Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Τα μέλη του Συλλόγου Φίλων των Ιδρυμάτων Στέφανου Κότσιανου, στην τελευταία Γενική τους Συνέλευση, εξέλεξαν νέα όργανα διοίκησης του Συλλόγου, τα οποία στη συνέχεια συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος: Ζωγραφάκης Γιώργος ...>>>>>>>

Αντιπρόεδρος: Πασπάλης Πολύβιος
Γεν. Γραμματέας: Βασιλάκης Γιάννης
Ταμίας: Βερροιώτης Αντώνης
Μέλος: Μπουλάκης Λάζαρος
Αναπληρωματικά μέλη ΔΣ: Βασιλάκης Δημήτρης, Κανατάς Γιάννης, Τσαμουρτζής Αθανάσιος
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: Λαμπούδης Θόδωρος
Μέλος: Μαγδάλης Θανάσης
Μέλος: Γκιουμουσίδης Βενέδικτος
Αναπληρωματικό μέλος Ε. Επιτροπής: Ζούνης Τάσος
Η νέα διοίκηση του Συλλόγου θα δραστηριοποιηθεί προς την κατεύθυνση υλοποίησης της διαθήκης Στέφανου Κότσιανου και συγκεκριμένα α) Στην αποκατάσταση του Κοτσανέικου και στη δημιουργία του Μουσείου και β) Στην προώθηση της σύστασης του Ιδρύματος ενίσχυσης των μαθητών, υπόθεση η οποία βρίσκεται στα αρμόδια υπουργεία. Για κάθε εξέλιξη θα ενημερώνονται τα μέλη και η κοινή γνώμη.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Γιώργος Ζωγραφάκης
Ο Γεν. Γραμματέας Γιάννης Βασιλάκης

Η Αντίσταση είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Πρωτομαγιά αύριο και να θυμίσουμε ότι στον Πολύγυρο θα γίνουν οι εκδηλώσεις των εργαζομένων. Εκδηλώσεις από τις οποίες δεν πρέπει να λείψει κανείς, οφείλουμε να είμαστε παρόντες!
Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής στις 10:30 και τη διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Η δεύτερη θα γίνει στις 11:00 μπροστά στο Δημαρχείο Πολυγύρου και τη διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
Ερωτήματα του τύπου "γιατί χωριστά, γιατί δύο" δεν είναι της ώρας, μπορούμε και πρέπει να τα συζητήσουμε αύριο, όχι την ώρα του αγώνα και η αυριανή μέρα τέτοια είναι: ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ!
Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους μας, το τσουνάμι του Δ.Ν.Τ. και της φτώχειας έρχεται για όλους, ας αντιδράσουμε!

Αρκετά πια με τα τσίπουρα.

Αρκετά πια με τα τσίπουρα, τους ουζομεζέδες και τα κοψίδια.
Για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν και νομίζουν ότι όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους δεν τους αφορούν και αφορούν κάποιους άλλους ανθρώπους, κάποια άλλη χώρα, καιρός είναι να το καταλάβουν και να βγουν από την νωθρότητα, την αφασία και την απραξία. Αντί να πάρουμε τα βουνά και τα λαγκάδια, ας πάρουμε τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τον άνθρωπό μας, και να πάμε εκεί, κοντά στους άλλους.
Σε αυτούς που έχει "μαλλιάσει" τόσα χρόνια η γλώσσα τους, έχει βραχνιάσει η φωνή τους να δηλώνουν παρόν ενώ εμείς αμέριμνοι τρώμε και πίνουμε σαν τα ζωντανά. Εμπρός να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό στήριξης της ζωής μας. Αντί για παγάκια στο τσίπουρο, να βάλουμε πάγο στα απάνθρωπα σχέδιά τους. Αντί να ψήσουμε τα κοψίδια να προλάβουμε να αντιδράσουμε, γιατί ήδη αρχίσαμε να ψηνόμαστε εμείς οι ίδιοι.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Υ.Γ. Πονηρούλη. Nομίζεις ότι με τον μισθουλάκο, τις ελιές ή το εισόδημα από την μικροεπιχείρηση που έχεις, θα την βγάλεις.
ΕΝΕΔΡΑ

Γάτος γ@μ@ει, γάτος νιαουρίζει!

"Όσο για την ονομασία του δήμου «Αριστοτέλης», παρόλο που σεβόμαστε το όνομα και το πρόσωπο που χαρακτηρίζει την περιοχή μας, δημιουργεί προβλήματα, καθώς δεν αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό. Είμαστε ένας τουριστικός δήμος που χρειάζεται γεωγραφικό προσδιορισμό." (Μ. Βλαχόπουλος, σήμερα στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ)
-Να υποθέσουμε ότι είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την έδρα του νέου Δήμου;

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ 30%

Σε λίγες ημέρες τα σκληρότερα οικονομικά αντιλαϊκά μέτρα που βίωσε μεταπολεμικά η χώρα θα είναι μια ζοφερή πραγματικότητα.
Επειδή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θίγουν βάναυσα την σφαίρα των βιοτικών αναγκών του λαού της χώρας μας.
Επειδή τα μέτρα οδηγούν στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού και στην υφεσιακή καθίζηση της οικονομίας.
Επειδή η πολιτική της οικονομίας ...>>>>>>

χωρίς χρήμα ή με λιγότερο χρήμα μπορεί να δώσει διεξόδους μόνο εάν ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες τους οι πολίτες.
Επειδή τα μέτρα ως έχουν αποτελούν λαιμητόμο για όλους τους Ελληνες.
Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι με τα μέτρα αυτά πληρώνει και πάλι ο λαός τις ασύδοτες αισχροκέρδειες των «επενδυτών» και «επιχειρηματιών» και την απίστευτη ανικανότητα του «πολιτικού κόσμου» (για να μην κάνουμε λόγο για σκάνδαλα – κλοπές του δημοσίου χρήματος).
Επειδή υπολογίσαμε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ότι θα ληφθούν, προκαλούν κατ’ ελάχιστο και σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση μείωση 30% στα κόστη παραγωγής και υπηρεσιών

και προκειμένου να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμός της αξίας των ανθρώπων και της προσωπικότητάς τους που θίγεται άμεσα και βάναυσα, αλλά και να μην μετατραπούν τα μέτρα σε μονομερές όργιο κερδοσκοπίας των κύρια υπεύθυνων για την κρίση, δηλ. της οικονομικής ολιγαρχίας και εις βάρος και πάλι του ελληνικού λαού.

ΖΗΤΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ως πολίτες αυτής της χώρας, ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχατε λάβει)

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΑΜΕΣΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 30%

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ & ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΗΘΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Μην επικαλεστείτε πάλι την «ελεύθερη αγορά» για να μην λάβετε το μέτρο: Η ίδια η «ελεύθερη αγορά» επιβάλλει την μη παρέμβαση του κράτους στον καθορισμό της αμοιβής των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Αφού «παρεμβαίνετε» λοιπόν στις αποδοχές των εργαζομένων, οφείλετε να παρέμβετε και στις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο και η κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» που επικαλείστε καθιστούν νόμιμη και πολιτικά επιβεβλημένη την υλοποίηση του αιτήματός μας.

ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΙΘΑΚΗ

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή ...>>>>>>

συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους·
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά·
σε πόλεις Aιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

..από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου…

Απάντηση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας με επιστολή, την οποία απέστειλαν στο defencenet.gr και η οποία έχει ως εξής:
«Αυτή την “δουλειά” δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα…Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι ...>>>>>>

μέσα σε ένα στρατόπεδο…το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε… να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.
Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην λατρεία μας… στην “δουλειά” μας.
Σε μια “δουλειά” που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση. Σε μια “δουλειά” που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας. Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η “σπάταλη” ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι….
Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν “κλείσουν” τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το “πανί” στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του…
Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή “λευκή απεργία” (“απεργία” στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.
Μόνο μια χάρη από όλους εμάς… αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας… κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν… κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους… αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά…. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ… Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα…….χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου…»
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Nα πώς αντιμετωπίζονται οι κρίσεις !!!

Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη. Η ύφεση άρχιζε και στο διοικητικό συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για πόσο κόσμο θα απολύσουμε... Ήμουν υπεύθυνος για το σχέδιο κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες. Όλοι είχαν προτείνει περικοπές προσωπικού – 15.000 παγκοσμίως.
Ο κάθε αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του. Ο πρόεδρός μας δεν μιλούσε.
Κοιτάζαμε όλοι ο ένας ...>>>>>>

τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν αμίλητος.
Όταν τελειώσαμε, ξαφνικά ο πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει. Ο λόγος του έχει μείνει αποτυπωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί, και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια, τον θυμάμαι λες και ήταν χθες. Θα τον αναπαράγω όσο πιο σωστά μπορώ, γιατί οι αξίες που περιέχει είναι αθάνατες και μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτό που θα ζήσουμε σύντομα.
-Ο καθαριστής όταν περνά την πόρτα τού εργοστασίου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών, που πάει στο σπίτι που χρωστάει, και κοιτάζει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε, και, αν και λίγα, του είναι αρκετά.
Αποφασίζουμε σήμερα να τον διώξουμε. Να χάσει την δουλεία του, να πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τι θα πει στα παιδιά του..., τι θα πει στην γυναίκα του, πώς να τους εξηγήσει ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέπειά του.
Και αν σε τρεις μήνες δεν έχει βρει δουλειά, θα χάσει το σπίτι του και ίσως την γυναίκα του. Δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα σχέδιο που καταδικάζει την ζωή και την ύπαρξη τόσων ανθρώπων.
Αλλά την ιδία στιγμή έχω και υποχρέωση στους μετόχους μου που μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες του και εάν δεν κάνω κάτι, τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν θα έχουν λεφτά για τις συντάξεις.
Οι απολύσεις που όλοι μου προτείνετε μειώνουν τα ετήσια έξοδα κατά $135 000 000.
Έκανα ένα απλό υπολογισμό και προτείνω το εξής σχέδιο
Ελάττωση του μισθού μου - 75%
Ελάττωση μισθού όλων των αντιπρόεδρων - 50%
Ελάττωση γενικών διευθυντών - 40%
ΚΤΛ
Καμία απόλυση.
Θέλω τους αριθμούς σε μια ώρα.
Σηκώθηκε και έφυγε, και όπως έφευγε είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο -Κρίμα που θα παίξετε Γκολφ μονό τρεις φόρες αντί για έξι, παιδία.
Περάσαμε τη θύελλα χωρίς να διώξουμε άτομο και σε τρία χρόνια η άξια της μετοχής ήταν $147 από $7.5 το 1980 πριν αρχίσει η κρίση.
Α, ναι! Είχαμε και 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από απλούς εργάτες σ ' αυτό το διάστημα. Δεν χρειάζεται να πω ότι ο κόσμος έπινε νερό στο όνομα του.
Το 1992 στο τραπέζι που του κάναμε για την συνταξιοδότησή του -και είχαμε έρθει από όλο τον κόσμο, αν και δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες - τον ρωτήσαμε να απαντήσει στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, γιατί διάλεξε να κάνει αυτό που έκανε. Όπως το θυμάμαι η απάντηση ήταν:
-Ακούστε, μπορεί να είχε και συναισθηματικές ρίζες η απόφαση αυτή. Αλλά δεν χωρούν συναισθήματα σε τέτοιες αποφάσεις. Απλώς βρήκα μια λύση που απαντούσε και στη λογική και στο συναίσθημα . Ήμαστε σε 42 χώρες από τις οποίες οι 38 είναι φτωχές. Θα κατέστρεφα ολόκληρες μικρές κοινωνίες διότι όπως ξέρετε τα εργοστάσια μας είναι σε κωμοπόλεις. Εάν το έκανα όπως μου είχατε προτείνει είναι αυτονόητο ότι θα έφερνα ανθρώπους στην απελπισία.
Και κάνεις μα κάνεις ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ένας απελπισμένος άνθρωπος . Η πιθανότητα να ΕΚΑΙΓΑΝ το εργοστάσιο ήταν μεγάλη.
Ενώ εσείς που ήσασταν διπλά μου και όλο το μισθό να σας έπαιρνα, δε θα καίγατε τίποτα, γιατί πιστεύετε ότι είστε μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ και άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι τού συστήματος δεν κάνουν επαναστάσεις.
Να θυμάστε ότι η πραγματική καταστροφή έρχεται όταν ο κόσμος αισθάνεται αποκλεισμένος από το σύστημα, νιώθει αδικία και δεν έχει καμία ελπίδα. Τότε είναι έτοιμος για όλα..., και εργοστάσια καίει.»

Γιατί το έγραψα;
Βλέπω όλους τους "ειδικούς" να βγαίνουν σε τηλεόραση / ράδιο και να μιλούν
για διαρθρωτικές αλλαγές (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ),
ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ)

Όλα αυτά χωρίς ίχνος συμπόνοιας και λογικής σκέψης το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Ζουν με την φαντασίωση ότι ΑΥΤΟΙ δεν χρειάζεται να αλλάξουν.

Νομίζουν ότι η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ άλλη μια ΕΥΚΑΙΡΙΑ (σας θυμίζει κάτι αυτό;) να γεμίσουν περισσότερο τις τσέπες τους.
Λοιπόν νάνοι της νοημοσύνης έγραψα το άρθρο αυτό για να ξέρετε πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, που είναι πραγματικά σκεφτόμενοι.
Έτσι δε θα έχετε καμία δικαιολογία ότι δεν ξέρατε όταν όμορφα «εργοστάσια» αρχίζουν να καίγονται όμορφα. ΠΑΝΤΟΥ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Παρατείνεται ο διαχωρισμός ...Ανατολικού και Δυτικού Πολυγύρου!

"Δημοπρατείται την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 το έργο «Βελτίωση της Φέρουσας Ικανότητας Οδού στην Περιοχή Έξι Βρύσες Πολυγύρου»"! Μας είπε με επίσημη ανακοίνωση ο Δήμος Πολυγύρου!
Στις 22/4 λόγω απεργίας των υπαλλήλων δεν έγινε η δημοπράτηση του έργου και ορίστηκε η χθεσινή ημερομηνία (29/4). Σήμερα μαθαίνουμε ότι η περιφερειάρχης δεν δέχεται την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου για δημοπράτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και συμμετοχή περιορισμένου αριθμού εργοληπτών ούτε φυσικά και την απ' ευθείας ανάθεση! Ζητάει κανονική δημοπράτηση του έργου με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες! Ας περιμένουμε λοιπόν όλο το καλοκαίρι και... να δούμε!
Ερωτήματα:
-Γιατί ο Δήμος Πολυγύρου δεν συζήτησε πριν τη λήψη της απόφασης με την Περιφέρεια για τις προθέσεις της Περιφέρειας σε σχέση με τις Δημοπρασίες; Χάθηκε ήδη υπερπολύτιμος χρόνος. Πόσο μπορούν να αντέξουν αυτήν την κατάσταση οι Πολυγυρινοί και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της περιοχής;
Άποψη:
-Οι απευθείας αναθέσεις δημόσιων έργων γνωρίζουμε όλοι ότι είναι συνώνυμο της μίζας!
-Το έργο στις Έξι Βρύσες σίγουρα έχει το χαρακτήρα του επείγοντος (αν και, νομικά, μετά από έξι μήνες τι επείγον να επικαλεσθείς)!
-Ζημιώνουν εδώ και έξι μήνες τον Πολύγυρο και τους επαγγελματίες, ας τρέξουν να βρουν λύση το συντομότερο δυνατό. Είτε με εξεύρεση τρόπου άρσης του αποκλεισμού του Πολύγυρου είτε με συντόμευση των διαδικασιών δημοπράτησης. Επιτέλους!

Αναβρασμός στην Αρναία, δυσαρέσκεια σε Μουδανιά και Πολύγυρο

Στην ορεινή Χαλκιδική, και ιδιαίτερα στην Αρναία, επικεντρώνονται οι αντιδράσεις για τη χωροθέτηση των νέων δήμων που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη» στο νομό Χαλκιδικής.
Η συνένωση των δήμων Σταγείρων - Ακάνθου, Αρναίας και Παναγίας σε ένα νέο δήμο με έδρα την Ιερισσό και ονομασία «Αριστοτέλης» έχει προκαλέσει ...>>>>>>>

θύελλα αντιδράσεων στην Αρναία.
Ο δήμαρχος Αρναίας, Λάζαρος Λαζάρου, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για να καταγγείλει το σχέδιο νόμου. «Πρόκειται για πολιτική αλητεία. Η χωροθέτηση στη βόρεια Χαλκιδική έγινε κόντρα στην πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κόντρα στο σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, κόντρα στην ιστορική πορεία της περιοχής. Με ευθεία κομματική παρέμβαση αφαιρέθηκαν τα Ζερβοχώρια για να ευνοηθεί η Ιερισσός με πληθυσμό 3.000 κατοίκων, όταν η Αρναία έχει περίπου 2.500. Ιστορικά, από το Βυζάντιο και την Τουρκοκρατία τα «μαντεμοχώρια» αποτελούσαν ενιαία επαρχία με κοινά χαρακτηριστικά. Αλίμονο σε αυτούς που εμπνεύστηκαν να φτιάξουν αυτό το δήμο με έδρα την Ιερισσό. Σίγουρα δε θα το αφήσουμε έτσι», τόνισε ο κ. Λαζάρου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σταγείρων - Ακάνθου, Μιχάλης Βλαχόπουλος, φαίνεται ικανοποιημένος, ενώ οι ενστάσεις του επικεντρώνονται στην ονομασία του νέου δήμου. «Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, αφού δεν πέρασε το σχέδιο να γίνουν μόνο τρεις δήμοι στη Χαλκιδική. Στο δήμο μας υπάρχει ένα θέμα εγγύτητας λόγω της απόστασης με την Αρναία και της διαφορετικότητας των περιοχών που αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη. Οσο για την ονομασία του δήμου «Αριστοτέλης», παρόλο που σεβόμαστε το όνομα και το πρόσωπο που χαρακτηρίζει την περιοχή μας, δημιουργεί προβλήματα, καθώς δεν αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό. Είμαστε ένας τουριστικός δήμος που χρειάζεται γεωγραφικό προσδιορισμό», σημείωσε ο κ. Βλαχόπουλος.

Στη δυτική πλευρά της Χαλκιδικής πλήθος ενστάσεων εκφράζονται για την ονομασία του δήμου «Νέας Προποντίδας», στον οποίο συνενώνονται οι δήμοι Μουδανιών, Καλλικράτειας και Τρίγλιας. Ο δήμαρχος Μουδανιών, Ανδρέας Παπαγιάννης, δηλώνει δηκτικά ότι «θα μπορούσαν να τον πουν και Νέα Κίο Προποντίδας. Αλλο πράγμα οι χαμένες πατρίδες και άλλο οι ονομασίες των δήμων και ειδικά σε τουριστικές περιοχές. Προσπαθούμε επί 80 χρόνια να κάνουμε γνωστό το όνομα και να το καθιερώσουμε και τώρα θα χρειαστούμε πολυετείς καμπάνιες για να καταλάβει ο κόσμος πού βρίσκεται ο νέος δήμος. Στη χωροθέτηση στη Χαλκιδική επιτεύχθηκε συμβιβασμός, όμως τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την ουσία του "Καλλικράτη"», τόνισε ο κ. Παπαγιάννης.

Εκτός από τα δύο κύρια μέτωπα, εκφράζονται δυσαρέσκειες, που ακούγονται περισσότερο έντονα από τις δύο μεγάλες πόλεις, τον Πολύγυρο και τα Μουδανιά, που εμφανίζονται αποδυναμωμένοι, καθώς δεν έχουν στα όρια των νέων δήμων πρόσβαση στις χερσονήσους Σιθωνίας και Κασσάνδρας αντίστοιχα, οι οποίες κατάφεραν να «αυτονομηθούν» στη λογική των... νησιών.
ΠΗΓΗ

-Ζητούνε πολλά; -Κι εμείς πάντα απρόσεχτοι είμαστε!

ΚΚΕ: Λαιμητόμος το νέο πακέτο μέτρων

Απαιτείται παλλαϊκός ξεσηκωμός τώρα, για να μην περάσει το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που γυρίζει εκατό χρόνια πίσω τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων! Είναι ώρα ευθύνης για τους ίδιους τους εργαζόμενους και πρώτα απ’ όλα για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, που τους ετοίμασαν ένα μαύρο μέλλον, η κυβέρνηση, όλα τα αστικά κόμματα και ...>>>>>>

η πλουτοκρατία, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.
Να βγούμε στους δρόμους όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία. Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τη νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, τις απολύσεις, την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Είναι αισχρό ψέμα το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός «ή χανόμαστε, ή παίρνουμε μέτρα». Αυτό είναι δίλημμα της πλουτοκρατίας, για να αυξήσει την κερδοφορία της και δεν αφορά το λαό. Είναι ωμός εκβιασμός και τρομοκρατία, για να παραδώσουν οι εργαζόμενοι όποιες κατακτήσεις και δικαιώματα έχουν απομείνει. Ο λαός έχει συμφέρον να αποκρούσει τη νέα θύελλα που έφεραν και στην πορεία να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

Είναι αισχρό ψέμα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε από την ΕΕ – ΔΝΤ να πάρει τα άγρια μέτρα. Αποτελούν και δική της επιλογή, γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα της πλουτοκρατίας, όπως είναι και η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Αυτά τα μέτρα έχουν διατυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως αξιώσεις της ΕΕ, του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Χρόνια τώρα έχουν σημαία τους την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, δηλαδή την κατάργηση κάθε μέτρου που κατοχυρώνει συλλογικά δικαιώματα.

Είναι αισχρό ψέμα ότι όλοι φταίμε για τα ελλείμματα και το χρέος. Τα δημιούργησαν τα κέρδη του κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις που παρείχαν αφειδώς στην πλουτοκρατία οι κυβερνήσεις, οι ΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί, η αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων από το κεφάλαιο.

Το νέο πακέτο – λαιμητόμος ούτε προσωρινό είναι, ούτε και το μοναδικό. Τα βάρβαρα μέτρα θα είναι διαδοχικά, σήμερα για να μειωθούν τα ελλείμματα και το χρέος και σε λίγο καιρό για να μην αυξηθούν. Η ανάπτυξη που υπόσχονται δεν αφορά τις ανάγκες του λαού, αλλά την ισχυροποίηση των μονοπωλίων, δηλαδή τους αίτιους της κρίσης.

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να αποκρούσουν την ιδεολογική τρομοκρατία, να απορρίψουν τα ιδεολογήματα περί εθνικής ευθύνης, αξιοπρέπειας και κοινωνικής συνοχής. Τα συμφέροντα του λαού συγκρούονται με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ή θα πτωχεύσουν τα μονοπώλια, ή ο λαός.

Όλοι στους δρόμους. Την Πρωτομαγιά, στις απεργίες που θα ακολουθήσουν. Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς, κατοικίας και σπουδών. Ο λαός έχει τη δύναμη, αρκεί να την συνειδητοποιήσει και να δράσει.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να διαχωρίσουν την ευθύνη τους από τις πολιτικές δυνάμεις που τους τσακίζουν, για να προστατεύσουν την πλουτοκρατία.

ΑΘΗΝΑ 30/4/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το ...απέραντο μαύρο!

Ο χώρος μεταξύ των οδών ΕΡΑΣΙΣΤΡΑΤΟΥ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (κάτω από το νοσοκομείο Πολυγύρου) ασφαλτοστρώθηκε στις 21/7/2008 . Ο χώρος είναι πολύ μεγάλος και χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ.
-Πέρασαν κοντά δύο χρόνια, αλήθεια πόσο δύσκολο ήταν να μπουν κάποια δέντρα στο χώρο αυτόν; Λίγο πράσινο! Αν είχαν φυτευθεί στην ώρα τους τώρα θα ήταν πολύ διαφορετικά, θα ήταν όμορφο! Δεν θα είχαμε αυτό το ...απέραντο μαύρο!
-Και μετά... περιμένουν κάποιοι να ανοίξουν οι Έξι Βρύσες!

Ο Ψευτοπροφήτης!

Μας έγινε και προφήτης ο παπάς Μακακοεφραίμ, δεν μας είπε όμως πόσο θα έχει συμβάλει και ο ίδιος αν δημιουργηθεί τέτοια κατάσταση που "προφητεύει"!
Είναι απορίας άξιο το πως τον επιτρέπουν και βρομίζει τη Βουλή (...εντάξει, δεν είναι ο μοναδικός) με τις καταθέσεις (!) του, σε ανακριτικό γραφείο ... αλλά κι εκεί επικίνδυνος είναι να κάνει τη βρομοδουλειά!
Βρε τον Αρσένιο του και να πάνε να πηδηχτούνε στο ... από το παράθυρο ή όπου αλλού θέλουν! Γιατί τόσο μεγάλες ανοχές στους Μακακοεφραιμοαρσένιους;

Με το μαλακό! Και ποιος θα μείνει;

Λαφαζάνης: Αντίθετος με την ονομασία ¨Νέα Προποντίδα".

Ζωγράφος: Ένας Δήμος, Δήμος Χαλκιδικής με πρωτεύουσα τον Πολύγυρο!

ΚΚΕ: Προετοιμάζουν με τους "εταίρους" τους νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων!

Οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή τους συνενόχους της, αποσκοπούν στην προετοιμασία του εδάφους για να περάσει το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στον καταναγκασμό τους να συρθούν ως πρόβατα στο σφαγείο της πλουτοκρατίας.
Είναι πελώριο ψέμα ότι τα μέτρα ...>>>>>>>

επιβάλλονται στην κυβέρνηση από την τρόικα. Αυτό το λένε για να υποτάξουν τους εργαζόμενους, για να καλλιεργήσουν το ραγιαδισμό και να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση. Τα έχουν συναποφασίσει εδώ και πολύ καιρό. Και τα νέα βάρβαρα μέτρα περιέχονταν στην ουσία τους στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και αποδεικνύουν γιατί η πλουτοκρατία προτίμησε να στηρίξει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως καταλληλότερο υπηρέτη της από τη ΝΔ.
Καμία συναίνεση! Εργατική – λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση! Συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις ενάντια στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ, στα άλλα αστικά κόμματα και στους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Πρώτη μεγάλη εργατική απάντηση να γίνει η πρωτομαγιάτικη απεργία, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.
ΑΘΗΝΑ 29/04/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η καλύτερη ΡΟΚ μπάντα της Θεσσαλονίκης στο Freeze, στον Πολύγυρο!!!

Οι THE GANG είναι αυτό ακριβώς που σημαίνει το όνομά τους. Μια παρέα. Τα αδέλφια Νίκος και Ανδρέας γνωρίζονταν με τον Κώστα από παιδιά. Τον Ιανουάριο του 2006 γνωρίστηκαν με το Νίκο μέσω ενός κοινού τους φίλου και αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους THE GANG. Το όνομα προέκυψε από τα αρχικά τους. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στις συνεντεύξεις τους «Ακούστηκε κλικ». Τα καλοκαιρινά party τους σε beach bar τις Χαλκιδικής συζητιούνται ακόμα. Το Σεπτέμβριο του 2009 προστέθηκε στην παρέα ο Κώστας.
Μέχρι τον Αύγουστο του 2009 όλοι τους ...>>>>>>

έπαιζαν σε διαφορετικά σχήματα και έχουν εμφανιστεί με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες: Τα αδέλφια Νίκος και Ανδρέας με τις Δυτικές Συνοικίες, ο Κώστας με τα Κίτρινα Ποδήλατα και τα Μωρά στη Φωτιά και ο Νίκος Δ. με την Έλενα Παπαρίζου και το Μύρωνα Στρατή στο Mad secret concert, το Σάκη Ρουβά, το Χρήστο Δάντη, τους Οnirama στο Amita motion tour κ.α.
Από τον Οκτώβριο του 2009 οι THE GANG εμφανίζονται κάθε βδομάδα στοMalt & Jazz και μονοπωλούν το ενδιαφέρον της πόλης. Το σχόλιο για το party του περιοδικού SOUL το Δεκέμβριο του 2009 στο BLOCK 33 (παλιά ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ) «…..Περιπέτεια, rock, ενέργεια, soul, δυναμισμός. Η πιο κεφάτη μπάντα της Θεσσαλονίκης θα παίξει δυνατά, θα τη χορέψετε με πάθος, θα σας ξεσηκώσει."…δίνει μια μικρή ιδέα για το τι γίνεται στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να διασκεδάζουν…
Οι THE GANG είναι: ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ- τραγούδι, ηλεκτρική κιθάρα, ΚΩΣΤΑΣ ΓΩΝΙΔΗΣ– τύμπανα ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ- ηλεκτρική κιθάρα, ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗΣ – μπάσο, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗΣ – πλήκτρα

Στους αναγνώστες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ

Αγαπητοί φίλοι μας, τις δύο τελευταίες ημέρες θα παρατηρήσατε ότι στην κύρια σελίδα του blog παρουσιάζονται λίγες αναρτήσεις, περίπου είκοσι, και για να δεις περισσότερες πρέπει να ακολουθήσεις το σύνδεσμο, στο τέλος της κύριας σελίδας "παλαιότερες αναρτήσεις".
Το ψάχναμε αυτές τις δύο μέρες να βρούμε το "λάθος" μας, αλλά τελικά μας "σφυρίξανε" ότι το πρόβλημα προέρχεται από την Google η οποία έχει περιορίσει τον αριθμό των αναρτήσεων της κύριας σελίδας για μεγαλύτερες ταχύτητες κατά το άνοιγμά της και ο αριθμός των εμφανιζόμενων αναρτήσεων εξαρτάται από το συνολικό τους μέγεθος ή κατ' άλλους πρόκειται για προσωρινό πρόβλημα της Google και το οποίο θα επιλυθεί οσονούπω!
Όπως και να έχει το πράγμα, ζητούμε συγνώμη και κατανόηση!