Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Κρίσιμες ώρες στο Συνέδριο, για την ενότητα του ΣΥΝ…

Η απόφαση της Ανανεωτικής Πτέρυγας να αποχωρήσει από το συνέδριο και κατά συνέπεια να μην πάρει μέρος στις ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου και νέας κεντρικής επιτροπής που θα γίνουν αύριο (…αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση που διατύπωσε χθες ο κ. Φώτης Κουβέλης για απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτό δεν περιληφθεί στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου, που αναμένεται να εγκριθεί αργά απόψε…), «δραματοποιεί» ιδιαίτερα την κατάσταση στο ΣΥΝ.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα και το Φώτη Κουβέλη, να κάνουν «ένα βήμα μπροστά στη σύνθεση και ένα βήμα πίσω στην αδιαλλαξία», ώστε να αποφευχθεί η διάσπαση του Συνασπισμού.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ«Μαύρη» γιορτή για το περιβάλλον…

Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος σήμερα και ο πλανήτης τη γιόρτασε …δεόντως (!!!), παρακολουθώντας ανήμπορος να αντιδράσει, την τεράστια καταστροφή στο οικοσύστημα, που προκάλεσε η BP και εξακολουθεί να συντελείται εδώ και 50 μέρες στον Κόλπο του Μεξικού. …Η «χειρότερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ» όπως χαρακτηρίστηκε, αφού η πετρελαιοκηλίδα εξαπλώθηκε σε τέσσερις πολιτείες (Λουιζιάνα, Μισισιπή, Αλαμπάμα και Φλόριντα) αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από το σημείο όπου εξερράγη και βυθίστηκε η εξέδρα παρασύροντας στο θάνατο 11 εργαζόμενους…
Κι έτσι όπως πάμε, την ερχόμενη Τρίτη, στις 8 Ιουνίου, που γιορτάζεται η «Παγκόσμια μέρα των Ωκεανών» και επειδή μερικές φάλαινες, επιμένουν να …ζουν ακόμη, να δούμε ποια …πολυεθνική θα αναλάβει να …καθαρίσει την υπόθεση…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ


Ποιος είναι αυτός ο μπάρμπας, με το …«σκαθάρι»;

Μπορείτε να φανταστείτε, ποιος είναι ο συμπαθητικός …μπαρμπούλης, της φωτογραφίας,
που οδηγάει αυτό το πράσινο VW «σκαθάρι», μοντέλο του 1987;
Μήπως σας θυμίζει κάποιον ταλαιπωρημένο …συνταξιούχο του ΟΓΑ, από τα χωριά μας;

Αν ναι, κάνετε μεγάλο λάθος… ……>>>>>>

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ


Είναι Αρχηγός Κράτους !!!
Πρόκειται για τον Χοσέ Μουχίκα, νεοεκλεγμένο Πρόεδρο της Ουρουγουάης !!! (είναι αρχηγός του κράτους όσο και της κυβέρνησης, στο πολύμορφο πολυκομματικό σύστημα της μικρής αυτής χώρας, των 3,5 εκ. κατοίκων).
Σαν αρχηγός της Συμμαχίας «Διευρυμένο Μέτωπο», κέρδισε τις εκλογές του 2009 με ποσοστό 48 %.

Ή είναι η προσωποποίηση του «σεμνά και ταπεινά» ή η Siemens δεν έφτασε ακόμη στην Ουρουγουάη !!!


Λάθος ενέργεια του Σεβασμιότατου Κασσανδρείας κ. Νικόδημου.

Τελικά ο Σεβασμιότατος Κασσανδρείας κ. Νικόδημος "πειθάρχησε" στην παραίνεση του παπά της Θεσσαλονίκης 'Ανθιμου και τιμώρησε τον Παπα-Χρήστο, το γνωστό φίλαθλο του ΠΑΟΚ.
Δείτε το δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης.
-Σεβασμιότατε Κασσανδρείας κ. Νικόδημε, πίστη μας είναι ότι πρόκειται για ΛΑΘΟΣ σας, δυστυχώς παρασυρθήκατε από τον παπά της Θεσσαλονίκης Άνθιμο!
-Αλήθεια γιατί δεν επιτρέπεται σε έναν ιερέα να πηγαίνει στο γήπεδο; Η Εκκλησία πρέπει να βρίσκεται παντού, και στο γήπεδο!
Σεβασμιότατε, δεν σας θέλουμε ακόλουθο του Άνθιμου, σας θέλουμε Πνευματικό Ηγέτη μας με ανοιχτούς ορίζοντες, δίπλα στον κάθε μορφής απλό κόσμο, η μέχρι τώρα πορεία σας, στο Πνευματικό σας έργο, δε συνάδει μ' αυτήν την απόφασή σας!

Εργαζόμενος στην μετά 2010 εποχή!


Διαμαρτυρία για το περιβάλλον

Εκατοντάδες γυμνοί ποδηλάτες βρέθηκαν χθες το απόγευμα (4/6/10) στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαδηλώνοντας κατά της ρύπανσης και κατά της καταστροφής του πλανήτη από τον άνθρωπο!
Η διαμαρτυρία αυτής της μορφής έγινε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πέρυσι.
Δείτε στη συνέχεια σχετικό βίντεο. ...>>>>>>>


Ζητούν εξηγήσεις από τον Τσοχατζόπουλο για το σπίτι στην Ακρόπολη

Εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα με την πολυτελή κατοικία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου στην Ακρόπολη, καθώς η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ καλεί τώρα τον κ. Τσοχατζόπουλο να δώσει εξηγήσεις για την διαδικασία πώλησης του σπιτιού από εταιρία off shore στη σύζυγό του. Εκτός από το ΠΑΣΟΚ, έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου διενεργεί μέσω ορκωτού λογιστή και η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής.
Επί 2 ώρες τα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας ...>>>>>>>

του ΠΑΣΟΚ πέρναγαν την Παρασκευή από «κόσκινο» τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιχειρώντας να φωτίσουν το πως ο πρώην υπουργός απέκτησε την κατοικία επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου έναντι τιμήματος 1 εκατομμυρίου ευρώ από off shore εταιρία. Από το «μικροσκόπιο» της Επιτροπής πέρασαν και τα δημοσιεύματα, που αναφέρονται στην υπόθεση της επίμαχης αγοραπωλησίας 3 ημέρες πριν αλλάξει ο νόμος, που πενταπλασιάζει την φορολογία απόκτησης ακινήτων από off shore εταιρείες.

Τα μέλη του οργάνου έκριναν, ότι τα στοιχεία δεν επαρκούν και αποφασίστηκε να κληθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος την ερχόμενη εβδομάδα, για να δώσει διευκρινήσεις.

Τα ραντεβού Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη

Εξακόσιες είκοσι επαφές και συναντήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα και μέλη των οικογενειών τους καταγράφονται στο διαβόητο ημερολόγιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Ηellas. Από αυτές το 60%, δηλαδή οι 356, αφορούν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Η σπουδή με την οποία κρατούσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου, κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, το γνωστό ημερολόγιο, όπου αναφερόταν ακόμη και κάθε εισερχόμενο ή εξερχόμενο ...>>>>>>>

τηλεφώνημα, ραντεβού, επισήμανση, υπόμνηση κ.λπ. με ονομαστική αναφορά, βοήθησε τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να συγκεντρώσουν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ετσι, σύμφωνα με την επεξεργασία που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Β. Κεγκέρογλου, προκύπτει «η προνομιακή σχέση της εταιρείας Siemens Ηellas ή του διευθύνοντος συμβούλουή εν πάση περιπτώσει των διευθυντικών και ηγετικών στελεχών τηςμε την οικογένεια Μητσοτάκη σε κοινωνικό ή άλλο επίπεδο, που καταγράφεται σε συναντήσεις και επαφές από το 1999 μέχρι το 2007» όπως δήλωσε. Οι συναντήσεις γίνονταν εντός ή εκτός εταιρείας, ενώ οι επαφές ήταν είτε τηλεφωνικές είτε μέσω μηνυμάτων ή μέσω τρίτων κ.λπ. Εκτός των επαφών του κ. Κ. Μητσοτάκη και των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς του με τον κ. Χριστοφοράκο υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί που έχουν καταγραφεί στο ημερολόγιο:

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας για 10 συναντήσεις και 45 επαφές.

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης για 17 συναντήσεις και 30 επαφές (οι οποίες αρχίζουν το 2004, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες).

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης έχει από το 2000 μία συνάντηση.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπης είχε συνολικά 35 επαφές.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου είχε 27 επαφές συνολικά.

Ο κ. Γ. Σουφλιάς είχε τις λιγότερες επαφές.

Ο κ. Αδ. Ρεγκούζας είχε επίσης επαφές με τον Μ. Χριστοφοράκο. Ελάχιστες από το 2001, αλλά από το 2005 και μετά πάρα πολλές.

Ο κ. Ευ. Αντώναρος καταγράφεται για επαφές σε σχέση με ονομαστικές εορτές, ανταλλαγές ευχών κ.λπ.- Πολλές καταγραφές υπάρχουν επίσης για τους πρώην υπουργούς κκ. Αν. Μαντέλη και Χρ. Βερελή.
TO BHMA