Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Έκθεση γελοιογραφίας στον Πολύγυρο.

Συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία η έκθεση γελοιογραφίας, στον Πολύγυρο, των Πολυγυρινών σκιτσογράφων Πέτρου Τσιολάκη και Δημήτρη Καλαϊτζή (Κalio).
Να υπενθυμίσουμε ότι έκθεση θα λειτουργεί μέχρι και τις 29 Μαΐου στο χώρο Τεχνών "ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ", από τις 8:30 το βράδυ ως τις 11:00.
Σήμερα την έκθεση επισκέφθηκε ο γνωστός σκιτσογράφος Γιώργος Ακοκαλίδης, καλεσμένος των σκιτσογράφων και των υπεύθυνων του χώρου Τεχνών "ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ", όπου και φιλοξενείται η έκθεση.
Στις φωτογραφίες ο Γιώργος Ακοκαλίδης με τους δημιουργούς της έκθεσης.


Η Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής τι κάνει; Σ' αυτό το κράτος κάνει ό,τι γουστάρει ο καθένας;

Το θέμα που δημιουργήθηκε στην Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής με τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ υπερχρεώσεις των αγροτών για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων είναι γνωστό και ακόμα δεν έχει λυθεί!
Στη Θεσσαλονίκη έχει επέμβει ο Εισαγγελέας, για ίδια περίπτωση, στη Χαλκιδική τι περιμένουν; Θα επιστρέψουν τις επιπλέον χρεώσεις των Αγροτών ή πρέπει πάντα και παντού να επεμβαίνει Εισαγγελέας;
Μήπως κάποιοι εφησυχάζουν σκεπτόμενοι ότι "δεν συμφέρει στους αγρότες να πάνε στα δικαστήρια γιατί θα πληρώσουν περισσότερα απ' όσα υπερχρεώνονται απ' τις ενώσεις"!
Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης σημερινό δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Στον εισαγγελέα στέλνει τις παράνομες χρεώσεις για ενεργοποίηση δικαιωμάτων η Κ. Μπατζελή ...>>>>>>>

" Στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης απέστειλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή τις καταγγελίες για αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις παραγωγών για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2010, κατά παράβαση της συμφωνίας που είχε συναφθεί μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΑΣ.
Πιο συγκεκριμένα, οι καταγγελίες που περιήλθαν στη γνώση του Υπ.Α.Α.Τ και διασταυρώθηκαν από επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ αφορούν τις πρακτικές των ΕΑΣ Θεσσαλονίκης και Πιερίας που χρέωσαν αδικαιολόγητα υψηλά ποσά για την υποβοήθηση των αγροτών στη συμπλήρωση των αιτήσεων τους, κατά παράβαση της συμφωνίας που είχε συναφθεί μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΑΣ.
«Θα γνωστοποιηθούν και άλλες υποθέσεις εφόσον αυτές εξεταστούν και από την διασταύρωση των στοιχείων. Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα αλλά και τη βάση για την εφαρμογή της στρατηγικής μας στο χώρο της αγροτικής οικονομίας. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να σπιλώνει την διαδικασία αυτή και πολύ πιο περισσότερο τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και του αγροτικού εισοδήματος.
Εκτός από τα τιμολόγια θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις των αρμόδιων Συνεταιριστικών οργάνων» , δήλωσε σχετικά η υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή."

Επάξια εκπροσώπηση! Συγχαρητήρια στη Μικτή Χορωδία Πολυγύρου!

Η μικτή χορωδία του Δήμου Πολυγύρου παρουσίασε το πρόγραμμά της στο διήμερο Φολκλορικό Φεστιβάλ της πόλης Μπάνσκο της Βουλγαρίας.
Συμμετείχαν πολλά χορωδιακά και χορευτικά σχήματα από τη Βουλγαρία και τις Βαλκανικές χώρες.
Το πρόγραμμα της Μικτής Χορωδίας του Πολύγυρου παρουσιάστηκε την Κυριακή (23/5/10) το πρωί στην κεντρική πλατεία του Μπάνσκο, με εξαιρετική επιτυχία.


Και νέες επιτυχίες του Σκοπευτικού Ομίλου Χαλκιδικής!

Στους Πανελλήνιους Αγώνες Πήλινου Στόχου που πραγματοποιήθηκαν 22 – 23 Μαΐου 2010 στα Χανιά της Κρήτης ο Σκοπευτικός Όμιλος Χαλκιδικής πραγματοποίησε μία άριστη εμφάνιση συμμετέχοντας με δύο αθλητές του συλλόγου του στην Ά Κατηγορία Ανδρών τον Μπουντούρη Βασίλειο και τον Αυγερινό Μάριο.
Οι αθλητές του ΣΚ.Ο.Χαλκιδικής κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση στην κατηγορία τους εμπλουτίζοντας τις επιτυχίες του συλλόγου τους με το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα.


Δήμαρχε Αρναίας, δεν είναι εικόνες αυτές! Στο δρόμο από Στανό προς Αρναία!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Ποιος …προβοκάρει (τα ίδια του) τα Κόμματα; …ο λαός με 63,7 % !!!
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ή μήπως είναι ήδη …μακαρίτισσα; …μάλλον το δεύτερο συμβαίνει, αφού οι Έλληνες (σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass μεταξύ 17 - 21 Μαΐου, που δημοσιεύεται σήμερα στο «Παρόν»), σε ποσοστό 63,7 % !!! πιστεύουν ότι κανένα από τα σημερινά κόμματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ να βγάλει τη χώρα από την κρίση… Και σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, (που σαν Κυβέρνηση κρατάει και το καρπούζι και το μαχαίρι), φυσιολογικά σχεδόν, περίπου ένας στους πέντε (21,8%), εναποθέτει πάνω του, ότι ίχνος ελπίδας του απέμεινε…
Από εκεί και πέρα, το μεγάλο δράμα είναι στην αντιπολίτευση, όπου: ……>>>>>>η ΝΔ (παρόλο που εμφανίζεται με νέα ηγεσία) είναι απαξιωμένη …στη γωνία, με 5,7%, ενώ οι προτάσεις των κομμάτων της Αριστεράς, φαίνεται να μην πείθουν ούτε τους …ψηφοφόρους τους (ΚΚΕ 2,9% - ΣΥΡΙΖΑ 1,3%) !!! όπως βέβαια και του Καρατζαφέρη (1,6%)…

Συπέρασμα ΠΡΩΤΟ; ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ! 64 στους 100 Έλληνες, σήμερα, ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ γενικά τα Κόμματα και τις προτάσεις τους !!!, (με ότι σοβαρό ή όχι συνεπάγεται αυτό) και κυρίως δεν εμπιστεύονται …ούτε τα Κόμματα που οι ίδιοι ψήφισαν !!! Γιατί, αν δεχτούμε ότι υποθετικά ισχύουν τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών (…μόλις 8 μήνες πέρασαν) …το φυσιολογικό θα ήταν ο καθένας να απαντήσει ότι εμπιστεύεται, τουλάχιστον, το Κόμμα που ψήφισε. Αλλά δείτε πόσοι από τους ψηφοφόρους όλων των Κομμάτων ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ …ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑ… (μπροστά το ποσοστό των εκλογών –Οκτ. 2009- και …με πράσινο αυτοί που λένε ΝΑΙ και με ΚΟΚΚΙΝΟ αυτοί που λένε ΟΧΙ, επαναλαμβάνω… ο καθένας στο δικό του Κόμμα)

ΠΑΣΟΚ 43,92 (ΝΑΙ 21,8ΟΧΙ 22,1)
ΝΔ 33,48 (ΝΑΙ 5,7ΟΧΙ 27,8)
ΚΚΕ 7,54 (ΝΑΙ 2,9ΟΧΙ 4,6)
ΣΥΡΙΖΑ 4,60 (ΝΑΙ 1,3ΟΧΙ 3,3)
ΛΑΟΣ 5,63 (ΝΑΙ 1,6ΟΧΙ 4,0)

Συπέρασμα ΔΕΥΤΕΡΟ; «Χαιρετίσματα λοιπόν…», κι όχι μόνο στην εξουσία, αλλά (απ’ ότι φαίνεται), στις …εξουσίες... Ο λαός …προβοκάρει κανονικά, ΟΛΑ τα Κόμματα.
Έτσι μού ’ρχεται, να ιδρύσω το Κ.Π.Ε. (Κόμμα Προβοκατόρων Ελλάδας) !!! Αρχίστε να ετοιμάζετε αιτήσεις, για …συνιστώσες… Ξεκινάμε με βάση το 63,7 % και ο μόνος σοβαρός αντίπαλος που θα ’χουμε στις επόμενες εκλογές, θα είναι το Νέο Κόμμα που θα κάνει …η Ντόρα !!! Σιγά τον αντίπαλο…

"Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν!"

Ο Ακοκαλίδης στον Πολύγυρο.

Την έκθεση γελοιογραφίας θα επισκεφτεί ο γνωστός σκιτσογράφος από την εργασία του στα κόμικς, με ιστορίες του Αριστοφάνη, Γιώργος Ακοκαλίδης την Τρίτη 25 Μαΐου το βράδυ. Ογδόντα γελοιογραφίες τους εκθέτουν οι Πολυγυρινοί Πέτρος Τσιολάκης και Καλαϊτζής Δημήτρης (KALIO). Η πρώτη έκθεση γελοιογραφίας στη Χαλκιδική, φιλοξενείται στην αίθουσα Χώρος Τεχνών από τις 17 έως και 29 Μαΐου και λειτουργεί από τις 20:30 έως τις 23:00.

Κρατάει... χρόνια!

Η Χαλκιδική ρίχνει τις τιμές

Στην καθιέρωση ενιαίας, χαμηλότερης τιμής για μια ομάδα πέντε βασικών προϊόντων που καταναλώνει περισσότερο στις διακοπές του ο τουρίστας, όπως ο καφές, το νερό, το αναψυκτικό, η μπίρα και ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, προσανατολίζονται οι φορείς του τουρισμού στη Χαλκιδική.
Σκοπός τους, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια σύσκεψης, είναι «να αναδειχθεί το πραγματικό πρόσωπο της Χαλκιδικής, αυτό που προσφέρει καλές και φθηνές υπηρεσίες, τόσο εντός όσο και εκτός ξενοδοχείων». Πρόκειται ...>>>>>>>

για μια νέα πρωτοβουλία, μετά το πρόγραμμα δράσης μείωσης τιμών για τον μήνα Ιούνιο, στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή 45 και πλέον ξενοδοχεία της Χαλκιδικής.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), συμμετείχαν εκπρόσωποι της νομαρχίας και του επιμελητηρίου, δήμων και εμπορικών συλλόγων, εκπρόσωποι της ένωσης camping και ενοικιαζόμενων δωματίων. Οπως ανακοινώθηκε, οι συμμετέχοντες έκριναν πως είναι εφικτό να ισχύσει ένα πλαφόν τιμών χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα των υπηρεσιών και συμφώνησαν να καλέσουν τα μέλη τους ώστε να ανταποκριθούν.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 25/5/10

Βουλή: πρώτος μισθός 1.900 ευρώ καθαρά! Υπάλληλοι με... μπάρμπα στη Βουλή !

Από τους πιο καλοπληρωμένους υπαλλήλους του Δημοσίου είναι οι υπάλληλοι της Βουλής των Ελλήνων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είχε το προνόμιο να περάσει με τον ευκολότερο τρόπο την επιβλητική είσοδο του Κοινοβουλίου.
Αρκούσε να είχε μια καλή «σύσταση» κάποιου από τα κόμματα που μετέχουν στην εθνική αντιπροσωπεία ή προσωπικά προέδρων, αντιπροέδρων, γραμματέων, βουλευτών και γενικά κομματικών στελεχών. Ακόμα και μετά τις περικοπές, οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο κάθονται στην κορυφή του ελληνικού δημοσιοϋπαλληλικού κλάδου - για παράδειγμα ο νεοπροσλαμβανόμενος στο Κοινοβούλιο ...>>>>>>>

κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει καθαρά 1.900

ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο νεοπροσλαμβανόμενος της ίδιας κατηγορίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) λαμβάνει περίπου 1.300 ευρώ (μεικτά).

Συνολικά οι 1.340 υπάλληλοι της Βουλής στοιχίζουν ετησίως μετά τις περικοπές 54.000.000 ευρώ, ενώ την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας έχει μπει στον αστερισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι συγκεκριμένοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 28,5 χρόνια εργασίας, άνευ ορίου ηλικίας.

Υπάρχουν και... καλύτεροι
Τα προνόμια όσων είχαν την τύχη να θητεύσουν σε κόμματα ή πρόσωπα και να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο μπορεί να μην είναι τα μεγαλύτερα στο Δημόσιο, καθώς όπως υποστηρίζουν πολλές φορές σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με παράπονο, είναι σε «χειρότερη» μοίρα από τους συναδέλφους τους στο υπουργείο Οικονομικών, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, «για τους οποίους όμως υπάρχει περίεργη σιωπή», όπως σημειώνουν. Ομως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν για παράδειγμα με τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή τους εκπαιδευτικούς ή τους υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας.

Οπως διαβεβαιώνει πάντως ο κ. Πετσάλνικος δεν θα μπαίνει πλέον κανείς μόνιμος στη Βουλή χωρίς ΑΣΕΠ, ενώ με αλλαγή του Κανονισμού θα προβλέπεται ρητά ότι απαγορεύεται η μετατροπή της υπαλληλικής σχέσης μετακλητών και αποσπασμένων σε μονίμους. Οπως όλα δείχνουν, οι τελευταία υπερτυχεροί όλων των κομμάτων- πλην ΚΚΕ- ήταν οι 240 που προσλήφθηκαν με την απόφαση του Δ. Σιούφα.


Αφορολόγητα επιδόματα
Η Βουλή και μετά τις περικοπές, παραμένει μία από τις «οάσεις» στον δημόσιο τομέα. Για παράδειγμα ο πτυχιούχος Ανώτατης Σχολής (ΠΕ) που βρίσκει τρόπο ν΄ ανοίξει την πόρτα της, λαμβάνει με το «καλημέρα» καθαρά 2.329 ευρώ τον μήνα- και μάλιστα πριν από τις περικοπές Πετσάλνικου το ετήσιο καθαρό εισόδημά του ήταν 35.404 ευρώ. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι- επίσης προ περικοπών- για όλους τους υπαλλήλους της Βουλής το περίφημο «ειδικό επίδομα» (ο 15ος και 16ος μισθός) συμπλήρωνε τον μισθό και τα επιδόματα με επιπλέον 7.000- 20.000 ευρώ τον χρόνο και μάλιστα αφορολόγητα, το μέγεθος της ανισότητας με την πλειονότητα των συναδέλφων τους αυξανόταν. Βεβαίως ορισμένοι εργαζόμενοι της Βουλής σε «μεθοριακές» υπηρεσίες όπως οι Διεθνείς Σχέσεις ή το Ιδρυμα της Βουλής, όσοι εργάζονται στα κτίρια που πλαισιώνουν το Κοινοβούλιο, έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα «σκληρές» συνθήκες εργασίας σε σχέση πάντα με συναδέλφους τους σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Οπως μάλιστα επισημαίνουν μέσω του Συλλόγου τους στην οργισμένη ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής, «έλαβε κανείς υπόψη του τι ώρες πηγαίνουμε, αν έχουμε οικογένειες, ποιος κρατά τα παιδιά μας, τι έξοδα έχουμε κατά την ολοήμερη παραμονή μας στον εργασιακό μας χώρο; Ας λάβετε δε υπόψη σας ότι τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν όλα στον παιδικό σταθμό της Βουλής και ότι το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν».
ΤΑ ΝΕΑ 25/5/2010

Καλώς το παιδί!

Σοσιαλιστές αντοχές! Διαθέτει κανείς;

Αντιδράστε! «Αφήστε το στο ταμείο!» Μπορούμε να το κάνουμε όλοι, παντού!

Φίλοι, να είστε όλοι εκεί!
Φίλες και φίλοι, αντιδράστε! Οργανωθείτε! Γιατί, σ' εμάς, τους απλούς πολίτες, κανείς δεν πρόκειται να χαρίσει κάτι. Γεμίστε τα καρότσια σας με ότι τραβάει η ψυχή σας και εγκαταλείψτε τα μέσα στα Super Market!
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο χώρος μπροστά στα ταμεία γνωστής γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη, φράκαρε από δεκάδες «ορφανά» καρότσια, γεμάτα με προϊόντα. Οι ταμίες και οι υπεύθυνοι του καταστήματος κοιτούσαν έκπληκτοι τους 35 και πλέον πελάτες να τα παρατούν εκεί και ...>>>>>>>

να αποχωρούν ομαδικά, δηλώνοντας πως δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν αυτά που ήθελαν να αγοράσουν.
Στο σούπερ μάρκετ επικράτησε πανικός! Τρομαγμένη η υπεύθυνη του καταστήματος, αφού πήρε οδηγίες από τα κεντρικά της Αθήνας, κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε λίγα λεπτά αργότερα. «Δεν κλέψαμε κανέναν, δεν φοράμε κουκούλες, στο ένα χέρι κρατάμε το παιδί μας και στο άλλο την αστυνομική μας ταυτότητα. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν! Όπως μπαίνεις σε ένα κατάστημα ρούχων και μετά από πρόβα δύο ωρών δεν αγοράζεις κανένα από τα οχτώ πουκάμισα που δοκίμασες, έτσι κάναμε κι εμείς», είπαμε στους -επίσης έκπληκτους- αστυνομικούς και αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, το θέμα έληξε!Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας αντιδρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ακριβές τιμές των προϊόντων και προτείνουν σε όλους τους πολίτες της χώρας το «Αφήστε το στο Ταμείο», μέχρι να πέσουν οι τιμές. Η δράση ήδη μεταφέρεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως πχ στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στη Βέροια.
«Αντιδρούμε, γιατί δεν περιμένουμε από κανέναν!»
Ας λάβουν οι αρμόδιοι το μήνυμα ότι δεν είμαστε φοβισμένοι και θα αντιδρούμε όλο και ποιο έντονα. Η επιλεκτική επιβολή φόρων σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, η δραστική μείωση του εισοδήματός μας και τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών στα ύψη, αποτελούν θρασύτατη πρόκληση και συσσωρεύουν ΘΥΜΟ. Μεγάλο θυμό!
Όλοι μαζί απευθύνουμε στον υπουργό Οικονομικών της χώρας μας το παρακάτω απλό ερώτημα: Γιατί επιτρέπετε το ίδιο προϊόν να πωλείται στην Ελλάδα 40% - 80% ακριβότερα απ' ότι στη Γερμανία; Γιατί δεν προστατεύετε τους πολίτες σας κύριε Υπουργέ;
Ζητούμε συγνώμη από τους υπαλλήλους που ταλαιπωρήθηκαν και θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται από τη δράση αυτή. Έτσι όμως ταλαιπωρούμαστε -δικαιολογημένα- όλοι σε μια πορεία ή σε μια απεργία.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Προσλήψεις: «Αθωώνουν» την Τζάκρη οι ελεγκτές

Δεν διαπιστώνονται παρατυπίες στο διαγωνισμό για τις προσλήψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, που θα παραδοθεί σήμερα το μεσημέρι στον υπουργό Παύλο Γερουλάνο και στη συνέχεια στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

ΣΥΝ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Η συζήτηση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη στο ανώτερο ηγετικό επίπεδο επιβεβαιώνει τη βαθειά δομική κρίση του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου και αναδεικνύει τις μεγάλες αντιφάσεις του που οδήγησαν στη σημερινή οικονομική κρίση.
Οι απαντήσεις σήμερα δεν μπορούν να έχουν αμυντικό και διαχειριστικό χαρακτήρα. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να κινούνται στην κατεύθυνση της σκλήρυνσης του Συμφώνου Σταθερότητας και της πιο αντιδημοκρατικής λειτουργίας της Ευρώπης. Πρώτο βήμα θα έπρεπε να ήταν η άμεση εγκατάλειψη του Συμφώνου που ...>>>>>>>

αποτέλεσε και τη νομιμοποιητική βάση των σκληρών ταξικών περιοριστικών πολιτικών και η παράλληλη υιοθέτηση πολιτικών άρσης των περιφερειακών ανισοτήτων.
Χρειάζονται μεγάλες ανατροπές στη δομή της Ε.Ε., έτσι ώστε η κρίση να μην αποτελέσει μια ακόμα αιτία για την περαιτέρω επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, όπως επιδιώκουν οι κυρίαρχες δυνάμεις, αλλά απαρχή μιας νέας πορείας που θα διευρύνει τις κοινωνικές κατακτήσεις, θα αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των αδυνάτων, θα προστατεύει την εργασία και θα καταπολεμά την ανεργία.
Η Ευρώπη των λαών και των εργαζομένων πρέπει να είναι η απάντηση απέναντι στην Ευρώπη των κερδοσκόπων και των τραπεζών που έχτισαν οι νεοφιλελεύθεροι τις τελευταίες δεκαετίες.
To Γραφείο Τύπου

Τίποτα δεν είναι οριστικό και με τη χωροταξία των νέων Δήμων!

Αντιγράφουμε από το νομοσχέδιο του Καλλικράτη, όπως αυτό έχει κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων:
"Με προεδρικό διάταγμα το οποίο εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από σύμφωνη γνώμη των συμβουλίων των οικείων δημοτικών κοινοτήτων και γνώμη του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να ανακαθορίζεται ο αριθμός και τα όρια των δημοτικών κοινοτήτων στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των 100.000 κατοίκων. Επίσης, με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του ιδίου Υπουργού, ύστερα από σύμφωνη γνώμη των οικείων συμβουλίων δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων ή εκπροσώπου τοπικής κοινότητας και γνώμη του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να συγχωνεύονται δημοτικές ή τοπικές κοινότητες ή να εντάσσονται σε άλλον όμορο δήμο ύστερα από σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου του δήμου στον οποίο εντάσσεται". ('Αρθρο 283, Τελικές ρυθμίσεις, παράγραφος 5)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ:
-Η συγκεκριμένη διάταξη "καταργεί" και τα όρια Νομών αφού δεν ορίζεται ότι οι αλλαγές θα μπορούν να προκύψουν μόνο εντός των ορίων των Νομών.
-Πουθενά το νομοσχέδιο δεν αναφέρει ότι το άρθρο 283 θα έχει ισχύ μετά τις εκλογές, άρα ισχύει με τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.
-Με το άρθρο 2 του συγκεκριμένου νόμου τα τοπικά διαμερίσματα μετονομάζονται σε τοπικές ή δημοτικές κοινότητες (ανάλογα με τον πληθυσμό) αμέσως μετά τη δημοσίευση του νόμου.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και η χωροταξία που θα ψηφιστεί δεν είναι σίγουρη και πριν τις εκλογές πολύ δε περισσότερο μετά τις εκλογές του Καλλικράτη.
-Με το συγκεκριμένο άρθρο (283) καταργείται η διάταξη του τωρινού κώδικα Δήμων και κοινοτήτων που απαιτούσε τοπικό δημοψήφισμα για να αλλάξει δήμο ένα τοπικό διαμέρισμα.
Προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στο χωροταξικό πριν ή μετά τις εκλογές:
-Καλλικράτεια, Λάκκωμα, Γαλάτιστα, Γαλαρινός, Ολυμπιάδα μπορούν να βρεθούν στο Νομό Θεσσαλονίκης.
-Τ.Δ. Ποτίδεας, μπορεί να βρεθεί στην Κασσάνδρα.
-Τ.Δ. Ολύνθου σήμερα είναι στον Πολύγυρο και έχουν εκφραστεί προθέσεις για να πάνε στο Δήμο Ν. Προποντίδας.
-Τ.Δ. Μεταφόρφωσης, εκφράστηκε η επιθυμία για το Δήμο Σιθωνίας.
Όλα αυτά τα έχουν δει οι Βουλευτές του νομού και η ΤΕΔΚ ή συμφέρει σ' όλους η ύπαρξη αυτών των ασαφειών;
Υπάρχουν περιθώρια να αλλάξουν κάποια πράγματα, απαιτείται τρέξιμο.


Δριβελέγκας και αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη Βουλή των Ελλήνων.