Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

"Ετεροπρόταση" ...προς τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που συμβαίνουν στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής σχετικά με τις αυτοπροτάσεις υποψηφίων για την αυτοδιοίκηση!
Μία ικανή Ν.Ε. οφείλει να διαφυλάξει τα πρόσωπα τα οποία η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα και σύμφωνα με αυτήν αυτοπροτάθηκαν ενώ οι ίδιοι διαψεύδουν τα περί αυτοπρότασης! Αν δεν το κάνει μένει εκτεθειμένη!
Και τα πράγματα είναι απλά:
Τα πάντα έχουν καταγραφεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ, όπου και έγιναν οι προτάσεις! Για να κάνει δεκτή, το σύστημα, μία αυτοπρόταση ή ετεροπρόταση έπρεπε να δοθεί τηλέφωνο κινητό στο οποίο το σύστημα έστελνε κωδικό εισόδου και τελικής επιβεβαίωσης. Άρα δεν ήταν δυνατόν κάποιος να αυτοπροταθεί και να μην μπορεί να αποδειχθεί! Όλα μπορούν να διασταυρωθούν πανεύκολα!
-Ας το κάνει για να είναι εντάξει!

Νυχτωμένος ΕΛΓΑ

Κεραυνός προκάλεσε μεγάλες ζημιές, σε κτηνοτρόφο των Ριζών, από τη φωτιά που προκλήθηκε εξ αιτίας αυτού.
Ο ΕΛΓΑ δεν δικαιολογεί αποζημίωση στην περίπτωση αυτή γιατί λέει προκλήθηκε ζημιά μόνο σ' αυτόν!!! Δηλαδή αν εκτός από τη στάνη του έπαιρνε φωτιά και η γύρω περιοχή τότε ΝΑΙ θα δικαιούνταν αποζημίωση!
-Βρε φωστήρες του ΕΛΓΑ, πανεύκολα διαπιστώνεται η φωτιά από τον κεραυνό στη στάνη του ανθρώπου, πρόκειται για ζημιά που εντάσσεται στις ζημιές από θεομηνίες!
Ξέρετε τι θα κάνει σε παρόμοια περίπτωση άλλος κτηνοτρόφος; -Θα βάλει φωτιά και γύρω από τη στάνη για να τον αποζημιώσετε! Εκεί οδηγείτε τον κόσμο!
-Λίγο μυαλό θέλει, βρε φωστήρες! Ξυπνήστε!

Προβλήματα στα blogs

Πρόβλημα έχει παρουσιαστεί στα blogs από το απόγευμα κι ακόμα η Google δεν το έχει επιλύσει.
Συγκεκριμένα δεν εμφανίζεται ο αριθμός των σχολίων στις αναρτήσεις καθώς οι ψηφοφορίες που κάνουν τα blogs!
Υπομονή!

2η Γενική Έκθεση Χαλκιδικής.

Τη 2η Γενική Έκθεση Χαλκιδικής 2010 διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Δήμο Ν. Μουδανιών.
Πρόκειται για ένα νέο θεσμό μέσω του οποίου δίνεται η ευκαιρία να προβληθούν τα τοπικά προϊόντα, καθώς και οι τουριστικές υπηρεσίες της περιοχής.
Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο από την Πέμπτη 8 έως την Κυριακή 11 Ιουλίου στο δημοτικό χώρο στάθμευσης στα Μουδανιά και θα λειτουργεί από τις 6.30 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΪ -ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

Οι μάγκες της παραπλάνησης...

Η πινακίδα της εικόνας είχε τοποθετηθεί επί κυβερνήσεως Καραμανλή και κυριολεκτικά παραμονές των ευρωεκλογών για λόγους ευνόητους! Νόμιζαν ότι θα παραπλανούσαν τον κόσμο για να "κλέψουν" κανένα ψηφαλάκι αφελών ψηφοφόρων!
Χθες και μετά από ένα χρόνο, Τρίτη 15 Ιουνίου 2010, δημοπρατήθηκε το έργο, η Ανατολική Παράκαμψη Πολυγύρου.
ΤΩΡΑ σωστά είναι τοποθετημένη η πινακίδα! Καλό θα είναι να την χρεώσουν και στο εργολάβο που ανέλαβε το έργο!!! Αυτός έχει την υποχρέωση για την τοποθέτηση και την οικονομική επιβάρυνση των εξόδων της! Επιπλέον... κορόιδα δεν υπάρχουν πλέον και με παλαιοκομματικά τερτίπια δεν παίρνει κανείς ψήφους πολιτών, το αντίθετο!
Το οδικό τμήμα που θα κατασκευαστεί αρχίζει από το πέρας της επαρχιακής οδού Γερακινής – Πολυγύρου, στο εκκλησάκι του Αγίου Βλάση, και κινούμενο ανατολικά καταλήγει στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Βραστών – Ιερισσού, δίπλα στην περιαστική οδό Πολυγύρου.
Η διατομή της οδού σχεδιάστηκε όμοια με αυτή του δρόμου Πολυγύρου – Γερακινής, με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Ο προϋπολογισμός του έργου, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, ξεπερνά τα 8.000.000 ευρώ.


Χαλκιδική: Ο επίγειος παράδεισος

Αμέτρητες οι παραλίες στην αγαπημένη μας Χαλκιδική, με τις τρεις της χερσονήσους, την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το Αγιον Ορος. Πανέμορφα φυσικά τοπία, πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, γραφικά χωριά και κοσμοπολίτικοι οικισμοί.
Η Χαλκιδική μας περιμένει για μακροβούτια στα υπέροχα νερά της, διασκέδαση στα μπαράκια της και τα κλαμπ, συμμετοχή σε τοπικά πανηγύρια αλλά και πολιτιστικά φεστιβάλ, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και σ' επιπλωμένα διαμερίσματα και «ταξίδια» μέσα από τοπικές αλλά και μεσογειακές γεύσεις!
Σήμερα, απολαμβάνουμε το οδοιπορικό μας στη χερσόνησο Κασσάνδρα. ...>>>>>>>

Στη χερσόνησο Κασσάνδρα

Η Κασσάνδρα, που παλιά λεγόταν Παλλήνη ή Φλέγρες, αποτελεί το πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής. Εκεί έγινε η περίφημη Γιγαντομαχία ανάμεσα στους Γίγαντες, γιους του Ουρανού και της Γης, και τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου.

Από Θεσσαλονίκη στο 50ο περίπου χλμ. συναντούμε ταμπέλα για Νέα Μουδανιά. Οι κάτοικοι της ιδιαίτερα ανεπτυγμένης πόλης της Δυτικής Χαλκιδικής είναι πρόσφυγες που ήρθαν το 1922 από τη Μικρά Ασία. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών πραγματοποιείται το «Φεστιβάλ Θάλασσας» παρουσιάζοντας αξιόλογες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Πραγματοποιείται επίσης και η γιορτή σαρδέλας, κ.ά. (τηλ. 23730 65804).
Στα Νέα Μουδανιά λειτουργεί και το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων (τηλ. 23730 26166). Αρχαίες άγκυρες, βαμβακερά δίκτυα, καμάκια για αχινούς, αγκίστρια και παραγάδια, μπαλότσες και μακαράδες, μπούσουλες, φανοί, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις τεχνικών αλιείας όπως το νταλιάνι, η πεζότρατα, το γρι-γρι, ομοιώματα σκαφών καθώς και πλούσιο εικονογραφικό υλικό εκτίθενται στο μουσείο. Αξίζει να σταθούμε στον μπουγιαντέ, ένα παραδοσιακό αλιευτικό σκαρί που χρησιμοποιούνταν στη θάλασσα του Μαρμαρά και στη χώρα μας έγινε γνωστό από τους πρόσφυγες. Μαγευτικός είναι και ο κόσμος του βυθού με τις υποβρύχιες πολιτείες και τους θαλάσσιους οργανισμούς, από φύκη μέχρι μεγαλόσωμα ζώα.

Υστερα από 15 χλμ. φτάνουμε στην Ποτίδαια, σημαντική πόλη κατά την αρχαιότητα. Εκεί θα δούμε την διώρυγα, η οποία εξυπηρετεί το Θερμαϊκό κόλπο και τον Τορωναίο. Από την ανατολική της πλευρά υπάρχει μεγάλη παραλία, καθώς και ταβερνάκια και καφετέριες κατά μήκος αυτής. Υστερα από 9 χλμ. ο δρόμος δεξιά οδηγεί προς Σάνη (9 χλμ.), μια μικρή «πολιτεία» με πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, μαρίνα για τα ιστιοπλοϊκά σκάφη, εστιατόρια με Χρυσούς Σκούφους, ουζερί και καφέ, θερινό κινηματογράφο, εκκλησάκι, καταστήματα κ.ά. Μάλιστα στο λόφο με το βυζαντινό πύργο πραγματοποιούνται φέτος το 18ο Sani Festival με μεγάλη γκάμα αξιόλογων καλλιτεχνών απ' όλον τον κόσμο. Η παραλία της Σάνη διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο, ενώ τα νερά της είναι αρκετά ρηχά.

Ενα χιλιόμετρο μετά την διασταύρωση της Σάνης βρίσκεται η Νέα Φώκαια με το γραφικό της λιμανάκι και το βυζαντινό πύργο του Αγίου Παύλου.

Υστερα από 6 χλμ. φτάνουμε στη γραφική Αθυτος με τα πλακόστρωτα δρομάκια της και τα πέτρινα σπίτια. Θυμίζει...νησί η Αθυτος (ή Αφυτος) και κει θα βρρούμε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, ταβέρνες και εστιατόρια, μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης, μπαράκια κ.ά. Στις παραλίες της Αθύτου θα συναντήσουμε και πολλά beach bars με ξαπλώστρες, ομπρέλες και πολλά...ντεσιμπέλ!

Η πολύβουη Καλλιθέα αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τη νεολαία και όλους όσους αγαπούν τη διασκέδαση μέχρι...νωρίς το πρωί, αφού εκεί είναι συγκεντρωμένα τα μπαρ και τα κλαμπ το ένα πλάι στ' άλλο. Μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και ουζερί κ.ά. είναι το σκηνικό που συναντάμε στην Καλλιθέα.
Συνεχίζουμε για Κρυοπηγή, η οποία διαθέτει παραλία με ψιλή άμμο, πεύκα και ένα κάμπινγκ. Το συγκεκριμένο χωριό φημίζεται για τις ταβέρνες του που σερβίρουν πολύ νόστιμα σουβλάκια. Πολύ όμορφη και η πλατειούλα της Κρυοπηγής από την επάνω πλευρά του δρόμου.
Το Πολύχρονο διαθέτει παραλία οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, και κατά μήκος αυτής υπάρχουν ψαροταβέρνες, καφετέριες και μίνι μάρκετ. Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στις παραλίες της Χανιώτης και του Πευκοχωρίου (Καψόχωρας).
Στη συνέχεια ο Γλαρόκαβος, ένα φυσικό λιμανάκι, μια τοποθεσία γεμάτη πεύκα. Από εκεί, χωματόδρομοι οδηγούν σε παραλίες με μπαράκια πάνω στην άμμο, ξαπλώστρες και ομπρέλες, όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται κοσμοσυρροή!
Λίγο πριν το Παλιούρι, συναντούμε ταμπέλα προς «Ξενία». Στρίβουμε αριστερά και οδηγούμαστε στην παραλία της Χρούσω. Εκεί θα βρούμε κάμπινγκ, μπαράκι, ξαπλώστρες, ομπρέλες και καταπληκτική θάλασσα με υπέροχα τυρκουάζ νερά!

Δυτική πλευρά της Κασσάνδρας
Εχουμε φτάσει στην μύτη του πρώτου ποδιού, και αφού περάσουμε το Παλιούρι, συνεχίζουμε προς τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής και τη Νέα Σκιώνη με την μεγάλη παραλία της. Λίγο πριν τη Σκιώνη, αξίζει να κάνουμε στάση στο ξωκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης του 16ου αιώνα.
Στη διασταύρωση που θα συναντήσουμε (33 χλμ. από το Παλιούρι), στρίβουμε αριστερά για Καλάνδρα (αρχαία Μένδη) και Ποσείδι, που το όνομα του οφείλεται πιθανόν στο θεό Ποσειδώνα. Η παραλία στο Ποσείδι είναι μεγάλη σε μήκος, διαθέτει ψαροταβέρνες, ξενοδοχεία, μίνι μάρκετ και μπαρ πάνω στην άμμο. Χαρακτηριστικός είναι ο φάρος κατευθύνσεως ο οποίος χτίστηκε το 1864, καθώς και η μύτη όπου όταν φυσάει από την μια πλευρά από την άλλη έχει νηνεμία. Στρίβοντας για τα Αιγαιοπελαγίτικα, θα συναντήσουμε άλλη μια μεγάλη σε μήκος παραλία με βαθιά νερά, μπαράκια πάνω στην άμμο και ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Αλλο ένα «καυτό» σημείο της Κασσάνδρας για τη νεολαία είναι η Σκάλα της Φούρκας με έντονη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα, το ίδιο και από την παραλία της Σίβηρης. Στη Σίβηρη βρίσκεται και το ομώνυμο αμφιθέατρο στο οποίο κάθε χρόνο φιλοξενούνται αξιόλογα πολιτιστικά δρώμενα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κασσάνδρας που πραγματοποιείται εδώ και 18 έτη. Περνάμε και από την Ελάνη και καταλήγουμε και πάλι στη διασταύρωση της Καλλιθέας. Συνολικά για τον κύκλο της Κασσάνδρας, έχουμε διανύσει 168 χλμ.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ 16/6/2010

Δεν χρωστούν σε κανέναν !

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η νέα συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΟΛΜΕ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών για τις αμοιβές των βαθμολογητών.
Τη νύφη σε τέτοιες περιπτώσεις πληρώνει, όπως πάντα, ο πιο αδύνατος και στην προκειμένη περίπτωση ο "αδύναμος κρίκος" στη διαμάχη Διαμαντοπούλου - ΟΛΜΕ παραδόξως είναι οι μαθητές οι οποίοι και δεν χρωστούν σε κανέναν μαλάκα!
Μετά από μία κοπιαστική χρονιά για τους μαθητές, γεμάτη άγχος για τους ίδιους και για τους γονείς, μια χρονιά που "στράγγισαν" οικονομικά οι γονείς για να πληρώνουν φροντιστήρια σε ένα σύστημα "δωρεάν Παιδείας" έρχεται και η απεργία (αποχή από τις βαθμολογήσεις) των καθηγητών!
Η κατάσταση της Παιδείας είναι γνωστή και περιγράφεται στους στίχους του γνωστού τραγουδιού του Νivo "Καλημέρα Ελλάδα" (...Πού είναι η Παιδεία σας γαμώ τα υπουργεία σας...)!
Η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί, όσο αισιόδοξος και να θέλει να είναι κανείς, η λύση είναι μία: Αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αγώνα των καθηγητών, το "μουλάρωμα" της τωρινής Αννούλας και κάθε άλλης "Αννούλας" του παρελθόντος ας κάνουν πίσω οι καθηγητές σε ένδειξη ανωτερότητας και ΜΟΝΟ για τους μαθητές! ΜΟΝΟ για τους μαθητές που μάλλον είναι "καταδικασμένοι" από αυτά που θα κληρονομήσουν από τις δικές μας ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΝΕΣ γενιές!
Υπάρχουν άλλα μετερίζια για να δοθούν οι κοινωνικοί αγώνες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, και η ώρα αυτών των αγώνων πλησιάζει!

Κώστας Μπογδάνος περί χρισμάτων και ...περιχαρακωμάτων

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Πολυγύρου, Κώστας Μπογδάνος, δήλωσε χθες το βράδυ σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, σε σχέση με τις "αυτοδιοικητικές προθέσεις" του, τα παρακάτω:
"Κατ' αρχήν θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά το ότι έχω κάνει αυτοπρόταση, στην διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων για την τοπική αυτοδιοίκηση που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ.
Εάν έχει γίνει κάποια ετεροπρόταση από κάποιους άλλους φίλους μου για το πρόσωπό μου, δεν το γνωρίζω. Θέλω επίσης να δηλώσω ότι δεν με ενδιαφέρει όλη αυτή η βιαστική και αδιέξοδη διαδικασία των κομματικών χρισμάτων.
Η υπόθεση του νέου Δήμου της Πρωτεύουσας της Χαλκιδικής είναι ...>>>>>>>

πολύ σοβαρή, χρειάζεται σύνεση, συναίνεση, ενωτικές πρωτοβουλίες και πάνω απ' όλα να ακούσουμε την ίδια την κοινωνία και τους πολίτες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλω κι εγώ για την καλύτερη λύση.
Πέρα απ' αυτά έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η εποχή των κομματικών χρισμάτων και των κομματικών περιχαρακωμάτων, αυτό είναι καιρός να το καταλάβουν όλοι.
Σε ότι με αφορά, δηλώνω ότι επιθυμώ να είμαι παρών σ' αυτή την προσπάθεια της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα είμαι υποψήφιος στο Δήμο ή στην Περιφέρεια.
Θέλω να το συζητήσω πρώτα απ' όλα με τους συνεργάτες μου, τους φίλους μου και την κοινωνία.
Όταν θα είμαι έτοιμος θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου ο ίδιος."
Πρόταση Αναγνώστη για τον Δήμο Ν. Προποντίδας

Προτείνω για υποψήφιο Δήμαρχο του νέου Δήμου Ν.Προποντίδας Χαλκιδικής το νομαρχιακό Σύμβουλο Ιωακείμ Μουτάφη για τους παρακάτω λόγους.
1.Στις Νομαρχιακές εκλογές του έτους 2002 έλαβε 3002 ψήφους και εξελέγη πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος στην παράταξη του.
2.Στις Νομαρχιακές εκλογές του έτους 2006 έλαβε 6797 ψήφους και εξελέγη πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος στην παράταξη του με διαφορά από το δεύτερο 2839 ψήφους. Ο ασύλληπτος αριθμός ψήφων έγινε αντικείμενο συζήτησης στην κοινωνία της Χαλκιδικής για μεγάλο χρονικό διάστημα.
3.Την τετραετία 2003-2006 ...>>>>>>>

ο Αργύρης Λαφαζάνης , Νομάρχης Χαλκιδικής εκείνης της περιόδου,τον όρισε Αντινομάρχη με ευθύνη τον προγραμματισμό έργων και την οικονομική διαχείριση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής ενώ για δυο χρόνια είχε και την ευθύνη του Αγροτικού Τομέα..Ξεχώρισε για την εργατικότητα το ήθος,την εντιμότητα και την προσιτότητα στον κόσμο.
4.Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του έτους 2007 και πήρε 9789 ψήφους και ήρθε δεύτερος από τους πέντε υποψήφιους και την διετία 2007-2009 ήταν επιλαχών βουλευτής.
5.Είναι έμπειρος σε θέματα διοίκησης με 30ετη περίπου προϋπηρεσία στο δημόσιο.
6.Είναι καταξιωμένος στην κοινωνία, ιδιαίτερα αγαπητός και αποδεκτός στην περιοχή του νέου Δήμου.Σε όλες τις εκλογές που συμμετείχε στηρίχθηκε από ψηφοφόρους που ανήκαν όχι μόνο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε άλλους πολιτικούς χώρους.
7. Είναι ο άνθρωπος που μιλάει με έργα κατά την θητεία του, και όχι για μελέτες όπως κάνουν κάποιοι άλλοι.
8. Κατά την άποψη μου διαθέτει το λαϊκό έρισμα στην περιοχή και είναι ο άνθρωπος που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές στον Δήμο Νέας Προποντίδας.

Φίλος Αναγνώστης Ρεσπέντζας.

ριζο ζεις εσυ μας οδηγεις

το 49% των ελληνων αυνανιζονται καθημερινα!!!αποτελεσμα της οικονομικης κρισης και απο το φοβο να μη φερουν στον κοσμο παιδια
φοβερο πρωτοσελιδο.ειναι σιγουρο πως ο ριζος θα αναλυσει ενδελεχως στα μεσημεριανα trash τη μεγαλη αποκαλυψη,εκτος κι αν αναλαβει αυτο το υψιστης σημασιας εργο,η ποντικομαμη ο πυριοχος.
αλλα ευρηματα της ερευνας παροσιαζουν το 99,9% των ελληνων,να αυνανιζονται γενικως και αοριστα.εκ συστασεως του ελληνικου κρατους.
το 30% των ελληνων δεν αυνανιζονται ...>>>>>>>

για να γλυτωσουν την τεκνοποιηση.εχουν ηδη παιδια.ενα 20% χρησιμοποιει προφυλακτικα.ενα 50% απο το 20% χρησιμοποιει και σπιραλ.ενα 10% απο αυτους που χρησιμοποιουν και σπιραλ,δυσκολευεται να προμηθευτει απο τα φαρμακια λογω μη συνταγογραφησης και τελικως συμπεριλαμβανεται στο 49% που αυνανιζεται.
λογω του αυνανισμου,εχει δημιουργηθει ενα υβριδικο ον,ο ανθρωπος λεκανη.το ανθρωπος πλακακι ειναι σε πειραματικο σταδιο.οι περισσοτεροι αποφευγουν τα πλακακια.ο ανθρωπος λεκανη λοιπον,ειναι το αντιπροσωπευτικο δειγμα αυτη τη χρονικη στιγμη,στη χωρα μας.
λειτουργει ως σκεπτομενος και ως δεκτης αποβλητων.με την πρωτη του ιδιοτητα,προσπαθει να βγαλει μια ακρη,να ενημερωθει,να καταληξει.με τη δευτερη ομως,συνεχως αυξανουσα στατιστικως,εχει καταληξει να ειναι ο σκουπιδοφαγος του συστηματος.
η μονη λυση για να μειωθει το ποσοστο των αυνανιστων στην ελλαδα,σιγουρα δεν ειναι η αυξηση των μισθων και η επιστροφη στο παραδοσιακο τροπο σωματικης απολαυσεως.αλλωστε δεν υπαρχει σαλιο γενικως,σιγα να μην υπηρχε για διεισδυσεις.
ο μονος τροπος ειναι να προβαλλονται καθε μερα απο την τηλεοραση,η ξενογιαννακοπουλου και ο τζαβαρας.ετσι η καταπιεσμενη libido θα τα παρατησει και θα παει για υπνο.
ουτε σεξ ουτε αυνανισμος.αρκετα γαμη....ε και μαλακιστηκε ο πολυπαθος λαος μας.ας ακολουθησουμε το συνθημα των περασμενων ευρωεκλογων.αποχη τωρα! αλλαξτε σπορ!
τουλαχιστον αλλαξτε χερι να δυσκολεψει η φαση...

ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου!

ΤΑΞΙΔΙΑ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ- ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

Χαλκιδική! Ας μιλήσουμε γι αυτόν το υπέροχο τόπο!
Η περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος οικονομικής κρίσης με χιλιάδες προβλήματα. Το αγαπημένο μας ελληνικό καλοκαίρι έρχεται. Και πώς να μιλήσει κανείς για ταξίδια; Όσοι δεν μπορούν να τα πραγματοποιήσουν ας το κάνουν με το νου και τη ψυχή. Όμως, κάποιοι Έλληνες θα καταφέρουν να ταξιδέψουν και φέτος και η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές απ’ άκρου εις άκρο. Η Χαλκιδική, ευρέως γνωστή για τις παραλίες της και ως εκ τούτου για την τουριστική της κίνηση, είναι πολύ αγαπημένο μέρος για διακοπές από τους Βορειοελλαδίτες και ...>>>>>>>

όχι μόνο. Είχα την ευτυχία να βρεθώ πέρσι και ομολογουμένως είναι υπέροχο μέρος με πάμπολλες ομορφιές. Έχει καταπληκτικές, εξωτικές, αμμώδεις, ζαχαρένιες παραλίες με πολύχρωμα καθαρά νερά είτε προτιμήσει κανείς τη καταπράσινη Κασσάνδρα είτε την ορεινή Σιθωνία είτε το πολύ ιδιαίτερο Άγιο Όρος.
Θα αναφέρω μερικά πανέμορφα χωριά με παραλίες που έχουν και ωραία ονόματα: Σάνη, Σίβηρη, Σικιώνη, Κασάνδρεια, Άφυτος, στη χερσόνησο της Κασάνδρειας και Νικήτη, Τορώνη, Σάρτη, Βουρβουρού, Αρμενιστής, Καβουρότρυπες στη Σιθωνία. Δεν θα αναφερθώ περισσότερο στις ακρογιαλιές αλλά θα εστιάσω το θέμα μου στο μεγαλύτερο αξιοθέατο κατά τη γνώμη μου της Χαλκιδικής, το Σπήλαιο και το Μουσείο Πετραλώνων της Ανθρωπολογικής Εταιρείας.. Είναι ένα σπουδαίο μουσείο για όλη την Ελλάδα και ο κάθε περιηγητής πρέπει να το επισκεφτεί. Σίγουρα είναι πιο ελκυστική η αναψυχή στις παραλίες αλλά και η επίσκεψη στο μουσείο των Πετραλώνων Χαλκιδικής είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Το Σπήλαιο Πετραλώνων βρίσκεται κοντά στο χωριό Πετράλωνα της Χαλκιδικής, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα. Απέχει από τη Θεσσαλονίκη περίπου 50 χιλ. και από τη πρωτεύουσα του νομού τον Πολύγυρο επίσης 50 χιλ..


Το σπήλαιο ανακαλύφτηκε τυχαία από κάτοικο της περιοχής το 1959 και οι έρευνες άρχισαν αργότερα από τον καθηγητή Ανθρωπολογίας Άρη Πουλιανό, ιδρυτή της Ανθρωπολογικής Εταιρείας, που έφεραν στην επιφάνεια την ύπαρξη του Αρχανθρώπου(700.000 ετών), τα ίχνη της πρώτης φωτιάς (700.000 ετών) και εκατοντάδες λίθινα και κοκάλινα εργαλεία. Στο εσωτερικό του σπηλαίου θαμπώνει κανείς από τα καλλιτεχνήματα της φύσης, τους σταλαχτίτες και σταλαγμίτες που έχουν σχηματιστεί σε μια πορεία εκατομμυρίων ετών και που ούτε ο πιο εμπνευσμένος καλλιτέχνης δεν θα μπορούσε να φιλοτεχνήσει. Περισσότερο όμως μένει άφωνος με την ανακάλυψη των ενδείξεων ζωής πριν από εκατομμύρια χρόνια σύμφωνα με τα απολιθώματα που βρέθηκαν και το σαφές διάγραμμα των γεωλογικών στρωμάτων. Ακριβώς δίπλα από το σπήλαιο βρίσκεται το Ανθρωπολογικό Μουσείο της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος όπου εκτίθενται σπουδαία ευρήματα από το σπήλαιο αλλά και από άλλες περιοχές. Στην αίθουσα του μουσείου υπάρχει αναπαράσταση του χώρου που βρέθηκαν τα οστά και το κρανίο του Αρχανθρώπου.
Στην είσοδο του σπηλαίου είναι αναρτημένη η εξής επιγραφή της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος που έχει ιδιαίτερη αξία και συμφωνούμε απόλυτα:

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί 9π.μ.-6μ.μ. και το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ και έχει ευγενικότατο ξεναγό. Για λεπτομέρειες πατήστε στο σύνδεσμο:
http://www.aee.gr/hellenic/6petrlona/petralona.html

Θέλοντας να μιλήσω για την παράδοση που είναι αγαπημένος μου τομέας δεν θα παραλείψω να αναφερθώ και στα ωραία παραδοσιακά τραγούδια της Χαλκιδικής. Η καταπληκτική Ξανθίππη Καραθανάση, το καμάρι της Χαλκιδικής και όλης της Μακεδονίας, η τραγουδίστρια με τη γλυκιά, γάργαρη, κρυστάλλινη φωνή τραγουδάει ένα παραδοσιακό τραγούδι της Χαλκιδικής που μου αρέσει ιδιαίτερα. Είναι το γαμήλιο τραγούδι:
Απάνω στη τριανταφυλλιά. Πατήστε εδώ για ακρόαση

Από μένα, μια «Παλαιοελλαδίτισσα», είναι αφιερωμένο αυτό το τραγούδι και όλο το άρθρο στους φίλους που γνωρίσαμε στη Χαλκιδική και ειδικά στο φίλο της παραλίας της Σάνης που εξέφρασε τα παράπονα του για τους «Παλαιοελλαδίτες».Μας είπε επίσης ότι η Χαλκιδική δεν έχει μόνο υπέροχες αμμουδιές αλλά έχει και ιστορία με αγώνες και θυσίες που δεν είναι γνωστά στο πολύ κόσμο. Έχει δίκιο.

Γι’ αυτό λοιπόν προτείνω στους «Παλαιοελλαδίτες» την Χαλκιδική, ως επιλογή για διακοπές και στους φίλους Βορειοελλαδίτες προτείνω να επισκεφτούν την Πελοπόννησο και ειδικά την Αρκαδία την πατρίδα μου όπου έχει σημαντικά αξιοθέατα, ιστορικές πόλεις και χωριά, αξιόλογα μουσεία, υπέροχα βουνά και παραλίες.

ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Νέα Διοίκηση και προπονητής στη ΔΟΞΑ Ορμύλιας

Πριν από λίγες ημέρες έγιναν οι απαραίτητες αρχαιρεσίες στο σύλλογο και στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τους: Βασίλης Γκαρλής (Πρόεδρος), Νίκος Μπλιουκάς (Αντιπρόεδρος), Βασίλης Γουργούρης (Γραμματέας), Βασίλης Μιχαλούδης (Ταμείας), Παναγιώτης Δήμητσας ( Έφορος) και Μιχάλης Αλεκτορίδης, Γιώργος Λανταβός, Κωνσταντίνος Μπόλκας και Παύλος Παυλούδης (Μέλη).
Πρώτο μέλημα του νέου Δ.Σ. ήταν ...>>>>>>>

η συμφωνία με προπονητή εγνωσμένης αξίας και γνώστη του Χαλκιδικιώτικου ποδοσφαίρου. Ύστερα από τις απαραίτητες επαφές ήρθε σε συμφωνία και τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν προπονητής της ΔΟΞΑΣ Ορμύλιας θα είναι ο Κώστας Κουτζιαφάρας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ

ΣΥΝ για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας και τα νοσοκομεία

Οι στιγμές που ζούμε στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας φέρνουν στο νου προπολεμικές καταστάσεις.
Τα νοσοκομεία αδυνατούν να διεκπεραιώσουν καθημερινές και τρέχουσες διαδικασίες από έλλειψη υλικών όπως ράμματα, γάντια, αντιδραστήρια, ακτινολογικά φιλμ. Ακυρώνονται επείγοντα χειρουργεία, υπάρχει αδυναμία παρακολούθησης στην πορεία των ασθενών και δεν μπορεί να γίνει η συλλογή αίματος από έλλειψη ασκών. Οι γιατροί είναι απλήρωτοι, όμως ακόμη κι αν πληρωθούν και ...>>>>>>>

διακόψουν την επίσχεση δεν μπορούν και πάλι να εργαστούν από έλλειψη στοιχειωδών προϋποθέσεων άσκησης της ιατρικής.
Οι εντολές Ε.Ε. - ΔΝΤ και η επίκληση των υπαρκτών φαινομένων διαφθοράς και κακοδιαχείρισης δε μπορεί να αποτελούν άλλοθι για την κυβέρνηση για την πλήρη διάλυση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης η περικοπή των λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία, καθώς και η δυσλειτουργία του συστήματος προμηθειών που οδηγεί στις τρομακτικές ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά και αναλώσιμα. Δική της θα είναι και η ευθύνη για ότι συμβεί.
Είναι φανερό πως το σχέδιο στήριξης κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ βλάπτει σοβαρά την υγεία.
Η κατάσταση αυτή θα ωφελήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους. Η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους αλλά και η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών μπορούν να τα αποτρέψουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στο πλάι τους, στηρίζοντας τους αγώνες τους και προβάλλοντας επεξεργασμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Ως άμεση ανακούφιση από τη σημερινή τραγική κατάσταση ζητάμε την αξιοποίηση του υγειονομικού υλικού στρατού με την παράλληλη άμεση λήψη μέτρων που θα σπάζουν το σημερινό φαύλο καθεστώς προμηθειών των δημόσιων νοσοκομείων.
To Γραφείο Τύπου