Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Το λεξικό της κρίσης

Ένας φασίστας κατηγορεί τα blogs!

Δεν μας αξίζουν τέτοιες εικόνες... στην πρωτεύουσα του Νομού και στο Δικαστικό Μέγαρο!

Δείτε στη συνέχεια άλλες εικόνες... και προσοχή στα φίδια! ...>>>>>>

Ανακούφιση για την καύση

Μαρία Κάλλας, Παύλος Μοσχίδης, Ηλίας Πετρόπουλος. Τρεις σημαίνοντες Ελληνες που έχουν δύο κοινά: φρόντισαν να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη τους μέσω του έργου τους και επέλεξαν να αποτεφρωθούν. Η αποτέφρωσή τους έγινε όχι στη χώρα τους, αλλά στο εξωτερικό -όπως και εκατοντάδων άλλων Ελλήνων που, ελέω κρατικής ολιγωρίας για δημιουργία αποτεφρωτήρα στον ελλαδικό χώρο, αναγκάστηκαν να οδηγηθούν στους κλιβάνους της Ευρώπης. ...>>>>>>>

Το ζήτημα της αποτέφρωσης των νεκρών στη χώρα μας αποτέλεσε μια εκκρεμότητα που χρονολογείται από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους. Τώρα όμως, με την προχθεσινή ανακοίνωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, μένει να γίνει η επιλογή της περιοχής όπου θα λειτουργήσει το πρώτο αποτεφρωτήριο της χώρας.

Τα αποτεφρωτήρια που λειτουργούν πανευρωπαϊκά δέχονταν μέχρι σήμερα όλες τις σορούς από την Ελλάδα. Η σχετική διαδικασία μετάβασης στο εξωτερικό απαιτούσε μεγάλο κόστος, το οποίο έφθανε και τα 5.000 ευρώ . «Τα γραφεία τελετών αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τη διαδικασία προετοιμασίας και μεταφοράς της σορού στο εξωτερικό και τη συνεννόηση με το αποτεφρωτήριο του εξωτερικού -κυρίως στη Βουλγαρία, την Ολλανδία, τη Γερμανία ή την Ιταλία», αναφέρει ο Αλέξης Γανούλας, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών.

«Είναι ευχάριστο το νέο δημιουργίας χώρου αποτέφρωσης νεκρών στη χώρα μας», αναφέρει ο Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος της Επιτροπής για τη Θεσμοθέτηση του Δικαιώματος της Αποτέφρωσης των Νεκρών στην Ελλάδα. «Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας. Είχαμε φτάσει στη γελοιοποίηση με το κακό που γινόταν με τα νεκροταφεία και με την υποχρεωτική εκταφή. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα φρίξει με τις κατακόμβες των νεκροταφείων, τα "χωνευτήρια" όπου ρίχνονται τα οστά εκείνων που δεν έχουν πληρώσει τον τάφο -τον τάφο που πληρώνεις ετησίως στον αιώνα τον άπαντα! Οταν γίνει το αποτεφρωτήριο, το συνολικό κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 600 και 1.000 ευρώ».

Η αποτέφρωση των νεκρών τυγχάνει σήμερα μεγάλης προτίμησης σε όλο τον κόσμο, αφού απαλλάσσει τις οικογένειες των νεκρών από το θλιβερό γεγονός της υποχρεωτικής εκταφής της σορού και από τα έξοδα κατασκευής/ συντήρησης ενός τάφου. Παράλληλα, δεν επιβαρύνει το (ήδη επιβαρημμένο) περιβάλλον των νεκροταφείων -τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων.

Παρότι οι επιφυλάξεις, κυρίως από την πλευρά της Εκκλησίας, υπήρξαν κατά διαστήματα έντονες, η κατάσταση έχει εν πολλοίς αλλάξει. Με παλιότερη ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Ελλάδας δέχτηκε την εφαρμογή τής αποτέφρωσης των νεκρών και στη χώρα μας μόνο για ετερόδοξους και ετερόθρησκους. Παρ' όλα αυτά, υπήρξαν και φωνές που επέμειναν ότι δεν συνιστά πρόβλημα για την Εκκλησία η αποτέφρωση των νεκρών.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα αποτεφρωτήρια, αυτά αποτελούνται από υπερσύγχρονους κλίβανους που λειτουργούν με αέριο ή πετρέλαιο, εντός των οποίων εισέρχεται η σορός. Ο χρόνος που χρειάζεται για τη διαδικασία δεν ξεπερνά τη μιάμιση ώρα και μετά η τέφρα συλλέγεται και παραδίδεται στους οικείους του νεκρού εντός ειδικής τεφροδόχου. Η θρησκευτική τελετή, μάλιστα, είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία της αποτέφρωσης, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία ήδη καταβάλλουν τα χρήματα του επιδόματος κηδείας και στην περίπτωση της αποτέφρωσης. *

η γνώση...
Στη χώρα μας το 2006 ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος (ν. 3448) για την αποτέφρωση των νεκρών -παρότι η συζήτηση και οι πιέσεις είχαν ξεκινήσει δεκαετίες νωρίτερα- σε όσους το επιτρέπει η θρησκεία τους, ενώ ακολούθησε το Προεδρικό Διάταγμα της 23ης Μαρτίου 2009, όπου εξειδικεύτηκαν οι προϋποθέσεις αποτέφρωσης.
Στη Γαλλία η αποτέφρωση νεκρών ρυθμίστηκε από το 1789, στη Γερμανία το 1934, ενώ στην Ισπανία το θέμα ρυθμίστηκε το 1945 με τον νόμο περί θρησκευτικής ελευθερίας. Στη Βρετανία επιτρέπεται η αποτέφρωση των νεκρών με δικαστική απόφαση του 1884. Σε χώρες όπως η Ελβετία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Δανία η αποτέφρωση αποτελεί επιλογή για περισσότερους από το 50% των νεκρών.
ΠΗΓΗ

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ 2010.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι ριζικά αντίθετες στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές.
Το πάρτι επί των αποθεματικών, επί σειρά ετών, η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυριότερες πληγές αιμορραγίας ...>>>>>>

του συστήματος, οι οποίες μένουν χωρίς αποστολή λογαριασμού ενώ υπάρχει διεύθυνση και στέλνεται ο λογαριασμός στα μόνιμα θύματα: μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εκτιμώντας ότι η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, δυναμική, καθολική και ενιαία, αποφάσισαν:

Α) Την προκήρυξη γενικής απεργίας την Πέμπτη 20/5 για να μην παρεμποδιστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών (ενώ η αρχική απόφαση ήταν για γενική απεργία στις 19/5) και την κλιμάκωση των αγωνιστικών, απεργιακών κινητοποιήσεων αμέσως μετά. Μετά τη γενική απεργία, σε νέα συνεδρίαση, τα προεδρεία των δυο οργανώσεων θα αποφασίσουν για την συνέχιση του αγώνα.

Β) Την Τρίτη 18/5/2010 οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Γ) Την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων – συλλαλητηρίων μετά από ενημερωτικές εξορμήσεις των Ομοσπονδιών, των Νομαρχιακών Τμημάτων και των Εργατικών Κέντρων στις μεγάλες πόλεις.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δύο εκθέσεις «ΦΑΤΟΥΡΟΣ» Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 στις 20.00 στο Τελλόγλειο

Δύο εκθέσεις «ΦΑΤΟΥΡΟΣ» και «Δημήτρης Α. Φατούρος. Κατοικία Καζάζη στο Πανόραμα 1962-64 και 1973/Θεσσαλονίκη. Επιλογές Εσωτερικής Επίπλωσης», εγκαινιάζονται την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 στις 20.00 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.
«ΦΑΤΟΥΡΟΣ»
Στην αναδρομική έκθεση του έργου του πρώην Πρύτανη και ομότιμου καθηγητή του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, αρχιτέκτονα Δημήτρη Α. Φατούρου επιχειρείται μια ‘ανάγνωση’ της αρχιτεκτονικής διαδρομής ...>>>>>>

πάνω στις ασυνέχειες των δεκαετιών, μέσα στις οποίες διαμορφώθηκε το έργο του.

Στον πυρήνα της έκθεσης βρίσκονται τα κτίρια και, γενικότερα, το Αρχιτεκτονικό έργο του Δ. Α. Φατούρου, η θέση που το έργο αυτό κατέχει μέσα στη διαμόρφωση του Ελληνικού Μεταπολεμικού Αρχιτεκτονικού Μοντερνισμού και τα βιβλία, τα κείμενα Αρχιτεκτονικής Κριτικής και Θεωρίας, που έχει συγγράψει ο ίδιος.

Παράλληλα με την έκθεση «Φατούρος», στο ίδιο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει στο Τελλόγλειο και μια μικρότερη έκθεση τίτλο

«Δημήτρης Α. Φατούρος. Κατοικία Καζάζη στο Πανόραμα 1962-64 και 1973/Θεσσαλονίκη. Επιλογές Εσωτερικής Επίπλωσης».

Αυτή η έκθεση θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει και μια άλλη πλευρά του καταξιωμένου αρχιτέκτονα, καθώς σε αυτήν θα παρουσιαστούν έπιπλα της κατοικίας Καζάζη επιλεγμένα από τον ίδιο. Τα έπιπλα αυτά -δείγματα σκανδιναβικού design- αποτελούν δωρεά του ζεύγους Καζάζη στο Μουσείο Design.

Στην έκθεση υπάρχουν επίσης χρηστικά αντικείμενα, έπιπλα και graphics της δεκαετίας του ’60. Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Design και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και του τμήματος Αρχιτεκτόνων.

Διάρκεια εκθέσεων: 14 Μαϊου-13 Ιουνίου 2010

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-14.00, Δευτέρα & Τετάρτη 17.00-21.00, Σάββατο-Κυριακή 10.00-18.00

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΛΓΑ

Το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ που παρουσίασε η αρμόδια υπουργός, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα που απαιτούν οι μεγαλοαγρότες και επιφέρει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα κατά της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.
Καταργεί ουσιαστικά την κρατική χρηματοδότηση προς τον οργανισμό. Ενισχύει τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας ...>>>>>>>

του, δραστηριοποιεί την ιδιωτική ασφάλιση σε εταιρίες επιδοτώντας μάλιστα το ασφάλιστρο. Φορολογεί επιπλέον το συνεχώς μειούμενο αγροτικό εισόδημα, αυξάνει το ασφάλιστρο στην παραγωγή, αλλάζει τα κριτήρια και τον τρόπο παρακράτησης του ασφαλίστρου ενισχύοντας τους μεγαλοαγρότες και χτυπώντας τη μικρή και φτωχομεσαία αγροτιά, ανοίγει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης της παραγωγής στον αγροτικό τομέα.
Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες δεν πρέπει να τα αποδεχτούν αλλά να δυναμώσουν τον αγώνα τους μαζί με τους εργαζόμενους για να αποκρουστεί και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική. Όλοι μαζί σε κοινό αγώνα για να μην πτωχεύσει ο λαός, αλλά η πλουτοκρατία.

ΑΘΗΝΑ 12/05/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκδήλωση ΠΡΟΛΗΨΗ - ΥΓΕΙΑ στα Βράσταμα Χαλκιδικής

"Σήμερα 12.5.2010 στα Βράσταμα Χαλκιδικής προσήλθε Κινητή Μονάδα από το πρόγραμμα "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ", διοίκηση 4η υγειονομική περιφέρεια και με συνεργασία τους:
Συλλόγου γυναικών Βρασταμων
Του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγύρου
Του Κεν.Υγειας Αγ.Νικολάου
Του Αγροτικού Ιατρείου Βραστάμων
έγιναν μετρήσεις αίματος (γενική αίματος και βιοχημικές εξετάσεις), τεστ Παπανικολάου, μέτρηση οστεοπόρωσης και ...>>>>>>>

ηλεκτροκαρδιογραφήματα.
Η συμμέτοχη του κόσμου ήταν πολύ καλή.
Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν μετρήσεις χοληστερίνης, τριγλικερίδια και σάκχαρο, στο Δημοτικό Σχολείο, από το αγροτικό ιατρείο Βραστάμων και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει ενημέρωση με θέμα: «Υγιεινή διατροφή και Συνδυασμός τροφίμων»
Επειδή η πρόληψη είναι το μόνο όπλο σε πολλές παθήσεις θελήσαμε να
στείλουμε ένα μήνυμα παροτρύνοντας σε τέτοιες προσπάθειες άλλες
περιοχές με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΚΚΕ για το πόθεν έσχες, τη βουλευτική σύνταξη και τα οικονομικά των κομμάτων

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει στους εργαζόμενους, στον λαό ότι η συζήτηση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, το πόθεν έσχες των βουλευτών και τα οικονομικά των κομμάτων στην οποία πρωταγωνιστούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, εντάσσεται σε μια οργανωμένη επιχείρηση που έχει βαθύτερη στόχευση και συμβαδίζει με την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα.
Η συζήτηση αυτή είναι πέρα ...>>>>>>>

για πέρα υποκριτική. Αξιοποιείται για την δρομολόγηση μέτρων που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του αντιλαϊκού χαρακτήρα του αστικού πολιτικού συστήματος. Στοχεύουν στο κτύπημα του ΚΚΕ και των δεσμών που έχει με τις λαϊκές δυνάμεις . Ταυτόχρονα μέσα από την συζήτηση αυτή επιδιώκεται ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων.
1. Είναι υποκριτική. Εάν ήθελαν ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» να είναι έστω και στοιχειωδώς ουσιαστικός, τότε θα δέχονταν τις προτάσεις που επανειλημμένα έχει κάνει το ΚΚΕ στην Βουλή:
- Να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιριών, οι τίτλοι του δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Σε διαφορετική περίπτωση, όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι, κανένας πραγματικός έλεγχος περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει.
- Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα.
- Να καταργηθούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο, ώστε να μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειώδης έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής.
Ακόμα όμως και αυτά τα ελάχιστα μέτρα που χρόνια τώρα προτείνει το ΚΚΕ τα αρνούνται πεισματικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όλοι όσοι σήμερα σηκώνουν υποκριτικά την ρομφαία της κάθαρσης. Ούτε και αυτά τα ελάχιστα που παρεμβάλλουν εμπόδια στην δράση του κεφαλαίου και μπορούν ενδεχομένως να αποκαλύψουν την διαπλοκή, δεν γίνονται αποδεκτά.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει αυτές τις προτάσεις ενημερώνοντας τον λαό ότι η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν συγκεκριμένες αιτίες. Είναι φαινόμενα σύμφυτα με το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα, συμβαδίζουν με την κυριαρχία του κεφαλαίου και το κυνήγι του κέρδους.
2. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για μια ακόμα φορά επισημαίνει την ανάγκη να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, την δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση όλων των αμοιβών για συμμετοχή σε συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής και τις άλλες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες.
3. Με πρόσχημα τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων επιδιώκουν τον έλεγχο στην λειτουργία και την δράση του ΚΚΕ. Με πρόσχημα τα οικονομικά θέλουν τα ονόματα των μελών, των φίλων, των οπαδών του κόμματος. Θέλουν τα ονόματα όλων εκείνων που ακόμα και αν δεν το ψηφίζουν στις εκλογές, το στηρίζουν οικονομικά και με την συνδρομή τους, αναγνωρίζοντας τον αναντικατάστατο ρόλο του στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το ΚΚΕ αγωνίζεται στο φώς της ημέρας 90 και πλέον χρόνια για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η δράση του είναι πέρα για πέρα διαφανής μπροστά στον λαό. Αυτό δεν μπορούν να δεχθούν αυτοί που έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Τα αστικά πολιτικά κόμματα, ούτε στιγμή δεν θα πάψουν να στηρίζουν και να στηρίζονται από την πλουτοκρατία, με όλους του τρόπους, είτε πάνω είτε κάτω από το τραπέζι. Για αυτό και τα φαινόμενα της διαφθοράς όχι μόνον δεν περιορίζονται αλλά αντίθετα διευρύνονται παρά τους νόμους που ψηφίζονται όλα αυτά τα χρόνια.
4. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για μια ακόμα φορά επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής του νόμου «περί ευθύνης υπουργών» , ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια που οδηγούν στην ατιμωρησία, (αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων περί παραπομπής ώστε να μην μπορεί η εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία να μπλοκάρει την παραπομπή, να ισχύσει η κοινή παραγραφή όπως για όλους τους πολίτες).
5. Μέσα από την επιχείρηση κατά της διαφθοράς επιδιώκεται η εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης και ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων. Επιδιώκεται να συγκαλυφθεί ότι για το χρέος και τα ελλείμματα η πρώτη και κύρια αιτία είναι οι παροχές προς τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις συνεχείς φοροαπαλλαγές, και τις συνεχείς ενισχύσεις, με τα διάφορα κίνητρα τα κοινοτικά κονδύλια, τις συμπράξεις με τις επιχειρήσεις, τα γνωστά ΣΔΙΤ κλπ. Μέσα σε αυτό το αλισβερίσι με τα δεκάδες δις ευρώ κάθε χρόνο εκτρέφονται και τέτοια φαινόμενα με «μαύρο χρήμα», μίζες κλπ. Ταυτόχρονα συγκαλύπτονται οι πραγματικές αιτίες για την σημερινή κατάσταση που είναι η βαθειά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που επιδιώκει την έξοδο από την κρίση με την ολομέτωπη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα για να ρίξει την τιμή της εργατικής δύναμης και να στηριχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.


ΑΘΗΝΑ 12/5/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!

Από το «in.gr»
«Ένας Ινδός γιόγκι 83 ετών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καταναλώσει καθόλου τροφή και νερό εδώ και επτά δεκαετίες, άφησε άφωνους τους στρατιωτικούς γιατρούς που τον έβαλαν σε καραντίνα και τον εξέτασαν για δύο εβδομάδες. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πραλάντ Γιάνι πέρασε δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο της πόλης Αχμενταμπάντ, στο δυτικό κρατίδιο του Γκουζαράτ, όπου μια ομάδα 30 ειδικών τον παρακολουθούσε διαρκώς μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης………..»
Ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν ότι Ελληνικό ...>>>>>>>

κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου των οικονομικών, μαζί με στελέχη του ΔουΝουΤου, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του Σ.Ε.Β. είναι καθ’ οδόν για την Ινδία, προκειμένου να μελετήσουν το μοναδικό αυτό φαινόμενο επιβίωσης ανθρώπου χωρίς την παραμικρή κατανάλωση τροφής και νερού για επτά δεκαετίες!!!!!!
Στόχος η άμεση προσαρμογή των δυνατοτήτων του Ινδού γιόγκι στην Ελληνική κοινωνία, τουλάχιστον για μία δεκαετία.
ΕΝΕΔΡΑ

Πού κρύβεται ο Καραμανλής;

«Ο πρωθυπουργός που ευθύνεται για το φαλίρισμα της Ελλάδας κρύβεται», είναι ο τίτλος ανταπόκρισης του Γκερντ Χέλερ στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ: «Που είναι ο Κώστας Καραμανλής; Ο πρώην πρωθυπουργός που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού κρύβεται. Στο κοινοβούλιο δεν εμφανίζεται συχνά και όταν εμφανίζεται ψηφίζει όχι.»
«Από τότε που ηττήθηκε, πριν από επτά μήνες, ο πρώην πρωθυπουργός δεν πήρε τον λόγο ούτε μία φορά στη βουλή. Κρατάει ακόμη ένα ...>>>>>>>

γραφείο στους Αμπελοκήπους, μερικές φορές κάνει την εμφάνισή του στο Κολωνάκι, όταν επισκέπτεται το γυμναστήριο με τη συνοδεία σωματοφυλάκων, κάνει εκδρομές στις Άλπεις, στην Τοσκάνη, στη Βενετία και επισκέπτεται τακτικά το Ολυμπιακό Στάδιο, όταν παίζει ο Παναθηναϊκός.
Από τότε που έπαψε να είναι πρωθυπουργός και δεν έχει...

υποχρεώσεις ο κ. Καραμανλής φαίνεται να απολαμβάνει τη ζωή. Πολλοί νόμιζαν πως θα συνεχίσει να λαμβάνει μέρος στα κοινά, στο κόμμα του πολλοί δεν καταλαβαίνουν γιατί σιωπά.»
Και ο αρθρογράφος καταλήγει: «Ο κ. Καραμανλής προσήλθε έγκαιρα στην ολομέλεια της βουλής κατά την έγκριση των νέων περικοπών με ονομαστική ψηφοφορία. Ο πρώην πρωθυπουργός προτίμησε τα τελευταία έδρανα της βουλής και όταν ακούστηκε το όνομά του σήκωσε το χέρι του και ψήφισε όχι στο πακέτο.
Ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού ψήφισε κατά των δισεκατομμυρίων, με τα οποία προσπαθεί η ΕΕ και το ΔΝΤ να σώσει τη χώρα του.»
Πηγή

Έκθεση γελοιογραφίας στον Πολύγυρο.

Χαλκιδική: Φθηνότερα δωμάτια για τους Ελληνες τουρίστες

Δωμάτια με τιμές έως και 20% μειωμένες προσφέρουν στους Έλληνες τουρίστες περισσότερα από 35 ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συρρίκνωση του εισοδήματος κάθε ελληνικής οικογένειας.
Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε πολλές περιπτώσεις στα προσφερόμενα πακέτα διακοπών περιλαμβάνουν και συμφωνία διατροφής.
ΠΗΓΗ

Ευαισθησίες.....

Επειδή διακρίνω μια ευαισθησία ως προς τις συμβάσεις stage και μη. Κι επειδή η κυβέρνηση είναι πάντα συνεπής ως προς τις εξαγγελίες της και εξαιρετική στους ελαιοχρωματισμούς, βάφει τα ΕΛΤΑ πράσινα κατά τη συνήθεια των παλαιών καλών ημερών.
Τα ΕΛΤΑ ανοίγουν τις πόρτες για να περάσουν 859 "δικά μας παιδιά" με 8μήνη σύμβαση πλήρους απασχόλησης.
Pistolero