Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Ο κούκος, αηδόνι

Έτοιμο θα είναι σε λίγες μέρες το νομικό πλαίσιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα προικοδοτηθεί με 10 δισ. ευρώ από το γνωστό πρόγραμμα στήριξης.
Δέκα δισ. που -όπως όλα τα παπαγαλάκια μας διαβεβαιώνουν- οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται. Ίσως διότι ακόμα δεν έχουν προλάβει να χωνέψουν εκείνα τα 17,5 δισ. που πήραν τη Δευτέρα του Πάσχα, κι έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.
Μέχρι στιγμής, οι αγαπημένες μας τράπεζες ...>>>>>>>

έχουν κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο σε δάνεια και εγγυήσεις 38 δισ. ευρώ (10,5 το 2009 + 17,5 της Δευτέρας του Πάσχα + 10 του Ταμείου). Με λίγα λόγια, 15% του ΑΕΠ ή 13% του συνολικού ελληνικού χρέους. Αυτή τη στιγμή ολόκληρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αξίζει 15-17 δισ. ευρώ στο Χρηματιστήριο. Έχουμε δηλαδή πληρώσει δύο φορές την αξία τους, χωρίς να πάρουμε τις αντίστοιχες μετοχές και χωρίς να έχουμε έλεγχο στο ποιοι τις διοικούν.
Διότι όπως και να το κάνουμε, οι ικανότατοι μάνατζερ που μας έφεραν μέχρις εδώ, συνεχίζουν να διοικούν τις τράπεζες. Κι αν η προηγούμενη απόδοσή τους είναι μια ένδειξη για τα μελούμενα, ετοιμαστείτε και για άλλα πακέτα Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
ΑΥΓΗ 18/6/10

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΗ Συκιά!

Ενίοτε λειτουργώντας και ως "οικολογίζοντες" ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση "απελευθέρωση" της σιδερόκλειστης "ΣΥΚΕΑΣ" από το φρεάτιο της συμβολής των οδών Παπαδιαμάντη και Λέλας Καραγιάννη!
Η "απελευθέρωσή" της θα έχει και παράπλευρες ...ωφέλειες:
-Θα δώσει τη ευκαιρία στο Δήμο Πολυγύρου να καθαρίσει το φρεάτιο
και ,
-Με τυχόν μεταφύτευσή της θα βοηθήσει, με την καρποφορία της, στις δύσκολες εποχές που έρχονται λόγω της οικονομικής κρίσης!

Έκθεση ζωγραφικής στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου στην Ιερισσό Χαλκιδικής, διοργανώνει Έκθεση Ζωγραφικής της Τζιάρα Μαρίας με τίτλο «phobia», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010 και ώρα 21:00.
Τα έργα δημιουργήθηκαν για να αποκαλύψουν φοβίες. Για να ξεσκεπάσουν αυτήν την υπερβολική και παράλογη επιθυμία να αποφευχθεί το επίφοβο ερέθισμα. Για να εκφράσουν συναισθήματα και σκέψεις τόσο έντονα που σε αποπροσανατολίζουν. Συναισθήματα με τόση δύναμη και τόσο θόρυβο που καταλήγουν ...>>>>>>>

άηχα.. παιχνίδια χρωμάτων που προκαλούν..

Αποτελείται από δύο τμήματα τα οποία συνθέτουν οι ομάδες τριών πινάκων με το ίδιο θέμα αποτυπωμένο με διαφορετική μορφή: αλλεπάλληλες εσωτερικές εκρήξεις φοβίας αποκαλύψανε στιγμές όπου η εικόνα ήταν τόσο ξεκάθαρη ώστε ξεχώριζες ακόμη και την πιο ντροπαλή λεπτομέρεια..

Το πρώτο τμήμα της έκθεσης απαρτίζεται από έργα μικτής τεχνικής και συγκεκριμένα ψηφιακές εκτυπώσεις στις οποίες επιτεθήκανε λάδια, δέρματα, χρυσός και πέτρες Swarovski.. οι εκτυπώσεις έχουν γίνει με αρχειακά μελάνια σε καμβά αρίστης ποιότητας (διαδικασία Giclée εκτύπωσης), ενώ όλα τα έργα υπογράφονται και συνοδεύονται από ένα COA (πιστοποιητικό της αυθεντικότητας) με μοναδικό σειριακό αριθμό.

Το δεύτερο τμήμα της έκθεσης απαρτίζεται από ελαιογραφίες, μία τεχνική κλασική και διαχρονική για να αποδώσεις μία εικόνα έντασης, ένα στιγμιαίο πάθος. Έργα δουλεμένα με χρώματα λαδιού σε ιταλικό μουσαμά αρίστης ποιότητας.

Η Μαρία Τζιάρα είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με πτυχίο Τοπογράφου Μηχανικού. Με μητέρα καλλιτέχνη και με πολλά εικαστικά ερεθίσματα, η αγάπη της για την δημιουργία εκδηλώθηκε αρκετά νωρίς. Από τα νεανικά της χρόνια, η έκφραση των συναισθημάτων της ήταν έντονη ανάγκη την οποία φρόντιζε να καλύπτει με ποικίλους τρόπους. Ασχολείται με διαφορές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και κυρίως με τη χειροτεχνία, την κατασκευή και τη ζωγραφική. Πειραματίστηκε με κάρβουνα, τέμπερες, λάδια… με καμβάδες, χαρτιά, γυαλί, ξύλο, χαλκό και συνεχίζει να παίζει με τα όλα αυτά τα υλικά ακόμη και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 18 Ιουνίου 2010 έως 21 Ιουλίου 2010.
Ώρες λειτουργίας:
Πρωί
Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 – 15:00
Σάββατο - Κυριακή 10:00 – 13:00
Απόγευμα
Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο 19:00 – 22:00

Πληροφορίες:
Τηλ: 23770 21130
www.ierissos.gr
info@ierissos.grΗμερίδα του ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου

Ο Σαμαράς για τη νίκη της Εθνικής σε βάρος της Νιγηρίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για τη σημερινή νίκη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε μαζί τους και στα καλά και στα δύσκολα. Σήμερα ήταν μια μεγάλη νίκη, παλικαρίσια νίκη, που έδωσε μεγάλη χαρά σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Συγχαρητήρια από όλους τους Έλληνες».

Συγκροτήθηκαν τα όργανα της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής.

Το Παράρτημα Πολυγύρου ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ καταγγέλλει το Δήμαρχο Ζερβοχωρίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο δήμαρχος Ζερβοχωρίων κ. Μπάτσιος προχώρησε σε μια απαράδεκτη προσπάθεια καπηλείας της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στη Μαραθούσα, στο μνημείο των πεσόντων στην Πλατάνα, την Κυριακή 20 Ιούνη στις 11π.μ.
Μετά την ανακοίνωση της εκδήλωσης από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο δήμος Ζερβοχωρίων εξέδωσε ανακοίνωση, όπου εμφανίζεται διοργανωτής της εκδήλωσης!
Η απαράδεκτη ενέργεια είχε και συνέχεια, καθώς εμφανίζει συνδιοργανωτή το δήμο, την ΠΕΑΕΑ και την ΠΟΕΑΕΑ. Χρησιμοποιεί το όνομα της ΠΕΑΕΑ, χωρίς να έχει καμία συνεννόηση με την ΠΕΑΕΑ. Αυτή η καπηλεία του ονόματός μας ...>>>>>>>

είναι απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια.
Ως γνωστό, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΔΕΝ διοργανώνει από κοινού με την ΠΟΑΕΑ εκδηλώσεις. Δεν έχουμε καμία σχέση με όσους απεμπόλησαν τα ιδανικά και οράματα της Εθνικής Αντίστασης, στηρίζοντας σήμερα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τις άγριες αντιλαϊκές πολιτικές που γκρεμίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για το λαό μας.
Παράρτημα Πολυγύρου ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ

Μανικιούρ – πεντικιούρ δωρεάν...

Προηγείται με 8 μονάδες το ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ.!

Θυμός και απαισιοδοξία.

Καλλικράτεια: 2η Συνάντηση Χορωδιών

Αν βρείτε εσείς άκρη να με ......

Τι μας λέει τώρα το δικό μας το πουλάκι! Τι μας λέει... (κυριολεκτούμε, πονηρέ άφησε τις κακές σκέψεις!)
Συνάντηση "κορυφής", σήμερα, μεταξύ ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ;

-Τώρα τι να υποθέσουμε εμείς! Ότι θέλουν οι πρώτοι να δικαιολογήσουν στους δεύτερους την εξαίρεση από την προχθεσινή διαδικασία της μοναδικής υποψήφιας από το χώρο του ΣΥΝ που ετεροπροτάθηκε; Αλήθεια βρε "συντρόφια" του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν καλέσατε και τη "συντρόφισσα" του ΣΥΝ; Δεν την καλέσατε, μαθαίνουμε να συζητήσετε μαζί της όπως κάνατε με τους υπόλοιπους που προτάθηκαν!


Απόρριψη "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν"!

Η τελευταία δημοσκόπηση της MRB θα πρέπει να προβληματίσει (δεν νομίζουμε!) τους πολιτικούς, πρώην και νυν, οι οποίοι είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης αυτής της ΑΤΥΧΗΣ χώρας!
Ο κόσμος τούς έχει απορρίψει, με δυσκολία τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, τα κόμματα εξουσίας πλησιάζουν το 50% των προτιμήσεων των Ελλήνων ψηφοφόρων! Ο Πρωθυπουργός της χώρας κρίνεται ως κατάλληλος για τη θέση που κατέχει από μια μειοψηφία που απέχει από το 1/3 των ψηφοφόρων. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίνουν ως κατάλληλο για Πρωθυπουργό μόνο το 1/5 των ψηφοφόρων! Οι υπουργοί των σημαντικότερων υπουργείων κρίνονται ως αυτοί που πρέπει να αντικατασταθούν! Πού πάμε;
-Εναλλακτική πρόταση; Η Αριστερά; Με δυσκολία συγκεντρώνει συνολικά το 10% των προτιμήσεων των Ελλήνων!
Όλοι τους πρέπει, επαναλαμβάνουμε, να προβληματιστούν ΟΛΟΙ τους και ν' αλλάξουν πολιτικές!
ΚΑΙ ΟΛΟΙ μας
, εμείς, οφείλουμε να κρατήσουμε το δικαιολογημένο θυμό μας και την κατάλληλη ώρα και τέτοια είναι αυτή των ΑΓΩΝΩΝ και της ΔΡΑΣΗΣ. Μπορούσαμε να ανατρέψουμε πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ, δεν το κάναμε!
Μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν στην καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την εξαθλίωση της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να το κάνουμε!

Διαμαρτυρίες για κεραία κινητής τηλεφωνίας

Στο Ν. Μαρμαρά οι διαμαρτυρίες, αυτή τη φορά, για κεραία κινητής τηλεφωνίας!
Αποδίδουν πολλούς θανάτους στην ύπαρξη της κεραίας και της όποιας ακτινοβολίας αυτή εκπέμπει.
Αλήθεια μ' αυτές τις κεραίες δεν μπορεί επιτέλους να βρεθεί μια άκρη;
Η πολιτεία γιατί δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα και να ηρεμήσουν οι άνθρωποι;
Ή να μας πουν ότι δεν μας επηρεάζουν (όχι όμως πουστιές!) ή διαφορετικά να τις εγκαταστήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές!

Τα τερτίπια με τις γριές!

Γιατρός δικαιώθηκε μετά από προσφυγή του στα Διοικητικά Δικαστήρια για τη θέση του Διευθυντή της μονάδας τεχνητού νεφρού στον Πολύγυρο. Αυτονόητο είναι να καταλάβει τη θέση ο δικαιωμένος από την Ελληνική Δικαιοσύνη!
Απλά πράγματα είναι και ιδιαίτερα για επιστήμονες, και δεν ταιριάζει σε επιστήμονες να ξεσηκώσουν τις άρρωστες γριούλες και να ζητούν την παραμονή της πρώην διευθύντριας ...κλαίγοντας στα τηλεοπτικά κανάλια! Έλεος, "κρίμα στα γραμματούδια σ'" όπως θα έλεγαν και οι ίδιες!
Υ.Γ. Μα και εκείνος ο ρεπόρτερ να επιμένει στις γριές: "πόσοι γιατροί χρειάζονται στην κλινική;". Χρειάζονται ...εκατόν είκοσι, μα από τη γριά θα το μάθεις και συ; ...>>>>>>>Οι ρασοφόροι της Διονυσίου

Απέρριψε το πολυμελές πρωτοδικείο Χαλκιδικής την αγωγή της Ι.Μ.Διονυσίου με την οποία ζητούσε 20.000 στρέμματα από το Δήμο Ορμύλιας και στο χώρο όπου λειτουργούν οι κατασκηνώσεις της Μεταμόρφωσης!
Φρόνιμο είναι οι ρασοφόροι να συμμορφωθούν και να κατανοήσουν ότι τα πράγματα δεν είναι όλα εύκολα γι' αυτούς! Αρκετά τους ανέχθηκε η κοινωνία, τους ίδιους και τα καμώματά τους!

Πάλι η Αθήνα θα αποφασίζει για τον τόπο μας..

Χωρίς να μηδενίζω τα πάντα. Σήμερα άκουσα στα τοπικά δελτία,η νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, δεν πρότεινε για τον Δήμο Ν. Προποντίδας και Πολύγυρου. Γιατί φίλοι τι έγινε βρήκατε τα σκούρα? εδώ σας χρειαζόμαστε. Πάλι η Αθήνα θα αποφασίζει για τον τόπο μας ?
Στήστε κάλπες σε κεντρικά σημεία των παραπάνω Δήμων να επιλέξει ο λαός και όχι η ΑΘΗΝΑ.
Αναγνώστης ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ