Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Απορρίφθηκε αίτηση άρσης ασυλίας του Βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη.

Με 215 ψήφους απορρίφθηκε η άρση ασυλίας για δύο υποθέσεις, που αφορούσαν συκοφαντική δυσφήμηση εκ μέρους του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αργύρη Λαφαζάνη. Πέντε ψήφισαν υπέρ και επτά δήλωσαν «παρών».
Απ' ότι γνωρίζουμε η μήνυση εναντίον του Βουλευτή Χαλκιδικής υποβλήθηκε από εκδότη(!) τοπικής εφημερίδας (;), της περιοχής Ζερβοχωρίων!

Ληγμένα προϊόντα σε μίνι μάρκετ!!!


Μας τα πούλησε, σήμερα 19/5/10, ελεεινός επαγγελματίας στον Πολύγυρο!
-Μίνι Μάρκετ! Φταίμε κι εμείς που δεν το προσέξαμε, καλά να πάθουμε, η τιμωρία μας κάποιες ώρες στην τουαλέτα!
-Την επόμενη φορά πονηρέ ή απρόσεχτε ή ανόητε επαγγελματία θα πάει στο εισαγγελέα!
Το προϊόν δεν ήταν ληγμένο κατά μία ή δύο ή τρεις μέρες ήταν ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ολόκληρες μέρες! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

Θα του πούνε «…έλα αύριο με τον κηδεμόνα σου» ;;;
Για 5,5 χρόνια (ειδικά μέσα στο Κόμμα του) ο Καραμανλής, ήταν ο αναμφισβήτητος, ο άρχοντας, ο «απόλυτος Έλληνας Πρωθυπουργός», ο …καταλληλότερος …κι όλα τα καλά του κόσμου, παρόλο που πολλοί έβλεπαν ότι κυβερνούσε με remote control... Τώρα όμως, -στο πλαίσιο της επιτροπής αξιολόγησης των υποψήφιων βουλευτών του κόμματός του- ο διάδοχός του, Αντώνης Σαμαράς τον θέτει κι αυτόν …υπό την κρίση αξιολογητών και βαθμολογητών !!! Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον κ. Αλ. Τσίπρα, δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας, καθώς ρωτήθηκε ειδικά για τον Καραμανλή και απάντησε: «Απολύτως κανένας δεν εξαιρείται…»

Θεωρητικά καλή η κίνηση, και δε μένει, παρά να περιμένουμε τους βαθμούς, αλλά και …τη διαγωγή που θα πάρει ο Κωστάκης στον έλεγχο, για να δούμε και την πρακτική της εφαρμογή…


«Δεν είν΄εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί»

Με την ευκαιρία του εορτασμού της κήρυξης της επανάστασης του 1821 στην Χαλκιδική, έγινε στον Πολύγυρο στο Δημοτικό θέατρο, συναυλία της Παιδικής Χορωδίας, αφιερωμένη στον εθνικό ποιητή Διονύσιο Σολωμό.
Διαβάζοντας το έντυπο του προγράμματος, κι όσο προχωρούσα στην ανάγνωση των στοίχων ,τόσο συνειδητοποιούσα πόσο επίκαιρος ήταν ο Διονύσιος Σολωμός.
Λέξεις πικρές, έγκαιρες, προειδοποιητικές.
«Με τα ρούχα αιματωμένα
ξέρω ότι έβγαινες κρυφά,
να γυρεύεις εις τα ξένα
άλλα χέρια δυνατά.
...>>>>>>>

Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
δεν είν΄εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.

Άλλος σου έκλαψε στα στήθια,
αλλ΄ ανάσαση καμιά.
άλλος σου έταξε βοήθεια,
και σε γέλασε φρικτά!

Άλλοι, ωιμέ, στη συμφορά σου
οπού εχαίροντο πολύ,
σύρε να΄βρείς τα παιδιά σου,
σύρε ελέγαν οι σκληροί»

Σπαταλημένος χρόνος. Στάσιμος, με τα ίδια προβλήματα να εμφανίζονται και σήμερα και με τις ίδιες πάντοτε αναποτελεσματικές μέθοδες θεραπείας τους. Ή για να το πούμε αλλιώς, χρόνος δανεικός, αφού η ιστορία του τόπου δείχνει, πως από το 1821 μέχρι τα σήμερα, οπότε κουρταλάμε και πάλι ξένες θύρες, η ακολουθία των δανείων σχηματίζει βρόχο αποπνικτικό, με το εκάστοτε μέλλον να ενεχυριάζεται για να διευκολυνθεί πρόχειρα το εκάστοτε παρόν.
Προφητικός και επίκαιρος ο Σολωμός. Προφητικό και επίκαιρο και ένα απόσπασμα-σήμα από το έργο του «Γυναίκα της Ζάκυνθος» :
«-Πώς πάει το Έθνος; Πώς πάνε οι δουλειές;
Άφησε το κουπί και με το χέρι εσυχνόκοβε τον αέρα οριζοντίως.
-Είδες να μαδάνε την κότα και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα; Έτσι πάει το έθνος»

Ο Σχολαστικός

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλει την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παραβίαση κάθε έννοιας ελευθερίας και δημοκρατίας συμβαίνει τώρα στην ΑΣΟΕΕ. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ, αγνοώντας κάθε τυπική διαδικασία, απαγορεύουν δια της βίας την τοποθέτηση παραβάν στο χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Οι «δημοκράτες» συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, μετερχόμενοι κάθε μέσο αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να κάνει την επιλογή του με μυστικότητα, προχωρώντας σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.
Καλούμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ να καταδικάσουν και έμπρακτα να αποδοκιμάσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές φασιστικής νοοτροπίας. Ως ΔΑΠ -ΝΔΦΚ, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε λογικές που οδηγούν στη νόθευση της βούλησης των φοιτητών.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΑΠ - ΝΔΦΚ

Αληθεύουν τα περί απειλών;

Το παρακάτω μήνυμα που λάβαμε πριν λίγο είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ! Έχει σχέση με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στην Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής.
Αν αληθεύουν, πρέπει κάποιοι να παραιτηθούν πάραυτα! Οι αγρότες περιμένουν απάντηση ή διάψευση! Δείτε σχετικά ΕΔΩ κι ΕΔΩ
"Αυτοί οι κύριοι της ενώσεως δεν έχουν ιερό και όσιο , όσες αποδείξεις στείλαμε στην ΠΑΣΕΓΕΣ για τις υπέρογκες χρεώσεις για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων,χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του συνεταιρισμού με ανθρώπους της ενώσεως γυρνώντας στα σπίτια από αυτούς που έστειλαν αποδείξεις στην ΠΑΣΕΓΕΣ τους καλούσαν, απειλούσαν και παρακαλούσαν να αναιρέσουν την καταγγελία γιατί θα βρεθούν σε δυσάρεστη κατάσταση.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΊ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Οι Βορειοηπειρώτες του Νομού Χαλκιδικής πραγματοποιούν το δεύτερό τους ΑΝΤΑΜΩΜΑ την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, στις 11.30 το πρωί. Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου με τους παρακάτω ομιλητές:
1. Νητσιάκος Βασίλης, Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: «Βόρειος Ήπειρος, ο χώρος και οι άνθρωποι».
2. Τσέκου Κατερίνα, Δρ Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα:
«Βορειοηπειρώτες: Από τη 10ετία του 1940, «πρόσφυγες» στην Ελλάδα. Απόπειρα για μία ανθρωπολογική προσέγγιση».
3. Δαλκαβούκης Βασίλειος, Λέκτωρας ...>>>>>>>

Εθνογραφίας Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με θέμα:
«Η Ήπειρος και το ελληνοαλβανικό σύνορο. Εννοιολογικά προβλήματα και ερευνητικές δυνατότητες».
Καλούμε όλους τους Βορειοηπειρώτες αλλά και όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει την εκδήλωση.
Μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση στο κέντρο «ΑΓΙΟΝΕΡΙ».
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αυστηρή προειδοποίηση της ΠΑΣΕΓΕΣ για το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων

Aυστηρή προειδοποίηση έστειλε χθες η ΠΑΣΕΓΕΣ στην ΕΑΣ Θεσσαλονίκης «ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» ζητώντας άμεσα να επιστρέψει τα επιπλέον ποσά με τα οποία επιβάρυνε τους παραγωγούς για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους. Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Γιάννης Τσιφόρος η στάση της Ένωσης αυτής είναι απαράδεκτη και εκθέτει την ΠΑΣΕΓΕΣ.
Η επιστολή της Συνομοσπονδίας κοινοποιείται και στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Θ. Καπρέλη.
Αναλυτικότερα, το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής: ...>>>>>>>

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Α. Γκοτσίνα
Νέα Oμοσπονδία Α. Μουδάκη
18.5.2010

ΘΕΜΑ : Ενεργοποίηση δικαιωμάτων 2010

Κύριε Πρόεδρε ,
Κύριε Διευθυντή,

Πληροφορηθήκαμε, δυστυχώς, ότι δεν τηρείτε το κοστολόγιο παροχής υπηρεσιών που σας έχει αποστείλει η ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά αντίθετα εφαρμόζετε ένα δικό σας αυξημένο κοστολόγιο.

Αυτό συμβαίνει παρά τα επανειλημμένα έγγραφα της ΠΑΣΕΓΕΣ, στα οποία έχει τονιστεί ότι το κοστολόγιο αυτό είναι δεσμευτικό για όλες τις Οργανώσεις.

Μετά από τα προηγούμενα, θεωρούμε απόλυτα αναγκαίο να επιστρέψετε στους παραγωγούς τα επιπλέον ποσά που έχετε εισπράξει και να μας δηλώσετε, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σας, την συμμόρφωση με το κοστολόγιο που σας έχουμε κοινοποιήσει.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ι. Τσιφόρος
ΠΑΣΕΓΕΣ

"Απεργώ για μένα αλλά πολύ περισσότερο για το μέλλον των παιδιών μου"!

Έτσι μπράβο! Και σ' ανώτερα!

Βρε καλώς τα παιδιά απ' τα ΕΛΤΑ!

Ο Καραμανλής όχι;

Χαλκιδική: Ξενοδοχεία κλειστά και του Αγίου Πνεύματος

Με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν πτώση έως και 20%, ξεκίνησε η τουριστική σεζόν στη Βόρεια Ελλάδα. Η οικονομική δυσπραγία και το μικρό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην Πρωτομαγιά και στην αργία του Αγίου Πνεύματος δεν ευνοούν τις τριήμερες ή διήμερες αποδράσεις των Ελλήνων.
Σε όλη τη Χαλκιδική, από τα 220 ξενοδοχεία μόλις το 50% έχει ανοίξει, ενώ ένα 10% θα παραμείνει κλειστό και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα ...>>>>>>>

με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο.

Μικρότερο πλήγμα φαίνεται πως δέχονται τα κάμπινγκ σε Χαλκιδική και Πιερία, που γέμισαν με κόσμο το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς και δεν περιμένουν απώλειες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε και η σεζόν για τις κατασκηνώσεις ξεκινά κανονικά.

Την ίδια στιγμή, και ενώ οι ξενοδόχοι σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα ρίχνουν τις τιμές, μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί τουλάχιστον 350 με 400 ευρώ για ένα τριήμερο μόνο για διαμονή και φαγητό. Τα έξοδα ανεβαίνουν κατά πολύ, αν συμπεριληφθεί το ποτό, που κυμαίνεται στα 6 με 8 ευρώ, ή ο καφές στην παραλία, που ξεκινά από τα 3 ευρώ.

15% μείωση κρατήσεων

Στο 35% βρίσκεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής για το Μάιο, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 15% σε σχέση με το Μάιο του 2009. Οι κρατήσεις Ελλήνων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι σχεδόν ανύπαρκτες, ενώ ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων περιμένουν τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής. Τα στοιχεία βέβαια από τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι εκδρομείς προτίμησαν μονοήμερες αποδράσεις στη Χαλκιδική και όχι τη διανυκτέρευσή τους εκεί. Την ίδια στιγμή, δραματικά μειώθηκαν και οι κρατήσεις οργανωμένων γκρουπ από το εξωτερικό.

Δωμάτια με 40 ευρώ και προσφορές!

«Τιμές απελπισίας» χαρακτηρίζουν το κόστος των δωματίων σε ξενοδοχεία και καταλύματα ενοικιαζόμενα οι επιχειρηματίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε όλο το νομό Χαλκιδικής στα ξενοδοχεία των τριών αστέρων τα δίκλινα δωμάτια κοστίζουν 45 ευρώ με πρωινό, ενώ πέρσι οι τιμές ξεπερνούσαν και τα 60 ευρώ. Οσον αφορά τα πολυτελή, ξεκινούν από τα 60 ευρώ με πρωινό, ενώ πέρσι η τιμή τους ξεπερνούσε τα 90 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων ακόμη και σε τουριστικές περιοχές όπως η Καλλιθέα, η Αθυτος, η Σάρτη, ρίχνουν τις τιμές στα 35 με 40 ευρώ τη βραδιά.

Από τα 30 ευρώ ξεκινούν οι τιμές για τα ενοικιαζόμενα στις ακτές της Πιερίας, ενώ στα ξενοδοχεία δεν ξεπερνούν τα 60 ευρώ.

Στη Χαλκιδική, μάλιστα, δε λείπουν οι προσφορές και οι εκπτώσεις της τάξης του 20%, που κάποιοι ξενοδόχοι σκέφτονται να κρατήσουν ακόμη και τις περιόδους υψηλής ζήτησης (Ιούλιο και Αύγουστο).

Κάμπινγκ, η νέα τάση

Η νέα τάση φαίνεται πως είναι τα κάμπινγκ, ομολογούν ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες. Τα πολύ χαμηλά τροφεία δελεάζουν ιδιαίτερα το ελληνικό κοινό. Σύμφωνα με τους υπευθύνους των κάμπινγκ της Χαλκιδικής, ο κόσμος τους τίμησε το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς, ενώ η πλειοψηφία των περσινών πελατών θα τους επισκεφτεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οπως εξηγεί η Σωτηρία Αμπατζή, υπεύθυνη σε κάμπινγκ της Χαλκιδικής, «απώλειες δε θα έχουμε σίγουρα, καθώς οι πελάτες μας είναι συγκεκριμένοι και έρχονται κάθε χρόνο. Από πέρσι υπήρξε αύξηση της ζήτησης, καθώς και η τάση ακόμη και οικογένειες να προτιμούν το κάμπινγκ από ένα ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου». Η διαμονή μιας τετραμελούς οικογένειας σε κάμπινγκ για τρεις μέρες δεν ξεπερνά τα 75 ευρώ συνολικά.
ΠΗΓΗ

Οι ευθύνες του Μουσταφά Κεμάλ για τις σφαγές και την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σύμφωνα με επίσημη Τουρκική έκθεση του 1920

Ο Ποντιακός Ελληνισμός αποτέλεσε μια συμπαγής και αυτοτελής νησίδα χριστιανισμού και Ελληνικού πολιτισμού στην βορειανατολική Μικρά Ασία. Το νήμα της Ιστορίας του ξεκινά λίγα χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης και φτάνει ως το 1922. Από το 1914 ως το 1921 οι Οθωμανικές κρατικές αρχές αποφάσισαν και εκτέλεσαν ένα εθνοκτονικό σχέδιο που είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των χριστιανικών κοινοτήτων και των περιουσιών τους, όπως και τον θάνατο ...>>>>>>>

περίπου 350.000 ανθρώπων. Το τελευταίο στάδιο της γενοκτονικής αυτής διαδικασίας ξεκίνησε το 1918 με την διοικητική κατάρρευση της Αυτοκρατορίας και είχε ως δράστες τους Τοπάλ Οσμάν αρχηγό των Τούρκων ατάκτων τότε στην περιοχή του Πόντου και τον Μουσταφά Κεμάλ (μετέπειτα απεκληθέντος Ατατούρκ) που είχε σταλθεί στον Πόντο στις 19 Μαίου του 1919 από την σουλτανική Κυβέρνηση ως επιθεωρητής του Τουρκικού στρατού.

Τα πειστήρια για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τα έχει συλλέξει με επιμονή και μεθοδικότητα ο διαπρεπής καθηγητής Ιστορίας στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Κωνσταντίνος Φωτιάδης στο μνημειώδες πολύτομο έργο του "Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου". Στο έργο αυτό περιλαμβάνονται πολλές αναφορές από τους προξένους της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Αγγλίας αλλά και πολλών άλλων χωρών που περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα τα βάσανα και τις δολοφονίες των Ελλήνων την οκταετία αυτή. Εδώ θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από την έκθεση-καταγγελία του Δζεμάλ Νουζχέτ, νομικού συμβούλου του φρουραρχείου Κωνσταντινούπολης και προέδρου σχετικής εξεταστικής επιτροπής της Κυβέρνησης του Σουλτάνου για τα βίαια γεγονότα εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου.

"Ο Μουσταφά Κεμάλ τας μέχρι τούδε επιτυχίας του τας όφειλε εις τας ληστρικάς σημμορίας. Κατά τας πρώτας περιόδους, δια να αντιστή εις την κυβέρνησιν Φερίντ πασά και τας δυνάμεις της Ελληνικής κατοχής, παρέσχε μεγάλα δικαιώματα εις τους προσερχομένους εις τας ληστρικάς του οργανώσεις, αι οποίαι, μάλιστα και τη εγκρίσει του Μ. Κεμάλ, εθεώρουν ως νόμιμο κτήμα των την περιουσίαν και την ζωήν των κατοίκων της Ανατολής. Ο Μ. Κεμάλ εχειροκρότει τα διαπραττόμενα υπ΄ αυτών κακουργήματα, δια τιμητικών δε προς τους αρχηγούς των επιστολών, επανηλειμμένως τους έδιδε πλήρη ελευθερία δράσεως, κατά βούλησιν. Ο λαός της Ανατολής διατελών υπό την τρομοκρατίαν ταύτην άνευ αντιλογής εξετέλει κάθε διαταγήν των, ήτο δε υποχρεωμένος όπως έχει πάντοτε εις την διάθεσιν των το ότι έχει και δεν έχει....

Η κυβέρνησις της Αγκύρας είχεν αποφασίσει όπως κατά πρώτον σφαγιασθούν και εξοντωθούν οι Έλληνες "Ρωμιοί" των περιφερειών Αδά-Παζάρ και Κάνδρας, και έπειτα του Πόντου. Ανέθεσε εις τον Γκιαβούρ Αλή την πυρπόλυσιν του Ελληνικού Ορτακιοϊ "πλησίον της Γκέιβε" και σφαγή των κατοίκων. Ο Γκιαβούρ Αλή με τετρακοσίους, εκ των οπαδών του, φθάσας εκεί περικύκλωσε το Ορτάκιοϊ, εν πολιορκία δε ευρισκομένω εισελθών εντός της ανθηροτάτης ταύτης ελληνικής κωμοπόλεως διέταξε την γενικήν σφαγήν. Αφού κατέσφαξαν τους κατοίκους και απεγύμνωσαν την κωμόπολιν την παρέδωσαν εις τας φλόγας. Όσοι εκ των κατοίκων ηδυνήθησαν να γλυτώσουν από την λόγχην και μάχαιραν περισυλλεγέντες εντός της εκκλησίας εκάησαν εντός αυτής. Η τραγωδία αυτή διήρκεσε δύο ημέρας. Το Ορτάκιοι με τα 12 εργοστάσια και με τα ωραία του σπίτια είχε πλέον καταντήσει σωρός ερειπίων. Εκ των κατοίκων οι ενενήκοντα τοις εκατόν κατεσφάγησαν και εκάησαν, ελάχιστοι δυνηθέντες να διαφύγουν, δια να σώσουν την ζωήν των, κατέφυγον εις τα όρη.

...Ο εν τη περιφερεία Νικαίας και Καρά-Μουρσάλ αρχισυμμορίτης Ταγιστανλί τζεμάλ, με την υπ΄αυτόν συμμορίαν, ονομαζομένην τάγμα Γκιόλ Μπαιράκ εκ των Ελληνικών χωριών Νικαίας τα: Παμουτζάκ, Κιζ Ντερμπέντ, Κολατζίκ και άλλα χωριά τα παρέδωσε εις το πυρ, αφού δε τα απεγύμνωσε, διέταξε γενικήν των κατοίκων σφαγήν. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά εσφάζοντο κατά τον αγριότερον τρόπον. Άλλοι απεκλείοντο εντός των εκκλησιών και μετ΄αυτών εκαίοντο και άλλοι εθάπτοντο ζώντες, δεν ηδυνήθη να σωθεί ουδείς εξ αυτών.

....Η Άγκυρα κατά αυτόν τον τρόπον κατέκαυσε και με γενικάς σφαγάς εξόντωσε τον χριστιανικόν πληθυσμόν των δυτικών παραλίων του Ευξείνου Πόντου και της Προποντίδος, και κατέσχε όλην την κινητήν περιουσίαν αυτών. Και αι πλέον τραγικαί εν τη παγκοσμίω ιστορία εποχαί ωχριώσιν προ των φρικωδεστάτων και ανηκούστων μεθόδων εξοντώσεως, τας οποίας μετεχειρίζετο προς εξαφάνισιν των χριστιανών..."
ΠΗΓΗ