». Και αυτό γιατί η επιβαλλόμενη προϋπόθεση της αδείας είναι ασυμβίβαστη προς «την συνταγματική επιταγή της ανεμπόδιστής ασκήσεως της λατρείας».

Η κρίση αυτή του Δ΄ Τμήματος συμπίπτει με την κυβερνητική βούληση -όπως εκφράστηκε πρόσφατα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο-για την ίδρυση τζαμιού για τους μουσουλμάνους στο Βοτανικό. Το ΣτΕ όμως προχωρεί ένα βήμα παραπέρα αφού πλέον δεν θα χρειάζεται η συναίνεση της πολιτείας αλλά απλώς η συμμόρφωση με τους πολεοδομικούς κανόνες. Εάν δε η εγκατάσταση ευκτηρίου οίκου γίνει σε ήδη υπάρχον κτίριο, τότε πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ) και του Κτιριοδομικού Κανονισμού.

Σε κάθε περίπτωση λόγω της κρίσης περί αντισυνταγματικότητας η υπόθεση παραπέμφθηκε προς νέα κρίση στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Επίσης, αναφέρεται στην απόφαση ότι εάν η Ολομέλεια συνταχθεί με τις απόψεις του Δ΄ Τμήματος, τότε η υπόθεση πρέπει να πάει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς υπάρχει αντίθετη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Τι είναι αυτό; Ξέρει κανείς να μας ενημερώσει;

Πέμπτη 8 Ιουλίου, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Αυτή την στιγμή στην Χαλκιδική και πιστεύω σε όλη την Ελλάδα το μοντέλο του σύγχρονου καπιταλισμού δείχνει το σκληρό του πρόσωπο στους αγρότες και συγκεκριμένα στην παραγωγή του σιταριου. Για να μην λέμε πολλα ας μπούμε στο θέμα . Το σιτάρι λοιπόν πωλείται στους εμπόρους 0,10 λεπτα το κιλό και το πίτουρο αν πας να το αγοράσεις παει απο 0.18 εως 0.35 λεπτα το κιλό. Για όσους δεν καταλαβαίνουν το πίτουρο ειναι υποπροιον του σιταριου δηλαδή τα τσόφλια.
Πήγες ποτε εσυ κυρια μου στο σουπερμαρκετ και ...>>>>>>>

ζήτησες να φας μπατηρόσπορα (κοινως ηλίοσπορα) και σου είπαν τα σπορια 0.10 αλλα τα τσόφλια σκέτα 0.20 και εσυ απάντησες δωσμου 1 κιλό τσόφλια? Γιανα μην τρελαθούμε, φυσικα και όχι όμως αυτο συμβαίνει αυτη την στιγμη σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Τώρα δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά θα ήθελα να μου πείτε ποσο κανει το αλεύρι και το ψωμι και τελικά τι μας συμφερει να μεινουμε ανθρωποι ή να μεταμορφωθούμε σε κότες? Βέβαια στο χωρίο μου λένε οτι οποιος μπλεκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες και ρωτώ να αρχίσω να σπέρνω πίτουρο αντι για σιτάρι? Θα μου το φάνε οι κότες (έμποροι)? Ή μήπως θα έπρεπε να τους σφάξω στο γόνατο ,οπως λεει παλι αλλη μία παροιμία στο χωρίο μου για τις κότες?
Εδώ θα ηθελα να προσθεσω οτι η ερωτηση' γιατι αφου οι εμποροι δινουν 0,10 λεπτα εσυ γιατι το πουλας?- ισοδυναμη με την απαντηση της βασιλισσας Αντουανετας αγορασε παντεσπανι για να μην πεινάς. Δεν περιμένω απο κανέναν μηχανισμό του κράτους να κάνει κατι γιατι απλούστατα ειναι ανύπαρκτο. Αυτο που περιμένω ειναι μια αντιδραση γενικευμενη απο τον λαο γιατι φιλε μου οταν θα έρθει και η δικια σου η σειρα , όταν θα καιγεται και το δικο σου σπίτι τοτε δεν θα έχει μεινει κανενας για να σε βοηθήσει.
ΠΗΓΗ

Φεστιβάλ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ διοργανώνει, από 8 έως 11 Ιουλίου 2010, το 1ο, μετά την επανίδρυση της Οργάνωσης, Φεστιβάλ - Κάμπινγκ, στην Αγία Άννα, στην Εύβοια.
Το Φεστιβάλ αυτό, αποτελεί ένα συλλογικό γεγονός, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των συμμετεχόντων και φιλοδοξούμε να αποτελέσει θεσμό για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.
Θα αποτελέσει χώρο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων ...>>>>>>>

και προβληματισμών των μελών και φίλων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, από όλη την Ελλάδα.
Το Φεστιβάλ, πέραν των κοινωνικών γεγονότων και των δράσεων στη γύρω περιοχή, περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών εκδηλώσεων και ομιλιών.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

- Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010
7.30 μ.μ. «Νέοι και Αυτοδιοίκηση – Οι προκλήσεις του Καλλικράτη».
Ομιλητές:
1. Λιβανός Γιάννης, Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς.
2. Μίχας Γιάννης, Νομάρχης Πειραιά – Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
3. Μπουραντάς Θανάσης, Νομάρχης Εύβοιας
4. Ντόλιος Γιώργος, Υφυπουργός Εσωτερικών – Βουλευτής Έβρου
5. Πάνας Απόστολος, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Ν. ΠΑΣΟΚ – Υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης.

- Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010
7.30 μ.μ. «Παλαιστινιακό: Όψεις και προοπτικές επίλυσης».
Ομιλητές:
1. Αλ Αμπάντλα Ναντέρ, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας.
2. Σκανδαλίδης Κώστας, Βουλευτής Α΄ Αθήνας.
3. Τσιρώνης Δημήτρης, Βουλευτής Άρτας.
Στην έναρξη της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «The eye of beauty» σχετικά με τα προσφυγικά Παλαιστινιακά στρατόπεδα στο Λίβανο.

- Σάββατο 10 Ιουλίου 2010
7.30 μ.μ. «Η Ελλάδα του 2020».
Ομιλητές:
1. Διαμαντοπούλου Άννα, Υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
2. Μπεγλίτης Πάνος, Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας
3. Ξυνίδης Σωκράτης, Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Παρασκευή 9 Ιουλίου, θεατρική παράσταση στο πολιτιστικό πάρκο Σημάντρων

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Μουδανιών φιλοξενεί την θεατρική ομάδα Π.Ο.Δ.Κ. Το εργαστήρι θεατρικής δημιουργίας Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς. Θα παρουσιάσει το έργο "ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ" των Δ.Κεχαίδη-Ε.Χαβιαρά.
Σκηνοθεσία Αγγελική Σαπάτρα.
Παρασκευή 9 Ιουλίου στο πολιτιστικό πάρκο Σημάντρων 9.00μ.μ.
Η είσοδος είναι δωρεάν

Εκπτώσεις στη ζωή των πολιτών ...

Ένωση Επαγγελματιών Λεωφορειούχων ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

Εκλογές έγιναν στις 24/6/2010 στην Ένωση Επαγγελματιών Λεωφορειούχων ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. Με την συγκρότηση του Διοικητικού συμβουλίου πρόεδρος για δεύτερη συνεχόμενη φορά εκλέχτηκε ο Τσακνής Ιωακείμ.
Στο Δ.Σ. συμπληρώνεται από τους: αντιπρόεδρος- Σωτηρόπουλος Σωτήρης, Γ.Γραμματέας - Γρηγόρης Μοσχοβλού, Ταμίας -Αντωνιάδης Βασίλειος και μέλη Αναστασιάδης Μανόλης, Δημάκης Σπύρος, Σερέτης Αντώνιος.

Με το βλέμμα στο μέλλον...

Έργα Χατζηγάκη...

Πέμπτη 8 Ιουλίου, Γενική Απεργία