Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Δήλωση Γκερέκου, Βοσκόπουλου και Υπουργείου Οικονομικών.

"Σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρονται σε υπόθεση φορολογικών ζητημάτων του συζύγου μου, η οποία εκκρεμεί δικαστικά από χρόνο πολύ πρότερο της προσωπικής μας γνωριμίας, έως και σήμερα. Δεν θα επιθυμούσα να προχωρήσω σε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση αυτή, για την οποία άλλωστε έχουν γίνει δημόσιες ανακοινώσεις από τον σύζυγό μου και τους νομικούς του εκπροσώπους, στις οποίες και παραπέμπω.
Στη μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική, ποτέ ...>>>>>>>

δεν διεκδίκησα την κατοχή του 'αλάθητου'. Ενδεχομένως να μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με τις πολιτικές μου κρίσεις. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν και για τον οποιονδήποτε λόγο, να μου καταλογίσει ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω, ειδικά σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, η υπόθεση αυτή του συζύγου μου να αποτελέσει βάση για γενικευμένες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Για το λόγο αυτό, υπέβαλα άμεσα την παραίτησή μου.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρωθυπουργό, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για τις θέσεις ευθύνης που μου ανέθεσε και επιθυμώ να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο της κυβέρνησης αυτή την κρίσιμη στιγμή. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, οι οποίοι ξεπερνώντας κάθε μέρα τους εαυτούς τους, με στήριξαν στο δύσκολο έργο της θέσης μου ως υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού".

Η ανακοίνωση του Τόλη Βοσκόπουλου

"Σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε δήθεν 'φορολογική μου ασυλία', έχει εμένα ως εμφανή στόχο αλλά ουσιαστικώς άλλον πλήττει. Γι' αυτό, εκτός από την ύποπτη για τη σκοπιμότητά της επισήμανση, ότι υποβάλλω δήλωση μαζί με τη σύζυγό μου την ιδιότητα της οποίας παραθέτει, στο δημοσίευμα περιέχονται ανακρίβειες κρίσιμης σημασίας.

Επισημαίνω χαρακτηριστικά:

Η φορολογική υποχρέωση, η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια, γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή σύζυγό μου και δεν σχετίζεται ούτε κατ' ελάχιστον με την ίδια. Άλλη ήταν τότε η συζυγική μου σχέση.

Δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ, τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιλήφθηκε εξαιτίας αντιδικίας και είναι γνωστή από τη δημοσιότητά της και τα αντίστοιχα δικαστήρια, προσδιορίζουν το πρόσωπο που απόλαυσε όσα ως «εισοδήματά μου» υπολογίστηκαν.

Δεν ζήτησα ποτέ διαγραφή του χρέους. Ζήτησα τη διαγραφή των προσαυξήσεων που διπλασιάζουν την οφειλή και την άρση των βαρών, ώστε να πωληθούν τα ακίνητά μου και να εισπράξει η Εφορία το τίμημα, αντί του μικρότερου που ο πλειστηριασμός θα απέφερε.

Δεν έχω τέσσερα αυτοκίνητα, όπως γράφεται αλλά μόνο ένα και μάλιστα μοντέλο του 1977, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί και δεν κυκλοφορεί.

Έχω μόνο τα κατεσχημένα από το δημόσιο ακίνητα. Κατέβαλα όσα μου ήταν δυνατό να καταβάλω, ενόψει του ότι όπως ευρέως είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια έχω παύσει να εργάζομαι.

Επομένως, το δημοσίευμα που αναφέρεται σε γεγονότα που μόνο στο πρόσωπό μου αφορούν, ουσιαστικώς με αδικεί".

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

"Σε συνέχεια σχετικού δημοσιεύματος στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας 'Ελευθεροτυπία', προκύπτει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Τ. Βοσκόπουλος οφείλει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Για τον λόγο αυτό η αρμόδια ΔΟΥ έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Δημοσίου, ενώ έχουν ήδη ασκηθεί και δύο ποινικές διώξεις για χρέη προς το Δημόσιο κατά τα έτη 2006 και 2009, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα εκδικασθεί λόγω αναβολών στα δικαστήρια. Παράλληλα, η ΔΟΥ έχει προβεί στη δέσμευση ακινήτων του κ. Βοσκόπουλου.

Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την είσπραξη της μεγάλης αυτής οφειλής προφανώς δεν υπήρξαν επαρκή. Είναι γνωστό δε το ευρύτερο πρόβλημα των ανείσπρακτων οφειλών πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο, οι οποίες διογκώθηκαν σε πρωτοφανή βαθμό τα προηγούμενα χρόνια λόγω διάλυσης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, πρόβλημα το οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με διοικητικά μέτρα καθώς και με το νέο φορολογικό σύστημα που τίθεται σε εφαρμογή.

Όσον αφορά στην καθυστέρηση της είσπραξης των οφειλών του κ. Βοσκόπουλου, διατάχθηκε σήμερα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στην αρμόδια ΔΟΥ για τις άμεσες ενέργειες προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.

Επισημαίνεται ότι με τον πρόσφατο νόμο 3842/2010 'Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής' θεσπίζονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τη συντόμευση των χρόνων είσπραξης των απαιτήσεων και την επιτάχυνση της εκδίκασης σε παρόμοιες δικαστικές διενέξεις. Έτσι, επιτυγχάνεται η γρήγορη τελεσιδικία για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και οι οφειλέτες του Δημοσίου δεν θα μπορούν να αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο μέσω διαδικαστικών καθυστερήσεων.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την πλήρη τήρηση των νόμων και να αντιμετωπίζει όλους του πολίτες ως ίσους σχετικά τόσο με τα δικαιώματά τους όσο και με τις υποχρεώσεις τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλοοφειλέτη, ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο".
ΠΗΓΗ

"Ξανθή αγαπημένη Παναγιά", έπαιξες κι έχασες! Δυστυχώς!

Την παραίτησή της υπέβαλε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, μετά την υπόθεση που προέκυψε με τις οφειλές του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου προς την εφορία.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, η Γκερέκου παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας και η παραίτησή της έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Έγραψε...

Κουβέντα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και ο λόγος για τον Καλλικράτειο Δήμο πρώην-παραλίγο "Νέας Προποντίδας" που με την κατάθεση του νομοσχεδίου "εξελίχθηκε" σε Δήμο "Καλλικράτειας-Μουδανιών"!
Ανδρέας Παπαγιάννης, Δήμαρχος Ν. Μουδανιών: "Αυτό δεν είναι όνομα Δήμου, είναι δρομολόγιο λεωφορείων του ΚΤΕΛ"!!!

Συνεχίζεται η απάτη με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ στην Ε.Α.Σ.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.


Αυτό που γίνεται στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής δεν έχει προηγούμενο για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων ΟΣΔΕ 2010.
Υπέρογκες χρεώσεις που καλούνται να πληρώσουν οι παραγωγοί, που τις αποφάσισαν οι ίδιες οι ενώσεις και που φτάνουν μέχρι και 4 φορές πάνω από τον τιμοκατάλογο της ΠΑΣΕΓΕΣ.
ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ!!!
Είναι τραγελαφικό ο Διευθυντής της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής να απαντάει στους αγρότες ότι έχουν δίκαιο αλλά δεν τους συμφέρει να διεκδικήσουν δικαστικά τίποτα "γιατί θα πληρώσουν περισσότερα απ' όσα τους βάζει η Ένωση να πληρώσουν" (παράνομη πληρωμή, φυσικά).
Έχουν παρέλθει κάποιες άλλες εποχές, του πολύ μακρινού παρελθόντος, όπου ο κάθε "αξιωματούχος" διαφέντευε τους υπόλοιπους! Ας τον αντιληφθούν επιτέλους οι κύριοι της Ε.Α.Σ.

Η Παπαρήγα για τη συνάντηση με τον Σαμαρά

«Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον κύριο Σαμαρά, σ’ αυτή τη διμερή συνάντηση, τις θέσεις μας για το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης, πως βλέπουμε εμείς την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη διέξοδο από την κρίση. Η ανησυχία μας ότι θα έρθουν και καινούργια μέτρα, πολύ πιο βαριά απ’ ότι έχουμε ζήσει ως τώρα, είναι που μας κάνει να οργανώνουμε πλατιά ενημέρωση στο λαό ...>>>>>>

ώστε να παρέμβει και να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Διότι αν δεν υπάρχει αντίσταση σ’ αυτά τα μέτρα, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.

Θεωρούμε ότι αποτελεί στοιχείο δημοκρατίας η λαϊκή παρέμβαση. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση να ταυτίσει τις λαϊκές διαδηλώσεις με την βία, να προσπαθήσει να αξιοποιήσει το ΛΑΟΣ σε μια επίθεση εναντίον του ΚΚΕ. Εμείς θεωρούμε ότι η δημοκρατία κατοχυρώνεται με την παρέμβαση του λαού σε κάθε τόπο δουλειάς και γενικότερα και όταν μάλιστα δέχεται τέτοια σκληρά μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι ανάμεσα στα κόμματα μπορεί και πρέπει να γίνεται οξεία πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση, αλλά αυτή η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πάνω στις θέσεις που το κάθε κόμμα έχει, αν θέλετε και στην πρακτική του και την στάση του και όχι με μέσα τα οποία ας το πούμε είναι αντιδημοκρατικά, γιατί η συκοφαντία για εμάς είναι αντιδημοκρατική».

Συμπέσατε στην κριτική σας προς την κυβέρνηση;

«Όπως είπε και ο κ. Σαμαράς έχουμε προγραμματικές διαφορές, εφ’ όλης της ύλης. Επομένως εμείς κάνουμε την κριτική στην κυβέρνηση απ’ την σκοπιά της ριζικής αλλαγής για την οποία παλεύουμε και από την σκοπιά των πραγματικών επιπτώσεων που έχουν τα μέτρα της κυβέρνησης πάνω στους εργαζομένους. Αλλά, όπως είδατε και στη συγκέντρωσή μας το Σάββατο, εμείς ταυτίζουμε την διέξοδο από την κρίση όχι μόνο με την πάλη γύρω από τα άμεσα λαϊκά προβλήματα, αλλά για την δημιουργία των προϋποθέσεων για ριζική αλλαγή στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας».

Επειδή την Πέμπτη έχει ξανά γενική απεργία, προτίθεστε τα πράγματα να είναι πιο καλά οργανωμένα από τη δική σας πλευρά, ώστε να μην προκύψουν προβοκάτσιες, όπως την προηγούμενη φορά;

«Η προβοκάτσια είναι ανεξάρτητη από τις λαϊκές κινητοποιήσεις και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε αυτούς που αξιοποιούν τις προβοκάτσιες και να κλειστούμε στα σπίτια μας, να μην υπάρχουν κινητοποιήσεις, για να μην γίνουν προβοκάτσιες.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλάβουν την περιφρούρηση των κινητοποιήσεών τους. Αποδείχθηκε και το Σάββατο ότι αυτό μπορεί να γίνει και πρέπει οι διοικήσεις των σωματείων, οι μαζικές λαϊκές οργανώσεις, να προφυλάσσουν από κάθε μορφής προβοκάτσιας, είναι ευθύνη των ίδιων των οργανώσεων.

Το ΚΚΕ περιφρουρεί τις δικές του εκδηλώσεις. Δεν είμαστε ούτε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ούτε αστυνομία, ούτε στρατός, για να αναλάβουμε την περιφρούρηση. Οι προβοκάτορες να απομονωθούν και μιλάω πριν απ’ όλα για αυτούς που πολιτικά επεξεργάζονται το σχέδιο της προβοκάτσιας».

Πως σχολιάζετε τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ένα μεγάλο τμήμα του λαού που δυσφορεί απέναντι σ’ αυτή την πολιτική οδηγείται στην αποχή;

«Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία του. Το μήνυμα αποχής που έστειλαν στις ευρωεκλογές διόρθωσε κανέναν, άλλαξε τα μυαλά κανενός; Πιστεύουμε ότι το σύστημα το οποίο ζούμε, το αστικό πολιτικό σύστημα, αν δεν μπορεί να κλέψει τη ψήφο του λαού, θα προσπαθήσει να την στείλει στο μηδέν. Με αυτή την έννοια λοιπόν τα εργατικά – λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι παρόντα παντού, να πάρουν θέση υπέρ της φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση και απομακρυνομένοι από τα κόμματα εξουσίας, από τα κόμματα τα οποία ευθύνονται για την κρίση και άμεσα και έμμεσα».

Δηλαδή εσείς βλέπετε κάποιο σχέδιο πίσω από τις δημοσκοπήσεις;

«Όχι. Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια πολτοποίησης του μυαλού του λαού και βεβαίως αυτή η κατάσταση εκφράζεται και μέσα από τις δημοσκοπήσεις. Αυτό είπα. Όμως εμείς πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια συσσωρευμένη δυσαρέσκεια, χωρίς αυτή η δυσαρέσκεια να έχει πάρει ακόμα μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αργά ή γρήγορα -ιδιαίτερα τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα- πιστεύουμε ότι θα πολιτικοποιηθούν και δεν θα στέλνουν άσφαιρα πυρά».

ΑΘΗΝΑ 17/5/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Υποθέσεις επί... υποθέσεων!

"ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, με αφορμή ανάρτησή σου που αφορούσε τη δήλωση του κ. Σαμαρά "θα απορρίψουμε όσους μας ντρόπιασαν" θέλω να ρωτήσω: Θα απορρίψει κάποιον που πιθανά θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος κάποιας κομματικής οργάνωσης και έχει ως τρόπο ζωής του την πλαστογραφία;"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Αγαπητέ φίλε, μάλλον εννοείς την ανάρτησή μας που είχε ως εικόνα την ίδια με τούτη την ανάρτηση!
Μάλλον δεν πρέπει να απευθυνθείς σε μας, δεν το "κατέχουμε" το θέμα, τέλος πάντων, μπορούμε όμως να πούμε ότι με το κλίμα που επικρατεί (οικονομική κατάσταση, σκάνδαλα, λόγος για διαφάνεια, κοινωνική οργή, κάποιες αποκαλύψεις κ.λ.π.) μάλλον είναι δύσκολο και να επιτραπεί και να τολμήσει κανείς να θέσει υποψηφιότητα! Αργότερα αν ηρεμήσουν τα πράγματα ...ίσως!

Ronnie James Dio

Μια από τις σημαντικότερες φωνές στο χώρο του Rock «έφυγε».
Το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής του θα συνοδεύει τις εφηβικές μας αναμνήσεις.
Γιατί και εμείς ήμασταν κάποτε έφηβοι.
Αντίο Ronnie, catch the rainbow.
ΕΝΕΔΡΑ
. ...>>>>>>>


κ. Πετσάλνικε, ανοίξτε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ «Λογαριασμό Διάσωσης της …Άντζελας» !!!
Του ανταποκριτή μας
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ (Αποκλειστικό)

ΒΑΣΤΑΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…
11.000 συντάξεις των 500 ευρώ (μόνο !!!) χρειάζονται για να πληρωθεί το χρέος των 5,5 εκ. ευρώ, που χρωστάει η …εκλεκτή Υπουργός και ο αηδός (όχι …αοιδός) σύζυγός της, στη εφορία, εδώ και 17 χρόνια !!!
Ήδη η Άντζελα, βρήκε τις 4 πρώτες γριές (φωτο δεξιά) που θα συνδράμουν και λείπουν, άλλες 10.996, οι οποίες (σύμφωνα με πληροφορίες μου) είναι ήδη έτοιμες, ενώ τάχιστα κινητοποιούνται και οι γέροι !!! συνταξιούχοι του ΟΓΑ
Γι’ αυτό, ο κ. Πετσάλνικος, ας προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στο άνοιγμα του κατάλληλου λογαριασμού, να μπούνε τα λεφτά, να λυθεί η …παρεξήγηση, μη χάσουμε και τη …κούκλα τη Γκερέκου τώρα, από καμιά παραίτηση -λόγω ευθιξίας- και τέτοια χαζά…
ΥΓ.
Υπεύθυνοι για το μάζεμα των χρημάτων, ας οριστούν οι Δημαράς, Σακοράφα, Οικονόμου, που έτσι κι αλλιώς, τώρα που δεν είναι βουλευτές του Κινήματος, κάθονται και τεμπελιάζουν…
"Επειδή το χιούμορ στους δύσκολους καιρούς βοηθάει..."

Οι σκιτσογράφοι Πέτρος Τσιολάκης και Δημήτρης Καλαϊτζής σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα "ένεπε μούσα" εκθέτουν τα έργα τους στον χώρο τεχνών στον Πολύγυρο στα πλαίσια της πρώτης έκθεσης γελοιογραφίας στη Χαλκιδική.
Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της την Δευτέρα 17 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 29 Μαΐου και θα υποδέχεται το κοινό της καθημερινά απο τις 20:30 μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Μικροί ή μεγάλοι Δήμοι;

Ο «Καλλικράτης» αφήνει «ακέφαλο» το δήμο της Αμαλιάδας στην Ηλεία μετά την επίσημη παραίτηση του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη και του δημοτικού συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο χωροταξικό σχέδιο.
Οι τοπικοί φορείς της Αμαλιάδας ζητούσαν ο δήμος τους να φτάσει τον πληθυσμό των 50.000 κατοίκων, κάτι που θα του έδινε να εχέγγυα να αναπτυχθεί και βέβαια να είναι σε θέση να καλύψει τις αυξημένες αρμοδιότητες που του μεταβιβάζει ο «Καλλικράτης».
(Σημερινή Ειδησεογραφία)
-Στη Χαλκιδική γιατί "σκοτώνονται" για το αντίθετο; Τη δημιουργία μικρών Δήμων με 10.000 κατοίκους;

Συνάντηση Σαμαρά - Παπαρήγα!

Ο Γ. Πεταλωτής για τις οφειλές Τ. Βοσκόπουλου

«Φυσικά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στα περί διαφάνειας, περί ευνομίας και περί καλού παραδείγματος που δίνουν τα μέλη αυτής της κυβέρνησης».
Πεταλωτής για το θέμα Βοσκόπουλου

Οδηγοί ΠΡΟΣΟΧΗ: Άρχισε η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Πολύγυρο

ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Την ήττα με 76-81 από το Ιωνικό Ιωνίας μέσα στο Κλειστό Ιερισσού γνώρισε για την τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας την παραμονή τους στην κατηγορία ήταν καλύτεροι και πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη ενάντια στην ομάδα μας μετά από 5 ήττες, κατάφεραν να σωθούν. Το ατυχές αποτέλεσμα δεν εμπόδισε καθόλου τους φιλάθλους της ...>>>>>>>

ομάδας να αποθεώσουν τους Πρωταθλητές στην απονομή του κυπέλλου που ακολούθησε, ενώ το γλέντι για την κατάκτηση του τίτλου εκτός από το γήπεδο συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ στο Στρατώνι. Την απονομή του κυπέλλου έκανε ο Δήμαρχος Σταγίρων-Ακάνθου κ. Βλαχόπουλος και των μεταλλίων οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.κ. Φλωρίνης και Λαμπράκης. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΙΩΝΙΚΟΣ 76-81
Διαιτητές: Καλογερόπουλος , Τσουμαχίδης
Δεκάλεπτα: 18-26, 39-46, 54-59, 76-81
Στρατώνι (Μύθου)
Πιπιλιάρης 8(1), Πεγιάς 4, Τίλλ , Κουντουρατζόγλου , Μαρκίδης 3, Κατσαβαβάκης , Ντισλής 27(6), Μπούλης 2, Κοτζαγιάννης Α. , Νουκάρης 12(1), Κοτζαγιάννης Θ. 4, Δασκαλόπουλος 16
Βολές: 12/22, Φάουλ: 21, Τρίποντα: 8
Ιωνικός (Τουλούμης)
Παναγιώτου 15(1), Μπατάκος 7, Τολιόπουλος 10, Μυλωνίδης 21(3), Ματζούνης 8(2), Τσαμασλίδης , Πεταλάς 4(1), Μαραπίδης 16(4)
Βολές: 16/21, Φάουλ: 20, Τρίποντα: 11

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 78-67
ΑΔΕΝΔΡΟ -ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 83-75
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ -ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 63-74
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ -ΔΡΥΜΟΣ 95-71
ΦΛΟΓΗΤΑ -ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 67-76
ΑΝΑΤΟΛΙΑ - ΣΚΟΠΟΣ 76-79

Η Βαθμολογία:
1) ΣΤΡΑΤΩΝΙ 47
2) ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 47
3) ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 45
4) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 43
5) ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 42
6) ΑΝΑΤΟΛΙΑ 41
7) ΑΔΕΝΔΡΟ 39
8) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 39
9) ΔΡΥΜΟΣ 38
10) ΙΩΝΙΚΟΣ 37
11) ΣΚΟΠΟΣ 37
12) ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 35
13) ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 29
14) ΦΛΟΓΗΤΑ 27

Οι πρώτοι σκόρερ:
1) ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 503(2)
2) ΝΤΙΣΛΗΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 477(64)
3) ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ) 477(7)
4) ΤΣΙΑΟΥΣΙΔΗΣ (ΦΛΟΓΗΤΑ) 454(37)
5) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ) 434(19)
6) ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ (ΔΙΑΒΑΤΑ) 428(45)
7) ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΙΔΗΣ (ΑΔΕΝΔΡΟ) 426(15)
8) ΤΣΕΛΙΟΣ (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ) 413(58)
9) ΠΑΥΛΕΑΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΑ) 407(10)
10)ΜΟΥΜΟΓΛΟΥ (ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ) 391(15)
11)ΗΛΙΑΔΗΣ (ΔΡΥΜΟΣ) 376(49)
12)ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ) 369(3)
13)ΒΕΡΓΙΝΗΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΑ) 368(25)
14)ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ) 366(46)
15)ΚΑΔΗΣ (ΣΚΟΠΟΣ) 362(43)
16)ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 357(14)
17)ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ) 357(56)
18)ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ(ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ) 357(31)
19)ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ) 353(4)
20)ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ) 352(30)

Οι πρώτοι στα τρίποντα:
1) ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ (ΔΡΥΜΟΣ) 79
2) ΝΤΙΣΛΗΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 64
3) ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ (ΦΛΟΓΗΤΑ) 58
4) ΤΣΕΛΙΟΣ (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ) 58
5) ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ) 56
6) ΜΑΡΑΠΙΔΗΣ (ΔΙΑΒΑΤΑ) 53
7) ΗΛΙΑΔΗΣ (ΔΡΥΜΟΣ) 49
8) ΔΑΝΑΚΗΣ (ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ) 48
9) ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ) 48
10)ΤΣΙΑΤΣΟΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΑ) 48
Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης

Ο Κος Γκερέκου!


Δεκαεφτά χρόνια ασυλίας για τον Τόλη Βοσκόπουλο, σύζυγος της υπουργού Γκερέκου, και σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ!

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής , πραγματοποιεί αιμοδοσία για την ενίσχυση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2009 με την επωνυμία Τράπεζα Αίματος ΑΟΠ & Τ.Σ.Νέων Δήμου Πολυγύρου.
Σας πληροφορούμε ότι η 2η Εβδομάδα Εθελοντικής αιμοδοσίας ξεκινάει την Δευτέρα 17 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 και ώρες 9.00π.μ-13.00μ.μ. στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγυρου.(τηλ.2371024032). ...>>>>>>

Επειδή είναι πιθανό ότι κάποια στιγμή, ίσως αναπάντεχα και εμείς, θα χρειαστούμε αίμα, η τράπεζα αίματος έχει ως σκοπό:

Να κάνει όλους μας ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ έτσι ώστε ο κάθε συνδημότης/σσα, Χαλκιδικιώτης/σσα, να έχει το αίμα, που ίσως κάποια στιγμή θα χρειαστεί, χωρίς καθυστέρηση και αγωνία.

Η τράπεζα αίματος θα χορηγεί αίμα στους εξής και με τις εξής προϋποθέσεις:
Α) Στους αιμοδότες-μέλη της τράπεζας αίματος καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους μέχρι Ά βαθμού συγγένειας (σύζυγοι-παιδιά-γονείς-και των δύο συζύγων-αδέρφια)
Β) Σε συγγενείς και φίλους των μελών της τράπεζας αίματος, με την έγγραφη υπεύθυνη δήλωση ότι σε ένα μήνα θα αναπληρώσουν την χορηγηθείσα ποσότητα αίματος.
Γ) Σε όσους δεν μπορούν να δώσουν αίμα για λόγους υγείας, γεγονός που θα πιστοποιείται με σχετικό έγγραφο από κρατικό νοσοκομείο.
Δ) Σε ειδικές περιστάσεις όπου η ανάγκη το απαιτεί,π.χ. σεισμούς,θεομηνίες κ.α.

Σε συνεννόηση με τα μέλη της τράπεζας αίματος και με το κέντρο αιμοδοσίας του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ γίνονται τακτικές αιμοληψίες στην έδρα του Νομού, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.
Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέρχεται στο κέντρο αιμοδοσίας του νοσοκομείου της πόλης του και να δίνει αίμα δηλώνοντας ότι το δίνει για λογαριασμό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ Α.Ο.Πολυγυρου-Τ.Σ.Νεων Δήμου Πολύγυρου που έχει έδρα το Γενικό Νοσοκομείο ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

"ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ - ΑΚΑΝΘΟΥ