Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Απαντήσεις του Βουλευτή Χαλκιδικής Ν.Δ. Γιώργου Βαγιωνά στα ερωτήματα των αναγνωστών της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ

Αγαπητό Respentza.blogspot,
Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σε συγχαρώ για αυτήν την πρωτοβουλία σου να ανοίξεις ένα αληθινό και απροσχημάτιστο forum ειλικρινούς διαλόγου με τους πολίτες της Χαλκιδικής μας. Με τον τρόπο αυτό έδειξες και απέδειξες εμπράκτως ότι τα blogs και οι νέες μορφές διαδικτυακής επικοινωνίας μπορούν να έχουν μία σημαντική συμβολή αναλαμβάνοντας έναν ουσιαστικό ρόλο στη σύγχρονη Δημοκρατίας μας. Έναν ρόλο δημόσιου ελέγχου στον οποίον οι πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο εκφράζοντας άμεσα, αδιαμεσολάβητα και ενεργά τις απόψεις τους και θέτοντας τα ερωτήματά τους. Υποχρέωση κάθε πολιτικού είναι να μη φοβάται να λογοδοτεί δημόσια και να δίνει ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις. Σε αυτή την ανοιχτή δημόσια συζήτηση, λοιπόν, συμμετέχω κι εγώ με την ελπίδα ότι κάλυψα όσο το δυνατόν περισσότερο με τις απαντήσεις μου όλους τους αναγνώστες σου που ζήτησαν την τοποθέτησή μου σε συγκεκριμένα ζητήματα. Να ευχαριστήσω και το blog σου αλλά κυρίους όλους όσους μπήκαν στον κόπο να συμμετέχουν με τις ερωτήσεις τους σε αυτήν την διαδικτυακή συνάντησή μας.
Φιλικά, Γιώργος Βαγιωνάς
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Εκτιμούμε την θετική στάση, του κ. Βαγιωνά, και τον ευχαριστούμε για τις απαντήσεις στα ερωτήματα των αναγνωστών.
Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης τις ερωτήσεις των αναγνωστών, όπως ακριβώς διατυπώθηκαν στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, και τις απαντήσεις του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γιώργου Βαγιωνά. ...>>>>>>>

45 σχόλια:
Ανώνυμος είπε...
Ο Α. Σαμαράς, λέει ότι «δεν θα απολογείται για την Κυβέρνηση της ΝΔ» και καλύπτει τον Κ. Καραμανλή (που κυβερνούσε μέχρι πριν 8 μήνες). Από την άλλη, καλεί τον Κ. Σημίτη στην εξεταστική για θέματα της κυβέρνησής του, πριν 6 ή 10 χρόνια… Πως στέκει λογικά (και πολιτικά αυτό;) 29 Μαΐου 2010 9:23 π.μ.

ΑΠ: Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς δεν καλύπτει κανέναν. Πολύ περισσότερο έναν πρώην πρωθυπουργό όπως ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ούτε ζήτησε ποτέ, ούτε έχει ανάγκη κανενός είδους πολιτική κάλυψη από κανέναν. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής ξέρει και ποια είναι τα σφάλματα της πολιτικής που ακολούθησε- και έχει αναλάβει κατ επανάληψη την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί- όπως ξέρει και πώς να υπερασπιστεί το έργο που έκανε για τη χώρα τα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησής του. Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του πήρε στα χέρια του τη ΝΔ σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, και θα κριθεί και ο ίδιος εκ του αποτελέσματος. Σε ότι αφορά τον κ. Σημίτη, ξεχνάτε μάλλον ότι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοράκος ήταν αυτός που πρώτος ζήτησε να κληθεί ο κ. Σημίτης να καταθέσει, εάν το θέλει ,ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί, που μετά τον κ. Γρηγοράκο, πήραν τη σκυτάλη αφήνοντας αιχμές και υπονοούμε ότι ο κ. Σημίτης πρέπει να κληθεί σε απολογία για τα όσα έκαναν οι στενοί του συνεργάτες επί διακυβέρνησής του. Ή κάνω λάθος; Αν θέλετε τη δική μου άποψη, θα σας έλεγα ότι διαφωνώ κάθετα με τους όρους διαπόμπευσης που έχουν στηθεί εναντίον και των δύο τέως πρωθυπουργών της χώρας μας, που είναι περισσότερο όροι φθηνού εντυπωσιασμού και λιγότερο ουσιαστικής πολιτικής διαχείρισης των κρίσιμων περιστάσεων. Αυτό που λέω είναι το ίδιο που έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ότι «έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στα δικαστήρια, το στέλνει σπίτι του ο λαός». Καταλαβαίνω την οργή του κόσμου για όσους «τα άρπαξαν» και πρέπει να τιμωρηθούν. Αλλά δεν πιστεύω ούτε ότι «τα άρπαξε» ούτε ότι χρηματίστηκε ποτέ ούτε ο κ. Σημίτης ούτε ο κ. Καραμανλής. Το να αποπειράται σήμερα είκοσι χρόνια μετά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει αποτυχημένες και επικίνδυνες «συνταγές» ειδικών δικαστηρίων θα είναι, νομίζω, οδυνηρό λάθος για την πολιτική σταθερότητα του τόπου.

Ανώνυμος είπε...
ΚΥΡΙΕ ΒΑΓΙΩΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ 7 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝΕ ΤΑ ΑΠΛΗΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ; 29 Μαΐου 2010 9:40 π.μ.

ΑΠ: Αγαπητέ φίλε/η, επανέρχεστε σε ένα ζήτημα που έγινε πριν ένα χρόνο και για το οποίο είχαν δοθεί όλες οι απαραίτητες και επαρκείς εξηγήσεις. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποια «συγκάλυψη σκανδάλων» μιλάτε, αφού αν υπονοείτε ως σκάνδαλα της ΝΔ την υπόθεση Siemens- που μέχρι στιγμής εμπλέκονται μόνο πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ή την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, πρέπει να σας πω ότι και στις δύο περιπτώσεις κανένας φάκελος δεν έκλεισε και καμία υπόθεση δε συγκαλύφθηκε. Όπως είδατε η Βουλή μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές έχει τα δύο θέματα μαζί με άλλα στις πρώτες σειρές της ημερήσιας διάταξης. Από κει και πέρα νομίζω ότι είναι και ολίγον τι αποπροσανατολιστικό να μιλάτε για το τι έγινε ένα χρόνο πριν, και για μία πράξη- δηλαδή το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής- που παγίως και διαχρονικά γίνεται όταν επίκειται η διενέργεια των ευρωεκλογών, όπως έτυχε πέρυσι. Τέλος, σε ότι αφορά τα «άπλυτα», από αυτά βλέπουμε να έχει πολλά το ΠΑΣΟΚ ειδικά σε σχέση με το σκάνδαλο Siemens και τα μαύρα χρήματα που δικά του στελέχη ομολογούν ότι πήραν στα χέρια τους.

Ανώνυμος είπε...
Κ. Βαγιωνά, ο κ. Σαμαράς είπε κάποτε: ο κ. Καραμανλής προσέφερε πολλά στην Πατρίδα, συμμερίζεστε την γνώμη του Αρχηγού σας; Και πως εξηγείτε το ξήλωμα από Σαμαρά, Ροσόπουλου και Βουλγαράκη ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος Καραμανλή και άμεσα συνδεδεμένων με την τύχη του ιδίου {βλ. δηλώσεις στήριξης στην Δ.Ε.Θεσ.}! 29 Μαΐου 2010 10:08 π.μ.

ΑΠ: Οι κ. Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης και πολλοί άλλοι που έριξαν «σκιές» πάνω από το ηθικό ανάστημα της παράταξης ξηλώθηκαν πρώτα από τον ίδιο τον Καραμανλή. Ξεχνάτε, ίσως, ότι αυτοί που προαναφέρατε και πολλοί άλλοι «κόπηκαν» προεκλογικά από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ με απόφαση του πρώην Προέδρου της. Κοιτάξτε να δείτε. Κάθε πρωθυπουργός έχει γύρω του και ανθρώπους που στην πορεία του χρόνου διαπιστώνονται «σκάρτοι». Τέτοιους είχε και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σημίτης και στο μέλλον ίσως αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων και άνθρωποι του σημερινού πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου. Άλλο αυτό όμως, και άλλο να ακυρώνουμε συλλήβδην ως πολιτική προσωπικότητα έναν πρώην Πρωθυπουργό, είτε αυτός είναι ο κ. Καραμανλής είτε ο κ. Σημίτης είτε ο οποιοσδήποτε άλλος. Ο κ. Σαμαράς είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο κ. Καραμανλής προσέφερε πολλά στην πατρίδα. Και ναι, συμφωνώ με αυτό γιατί αυτή είναι η αλήθεια, παρά τα χονδροειδή λάθη που έγιναν και τις παραλείψεις που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός της χώρας. Ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ με τον αποκλεισμό όλων αυτών που ζημίωσαν την παράταξη είναι συνεπής στην αρχή που είχε επιβάλλει-έστω και καθυστερημένα- πρώτος ο κ. Καραμανλής προεκλογικά, ότι δηλαδή δεν έχουν καμία θέση στη ΝΔ όσοι πλήγωσαν τη ψυχή και το ηθικό πλεονέκτημα της Νεοδημοκράτισας και του Νεοδημοκράτη.

Ανώνυμος είπε...
simfonite na katathesi kai o karamanlis stis eksetastikes; 29 Μαΐου 2010 10:20 π.μ.

ΑΠ: Διαφωνώ με κάθε λογική που θέλει τον διασυρμό μίας πολιτικής προσωπικότητας είτε αυτή λέγεται Καραμανλής είτε Σημίτης στο όνομα ενός λαϊκίστικου εντυπωσιαμού. Είπα και πριν, τους πρωθυπουργούς δεν τους σέρνεις στα δικαστήρια. Αν, στο μέλλον, υπάρχει πραγματική ανάγκη να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις γιατί αυτό θα έριχνε φως στη διερεύνηση κάποιων πραγμάτων, τότε, ναι, να τους το ζητηθεί. Προς το παρόν δεν βλέπω το λόγο για κάτι τέτοιο. Και μη νομίζεται ότι αυτό το λέω ιδιοτελώς, για να υπερασπιστώ τον Καραμανλή. Γιατί την ίδια άποψη έχω- όπως σας είπα- και για το πολιτικό ανάστημα του κ. Σημίτη και αδυνατώ να κατανοήσω την «ανθρωποφαγία» από βουλευτές του δικού του κόμματος που επιζητούν εμμέσως πλην σαφώς το διασυρμό του.

Ανώνυμος είπε...
Κύριε Βαγιωνα με πρωτουβουλια της κυβέρνησης Παπανδρέου ψάχνονται ΟΛΑ και γνωστοποιούντε ΟΛΑ. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εκανε το πάν για να αποφυγει την πλήρη και ουσιαστική διερευνηση των σκανδάλων (ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΖΗΜΕΝΣ, ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ κ.τ.λπ.....) με κλείσιμο της βουλής και χειραγωγηση της δικαιοσυνης ..βλεπε ΣΑΝΙΔΑΣ κ.α.συμφωνείτε με την δήλωση ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ //..Να ματώσουμε ολοι να βγουν ολα τα σκανδαλα...//; 29 Μαΐου 2010 10:40 π.μ.

ΑΠ: Συμφωνώ και επαυξάνω σε αυτό που λέει ο κ. Παπανδρέου και με το οποίο συνηγορεί ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ. Δε θα υπεισέλθω στις εικασίες που κάνετε περί χειραγώγησης της δικαιοσύνης σε σχέση με τον κ. Σανιδά ούτε για το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, για το οποίο απάντησα παραπάνω. Παρ’ όλα αυτά οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η δήλωση του κ. Παπανδρέου πρέπει να είχε περισσότερο ως αποδέκτες τα στελέχη και το εσωτερικό του δικού του κόμματος. Γιατί είναι πραγματικά οδυνηρό για το ΠΑΣΟΚ να αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα νέα στοιχεία, μαρτυρίες και ομολογίες –σοκ για τις μίζες που πήγαν κι ήρθαν στα ταμεία του και στις τσέπες πρώην κορυφαίων υπουργών του. Θέλω να ελπίζω ότι αυτός ο «ίστρος» του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του να βγουν όλα τα σκάνδαλα στο φως, δεν συνοδεύεται και από την αγωνιώδη προσπάθειά τους να στήσουν ένα μηχανισμό παραπληροφόρησης και λάσπης βαφτίζοντας πρώην υπουργούς της ΝΔ ως… επιπλοποιούς. Αν η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην αποκάλυψη της αλήθειας, θα όφειλε να επιδεικνύει μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Διαφορετικά κινδυνεύει με γελοιοποίηση κάθε προσπάθεια διερεύνησης ενός σκανδάλου με πρωτόγνωρες πολιτικές προεκτάσεις, όπως αυτό της Siemens.

Ανώνυμος είπε...
Κυριε βουλευτη, Κατατιθεται στη Βουλη απο το ΚΚΕ προταση νομου σχετικη με το συνταξιοδοτικο των βουλευτων: οι Βουλευτες, δημαρχοι, Νομαρχες κλπ να συνταξιοδοτουνται με μια μονο συνταξη, η οποια θα προερχεται αποκλειστικα και μονο απο το φορεα στον οποιο ηταν ασφαλισμενοι πριν γινουν Βουλευτες. Τι θεση θα παρετε στη Βουλη; 29 Μαΐου 2010 10:55 π.μ.

ΑΠ: Θέλω να σας ενημερώσω ότι την άποψη αυτή την έχω καταθέσει δημόσια ουκ ολίγες φορές και μάλιστα πολύ προτού χρειαστεί να το πει το ΚΚΕ. Η πάγια θέση μου όλα αυτά τα χρόνια, και πριν και αφότου μπήκα στην πολιτική, ήταν και είναι ότι ο βουλευτής πρέπει να παίρνει μία και μόνο σύνταξη, από έναν και μόνο ασφαλιστικό φορέα. Αυτό που λέω είναι ξεκάθαρο, δεν χωράει παρερμηνείες και συμφωνώ ότι το καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα με τους πολιτικούς να παίρνουν δύο και τρεις συντάξεις είναι πρόκληση για το μέσο μισθωτό και συνταξιούχο.

Ανώνυμος είπε...
Κύριε Βουλευτά, σε περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη, τι θα πράξετε? θα την ακολουθήσετε? 29 Μαΐου 2010 11:13 π.μ.

ΑΠ: Δεν γνωρίζω να έχει ανακοινώσει η κυρία Μπακογιάννη τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα και δεν ξέρω αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω εσείς που με ρωτάτε. Σε ότι με αφορά μπορώ να σας πω ότι πρώτο μέλημα δικό μου αυτή τη στιγμή αλλά και όλων των στελεχών της ΝΔ είναι να σηκώσουμε και πάλι ψηλά το ηθικό ανάστημα της παράταξής μας, να φέρουμε ξανά κοντά μας την κοινωνία, να εκφέρουμε στους πολίτες έναν πολιτικό λόγο σύγχρονο, ελκυστικό και με περιεχόμενο.

Ανώνυμος είπε...
Ποιος είναι ο λόγος που όλα τα κόμματα συμφώνησαν στη διατήρηση των δύο επιπλέον μισθών των υπαλλήλων της βουλής ,παρόλο που δημόσια χαρακτηρίστηκαν επιδόματα, αλλά παραμένουν προκλητικά υψηλοί για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους; 29 Μαΐου 2010
11:55 π.μ.

ΑΠ: Εγώ δεν έχω μάθει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Η αλήθεια είναι ότι αν το κράτος ήταν τίμιο θα έπρεπε να είχε κοψει ειδικά προνόμια, όπως οι δύο μισθοί που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλης, που επιτείνουν τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των εργαζομένων στο δημόσιο. Ωστόσο εδώ η αλήθεια είναι σαν το νόμισμα, έχει δύο όψεις. Η πρώτη είναι αυτή που μόλις σας είπα. Η δεύτερη είναι ότι οι υπάλληλοι της Βουλής εργάζονται πραγματικές και όχι πλασματικές ώρες, δηλαδή πολύ συχνά καθ όλη τη διάρκεια του μήνα απαιτείται να εργαστούν νυχθημερόν υποβοηθώντας το έργο των επιτροπών. Ο 15ος και 16ος μισθός λειτουργούν ως επιδόματα μέσα στα οποία ενσωματώνεται η αποζημίωση των υπαλλήλων της Βουλής για αυτές τις υπερωριακές ώρες απασχόλησής τους. Μέχρι σήμερα αυτό είναι το ισχύον καθεστώς. Αν με ρωτάτε αν συμφωνώ με αυτό, θα σας έλεγα πώς όχι και ότι θα προτιμούσα ο κάθε υπάλληλος της Βουλής να πληρώνεται extra όσες ακριβώς ώρες υπερωριών καταγράφει αντί να δίνονται κάθε χρόνο δύο επιπλεόν μισθοί. Αν θέλαμε να μιλάμε για εργασιακή και μισθολογική ισότητα σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, τότε έτσι θα έπρεπε να ήταν τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...
Τί μπορεί να ρωτήσει ένας σπουδασμένος και ρομαντικός νέος προς έναν πολιτικό που εστερνίζεται μία πολιτική που εξακολουθεί να τοποθετεί το "κέρδος" πάνω από τον ανθρωπο? Κύριε βουλευτή θα επιτρέπατε ποτέ τους νέους να σχεδιάσουν το μέλλον τους ή προτιμάτε να φτιάξετε ένα μέλλον στα δικά σας μέτρα, παρόλο που μέχρι τότε ίσως εσείς (οι υπερήλικες πολιτικοι) δε θα είστε εν ζωη να δείτε τα αποτελέσματα των πράξεων σας??? 29 Μαΐου 2010 12:16 μ.μ.

ΑΠ: Δε σας αποδίδω κακεντρέχεια αλλά μάλλον άγνοια για την προσωπική μου κοσμοθεωρία, την πολιτική μου φιλοσοφία και τα δείγματα που έχω δώσει σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου μέχρι σήμερα. Ουδέποτε υπηρέτησα μονομερώς το κέρδος, ξεχνώντας δίπλα μου το συνάνθρωπο. Και αυτό σας το λέω με το χέρι στην καρδιά. Ποτέ δεν πίστεψα ότι το κέρδος είναι πάνω απ’ όλα και – δη- πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Αλλά και ποτέ δεν δαιμονοποίησα το κέρδος. Και ξέρετε, το κέρδος δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι πολλές φορές ψυχικό, συναισθηματικό και έχει να κάνει με τη βελτίωσή της προσωπικότητά σου. Αν είστε νέος άνθρωπος θα είχα πολλά πράγματα να σας πω και να συμβουλεύσω, να σας μεταδώσω τις εμπειρίες που πήρα μέσα από τα μαθήματα που μου έδωσε η ζωή. Αν με ρωτήσετε ποιο από αυτά είναι το πιο σημαντικό; Να παλεύω για όλα όσα πιστεύω, και αυτό είναι που πρέπει να κάνει κάθε νέος και νέα. Το μέλλον το χτίζουμε μόνοι μας καθημερινά με αγώνα αλλά και μεράκι για τη ζωή. Γι’ αυτό θα σας συμβούλευα την πίκρα που κατανοώ ότι μπορεί να νιώθετε για τα όσα επωμίζεται η νεότερη γενιά εξαιτίας λαθών της προηγούμενης, μην αφήσετε ποτέ να σας πνίξει. Και τελικά να σας καταπιεί. Κάντε την δημιουργία και αποδείξτε ότι η ζωή δεν είναι αποτελέσματα των πράξεων άλλων, αλλά είναι η διαδρομή της επιτυχίας που μας οδηγούν οι δικές μας επιλογές. Δεχτείτε αυτό που σας λέω, ούτε ως «κακός» πολιτικός ούτε ως «δαιμονοποιημένος» επιχειρηματίας, αλλά σαν άνθρωπος που έχει «ψηθεί» στις δυσκολίες της ζωής, τις οποίες- πιστέψτε με- έχω ζήσει από πρώτο χέρι όταν ήμουν κι εγώ νέος προσπαθώντας να ανεβώ τα σκαλοπάτια της προσωπικής επιτυχίας και κοινωνικής επιβίωσης.

nikos είπε...
Ποια είναι η ετήσια επιχορηγεία από τα δημοσιά ασφαλίστηκα ταμεία ..στην επιχείρηση που διατηρεί ..πως σχετίζεται αυτό με τον φιλελευθερισμό που υποτίθεται πρεσβεβη. μήπως είναι κρυφόκομμουνιστής 29 Μαΐου 2010 12:49 μ.μ.

ΑΠ: Σας ευχαριστώ για το ερώτημά σας γιατί μου δίνει την ευκαιρία να πω δημόσια για ακόμα μία φορά- και να προκαλέσω όποιον θέλει να με διαψεύσει σε αυτό- ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ επιχορήγηση από τα ασφαλιστικά ταμεία του δημοσίου ούτε για το Κέντρο Αποκατάστασης «Η Αναγέννηση» ούτε για τη Νεφρολογική Κλινική στη Θεσσαλονίκη. Όλα τα υπόλοιπα αντίστοιχα Ιατρικά Κέντρα μπορεί να πήραν- και πράγματι έλαβαν- τέτοιες επιχορηγήσεις, ο Βαγιωνάςκαι η οικογένεια του δεν πήρε ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Και αυτό το επαναλαμβάνω γιατί θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, που ανέπτυξα και πριν και μετά την ενασχόλησή μου με την πολιτική, στηρίχθηκε σε δικές μου δυνάμεις ενώ ουδέποτε εκμεταλλεύτηκα αυτήν την πολιτική μου ιδιότητα για να ευνοηθώ οικονομικά ή επιχειρηματικά. Αφήστε λοιπόν κατά μέρους χαρακτηρισμούς του τύπου κρυφοκομμουνιστής ή φιλελεύθερος, και σας καλώ όχι να με επιβραβεύσετε αλλά τουλάχιστον να εκτιμήσετε το γεγονός ότι κανείς δεν έχει να μου προσάψει το παραμικρό σε τέτοιους είδους ζητήματα, που για μένα είναι ηθικής τάξης και είναι υπεράνω όλων.

Ανώνυμος είπε...
ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΟΡΙΣΜΑ -ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗ ΑΜΟΙΒΟΝΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ. 29 Μαΐου 2010 12:57 μ.μ.

ΑΠ: Συμφωνώ να μην αμοίβονται γιατί αυτό συμβαίνει. Αγαπητέ φίλε/η δυστυχώς μέσα στον καταιγισμό παραπληροφόρησης και εύκολου εντυπωσιασμού που δέχεται η κοινή γνώμη τους τελευταίους μήνες ακούγονται πολλές ανακρίβειες, οι οποίες είναι και παραπλανητικές αλλά και επικίνδυνες για τη δημοκρατία και το πολιτικό μας σύστημα. Μία από αυτές τις ανακρίβεις είναι και αυτή που αναπαράγετε με το ερώτημά σας, αφού είμαι βέβαιος ότι θα έχετε μπερδευτεί με τις κοινές επιτροπές στις οποίες μετέχουν οι βουλευτές, και για τη συμμετοχή τους αυτή προβλέπεται κάποιο επιπλέον ποσό στη βουλευτική τους αποζημίωση. Είναι άλλες όμως αυτές οι κοινές επιτροπές με συνεδριάσεις μέσα στην εβδομάδα, και άλλες οι εξεταστικές επιτροπές οι οποίες διενεργούνται κατ’ εξαίρεση και σε υποθέσεις που χρήζουν διερεύνησης. Στις εξεταστικές αυτές επιτροπές οι βουλευτές που τις απαρτίζουν από όλα τα κόμματα ΔΕΝ πληρώνονται. Και αυτό διότι - ακριβώς όπως είπατε- «είναι μέσα στα καθήκοντά τους να ασκούν έλεγχο». Συνεπώς οι μετέχοντες στις εξεταστικές επιτροπές βουλευτές δεν αυξάνουν ούτε κατά ένα ευρώ το ποσό της μηνιαίας βουλευτικής τους αποζημίωσης.

Ανώνυμος είπε...
Η Νέα Δημοκρατία πάει από το κακό στο χειρότερο. Π.χ. ένας και μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της ΝΟΔΕ της Κυριακής για τον οποίο λέγεται οτι εκκρεμούν ποινικές υποθέσεις. Ποια η άποψή σας? Υπάρχει επιστροφή από τον κατήφορο? 29 Μαΐου 2010 1:40 μ.μ.

ΑΠ: Δε γνωρίζω την περίπτωση στην οποία αναφέρεστε και θα σας ζητούσα αν έχετε το παραμικρό στοιχείο γι αυτό που λέτε, να το καταθέσετε. Αυτό που ξέρω είναι ότι από τους τρεις υποψηφίους για την Προεδρία της ΝΟΔΕ, οι δύο απέσυραν τελικά την υποψηφιότητά τους με αποτέλεσμα να παραμείνει ένας και μόνο υποψήφιος. Θεωρώ, πάντως, πως πρέπει ό,τι λέμε και ισχυριζόμαστε να είναι τεκμηριωμένο με στοιχεία, τα οποία αν τελικά υπάρχουν, προσωπικά τα αγνοώ.

ο αλλος είπε...
σχετικα με την αποπληρωμη των οφειλων των νοσοκομειων,εχετε καποια αλλη προταση; 29 Μαΐου 2010 2:07 μ.μ.

ΑΠ: Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για να περιοριστεί αυτή η καταλήστευση που γίνεται με χρήματα του ελληνικού λαού σε όλα σχεδόν τα δημόσια νοσοκομεία. Η λύση αυτή απαιτεί επίμονη και ισχυρή πολιτική βούληση, την οποία ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ επέδειξε με τη συνέπεια που έπρεπε αλλά ούτε και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει ικανή να κλείσει αυτήν την πληγή που επί χρόνια αιμοραγγεί. Επιβάλλεται άμεσα να καθιερωθεί θεσμός ανοιχτών και πανελλαδικών διαγωνισμών με χρονικό ορίζοντα 2ετίας, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις προμήθειας ακριβού υγειονομικού υλικού και με προϋπόθεση η τελική τιμή προσφοράς να μην είναι πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε. Αντ’ αυτού σήμερα ισχύει το παράδοξο κάθε νοσοκομείο να κυρήσσει το δικό του διαγωνισμό και αυτό επιτρέπει στα «πυράγχας» του ΕΣΥ να κολυμπούν και να κατατρώγουν ανενόχλητα τα δημόσια κονδύλια. Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση ζητάει από τον ελληνικό λαό θυσίες για είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο μηχανισμό στήριξης, το Υπουργείο Υγείας είναι ανήμπορο να κλείσει τις «μαύρες τρύπες» των δημόσιων νοσοκομείων που καταπίνουν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς πρακτικό και ποιοτικό αντίκρυσμα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας. Επιτέλους, πρέπει να μπει κάποτε ένα τέλος σε αυτό το κωμικοτραγικό έργο που εκτυλίσσεται τόσα χρόνια στο ΕΣΥ.

Ανώνυμος είπε...
pios ftaiei poy h nea dhmokratia se ola ta teleytea galop den ksepernaei to 16% kai para ta metra to pasok eine proto koma; 29 Μαΐου 2010 2:20 μ.μ.

ΑΠ: Τούτη τη στιγμή δεν προέχει η προσωποποίηση και η απόδωση ευθυνών. Οι ευθύνες αποδώθηκαν σε πρόσωπα, πολιτικές και πρακτικές στις εθνικές εκλογές και η αυτοκριτική έχει γίνει. Αυτό που από δω και μπρος έχει σημασία είναι αυτή η παράταξη να ανασυγκροτηθεί το ταχύτερο δυνατόν, να ανανεώσει τον πολιτικό της λόγο και οπλοστάσιο, να ασκήσει παραγωγική και δημουργική αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ως κόμμα, ως νοοτροπία, ως κομματική οργάνωση από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος που θα συνοδεύεται από την κατάλληλη πολιτική στρατηγική, η οποία χαράσσεται από τον Πρόεδρο του κόμματος. Μέσα σ ένα κλίμα γενικευμένης απογοήτευσης του κόσμου απέναντι στο πολιτικο σύστημα,η ΝΔ δε θα της δοθούν εύκολα ευκαιρίες να αποδείξει ότι έχει τη δύναμη να είναι φορέας αναγέννησης φρέσκων ιδεών και προτάσεων. Χρειάζεται κυρίως υπομονή αλλά το χρονικό περιθώριο για να αξιολογηθεί η απόδοση της νέα πολιτικής γραμμής πλεύσης που έχει χαράξει ο Αντ. Σαμαράς. Και σ’ αυτήν την προσπάθεια πρέπει να είναι όλα το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης ενωμένο και συστρατευμένο. Δεν περισσεύει κανείς. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια των αποκλεισμών.

Ανώνυμος είπε...
pote tha stamatisete tin politiki? 29 Μαΐου 2010 2:28 μ.μ.

ΑΠ: Θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή με το ίδιο κέφι, μεράκι και αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς στους συμπολίτες μου μέχρι να με έχει ο Θεός γερό. Είχα δεσμευτεί στον εαυτό μου
ότι από τα 60 μου έτη και μετά θα προσφέρω ολοκληρωτικά τις υπηρεσίες μου στην πατρίδα και ειδικότερα τη Χαλκιδική μας. Όσο με βαστούν οι δυνάμεις μου και με θέλουν οι Χαλκιδικιώτες και Χαλκιδικιώτισσες θα είμαι μαχητής για το καλό του τόπου μας.

Ανώνυμος είπε...
Κύριε Βαγιωνά εγώ θα σας κάνω μια απλή ερώτηση. Που ήταν κρυμένος ο Καραμανής στα 5,5 χρόνια που κυβερνούσε ;;; Πού είναι τώρα ;;; 29 Μαΐου 2010 3:25 μ.μ.

ΑΠ: Συνομιλώ τακτικά με τον Κώστα Καραμανλή, ανταλλάσουμε απόψεις και συζητάμε. Δεν έχω αποκομίσει την αίσθηση ότι έχει να κρυφτεί από κανέναν. Η μόνη διαφορά του τώρα με το τότε είναι ότι σήμερα κάθεται στα πίσω έδρανα της Βουλής και όχι στα πρώτα. Αν εννοείτε γιατί δεν έχει μέχρι σήμερα τοποθετηθεί δημόσια για τα όσα συμβαίνουν σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, ίσως να συμφωνούσα μαζί σας λέγοντας ότι θα ήταν χρήσιμο για τον τόπο και την παράταξη να υπερασπιστεί δημόσια την αλήθεια. Γιατί όσο δεν το κάνει αυτό τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μας πείσει ότι για τη σημερινή κατρακύλα της χώρας φταίνε αποκλειστικά τα 5,5 χρόνια της ΝΔ και καθόλου η δική του 20ετή και πλέον διακυβέρνησή. Γι αυτό και μόνο περιμένω κι εγώ το Κ. Καραμανλή να δώσει απαντήσεις. Αλλά, ξέρετε, στην πολιτική- καλώς ή κακώς- τις περισσότερες φορές εξίσου μεγάλη σημασία με το τι λέει κάποιος, έχει και ο χρόνος που αποφασίζει να το πει. Πιστεύω, τέλος πάντων, ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα ο πρώην πρωθυπουργός θα πει αυτά που πρέπει να πει, γιατί δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Ανώνυμος είπε...
Κύριε Βαγιωνά
Εφόσον δεν ψηφίσατε τα μέτρα της κυβέρνησης. Ποιες είναι οι προτάσεις σας για να ορθοποδήσει η οικονομία και κατ’ επέκταση η κοινωνία;
Τι θα κάνετε εσείς προσωπικά, για να υπερασπιστείτε τους αδίκως θιγόμενους από την πολιτική της κυβέρνησης ; (μισθωτούς, συνταξιούχους, νέα γενιά).
Ποια η αυτοκριτική σας για τα χρόνια που κυβέρνησε η Ν.Δ., από την μεταπολίτευση έως το 2009
Ποια η γνώμη σας για την ασύδοτη λειτουργία των τραπεζών - αγορών;
Αφού οι αγορές - που εσείς και η παράταξή σας τις έχετε για θεό - μας κατάντησαν στο σημερινό χάλι, μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσετε κάποιες από τις αρχές σας;
Γνωρίζετε πόσο κοστίζει ένα λίτρο γάλα στο S/M και η τιμή του λίτρου της βενζίνης;
Σας εκφράζει η ποιότητα της σημερινής Δημοκρατίας στην Ελλάδα;
Γνώμη μου είναι ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα πνέει τα λοίσθια. Θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει και να λειτουργήσει ένα πολιτικό σύστημα που δεν θα ήταν βασισμένο στο ρουσφέτι, την διαφθορά και την συναλλαγή; Θα ήσασταν πρόθυμος να συμμετέχετε σε μια τέτοια προσπάθεια;
Μήπως το Ελληνικό κράτος θα έπρεπε να προχωρήσει σε άρνηση των πληρωμών προς τους δανειστές, επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα, με παράλληλη μείωση των πολεμικών εξοπλισμών και ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης;
Αλήθεια πιστεύετε στον όρο «Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»;
Θα γίνουμε ποτέ ανεξάρτητο Κράτος;
Δεν θα ήταν καλύτερα να γινόταν ένα Δήμος όλη η Χαλκιδική, μπας και γλιτώναμε επιτέλους από όλους αυτούς τους άθλιους τοπικισμούς; 29 Μαΐου 2010 3:27 μ.μ.

ΑΠ: Αγαπητέ φίλε/η οι ερωτήσεις σας θίγουν σύνθετα ζητήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν μέσα σε λίγες γραμμές. Παρ’ όλα αυτά θα προσπαθήσω να σας δώσω ένα περίγραμμα των όσων πιστεύω για καθένα από αυτά.
Πρώτον, η καταψήφιση των μέτρων της κυβέρνησης από τη ΝΔ δεν έγινε γιατί διαφωνούμε με τον μηχανισμό στήριξης υπό τον οποίον υπάγεται σήμερα η ελληνική οικονομία. Ήταν κατ αρχήν μία συμβολική ενέργεια για να υπογραμμιστούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που φθάσαμε σήμερα να έχουμε «αφέντη» στο κεφάλι μας το ΔΝΤ, ενώ η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν άλλοι δρόμοι που θα μπορούσαμε και έπρεπε να ακολουθήσουμε πριν φθάσουμε μέχρι εδώ. Το ΔΝΤ δεν ήταν μονόδρομος για τη χώρα, το έκανε μονόδρομο για την Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου με τις παλινωδίες, τις αστοχίες, τις πολιτικές φαμφάρες όλων των προηγούμενων μηνών, που είχαν μοναδικό στόχο να ελέγξουν πρωτίστως την κοινή γνώμη σε εσωτερικό επίπεδο αντί να πείσουν και να ηρεμήσουν τις αγορές. Ο εναγκαλισμός που- πολύ φοβάμαι ότι θα καταλήξει σε «στραγγαλισμό»- της ελληνικής οικονομίας με το ΔΝΤ προμηνύει θυσίες, που είναι κοινωνικά άδικες και δημοσιονομικά ατελέσφορες. Η ΝΔ δε μπορούσε ούτε έπρεπε να γίνει συνοδοιπόρος της κυβέρνησης σε αυτήν την περιπέτεια στην οποία αποφάσισε ο κ. Παπανδρέου να βάλει τη χώρα.
• Με ρωτάτε ποιες είναι δικές μου αντιπροτάσεις. Τις κατέθεσα δημόσια στη Βουλή αμέσως μετά τις εκλογές και τις υιοθέτησε και η ΝΔ. Αντί η κυβέρνηση να βάζει τη θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων, των μισθωτών, των συνταξιούχων και γενικότερα των ελληνικών νοικοκυριών αυξάνοντας το ΦΠΑ στα είδη κατανάλωσης και πρώτης ανάγκης, θα μπορούσε να είχε πρώτα κάνει τα αυτονόητα βήματα προτού φθάσει στο σημείο να σκοτώσει την κατανάλωση, γεγονός που με τη σειρά του δε λύνει αλλά μεγεθύνει το πρόβλημα. Δηλαδή το πρόβλημα των δημοσίων εσόδων, αφού μειώνεται η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και εν συνεχεία στεγνώνει η αγορά. Αυτό έχει πετύχει σήμερα με τα μέτρα που πήρε ο κ. Παπανδρέου αντί εξ αρχής να θέσει σε εφαρμογή ένα αναπτυξιακό σχέδιο 100 ημερών, που έλεγε δήθεν ότι είχε για τη χώρα. Από την πρώτη κιόλας μέρα μπορούσε να βάλει μπρος τις απαραίτητες ενέργειες για την αξιοποίησης της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Προσέξτε μιλάω για αξιοποίηση και όχι για ξεπούλημα. Το δημόσιο είναι πλούσιο και πρέπει αυτόν τον πλούτο να τον διαχειριστεί παραγωγικά αυξάνοντας μέσα από αυτήν την επενδυτική αξιοποίηση τα δημόσια έσοδα, αντί να αυξάνει η κυβέρνηση έμμεσους και άμεσους φόρους που εξασθενούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, που είναι η μεσαία τάξη. Άλλη πρόταση: η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων όλης της χώρας με αντιστάθμισμα τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες και ρητή δια νόμου δέσμευση ότι όλα τα νέα αυθαίρετα κτίσματα στο μέλλον θα κατεδαφίζονται. Το νομοσχέδιο αυτό εν μέρει που πέρασε στη Βουλή από τη Ν.Δ , το πήρε πίσω το ΠΑΣΟΚ για να έρθει στη συνέχεια να το επαναφέρει κατ’ αποκοπή κάποια σημεία καταλήγοντας να κάνει μία τρύπα στο νερό, χωρίς ουσιαστικό κέρδος για τα ταμεία του κράτους. Η κυβέρνηση από την πολιτική της έχει διαγράψει οριστικά κάθε έννοια αναπτυξιακής και ανταγωνιστικής οικονομίας, αφού έστω θα μπορούσε να πάρει συγκεκριμένα μέτρα που θα σπρώχνανε την ανάπτυξη σε αντίβαρο με τα σκληρά μέτρα που μας επιβάλλει η τρόικα ΔΝΤ- ΕΕ στην οποία- όπως είπα και πριν- μας έσυρε με τα λάθη της η κυβέρνηση, η οποία-όπως θυμάστε- τους πρώτους μήνες της θητείας της αντί να λάβει τα μέτρα που έπρεπε τα οποία θα ήταν σίγουρα ηπιότερα από τα σημερινά, προτίμησε να πουλάει ψεύτικες υποσχέσεις ότι όλα βαίνουν καλώς. Ενώ ήξερε την αλήθεια και προεκλογικά και μετακλογικά όταν οι αγορές έβλεπαν ότι η νέα κυβέρνηση αντί να στείλει μήνυμα λιτότητας κινούνταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, ενδιαφερόμενη μόνο για την πολιτική της υστεροφημία στο εσωτερικό της χώρας.
• Σε ότι αφορά τη ΝΔ, την αυτοκριτική μας την κάναμε και την έχει κάνει δημόσια και ο Αντώνης Σαμαράς. Και μην ξεχνάτε ότι και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής προεκλογικά ανέλαβε το πολιτικό κόστος με ένα αντιλαϊκό πολιτικό πρόγραμμα για το οποίο λοιδορήθηκε τότε από τον κ. Παπανδρέου αλλά σήμερα δικαιώνεται. Γιατί ενώ ο κ. Καραμανλής έλεγε προεκλογικά όλη την αλήθεια, ο κ. Παπανδρέου μας διαβεβαίωνε ότι «λεφτά υπάρχουν!», για να έρθει μετά από κάποιους μήνες να επιβάλλει ακόμα σκληρότερα μέτρα στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά μην πέφτετε κι εσείς στην παγίδα που προσπαθεί συστηματικά και επικοινωνιακά όλο αυτό το διάστημα να στήσει το ΠΑΣΟΚ και να μας πείσει ότι όλα τα δεινά συνέβησαν την τελευταία 5ετία και γι αυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Πριν από την διακυβέρνηση Καραμανλή είχαν προηγηθεί 20 και πλέον χρόνια δικών του κυβερνήσεων, με τη συμμετοχή και του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου. Τι να πρωτοθυμηθεί, αλήθεια, κανείς, τις πόρτες που άνοιξε στο Δημόσιο για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου τη δεκαετία του ’80 ο Ανδρέας Παπανδρέου φορτώνοντας το ελληνικό κράτος από τότε με δις ευρώ δαπάνες που αναγκάζεται μέχρι σήμερα να δανειστεί για να καλύψει; Ή θα ξεχάσουμε το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα», φράση η οποία παραπέμπει στην πελατειακή οικονομική πολιτική που ασκούσε το ΠΑΣΟΚ διαλύοντας την οικονομίας και βουλιάζοντας τη χώρα στα χρέη; Ή πρέπει να ξεχάσουμε- για να σας πάω πιο πρόσφατα- τις μυστικές συμφωνίες της κυβέρνησης Σημίτη για εξαγορά του χρέους της χώρας με δυσβάσταχτα επιτόκια φορτώνοντας στις επόμενες γενεές την αποπληρωμή του προκειμένου να μπούμε όπως- όπως απροετοίμαστοι στην ΟΝΕ; Να ξεχάσουμε το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου που κάποιοι από εκεί βγήκαν πάμπλουτοι ή τις υπερκοστολογήσεις έργων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που γονάτισαν οικονομικά τη χώρα; Όλα αυτά είναι λίγα μόνο από τα όσα άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα εμφανίζεται ως τιμητής των πάντων. Η υποκρισία έχει όμως και τα όρια της! Και αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, αν η ΝΔ έχει κάνει λάθη στη διάρκεια της κυβερνητικής της θητείας και φέρει και η ίδια μερίδιο ευθύνης για την αρνητική εξέλιξη των οικονομικών στη χώρα μας, ταυτοχρόνως έχει κάνει και ένα πολύ μεγάλο λάθος. Έχει αφήσει ελεύθερο το έδαφος στο ΠΑΣΟΚ να προπαγανδίζει χωρίς κανέναν ενδοιασμό την κοινή γνώμη πετώντας λάσπη στη ΝΔ για να ξεχάσει ο κόσμος τις δικές του αμαρτίες. Κάποια στιγμή όμως όλα αυτά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στο ίδιο.
Σε ότι αφορά τις αγορές και ειδικότερα τις τράπεζες, πάλι θα σας θυμίσω ότι το 2001 αφότου μπήκαμε στην ΟΝΕ το τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας «οργίαζε» με τεράστια περιθώρια κέρδους και χωρίς καμία προστασία των καταναλωτών. Λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές ο κ. Παπανδρέου μας έλεγε ότι θα φορολογήσει τα κέρδη των τραπεζών, ότι θα πάρει πίσω τα 28 δις ευρώ που δόθηκαν προς ενίσχυση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, θα αναγκάσει τις τράπεζες να πάρουν πίσω τους δυσβάσταχτους όρους για τους δανειολήπτες. Τίποτα από αυτό δε συμβαίνει με αποτέλεσμα οι τράπεζες σήμερα, έχοντας καλύψει τις επισφάλειες τους και τα ανοίγματά τους στην Ανατολική Ευρώπη με τα λεφτά του κράτους, να αρνούνται σήμερα να ανοίξουν τις στρόφιγγες δανειοδότησης και να διευκολύνουν δανειολήπτες και καταθέτες. Γι όλα αυτά σήμερα που συμβαίνουν η κυβέρνηση δεν έχει να πει ούτε μία λέξη.
Σε ότι αφορά την τιμή του γάλακτος, που αγγίζει ορισμένες φορές ακόμα και το 1 ευρώ, να πω ότι το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί να πατάξει τα καρτέλ. Αντ αυτού οι παραγωγοί συνεχίζουν να είναι αδικημένοι, οι μεσάζοντες να πλουτίζουν υπερκοστολογώντας το παραγόμενο προϊόν και τελικά χαμένος να είναι πάλι ο καταναλωτής. Για την τιμή της βενζίνης που έχει φθάσει κοντά στο 1,5 ευρώ εξαιτίας της πρόσθετης φορολόγησης στις τιμές των καυσίμων, να μας πει καλύτερα η κυβέρνηση τι έσοδα έχει αποκομίσει από την αύξηση αυτή όταν τα στοιχεία δείχνουν πτώση του τζίρου στα πρατήρια και άρα λιγότερα έσοδα για το κράτος, από τη στιγμή που οι Έλληνες έχουν μειώσει τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο λόγω της ακρίβειας στη τιμή της βενζίνης.
Για το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα είναι εμφανέςπρωτίστως από τις αντιδράσεις του κόσμου- ότι έχει ξεπεράσει τα όρια του. Σήμερα αναδεικνύονται οι επιβλαβείς για τον τόπο λογικές κομματοκρατίας και πελατειακών δοσοληψιών που εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια και ήρθε η ώρα να πληρώσει το τίμημα της αναποτελεσματικότητας, της ανικανότητας και της επικινδυνότητας- θα τολμούσα να πω- της στάσης που επέδειξε τις τελευταίες δεκαετίες. Οι πολίτες ζητούν μία νέα μεταπολίτευση, που θα μετουσιωθεί στην εγκαθίδρυση νέων κανόνων διαφάνειας, αξιοκρατίας, λογοδοσίας στο πολιτικό παιχνίδι, που είναι απαραίτητοι για την αποκατάσταση του κύρους της πολιτικής στα μάτια της κοινωνίας. Σε επίπεδο οικονομίας, στο σημείο που φθάσαμε, θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα να βγει από τη ζώνη του ευρώ.
Το στοίχημα από δω και είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο μίας ελεγχόμενης χρεοκοπίας που θα οδηγούσε στην αναδιάρθρωση του χρέους μας, με οδυνηρές συνέπειες για την πιστοληπτική μας ικανότητα τις επόμενες δεκαετίες αλλά και την θέση της χώρας μας στο διεθνές οικονομικό-πολιτικό προσκήνιο.
Τέλος, επειδή αναφέρεστε στη Χαλκιδική να πω ότι συμφωνώ μαζί σας και δε θα είχα κανένα πρόβλημα αν τελικά αντί πέντε δήμων υπήρχε μόνον ένας.
Ελπίζω να σας κάλυψα τουλάχιστον ως προς τα σημαντικότερα από τα ζητήματα που θέσατε.

Ανώνυμος είπε...
Κυριε Βαγιωνα Πιστευετε οτι ειναι ηθικο το κομμα σας μαζι με τα αλλα κομματα (εκτος ΚΚΕ) να διοριζουν ρουσφετολογικα τους δικους τους ανθρωπους ως υπαλληλους της Βουλης; 29 Μαΐου 2010 3:46 μ.μ.

ΑΠ: Σαφέστατα όχι, δεν είναι ούτε δεοντολογικό, ούτε ηθικό, ούτε τίμιο άλλοι συμπολίτες μας να πασχίζουν μία ζωή για να βρουν μία δουλειά ή να διοριστούν μέσω ΑΣΕΠ στο Δημόσιο και μερικοί «προύχοντες» επειδή έχουν μπάρμπα στην Κορώνι να εξασφαλίζονται με τέτοιες αδιαφανείς και αναξιοκρατικές μεθοδεύσεις που προκαλούν τον κόσμο. Εγώ έχω μάθει να μη μασάω τα λόγια μου. Αλλά να ξέρετε ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις με τη μεσολάβηση όλων των βουλευτών και το τονίζω αυτό γιατί είναι κρίμα να πέφτει ο «πέλεκυς» της δημόσιας κριτικής επί δικαίων και αδίκων. Προσωπικά – επειδή με ρωτάτε-ούτε συναινώ ούτε εγκρίνω τέτοιες πρακτικές που αμαυρώνουν ακόμα περισσότερο την εικόνα του πολιτικού μας συστήματος στα μάτια της κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...
τώρα που διαλύσατε την τοπική οργάνωση Ιερισσού αισθανόσαστε καλά ?? 29 Μαΐου 2010 4:16 μ.μ.

ΑΠ: Αλλά εγώ δε διέλυσα καμία τοπική οργάνωση της Ιερισσού, όπως αστόχως και ανακριβώς ισχυρίζεστε. Προσωπικά είχα υποχρέωση να τοποθετηθώ και να εκφράσω την άποψή μου- και δε νομίζω να εγκαλούμαι γι αυτόν το λόγο- σε ότι αφορά τα κριτήρια του Καλλικράτη. Λυπάμαι που σας το λέω αλλά άλλος είναι εκείνος, και μάλιστα κυβερνητικός παράγων, που όλους αυτούς τους μήνες εκμεταλλεύτηκε τις προσβάσεις του στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών και άρχισε την… κοπτοραπτική μετακινώντας Δήμους από τη Βόρεια στη Κεντρική Χαλκιδική για να εξυπηρετήσει τις σκοπιμότητές του. Σε ότι με αφορά, πρέπει να σας θυμίσω ή να σας ενημερώσω αν το αγνοείτε ότι μέχρι σήμερα στήριξα και στηρίζω την Ιερισσό βοηθώντας να γίνει το περιφερειακό Ιατρείου της περιοχής, ύψους 250.000 ευρώ, και μάλιστα σε περίοδο που ο Δήμαρχος της Ιερισσού ήταν και είνα ΠΑΣΟΚ, γεγονός για το οποίο- δε σας κρύβω ότι- κλήθηκα σε απολογία από τοπικούς παράγοντες τη ΝΔ. Το έκανα γιατί πίστευα ότι πραγματικά οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ανάγκη από αυτό το Ιατρείο και όταν «έβαλα πλάτη» για να υλοποιηθεί το έργο έβαλα στην άκρη κομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα. Σας θυμίζω επίσης και τον εφεδρικό αγωγό νερού Αμουλιανής- Ουρανούπολης που κατασκευάστηκε και διαμορφώθηκε η πλατεία του ΚΑΠΗ. Σέβομαι την ερώτηση που μου κάνατε αλλά νομίζω ότι με αδικείται με τον τρόπο με τον οποίον την θέσατε γιατί –σας επαναλαμβάνω και πάλι- ότι εγώ δεν διέλυσα καμία τοπική οργάνωση της Ιερισσού.

Ανώνυμος είπε...
Εγώ δεν θα σας ρωτήσω τίποτε, επειδή οι βουλευτές απόδειξαν ότι κοροϊδεύουν του πολίτες με ψέματα και ενίοτε με μίζες ανάλογα την θέση τους. Απαντήστε μου όμως αν δεν είναι έτσι. 29 Μαΐου 2010 4:21 μ.μ.

ΑΠ: Δε ξέρω ποια εικόνα έχετε για το πολιτικό σύστημα συλλήβδην, αν και αντιλαμβάνομαι ότι ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των δικαίως απογοητευμένων και οργισμένων πολιτών. Δε μπορώ να σας μιλήσω εκ μέρους του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Μπορώ όμως να σας μιλήσω εκ μέρους του εαυτού μου και να σας παρακαλέσω η κριτική σας όσο αυστηρή κι αν είναι να μην είναι ισοπεδωτική. Ούτε όλοι οι βουλευτές τα παίρνουν, ούτε όλοι οι βουλευτές είναι λαμόγια, ούτε όλοι οι πολίτικοι μιζώνονται, ούτε όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες. Σε ότι με αφορά η προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου διαδρομή ήταν πάντα καθαρή. Δεν κορόιδεψα ποτέ το λαό και θέλω να μείνω στην ιστορία της Χαλκιδικής ως ο βουλευτής της αλήθειας.

Ανώνυμος είπε...
Κύριοι Βουλευτές διαβάστε απόσπασμα του ΦΕΚ 100Γ από 16.2.2010 με υπογραφή του Υπουργού κ. Καστανίδη με το οποίο αίρονται οι κατά νόμος συνέπειες ατόμων που ηταν διακινητές ναρκωτικών, ληστές, κλέφτες κλπ. προκειμένου, άκουσον άκουσον, να διορισθούν π.χ. στο Δήμο Ρεθύμνης, Δήμο Κορδελιού κλπ κλπ. ΠΑραθέτω απόσπασμα από το ΦΕΚ 100Γ του 2010 για δύο εξ αυτών //.....Αίρονται: > 1. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΓΑΛΕΡΑΚΗ > Θεοδοσίου του Σπυρίδωνα με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 901/6?9?1993 του > Τριμελούς Εφετείου Κρήτης, σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και ενός (1) > μηνός για κατοχή, πώληση ινδικής κάνναβης, κατοχή πυρομαχικών β) > 140/9?2?1979 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) > ετών για αγορά, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών γ) 87/7? 2?1977 του > Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και τεσσάρων > (4) μηνών για ληστεία, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη > οπλοφορία, οπλοχρησία, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και δ) 858/23?4?1973 > του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) > ημερών μετατραπείσα για παράβαση υγειονομικού κανονισμού προκειμένου να > διοριστεί στην Δήμο Ρεθύμνης.
4. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ > Δημητρίου του Ιωάννη με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 203/17?4?1989 του > Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ
(18) μηνών, > Χ.Π. 100.000 δρχ., μετατραπείσα για πώληση κοκαΐνης από τοξικομανή β) > 7777/24?6?1992 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σε ποινή > φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 1729/87 (περί > ναρκωτικών) γ) 281/4?5?1992 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή > φυλάκισης εννέα (9) μηνών μετατραπείσα για διάθεση ναρκωτικών ουσιών από > τοξικομανή και δ) 2721/6?10?1988 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε > ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα, Σ.Π.Δ. για έξη (6) μήνες για > παράβαση Ν.5422/1932, προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως > μόνιμος υπάλληλος. . . . ./
Αν δεν μπορείτε να καθαρίσετε τον τόπο από τους κλέφτες, εμπόρους, ναρκωτικών, ληστές κλπ.κλπ. και με νομικά τερτίπια τους αποφυλακίζει το σύστημα και μετά το κομματικό κράτος τους διορίζει στους Δήμους ή οπουδήποτε αλλού, διερωτώμαι αν αυτή είναι η διαφάνεια και η αξιοκρατία που επαγγέλεται το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία και αν με αυτά τα στελέχη θα επιτευχθεί η κάθαρση του Δημόσιου τομέα. Νομίζω τελικά ότι την Ελλάα την κυβερνά το κράτος των Ζωνιανών ΚΡήτης. 29 Μαΐου 2010 4:39 μ.μ.

ΑΠ: Λυπάμαι αλλά σε μία τέτοια μεμονωμένη περίπτωση, όπως αυτή που αναφέρετε, δεν μπορώ να πάρω θέση και δεν μπορώ να μιλήσω για πρόσωπα και καταστάσεις που δεν γνωρίζω.

Ανώνυμος είπε...
Θα ήθελα να μου απαντήσετε αναλυτικά στα παρακάτω. 1)Για σας Τι μισθό παίρνετε από το δημόσιο (αν και εχετε χρήματα ) πριν από την μείωση και τι μετά καθώς και από πού προέρχονται τα ποσά: Αν παίρνεται από κάπου σύνταξη. 2)Για τους συνεργάτες σας όχι ονομαστικά (1,2 κλπ) Από ποιες υπηρεσίες τους αποσπάσατε τι ειδικότητα έχουν και αν θέλουν να σας δώσουν στοιχεία τι ειδικότητα έχουν σε ποια κατηγορία ανήκουν τα χρόνια υπηρεσίας και τι μισθό παίρνουν ; 29 Μαΐου 2010 6:00 μ.μ.

ΑΠ: Αν μου το ζητούσατε επωνύμως θα σας έδινε με όλη μου την ευχαρίστηση όλες τις φορολογικές δηλώσεις μου τις τελευταίας 20ετίας. Και απαντάω ευθύς αμέσως στα ερωτήματά σας: 1) Μέχρι πρότινος η βουλευτική μου αποζημίωση κυμαινόταν περίπου στις
7.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων της αποζημίωσης από τη συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής. Μετά τις περικοπές του Προέδρου της Βουλής η βουλευτική μου αποζημίωση είναι 5.500 ευρώ. Επίσης λαμβάνω τη σύνταξη που μου αναλογεί ως γιατρός από το ΙΚΑ (περίπου 1.300 ευρώ μηνιαίως) και το ΤΣΑΙ (περίπου 1.200 ευρώ μηνιαίως) καθώς όλα τα χρόνια που εργαζόμουν πλήρωνα και τους 2 αυτούς ασφαλιστικούς φορείς. Κρατείστε πάντως ένα πράγμα: ότι στην πολιτική δεν μπήκα ούτε ανεπάγγελτος ούτε αδέκαρος. Μπήκα για να υπηρετήσω το συμφέρον της Χαλκιδικής και όχι να βγάλω χρήματα, τα οποία- όπως λέτε κι εσείς- είχα αποκτήσει από τα τόσα χρόνια δουλειάς μου ως γιατρός- νεφρολόγος. 2) Οι συνεργάτες μου είναι ακριβώς όσοι δικαιούται από τον κανονισμό της Βουλής να απασχολεί ένα βουλευτικό γραφείο. Στο γραφείο μου βρίσκονται αποσπασμένοι μία δικαστική υπάλληλος, μία νομαρχιακή υπάλληλος, ένας εκπαιδευτικός (δάσκαλος) μέχρι πρότινος ήταν επιστημονικός συνεργάτης του γραφείου μου ένα πρώην υπάλληλος των ελληνικών πετρελαίων και μία εκπαιδευτικός με ειδικότητα θεολόγος.

Δαφνη Παρλιαρη είπε...
Καλησπερα κυριε βουλευτη. Ειμαι φοιτητρια του τμήματος Φυσικης του ΑΠΘ και θα ηθελα να σας ρωτησω γιατι καθυστερει τοσο η εναρξη εργασιων για το πανεπιστημιακο αστεροσκοπειο στον Ταξιαρχη.Καθηγητης μου μού ειπε οτι υπαρχει τεραστια γραφειοκρατια και οτι η Νομαρχια δε βοηθαει.Αντιθετα το αστεροσκοπειο στον Ορλιακα Γρεβενων εχει ξεκινησει με τη συνδρομη της εκει Νομαρχιας.Ξερετε κατι για το θεμα?Μπορειτε να κανετε κατι για να φτιαχτει επιτελους ενα εργο που περιμενουμε με αγωνια ολοι οι Φυσικοι κι οχι μονο?Ας σημειωθει οτι ο ουρανος του Ταξιαρχη ειναι απο τους διαυγεστερους παγκοσμιως. 29 Μαΐου 2010 6:14 μ.μ.

ΑΠ: Ομολογώ ότι πρώτη φορά ακούω για το συγκεκριμένο θέμα. Μπορείτε να απευθυνθείτε στους συνεργάτες του γραφείου μου για να δώσετε περισσότερες πληροφορίες, αν και θα έπρεπε ίσως να απευθυνθείτε στη Νομαρχία αν αυτή είναι αρμόδια για την έναρξη και περάτωση των εργασιών.

Spalathronisia είπε...
Κύριε Βαγιωνά, Αν και λίγο ανεπίκαιρη η ερώτηση,θα την κάνω: τι εννοούσε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Μπενάκη το 2008,απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παπούλια"..τα εθνικά σύνορα κι ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη";Όντας κυβερνητικός βουλευτής εκείνη την εποχή ίσως θα μπορείτε να μας διαφωτίσετε. Κι επειδή ανήκω και στους Μαρμαρινούς εκείνους που κατέβαιναν τότε στην Αθήνα (επί Παυλόπουλου για το Μαρμαρά) μπορείτε τώρα ως Αρναιώτης να νιώσετε την απογοήτευση και την πίκρα που εισπράξαμε; 29 Μαΐου 2010 6:21 μ.μ.

ΑΠ: Θέλω να είμαι ειλικρινείς μαζί σας. Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι – καλώς ή κακώς- απαραίτητη για τη χώρα, πρέπει να είναι πάνω και πέρα από διαφόρων ειδών τοπικισμούς και ιδιώνυμα συμφέροντα. Την πίκρα και την απογοήτευση που νιώσατε την καταλαβαίνω. Αυτό όμως που αδυνατώ και αρνούμαι να αποδεχθώ είναι οι τακτικισμοί «κοπτοραπτικής» φύσεως από κυβερνητικό παράγοντα του Νομού που δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα ούτε τα κριτήρια του «Καλλικράτη» μεταφέροντας από τη Βόρεια στη Κεντρική Χαλκιδική τον Δήμο Ζερβοχωρίων και την έδρα του Δήμου της Βόρειας Χαλκιδικής (Αριστοτέλης) στην Ιερισσό. Εγώ από την αρχή καταδίκασα το ράβε- ξήλωνε του χωροταξικού σχεδιασμού της Χαλκιδικής του «Καλλικράτη» με κριτήρια που ουδεμία σχέση είχαν με τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής αλλά αφορούσαν την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και πολιτικών επιδιώξεων μεμονωμένων τοπικών κυβερνητικών παραγόντων.

Ανώνυμος είπε...
SYMFONEITE ME THN DHLOSI SAMARA OTI PAYLIDIDES ROYSOPOYLOI KAI VOYLGARAKIDES DEN EXOYN THESI STO KOMA; KAI AN MPOREITE NA DOSETE EKSIGISI GIATI TOYS KALYPTE O KARAMANLHS SE OLES TOY TIS DILOSEIS; 29 Μαΐου 2010 8:40 μ.μ.

ΑΠ: Σε σχετικό ερώτημα απάντησα και προηγουμένως. Θα σπεύσω να θυμίσω μόνο και σε εσάς ότι από όλους όσους προαναφέρατε ήταν ο Κ. Καραμανλής που τους απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια και είναι σήμερα ο Αν. Σαμαράς που συνεχίζει να θεωρεί ότι δεν έχουν θέσει στη ΝΔ όσοι πλήγωσαν την παράταξη. Συμφωνώ, λοιπόν, και με την απόφαση Καραμανλή που απέκλεισε συγκεκριμένα πρόσωπα από τα ψηφοδέλτια, όπως συμφωνώ προφανώς και με τα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο Αντ. Σαμαράς για το ίδιο θέμα. Σε καμία περίπτωση δε συνηγορώ με την άποψή σας ότι ο κ. Καραμανλής κάλυψε ή συγκάλυψε τον οποιοδήποτε. Μπορεί τότε οι όποιες αποφάσεις να ελήφθησαν πράγματι καθυστερημένα, αλλά οι «αποκεφαλισμοί» από τα ψηφοδέλτια έγιναν από τον πρώην πρωθυπουργό και αυτό οφείλετε να του το αναγνωρίσετε.

ΒΑΣΩ είπε...
Πόσα σχολεία χτίσανε (όχι στα λόγια) και ποια από αυτά ήταν στην Καλλικράτεια ? πόσες φορές μας επισκέφθηκαν για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ? ξέρουν κανένα άλλο δρόμο πέραν της παιδείας και του παραδειγματισμού, για να αναπαράγουμε γενιές που να μην είναι σαν τα μούτρα μας ? ξέρουν κανένα άλλο δρόμο πέραν της αυτοκριτικής για να γινόμαστε όλοι καλύτεροι και ωφέλιμοι άνθρωποι ? Επίσης, μι ενδιαφέρει πολύ το παραπάνω ερώτημα το σχετικό με το αποσπάσιμα του ΦΕΚ 100Γ από 16.2.2010 με υπογραφή του Υπουργού κ. Καστανίδη. Γιατί δεν καλεί το ΠΑΣΟΚ στις εξεταστικές επιτροπές τον Σημίτη και η ΝΔ τον Καραμανλή ? Αφού είναι πασιφανές το φταίξιμο και των δύο. Κάντε επιτέλους την αρχή εσείς ! Να κρεμάσετε ο καθένας τον δικό του ? 29 Μαΐου 2010 9:29 μ.μ.

ΑΠ: Αγαπητή Βάσω, στο ερώτημα σου για την κλήτευση των πρώην πρωθυπουργών στις εξεταστικές επιτροπές έχω ήδη απαντήσει. Δε θα ήθελα να ξαναζήσει η χώρα μας μέρες Ειδικού Δικαστηρίου και ελπίζω ούτε το ΠΑΣΟΚ να μπει στον πειρασμό να επαναλάβει την ιστορία από την ανάποδη πλευρά, αυτή τη φορά, μπαίνοντας στη θέση του θύτη που είχε μπει η ΝΔ το ’91. Οι εποχές έχουν αλλάξει για να στήνουμε πρώην πρωθυπουργούς στο εδώλιο των δικαστηρίων.

Ανώνυμος είπε...
Συμφωνειτε να βγει στο φως το "ποθεν εσχες" το δικό σας και του αδερφού σας; 29 Μαΐου 2010 9:41 μ.μ.

ΑΠ: Στην πολιτική βρίσκομαι υπηρετώντας τη διαφάνεια, ξεκινώντας από τα του οίκου μου. Σας απαντάω χωρίς δεύτερη σκέψη, ναι. Θα δώσω στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες το δικού μου, του αδελφού μου και ολόκληρης της οικογένειάς μου εφόσον αυτό μου ζητηθεί επωνύμως από τον κάθε συμπολίτη μας. Ο Γιώργος Βαγιωνάς δεν είχε και δεν έχει να κρύψει τίποτα και από κανέναν. Η διαδρομή μου είναι κρυστάλλινη.

Ανώνυμος είπε...
Κύριε Βαγιωνά,
Η ΝΔ υπό τον Κώστα Καραμανλή είχε σαν βασική της δέσμευση την επανίδρυση του Κράτους. Γιατί δεν το υλοποίησε?
Ευχαριστώ Ένας μικρός Μήτσος. 29 Μαΐου 2010 11:25 μ.μ.

ΑΠ: Αγαπητέ φίλε, σε αυτό ό,τι και να πεις έχεις δίκιο. Υπήρξαμε κατώτεροι των περιστάσεων ως κυβέρνηση στο θέμα αυτό, και το πληρώσαμε- όπως και πολλά άλλα- στις τελευταίες εκλογές. Αυτό που τώρα προέχει για τη ΝΔ είναι να διδαχθεί από αυτά τα λάθη και τις κυβερνητικές αστοχίες του παρελθόντος.

Ανώνυμος είπε... εσεις κ.βαγιωνα χορηγιες παιρνετε; χορηγίες δινετε; 30 Μαΐου 2010 1:35 π.μ.

ΑΠ: Ουδέποτε πήρα την παραμικρή χορηγία-εντός ή εκτός εισαγωγικών η λέξη- από τον οποιοδήποτε. Και σε αυτό είμαι κάθετος και κατηγορηματικός. Αντιθέτως χορηγίες μικρές ή μεγάλες δίνω τα τελευταία 20 χρόνια, άλλες δημοσίως και άλλες πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ Αρκεί να σας πω ότι το 1995 το Γηροκομείο Αρναίας οίκος Αγάπης με έχρισε ευεργέτη του, όπως μέγα ευεργέτη του με ανέδειξε και ο Πανχαλκιδικός Σύλλογος. Κάθε χορηγία που έχω δώσει, την έχω κάνει με το χέρι στην καρδιά, με αγάπη και πραγματική θέληση και παρότι οικονομικά- πρέπει να ξέρετε ότι- φορολογούμε ο ίδιος και η οικογένεια μου πολύ σκληρά τηρώντας όλες τις φορολογικές μου υποχρεώσεις στο ακέραιο απέναντι στο κράτος.

Ανώνυμος είπε...
arnea h ieriso parte thesi. 30 Μαΐου 2010 1:43 π.μ.

ΑΠ: Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκα ανοιχτά και δεν κρύφτηκα ούτε στιγμή κατά τη διάρκεια των πολύμηνων διαβουλεύσεων για το χωροταξικό σχεδιασμό της Χαλκιδικής στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Είχα προ πολλού πάρει θέση υπέρ της Αρναίας, όχι γιατί είναι η γενέτειρά μου, αλλά γιατί πίστευα και πιστεύω ότι για πολύ συγκεκριμένους κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς λόγους η Αρναία έπρεπε να παραμείνει το αυτοδιοικητικό κέντρο της Βόρειας Χαλκιδικής. Δυστυχώς οι κομματικές σκοπιμότητες κυβερνητικού παράγοντα υπερίσχυσαν στην περίπτωση αυτή και αυτό σίγουρα δεν τιμάει μία τόσο καίριας σημασίας αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση.

Ανώνυμος είπε...
Κ. Βουλευτά όπως γνωρίζετε η περιοχή του Κάκαβου είναι ο μοναδικός υδροφορέας στη Β. ΧΑλκιδική που απέμεινε για να τροφοδοτεί με το πολυτιμότερο αγαθό που είναι το νερό στα χωριά από το Στρατώνι μέχρι την Ουρανούπολη. Με τη δραστηριότητα που ετοιμάζεται από την Ελληνικός χρυσός στην περιοχή των σκουριών είναι 100% σίγουρο ότι αυτός θα καταστραφεί και θα λείψει από την περιοχή αυτή το νερό. Αυτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Πάχτας όταν ήταν Υπουργός ετοίμαζε μελέτη για φράγμα στο Γομάτι που θα εξασφάλιζε την υδροδότηση της περιοχής. Ποιά είναι η θέση σας για την αμφιβόλου χρησιμότητας για την περιοχή και τη χώρα μας επένδυση στην περιοχή αυτή. Πώς νομίζετε ότι θα μπορέσει να υπάρξει μέλλον στους ανθρώπους της περιοχής αλλά και στις εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Τι σχέση έχει η σημαία της παράταξή σας για πράσινη ανάπτυξη με δραστηριότητες δολοφονικές για το περιβαλλον και το μέλλον της περιοχής. Αν προσέξατε στις δηλώσεις του ο κ.Κόυτρας μας υποσχέθηκε ευημερία για την περιοχή από την μεταλλεία για τα επόμενα 30 χρόνια. Ποιός όνως θα μας εξηγήσει πως θα είναι ο τόπος μας μετά,(γιατί 30 χρόνια είναι λίγα και ουτε καθεστώς συνταξιοδότησης για μία γενιά δεν διασφαλίζεται με τα νέα μέτρα) και σε τι περιβάλλον θα κληθούν να ζήσουν και να αναπτυχθούν τα παιδιά μας. 30 Μαΐου 2010 9:45 π.μ.

ΑΠ: Κατ’ αρχήν η εξόρυξη χρυσού με χρήση κυανίου έχει απαγορευτεί βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης. Ως προς την επιφανειακή εξόρυξη χρυσού στο Κάκαβο είναι θέμα της Υπουργού Περιβάλλοντος αν θα το επιτρέψει. Η προσωπική μου θέση είναι σαφώς αρνητική αφού μία τέτοια ενέργεια θα καταστρέψει το βουνό. Είμαι από τους πρώτους βουλευτές που μίλησαν για πράσινη ανάπτυξη και τόνισαν την ανάγκη διαμόρφωσης μίας σύγχρονης περιβαλλοντικής πολιτικής στη χώρα μας, από την περίοδο ακόμα που η ΝΔ ήταν κυβέρνηση. Είμαι λοιπόν κάθετα αντίθετος με μία τέτοια εξέλιξη και δεν θα επιτρέψω να συνδεθεί το όνομά μου με καταστροφή του τόπου μου.

Ανώνυμος είπε...
ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΜΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΣ ΤΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΕΙΡΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ; 30 Μαΐου 2010 11:44 π.μ.

ΑΠ: Σας παραπέμπω στην απάντηση που έδωσα στο ίδιο ακριβώς ερώτημα που μου τέθηκε παραπάνω.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ είπε...
Κύριε Βαγιωνά Μετά τη μεταπολίτευση και μετά την 7ετία του Κων/νου Καραμανλή, (εξαιρουμένων συγκυβέρνησης και οικουμενικής), πρωθυπουργοί για τη ΝΔ διετέλεσαν μόνο ο Γ. Ράλλης και ο Κ. Μητσοτάκης, οι οποίοι κρίθηκαν αποτυχημένοι και αποδοκιμάστηκαν από το λαό. 11 χρόνια μετά, ο Κ. Καραμανλής, ανέλαβε κάτω από καλές προϋποθέσεις, με θεωρητικά καλές προθέσεις (σεμνά και ταπεινά) και κατέληξε να αποτελέσει τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και μάλιστα τη μόνη που (κυριολεκτικά) τα …παράτησε, μπροστά στο χάος, που …η ίδια δημιούργησε.
Τι διαφορετικό μπορεί να περιμένει κάποιος από την παράταξή σας, υπό τον Α. Σαμαρά, ο οποίος ούτε χθεσινός είναι, ούτε παραταξιακά άμεμπτος (θυμίζω «αποστασία» ΠΟΛ.ΑΝ.), αλλά παράλληλα, με «μηδενικό» πολιτικό λόγο, αφού στα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, σχεδόν …δεν ξέραμε ότι υπάρχει; 30 Μαΐου 2010 12:48 μ.μ

ΑΠ: Την άποψη που έχω συνολικά για τη διακυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία 5,5 χρόνια αλλά και την πολιτική φυσιογνωμία του Κώστα Καραμανλή την έχω πει δημόσια, και σε μεγάλο βαθμό αναφέρθηκα απαντώντας σε αντίστοιχα ερωτήματα παραπάνω. Σε ότι αφορά τον κ. Σαμαρά θέλω να πω ότι η εκλογή του από μία ευρεία λαϊκή πλειοψηφία της βάσης της παράταξης του δίνει τη δύναμη, την εξουσιοδότηση αλλά και την αυτονομία να διαμορφώσει του όρους με τους οποίους η ΝΔ θα μπορέσει να κυριαρχήσει και πάλι στο πολιτικό σκηνικό και στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Δε θα συμφωνήσω με την άποψη που έχετε για το σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος δε χωράει αμφιβολία ότι έχει καλές προθέσεις να πάει την παράταξη μπροστά. Νομίζω ότι δικαιούται μία πίστωση χρόνου από όλους μας προτού κριθεί συνολικά για την αποτελεσματικότητά του, την ιδεολογική χάραξη και τον πολιτικό προσανατολισμό που θα δώσει στη ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...
Κ. Βαγιωνά, κάποιος έθεσε ερώτημα στον κ. Λαφαζάνη σχετικά με το εικονοστάσι που είχε στο νομαρχιακό του γραφείο, πράγματι έχει πέσει στην αντίληψη όλων μας, πως δεν υπάρχει Πολιτικός, που σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του, να μην στέκεται μπροστά σε διάφορες εικόνες. Είσαστε εσείς οι Πολιτικοί ευσεβέστεροι ημών των υπολοίπων ή το κάνετε αυτό προς άγραν ψήφων; Εσείς μάλιστα προσωπικά ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, όταν έπεσε το αεροπλάνο των κυπριακών γραμμών με τους 130 νεκρούς περίπου πριν μερικά χρόνια , είπατε το βράδυ των εκδηλώσεων στον Πολύγυρο από τα μικρόφωνα, πως η Παρθένος Μαρία έκανε το θαύμα της και έριξε το αεροπλάνο σε ακατοίκητη περιοχή, δηλαδή πως θα λέγαμε: αυτοί δεν σώζονται που δεν σώζονται, τουλάχιστον να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα! Για να πείτε όμως κάτι τέτοιο σίγουρα θα έχετε κάποιες ιδιαίτερες πληροφορίες ή σαν πολιτικός κάποια ειδικά χαρίσματα, που δεν τα έχουμε εμείς οι πληβείοι! Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες λεπτομέρειες , να μάθουμε έστω και καθυστερημένα τι συνέβη τότε; 30 Μαΐου 2010 12:54 μ.μ.

ΑΠ: Είμαι βαθιά θρησκευόμενος, χωρίς όμως να κάνω μεγάλους σταυρούς ή να φωνάζω τις κάμερες και τους φωτογράφους κάθε φορά που μπαίνω σε εκκλησία ή είμαι μπροστά από εικονοστάσι. Για το περιστατικό που αναφέρεστε, είναι προφανές ότι όταν γίνονται τόσο τραγικά αεροπορικά ή άλλα δυστυχήματα, όπου χάνονται ανθρώπινες ζωές, εύχεσαι να υπάρχουν όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες συνανθρώπων μας. Στην περίπτωση του αεροπλάνου των κυπριακών γραμμών, είπα το αυτονόητο, ότι δηλαδή ήταν ευχής έργον που δεν κατέπεσε σε κατοικήσιμη περιοχή για να θρηνήσουμε ακόμα περισσότερα θύματα. Αυτό δε μειώνει προφανώς στο ελάχιστον τον πόνο, τη δυστυχία και το πένθος που προκάλεσε σε όλους μας τότε εκείνο το τραγικό συμβάν που στοίχισε ζωές.

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ είπε...
Κύριε Βαγιωνά, H Ν.Δ. επί κυβερνήσεών της προσπάθησε πολλές φορές να λογοκρίνει τα Blogs και να δημιουργήσει νομοθετικό πλαίσιο γι' αυτά. Έλεγε πως μέσα από τα Blogs οργανώνονται οι τρομοκρατικές ομάδες και οι αντιεξουσιαστές που καταστρέφουν κάθε λίγο και λιγάκι το κέντρο της Αθήνας! Αυτό μάλιστα το είχε πει τότε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός (Κώστας Καραμανλής) από το βήμα της Βουλής! Στο ΠΑΣΟΚ εκφράστηκαν απόψεις κατάργησης της ανωνυμίας στα Blogs με τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο ο κάθε Blogger θα πρέπει να έχει έναν νόμιμο αντιπρόσωπο του blog ο οποίος θα βγαίνει μπροστά σε περίπτωση που χρειαστεί. Αυτό ουσιαστικά φιμώνει και λογοκρίνει τους Bloggers διότι υπό το φόβο του ότι θα έχουν να λογοδοτήσουν σε κάποιον, για κάτι το οποίο θα γράψουν πάνω στην αγανάκτηση τους! Ουσιαστικά ευνουχίζει τόσο την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών όσο και την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης. -Ποια είναι η δική σας θέση για τα blogs; 30 Μαΐου 2010 1:12 μ.μ.

ΑΠ: Θα είμαι σαφής. Στηρίζω τη δύναμη της ελευθερίας που έχουν τα blogs, αναγνωρίζω τον ολοένα και χρησιμότερο ρόλο που διαδραματίζουν ασκώντας δημόσιο έλεγχο, σέβομαι το δικαίωμα όλων να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους μέσα στη σφαίρα του διαδικτύου και να ασκούν δημόσια κριτική όσο σκληρή κι αν είναι αυτή. Δε ξέρω αν πραγματικά απευθύνεστε στη ΝΔ όταν μιλάτε για απόπειρα φίμωσης των blogs, αλλά η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρόσχημα τις διαρροές που είχαν πρόσφατα κυκλοφορήσει για σκάνδαλο και επικείμενη παραίτηση της κ. Διαμαντοπούλου, άνοιξε επιτακτικά το ζήτημα της ανωνυμίας των blogs. Και επιτρέψτε μου να σκεφτώ ότι το θέμα με την κ. Διαμαντοπούλου δεν ήταν τόσο αθώο, ότι δηλαδή ίσως κάποιοι να το κατασκεύασαν για να το επικαλεστούν ως άλλοθι για ένα σφιχτότερο πλαίσιο εναγκαλισμού των blogs, όπως θεωρούν πολλοί bloggers τη θεσμοθέτηση κανόνων στο Διαδίκτυο. Αυτό σε ότι αφορά το πολιτικό επίπεδο και το ποια κυβέρνηση, της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, στρέφεται ουσιαστικά κατά της ανωνυμίας των blogs.
Αν με ρωτάτε την προσωπική μου άποψη θα σας έλεγα ότι η ανωνυμία δεν σημαίνει κατ ανάγκην ελευθερία, αλλά ούτε και η επωνυμία είναι απαραίτητα απόπειρα φίμωσης. Γιατί η ανωνυμία εκτρέφει πολλές φορές την ασυδοσία και ένα καθεστώς που δε λειτουργεί με κανόνες επιτρέπει σε ορισμένους κακοπροαίρετους να εκμεταλλευτούν την ανώνυμη δύναμη του διαδικτύου προς ίδιον όφελος, συκοφαντώντας και σπιλώνοντας συνειδήσεις ανώνυμα, δηλαδή χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν. Εσείς ξέρετε κάποια μορφή Δημοκρατίας όπου η ελευθερία της έκφρασης δεν συνεπάγεται ταυτοχρόνως και τη λογοδοσία για αυτό που λες και υποστηρίζεις δημόσια; Από την άλλη μεριά, η επωνυμία των blogs δεν πιστεύω ότι θα έβλαπτε ούτε την παρεμβατικότητα τους ούτε την ανεξαρτησία τους, που διατείνονται ότι έχουν σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Αντιθέτως, πιστεύω ότι ίσως θα ενίσχυε την εγκυρότητά τους. Νομίζω ότι το στοιχείο της επιτυχίας και της δύναμης των blogs δεν βρίσκεται στην ανωνυμία τους. Αν κάτι είναι η ανωνυμία για τα blogs, αυτό είναι μάλλον η «αχίλλειος πτέρνα» τους. Ακόμα και χωρίς αυτήν τα blogs θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται στο μέλλον δυναμικά γιατί δίνουν βήμα στον κάθε απλό πολίτη. Στον κόσμο που μέχρι χθες ένιωθε και ήταν πράγματι αποκλεισμένος χωρίς να ακούγεται η φωνή του. Αδυνατώ να κατανοήσω για ποιο λόγο η θεσμοθέτηση κανόνων στη λειτουργία του διαδικτύου θα αφαιρέσουν από τα blogs αυτή τη γενεσιουργό δύναμή τους. Γι αυτό το δίλλημα δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν την επωνυμία ή την ανωνυμία των blogs, αλλά ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν ή όχι τα blogs στην πρωτοπορία της ενημέρωσης, με παρεμβατικό και ανατρεπτικό λόγο, με πρόσβαση σε κάθε πολίτη. Και εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία όσων εναποθέτουν στα blogs πολλές ελπίδες για το μέλλον της αντικειμενικής, ανεξάρτητης και αδέσμευτης ενημέρωσης.

Ανώνυμος είπε...
Κύριε Βαγιωνά, Όσον Αφορά το χρίσμα για τους νέους Δημάρχους Χαλκιδικής θα δώσετε γραμμή η χρίσμα εσείς από την Νέα Δημοκρατία ,η μήπως θα αφήσετε τον κόσμο να αποφασίσει για τον καταλληλότερο αν υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι.
Η απάντηση σας θα είναι πολύ χρήσιμη. Ευχαριστώ πολύ. 30 Μαΐου 2010 2:43 μ.μ.

ΑΠ: Ανέκαθεν ήμουν κατά των κάθε λογής κομματικών «χρισμάτων» μεταξύ των υποψηφίων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα στη Χαλκιδική. Στις εκλογές αυτές τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο δικαιούται και πρέπει να έχει η κοινωνία για τους εκλεκτούς που η ίδια θα επιλέξει να την υπηρετήσουν σε τοπικό επίπεδο. Άλλωστε, όσο περνούν τα χρόνια, η κοινωνία ωριμάζει περισσότερο και δε δίνει ιδιαίτερη σημασία σε «χρίσματα» και κομματικούς μηχανισμούς, αλλά επιλέγει αυτούς πραγματικά πιστεύει ότι αξίζουν ως πρόσωπα πάνω και πέρα από κόμματα και ιδεολογικούς διαχωρισμούς.

Ανώνυμος είπε...
Ποιές είναι οι θέσεις σας 1) Για την μεταλλουργία χρυσού 2) Για την εξόρυξη στις Σκουριές 30 Μαΐου 2010 3:34 μ.μ.

ΑΠ: Σημαντικό το ζήτημα που θέτετε και φυσικό να μας απασχολεί όλους γιατί έχει να κάνει με το περιβάλλον του Νομού μας. Σας παραπέμπω στην απάντηση που έδωσα παραπάνω σε σχετική ερώτηση.

ladiavitis είπε...
H B. Χαλκιδική παίζει με τη μοίρα της. Αν αφήσουμε να υλοποιηθεί η εξόρυξη στις Σκουριές του Κακαβου, τότε από τη μια θα μολύνουμε τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής ανεπανόρθωτα,θα καταστρέψουμε ένα μοναδικό οικοσύστημα που θεωρείται από τους τελευταίους οικολογικούς παραδείσους στην Ελλάδα (βλεπε Γ. Σφίγγα στο ομώνυμο βιβλίο)και με την μόλυνση που θα επιφέρει αυτή η δραστηριότητα,θα αποθέσει την ταφόπλακα της οικονομικής ανάπτυξης στη ΒΑ Χαλκιδική. Η επένδυση,παρ όλο που θα απασχολήσει πρόσκαιρα ολιγάριθμα άτομα από την περιοχή, έχει συγκεκριμένο πλάνο και χρονικό ορίζοντα. Οπότε δε μπορούμε να μιλήσουμε για αειφορια. Τα οφέλη θα είναι αντιστρόφως ανάλογα και ασήμαντα σε σχέση με τη καταστροφή.
Ποια ειναι η θεση σας κε βουλευτα; 30 Μαΐου 2010 4:46 μ.μ.

ΑΠ: Πολύ σημαντικές οι παρατηρήσεις σας, συμφωνώ μαζί σας. Θεωρώ ότι κάθε τέτοια ενέργεια πρέπει να γίνεται με κριτήριο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Και η καταστροφή που θα υποστεί το περιβάλλον σε αυτήν την περίπτωση θα είναι ανεπανόρθωτη και δυσαναπλήρωτη για τις επόμενες γενεές. Το θέμα πάντως εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και από τη στάση που θα τηρήσει θα εξαρτηθεί κατά πόσον η πολιτική που ασκεί, είναι πράγματι… «περιβαλλοντική».

Ανώνυμος είπε...
κ. Βουλευτή, η πολιτεία από το 1983 σε γενόμενο αναδασμό εξέδωσε τίτλους ιδιοκτησίας στους κατοίκους του Παλαιοκάστρου και του Αγίου Προδρόμου. Οι τίτλοι αυτοί αναγνωρίζονται απ' όλες τις υπηρεσίες εκτός από αυτήν του Δασαρχείου Πολυγύρου. Το παραπάνω πρόβλημα των κατοίκων του Παλαιοκάστρου και του Αγίου Προδρόμου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες και παρεμβάσεις του Δ.Ν.Τ.! Πότε θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα για να αναγνωρισθούν οι τίτλοι από το Δασαρχείο Πολυγύρου με την έκδοση υπουργικής απόφασης σύμφωνα με όσα ισχύουν σε όλους τους αναδασμούς της χώρας; 30 Μαΐου 2010 5:54 μ.μ.

ΑΠ: Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, το θέμα το πληροφορούμαι για πρώτη φορά και ουδέποτε με ενημέρωσε ποτέ κανείς. Εφόσον επιθυμείται, επικοινωνήστε με τους συνεργάτες του γραφείου μου για να τους δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Ανώνυμος είπε...
ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΕΡΡΥΚΟΚΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ 30 Μαΐου 2010 10:04 μ.μ.

ΑΠ: Η ΝΔ τήρησε στο ακέραιο την υπόσχεσή της για το θέμα. Όπως γνωρίζετε οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ δίνονται με βάση κανόνες που υπάρχουν και οι οποίοι είναι σε άμεση συνάρτηση με την Ε.Ε.. Θυμάστε ότι ο παγετός είχε ξεσπάσει νωρίτερα από το προκαθορισμένο διάστημα- δηλαδή πριν την 1η Μαρτίου-που εγκρίνονται αποζημιώσεις για τέτοιες φυσικές καταστροφές. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε υποσχεθεί, κατάφερε να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια περνώντας από έγκριση τις συγκεκριμένες αποζημιώσεις μέσω του συστήματος του ΕΛΓΑ. Ο λόγος που δεν έχουν καταβληθεί βαρύνει τη νέα κυβέρνηση η οποία δεν προχώρησε μέχρι σήμερα στην καταβολή των ήδη εγκεκριμένων αποζημιώσεων. Τα «ρέστα» σήμερα πρέπει να τα ζητάτε από την σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους της.

Ανώνυμος είπε... κ. ΒΑΓΙΩΝΑ,
τώρα που κλείσατε την Παναγία Φιλανθρωπινή, που μπορούμε οι γυναίκες της Χαλκιδικής να πηγαίνουμε για ΔΩΡΕΑΝ μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ για πρόληψη του ΚΑΡΚΙΝΟΥ του μαστού και της μήτρας;;; Πριν τους κλείσετε εξασφαλίσατε ΔΩΡΕΑΝ προληπτική ιατρική για το λαό της Χαλκιδικής ή δουλέψατε για "γνωστούς" ιδιώτες χωρίς να σας ενδιαφέρει;;;
Επίσης για τους εργαζομένους του ιδρύματος Ορμύλια που ΕΣΕΙΣ αφήσατε άνεργους σε περίοδο οικονομικής κρίσης τι έχετε να πείτε;;; 30 Μαΐου 2010 11:21 μ.μ.

ΑΠ: Αγαπητέ κύριε «ανώνυμε», βλέπω ότι έχετε άμεσο ενδιαφέρον για το θέμα της Παναγίας Φιλανθρωπινής, αλλά δεν πρέπει να παραπληροφορείτε τον κόσμο με τέτοιες ανακρίβειες. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: κατά πρώτον, η Παναγία Φιλανθρωπινή δε λειτουργούσε ούτε σύννομα ούτε δωρεάν. Ελάμβανε για χρόνια δεκάδες εκατ. ευρώ από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και από τη Νορβηγία και οι υπεύθυνοι ξέρουν πολύ καλά πόσα χρήματα είχαν εισρεύσει στα ταμεία .Δεν έχω ο ίδιος και κανένα μέλος της οικογένειας μου σχέση με ιδιωτικούς μαστογράφους.
Στην Παναγία Φιλανθρωπινή δεν υπήρχε ούτε ένας ειδικός γιατρός ούτε εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και τις υπηρεσίες προσέφεραν κάποιες μοναχές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ανώνυμος είπε...
Ερώτηση με αφορμή το παραπάνω ερώτημα κ.Βαγιωνά κλείσατε την Παναγία Φιλανθρωπινή επειδή σύμφωνα με την άποψη σας συνέτρεχαν κάποιοι λόγοι.μετά τον έλεγχο από ειδικές επιτροπές και εισαγγελέα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε νομίμως και πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις.μετά από αυτό το τραγικό σας λάθος και αυτή την δυσφήμηση γιατί δεν κάνατε κάτι για να αποκαταστήσετε το ''όνομα'' του κέντρου και να βοηθήσετε να συνεχιστεί το πολύχρονο και σημαντικό του έργο???
ΑΝΑΓΝΏΣΤΡΙΑ καρκινοπαθής που κέρδισα την ζωή μου χάριν στο κέντρο 30 Μαΐου 2010 11:47 μ.μ.

ΑΠ: Ξαναλέω αυτό που είπα και προηγουμένως με τον ίδιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο: η Παναγία Φιλανθρωπινή δε λειτουργούσε σύννομα. Για να λειτουργούσε σύννομα έπρεπε να πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, των Πανεπιστημίων, του ΙΚΑ, των Ιδιωτών κ.α Τέλος, αγαπητή αναγνώστρια καρκινοπαθή θα ήθελα πολύ να σας γνώριζα με το ονοματεπώνυμό σας αν πράγματι κερδίσατε τη ζωή σας χάρη στο κέντρο, που το εύχομαι. Αλλά εγώ ξέρω να σας πω περιπτώσεις καρκινοπαθών γυναικών που πήγαν άδικα. Ρωτήστε απ αυτού και τους γιατρούς (χειρουργούς) του Νοσοκομείου Πολυγύρου.

Ανώνυμος είπε...
κ. Βουλευτά ΣΤΟ LINK : http://www.openmag.gr/?p=1212 Η ερώτηση η δική μου είναι ΜΙΑ: Ολα αυτά είναι μόνο συμπτώσεις;
Ποια είναι η θέση σας ; 31 Μαΐου 2010 11:48 π.μ.

ΑΠ: Δυστυχώς δε μου επιτρέπετε να εκφέρω άποψη για τα στοιχεία που μου παραθέτετε σε ένα τόσο εξεζητημένο θέμα.

nikos είπε...
Πως αισθάνεστε τώρα μετά την σχετική παρέμβαση σας με της παραίτηση μελλών Ν.Δ. στη Ιερισσό … 31 Μαΐου 2010 6:12 μ.μ.

ΑΠ: Σας παραπέμπω στην απάντηση που έδωσα σε αντίστοιχο ερώτημα παραπάνω.
Ανώνυμος είπε...
Ποια η θέση σας για τα τραγικά γεγονότα στη θάλασσα στης Παλαιστίνης; 31 Μαΐου 2010 6:35 μ.μ.

ΑΠ: Μόνο αποτροπιασμό και οργή προκαλούν. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αποδείξει στην πράξη ότι δεν ανέχεται τέτοιε συμπεριφορές που παραβιάζουν κάθε έννοια σεβασμού στους κανόνες του διεθνούς δικαίου αλλά κυρίως στραγγαλίζουν βάναυσα και με τον πιο ειδεχθή τρόπο τον ανθρωπισμό που πρέπει να διέπει το λαό και την πολιτική ηγεσία κάθε κράτους, συμπεριλαμβανομένων των Ισραηλινών.

Τι έγινε ρε παιδιά, όσο …κοιμόμουνα;
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ
Συγγνώμη κιόλας ρε παιδιά, αλλά σήμερα, παρακοιμήθηκα… και μόλις ξύπνησα κι ανοίγω τηλεόραση (στη ΝΕΤ όπως πάντα), ακούω: «…Είμαστε αντιεξουσιαστές …στην εξουσία. Ήρθαμε για …ανατροπές. Δεν ήρθαμε για να στρογγυλοκαθίσουμε στις κυβερνητικές καρέκλες…»
Κοιτάω πιο καλά και δεν ήταν ντοκιμαντέρ για το …Χο Τσι Μινχ, αλλά ήταν …οι Ειδήσεις των έξι και τα παραπάνω τα έλεγε …ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σήμερα στη Βουλή !!! ……>>>>>>

Έκλεισα αμέσως την τηλεόραση κι έβαλα τέρμα στο στέρεο την «…3η Διεθνή» (original έκδοση), για να σκάσει …ο Μανώλης (γείτονας, «βαμμένος» δεξιός, αν σας ενδιαφέρει) και φανταζόμουνα τη συνέχεια του Δελτίου (στη ΝΕΤ όπως πάντα):
«…Η Ελλάδα μετονομάζεται από αύριο, σε «Ελληνική Σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία», αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετέχει σε πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτική συμμαχία με Βόρεια Κορέα, Λάος, Βιετνάμ, Βενεζουέλα (οι ρεβιζιονιστές Κινέζοι, δε θα περάσουν…) Στο ΚΚΕ, ήδη σκίζουν τα πτυχία τους και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, διέκοψε το Συνέδριό του και δήλωσε …συνιστώσα της Νέας Επαναστατικής Κυβέρνησης… κλπ, κλπ


ΥΓ.
Ρεσπέντζα, θέλω άδεια, επειγόντως… άντε τώρα να γράψεις …σοβαρή ανάρτηση, μ’ αυτά που ακούνε τ’ αυτιά μας !!!

Στην καθεστηκυία τάξη με τα φράκο και τα αμπιγιέ .

Ποιοί ;
Ποιοί μας έχουν τη ζωή μας φυλακίσει
σ΄ αλλοπρόσαλλους καιρούς και σκοτεινούς;
Ποιοί μας κλέψαν τις δουλειές μας με μια ρήση,
στο φινάλε δεν μας είπαν τους σκοπούς.
#
Μας εγκλώβισαν σε τούνελ λασπωμένα
να μη ξέρεις, να μη βλέπεις ή ν΄ακούς,
ψυχοφάρμακα μας δώσανε ληγμένα,
γιατ΄αλλιώτικα θα χάναν τους πολλούς. ...>>>>>>>

#
Δουλοπάροικους μας έχουν καταντήσει,
όλοι κάτω απ΄ τις δικές τους τις βουλές,
την πραμάτεια τους μας έχουνε πουλήσει
κι οι μισοί από εμάς στις φυλακές.
#
Μας εντόπισαν σε σπίτια κουμπωμένα,
που κι ετούτα μας τα φτιάξανε αυτοί,
για να ελέγχουνε εσένανε κι εμένα,
μη τους φύγουμε μια μέρα απ΄το κελί.

Γιώργος Κανλής

Η ερώτηση δε φτάνει... ας μην το ψηφίσουν!

Ερώτηση για το ασφαλιστικό καταθέτουν προς τον υπουργό Εργασίας 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να μην αποδεχθεί όσα εκτός μνημονίου εισηγείται η τρόικα.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Μιχάλης Κατρίνης, Μιχάλης Τζελέπης, Βασίλης Γερανίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Όλγα Ρενταρή - Τέντε, ...>>>>>>>

Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Καρύδης, Τάσος Σιδηρόπουλος, Παύλος Στασινός και Γιάννης Αμοιρίδης αναφέρουν στην ερώτησή τους ότι με βάση όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας δημιουργείται η εντύπωση ότι για την τρόικα το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από δραματική περικοπή των συντάξεων.

Δημιουργείται η αίσθηση ότι οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντιμετώπιση της από ιδιωτικά σχήματα, αναφέρουν οι 14 βουλευτές.

Ερωτούν τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για όσα κινούνται εκτός μνημονίου κι αν θα σεβαστεί τη σύμβαση και τη ρήτρα του ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό και ο πρωθυπουργός, καθώς επίσης και εάν η κυβέρνηση έχει «κόκκινες» γραμμές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε: «Η κυβέρνηση δρα συντεταγμένα, υπάρχουν αρμόδιοι υπουργοί και αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί που χειρίζονται τα ζητήματα με τα οποία είναι επιφορτισμένοι και τη θέση μας για το ασφαλιστικό την έχουμε πει και θα φανεί με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».
ΕΘΝΟΣ

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος.

Έχουν περάσει 18 χρόνια από τη σύνοδο του ΟΗΕ στο Ρίο, στις 22 Μαρτίου 1992 όπου οι Αρχηγοί των κρατών δεσμεύτηκαν με Σύμβαση να προστατεύσουν τη φύση. Ακόμα και σήμερα όμως, η βιοποικιλότητα αποτελεί βασικό θέμα και άλυτο πρόβλημα.
Δεν είναι τυχαίο ότι επηρεάζεται και παράλληλα αποτελεί δείκτη όλων των άλλων περιβαλλοντικών αλλά και πολιτικών θεμάτων. Πυρκαγιές, παράνομη αλιεία, παράνομη θήρευση, αλλά και φαινόμενα όπως η ...>>>>>>>

κλιματική αλλαγή, η ανομβρία, οι πλημμύρες, επηρεάζουν τα οικοσυστήματα και πολλές φορές τα καταστρέφουν.
Οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί, οι εθνικές νομοθεσίες, ο καθορισμός προστατευόμενων περιοχών είναι κάποια βήματα τα οποία όμως δε φαίνεται να είναι αρκετά. Πολλά είδη φυτών και ζώων βρίσκονται στα όρια της εξαφάνισης με αποτέλεσμα να αποσταθεροποιούνται τα οικοσυστήματα και τελικά να απειλείται ο ίδιος ο άνθρωπος.
Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα δεν έχουμε κατανοήσει τη σπουδαιότητα της βιοποικιλότητας, αλλά περιοριζόμαστε μόνο στον όρο. Υποχρέωση μας αποτελεί πλέον να κινητοποιηθούμε και με αποφασιστικότητα να λειτουργήσουμε ,όλοι μας, με περισσότερη περιβαλλοντική ευαισθησία.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Μας κατάλαβαν ρεεεεεεεεε!!!

Αναδρομικές αυξήσεις των αποδοχών τους απαιτούν οι δικαστικοί, ζητώντας την εφαρμογή απόφασης του Μισθοδικείου η εφαρμογή της οποίας έχει ανασταλεί για δύο χρόνια.
Δύο ασυνήθιστες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αφορμή την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Οι διαμαρτυρόμενοι ήταν δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων οι οποίοι δημοσιοποίησαν την αγανάκτησή τους για την αναστολή- για δύο χρόνια- της καταβολής των αναδρομικών που επρόκειτο να ...>>>>>>>

λάβουν εντός του Ιουνίου. Πρόκειται για μια δόση αναδρομικών τα οποία έχουν προκύψει με βάση την απόφαση του Μισθοδικείου (επί προεδρίας Ρ. Κεδίκογλου) για την αύξηση των αποδοχών τους. Οι δικαστικοί λειτουργοί μάλιστα είχαν εκχωρήσει τις απαιτήσεις τους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις είχαν προεισπράξει με την παρακράτηση των νόμιμων τόκων. Γεγονός που σημαίνει ότι με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αναστείλει για δύο χρόνια την καταβολή, οι δικαιούχοι υποχρεώνονται να επιστρέψουν τα χρήματα που ενδεχομένως έχουν ήδη επενδύσει.

Στη σχετική ανακοίνωση, που συνυπογράφουν τέσσερις δικαστικές ενώσεις (Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ενωση Διοικητικών Δικαστών, Ενωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος), αποδίδεται η δυσαρέσκεια του κλάδου «στη δυσμενή οικονομική μεταχείρισή τους από την Πολιτεία με την υποβάθμιση της συνταγματικής τους θέσης και της κοινωνικής τους αποστολής», ενώ ταυτόχρονα προαναγγέλλεται κλιμάκωση των αντιδράσεων «αν η Πολιτεία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της». Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν δεν ανακληθεί η υπουργική απόφαση, οι δικαστές είναι αποφασισμένοι σε πρώτο στάδιο να κατέλθουν σε καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίας και στη συνέχεια να εμποδίσουν τη λειτουργία των δικαστηρίων.
ΤΑ ΝΕΑ

Κανένας Έλληνας στρατιώτης εκτός Ελλάδας!

"Την αποχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος της Ελληνικής Δύναμης Κοσόβου (ΕΛΔΥΚΟ), αρχής γενομένης απο το ερχόμενο φθινόπωρο, προανήγγειλε το ΓΕΕΘΑ Η σταδιακή αποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης για μείωση της νατοϊκής δύναμης που δρα στο Κοσυφοπέδιο.
Αρχικά θα αποσυρθούν περίπου 600 άνδρες, εκ των συνολικά 838 της ΕΛΔΥΚΟ, και ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή ενδέχεται να μειωθεί περαιτέρω το 2011.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της συμμετοχής στην ΚFΟR για τη χώρα μας ανήλθε το 2009 στα 24 εκατ. ευρώ.
Επιπρόσθετα, στην Ελλάδα επιστρέφει και η φρεγάτα «Λήμνος» που συμμετείχε στη νατοϊκή δύναμη για την καταπολέμηση της πειρατείας στη Σομαλία. Στην περιοχή ωστόσο παραμένει η φρεγάτα «Ελλη» στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης."
RESPENTZA: Η πείνα "πάει πανηγύρι" κι αυτοί στέλνουν "ειρηνευτικές" δυνάμεις σε ξένες χώρες!
-Βρακί στον κώλο δεν έχετε ρε σεις! Πού πάτε ξυπόλυτοι στ' αγκάθια;
-Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες στην Ελλάδα!

Στον Έλληνα του 2010

Παραδίδεται στην κυκλοφορία ο δρόμος μεταξύ Ν.Φώκαιας και Αθύτου

Ευκολότερη θα είναι πλέον η πρόσβαση στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, καθώς παραδίδεται στην κυκλοφορία ο δρόμος στο Βόθωνα, μεταξύ Νέας Φώκαιας και Αθύτου. Οι εργασίες στην περιοχή της κατολίσθησης ολοκληρώθηκαν και από σήμερα το απόγευμα ο δρόμος, με αμφίδρομη κίνηση, θα είναι στη διάθεση των χιλιάδων επισκεπτών και κατοίκων της Χαλκιδικής.
«Οι απαιτούμενες εργασίες στο οδόστρωμα ολοκληρώθηκαν και για μία εβδομάδα εκτός δρόμου θα γίνονται διευθετήσεις στο πρανές προς την πλευρά του βουνού, δίχως να επηρεάζεται η κυκλοφορία και χωρίς να ελλοχεύουν κίνδυνοι διέλευσης», δήλωσε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.

Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΛΙΝΟΣ ΚΟΚΟΤΟΣ ΜΙΚΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ - ΑΚΑΝΘΟΥ