Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Έμαθε ότι τον ψάχνουν !!!

"Ψάξε - Ψάξε δε θα το βρεις" !


Χάθηκε το αρχείο δαπανών του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης της περιόδου 2004-2009!!!
Φανταστείτε τι κλέψιμο έχει πέσει για να χαθεί!
Το ψάχνει ο υφυπουργός Καρχιμάκης, με εντολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου!

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Πολυγύρου!

Ανακοινώνεται, οσονούπω, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Πολυγύρου!
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν την παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος: Ο ήδη ορισθείς Σαντής Γεώργιος, γιατρός.
Αντιπρόεδρος: Μάντσιος Αθανάσιος, παράγοντας του μπάσκετ Χαλκιδικής, Νικήτη.
Μέλη: Φωτακίδης Δημήτριος, Δικηγόρος, Πολύγυρος. Νοικοκυράκης Αντώνης, Ελεγκτής ιατρός του ΙΚΑ, Νεοχώρι. Kαραγιάννης Δημήτριος, αιρετός εκπρόσωπος των γιατρών. Λαζάρου Ηλίας, αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Τσόχα Ελένη, Διευθύνουσα του Νοσοκομείου.
Από τους παραπάνω, και σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, κανένας από τους παραπάνω (με εξαίρεση τον Σαντή) δεν υπέβαλε βιογραφικό για διορισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο! Γιατί τότε καθυστέρησαν επτά μήνες το διορισμό; Αχ, ρε Μαριλίζα, θα σε μαλώσει ...(ο Πάγκαλος)!!!
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (τη χρειάζονται για να πάει μπροστά το πολύπαθο νοσοκομείο μας) και σε κάθε δύσκολη στιγμή το ρακί από το ρακοκάζανο του αντιπροέδρου ας αποτελέσει βάλσαμο στον πόνο τους!

Σταθερά εναντίον της καύσης των νεκρών η Εκκλησία

Σταθερή στη θέση της για την καύση των νεκρών παρέμεινε η Εκκλησία της Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς η ταφή παραμένει "μοναδικός τρόπος αποσυνθέσεως του νεκρού σώματος". Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι "η Εκκλησία μας δεν έχει αντίρρηση για την καύση των νεκρών για τους ετεροδόξους και ετεροθρήσκους", ενώ δίνει ελευθερία κινήσεων σχετικά με το θέμα στους μητροπολίτες, με μόνη προϋπόθεση να ληφθούν υπόψη οι θέσεις μιας ειδικής ολιγομελούς επιτροπής που συγκροτήθηκε. Το θέμα αναμένεται να διχάσει, αφού ...>>>>>>>

συγκεκριμένοι μητροπολίτες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα τελείται εξόδιος ακολουθία για όσους Ορθόδοξους επιλέξουν την αποτέφρωση.

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την άρση ακοινωνησίας για τον πρώην μητροπολίτη Αττικής Νικόδημο Γκαντζιρούλη υπό τον όρο ότι ο πρώην μητροπολίτης θα αναγνωρίσει το status quo. Ο Νικόδημος είχε διατελέσει μητροπολίτης Αττικής την περίοδο 1968-1974 και απομακρύνθηκε από τον θρόνο του μαζί με όσους μητροπολίτες στήριξαν τον φιλοχουντικό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Από τότε διεκδικεί δικαστικά την έδρα του, που έχει πλέον χωριστεί στα τέσσερα (Μέγαρα, Μεσογαία, Κηφισιά, Ίλιον), ενώ στο παρελθόν είχαν σημειωθεί βίαια επεισόδια μεταξύ οπαδών του κι αντιπάλων του. Η άρση του επιτίμιου ακοινωνησίας δεν έχει αναδρομική ισχύ. Να σημειωθεί ότι το επιτίμιο της ακοινωνησίας δεν είναι καθαίρεση, αλλά πνευματική ποινή που απαγορεύει στους μητροπολίτες να συλλειτουργούν με όσους έχουν επιτιμηθεί. Ο Νικόδημος Γκαντζιρούλης είναι ο τελευταίος εν ζωή από όσους "ιερωνυμικούς" μητροπολίτες είχε απομακρύνει ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.
ΠΗΓΗ

Μήπως το ξέχασαν;


Βρε σαΐνια του Δήμου Πολυγύρου, πάλι δεν τα προγραμματίσατε σωστά!
-Αφού δεν ήσασταν έτοιμοι γιατί το ανακοινώσατε;
-Μήπως θεωρείτε γρουσούζικη τη μέρα;«Υποκειμενικό το τι είναι ηθικό»!

Το είπε, στην εξεταστική της βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του Παπαδημούλη:
-«Υποκειμενικό το τι είναι ηθικό»!
Το παραπάνω θα μπορούσε να το πει ο καθένας και να το δεχθούμε, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να το πει αυτός που αυτογελοιοποιήθηκε, ως άνθρωπος, ως υπουργός και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου για να σώσει το τομάρι του από τον τότε πανίσχυρο πρωθυπουργό, λέγοντας το αμίμητο: "Αν μου το ζητήσει ο Καραμανλής θα αυτομαστιγωθώ στην πλατεία Συντάγματος!!!"
-Για ποια ηθική μιλάς βρε ακατονόμαστε! Ποια είναι η ηθική σου όταν προθυμοποιείσαι να αυτομαστιγωθείς επειδή θα σου το ζητήσει κάποιος; Όποιος κι αν είναι αυτός! Πού είναι η ηθική σου και η αξιοπρέπειά σου; Γελοίε! Ε, Γελοίε...

Τα ραντεβού...

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα συναντηθεί με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς!
-Τι άλλο θα συζητήσουν από την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα; Μάλλον αυτό θα είναι στο πρόγραμμα! Και μπαίνει το ερώτημα: γιατί δεν πήγαν προχθές στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και πραγματοποιούν τώρα τέτοιου είδους συναντήσεις;
-Σύντροφοι, και οι σύντροφοί σας δυσκολεύονται κάποιες φορές να σας καταλάβουν!

Αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ...

Συνάντηση έγινε σήμερα στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας μεταξύ των δεκατεσσάρων Δημάρχων της Χαλκιδικής και των πέντε προέδρων των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης: Δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε τίποτα και φυσικά δεν πήραν καμμιά απόφαση!!!
-Περιμένεις μετά να τα βρουν με τον Καλλικράτη...! Είμαστε άξιοι των "αρχόντων" μας!
-Το πρόβλημα ήταν οι επτά ΧΑΔΑ της Χαλκιδικής (Αρναίας, Ιερισσού, Μ.Παναγίας, Βάβδου, Ορμύλιας, Νικήτης και Συκιάς) οι οποίοι πρέπει να κλείσουν αλλά το πρόβλημα είναι που θα πάνε τα σκουπίδια! Οι "ιδιοκτήτες" των υπαρχόντων ΧΥΤΑ δεν δέχονται τα σκουπίδια άλλων περιοχών ή στην καλύτερη περίπτωση δυσκολεύονται!
Με το τρόπο και την πολιτική αυτή ενισχύεται ή πάει να ενισχυθεί επιπλέον η περιχαράκωση όλων στο καβούκι τους χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν τη σημασία της συνεργασίας για το αύριο της Χαλκιδικής, εκεί... καθένας για το "χωριό" του και το στενό του περιβάλλον γιατί μόνο εκεί μπορούν να επιβιώσουν!

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις σε δύσκολη περίοδο εγκαινιάζεται AGRO TOURISM στην Χαλκιδική

Στην Καλλιθέα Κασσάνδρας Χαλκιδικής, στο ξενοδοχείο Aegean Melathron εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 14-5-2010, στις 19.00, η AGRO TOURISM 14- 16 Μαΐου 2010 με σημαντική συμβολή στην επιτυχία της έκθεσης να οφείλεται στην συμμετοχή των τοπικών συνεταιρισμών (6), των συλλογικών σχημάτων (9), των δημόσιων δομών (4) και βέβαια των ιδιωτών (26).
Ο Δήμος Κασσάνδρας σε συνδιοργάνωση με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής και την τεχνογνωσία του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, αξιοποίησαν τις καινοτόμες ...>>>>>>>

ιδέες του Τουριστικού Αναπτυξιακού Ομίλου Χαλκιδικής (ΤΑΟΧ ΑΜΚΕ) και τις δυνατότητες της Αναπτυξιακής Εταιρίας Χαλκιδικής ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ για να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα προβολής & συνεργασίας των παραγωγών τοπικών προϊόντων (τρόφιμα & τεχνήματα), των παροχέων τοπικών υπηρεσιών και των τοπικών φορέων πολιτισμού. Στόχος της προσπάθειας είναι η ενσωμάτωση της τοπικής ταυτότητας της περιοχής σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες της περιοχής, ώστε να καταστούν «επώνυμα», αναγνωρίσιμα και διαφοροποιημένα, έξω από τον συνήθη ανταγωνισμό μόνο στις τιμές, προβάλλοντας την ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
Την πρώτη ημέρα προβλέπεται όλο το πρωί (10.00-14.00) λειτουργία εργαστηρίου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά σχολικής ηλικίας με παράλληλη προβολή ενημερωτικών ντοκιμαντέρ για τα άγρια ζώα της Ελλάδος, με φροντίδα της περιβαλλοντικής Οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ.
Το απόγευμα (18.00) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρειας προσκαλεί όλους στην παρουσίαση του βιβλίου: «Μελετώντας την παράδοση», μια έκδοση της μαθητικής ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Κασσάνδρας. Αναφορά στο βιβλίο θα γίνει από την κ. Ελένη Τριανταφύλλου (καθηγήτρια- Νομαρχιακή Σύμβουλο), ενώ την παρουσίαση θα κάνει ο κ. Χρήστος Ντικμπασάνης (καθηγητής- συγγραφέας). Η επανέκδοση του βιβλίου έγινε από τον Δήμο Κασσάνδρας.
Παράλληλα (17.00) θα ανοιχτεί συζήτηση από τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη με θέμα τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας.
Ο νεοϊδρυθείς Σύλλογος Chefs & the City Χαλκιδικής, που περιλαμβάνει την «καρδιά» της διατροφής και της γαστρονομίας στην Χαλκιδική ξεκινά (11.00) στην ουσία την AGRO TOURISM ανοίγοντας την συζήτηση με ειδικούς του χώρου με θέμα «Γαστρονομικός τουρισμός στη Χαλκιδική».
Η πολυεκδήλωση AGRO TOURISM 14-16/5/2010 καθ’ όλο το τριήμερο περιμένει όλους την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, στο ξενοδοχείο Aegean Melathron, στην Καλλιθέα Κασσάνδρας Χαλκιδικής, κάθε ημέρα από 10.00- 14.00 και από 18.00 έως αργά το βράδυ.

Παρουσίαση βιβλίου στον Πολύγυρο

Εκείνοι στον αγώνα τους κι οι άλλοι το ...χαβά τους!

Ευτυχώς που υπάρχουν οι "Ελληναράδες" ...

Το DNA της όμορφης Ρωμιάς!

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Βάσω Αλεξανδρίδου, αγόρασε έπιπλα αξίας 20.000 ευρώ για το σπίτι της στην Κέρκυρα και προσπάθησε να περάσει το τιμολόγιο στην Περιφέρεια!!!
-Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.