Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Αφού λεφτά υπήρχαν, πώς φτάσαμε στ' Αϊ-Γιωργιού το μασκαραλίκι;

ΕΠΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Η ΖΩΗ ΜΑΣ

"ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ SOS
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ RESPENTZΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ TAXYTHTA ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΑΣ.
ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΔΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΡΑΥΓΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Για τους λάτρεις του Facebook υπάρχει και αυτή η ομάδα!


Πόσες θυσίες; Μια ζωή αυτό δεν κάνουμε;


Εντάξει... να κάνω υπομονή! Εντάξει... να κάνω θυσίες! Να σωθεί η πατρίδα!!! Αλλά...
έναν ...πούστη στη φυλακή πότε θα δούμε;

Οι ομάδες της Χαλκιδικής στη Δ΄ Εθνική


Τσίπρας για τα νέα μέτρα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά πανικόβλητη και δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στην άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κοινωνίας στις άγριες διαθέσεις του κεφαλαίου και των αγορών.
Παρουσιάζει ως μονόδρομο τη βύθιση της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση, τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, την κατάρρευση ...>>>>>>>

των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την απαξίωση του υλικού και ανθρώπινου παραγωγικού δυναμικού της χώρας.
Αυτές οι εγκληματικές επιλογές δεν αφορούν την επόμενη τριετία. Μας βυθίζουν σε ένα τούνελ σκοτεινό, που θα διαρκέσει τουλάχιστον για τις δύο επόμενες δεκαετίες. Γιατί αν, τελικώς, δεχτούμε αυτό το δρόμο, θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε να αποκατασταθούν ακόμα και οι ελάχιστες, αλλά υπαρκτές σήμερα, παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.

Αυτές οι επιλογές που η κυβέρνηση συνδιαμόρφωσε με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. , σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μονόδρομο για τη χώρα.

Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Είναι ο δρόμος της αναθέρμανσης της οικονομίας, της παραγωγικής της ανασυγκρότησης, με μια ριζικά αντίστροφη αναδιανομή του εισοδήματος, ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να καλυφθεί από πόρους που θα προέρχονται από τους έχοντες και κατέχοντες και όχι από τους χαμηλόμισθους και από τα φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Με φορολογική δικαιοσύνη, με αύξηση της επιβάρυνσης των τραπεζών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών που φοροαπαλλάσονται προκλητικά, με δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.

Με στρατηγική διεθνοποίησης του ελληνικού προβλήματος χρέους, ώστε να βρεθούν διαδικασίες ρύθμισης του ύψους και των όρων του, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Με συμμαχίες με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και με τις κοινωνικές δυνάμεις όλης της Ευρώπης που αγωνίζονται για μια Ευρώπη των λαών και όχι των αγορών.

Αυτό το δρόμο καλούμε τον ελληνικό λαό να επιλέξει, μέσα από τη μόνη δημοκρατική διέξοδο για το τόπο: Από τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε μέσα από ένα δημοψήφισμα, ο λαός να επιλέξει ο ίδιος το δρόμο για το μέλλον του.

Ο Σαμαράς για τα νέα μέτρα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ως “σωτηρία” της Ελλάδας, εκείνο που ως προχθές απέκλειε ως επιζήμιο και αχρείαστο: Επί πλέον δραστικά μέτρα περιστολής, πολύ χειρότερα από όσα ήδη πάρθηκαν και τα οποία ως προχθές κρίνονταν απολύτως “επαρκή”.
Βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία ενός αληθινού
...>>>>>>

Βατερλώ προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης: Προέβλεψαν την φετινή ύφεση στο -0.3% και σήμερα παραδέχονται ότι η ύφεση θα είναι υπερδεκαπλάσια, θα φτάσει το -4%!
Μας διαβεβαίωναν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επαρκεί πλήρως, για φέτος. Τώρα ομολογούν ότι έχει ουσιαστικά αποτύχει και επιβάλουν νέα μέτρα πολύ πιο δραστικά, με νέες αυξήσεις εμμέσων φόρων και νέες περικοπές αμοιβών στο δημόσιο.

Ή μας έλεγαν ψέματα ως τώρα, ή έχουν χάσει προ πολλού τον έλεγχο. Είτε συμβαίνουν και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση έχουν ξοδέψει κάθε απόθεμα αξιοπιστίας μέσα σε λίγους μήνες.

Σήμερα δίνουν πολύ μεγαλύτερη δόση από ένα “φάρμακο” που ήδη απέτυχε. Σήμερα κινδυνεύουμε περισσότερο από την υπερβολική δόση του «φάρμακου», παρά από την ίδια την “ασθένεια”.

-- Επί πλέον στα νέα μέτρα που ανακοινώνουν δεν υπάρχει αληθινός περιορισμός της Σπατάλης, υπάρχουν μόνο περιορισμοί μισθών κι αυξήσεις φόρων, μέσα σε μια αγορά που ασφυκτιά σε συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης για τα ελληνικά δεδομένα.

-- Δεν υπάρχουν μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, υπάρχουν μέτρα μείωσης συντάξεων.

-- Δεν υπάρχει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

-- Δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα που θα τόνωναν τις αγορές, θα περιόριζαν τα λουκέτα, θα συγκρατούσαν την ανεργία.

- Δεν υπάρχει καν προοπτική αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου.

Όλα, δηλαδή, εκείνα που θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει σύντομα το πρόβλημα του υπερδανεισμού της με τις δικές της δυνάμεις, ώστε να βγει από τη «μέγγενη» το ταχύτερο.

Διαφώνησα με την πολιτική αυτή εξ αρχής. Επισήμανα ότι μας βάζει σε ένα φαύλο κύκλο όλο και μεγαλύτερης ύφεσης.

Διαφώνησα με την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όταν μπορούσε ακόμα να αποφευχθεί.

Σήμερα μοναδική μου έγνοια είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα μας βγάλουν από αυτή τη μέγγενη μια ώρα αρχύτερα.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος της Ελπίδας. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν δέχθηκε κανένα διάλογο, ούτε καν υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν πάρει τις αποφάσεις της.

Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει για όλους τους Έλληνες αυτή η δραματική περιπέτεια. Ξέρω με ποιο τρόπο μπορεί να τελειώσει όσο γίνεται γρηγορότερα και λιγότερο οδυνηρά.

Και αποκλειστική μου προτεραιότητα είναι αυτό ακριβώς.

Το μπορούμε. Και θα το καταφέρουμε».

Μας τρομάζουν τα νέα μέτρα!

Το ΚΚΕ για τα νέα μέτρα.

Ήρθε η ώρα της μεγάλης και της αναντικατάστατης ευθύνης του λαού να αποδείξει ότι δεν πιστεύει τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης, ότι πιστεύει στο δίκιο του αγώνα του.
Είναι ψέμα αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου: Ότι τα μέτρα δεν θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα. Θα πλήξουν και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τις νέες εργασιακές σχέσεις, με το ασφαλιστικό, με ...>>>>>>>

την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τον εκβιασμό της μεγάλης καπιταλιστικής εργοδοσίας.
Ήρθε η ώρα της ευθύνης. Ο καθένας από το πόστο του και όλοι μαζί. Να σμίξει ο εργάτης και η εργάτρια, ο υπάλληλος και η υπάλληλος, ο φτωχός αγρότης, ο μικρός επιχειρηματίας όλοι μαζί σε ένα πλειοψηφικό, παλαϊκό ρεύμα. Μπορούμε να τους σαρώσουμε.
Να έχουμε ετοιμότητα, η κρίση θα βαθύνει, θα αγκαλιάσει ξανά ολόκληρη την Ευρώπη.
Τα μέτρα δεν είναι για τρία χρόνια, σε λίγους μήνες θα τα αλλάξουν και θα τα ξαναλλάξουν, αν το κίνημα βρεθεί με σκυμμένο το κεφάλι τότε η τραγωδία θα είναι ανυπολόγιστη.
Είμαστε αισιόδοξοι, μπορούμε να τους σαρώσουμε.
ΑΘΗΝΑ 02/05/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

"΄Ηθελές τα και 'παθές τα" ! Βοήθειά μας!

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών:
1.Καταργείται ο 13ος και ο 14ος μισθός στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι έχοντες μεικτές αποδοχές άνω των 3000 ευρώ, δεν θα παίρνουν καθόλου δώρα και επιδόματα. Όσοι κινούνται κάτω από αυτό το όριο, θα εισπράττουν 250 ευρώ το Πάσχα, 250 ευρώ ως επίδομα αδείας και 500 ευρώ τα Χριστούγεννα
2.Μειώνονται κατά 8% επιπλέον τα επιδόματα ...>>>>>>

στον στενό δημόσιο τομέα. Για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπου δεν υπάρχουν επιδόματα, θα περικοπούν οι μισθοί κατά 3% επιπλέον.
3.Καταργείται η 13η και η 14η σύνταξη για όλα τα ταμεία. Οι έχοντες (σε επίπεδο μεικτών) σύνταξη που δεν ξεπερνούν τις 2.500 ευρώ θα εισπράττουν 200 ευρώ το Πάσχα, 200 ευρώ το καλοκαίρι και 400 ευρώ τα Χριστούγεννα
4.Παγώνουν οι μισθοί και οι συντάξεις για όλη τη διάρκεια του προγράμματος στήριξης δηλαδή για τα επόμενα 3 χρόνια.
5.Μειώνονται οι συντάξεις πάνω από ένα όριο λόγω της επαναφοράς του ΛΑΦΚΑ
6.Αυξάνονται κατά 10% όλοι οι συντελεστές Φ.Π.Α. Ο συντελεστής του 21% γίνεται 23%. Ο συντελεστής του 10% γίνεται 11% και ο συντελεστής του 5% γίνεται 5,5%.
7.Αυξάνονται κατά 10% επιπλέον οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα.
8.Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων
9.Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο υπολογισμού αυτής της εισφοράς.
10.Ξεκινά διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για αλλαγές στο όριο απολύσεων (είναι σήμερα στο 2%) και μειώσεις στις αποζημιώσεις.
11."Κόβεται" η καταβολή της δεύτερης δόσης του ειδικού επιδόματος αλληλεγγύης.
12.Προωθούνται ρυθμίσεις βάσει των οποίων θα μειώνεται η αποζημίωση για την υπερωριακή απασχόληση
13.Ορίζονται νέα επίπεδα κατώτατων αποδοχών για τους νέους και τους μακροχρόνια ανέργους
14.Από το 2011 θα ξεκινήσει η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα
15.Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα και απελευθερώνεται ο τομέας των μεταφορών
16.Λαμβάνονται μέτρα για την εξυγίανση του ΟΣΕ και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με παράλληλη ενίσχυση του ρόλου της αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής (ΡΑΕ).
Άμεσα κατατίθεται και το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο δημόσιο θα αρχίσει από το 2011 με τριετή περίοδο προσαρμογής σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Επίσης, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει:

Υπολογισμό της σύνταξης με βάση το σύνολο του εργασιακού βίου
Σύνδεση του χρόνου συνταξιοδότησης με την εξέλιξη του προσδόκιμου χρόνου ζωής
Περικοπές στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων
Θέσπιση εγγυημένης σύνταξης για όσους υπερβαίνουν το 65ο έτος της ηλικίας τους η οποία θα καταβάλλεται εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο υπουργός επισήμανε πως "όλα τα μέτρα που ανακοινώνονται ισχύουν για όλη τη διάρκεια του προγράμματος και "αποτυπώνονται σε σχέδιο νομου που θα κατατεθεί στη Βουλή αύριο ή το αργότερο την Τρίτη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος".

"Μετά το τέλος του προγράμματος θα υπάρχει μια εντελώς διαφορετική κατασταση η κυβέρνηση θα δει τις δυνατότητες που έχει για αναπλήρωση του εισοδήματος... Δεν ζητάμε θυσίες επ' άπειρον από τους Έλληνες πολίτες" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις αλλαγές που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση στον ιδιωτικό τομέα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως στη συμφωνία δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό για τις αποζημιώσεις και τις απολύσεις. "Τίθεται ένα χρονοδιάγραμμα συζήτησης με τους κοινωνικούς εταίρους" και στο τέλος αυτής της διαδικασίας η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο.

"Η Ελλάδα αποκτά ασπίδα προστασίας από τις αγορές" τόνισε ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το διάστημα για το οποίο η Ελλάδα δεν θα απευθύνεται στις διεθνείς αγορές για το δανεισμό της. "Στόχος του προγράμματος δεν είναι να σταματήσει η Ελλάδα να δανείζεται από τις αγορές. Στόχος είναι να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό... Σταδιακά θα επανέλθουμε στις αγορές όταν υπάρξει εξομάλυνση". σημείωσε
Από enet.gr

…Στο μυαλό του Έλληνα πολίτη (και ψηφοφόρου, εννοείται…) Νο 1


Ο ελληνικός λαός, που πραγματικά υποφέρει από την οικονομική κρίση και τις αποφάσεις της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας, είναι ο ίδιος λαός (όλοι εμείς, δηλαδή), που ενίοτε απαντάει και σε …δημοσκοπήσεις και εν τέλει κάποτε …φτάνει στην κάλπη (όπου συνήθως, με ελάχιστες διαφορές και παρεκκλίσεις, στα όρια του στατιστικού λάθους !!! τις επαληθεύει κιόλας, με την ψήφο του)…
Αξίζει λοιπόν να ερμηνεύσουμε λίγο τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που μόλις χθες (Πρωτομαγιά) δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες, μπας και καταλάβουμε τι γίνεται τελικά στο …μυαλό του Έλληνα πολίτη, του Έλληνα ψηφοφόρου:

Στην ερώτηση «Ποιος από τους 2 που κυβέρνησαν από το 1974 μέχρι σήμερα, ευθύνεται περισσότερο για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας;» μόνο ένας στους τέσσερις Έλληνες (το 25,5%) επιρρίπτει ευθύνες στις 2 τελευταίες Κυβερνήσεις (το 24,1% στον Κ. Καραμανλή, που παρεμπιπτόντως ανακηρύσσεται και πρωταθλητής των ευθυνών και μόλις το 1,4% !!! στον σημερινό Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου)… Οι υπόλοιποι χρεώνουν την κρίση σε …μακαρίτες (στον Κων/νο Καραμανλή 5,6 % και στον Ανδρέα Παπανδρέου 21,5%) ή σε πολιτικούς …μακαρίτες (στον Κ. Σημίτη το 18,5% και στον Κ. Μητσοτάκη το 5,0 %)… Συνολικά δηλαδή (άμα το πάμε Κομματικά), το 41,4% «τα ρίχνει» στο ΠΑΣΟΚ και το 34,7% στη ΝΔ (το 76,1% δηλαδή, γιατί οι υπόλοιποι 23,9% λένε: ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ)… ……>>>>>>
Έρχεται λοιπόν μετά η ερώτηση για την Πρόθεση Ψήφου (…ξέρετε, «…αν ΑΥΡΙΟ είχαμε εκλογές κλπ, κλπ…») και με το που ακούν …«εκλογές», οι μισοί (το 50,2% δηλαδή), τρέχουν να πούνε ΝΑΙ στον «τρισκατάρατο» δικομματισμό (αυτόν που κατά 76,1%, είχαν θεωρήσει …υπεύθυνο στην προηγούμενη ερώτηση) και δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν: ΠΑΣΟΚ το 29,7% και ΝΔ το 20,5%...
Από εκεί και πέρα, τα γνωστά: η Αριστερά παίρνει τα συνήθη …«μονοψήφια» (ΚΚΕ 6,5% και ΣΥΡΙΖΑ 3,0%), χωρίς να εισπράττει ούτε ένα …κουκί από την κρίση, ο ΛΑΟΣ (με τις γνωστές απόψεις και έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συνδράμει στο δικομματισμό) παίρνει 5,6%, οι Οικολόγοι (…ποια νέφη και ποια παγόβουνα τώρα…) παίρνουν 1,6% και το «ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ» (δηλαδή σούμα Λεβέντηδες, Κυνηγοί, Χριστοπιστίες, Μου-λου και τέτοια) 5,5%...
Τέλος, το ΛΕΥΚΟ λαμβάνει 10,3% και το ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 17,3%, σύνολο αυτών των δύο 27,6% !!! (ποσοστό που εκ πρώτης όψεως θεωρείται «αντίδραση στο σύστημα» και καλά, αλλά όλοι ξέρουμε –επειδή δεν είμαστε και χθεσινοί- ότι τελευταία, πάει …σούμπιτο στα 2 πρώτα Κόμματα, εκτοξεύοντάς …τα ποσοστά τους, σε 45άρια και σε 35άρια)…

Αυτές οι 2 ερωτο - απαντήσεις, είναι και το …ζουμί του γκάλοπ !!! Τώρα, τα υπόλοιπα «…το 62,1% των Ελλήνων δηλώνουν αντίθετοι με τη επιστροφή στη δραχμή, ενώ το 28,1% συμφωνεί» ή «…το 48,7% θέλει κυβέρνηση όλων των κομμάτων, ενώ το 33,5% υποστηρίζει ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση Παπανδρέου...» και κάτι τέτοια, είναι νάχαμε να λέγαμε και για να γίνεται κουβέντα στα πάνελ του Πρετεντέρη, του Χ’’Νικολάου και των άλλων…

Τι συμβαίνει λοιπόν στο μυαλό του Έλληνα πολίτη (και ψηφοφόρου), δηλαδή στο μυαλό ΜΑΣ;

Έχουμε βολευτεί τόσο πολύ μ’ αυτό το σύστημα και το βλέπουμε πλέον σαν απόλυτα φυσικό …φαινόμενο (κάτι σαν το …ξημερώνει και βραδιάζει, ένα πράγμα);

Έχουμε πάθει …μαζική παράκρουση κι εξακολουθούμε να στηρίζουμε το δικομματισμό (που ταυτόχρονα –εμείς οι ίδιοι- του φορτώνουμε και όλα τα δεινά);

Θεωρούμε επίσης αναξιόπιστους και ανίκανους και όσους (υπόλοιπα Κόμματα δηλαδή) ΔΕΝ φταίνε για την κρίση και τα οποία με την πολιτική και την πρακτική τους, δεν μπορούν να μας πείσουν, αν και έχουν το δίκιο με το μέρος τους, θεωρητικά αλλά και …πραγματικά;


Σ’ αυτά τα ερωτήματα, όσο και στο 51,3%, που δηλώνει (στις ίδιες δημοσκοπήσεις) ότι «…ναι θα κατεβούμε στους δρόμους, αν επιβληθούν νέα μέτρα», αποτελώντας μια υγιή ένδειξη θέλησης, που μένει όμως να αποδειχθεί στην πράξη, (στην ίδια ερώτηση περί μέτρων, το 33,1% τα αποδέχεται, ενώ το 15,6% λέει …ΔΞ/ΔΑ), ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Αλλάζει κάτι ή τυχαίο ήταν;

Σήμερα και παρακολουθώντας την πρωινή εκπομπή του MEGA είδαμε τον υφυπουργό εσωτερικών, Ντόλιος, να απαντάει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων της εκπομπής, όλα καλά ως εδώ.
Εκείνο που μας έκανε εντύπωση ήταν χάρτης που έδειξε το κανάλι, στη Χαλκιδική έγραφε 3-5 Δήμους και όχι σκέτο 5!!!
Λέμε εμείς τώρα: "Λες; Μήπως... μήπως τους φώτισε κάτι, κάποιος και κατάλαβαν την ανοησία τους;"