Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

ΚΚΕ: "Είναι μια άκρως ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα."

Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτή τη βομβιστική ενέργεια στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Είναι μια άκρως ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Αυτού του είδους οι ενέργειες προσφέρονται αντικειμενικά για αξιοποίηση από τις δυνάμεις εκείνες που πασχίζουν να συκοφαντήσουν, τρομοκρατήσουν και καταστείλουν εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει το βάρβαρο μνημόνιο και συνολικά την πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση .
Το ΚΚΕ καλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα και το λαό σε επαγρύπνηση και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.
ΑΘΗΝΑ 24/6/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στόχος των τρομοκρατών ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Το δέμα που περιείχε την βόμβα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ως παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό!
Στόχος των τρομοκρατών ο Χρυσοχοΐδης.
Δείτε τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ... >>>>>>>
Η τρομοκρατική ενέργεια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όλος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τη δολοφονική ενέργεια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο μηχανισμός ανίχνευσης μετάλλων για μέρες τώρα ήταν χαλασμένος και έτσι κατάφεραν οι τρομοκράτες να περάσουν την βόμβα μέσα στο υπουργείο.
Δείτε σχετικό βίντεο ...>>>>>>>


"Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί..."

Θυμήθηκαν μετά από χρόνια το πάρκινγκ δίπλα από τη Νομαρχία στον Πολύγυρο οι "άρχοντες"! Χρόνια μας "τρώει" η σκόνη και η λάσπη προεκλογικά το θυμήθηκαν!
Για πάμε να θυμηθούμε την ιστορία του:
Λαφαζάνης, ως Νομάρχης Χαλκιδικής, είχε μελέτη έτοιμη και χρηματοδότηση εξασφαλισμένη για υπόγειο πάρκινγκ.
Ζωγράφος με την ανάληψη των καθηκόντων του απορρίπτει τη μελέτη Λαφαζάνη!
-Τα χρόνια περνούν, το θέμα παραμένει στάσιμο με απαράδεκτη παθητικότητα από τη μεριά όλων και τώρα...
-Ο Ζωγράφος προχωράει (2010) στην κατασκευή ενός τυπικού πάρκινγκ ...
Η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου αντιδρά και μαζί της συμφωνεί και η πλειοψηφία με πρώτον και καλύτερο το Δήμαρχο Καπλάνη!
Αλήθεια μόνο η ενδεχόμενη υποψηφιότητα(;) Ζωγράφου στο Δήμο Πολυγύρου δημιουργεί την ανάγκη του Καπλάνη να συμπλεύσει με την μειοψηφία ή λαμβάνει υπόψη του και την ουσία του ζητήματος έστω και μετά από μια ολόκληρη θητεία;

Ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου θα δέχεται τα σκουπίδια του Δήμου Ορμύλιας

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου έγινε δεκτό το αίτημα του Δήμου Ορμύλιας για μεταφορά των απορριμμάτων του στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου!
Σωστή η απόφαση, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει αλλά οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα σκουπίδια θα φθάνουν στο ΧΥΤΑ ... έτσι... χωρίς να περνάμε πάνω από "σώματα ηρώων"!

Συμπαράσταση στους πληγέντες αγρότες

Τη συμπαράστασή του δηλώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, προς τους πληγέντες από τη χαλαζόπτωση αγρότες, με ψήφισμά του που προέκυψε μετά από πρόταση της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ.
Συγχρόνως απευθύνονται προς τους αρμόδιους φορείς (Νομαρχία, ΕΛΓΑ και Υπουργείο) ζητώντας την αποστολή γεωπόνων για εκτίμηση των ζημιών και γρήγορη αποζημίωση των αγροτών.

Νεκρός από χτύπημα στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη!

Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος εξεράγη στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος της φρουράς του να χάσει τη ζωή του.
Το περίεργο είναι πώς τοποθετήθηκε ο μηχανισμός "μέσα" στο Γραφείο του Υπουργού.

Επίδειξη ισχύος

Χτύπημα στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη στην Αθήνα, υπάρχουν τραυματίες και νεκρός!

Η Ιστορία όταν επαναλαμβάνεται, γίνεται φάρσα (και εμάς οι φάρσες δε μας αρέσουν)

"Βοούν οι φήμες, στη Βόρεια Χαλκιδική, ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα Χρήστου Πάχτα, οι Βαγιωνάς και Ζωγράφος. Αρχικά δε θέλαμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Όμως, παρότι πέρασαν αρκετές μέρες και δεδομένου ότι, και οι δυο ενημερώνονται τακτικότατα για το περιεχόμενο των blogs, κάποια διάψευση ή άλλη τοποθέτηση, δεν την είδαμε.
Ας τους προειδοποιήσουμε , λοιπόν, μαζί και τον Πάχτα, ότι ο λαός της Βόρειας Χαλκιδικής, και μνήμη διαθέτει και κρίση. Ξέρει να αποδίδει "τα του καίσαρος τω καίσαρι" και να "πληρώνει τοις μετρητοίς" στο "έλαβον". Ιστορίες "τράμπας" δε θα ξαναζήσουμε στον τόπο μας..."
Οι εχθροί της πολιτικής αλητείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για την τρομοκρατική και συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ η κυβέρνηση με το συνεταίρο της ΛΑΟΣ, η ΝΔ και τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας, με αφορμή την απεργία στο λιμάνι. Οι συκοφαντίες και οι απειλές στρέφονται κατά των εργαζομένων, για να αποδεχτεί το Μνημόνιο.
Θέλουν να έχει ο λαός το κεφάλι κάτω. Να σέρνεται ...>>>>>>>

υπακούοντας στις στημένες αποφάσεις των δικαστηρίων, που βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, κάθε αγώνα που τους βάζει εμπόδιο στην επιδίωξη να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα δεινά της κρίσης.
Τη ζωή του λαού διαλύουν τα αλλεπάλληλα κύματα της αντιλαϊκής επίθεσης και όχι οι απεργίες των εργαζομένων, ούτε το ΚΚΕ, όπως ισχυρίζονται προκλητικά η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της πλουτοκρατίας στα ΜΜΕ, που βάλθηκαν να τσακίσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν.
Δεν υπάρχει απεργία και κινητοποίηση κατά του κεφαλαίου που να μην επιφέρει και κάποιες συνέπειες και σε κάποια τμήματα του λαού, όμως αυτές είναι προσωρινές. Μόνιμες θα είναι όμως οι μαύρες μέρες αν ο λαός σκύψει το κεφάλι.
Πρέπει να αφήσει αδιάφορο όλο το λαό η γνώμη που έχουν για το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Οι απεργιακοί αγώνες είναι τιμή της εργατικής τάξης και έτσι την βλέπουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρώπη.
Η βρώμικη επίθεση δεν θα περάσει. Όποιο μέσο και αν χρησιμοποιήσουν δεν πρόκειται να κάμψουν το Κόμμα μας, δεν πρόκειται να κάμψουν τις χιλιάδες των εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι μηνύσεις εναντίον συνδικαλιστικών στελεχών των ναυτεργατών μόνο δύναμη μας προσθέτουν, μόνο αγανάκτηση προσθέτουν στους εργαζόμενους που υποφέρουν.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με ξεσηκωμό υπεράσπισης της ζωής τους. Η επίθεση κατά του ΚΚΕ είναι επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων τους.
ΑΘΗΝΑ 24/06/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

2ο Φεστιβάλ Πολυγύρου - Καλοκαίρι 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 21.30
«ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΚΟΕΛΙΟ... ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ…»
Αλέξανδρου Ρήγα- Δημήτρη Αποστόλου ...>>>>>>>


Όταν θέλεις κάτι πολύ… οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμοτούν για να το αποκτήσεις ή μένουν παγερά αδιάφορες αφήνοντάς σε στην τύχη σου;
Μία παράσταση των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Ο Αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο και από ένα πολύ όμορφο μπουλβαρ του ’80, το “It Had to Be You”.
Μία κωμωδία που διερωτάται μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο καθένας μας με τη θέλησή του. Ποια είναι τα όρια της θέλησης, του πείσματος, του αναπάντεχου, του αλλοπρόσαλλου. Πόσο απέχει το ταλέντο από την τρέλα; Πόσο κοντά βρίσκεται, άραγε, το σύμπαν για να μπορέσει να μας βοηθήσει;
Μία ηθοποιός με το «σταυρό» (μόνο κυριολεκτικά…) και τον «Αλχημιστή» στο χέρι, διεκδικεί όλα όσα η ζωή δεν της έφερε μέχρι στιγμής… αποφασίζει ότι τα όνειρά της μπορούν και θα γίνουν πραγματικότητα μόνο και μόνο από την πίστη της σε αυτό… γιατί, όπως της ψιθυρίζει στο αυτί ο Κοέλιο, ολόκληρο το σύμπαν θα γίνει σύμμαχος της. Στην προσπάθειά της αυτή βρίσκεται σε μία οντισιόν για ένα μιούζικαλ. Και παρόλο που με την πρώτη ματιά δε δείχνει να πείθει τον γνωστό σκηνοθέτη για το ταλέντο της, αποφασίζει να τον πείσει μέχρι τελικής πτώσεως…
Τι θυσίες κάνει ένας σκηνοθέτης για να πληρώσει τα νοίκια του;
Πόσους ατάλαντους ηθοποιούς μπορεί να αντέξει και πόσο μπορεί να αντισταθεί σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις… προτού μονολογήσει: «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του...».
Το «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο... έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του...» είναι μία κωμωδία που μαζί της γελάς, αναρωτιέσαι, ερωτεύεσαι, ελπίζεις…
Γιατί… όταν θέλεις κάτι πολύ… αν μη τι άλλο, έχεις τη δύναμη να ονειρεύεσαι!
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Φαίη Τζανετοπούλου
Γιώργος Σεϊταρίδης
Ενδυματολόγος Μαρία Καραπούλιου
Πρωταγωνιστούν: Εβελίνα Παπούλια
Αλέξανδρος Ρήγας

Τιμές εισιτηρίων: 20 και 16 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.30
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ + Β MOVIES

Οργάνωση: Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου και Τοπικό Συμβούλιο Νέων
Έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του ΑΟΠ
Ο Παύλος Παυλίδης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε μέσα από τη συμμετοχή του στις ελληνικές ροκ μπάντες Μωρά στη Φωτιά αρχικά και μετέπειτα ως frontman και στιχουργός στα Ξύλινα Σπαθιά. Μετά το «χωρισμό» του από τα Ξύλινα Σπαθιά, ο Παυλίδης συγκροτεί μια νέα ομάδα τους B-movies οι οποίοι θα είναι στο εξής οι συνοδοιπόροι του.
Σε όλη του την πορεία ο Παύλος Παυλίδης είναι ένας καλλιτέχνης που πειραματίζεται, ρισκάρει στον ήχο του αλλά πάντα διατηρεί μια υψηλή αισθητική στο έργο του.
Μαζί με τον Παύλο Παυλίδη και τους Β-Movies στη συναυλία στις 9 Ιουλίου θα είναι και το νεανικό ροκ συγκρότημα ‘’Τhe Gang’’ από την Θεσσαλονίκη.
Είσοδος: 15 €

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.30
«Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ»
ΑΛΕΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Σε διασκευή: Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου. Μια κεφάτη ελληνική κωμωδία που επιφυλάσει θερινές εκπλήξεις. Μια ελληνική κωμωδία για όσους απατούν τη γυναίκα τους, για όσους δεν την απατούν και για όσους σκοπεύουν να την απατήσουν.
Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας, αυτό το καλοκαίρι τιμάνε τον μεγάλο δάσκαλο του ελληνικού γέλιου! Τον Αλέκο Σακελλάριο. Ανεβάζουν την θρυλική κωμωδία του «Ο φίλος μου Λευτεράκης» που τόσο αγάπησαν οι Έλληνες από την ταινία με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Μάρω Κοντού, Κώστα Βουτσά, Γιώργο Κωσταντίνου και Καίτη Πάνου. Οι Ρέππας και Παπαθανασίου ανανεώνουν το έργο προσαρμόζοντας το σε μια παρέα νέων ηθοποιών από τους καλύτερους της καινούργιας γενιάς: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βασιλική Ανδρίτσου, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Λασκαράκη, Φώτης Σπύρος, Τάσος Αλατζάς. Με απόλυτο σεβασμό στο χιούμορ του αξεπέραστου Σακελλάριου, προσθέτουν την δική τους ματιά στο έργο του πιο κεφάτου δημιουργού της ελληνικής κωμωδίας και φτιάχνουν μια παράσταση για τον έρωτα και τη χαρά της ζωής. Καλοκαιρινές βραδιές λοιπόν με φεγγαράδα και Αλέκο Σακελλάριο! Αλλά και επιστροφή σε μια δεκαετία όπου οι γυναίκες φορούσαν φουρό, οι άντρες λινά κοστούμια και γραβατούλα και ο έρωτας ήταν ένα παιχνίδι με κρυφές ματιές, μυστικά ραντεβού και πονηρά χαμόγελα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Σκηνοθεσία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Σκηνικά: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΓΚΛΙΔΗΣ
Κοστούμια: ΕΒΕΛΥΝ ΣΙΟΥΠΗ
Φωτισμοί: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσική Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Με αλφαβητική σειρά:
ΤΑΣΟΣ ΑΛΑΤΖΑΣ: Τόλης
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ: Φωφώ
ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ: Ελένη
ΒΑΣΩ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ: Ντόλυ
ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Λευτεράκης
ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ: Θανάσης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ: Θοδωράκης

Γενική Είσοδος: 17 ευρώ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.30
«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ»
ΑΡΘΟΥΡ ΜΙΛΛΕΡ

Ένα έργο «επίκαιρο όσο ποτέ» με τον Θύμιο Καρακατσάνη
Σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη
O Γιάννης Ιορδανίδης, στην νέα του συνεργασία με τον Θύμιο Καρακατσάνη, σκηνοθετεί τον γνωστό ηθοποιό στο ρόλο του Γουίλλυ Λόμαν, ενός ανθρώπου που πίστεψε πως εκείνος μόνον δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τα κριτήρια που έθεσαν για όλη την ανθρωπότητα κάποιοι «ευυπόληπτοι» κύριοι που παροικούν σήμερα την κορυφή της πολιτικής και του επιχειρηματικού κόσμου. Εξήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του, το έργο παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, αφού το ποσοστό της φτώχειας σε παγκόσμια κλίμακα ακολουθεί σήμερα ανοδική πορεία και αποτελεί πλέον εν δυνάμει απειλή για όλο τον κόσμο. Πηγή έμπνευσης του έργου στάθηκε για τον Μίλλερ, ο πατέρας του που ήταν εμποράκος. Πουλούσε γυναικεία ρούχα στη Νέα Υόρκη. Στη μεγάλη οικονομική ύφεση στην Αμερική το 1929, καταστράφηκε. Από εκείνη την ημέρα έπαψε να κοιτάει το γιο του στα μάτια. Και έτσι, ντροπιασμένος, πέθανε. Ο Γουίλλυ Λόμαν, ο εμποράκος, ζει την τελευταία ημέρα της ζωής του. Χωρίς δουλειά, χωρίς όνειρα, και με τον τρόμο ότι στα μάτια των άλλων του θα είναι ένας αποτυχημένος. Μέσα από τη ζωή του Λόμαν, ο Μίλλερ εξετάζει το μύθο του Αμερικανικού ονείρου, που σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο – τις ελπίδες και τους φόβους της μέσης κοινωνικής τάξης. Ο Θάνατος του Εμποράκου πρωτοανέβηκε στο Μπρόντγουαιη το 1949 και χάρισε στον Μίλλερ το βραβείο Πούλιτζερ καλύτερου έργου την ίδια χρονιά. Ο Εμποράκος όχι μόνο πρόσφερε στον τριαντατριάχρονο τότε Μίλλερ παγκόσμια αναγνώριση, αλλά αποτέλεσε επίσης και τον ακρογωνιαίο λίθο του σύγχρονου Αμερικανικού θεάτρου. Ας σημειωθεί πως ο Θύμιος Καρακατσάνης έρχεται αντιμέτωπος για δεύτερη φορά με το ρόλο του Γουίλλυ Λόμαν, αφού τον είχε ερμηνεύσει και πάλι, το 1985.

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Γουίλυ Λόμαν: Θύμιος Καρακατσάνης
Λίντα: Ελευθερία Ρήγου
Μπιφ: Μιχάλης Μαρκάτης
Χάπι: Φίλιππος Φιλόγλου
Μπέρναρντ: Γιώργος Ρούφας
Γυναίκα της Βοστόνης: Μαρία Συκιανάκη
Τσάρλι: Χάρης Εμμανουήλ
Θείος Μπεν: Στάθης Κακαβάς
Χάουαρντ Βάγκνερ Κωνσταντίνος Καρβέλης
Τζένι Ελευθερία Ευθυμιάτου
Στάνλεϊ Κωνσταντίνος Καρβέλης
Δις Φορσαϊθ Ελευθερία Ευθυμιάτου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ιορδανίδης
Σκηνικά- κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένις Μεταξάς

Τιμές εισιτηρίων: 20 & 15 ευρώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.30
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ

Ένας βιωματικός Έλληνας τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη. Κατ’ εξοχήν συναυλιακός καταθέτει μια ζωντανή πολυμορφία ήχων και χρωμάτων με την μουσική και τα τραγούδια του, μα και μια ζωντανή στάση και θέση για την ίδια τη ζωή τελικά , μέσα από αυτά.
Έχοντας μαζί του μια σταθερή ομάδα φίλων μουσικών, διεγείρει το συναίσθημα και την επικοινωνία, με τραγούδια πού αγαπήθηκαν μέσα στα χρόνια. Ο έρωτας εναλλάσσεται με την αμφισβήτηση, η λύπη με τη χαρά, το ταξίδι με τον προορισμό!
Γράμμα σε έναν ποιητή, Πλατεία Ναβαρίνου, Νεράιδες, Αμερικάνος, Θεωρία και πράξη, Σεντόνια δίχτυα, Βαριά ποτά, Σκέφτομαι να αλλάξω συμπεριφορά, Όχι και να κλαίμε, Άνοιξη, Τα ανείπωτα, Πώς να αναπνεύσω, Λήθη κ.ά.
Μαζί του η νέα ταλαντούχα δημιουργός μα και ερμηνεύτρια Σοφία Γεωργαντζή.

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.30
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ – ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ – ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

Ο Γύρος του Κόσμου με Τρεις Φωνές!
Μια σπουδαία μουσική συνάντηση μετά από 10 χρόνια!

Η Μαρία Φαραντούρη, η Έλλη Πασπαλά και η Σαβίνα Γιαννάτου, με ιδιαίτερη διαδρομή η καθεμιά στη world μουσική, συναντιούνται αυτό το καλοκαίρι, για να κάνουν τον γύρο του κόσμου με το ρεπερτόριο, τις εικόνες, τις διαφορετικές εμπειρίες, τις νέες εντυπώσεις, τις καινούργιες αισθητικές που έχει αποκομίσει η καθεμιά, 10 χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία.

Οι τρεις μεγάλες φωνές, ενώνουν το ιδιαίτερο ύφος, τη λυρικότητα, το πάθος και τις ερμηνείες τους σε μία παράσταση – πανδαισία φωνητικών αποχρώσεων και μαγευτικών ήχων. Με καλλιτεχνική ανάγκη να ξαναβρούνε τις μελωδίες και τη μουσική ψυχή κάθε χώρας, συλλέγουν ηχοχρώματα διαφορετικών πολιτισμών και συνταξιδεύουν μαζί στις εθνικές μουσικές του κόσμου.

Σ' αυτό το μαγευτικό ταξίδι για τον γύρο του κόσμου, ξεκινάνε από την Ελλάδα, τη δημοτική και τη βυζαντινή παράδοση, τα ρεμπέτικα, το έντεχνο, και περνώντας από Βαλκάνια, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, φτάνουν ως τη Βόρεια Αμερική με τα spiritual και τα gospel, την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική.

Συνταξιδιώτες τους, ο σπουδαίος πιανίστας Τάκης Φαραζής (Ενορχήστρωση, Πιάνο, Ακορντεόν) και μια ορχήστρα με εξαίρετους σολίστ: David Lynch (Πνευστά, Κρουστά), Θωμάς Κωνσταντίνου (Νυκτά έγχορδα), Τάσος Μισυρλής (Τσέλο), Mikhail Smirnov (Βιολί), Πέτρος Βαρθακούρης (Μπάσο), Γιάννης Αγγελόπουλος (Ντραμς).

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
21.30
«ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ Ο ΕΡΩΤΑΣ»
του Βιτόριο Κανούτσι

Πρόκειται για μια καταπληκτική κωμωδία που διασκεύασε ο Νίκος Καμπάνης μεταφέροντάς την στην Αθήνα τού 1930.
Ασχολείται με τα παθήματα ενός χαρούμενου ανυποψίαστου πενηντάρη που μπαίνει στην «ανδρική κλιμακτήριο». Όλοι πέφτουν επάνω του να τον καθοδηγήσουν για το δικό τους βέβαια συμφέρον με αποτέλεσμα ο ήρωάς μας να αποκτήσει προβλήματα που δεν είχε…
Φυσικά όταν ανοίξουν οι ασκοί… της κωμωδίας δεν μένει κανένας όρθιος και το αποτέλεσμα είναι μια παράσταση με πολύ – πολύ γέλιο, ανατροπές, ευρήματα και εκπλήξεις μέχρι το απροσδόκητο φινάλε.

Πρωταγωνιστούν:
Νέλη Γκίνη, Πέτρος Ξεκούκης, Αθηνά Μαυρομάτη, Ιωάννα Δημακοπούλου, Ρόμυ Βασιλειάδη και ο Γιώργος Ματαράγκας
Σκηνοθεσία: Βασίλη Τσιβιλίκα
Μετάφραση: Νίκου Καμπάνη
Σκηνικά – κοστούμια: Μιχάλη Σδούγκου

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
21.00
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ
«Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΝΤΗΛΙΩΝ»

Μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη σε ένα παραδοσιακό ρεπερτόριο τραγουδιών και χορών από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος από την Μακεδονία ως τη Θράκη, από τη Νησιώτικη Ελλάδα ως την Καππαδοκία. Οι χοροί των μαντηλιών απεικονίζουν πρόσωπα και δρώμενα, συνδέουν και καθορίζουν τη ροή της ιστορίας. Τα κείμενα, η μουσική, διαμάντια του παρελθόντος, ζωγραφίζουν ένα μωσαϊκό που θα συντεθούν με τη φωνή, τα όργανα, τη χορογραφία...

Κατερίνα Βλάχου τραγούδι – χορός – αφήγηση
Αστέριος Τράκας βιολί
Emek Evci κοντραμπάσσο
Δημήτρης Τσικούρης κιθάρες - ούτι
Γιώργος Κιουρτζής χορός

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Συμμετέχουν:
Η Χορωδία του ΚΑΠΗ Πολυγύρου (ΚΑΠΗ Πολυγύρου, Βραστάμων, Ολύνθου, Ταξιάρχη)
Η Χορωδία του Δήμου Ορμύλιας
Η Πανζερβοχωρίτικη Χορωδία

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY
3ο TEEN WAVE – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ
Οργάνωση Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου και Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Πολυγύρου

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εμφάνιση χορευτικού συγκροτήματος από την Ιταλία στον Ταξιάρχη (κεντρική πλατεία)
Οργάνωση: Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εμφάνιση χορευτικού συγκροτήματος από την Ιταλία στον Πολύγυρο (προαύλιο δημαρχείου)
Οργάνωση: Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου

Θεατρική Παράσταση στις Καλύβες

ΤΡΙΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εμφάνιση χορευτικού συγκροτήματος από την Ιταλία στις Καλύβες (παραλία)

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΝΘΟ
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
Πατινάδα. Αγιασμός. Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων και χορωδίας ΚΑΠΗ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΤΟ ΣΩΣΕ»
Θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Πολυγύρου
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
Λαϊκή βραδιά
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
Συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα στο προαύλιο του Σχολείου

ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΥΜΑΡΟΥ ΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
«Ο ΕΥΑΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ» Θεατρική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Γλέντι με λαϊκή ορχήστρα
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εμφάνιση χορευτικού συγκροτήματος από την Ιταλία, παραδοσιακό κουρμπάνι, προσφορά κούμαρου

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010, 11.00 π.μ.
Άνοιγμα οικίας Παρλιάρη στον Ταξιάρχη. Παρουσίαση κειμηλίων του Μακεδονομάχου Ι. Παρλιάρη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
Παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας "ΑΝΑΤΟΛΗ"
Το Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «ΣΥΝΘΕΣΗ» πραγματοποιεί παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πολυγύρου.
Το παζάρι με τις χειροποίητες δημιουργίες στοχεύει στην προβολή της προσπάθειας των μελών του Κέντρου Ημέρας και στη συμμετοχή στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας.
Τα εγκαίνια του παζαριού θα γίνουν την Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 11:00 π.μ. στo χώρο του Κέντρου Ημέρας, Γαληνού 25, στον Πολύγυρο. Θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό και το απόγευμα της ίδιας μέρας από τις 6:00 έως τις 9:00 μ.μ.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων έχουν 10% έκπτωση στα καταστήματα – μέλη
του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Πολυγύρου
πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΤΗΛ. 23710 21420
http://www.polygyros.gr/Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ"

Τεύχος 57ο, Μάιος-Ιούνιος 2010

Ίδιος τόπος, ίδια αποτελέσματα;

Πριν λίγο καιρό στο γνωστό γήπεδο του TAEKWONDO στο Φάληρο έγινε το συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Αύριο ξεκινούν στον ίδιο χώρο οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου της Ν.Δ.!
Ο προληπτικός θα μπορούσε να περιμένει διάσπαση και στη Ν.Δ., ότι δηλαδή, στον ίδιο γήπεδο, έγινε με τον Συνασπισμό!
-Λες;

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ !

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ΕΕ - ΕΚΤ – ΔΝΤ, δεν σημαίνει μόνο την καθημερινή εξαγγελία πρωτοφανών μέτρων κοινωνικής κατεδάφισης στο πλαίσιο εφαρμογής του γνωστού «Μνημονίου». Σημαίνει επίσης την πλήρη απαξίωση της Βουλής αλλά και την υποβάθμιση της κρίσης του ελληνικού λαού. Πρώτα, εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια των πολιτών το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της 11ης Μαϊου, με την επαίσχυντη τροπολογία του Ν.3845/2010 με το Ν.3847/2010. Βάσει αυτής της τροπολογίας τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις δανεισμού που ...>>>>>>>

υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ δεν εισάγονται πλέον στη Βουλή για «κύρωση» αλλά «για συζήτηση και ενημέρωση». Ακολούθησε το άρθρο 93 του νομοσχεδίου για την κύρωση των Οδηγιών 2007/64/ΕΚ, 2007/44/ΕΚ και 2010/16/ΕΕ, βάσει του οποίου παρέχεται εν λευκώ εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών στο να υπογράφει μνημόνια, συμφωνίες και συμβάσεις δανεισμού με τα ως άνω μέρη κα γενικά να προβαίνει σε κάθε αναγκαία ενέργεια για τη συμμετοχή του Δημοσίου σε νομικά πρόσωπα και φορείς τα οποία συστήνονται για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, αφαιρώντας ακόμα και την υποχρέωση της κυβέρνησης να τα εισάγει στη Βουλή «για συζήτηση και ενημέρωση».
Από ότι φαίνεται όμως, η κυβέρνηση δεν σταμάτησε εκεί. Έφτασε στο σημείο να αντιμετωπίζει τους έλληνες πολίτες αλλά και τη Βουλή ως «αφελείς ιθαγενείς», καθώς η αγγλική έκδοση του Μνημονίου περιέχει επιπλέον μέτρα σε σχέση με την ελληνική έκδοση.
Συγκεκριμένα, η αγγλική έκδοση του «Μνημονίου Συνεννόησης πάνω στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής», στην παράγραφο 2 ii, προβλέπει τα εξής επιπλέον μέτρα τα οποία έχουν παραλειφθεί από την αντίστοιχη ελληνική έκδοση του Μνημονίου η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή:
1. Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να είναι κάτω από 2,5% επί του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010 – 2060
2. Την άμεση ισχύ της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών στο δημόσιο τομέα στα 65 έτη, αντίθετα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που κάνουν λόγο για σταδιακή εφαρμογή του σχετικού μέτρου κατά την περίοδο από το 2011 έως το 2013.
3. Μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης θα παγώσουν και θα εξεταστούν μετά την θέσπιση των νέων κανόνων. Ειδικά η τελευταία αυτή διάταξη παραβιάζει κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας.
Τα παραπάνω βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως τμήμα της αίτησης της Ελληνικής κυβέρνησης προς το ΔΝΤ για Συμφωνία Στήριξης (Request for Stand-by Agreement) καθώς και στο νομοσχέδιο για την Κύρωση της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Ευρωζώνης και του Διακανονισμού Χρηματοδότησης, Άμεσης Ετοιμότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Επειδή, τα παραπάνω συνιστούν μια εκ νέου κοινοβουλευτική εκτροπή και τον πλήρη εμπαιγμό του ελληνικού λαού.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
1. Σκοπεύει να εφαρμόσει κάποιο από τα παραπάνω απαράδεκτα μέτρα τα οποία αναφέρονται στην αγγλική έκδοση του Μνημονίου Συνεννόησης πάνω στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής;
2. Σκοπεύει η κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό για την ενδεχόμενη νέα αυτή κοινοβουλευτική εκτροπή;
3. Σκοπεύει η κυβέρνηση, στο βαθμό που επιμένει να εφαρμόσει τα ως άνω συγκεκριμένα απαράδεκτα μέτρα, (που περιέχονται στην αγγλική έκδοση του Μνημονίου και τα οποία έχουν παραλειφθεί από την αντίστοιχη ελληνική έκδοση η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή) να φέρει στη Βουλή το πλήρες κείμενο του Μνημονίου για κύρωση;
Ο ερωτών Βουλευτής
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Βασίλης Μουλόπουλος
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Μιχάλης Κριτσωτάκης

Εκδήλωση Ν.Ε. ΚΚΕ Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΝΕ Χαλκιδικής και η ΚΟΒ Κασσάνδρας του ΚΚΕ διοργανώνουν την εξ αναβολής εκδήλωση – συζήτηση για τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ την Παρασκευή 25 Ιούνη στις 8μ.μ. στις Ν. Φώκιες. Ομιλητής θα είναι ο Άγγελος Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ.
Το Γραφείο Τύπου


Επιστολή Γιάννη Δριβελέγκα προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

κ. Πρόεδρε
Όπως γνωρίζετε τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις – χαλαζόπτωση) που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας μας, έπληξαν και το Νομό Χαλκιδικής. Οι αγρότες μιας ευρύτερης περιοχής του Νομού είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται, να χάνεται στην κυριολεξία μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.
Βέβαια πρέπει να τονίσω ότι με τις συντονισμένες προσπάθειες των τοπικών φορέων, την επομένη των φαινομένων, οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ ήταν παρούσες, για την διαπίστωση των ζημιών.
Επειδή η περιοχή που πλήγηκε από τα ακραία ...>>>>>>>

καιρικά φαινόμενα είναι μεγάλη, θα σας παρακαλούσα να αποσταλεί άμεσα ικανοποιητικός αριθμός εκτιμητών γεωπόνων για την αποτίμηση των ζημιών.
Η ενδεχόμενη καθυστέρηση της αποτίμησης των ζημιών ενέχει κίνδυνο της μη αντικειμενικής καταγραφής των ζημιών, δεδομένου ότι τα προϊόντα είναι ποικίλα ( σιτάρια – οπωροκηπευτικά – ελιές – αμπέλια κ . α. ) και δεν επιτρέπει στους παραγωγούς να προβούν στις επόμενες απαραίτητες ενέργειες προστασίας των περιουσιών τους.

Με εκτίμηση
Γιάννης Δριβελέγκας
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Ν. Χαλκιδικής.

Παρελθόν η Ρηγίλλης κι ο πυρσός για τη Ν.Δ.

Παρελθόν για τη ΝΔ θα αποτελέσει πολύ σύντομα το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης ενώ σβήνει και ο πυρσός...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς, οριστικοποίησε την απόφασή του να μεταφέρει την κεντρική διοίκηση του κόμματός του σε άλλη περιοχή.
Ο Σαμαράς ταλαντεύτηκε αρκετά μέχρι να πάρει αυτή την απόφαση -την οποία παρά τις πιεστικές εισηγήσεις είχε απορρίψει ο προκάτοχός του Καραμανλής- αλλά τελικά πείστηκε από το επιχείρημα ότι και με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτεί τη νέα αρχή για τη ΝΔ.

Αυστηρός "λιμενάρχης"!

Στα παλιά "λημέρια" της Πρωτεύουσας της Χαλκιδικής;

Δύσκολη υπόθεση να φτάσεις στο "χρίσμα"!

Το έλλειμμα ηγεσίας δημιουργεί προβλήματα!

Είχαμε αναφερθεί ως blog στην βιασύνη που φαίνεται να έχει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής για τα χρίσματα στους πέντε δήμους του Νομού ... "Όποιος βιάζεται σκοντάφτει" λέει χαρακτηριστικά ο σοφός λαός!
Η κατάσταση μάλλον δεν οδηγεί σε ένα απλό "σκοντάφτει" αλλά σε μια ολική ανατροπή στο αυτοδιοικητικό σκηνικό σε σχέση με τις προτεινόμενες υποψηφιότητες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και φυσικά αφήνοντας εκτεθειμένο τον πολιτικό χώρο!
Η αλλαγή σκηνικού φαίνεται πως ξεκινάει από το Δήμο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ! Λίγο το ένα, λίγο το άλλο, ίσως και η υποψηφιότητα Πάχτα, αναγκάζουν τον Λαμπράκη μάλλον να βρεθεί έξω από το παιχνίδι που φημολογούνταν ότι παίχτηκε στο παρασκήνιο και ίσως η υποψηφιότητα Βλαχόπουλου αποτελέσει τη μοναδική λύση για το Δήμο Αριστοτέλη και το χώρο του ΠΑΣΟΚ!
Οι ευθύνες βαρύνουν τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Γιώργο Παπαδόπουλο ο οποίος ήταν επόμενο να μην μπορεί να κρύψει τις πολλές άστοχες πολιτικές του κινήσεις από καιρό τώρα!
Θα αποτελέσει πλέον επιτυχία αν μπορέσει να "διασώσει" έστω και μία από τις προτάσεις του, οι άστοχες και βιαστικές, επαναλαμβάνουμε, κινήσεις μάλλον έχουν "κάψει" όλα τα χαρτιά του !

Η Χαλκιδική έχει Πρωτεύουσα τον ΠΟΛΥΓΥΡΟ!