Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Ο ΓΑΡΓΑΝΤΟΥΑΣ

Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Καθημερινή ο Θ. Πάγκαλος , (ΤΙΤΑΝΙΟΣ πολιτικός άνδρας, ΓΙΓΑΝΤΑΣ της πολιτικής ζωής, ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ της Δημοκρατίας, αλλά και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, τρομάρα του) μεταξύ ορεκτικών, ψαριού, ελαιόλαδου, βραστών λαχανικών και επιδόρπιου σορμπέ λεμόνι, με το γνωστό κυνικό ύφος και λόγο, μεταξύ άλλων υποστηρίζει τα παρακάτω:
• «Δεν αναγνωρίζω στη σημερινή Αριστερά στην Ελλάδα αριστερές ιδιότητες».
Δηλαδή εφόσον δεν υπάρχουν αριστερές ιδιότητες στην Αριστερά, υπάρχουν
μόνο δεξιές, που εκπροσωπούνται επάξια από το Πασοκ, την ΝΔ και το
Λάος;
• «Θεωρώ ότι αριστερός είναι κάποιος που είναι υπέρ των πολλών και των φτωχών»!!!
Μήπως δηλαδή κάτι σαν τον ίδιο ...>>>>>>>

και το Πασοκ, ένα πράμα να πούμε;.
«Ποτέ δεν θεώρησα ότι έκανα λάθος γύρω από ηθικές και πολιτικές επιλογές»
Τστστστστς. Τι μεγάλη ψυχή, τι αυτογνωσία και αυτοκριτική, τι συναίσθηση της πραγματικότητας!!!
• «Και με μεγάλη οργή θεωρώ ότι συνθήματα και ιδέες που ορισμένοι ασπάζονται κατέληξαν στον θάνατο τριών αθώων ανθρώπων.
Δεν τα έκαψε ο Καρατζαφέρης τα γραφεία της Marfin. Ούτε η Αστυνομία…»

Είπαμε να πάει χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη.

Αλλά στο τέλος το μόνο που θα καταφέρει,
στον Λαό ένα ακόμη πλήγμα να επιφέρει.

Ανάσα στο σύστημα να προσφέρει,
και άσε το Έλληνα να υποφέρει.

Αυτόν, το μόνο που τον ενδιαφέρει,
είναι την συναίνεση πώς θα φέρει.

Αφού πάντα θα περιφέρει
και πρωτίστως θα εκφέρει
λύσεις, συμφέρει δεν συμφέρει.
• Ψυχαγωγείται και χαλαρώνει τα βράδια με ταινίες τύπου «…κάτι που να τρέχουν ποτάμια αίμα. Κάποιος που σκοτώνει συνέχεια.»!!!
Ππρρρρρ. Φοβερή η ταύτιση με την καθημερινή του δράση.
• Δηλώνει αισιόδοξος!!! Και αμέσως λέει «Μην μου ζητήσετε τον λόγο, δηλαδή, μετά από μερικούς μήνες».
Τι υπονοεί ο ποιητής δηλαδή; Τι ξέρει και δεν μας το λέει; Τι άλλο μας περιμένει του επόμενους μήνες;
• «Ο Τύπος (οι εφημερίδες) δίνει την εντύπωση στον Ελληνικό λαό ότι κάποιοι έκλεψαν τα χρήματα και γι’ αυτό χρεοκοπήσαμε»
Σε αυτό έχει δίκαιο. Είναι δυνατόν να πιστέψουμε κάτι τέτοιο; Είναι δυνατό
να έκλεψαν κάποιοι χρήματα, να πλούτισαν σε βάρος του Κράτους, να υπηρέτησαν τα μεγάλα αφεντικά τους, να ξεπούλησαν ιδέες και αξίες, να έστησαν κομπίνες και ιερές μπίζνες; Αδύνατον. Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα μας.
• «Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί σε μισθούς, σε επιδόματα, σε φακελάκια».
Μήπως θα πρέπει σαν καλός μισθωτός που είμαι να επιστρέψω πίσω τους μισθούς όλων των προηγούμενων χρόνων; Τα επιδόματα των παιδιών που πήρα από τον ΟΑΕΔ; Το επίδομα για το νοίκι που δυσκολεύομαι να πληρώσω; Τα βοηθήματα που πήρε η συνταξιούχος των 400 Ευρώ μάνα μου;
Φακελάκι δυστυχώς δεν έχω πάρει. Σαν αφελής που είμαι, πίστευα και πιστεύω στον άνθρωπο και όχι στο χρήμα.

• «…πρέπει να σας πω ότι όποιος δεν έχει κλέψει την εφορία ή δεν έχει κάνει αυθαίρετο είναι σπάνιος»
Λοιπόν, ο κ. Πάγκαλος με κάνει να αισθάνομαι σαν κάτι μεταξύ χελώνας καρέτα – καρέτα και φώκιας μονάχους – μονάχους. Δηλαδή σπάνιος.

Υ.Γ.
Καλά βρε άτιμο παιδί Θόδωρε. Για την «επάρατο» ούτε κουβέντα σε ολόκληρη συνέντευξη;
Μήπως η «επάρατος» έγινε «ενάρετος»
Ή μήπως αυτό που πάνω απ’ όλα μετρά
είναι η μεταξύ σας OMERTA.

ΕΝΕΔΡΑ

Όλοι τα ίδια θα κάναμε!

Δύο ερωτήσεις και δε θέλω απαντήσεις, τις ξέρω:
1. Αν ήσουν γιος του Γ.Γ. της Ν.Δ. Λευτέρη Ζαγορίτη ή ενός άλλου Γεν. Γραμματέα κόμματος, που θα υπηρετούσατε, στο Πολεμικό Μουσείο ή στον Έβρο;
2. Εντάξει στο Πολεμικό Μουσείο! Τώρα, αν εντός του Μουσείου σας "κάθονταν" η Τζούλια θα της χαρίζατε;
-Ρε φίλε, τότε γιατί μιλάς; Αφού τα ίδια ακριβώς θα έκανες!

Προσφορά του Αντώνη στον ...Κουρασμένο!

Χαλκιδικιώτες με τον Κουβέλη

Τρεις Χαλκιδικιώτες "εντοπίσαμε" στην Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή της νεοϊδρυθείσας Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη.
Πρόκειται για τους: Μάριο Σπηλιόπουλο, Μίνα Ξηροτύρη και Φωτιάδη Ζαφείρη.

Από τη διαγραφή στους εναγκαλισμούς! Τι μεσολάβησε;

Η Ντόρα για το Συνέδριο της Ν.Δ.

"Ο κ.Σαμαράς ψηφίζοντας υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας επέλεξε να μην συμμετάσχει στη σοβαρή και επώδυνη συζήτηση για τα μέτρα εφαρμογής του μνημονίου του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Ακόμη και σήμερα δεν απαντά στο ερώτημα πως θα πληρωνόντουσαν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων, αν η Βουλή δεν ενέκρινε το μνημόνιο. Ας μην αγχώνεται όμως για τη δική μου στάση, θα είμαι συνεπής σε όσα ψήφισα.
Είναι φανερό ότι ο κ.Σαμαράς ...>>>>>>>

πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης. Για τη σημερινή εικόνα αποσύνθεσης και παρακμής του κόμματος της ΝΔ δεν ευθύνεται κανένας άλλος εκτός από τον ίδιο.

Η υποκρισία, η παραδοξολογία, τα φοβικά σύνδρομα, στα οποία πλειοδοτεί η ηγεσία της ΝΔ σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν ελπίδα και προοπτική. Είναι το άλλο πρόσωπο του πιο ακραίου, φτηνού και επικίνδυνου λαϊκισμού που γνώρισε ο τόπος από την εποχή του "Τσοβόλα δώστα όλα". Είναι η πολιτική κερδοσκοπία επί των ερειπίων της χώρας .

Το γεγονός ότι έχουμε μια κυβέρνηση που παλινωδεί μεταξύ κρατισμού και ανευθυνότητας, που αδυνατεί να θέσει παράλληλα τις βάσεις για την μελλοντική ανάπτυξη της οικονομίας και να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας δεν σημαίνει ότι πρέπει να διολισθήσουμε στον αριστεροδεξιό εθνολαϊκισμό. Οφείλουμε να συγκροτήσουμε μία ρεαλιστική και υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση που να δίνει όραμα, έμπνευση και πίστη στις δυνάμεις της κοινωνίας μας, στην Ελλάδα της δημιουργίας."

Ψάχνει ομοίους του...

“Γρίφος” η επιλογή αντιπεριφερειαρχών
Σε γρίφο για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται η επιλογή των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών για το ψηφοδέλτιο που θα καταρτίσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Προς το παρόν δηλώνει ότι δεν αποκλείει κανέναν και πως όλοι, πλην των τεσσάρων “γαλάζιων” νομαρχών σε Ημαθία, Πιερία, Κιλκίς και Χαλκιδικής που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον, θα κριθούν από μηδενική βάση. Τα βιογραφικά των ενδιαφερόμενων πέφτουν βροχή και ο υποψήφιος περιφερειάρχης σκοπεύει να “κλειδώσει” τα ονόματα το αργότερο έως τις αρχές Αυγούστου. ...>>>>>>>

Πονοκέφαλο για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη όμως προκαλούν εκτός από τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες για τους επτά νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Ήδη μάχη για μία θέση στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη δίνουν τουλάχιστον οι μισοί από τους 21 νυν νομαρχιακούς συμβούλους της παράταξής του στη νομαρχία (πλην των ανταρτών κ. Ι. Μπίκου και Π. Καλαϊτζή). Πάντως, ο κ. Ψωμιάδης έχει φροντίσει να στείλει μηνύματα ότι θα προβεί σε γενναίο ξεσκαρτάρισμα. Ο γρίφος που καλείται να λύσει αφορά τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών, αρχής γενομένης από τον νομό Θεσσαλονίκης, για τον οποίο, εκτός από τους δύο -φερόμενους ως φαβορί- συμβούλους της παράταξης, Διονύση Ψωμιάδη και Γιώργο Τσαμασλή, ενδιαφέρον εκδηλώνουν και οι περισσότεροι από τους έξι αντινομάρχες (Γ. Αγγούρας, Α. Αηδονά, Ι. Τζάκη, Α. Πορφυριάδου, Ε. Βασιλειάδου, Μ. Φωτόπουλος).
“Δεν αποκλείω κανέναν. Όλοι θα κριθούν από μηδενική βάση. Ωστόσο προτεραιότητα θα δώσω στους τέσσερις νομάρχες στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς και Χαλκιδικής με τους οποίους σύντομα θα έρθω σε επαφή”, τόνισε στη “ΜτΚ” ο κ. Ψωμιάδης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τέσσερις νομάρχες, οι τρεις, από τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας, Αστέριος Ζωγράφος, Γιώργος Παπαστεργίου και Κώστας Καραπαναγιωτίδης είναι πρόθυμοι να θέσουν υποψηφιότητα αντιπεριφερειάρχη, ενώ ο τέταρτος, ο νομάρχης Κιλκίς Βαγγέλης Μπαλάσκας, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον ενιαίο δήμο.

“Πράσινο φως” από τη Ρηγίλλης
Και ενώ τα σενάρια που θέλουν τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να επιβάλει στον κ. Ψωμιάδη τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών, ο τελευταίος αποσαφηνίζει ότι έχει ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο και πως σέβεται τις προτάσεις του. Όπως πάντως αναφέρει, “η αλήθεια είναι πως μου ζήτησε να μείνω ανεπηρέαστος και να κάνω τις επιλογές που θεωρώ ότι είναι οι καλύτερες”. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης μάλιστα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Ρωσία, ο οποίος του ζήτησε να επικοινωνήσουν μόλις ο κ. Ψωμιάδης επέστρεφε. Ο τελευταίος επρόκειτο να υπογραμμίσει στον πρόεδρο ότι αξιολογεί τους πάντες από μηδενική βάση, πλην των τεσσάρων “γαλάζιων” νομαρχών με τους οποίους θα συζητήσει άμεσα.
Τη δήλωση μάλιστα του προέδρου, περί ελευθερίας στις επιλογές των ονομάτων, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης σκοπεύει να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ με τον ίδιο τρόπο προτίθεται να κινηθεί και στη νομαρχιακή ομάδα του επιλέγοντας τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Ενδεικτική είναι η τοποθέτησή του πριν από λίγους μήνες στην ομάδα, όταν εμφανίστηκαν και άλλα αντάρτικα κατά την ψηφοφορία για τις νομαρχιακές επιτροπές. “Τις επιλογές και το κουμάντο τα κάνω μόνο εγώ, και όποιος διαφωνεί με αυτό είναι ελεύθερος να αποχωρήσει”, είχε τονίσει στα μέλη της νομαρχιακής του ομάδας ο κ. Ψωμιάδης.
Ο ίδιος, μιλώντας στη “ΜτΚ”, υπογράμμισε ότι ποτέ δεν έκρυψε τις προθέσεις του και ότι έχει ήδη ξεκαθαρίσει στα μέλη της νομαρχιακής ομάδας ότι “όλοι θα κριθούν ανάλογα με την προσφορά, το έργο, την έξωθεν καλή μαρτυρία και την πολιτική συμπεριφορά. Αυτό τους το έχω ξεκαθαρίσει από καιρό”.

Κληρώνει σε έναν μήνα
Ο κ. Ψωμιάδης πάντως, δεδομένου ότι ο Ιούνιος βγαίνει σε λίγες μέρες, θα πρέπει να επιταχύνει τις επαφές του με τους νυν νομάρχες των γειτονικών νομών, ώστε να έχει τις απαντήσεις τους για το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας. Και αυτό γιατί κάποιοι, όπως ο νομάρχης Κιλκίς κ. Μπαλάσκας, πιθανόν να θέλουν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, οπότε ο χρόνος των συζητήσεων και των επαφών θα αρχίσει σύντομα να μετρά αντίστροφα. Όσο για τον νομό Θεσσαλονίκης και τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Ψωμιάδης άρχισε ήδη να συλλέγει τα πρώτα βιογραφικά υποψηφίων, μεταξύ των οποίων είναι και γνωστά ονόματα πρώην βουλευτών, δημάρχων, πολιτευτών και άλλων προσώπων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους χώρους. “Αυτή τη στιγμή έχω να αξιολογήσω πάνω από 40 βιογραφικά ενδιαφερομένων, και η επιλογή δεν είναι εύκολη. Μάλιστα έχω ζητήσει και φωτογραφίες, δεδομένου ότι γνωρίζω πολύ κόσμο αλλά θέλω να συσχετίσω τα βιογραφικά με τα πρόσωπα”, σημείωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.
Εκτός των άλλων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης καλείται να διαχειριστεί και την προεκλογική του εκστρατεία, η οποία άνοιξε την αυλαία της από την Κατερίνη και συνεχίζει δυναμικά στους άλλους νομούς. Στόχος του κ. Ψωμιάδη η πρώτη μεγάλη περιοδεία του να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον στα μέσα Ιουλίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δημοκρατική Αριστερά

Με την έγκριση της Διακήρυξης Πολιτικών Θέσεων και Αρχών του νέου κόμματος και την ανάδειξη της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής που αναλαμβάνει να διοργανώσει το πρώτο συνέδριο εντός του έτους, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας.
Ο επίσημος τίτλος του νέου κόμματος είναι «Δημοκρατική Αριστερά», όπως αποφασίστηκε από τους 520 εκπροσώπους που πήραν μέρος στην Συνδιάσκεψη.
Η Διακήρυξη των Πολιτικών Θέσεων υπογραμμίζει ...>>>>>>>

ότι το νέο κόμμα φιλοδοξεί να είναι η απάντηση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για τη ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και για τον ανακαθορισμό των κοινωνικών συσχετισμών και προσθέτει ότι «ο πυρήνας των ανανεωτικών ιδεών, που τον κωδικοποιούμε στις θεμελιώδεις αρχές: ``δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική -οικολογική εγρήγορση`` είναι και παραμένει στοιχείο της ταυτότητάς μας».

Η Διακήρυξη επισημαίνει ότι «η υπεράσπιση του ``δημόσιου συμφέροντος`` είναι κεντρικό ιδεολογικό πρόταγμα, που θα μας επιτρέψει να επικεντρώσουμε τις δράσεις μας γύρω από τις ``πολιτικές της κρίσης``. Παράλληλα με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, τις προτάσεις αντιμετώπισής της, η δική μας αριστερά δεν μπορεί παρά να επικεντρώνεται στην ανθρώπινη διάσταση της κρίσης και το προστατευτικό δίκτυ της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Υπογραμμίζοντας τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του νέου κόμματος, η Διακήρυξη επισημαίνει ότι οι κατευθύνσεις αυτές μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για στρατηγική επιλογή για τη χώρα, τους εργαζόμενους, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό.

Η «Δημοκρατική Αριστερά» θα είναι η αριστερά «που έχει ενσωματώσει στον πυρήνα της συγκρότησής της την πεποίθηση ότι Αριστερά και Οικολογία μπορούν να συνθέσουν ένα καινούριο όραμα μια προγραμματική καινοτομία για τον κόσμο και τις σύγχρονες κοινωνίες», αναφέρει η Διακήρυξη και τονίζει ότι «το νέο μας κόμμα στηριγμένο στις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της πολυφωνίας και της αποτελεσματικότητας, συνδυάζοντας τη συλλογικότητα με την ατομική ευθύνη στη λειτουργία και τη δράση, διεκδικεί να κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα με τους πολίτες που συμμετέχουν ή το παρακολουθούν: Να επιβεβαιώνει καθημερινά την αντιστοιχία του με τα οράματα που επαγγέλλεται».

Η σύνθεση της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, έχει ως εξής:
1 Αβραμοπούλου Βάσω Εικαστικός

2 Αγγέλου Δημήτρης

3 Αναγνωστόπουλος Δημήτρης γ.γ. Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

4 Ανδρέου Κώστας Επιστημονικός Τομέας - Μηχανικός

5 Ανδρικόπουλος Μίλτος Δημόσιος τομέας

6 Ανδριοπούλου Σοφία Β΄ Αθήνας πρ. Βουλευτής

7 Ανηψιτάκης Αντώνης πρ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Λασίθι

8 Αντωνίου Γιάννης Επιστημονικός Τομέας Εκπαιδευτικός

9 Βακαλόπουλος Μπάμπης Μεσσηνία

10 Βακιρτζής Σταμάτης Αρχιτέκτων

11 Βαμβακά Έφη

12 Βαρελά Γεωργία Κυκλάδες

13 Βασιλειάδης Γιάννης Θεσσαλονίκη, Δικηγόρος

14 Βουκελάτος Κώστας Αχαϊας

15 Γαβαθάς Νάσος Α Αθήνας

16 Γαλανόπουλος Παναγιώτης πρ. Αντιδήμαρχος Καλλιθέας

17 Γάτης Γιάννης Δημόσιος τομέας

18 Γεωργάτος Γεράσιμος Α Αθήνας, Φιλόλογος

19 Γκαγκούλης Δημήτρης Έβρος, Αγρότης

20 Γκιουγκής Βαγγέλης Επιστημ. Τομέας - Νομικός

21 Γούναρης Κώστας πρόεδρος Δικ.Συλλόγου Ξάνθης

22 Γουργούρη Φανη Συνδικαλίστρια Ο.Λ.Θ.

23 Γρηγορίου Στέλιος Λάρισα

24 Γρηγορόπουλος Αντώνης Ανατ. Αττική, εργάτης μετάλλου

25 Δημητρακόπουλος Θέμις Οικολογία

26 Διόγος Μάκης Δημοσιογράφος

27 Δράγας Αδάμ Β΄ θεσσαλονίκης

28 Επιτροπάκη Κατερίνα Α Αθήνας

29 Ζακυνθινού Ευγενία Β Αθήνας

30 Ζαράνης Ηλίας Β Αθήνας

31 Ζαχαριάδης Μάνος επιστ. Τομέας - Γιατρός

32 Ζαχαρόπουλος Θανάσης Τρίκαλα

33 Ζεβελάκης Γιώργος Ερευνητής Λογοτεχνίας

34 Ζόμπολας Νέστορας Β Αθήνας

35 Ζορκάδης Βαγγέλης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

36 Ζουναλής Βασίλης επιστ. Τομέας - μηχανολόγος

37 Ηλιού Στέφανος επιστ. Τομέας - Νομικός

38 θεοδωρόπουλος Κώστας αναπηρικό κίνημα

39 θεοφανόπουλος Χάρης Α΄ Αθήνας

40 Καβράκος Μιλτιάδης Ανατ. Αττική

41 Κακουλίδης Γιάννης συγγραφέας

42 Καλδής Τάκης Ανατολική Αττική

43 Καλλιπόλίτη Δώρα Α Αθήνα

44 Καμπύλης Τάκης Δημοσιογράφος

45 Κανάκη Ιωάννα Οικονομικός Τομέας

46 Κανελλόπουλος Δημήτρης Δημοσιογράφος

47 Κανελλοπούλου Γωγώ Εκπαιδευτικός

48 Καρδάσης Βασίλης Πανεπιστημιακός

49 Κάρης Κώστας Δημοσιογράφος

50 Καρράς Γιώργος Πανεπιστημιακός

51 Κασσαπίδης Στέφανος δημ. Σύμβουλος Περάματος

52 Κατσάνης Πολύβιος Β Αθήνας

53 Καττής Μιχάλης Αρτα

54 Κελαίδίτης Ξένος Β΄ Αθήνας

55 Κιντή Βάσω Πανεπιστημιακός

56 Κιτίδης Γιώργος Κατερίνη

57 Κλάπας Παναγιώτης Πρέβεζα

58 Κλαυδιανός Ανδρέας Ζάκυνθος

59 Κόντος Σταύρος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας

60 Κοτσαμπόπουλος Αλέκος

61 Κουβέλη Μαρία μέλος Δ.Σ. ΔΣΑ

62 Κουβέλης Φώτης Βουλευτής Β΄ Αθήνας

63 Κουράκης Αντρέας δημοτ. Σύμβουλος θεσσαλονίκης

64 Κουρουζίδης Σάκης σεισμολόγος - Οικολογία

65 Κουρουνιώτης Χρήστος Δ.Σ. ΠΟΣΔΕΠ, Ηράκλειο Κρήτης

66 Κουταλιανός Θέμις Β Θεσσαλονίκης

67 Κουτσοπίνης Παναγιώτης επιστ. Τομέας -- Γιατρός

68 Κουτσούνη Σούλα Β Αθήνας

69 Κριετσιώτης Κώστας Αχαϊας

70 Λάιος Αλέκος Β Αθήνας

71 Λαμπρινός Φώτος Σκηνοθέτης

72 Λεβέντης Θανάσης βουλευτής Αττικής

73 Λεβέντης Σωτήρης Δυτική Αττική

74 Λιβαδάς Σταύρος επιστ. Τομέας - μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος

75 Λιναρδάτου Γιούλα Αντιστασιακός, πρώην βουλευτής ΕΔΑ

76 Λιτσαρδάκης Μανώλης Β Αθήνας

77 Λουκάς Δημήτρης ερευνητής στο Δημόκριτο

78 Λουκάς Στάθης επιστ. Τομέας

79 Λουλούδης Λεωνίδας Πανεπιστημιακός

80 Λυκούδης Σπύρος Νομ. Σύμβουλος Αθήνας, Νομικός

81 Μανδαράκης Βασίλης Ηλεία

82 Μαργαρίτης Αντώνης

83 Μαργαρίτης Θόδωρος δημ. Τομέας, πολιτικός επιστήμων

84 Μαρκακης Μίμης επιστ. Τομέας, νομικός

85 Ματσαγγάνης Μάνος Πανεπιστημιακός

86 Μαυροκεφαλίδης Χρήστος Β Αθήνας

87 Μαυρουδής Νότης Συνθέτης

88 Μήλιας Γιώργος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

89 Μιχαηλίδης Χρήστος επιστ. Τομέας, Γιατρός

90 Μιχαλάκης Αντώνης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

91 Μπαγεώργος Στέφανος Β Αθήνας

92 Μπουλμπασάκος Γιώργος μέλος Δ.Σ. ΕΙΝΑΠ

93 Μπουρνόβα Ευγενία γραμματέας Δ.Σ. ΠΟΣΔΕΠ

94 Μπράμος Γιώργος Δημοσιογράφος

95 Νεφελούδης Αντρέας Β Αθήνας

96 Νικολάου Γιάννης επιστ.. Τομέας, Χημικός

97 Νιώτη Στέλλα Πειραιάς

98 Ντάκουρη Ρόη Α Αθήνας

99 Ξηροτύρη Μίνα πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης

100 Παλαιολογόπουλος Δημήτρης Α Αθήνας

101 Παναγιωτόπουλος Τάκης παιδίατρος, επιδημιολόγος

102 Πανούσης Γιάννης Εγκληματολόγος

103 Πανουσοπούλου Πόπη Κόρινθος

104 Παπαβασιλόπουλος Γιώργος Πανεπιστημιακός

105 Παπαδάκη Ελίζα Δημοσιογράφος

106 Παπαδάτος Κώστας Κεφαλλονιά

107 Παπαδημητρόπουλος Δαμιανός Πολιτειολόγος

108 Παπαδόπουλος Τίμος

109 Παπαθεοδωρόπουλος Τάκης Αχαϊας

110 Παπαθεοδώρου Γιάννης Πανεπιστημιακός

111 Παπαϊωάννου Χαρά Περιβαλλοντολόγος

112 Παπαχελά Νέλη Α Αθήνας, Νομικός

113 Παππάς Γιώργος επιστ. Τομέας

114 Παππάς Κώστας Τρίκαλα

115 Παρασύρης Αντώνης Ηράκλειο

116 Παύλοβιτς Άλκις Εύβοια

117 Πεπόνης Χαράλαμπος Β Αθήνας

118 Πεσμαζόγλου Βασίλης Πανεπιστημιακός

119 Πετροπουλάκης Δημήτρης Λακωνία

120 Πιζάνιας Πέτρος Πανεπιστημιακός

121 Πολυμενάκου Φιλιώ Λακωνία

122 Πολύμερος Χρήστος Φθιώτιδα

123 Προβατάς Φώτης δημοτ. Σύμβουλος Αθήνας

124 Σακιώτης Γιάννης Οικολογία

125 Σαμαντάς Τέλης Δημοσιογράφος

126 Σαμπατακάκης Μιχάλης επιστ. Τομέας, Γιατρός

127 Σαμπατακάκης Παναγιώτης Λακωνία

128 Σκοπούλης Γιάννης Ιωάννινα

129 Σόφης Αλέκος Ιωάννινα

130 Σπηλιόπουλος Μάριος Εικαστικός

131 Σπίγγος Χρίστος Κιλκίς

132 Σταματάκης Νικηφόρος επιστ. Τομέας

133 Σταματάκης Χάρης Αθήνα

134 Σταυρόπουλος Χρήστος Αχαϊας

135 Στυλιανίδης Γιώργος Ξάνθη

136 Σχετάκης Αντώνης Χανιά

137 Τουρλίδης Γιώργος Β Αθήνας

138 Τραϊφόρος Βασίλης Καβάλα

139 Τσαρουχά Καίτη Β Θεσσαλονίκης

140 Τσιάλτα Σοφία Πειραιάς

141 Τσικαρδάνη Δώρα Κοζάνη

142 Τσιτήλου Σόνια Πανεπιστημιακός

143 Τσόγκας Γιώργος Κόρινθος

144 Τσουκαλάς Γιώργος Δυτική Αττική

145 Τσούκαλης Νίκος Βουλευτής Αχαϊας

146 Τσουκνίδας Άρης Β Αθήνας

147 Τσούρος Ισίδωρος πρόεδρος Δικ. Συλλόγου Χίου

148 Φανουράκης Μιχάλης Β Αθήνας

149 Φιλίνη Άννα πρώην βουλευτής Α Αθήνας

150 Φωτεινός Θράσος Β Αθήνας

151 Φωτεινός Νίκος Πειραιάς

152 Φωτιάδης Ζαφείρης Β Θεσσαλονίκης

153 Φωτίου Νίκος Θεσσαλονίκη

154 Χαλαζωνίτης Δημήτρης Β Αθήνας

155 Χαλβατζιώτης Παναγιώτης Μεσσηνία

156 Χαραλαμπάκης Χρήστος Εκπαιδευτικός

157 Χατζησωκράτης Δημήτρης Β Αθήνας

158 Χατζόπουλος Χρήστος πρ. υπερνομάρχης ¨Εβρου

159 Χρυσαφάκη Κάτια Πειραιάς

160 Χρυσοστομίδης Ανταίος Δημοσιογράφος

161 Χωμενίδης Χρήστος συγγραφέας

162 Ψαριανός Γρηγόρης Βουλευτής Β Αθήνας

Η Τζούλια …ξεναγείται, στο Πολεμικό Μουσείο !!! Τυχαίο; Δε νομίζω…
…Σας είχα προειδοποιήσει άλλωστε
, μόλις πριν 12 μέρες (Τρίτη 15 Ιουνίου 2010), στην ανάρτηση «Το επόμενο βήμα (λογικά), τσόντα με Τζούλια και Ντούβλη …στην Ακρόπολη !»
http://respentza.blogspot.com/2010/06/blog-post_3851.html, πο
υ
πολλοί την πήρατε για καλαμπούρι και την …υποτιμήσατε.
Αλλά επειδή το πιο «χοντρό» καλαμπούρι, το ξεπερνάει η ίδια η ζωή και η ανάρτηση αποδείχτηκε …προφητική, διαβάστε την πάλι ΣΗΜΕΡΑ, μαζί με τη (λογική της) συνέχεια ……>>>>>>


Η (λογική) λοιπόν συνέχεια, είναι απλά, ότι ο …υιός Ζαγορίτης Γεράσιμος (ναι, ναι ο γιός του Λευτέρη Ζαγορίτη, Γραμματέα της ΝΔ) «έμπασε» τη
ν εθνική πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου, στο Πολεμικό Μουσείο (όπου υπηρετεί τη θητεία του το παιδί) και την …ξενάγησε (έτσι το λένε τώρα), στους χώρους του (…μέχρι και στο υπόγειο πάργκινγκ και στους θαλάμους)…

Το Ναυτικό, λέει, διέταξε ΕΔΕ (!!!) και …λούτσες μπλε (!!!)


Αλλά επειδή δεν μας ενδιαφέρει ούτε που θα πάει να …ξεναγηθεί η Τζούλια, ούτε τα βλαστάρια των πολιτικών, των μεγαλο-δημοσιογράφων και των διάφορων εκατομμυριούχων, που φαίνεται ότι η λαμογιά και η διαφθορά μπήκε πλέον στο DNA τους, περιμένουμε να ακούσουμε, τι θα πει (προφανώς, οργισμένος πάλι), ο …αδέκαστος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας…

Σύσσωμος τώρα ο Λαός.

Αξιότιμε κ. τέως υπουργέ θυμάσαι το '81 που τρέχαμε για σένα στου Χαριλάου;
Τώρα αναλογίζομαι τα παλιά και με πιάνει θλίψη... Εσύ ένας πάμπλουτος κι εγώ τώρα ένας μετανάστης !... Κρίμα... Το ταπεινό μου αυτό πόνημα σου το χαρίζω....
#
Ξοδέψαμε τα νειάτα μας
και τα ιδανικά μας,
για μια Ελλάδα αλλιώτικη
ως θέλει η λεβεντιά μας. ...>>>>>>>

#
Συνθήματα αναρτήσαμε
σε δρόμους και πλατείες,
για να χειροκροτήσουμε
σωσίες και μεσσίες.
#
Με φίλους δεν βρεθήκαμε
εδώ και τόσα χρόνια,
γιατ΄ όλοι μοιραστήκαμε
σε τζάκια και καντόνια.
#
Τα νιάτα μας ξοδέψαμε
στου πουθενά τη σχόλη
κι αφού το αντιληφθήκαμε,
φίλοι γινήκαμε όλοι.
#
Τα σύνεργα μαζέψαμε,
τα ρίξαμε στη στάχτη
κι όσα πανό απόμειναν
στο βούρκο και στη λάσπη.
#
Σύσσωμος τώρα ο Λαός
ήλιος και παλικάρι,
πάντα μπροστάρης κι αρχηγός
τις τύχες του θα πάρει.


Γιώργος Κανλής

Το ΚΚΕ για την ομιλία Σαμαρά

Η ηγεσία της ΝΔ δεν μπορεί να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα από το αντιδραστικό Μνημόνιο, όταν έχει δεσμευτεί ότι θα το εφαρμόσει και όταν καταγγέλλει και συκοφαντεί μαζί με την κυβέρνηση και το ΛΑΟΣ ως επιζήμιους και παράνομους τους εργατικούς αγώνες που αντιπαλεύουν το Μνημόνιο.
ΑΘΗΝΑ 27/6/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

"Στου Ψαθά τη Βρύση" , Πολύγυρος

Πολύγυρος 2010

Ε, βέβαια! Είναι απαραίτητη η σύζυγος για το μεσοδιάστημα μέχρι να αναλάβουν τα Παγκαλάκια! Μη χαθεί κι ο σπόρος!

Με τον Κωστάκη θα γίνεις ...Αντωνάκης!