Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Άψογος... αυτόν θέλουμε! "Θα βάλουμε τη Μακεδονία μας στα Βαλκάνια και τα Βαλκάνια στη Μακεδονία!"

Από τη Σκύλα…..στη Χάρυβδη

Τι είχαν τα έρμα κι ψοφούσαν!

Με αφορμή σχόλιο που έγινε σε ανάρτησή μας κάναμε απόψε μια βόλτα στις ιστοσελίδες των Δήμων της Χαλκιδικής να δούμε τι γίνεται! Σας το μεταφέρουμε (διορθώστε μας αν κάπου κάνουμε λάθος):
1. Δήμος Πολυγύρου: Παίρνει επάξια την πρωτιά! (με Διαμαντουλάκη υπεύθυνο επόμενο είναι!)
2. Δήμος Μουδανιών: Ικανοποιητική λειτουργία!
3. Δήμος Σταγείρων - Ακάνθου: Ικανοποιητική λειτουργία!
4. Δήμος Αρναίας: Ιδιαίτερη κίνηση και λόγω των τελευταίων ...>>>>>>>

γεγονότων εξ αιτίας του "Καλλικράτη"
5. Δήμος Καλλικράτειας: Μπήκαμε να δούμε τα "έργα", βρήκαμε μόνο τα έργα 2003-2006, τώρα δε γνωρίζουμε, δεν έγιναν έργα από το 2006 ή δεν ενημερώνεται από το 2006!
6. Δήμος Τρίγλιας: Την βρήκαμε ενημερωμένη!
7. Δήμος Κασσάνδρας: Τελευταία ανακοίνωση στις 13/8/2008!
8. Δήμος Παλλήνης: Τελευταία ανακοίνωση τον Μάιο του 2009!
9. Δήμος Ανθεμούντα: Τελευταία ανακοίνωση τον Αύγουστο του 2009!
10. Δήμος Ζερβοχωρίων: Αστεία πράγματα!!! Έχει ως "νέα" μόνο σε μορφή pdf την "εφημερία" άκουσουν-άκουσον "της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου"! Πλάκα θα έχει να την πληρώνει κι ο Δήμος! Καθόλου ενημέρωση!
11. Δήμος Τορώνης: Δεν υπάρχουν ούτε ανακοινώσεις, ούτε δελτία Τύπου!
12. Δήμος Ορμύλιας: Σωστός ο σχολιαστής που μας έκανε να ψάξουμε το απόλυτο μηδέν!
13. Δήμος Σιθωνίας: Φιγουράρει η φωτογραφία του πρώην Δημάρχου Δαλδογιάννη!
14. Δεν βρήκαμε την ιστοσελίδα του Δήμου Παναγίας! Λέτε να μην έχει (;)

"Στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης"... και της ... αγιοσύνης!

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Μουδανιών:
"Ο Δήμος Μουδανιών, σε συνεργασία με την ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε, διοργανώνουν την Τετάρτη 16 Ιουνίου Ιουνίου 2010, και ώρα 18:00, στο Κλειστό Θέατρο του Πνευματικού Κέντρου Ν. Μουδανιών, ανοικτή εκδήλωση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης Δημοτών κι Επιχειρήσεων, με θέμα:
«Ο Δήμος στην εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης». ..."

Τέτοιες εκδηλώσεις απ' όσο ξέρουμε έχουν γίνει ήδη στη Νικήτη, στο Μαρμαρά και στον Ταξιάρχη, δηλαδή αυτοί οι ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε. συνεργάστηκαν ήδη με το Δήμο Σιθωνίας, Πολυγύρου και Μουδανιών!
-Γιατί παίρνουν σβάρνα τα χωριά αυτοί οι ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε. με τον βαρύγδουπο τίτλο της εκδήλωσης;
-Αλλά γιατί όχι; Ακροατήριο τους ετοιμάζουν οι Δήμαρχοι, τη δουλειά τους κάνουν εκείνοι!!!


Παγκόσμια μέρα των blogs σήμερα, ρε φασιστική (!!!) Ρεσπέντζα…

…του ενός εκατομμυρίου και πάνω …φασιστικών επισκέψεων !!!Η σημερινή μέρα, η 14η Ιουνίου, είναι η παγκόσμια μέρα του …blogging, των blogs και των bloggers.
Πέρα από το «χαζό» του πράγματος (αυτό με τις παγκόσμιες μέρες…), ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε όλοι τι είναι και τι σημαίνει αυτή η μέρα, ειδικά για όσους ασχολούμαστε με το …σπορ, είναι το παρακάτω περιστατικό:
Ο Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2010 12:07 πμ, γράφει σχόλιο, σε δική μου ανάρτηση (για τη Μαριναλέντα…) …φωνάζοντας, όσο πιο δυνατά μπορεί: «Ρεσπέντζα το 1ο φασιστικό μπλοκ της Ελλάδας», «…είσαι μεγάλος φασίστας, η είσαι υπάλληλος του Ζωγράφου…» (ο Χριστός κι η Παναγία, δηλαδή) και λέει κι άλλα, άσχετα με την ανάρτηση και άσχετα …γενικώς. Εγώ διαβάζω το σχόλιο, το οποίο –εκτός του ότι βρίζει- είναι και εντελώς άσχετο με την ανάρτηση, δεν το διαγράφω και περιμένω να δω τη συνέχεια… ……>>>>>>


…Στη συνέχεια λοιπόν, ο διαχειριστής Ρ1 της Ρεσπέντζας, παρεμβαίνει κι αφού ζητάει τη δική μου άδεια !!! (ΠΡΟΣΟΧΗ, στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ blog !!! λόγω όμως, του ότι η ανάρτηση είναι δικιά μου και τη διαχειρίζομαι εγώ), λέει:
«Αγαπητέ φίλε Προβοκάτορα, επέτρεψέ μου να απαντήσω στον 14 Ιουνίου 2010 12:07 π.μ. από εδώ… κλπ» και όχι μόνο δεν του διαγράφει το σχόλιο, αλλά κάθεται (στη μια η ώρα τη νύχτα !!!) να του απαντήσει και να του εξηγήσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή στην ανάρτηση για ερωτήσεις στο Νομάρχη, κάνουμε απλώς ερωτήσεις στο Νομάρχη...

Όλη λοιπόν αυτή η παραπάνω διαδικασία, σύμφωνα με τον Ανώνυμο, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ και αναδεικνύει τη Ρεσπέντζα, ως …το 1ο φασιστικό μπλοκ της Ελλάδας (!!!) και τον ίδιο, ως Μέγα Δημοκράτη (!!!)… Γι’ αυτό και επανέρχεται στις 1.51 πμ (!!!) και αισθανόμενος –προφανώς- δικαιωμένος, λέει:
«…Είσαι τελικά έ ?? (ΣΣ: εννοεί φασίστας !!!) …Καλά το είχα καταλάβει ρε ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ...»
…κι ευτυχώς δηλαδή, που δεν είναι blogger ο ίδιος, λέω εγώ, ο προβοκάτορας…

Αυτή είναι αδέρφια και τίποτε παραπάνω, όλη η ιστορία και το …ζουμί, της παγκόσμιας μέρας του …blogging. Και η ζωή, εδώ στη Ρεσπέντζα (…που ξεπέρασε τις 1.000.000 επισκέψεις, προφανώς από όλους εσάς, τους …φασίστες αναγνώστες, που γουστάρετε …το φασισμό της, κατά τον Ανώνυμο) συνεχίζεται…
Χρόνια Πολλά και του χρόνου…

ΥΓ. …Έχω ζητήσει συγγνώμη από φίλους –εδώ στο blog- όχι επειδή τους έβρισα, αλλά για μικρο-παρανοήσεις. Επίσης, μου έχουν ζητήσει και συγγνώμη και …υποκλίθηκα. Το λιγότερο λοιπόν, που θα έπρεπε να κάνει ο παραπάνω Ανώνυμος, είναι απλά να μπει και να ζητήσει μια συγγνώμη… έτσι για τη μέρα που είναι σήμερα… Έτσι κι αλλιώς Ανώνυμος είναι και θα μείνει, δε θα θιχτεί ο εγωισμός του, ούτε η …μαγκιά του.
Του το ζήτησα και αρνήθηκε. Κρατάει την άποψή του και προφανώς θα εξακολουθήσει να αποκαλεί «φασιστικό», το χώρο που φιλοξενεί τις απόψεις του… όλα οκέϋ...

Δεν πρόκειται για εγκαταλελειμμένο χωριό, κάπου στον Πολύγυρο είναι!

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την εξυπηρέτηση των τουριστών και των επισκεπτών του αναλαμβάνει ο Δήμος Πολυγύρου με τη λειτουργία Περιπτέρου Πληροφοριών (info kiosk) στην παραλία Γερακινής.
Από σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010 και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι επισκέπτες του Δήμου της πρωτεύουσας μπορούν να λαμβάνουν σε καθημερινή βάση πλήθος πληροφοριών για τα μουσεία, ...>>>>>>>

τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τα δρομολόγια της Αστικής Συγκοινωνίας και του ΚΤΕΛ, τα τουριστικά καταλύματα, τα ξενοδοχεία, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα χρήσιμα τηλέφωνα της περιοχής κα..
Παράλληλα από το Περίπτερο Πληροφοριών του Δήμου στην παραλία Γερακινής θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται, τουριστικό υλικό, ενημερωτικά έντυπα και χάρτες. Το περίπτερο Πληροφοριών θα λειτουργεί Δευτέρα – Κυριακή από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. και από τις 6.00 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ..

Η εκδήλωση του Fitness Ευ Ζην

Οι μικρές χορεύτριες του Fitness Ευ Ζην, παρουσίασαν ένα ευχάριστο πρόγραμμα στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου με κλασσικό μπαλέτο και μοντέρνο χορό, το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ.
Το κοινό έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο.
Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης βίντεο από την εκδήλωση. ...>>>>>>>


Παγκόσμιο σύμβολο ανιδιοτελούς αγώνα…
Σαν σήμερα, πριν 82 χρόνια, γεννήθηκε ο Τσε.
Ο πιο γνήσιος «παγκόσμιος επαναστάτης», μια από τις λίγες μεγάλες μορφές των λαϊκών αγώνων, για την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και το σοσιαλισμό, που ο η μνήμη του, μένει άφθαρτη και αναλλοίωτη από τα χρόνια και τις όποιες παγκόσμιες ανακατατάξεις…Παραμένει και θα παραμείνει για πάντα το παγκόσμιο σύμβολο της εξέγερσης των καταπιεσμένων της γης και του ανιδιοτελούς αγώνα…

Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα (Ernesto Guevara de la Serna), γνωστός ως Τσε Γκεβάρα, γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1928 στο Ροζάριο της Αργεντινής. Ήταν Αργεντινός γιατρός, Μαρξιστής - Λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός. Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των ανταρτών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης του Φιντέλ Κάστρο, προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις.
Το 1965 πιστός στην νίκη της επανάστασης στην Κούβα έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στο Κονγκό και αργότερα στην Βολιβία, όπου τραυματίστηκε, συνελήφθη και δολοφονήθηκε, στις 9 Οκτωβρίου 1967 στη Λα Χιγκέρα… Ήταν μόλις 39 ετών…
Διαβάστε για τη ζωή και τη δράση του Τσε. Wikipedia
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%81%CE%BD%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%A4%CF%83%CE%B5_%CE%93%CE%BA%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%B1


Hasta Siempre

Έγκριση στην ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ για ερευνητικές γεωτρήσεις σε Φισώκα, Τσικάρα, Πιάβιτσα!

Την λήψη έγκρισης για ερευνητικές γεωτρήσεις σε τρεις νέες περιοχές-στόχους εντός της μεταλλευτικής ιδιοκτησίας των 317.000 στρεμμάτων (χάρτης), ανακοίνωσε χθες 10/6/2010 η EUROPEAN GOLDFIELDS. Ο στόχος είναι η αύξηση των γνωστών αποθεμάτων χρυσού των 7.6 εκατ. ουγγιών σε Σκουριές και Ολυμπάδα και η διοίκηση της εταιρείας έχει εγκρίνει κονδύλιο $9,2 εκατ. για το ερευνητικό πρόγραμμα που πρόκειται να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ.
Οι τρεις νέοι “στόχοι” είναι η “Πιάβιτσα” στο
...>>>>>>>

σημερινό Δήμο Αρναίας, η “Φισώκα” στο Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου και η “Τσικάρα” στο Δήμο Παναγίας. Στις δυο πρώτες είχαν γίνει στο παρελθόν ερευνητικές γεωτρήσεις από την Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ.και την TVX και είχαν εντοπιστεί κοιτάσματα χρυσού, ενώ η “Τσικάρα” είναι μια άγνωστη μέχρι σήμερα μεταλλοφόρος περιοχή που εντοπίστηκε από την εναέρια γεωφυσική έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.

Η Πιάβιτσα, μεταξύ Σταγείρων- Νεοχωρίου- Βαρβάρας, βρίσκεται πάνω στο γνωστό σεισμικό ρήγμα Στρατωνίου-Βαρβάρας και έχει γεωφυσικά χαρακτηριστικά και μεταλλοφορία συγκρίσιμα με αυτά της Ολυμπιάδας. Όμως η ηλεκτρομαγνητική “ανωμαλία” που εντοπίστηκε και μαρτυρά την ύπαρξη μεταλλοφορίας, είναι τριπλάσια σε μήκος από αυτήν της Ολυμπιάδας και ο προς εξόρυξη “στόχος” πιθανόν να φτάνει τα 8 χλμ μήκος!

Η εναέρια γεωφυσική έρευνα προσδιόρισε επίσης μια ζώνη 17 Χ 6 χιλιομέτρων πορφυρικών διεισδύσεων όπου, εκτός από τις Σκουριές, εντοπίστηκαν δυο ακόμα μεγάλοι στόχοι πορφυρικού τύπου, η Φισώκα και η Τσικάρα. Η Φισώκα βρίσκεται μεταξύ Στρατωνίου-Ιερισσού, σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από τη θάλασσα. Η Τσικάρα είναι μεταξύ Γοματίου και Μ. Παναγίας, 5 χλμ από τις Σκουριές, και όπως φαίνεται από τον χάρτη της εταιρείας είναι μια τεράστια μεταλλοφόρος περιοχή, μπροστά στην οποία οι Σκουριές των 200.000.000 τόνων μοιάζουν μικροσκοπικές! Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για “στόχους” πανομοιότυπους με τις Σκουριές (“Skouries lookalike”!) άρα προορίζονται για επιφανειακή εξόρυξη!

Φισώκα, Τσικάρα και Πιάβιτσα παρουσιάζονται από την εταιρεία όχι σαν “νέα μεταλλεία” αλλά σαν “πρόσθετα αποθέματα” για τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας, άρα μάλλον θα επιχειρηθεί να αδειοδοτηθούν μαζί με το “Επενδυτικό Σχέδιο”. Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της EUROPEAN GOLDFIELDS “14 συνολικά στόχοι απαιτούν περαιτέρω ερευνα”. Δηλαδή μετά από τους τρεις (3) στόχους του τωρινού ερευνητικού προγράμματος, θα ακολουθήσουν άλλοι έντεκα (11) και στη συνέχεια άγνωστος αριθμός “στόχων”!

Η ΜΠΕ για τις περίπου 100 ερευνητικές γεωτρήσεις είχε έρθει στα τοπικά Δημοτικά Συμβούλια και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για γνωμοδότηση τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Δήμος Αρναίας γνωμοδότησε θετικά, ο Δήμος Παναγίας αρνητικά, ενώ ο Δήμος Σταγείρων-Ακάνθου δεν γνωμοδότησε καθόλου γιατί ο Δήμαρχος δεν έφερε καν το θέμα στο Δ.Σ.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο απέφυγε να γνωμοδοτήσει δηλώνοντας “αναρμόδιο”, σύμφωνα με το Ν.3220/2004 που κύρωσε τη σύμβαση μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Δείτε το σχετικό βίντεο όπου εξηγεί το θέμα ο Νομάρχης:

Ο Ν.3220 ορίζει ότι η εταιρεία μπορεί να κάνει ερευνητικές γεωτρήσεις χωρίς καμία άδεια! Μπορεί δηλαδή η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, κατ’εξαίρεση όλων των σχετικών διατάξεων των νόμων, να κάνει όσες γεωτρήσεις θέλει, όπουδήποτε θέλει μέσα στη μεταλλευτική ιδιοκτησία των 317.000 στρεμμάτων, χωρίς να υποβάλει ΜΠΕ και χωρίς να πάρει Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων!

Οι Δήμοι Παναγίας και Σταγείρων-Ακάνθου θα συνεδριάσουν για αυτό το θέμα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικά κείμενα:

“Αναρμόδιο” το Νομαρχιακό Συμβούλιο για τη Β. Χαλκιδική!!!

Eρευνητικές γεωτρήσεις της ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ: Δούρειος Ίππος για τη μετατροπή της Β. Χαλκιδικής σε απέραντο μεταλλείο

Ομόφωνα αρνητικό το Δημοτικό Συμβούλιο Παναγίας για τις γεωτρήσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Μαρία Καδόγλου

Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
http://antigoldgreece.wordpress.com/

Νέα Διοίκηση και προπονητής στον Π.Ο.Ν. Καλλικράτειας

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Καλλικράτεια, ύστερα από τη γενική συνέλευση που έγινε.
Αναλυτικά το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής: Μπάμπης Μπουντουρίδης (πρόεδρος), Νίκος Μπέλος (αντιπρόεδρος), Κώστας Τσακμάκας (γενικός γραμματέας), Σουζάννα Μπλιάμπτη (ταμίας και εκπρόσωπος Τύπου), Γιώργος Ανδρεάδης (έφορος ποδοσφαίρου), Νίκος Λιονταράς ...>>>>>>>

(γενικός αρχηγός), Παναγιώτης Χατζής, Χρήστος Μπομπότας, Γρηγόρης Μπιμπίκος, Ηρακλής Τσολακίδης (μέλη). Ακόμα, έγινε γνωστό ότι κοντά στην ομάδα θα είναι και φέτος ο Θανάσης Χρυσαϊδης, τον οποίο και ευχαριστούν όλοι στην Καλλικράτεια, διότι και πέρσι στάθηκε κοντά στον σύλλογο.
Προπονητή προσέλαβαν τον Γιώργο Καδόπουλο!

Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά γνωστού ηθοποιού-συμπατριώτη μας χτες βράδυ στον Πολύγυρο

"Θελω μεσα από το κειμενο αυτό να καταγγειλω τη συμπεριφορα του ηθοποιου Γιωργου Πυρπασοπουλου (Μια τρυπα στο νερο,Υπεροχα Πλασματα)εχθες το βραδυ (13,06,2010) στον πεζοδρομο του Πολυγυρου Χαλκιδικης.Ο ηθοποιος λοιπον παρκαρει το οχημα του σε στενο δρομακι κλεινοντας ετσι την εισοδο σε αμαξια και πεζους προκειμενου να ξεφορτωσει τις αποσκευες από το τζιπ του.Ενας ηλικιωμενος γυρω στα 70,πλησιαζει και του ζητα-ηρεμα και ευγενικα-να μετακινησει το οχημα γιατι ετσι δεν μπορει να περασει ο ιδιος αλλα και ο κοσμος από το στενακι.Ο ηθοποιος,εμφανως ...>>>>>>>

εκνευρισμενος,του απαντα πως δεν παιρνει το οχημα από εκει,επειδη εκει μενει και θελει να ξεφορτωσει.Ο παππους του απαντα ηρεμα ότι θελει να περασει,και να το παρκαρει λιγο πιο πισω για να διευκολυνει την διελευση εστω των πεζων.Τοτε ο ηθοποιος κατεβαινει από το αμαξι,και φωναζοντας στον παππου του λεει «Πες παρακαλω ,γιατι αλλιως δεν μετακινω τιποτα!Πες ειπα!».Ο παππους δεν λεει τιποτα,ο ηθοποιος συνεχιζει να φωναζει «Ζητα το μου ευγενικα σου ειπα!» και τοτε σηκωνει χερι στον παππου,τον σπρωχνει στο στηθος και τον ριχνει κατω στο εδαφος,με κινδυνο να χτυπησει στα διπλανα τραπεζια του μαγαζιου εκει διπλα.Αμεσως ερχονται παιδια του γυμνασιου και του λυκειου και σηκωνουν τον παππου(κανενας μεγαλος δεν ετρεξε,εχω να πω),και κανεις δεν λεει τιποτα στον ηθοποιο,ο οποιος αταραχος συνεχισε να κατεβαζει τις αποσκευες του.
Και ερχομαι εδώ να ρωτησω.Ποση ελλειψη σεβασμου μπορει να εδειξε ο συγκεκριμενος κυριος ηθοποιος?Ανεβηκε η αυτοεκτιμηση του τωρα που καταφερε να ριξει κατω έναν ηλικιωμενο 70 χρονων,που απλα του ζητησε να κανει πιο εκει για να περασει?Ειμαστε σοβαροι?Καποιος παιζει στην τηλεοραση και αυτό του δινει το δικαιωμα να φωναζει,να απαιτει και να χειροδικει αναιτια επανω σε συνανθρωπους του,και δη συμπολιτες του(καθως η καταγωγη του ηθοποιου είναι από τη Χαλκιδικη)και ακομα πιο σημαντικο,ηλικιωμενους συμπολιτες του? Δηλαδη αμα ηταν ο πατερας του ετσι θα του φεροταν? Και μη τυχον γυρισει ο συγκεκριμενος κυριος και πει ότι ειχε δικιο. Μαρτυρες είναι τουλαχιστον 30 ατομα στο συμβαν.Κι όμως ο γερακος δεν γυρισε να του πει τιποτα,απλα τον σηκωσαν τα παιδια και εφυγε.Αυτο είναι αξιοπρεπεια.Απλα φαινεται πως καποιοι την εχουν χασει. Ντροπη!

Μια αναγνωστρια

Για τις ιστοσελίδες του Δήμου Πολυγύρου.

Ρωτήσαμε το Δήμο Πολυγύρου:
"Με αφορμή ερωτήματα αναγνωστών του blog ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ παρακαλούμε, αν είναι εύκολο, για απάντηση στα ερωτήματα:
1. Ποιος ο λόγος ύπαρξης και λειτουργίας δύο site του Δήμου όταν μάλιστα κατά την έναρξη λειτουργίας του δεύτερου είχε διευκρινιστεί ότι το πρώτο θα σταματήσει να υπάρχει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα;
2. Ποιο είναι, περίπου, το ετήσιο κόστος της καθεμιάς από τις δύο ιστοσελίδες;
Ευχαριστούμε, ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ"
Πήραμε την απάντηση και τους ευχαριστούμε: ...>>>>>>>

Αγαπητή Ρεσπέντζα
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Πολυγύρου ξεκίνησε την παρουσία του στο διαδίκτυο με το polgiros.gr. Πρόκειται για ένα site με στατικό και δυναμικό περιεχόμενο. Το πρώτο σκέλος αφορά στις γενικές πληροφορίες που δίνονται για το δήμο μας και το δεύτερο, που είναι και το κεντρικό του frame, δίνει πληροφορίες για τις δράσεις του δήμου αλλά και φορέων που δραστηριοποιούνται εντός του δήμου μέσα από τα "ανακοινώσεις", "νέα" και "πολιτισμός", πληροφορίες που ανανεώνονται καθημερινά.

Παράλληλα ο Δήμος μας μαζί με άλλους 130 Δήμους της Μακεδονίας και Θράκης κάτω των 20.000 κατοίκων μπήκε στο πρόγραμμα των "Διαδικτυακών Πυλών". Ένα πρόγραμμα που προέβλεπε την κατασκευή site (polygyros.gr) στους δήμους οι οποίοι πέρα των άλλων θα είχαν και τη δυνατότητα της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και συγκεκριμένα:
Τη δημοσιοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων από τους πολίτες.
Την ηλεκτρονική αίτηση συγκεκριμένων πιστοποιητικών.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς το δεύτερο site για το οποίο μέχρι στιγμής ο δήμος μας δεν χρειάστηκε να πληρώσει ούτε ένα ευρώ θα ήταν πιο χρηστικό από το πρώτο και η βούληση του δήμου όπως ανακοινώθηκε ήδη, ήταν και είναι, να σταματήσει να εμφανίζεται στο poligiros.gr και να λειτουργεί μόνο το polygyros.gr.

Το έργο των διαδικτυακών πυλών, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ ΚΠΣ) και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%, από τις εταιρίες ALTEC και OTS. Η πρώτη είχε αναλάβει το κομμάτι του hardware και η δεύτερη εταιρία το κομμάτι της ανάπτυξης του λογισμικού.
Βλέποντας όμως τα προβλήματα που παρουσιαζόντουσαν πολύ συχνά (o server να μη λειτουργεί για παράδειγμα ή το να μην είναι εφικτή η πρόσβασή μας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες) αποφασίσαμε ταυτόχρονα με μεγάλη πίεση προς τους υπεύθυνους του προγράμματος να κρατήσουμε το poligiros.gr έως ότου να λυθούν τα προβλήματα αυτά για να μη μένει ο δήμος μας χωρίς παρουσία στο internet.

Προ μηνός μόλις τελικά η OTS πήρε στην ευθύνη της και το κομμάτι αυτό που αφορούσε στην ALTEC και ενημερωθήκαμε πως τα προβλήματα που υπήρχαν έχουν δρομολογηθεί.

Έτσι λοιπόν και εμείς προχωράμε στην αλλαγή του poligiros.gr σε portal του Ραδιοφώνου μας με εταιρεία η οποία ανταποδοτικά ενδιαφέρεται να διαφημιστεί στο σταθμό με σκοπό να μη πληρωθεί και πάλι τίποτε.

Μέχρι στιγμής επομένως το κόστος λειτουργίας, κατασκευής, υποστήριξης κλπ για το polygyros.gr είναι μηδενικό ενώ για το poligiros.gr πέρα από τα 20 ευρώ περίπου το χρόνο που πληρώνονται για την κατοχύρωση του ονόματος η δημοτική μας επιχείρηση πληρώνει για τη φιλοξενία, αλλαγές, υποστήριξη, συντήρηση κλπ 350+ΦΠΑ ευρώ το χρόνο.

Γιώργος Διαμαντουλάκης
Υπεύθυνος Διαδικτυακής Πύλης Δήμου Πολυγύρου

Η Κερασονουρά.

Είμαστε όμως κι’ εμείς να μην είμαστε, δεν αφήνουμε άνθρωπο ακουρκουσούρευτο. Nα μην έχει κάποιος ένα κουσούρι, το παραμικρό, έστω κάτι που ένας κανονικός άνθρωπος ούτε που θα το πρόσεχε, αλλά εμείς εκεί, έχουμε άλλα αισθητήρια και ανιχνεύουμε και το ελάχιστο που μπορεί να γίνει αφορμή για πιργιέλιο και αλίμονο σε όποιον έτυχε να ξεφεύγει έστω σ’ αυτό το λίγο, το ελάχιστο από το κανονικό και κοινώς αποδεχτό, αμέσως θα βρεθεί με παρατσούκλι, με παρασούμι όπως το λέμε εκεί εις τας βορείους κλιτείς του . . . ιστορικού Χολομώντος. Και όσο για ...>>>>>>>

το ποιος θα βαφτίσει, το ποιος θα δώσει το παρασούμι, δεν μπορείς να πεις ότι είναι ένας ή δύο ούτε και η βάφτιση γίνεται σε μια συγκεκριμένη στιγμή, ξεκινάει από συζήτηση μεταξύ γνωστών και φίλων για κάποιον που δεν είναι παρών, εκθέτει κάποιος από την παρέα μια παραξενιά του, κάποιο αθέατο κουσούρι τού απόντα, κάτι που είπε κάποια στιγμή, τέλος πάντων αυτό το κάτι όμως να προκαλεί γέλιο, αλλά αποκλείονται τελείως τα εμφανή σωματικά ελαττώματα και οι αναπηρίες, απεναντίας εντοπίζονται κρυφά και αθέατα ανατομικά χαρακτηριστικά ιδίως όσα έχουν να κάνουν με κρυφά, κεκαλυμμένα μεγέθη που εξάπτουν τη φαντασία και ναι μεν δε συζητιούνται και δε περιγράφονται φανερά, αλλά μεταξύ τους στις παρέες όταν έρθει η στιγμή και τα αναφέρει κάποιος στη θέα του προσώπου που τα κουβαλάει, ή έτσι απλώς επειδή τον θυμήθηκε, τότε προκαλείται το γέλιο και μάλιστα πολλές φορές αυτό γίνεται και παρουσία του προσώπου που ακούει στο συγκεκριμένο παρασούμι, χωρίς να παρεξηγείται, αφού στα χωριά πολλοί είναι γνωστοί με το παρασούμι περισσότερο, παρά με το κανονικό τους όνομα και επώνυμο. Σε πολλές περιπτώσεις όμως μερικά παρασούμια λέγονται κι’ από κακία, υπάρχουν και τέτοιοι τι να κάνουμε και μάλιστα αυτοί οι λίγοι που υπάρχουν στα χωριά φαίνονται και ξεχωρίζουν, λίγος ο κόσμος, το κάθε τι ακούγεται και μαθαίνεται γρήγορα.. . . Συνεχίζουμε όμως και υπάρχουν και τα άλλα παρασούμια, αυτά που δίνονται σε πρόσωπα που μοιάζουν με κάποιον άλλο, γνωστό στους πολλούς, για παράδειγμα σε κάποιον ηθοποιό, και υπάρχει για παρασούμι το όνομα του ηθοποιού που έμεινε γνωστός από την παλιά ατάκα «. . κορίτσια ο . . . .» ας μην πούμε το όνομα, φίλος ο. . . ιδιοκτήτης, ή για παρασούμι κόλλησαν σε κάποιον το όνομα από το ποίημα που είπε σε σχολική γιορτή, μέχρι και το όνομα από . . . φάρμακο κουβάλησε κάποιο πρόσωπο στο χωριό μας και μάλιστα για αρκετό καιρό. . .και όποιος θυμάται κάποτε κυκλοφορούσε ένα φάρμακο δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι το έδιναν στα πουλερικά για να δυναμώνουν και το έλεγαν αστινεμ, έ λοιπόν και αυτό ακόμα το όνομα το κόλλησαν για παρασούμι σε άνθρωπο με αδύνατο παρουσιαστικό, να μην πούμε σε ποιον ή σε ποιά, αν και από τότε πέρασε μισός αιώνας. Είναι τόση και τέτοια η διάθεση για παρασούμιασμα, που και να μην υπάρχει περίπτωση να βαφτιστεί κάποιος ή κάποια με παρασούμι,(όμως περίεργο αλλά λίγα είναι τα παρασούμια των γυναικών), κάτι θα βρουν και θα πουν, κάτι συνήθως τόσο ταιριαστό που ακούγοντάς το και βλέποντας και το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται αυτό το κάτι, λες ότι αυτός ο χαρακτηρισμός, δε θα ταίριαζε για κανέναν άλλο και για να δώσουμε ένα παράδειγμα, όλοι γνωρίζουμε το κεράσι όπως είναι με το κοτσάνι, το οποίο όμως κοτσάνι είναι δυσανάλογα μακρύ σε σχέση με το κεράσι, αλλά εδώ με λίγη φαντασία το κοτσάνι, την ουρά δηλαδή του κερασιού μπορούμε να την παρομοιάσουμε με το λαιμό του ανθρώπου και το κεράσι με το κεφάλι του, οπότε κάποιον ή συνήθως κάποια που έχει μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, ας έχει χίλια άλλα χαρίσματα, κάποιος ή κάποια θα βρεθεί να πει κάτι κι’ άκουσα μια μέρα μια γειτόνισσα να λέει για μια άλλη που την παίνευαν αυτήν την άλλη, να λέει από κακία μάλλον, «έ έ. . η λέλικας. . . έχ’ έναν λιμό σα κιρασουνουρά. . . .» (είναι σαν λελέκι και έχει ένα λαιμό όπως η ουρά του κερασιού). Εδώ εντοπίζεται καθαρά, η υποφώσκουσα κακία της θειάς κι’ ας πα να λένε ότι το λέει « έτσ’ όπους τ’ν ήρτι,» εμένα μού λές; Αλλά αυτό που λέμε « όπως μας ήρτι», αυτό είναι κι’ εκείνο που στην πραγματικότητα θέλουμε να εκφράσουμε, και όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα, η κακία του ανθρώπου βγαίνει αυθόρμητα κι’ άς λέμε ότι το είπε έτσι αλλά άλλο ήθελε να πει αυτά είναι δικαιολογίες και επιχειρήματα εκ του πονηρού, υπάρχει μια κρυμμένη κακία που μόνο όποιος ξέρει απ΄ αυτά μπορεί να καταλάβει, μόνο όποιος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε χωριό τα ξέρει αυτά, λίγος ο κόσμος, γνωστοί όλοι και μακρινοί συγγενείς, έχουν να παρουσιάσουν δείγματα αγάπης και συμπαράστασης, αλλά κουβαλούν και κάτι κακίες, κάτι ζήλιες που κρυμμένες περιμένουν να φανερωθούν τότε που δεν το περιμένει κανείς, από ψευτομαρτυρίες για το τίνος είναι το χωράφι και ο άτζουρας, ποιος δικαιούται τη στενούρα ή την αστρέχα, μέχρι το «σκώψιμο» για να χαλάσει ή να σταματήσει ένα συνοικέσιο και τόσα άλλα, από το τίποτα, από κάποιο υπονοούμενο που θα μεταφερθεί από κάποιον σε λάθος ώρα, μπορεί να ξυπνήσει παλιές ιστορίες που φαινομενικά έχουν ξεχαστεί, ξύσιμο πληγών με απρόβλεπτα επακόλουθα, ένα παρασούμι σε λάθος στιγμή μπορεί να γίνει αφορμή για φασαρία, γι’ αυτό τα παρασούμια δίνονται σε ανθρώπους που τα σηκώνουν, όχι ότι οι άλλοι οι ζόρικοι μένουνε αβάφτιστοι, αλλά αυτουνών το παρασούμι το σχολιάζεις μόνο με πρόσωπα της εμπιστοσύνης και χαμηλόφωνα. . . ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, ιδίως όταν το γενικό επίπεδο είναι χαμηλό, πρέπει κανένας να φυλάγεται, δεν ξέρεις ο άλλος πώς θα το πάρει, πώς θα ερμηνεύσει μια κουβέντα, δεν ξέρεις τι κουβαλάει μέσα του, χρειάζεται προσοχή, γι’ αυτό πολλές φορές ακούς να λένε οι μεγαλύτεροι, φύγε απ’ αυτόν ή απ’ αυτούς, μη μπλέκεσαι, κάτι ξέρουν αυτοί οι μεγαλύτεροι, κάτι άκουσαν ή θυμούνται και ξέρουν, μπορεί ένα παρασούμι να γίνεται ανεκτό ακόμα και απ’ αυτόν τον ίδιο τον κάτοχο ας τον πούμε έτσι κι’ αυτό εξαρτάται από το ποιος το εκστομίζει, αλλά μπορεί να παρεξηγήσει κάποιος άλλος αυτήν την ανεκτικότητα, ένας συγγενής άς πούμε, παίρνοντας το ρόλο του προστάτη για κάποιον που δε χρειάζεται την προστασία κανενός, υπάρχουν πρόσωπα που αφορμή γυρεύουν για φασαρία, είναι τα πρόσωπα που στα χωριά για να τα χαρακτηρίσουν λένε- πρόσεχε αυτός χαλάει το γάμο-,μπορεί δηλαδή με την αναποδιά του να χαλάσει το γλέντι σ’ ένα γάμο, και αυτά βέβαια συνέβαιναν συχνά πυκνά σε παλιότερες εποχές, αλλά και τώρα τέτοια περιστατικά δεν είναι σπάνια, παλιά οι μεγαλύτεροι συγκρατούσαν όσο μπορούσαν την ορμή και την αψιάδα των μικρότερων, σήμερα ποιος να συγκρατήσει ποιόν, ακόμα και όσοι είναι ταγμένοι να μας βάλουν στον ίσιο δρόμο κοσμούν το εδώλιο του κατηγορουμένου στα ποινικά δικαστήρια, οι δρόμοι παραέγιναν ίσιοι και κανείς πια δεν περπατάει, όλοι τρέχουν, δεν μπορείς να δίνεις συμβουλές σε ανθρώπους που τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες όντας εσύ πεζός, πρέπει να προσαρμοστείς στη σημερινή πραγματικότητα, οι παροιμίες του Αισώπου και οι παραβολές έχουν μια διαχρονική αξία, αλλά χρειάζονται προσαρμογή και ο νοών νοείτω, με ευτράπελη διάθεση ξεκινήσαμε και το σοβαρέψαμε το θέμα, το χαλάσαμε το χουσμέτ’ που λέμε, δεν πειράζει όμως, κοντεύουμε στο τέλος, αλλά εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και ένα άλλο παρασούμι που δίνεται αποκλειστικά σε γυναίκες αδύνατες, ψηλές και κάπως άχαρες και βέβαια οι κινήσεις και το περπάτημα μιας ψηλής γυναίκας είναι κάπως αργές, τα μακριά χέρια και πόδια δε βολεύονται και οι κινήσεις δε συντονίζονται εύκολα κι’ ακούς να λεν «πιρπατάει σα ρόγαλους», αργά δηλαδή και άκομψα, με κινήσεις ασυντόνιστες, περπατάει όπως η αράχνη και αν η συγκεκριμένη γυναίκα μείνει σ’ αυτό το πρώτο στάδιο της παρομοίωσης και της μεταφοράς καλά, αλλιώς αν το μάθουν μερικές και τη βλέπουν συχνά κι’ όταν τη βλέπουν θυμούνται την παρομοίωση, της κόλλησε το παρασούμι και πάει, έμεινε σκέτος «ρόγαλους».
Και για να τελειώνουμε (τελικά), πρέπει να πούμε ότι όταν πηγαίναμε στο Δημοτικό Σχολείο ιδίως τα αγόρια, είχαμε όλοι, μα όλοι παρασούμια που με τον καιρό τα περισσότερα ξεχάστηκαν και τα θυμούμαστε όταν βρεθούμε καμιά φορά, μερικά έμειναν και ακούγονται μέχρι σήμερα και είναι πολύ παράξενο αυτό, ελάχιστα παρασούμια εξακολουθούν να ακούγονται ακόμα και όταν ο κάτοχός τους αποδημήσει, ιδίως όταν υπάρχουν αρκετοί με το ίδιο όνομα και επώνυμο, τι να κάνουμε γίνονται κι’ αυτά από ανάγκη βέβαια,
Ρόγαλο στο χωριό λέμε την αράχνη, αλλά το ίδιο . . .παρασούμι της δίνουν και στον Άγιο Πρόδρομο, όπως φαίνεται στο Λεξικό των ιδιωματισμών που έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο.
Βαγγέλης Μαυροδής από το Νεοχώρι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αναλάβει την ευθύνη της και να αντιμετωπίσει την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία από τις τραγικές ελλείψεις υγειονομικού – ιατρικού υλικού. Οι ασθενείς δεν μπορούν να περιμένουν πότε και αν καταφέρει η κυβέρνηση να πείσει τους προμηθευτές των νοσοκομείων να εγκαταλείψουν τα συμφέροντά τους και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει με κυβερνήσεις.
Για την παράδοση της δημόσιας Υγείας και των νοσοκομείων στο έλεος των μονοπωλίων δεν ευθύνεται ο λαός, αλλά η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που δεν διστάζουν να αξιοποιήσουν τα τραγικά αποτελέσματα προκειμένου να υποβαθμίσουν και να εμπορευματοποιήσουν ακόμα περισσότερο το δημόσιο σύστημα Υγείας.
ΑΘΗΝΑ 14/6/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τετάρτη 16/6 στον Πολύγυρο


Το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πολυγύρου «Ο Αριστοτέλης» παρουσιάζει κονσέρτο κλασσικής μουσικής σε έργα των Scarlatti, Bach, Beethoven, Chopin, Say κα. την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 στις 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
.

Πικρή πραγματικότητα...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πρόβλημα με τα κουνούπια στη Βουρβουρού!

Τι θα γίνει με τα κουνούπια στη Βουρβουρού Χαλκιδικής;
Επιτίθενται από το πρωί έως το βράδυ ανελλιπώς. Κάποτε η Νομαρχία ράντιζε στην περιοχή της λιμνοθάλασσας. Τώρα φαίνεται που η Νομαρχία είναι υπό κατάργηση, είναι και υπό διάλυση και οι υπηρεσίες της. Δε φτάνει που ο Δήμος Σιθωνίας δεν έχει καθαρίσει ακόμα τις ακτές από τα σκουπίδια που ξέβρασε όλο το χειμώνα η θάλασσα, τώρα έχουμε και την επέλαση των κουνουπιών. Με αυτή την αντιμετώπιση από τις αρχές βλέπουμε πολύ σύντομα τη Βουρβουρού να σβήνει από τον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. Οι επαγγελματίες της περιοχής τι κάνουν γι αυτό; Προσωπικά θα το σκεφτούμε πολύ αν θα ξαναπεράσουμε εκεί άλλο ένα εφιαλτικό Σαββατοκύριακο. Κρίμα ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Χαλκιδικής να αντιμετωπίζεται με τόση αδιαφορία.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Την Πέμπτη οι απαντήσεις του Νομάρχη Χαλκιδικής.

Αγαπητοί φίλοι της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ, η διαδικασία υποβολής ερωτήσεων προς το Νομάρχη Χαλκιδικής ολοκληρώθηκε.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!
Σε επικοινωνία που είχε το γραφείο του Νομάρχη με τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ μας ενημέρωσε ότι λόγω υποχρεώσεών του στη Αθήνα οι απαντήσεις στις ερωτήσεις θα μας αποσταλούν την Πέμπτη, 17/6/2010, οπότε και θα αναρτηθούν στο blog της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ.