Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Και συ τέκνο μου... όταν ο μπαμπάς σου γίνει "στρατηγός άνεμος" θα έχεις την ίδια τύχη! Λαμόγια! α, Λαμόγια!


press-gr

Κρητικοί της Χαλκιδικής

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Κρήτες την καταγωγή, πρώτης καιδεύτερης γενιάς, που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Χαλκιδική, υλοποιούντες παλαιότερες και πρόσφατες συζητήσεις και διεργασίες, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτ। Συμβουλίου Πολυγύρου και, ύστερα από εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση «Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής ………», με σκοπό να συσφίξουν τις μεταξύ τους σχέσεις, να τονώσουν την επαφή τους με την Κρήτη, την ιστορία και την κουλτούρα της, και να ...>>>>>>

οργανώνουν εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Προς τούτο επέλεξαν προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, με την εντολή να προβεί στη σύνταξη Καταστατικού του Συλλόγου, το οποίο εν καιρώ θα εγκριθεί και θα υπογραφεί από τα μέλη σε νεότερη συνέλευσή τους.

Πολύγυρος 30 Μαρτίου 2010
Η Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η
1. Ζωγραφάκης Γιώργος
2. Ηλιάκης Λευτέρης
3. Παπαδάκης Νίκος
4. Τζαβολάκη Νίκη
5. Χρυσάφης Θόδωρος

Το ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η έκθεση της Κομισιόν επιβεβαιώνει την ανάγκη της λαϊκής αντεπίθεσης για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, τελικά για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ. Επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που κάνει το ΚΚΕ εδώ και χρόνια:
Η κούρσα για τη συνεχή αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, δηλαδή την αύξηση της κερδοφορίας του, συνεπάγεται για όλες τις χώρες της ΕΕ διαρκώς περισσότερα βάρβαρα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.
Η ανάκαμψη της οικονομίας στην ...>>>>>>

ΕΕ εκτιμάται ως αμφίβολη, ενώ θεωρείται ότι θα είναι ασθενική στο βαθμό που θα πραγματοποιηθεί. Αυτό σημαίνει αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, παραπέρα χτύπημα των αυτοαπασχολούμενων και άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η πολιτική της κυβέρνησης, να στηριχθεί η ελληνική οικονομία από τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αποτελεί ταξική επιλογή στήριξης των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων και όχι των εργαζομένων.
ΑΘΗΝΑ 31/3/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Και επίσημα Σαντής & Πάνας στο νοσοκομείο και το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

4η ΥΠΕ Κεντρική Μακεδονία
Α. Νοσοκομεία
Διοικητής Αν.Διοικητής
ΣΕΡΡΩΝ Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ Εμαννουηλίδης Ξενοφών
Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Σωτηρίου Μιχαήλ
Γιατρός
ΚΙΛΚΙΣ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ Χατζηκρανιώτης Αλέξανδρος
Γιατρός
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Σαντής Γεώργιος
Γιατρός
ΚΙΛΚΙΣ Γ.Ν. - Κ.Υ. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ Αρκουδάς Μιχαήλ
Οικονομολόγος
Β. Προνοιακά Ιδρύματα
Οίκος Ευγηρίας - Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς Πρόεδρος Τζελέπη Αναστασία
Εκπαιδευτικός
Κέντρο Αποθεραπείας –Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Νιγρίτας Διοικητής Σαραφίδης Κων/νος
Λογιστής
Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΑΑΜΕΑ) Σερρών Πρόεδρος Βαβαλέκας Ιωάννης
Γιατρός
ΚΕ.ΠΕ.Π. Σιδηροκάστρου Διοικητής Ναλμπαντή Φιλαρέτη
Γιατρός
ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χαλκιδικής Πρόεδρος Πάνας Απόστολος
Εκπαιδευτικός

Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, 58 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, των παλιών στελεχών του ΚΚΕ Ηλία Αργυριάδη και Νίκου Καλούμενου και του αξιόλογου διανοούμενου Δημήτρη Μπάτση, για να διαδηλώσουμε ότι δεν ξεχνάμε, ότι συνεχίζουμε, έχοντας στο νου και στη συνείδησή μας βαθιά χαραγμένο το χρέος, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για «να ξημερώσουν και στη χώρα μας καλύτερες μέρες».
Ποια ήταν η πηγή που τροφοδότησε με αυτή τη δύναμη τον Μπελογιάννη, με αυτή τη δύναμη εκατομμύρια κομμουνιστές όπου ...>>>>>>

Γης, ώστε, εκείνοι και εκείνες που πολύ αγάπησαν τη ζωή, να βαδίσουν συνειδητά, προμελετημένα, στο δρόμο για το θάνατο; Γιατί τόσοι και τόσες αντιμετώπισαν με περιφρόνηση τις σειρήνες που ψιθύριζαν υποσχέσεις για «επίζηλες» θέσεις, αν αποκήρυσσαν τις ιδέες και το Κόμμα τους;

Κάθε φορά που τιμάμε τον Νίκο Μπελογιάννη, τους χιλιάδες ήρωες που γέννησε το ΚΚΕ, έρχονται στο νου μας τα ίδια ερωτήματα, τα οποία αβίαστα ακολουθεί πάντα η ίδια απάντηση:

Δεν είναι τετριμμένα τα ερωτήματα. Το ίδιο και η απάντηση σε αυτά. Περιέχουν όλη την ουσία της θυσίας, όλη την ουσία της ταξικής πάλης και η αξία τους είναι διαχρονική.

Οι Μπελογιάννηδες έφτασαν μέχρι την υπέρτατη θυσία, γιατί είχαν ανεξάντλητη αγάπη για την εργατική τάξη, το λαό, γιατί είχαν ακλόνητη πίστη στο Κόμμα τους και στο ρεαλισμό της πάλης για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μια κοινωνία αληθινής ελευθερίας.

Αυτά ο Μπελογιάννης, κάνοντας το καθήκον του, τα υλοποίησε σε όλη τη ζωή του και με το αίμα του. Πιστεύω πώς όταν στάθηκε μπροστά στο θάνατο, το μέλλον σκεπτόταν. Με πλήρη επίγνωση, ότι η τελευταία στάση, αυτή του γενναίου δοσίματος ζωής, είναι ικανή να εξαπολύσει ανυπολόγιστες δυνάμεις ζωοδότρες. Ότι σε όλη την ιστορική πορεία «ψωμί η θυσία ρόδισε, ο λόγος το ζυμάρι».

Όλοι μας, αλλά περισσότερο οι νέες γενιές των κομμουνιστών, ας κρατήσουμε τα λόγια του:

«Αντλείς όμως απέραντες και ανεξάντλητες δυνάμεις από την πίστη σου στο Κόμμα και στη νίκη»!

Ο Μπελογιάννης δολοφονήθηκε επειδή ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Επειδή πίστευε, όπως είπε και στο τακτικό στρατοδικείο, «στην πιο σωστή θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο προοδευτικά μυαλά της ανθρωπότητας». Επειδή δεν πρόδωσε το λαό, δεν μετακόμισε στο Κάϊρο και δεν κρύφτηκε στα κρίσιμα χρόνια της γερμανοϊταλικής κατοχής, όπως έκαναν τα πιο διαλεκτά παιδιά της αστικής τάξης.

Έχει αξία η νέα γενιά να ξέρει, ότι δολοφόνοι του Μπελογιάννη και των συντρόφων του δεν ήταν μόνο οι στρατοδίκες και πολύ περισσότερο οι εκτελεστές, αλλά πριν απ’ όλα η πλουτοκρατία του τόπου, το Παλάτι, οι ΗΠΑ και βεβαίως η κυβέρνηση Πλαστήρα. Να ξέρει ότι ο Πλαστήρας και ολόκληρη η κυβέρνησή του μπορούσαν να απαιτήσουν την απονομή χάριτος και δεν το έκαναν. Η κυβέρνηση Πλαστήρα αγνόησε προκλητικά την παγκόσμια κινητοποίηση για τη ματαίωση των εκτελέσεων. Γι’ αυτό και έχει καταγραφεί στην ιστορία με το στίγμα ενός από τους δολοφόνους του Μπελογιάννη.

Έχει τη δική της αξία η μελέτη της ιστορίας των αστικών πολιτικών κομμάτων. Είναι χρήσιμη και για σήμερα, γιατί η ιστορία τους δείχνει από τη μια τους ελιγμούς τους, την αληθινή ουσία των μεταξύ τους αντιπαραθέσεων, την επιδίωξή τους να ενσωματώνουν τις λαϊκές μάζες με τις ίδιες και με διαφορετικές μεθόδους ταυτόχρονα. Και πάνω απ’ όλα δείχνει την ενιαία ταξική στάση τους σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Για όλα αυτά, που αξίζει να μελετηθεί η ιστορία τους ιδιαίτερα από τους νεότερους, θα μπορούσε κανείς να μιλάει επί πολύ. Όμως επιτρέψτε μου να σταθώ σε ορισμένα άλλα κρίσιμα και κατά τη γνώμη μας επίκαιρα θέματα.

Ο Μπελογιάννης συμβόλισε και εξέφρασε κατά τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη να υπάρχει και να δρα το ΚΚΕ σε όλες τις συνθήκες, νόμιμες και παράνομες, αντιπαλεύοντας το δήθεν «ιερό και όσιο» της αστικής νομιμότητας. Υλοποίησε εκείνο που το ΠΓ διακήρυξε στις 18 Φεβρουαρίου 1952, τρεις ημέρες μετά την έναρξη της δεύτερης δίκης με τη συκοφαντία της κατασκοπείας:

«Μας κατηγορούν για παράνομη δράση. Τους απαντάμε: Το πιο νόμιμο και ιερό δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε πατριώτη Έλληνα είναι να παλεύει την παρανομία τους και το νόμο τους. Η πιο άγια και απαραβίαστη νομιμότητα σήμερα στην Ελλάδα είναι ο αγώνας, ο ανειρήνευτος και αποφασιστικός».

Και πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα, ότι την παραπάνω στάση το ΚΚΕ την κρατούσε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, σε συνθήκες μεγάλης υποχώρησης του εργατικού – λαϊκού κινήματος και όντας το Κόμμα μας εκτός νόμου, κυνηγημένο, με τις δυνάμεις του διάσπαρτες στην πολιτική προσφυγιά, στις φυλακές και εξορίες της Ελλάδας και στη νύχτα της βαθιάς παρανομίας. Κρατούσε αυτή την ταξική στάση σε συνθήκες μεγάλης όξυνσης του οπορτουνισμού, ο οποίος, στο όνομα του δήθεν ρεαλισμού, έβλεπε σαν σανίδα σωτηρίας, ακόμα και με τη θυσία θεμελιωδών αρχών, το γάντζωμα στα όρια που επέτρεπε η αστική πολιτική.

Ας μην ξεχνάμε ότι η τέτοια στάση του ΚΚΕ εκείνα τα χρόνια, η σταθερή επιμονή του να ενισχύει τη δουλειά του για την ανασυγκρότηση των χτυπημένων παράνομων κομματικών του οργανώσεων, επικρίνεται ως τις μέρες μας με δριμύτητα από τον οπορτουνιστικό χώρο. Εδώ και δεκαετίες χαρακτηρίζεται ως σεχταριστική η προσήλωσή του στο συνδυασμό της παράνομης με τη νόμιμη δράση. Ορισμένοι δεν δίστασαν να την αποκαλέσουν και εγκληματική, γιατί, όπως ισχυρίζονταν, οδηγούσε στον άσκοπο χαμό στελεχών του Κόμματος και στην απομόνωσή του από τις πλατιές μάζες των ΕΑΜιτών. Ας μην ξεχνάμε ακόμα ότι από τότε έγινε προσπάθεια να υπονομευτεί η αυτοτελής ύπαρξη του ΚΚΕ και ότι λίγα χρόνια αργότερα οδηγήθηκε στην αυτοδιάλυσή του.

Ποιος και γιατί απαγόρευσε την ελεύθερη δράση του ΚΚΕ; Ποιος και γιατί σήμερα απαγορεύει την ελεύθερη δράση κομμουνιστικών κομμάτων σε μια σειρά χώρες, ευρωπαϊκές, που είναι μάλιστα και μέλη της ΕΕ; Ποιος και γιατί ακόμα και όταν επιτρέπεται η δράση ενός ΚΚ βάζει πρωτοφανείς όρους για την συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές; Ποιος και γιατί βγάζει εκτός νόμου την προκήρυξη και πραγματοποίηση απεργίας; Ποιος και γιατί απειλεί με απόλυση τον εργάτη απεργό, ποιος και γιατί πραγματοποιεί την απειλή του την άλλη μέρα της απεργίας ή λίγο μετά; Ποιος και γιατί γκρέμισε τα μνημεία του σοβιετικού στρατού που κτίσθηκαν μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου στην ΕΣΣΔ και στη θέση τους σε ορισμένες πρώην δημοκρατίες μπήκαν τα μνημεία των ΕΣ-ΕΣ, του χιτλερισμού; Ποιος και γιατί θεωρεί τον χιτλερικό στρατό, σήμερα, το 2010, απελευθερωτικό στρατό στις Βαλτικές χώρες, κράτη μέλη της ΕΕ; Δεν χρειάζεται να τους ονοματίσουμε, τους ξέρουμε, είναι το πολιτικό προσωπικό των αστικών κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, είναι πρωθυπουργοί και πρόεδροι που τους βλέπουμε φαρδιά πλατιά στις καθιερωμένες ομαδικές φωτογραφίες μετά τη λήξη κάθε συνόδου της ΕΕ, όλοι μαζί, αντάμα, σαν μια γροθιά.

Δεν απορρίπτουμε γενικά και αφηρημένα το ρόλο του νόμου, του δικαίου, δεν είμαστε γενικά και αφηρημένα αντιεξουσιαστές. Η απάντησή μας είναι απλή: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Αυτό προσδιορίζει για μας τα πάντα. Είμαστε οι αγωνιστές για την εργατική, λαϊκή εξουσία, είμαστε οπαδοί του σοσιαλισμού. Ποιος νόμος μπορεί να απαγορεύσει το δικαίωμα να παλεύεις για την αλλαγή και ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων με πρωταγωνιστή την εργατική τάξη και τους συμμάχους της;

Απορρίπτουμε την πολιτική που επιβάλλει το εργατικό, το λαϊκό σιωπητήριο, τη συναίνεση και υποταγή στις αντιλαϊκές αποφάσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Έχουμε και σήμερα διακηρύξει ότι νόμος για μας είναι το δίκιο του παραγωγού όλου του κοινωνικού πλούτου, που τον καρπώνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι με την αποφασιστική βοήθεια των πολιτικοστρατιωτικών οργανισμών τους και των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων. Αυτό το σύνθημα είναι εξαιρετικά επίκαιρο και σήμερα που δυναμώνει συνεχώς η επίθεση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων, στη φάση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ενώ είναι βέβαιο ότι νέο κύμα θύελλας επέρχεται κατά της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς.

Βεβαίως παίρνουμε υπόψη τον συσχετισμό δυνάμεων, το επίπεδο της λαϊκής πολιτικής συνείδησης, την ετοιμότητα του εργατικού κινήματος, των λαϊκών μαζών, στην κρίσιμη στιγμή να κάνει ένα βήμα, να δρασκελίσει το χαντάκι στην ώρα του. Άλλο πράγμα αυτό και άλλο η ιδεολογική και πολιτική υποταγή στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων. Σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες η ευθύνη του κομμουνιστή γίνεται όλο και πιο μεγάλη, όλο και πιο καθοριστική, και σε ατομικό επίπεδο.

Ας σκεφθούμε καλά, χιλιάδες κομουνιστές και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές βρίσκονται αντιμέτωποι συχνά και στο μέλλον θα βρίσκονται ακόμα πιο συχνά με την απειλή της απόλυσης αν πάρουν μέρος σε απεργία που θεωρείται νόμιμη, αλλά που είναι παράνομη για τον εργοδότη.

Εμείς το λέμε καθαρά και παστρικά, δεν κάνουμε πίσω ούτε πόντο. Και ένας κομμουνιστής ή κομμουνίστρια να βρεθεί μόνος σε ένα τόπο δουλειάς, χωρίς καμιά συμπαράσταση στην εργοδοτική πίεση, είναι υποχρεωμένος να κάνει το καθήκον του, να απεργήσει, να σηκώσει κεφάλι. Αν δεν το κάνει, τότε οι συνάδελφοί του, αυτοί που παλεύουν μέσα τους με το φόβο τους, με το ερώτημα αν κάνουν σωστά που δεν απεργούν, θα βρουν δικαιολογία για την έλλειψη θάρρους, θα χάσουν πολύτιμο χρόνο, θα χάσουν αυγά και καλάθια. Η κομμουνιστική αυτοθυσία, ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση δεν χάνει ποτέ την αξία και τη σημασία της, δεν χάνει ούτε και θα χάσει ποτέ την ουσιαστική αποτελεσματικότητά της.

Την απάντηση την έδωσε από τότε ο Μπελογιάννης όταν αντιμετώπιζε την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα. Και λίγους μήνες πριν από τον ερχομό του στην Ελλάδα, όταν έγραψε στο ημερολόγιό του «…πότε να βρεθώ κάτω αδιαφορώντας για τις συνθήκες που θα συναντήσω», αλλά και στην απολογία του κατά τη δεύτερη δίκη, όπου διακήρυξε:

«Γι’ αυτό ακριβώς και η μεγαλύτερη μάχη δίνεται για τον παράνομο μηχανισμό και οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσους δουλεύουν στον παράνομο μηχανισμό. Εγώ δεν αρνούμαι ότι ήρθα στην Ελλάδα ακριβώς για να εφαρμόσω τη γραμμή του Κόμματος».

Ως Κόμμα μελετάμε και συζητάμε τη δράση του εκείνης της περιόδου. Επιμένουμε να την αναλύσουμε αντικειμενικά, δίχως μηδενισμούς και εξιδανικεύσεις, αναδείχνοντας τη θετική και αρνητική πείρα του, μαζί με τον ηρωισμό των καλύτερων παιδιών του. Όμως θέλουμε να το επαναλάβουμε και άλλη μία φορά να το υπογραμμίσουμε: Η παράνομη δράση του ΚΚΕ συγκροτεί πολλές από τις καλύτερες σελίδες της πολυκύμαντης πορείας του, για τις οποίες οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες είμαστε περήφανοι.

Ταυτόχρονα μεταξύ άλλων βγάζουμε τα εξής βασικά συμπεράσματα:

Την αξία που έχει η δουλειά του μυρμηγκιού, εκείνη η βασανιστική και ασίγαστη, όπου πασχίζεις σταγόνα – σταγόνα να γεμίσει το κανάτι. Η μικρή αλλά τόσο μεγάλη δουλειά που σφυρηλατεί αγωνιστές και οικοδομεί αυτό που θα περάσει καιρός ίσως για να φανεί. Τη δουλειά του θεμελίου, για το οποίο κάποιος είπε ότι έχει το μειονέκτημα να μη φαίνεται, αλλά έχει το πλεονέκτημα να είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται το οικοδόμημα.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές, ότι η ανάγκη να υπάρχει το ΚΚΕ δεν καθορίζεται από τη μεγαλύτερη ή μικρότερη δυσκολία των συνθηκών, αλλά καθορίζεται από το ότι είναι το Κόμμα της εργατικής τάξης, της συσπείρωσης των λαϊκών στρωμάτων για την αντιιμπεριαλιστική συμμαχία, το Κόμμα που δικαίως φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει στην πάλη για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Και ότι η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα του σοσιαλισμού καθορίζουν την ανάγκη της ύπαρξης και της αυτοτελούς δράσης του Κόμματος.

Αυτό το συμπέρασμα ισχύει σε όλους του καιρούς, είτε σκεπάζει τα πάντα το σκοτάδι, όπως τότε, είτε ξελογιάστρα λάμπει η σκουριά, όπως σήμερα που η βιτρίνα της δημοκρατίας και τα πλάνα κηρύγματα περί εθνικής ομοψυχίας πάνε να συγκαλύψουν το ταξικό πρόσωπο της εξουσίας και τη βαρβαρότητα του συστήματος.

Το δεύτερο συμπέρασμα: Δεν χωράει η παραμικρή αυταπάτη ότι η αστική τάξη, συνολικά ο ιμπεριαλιστικός παράγοντας, θα αφήσει το λαϊκό κίνημα να βαδίσει ανενόχλητο προς τους μεγάλους στόχους του. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος. Όσο και αν ισχύει – και πράγματι ισχύει – ότι οι θυσίες για την ανατροπή της αστικής πολιτικής είναι μικρότερες από εκείνες στις οποίες οδηγεί η υποταγή των εργαζομένων, άλλο τόσο είναι αναγκαίο η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να έχουν ξεκάθαρο, ότι απέναντί τους βρίσκονται σκληρά ταξικά συμφέροντα και μηχανισμοί βίας, που συνδυάζουν την ωμότητα με την αποπροσανατολιστική ευελιξία, την ιδεολογική τρομοκρατία με την εξαγορά και τη χειραγώγηση.

Σύντροφοι και συντρόφισσες

Ο Μπελογιάννης απέδειξε ότι ο ίδιος και όλοι οι σύντροφοί του στον αγώνα, το ΚΚΕ, αγαπάνε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους τους.

Την Ελλάδα και το λαό της. Αυτός είναι ο πατριωτισμός των κομμουνιστών, που, μαζί με τη διεθνή ταξική αλληλεγγύη και κοινή δράση, συγκροτεί το διεθνισμό της εργατικής τάξης. Τα λαϊκά συμφέροντα τα υπερασπίζουμε πρώτα απ’ όλα στο πλαίσιο του εθνικού πεδίου, συμβάλλοντας την ίδια στιγμή στη διεθνιστική αντιιμπεριαλιστική δράση. Τα υπερασπίζουμε όποτε αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία, όπως σήμερα, εντάσσοντας τον συγκεκριμένο αγώνα στην πάλη εναντίον όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, στην πάλη για τη φιλία των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας και όλης της περιοχής. Και βέβαια εκφράζουμε τον πατριωτισμό του ΚΚΕ με τη δράση του να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός, με τη συσπείρωση δυνάμεων και τη συμμαχία στο λαό, για γενικό ξεσηκωμό που θα αποκρούσει την επίθεση της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της και θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξουσίας που την εκφράζει και την υπηρετεί.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Η θυσία του Μπελογιάννη και των συντρόφων του ανάμεσα σε πολλά άλλα διδάσκει και πώς πρέπει να βλέπει ο κομμουνιστής το λεγόμενο άμεσο αποτέλεσμα της πάλης, ακόμα περισσότερο όταν βρίσκεται σε συνθήκες παγκόσμιας υποχώρησης του κομμουνιστικού κινήματος, όπως αυτές που ζούμε μετά την αντεπανάσταση του 1989 – 1991. Το άμεσο αποτέλεσμα του αγώνα δεν είναι μόνο, αν θέλετε δεν είναι κυρίως, κάποιες υλικές απολαβές, δίχως να τις υποτιμάμε και αυτές. Είναι πάνω απ’ όλα η πέτρα που βάζει κάθε αγωνιστής για να γείρει υπέρ του λαού ο συσχετισμός δυνάμεων. Είναι η φλόγα που ανάβει στη συνείδηση των εργαζομένων, για να συστρατευθούν στην πάλη κάποιοι πρωτοπόροι σήμερα, χιλιάδες και χιλιάδες πρωτοπόροι αύριο. Έτσι μας έμαθε το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα να μετράμε πρωταρχικά αυτό που η δράση δίνει στο παρόν και στο χρόνο. Αυτή τη ζυγαριά είχε μπροστά του και ο Μπελογιάννης, όταν έδινε αλύγιστος τη μάχη στην παρανομία, στην ανάκριση, στα στρατοδικεία και στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Ο Μπελογιάννης συνδύασε σε όλη τη ζωή του την οργανωτική δουλειά με την ιδεολογική. Έδειξε με έργα και με το λόγο ότι ο κομμουνιστής πρέπει να είναι πολύπλευρος, να συνδέει την επαναστατική θεωρία με την επαναστατική δράση. Δηλαδή, να κατακτά τη γνώση βάζοντάς την σε δοκιμασία στα βαθιά νερά της πράξης και να βελτιώνει την ποιότητα της επαναστατικής πράξης αφομοιώνοντας συνεχώς νέες γνώσεις.

Ο Μπελογιάννης μελετούσε στο βουνό, κρατώντας το όπλο στο άλλο χέρι. Στη φυλακή, έγραφε με σβησμένα σπίρτα και κάτω από το βλέμμα του δεσμοφύλακα μάθαινε τα ρωσικά από ένα ομόγλωσσο ευαγγέλιο που βρέθηκε στο κελί. Διανοούμενος αυτός, μπολιάστηκε με τις αρετές του εργάτη. Που θα πει ότι και ο εργάτης πρέπει να πασχίζει να μπολιάζεται με τις αρετές του επαναστάτη διανοούμενου. Σε αυτό το πεδίο δοκιμαζόμαστε και εμείς σήμερα ως ΚΚΕ και ως ΚΝΕ, για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, πιο ικανοί να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της ταξικής πάλης, στο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για τη συμμαχία, για τη λαϊκή εξουσία.

Η συνεχής κατάκτηση της γνώσης, για να γίνει καλύτερη η δράση, αποτελεί προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της ιδεολογικής σταθερότητας. Και αυτή με τη σειρά της αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρχει και πολιτική σταθερότητα, αλλά και η αισιοδοξία που εμπνέει θέληση και ικανότητα αντεπίθεσης κατά του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Σήμερα, μπροστά σε αυτό το μνημείο, η πιο μεγάλη τιμή μας στη θυσία είναι η υπόσχεση: Συνεχίζουμε ακούραστοι και απτόητοι.
Πάρκο Γουδή, 31 Μαρτίου 2010

ΑΘΗΝΑ 31/3/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Νέα Ελληνική επ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αυτούς τους έχω βαρεθεί

sibilla

Οι Έλληνες αυτοκτονούν, γιατί τελικά «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν»…

Mεγάλη βδομάδα που είναι, ξέρουμε, ότι ο Χριστός θα πάει από …Σταυρό.
Κάποιοι άλλοι όμως, συμπατριώτες μας (καθημερινά) πάνε από …ευρώ !!!
Από έλλειψη ευρώ πάνε δηλαδή, κι αυτοί μάλιστα, πάνε …οριστικά και αμετάκλητα, αφού Ανάσταση γι’ αυτούς, δεν …προβλέπεται…
Ένας Έλληνας (και παραπάνω) αυτοκτονεί κάθε μέρα εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης, λόγω οικονομικών προβλημάτων (κυρίως χρέη και ανεργία…) Πιο λιανά; 328 αυτοκτόνησαν το 2007, πολύ πάνω από 400 το 2009 (που δεν ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των στοιχείων), ενώ για τη χρονιά που διανύουμε (2010) οι προβλέψεις είναι «μαύρες κι άραχνες», καθώς μέχρι τώρα, ο αριθμός είναι ήδη πολύ μεγαλύτερος και (…κρατηθείτε) ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο φέτος, θα υπάρξουν πάνω από 10.000 πλειστηριασμοί !!!
Μάλιστα οι «ειδικοί» λένε, ότι πολλές αυτοκτονίες, παρουσιάζονται ...>>>>>>

σαν ατυχήματα ή σαν φυσικοί θάνατοι από παθολογικά αίτια, για να μην εκτεθούν τα λοιπά μέλη της οικογένειας του αυτόχειρα. Παράλληλα, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα», που ασχολείται με το θέμα, δέχεται περίπου 1.800 (!!!) τηλέφωνα το χρόνο, κυρίως από οικονομικά απελπισμένους…

Η χώρα μας, που κάποτε ήταν από τις τελευταίες –στατιστικά- στους αυτόχειρες, «σπάει όλα τα κοντέρ» και πάει για κορυφή στις αυτοκτονίες !!! Ο Έλληνας, με το χαλαρό, μεσογειακό, «αλέγκρο» χαρακτήρα, ο «όσα πάνε κι όσα έρθουν» πάει, τελείωσε… Σήμερα, πιεσμένος και απελπισμένος, στο «έχει ο Θεός…», απαντάει «…ο Θεός έχει, ο φτωχός δεν έχει…» και …σαλτάρει, με ευκολία…
…Κι οι υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνώντων χρόνια τώρα, για «οικονομική ανάκαμψη», για κάτι …φώτα στο βάθος του τούνελ, για «καλύτερη ποιότητα ζωής» και καλύτερη καθημερινότητα, απλά συνεχίζονται και καταγράφουν το …σαλτάρισμά του στις στατιστικές… Ψιλά γράμματα…

Αφορμή για την ανάρτηση και στοιχεία, από δημοσίευμα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Κυριακή 28/3/2010, σελ. 38-39.

Εκμίσθωση Ακινήτου στην παραλία Καλυβών

Εκτίθεται σε πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία η εκμίσθωση ακινήτου στις καλύβες το οποίο αποτελείται από περιβάλλοντα χώρο εμβαδού 4.169τ.μ. και κτίσμα εμβαδού 38τ.μ, καθώς και κάθε άλλη κατασκευή που υπάρχει στην έκταση αυτή και είναι σταθερά συνδεδεμένη με το έδαφος. Η χρήση του προαναφερομένου ακινήτου είναι για Αναψυκτήριο – Καφετερία – Πιτσαρία. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο κατάστημα του Δήμου Πολυγύρου, ενώπιον της τριμελούς επιτροπής, την 14Η Απριλίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 π.μ. μέχρι 12.00 π.μ.
Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι ...>>>>>>

είναι ταμειακά ενήμερη με τον Δήμο, αφού προσκομίσουν γραμμάτιο κατάθεσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ποσού ίσου προς το 1/10 αυτού που ορίζεται στη διακήρυξη ως κατώτατο όριο μισθώματος, δηλ. 2.000,00€ ευρώ.
Αναλυτικά η διακήρυξη έχει ως εξής:
Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι ό τ ι:

Εκτίθεται σε πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία η εκμίσθωση από το Δήμο Πολυγύρου ακινήτου στις Καλύβες, με τους εξής όρους:

Άρθρο 1ο : Περιγραφή του ακινήτου
Το προς εκμίσθωση ακίνητο στις Καλύβες αποτελείται από περιβάλλοντα χώρο εμβαδού 4.169τ.μ., κτίσμα εμβαδού 38τ.μ, καθώς και κάθε άλλη κατασκευή που υπάρχει στην έκταση αυτή και είναι σταθερά συνδεδεμένη με το έδαφος.
Η χρήση δε του προαναφερομένου ακινήτου είναι για Αναψυκτήριο – Καφετερία - Πιτσαρία

Άρθρο 2ο : Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή , η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά.
Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.
Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
Αποκλείεται από την προαναφερόμενη διαδικασία ο πλειοδότης ο οποίος δεν είναι ταμειακά ενήμερος με τον Δήμο.
Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληρεί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ' απλού χάρτου.

Άρθρο 3ο : Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 14/04/2010, ώρα 11π.μ. στο Δημοτικό κατάστημα Πολυγύρου.

Άρθρο 4ο : Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς
Ή Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 20.000,00€ ετησίως

Άρθρο 5ο : Εγγυητής
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και έτσι καθίσταται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

Άρθρο 6ο : Δικαίωμα αποζημίωσης
Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα προς αποζημίωση από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του δήμου ή της διοικητικής αρχής που έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα.

Άρθρο 7ο : Σύμβαση
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της διοικητικής αρχής περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, άλλως και η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει υπέρ του δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση.
Ενεργείται δε αναπλειστηριασμός εις βάρος του και του εγγυητή του, οι οποίοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο τυχόν οικονομικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας από αυτό της προηγούμενης.
Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.

Άρθρο 8ο : Διάρκεια εκμίσθωσης
Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε τέσσερα έτη ήτοι από 01/05/2010 έως 31/12/2014

Άρθρο 9ο : Προθεσμία καταβολής του Μισθώματος
Το μίσθωμα θα κατά καταβάλλεται σε τρείς ισόποσες δόσεις, ήτοι την 30η Ιουνίου ποσό 20% , την 31η Ιουλίου ποσό 30% και την 25η Αυγούστου το υπόλοιπο έκαστου έτους, με μετρητά στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου ή με κατάθεση στο λογαριασμό Όψεων Αγροτικής Τραπέζης που διατηρεί ο Δήμος στο όνομα του, το δε μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως 1% επιπλέον του πληθωρισμού.

Άρθρο 10ο : Εγγύηση συμμετοχής
Η εγγύηση για συμμετοχή στη δημοπρασία ορίζεται στο ποσό των 2.000,00€. ευρώ, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.3 του ΠΔ 270/81 η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να αποτελεί ποσοστό δέκα επί τοις εκατόν (10%) του ορίου πρώτης προσφοράς, τούτου υπολογιζόμενου προκειμένου μεν για χρόνο μικρότερο του έτους για ολόκληρο το χρόνο της μίσθωσης, προκειμένου δε για χρόνο μεγαλύτερο του έτους, ενός έτους τουλάχιστον. Η εγγυητική επιστολή αvτικαθίσταται, μετά τηv υπoγραφή της σύμβασης με άλλη όμoια, πoσoύ ίσoυ με τo αvωτέρω πoσoστό επί τoυ μισθώματoς όμως πoυ επιτεύχθηκε.

Άρθρο 11ο : Υποχρεώσεις μισθωτή
Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί και διαφυλάσσει την κατοχή του μισθίου και εν γένει το μίσθιο σε καλή κατάσταση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση. Οποιαδήποτε τροποποίηση της χρήσης αυθαίρετα από τον μισθωτή απαγορεύεται ρητά, επιτρέπεται δε με την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ..

Άρθρο 12ο : Λήξη μίσθωσης
Ο μισθωτής υποχρεούται με τη λήξη της μίσθωσης, να παραδώσει το μίσθιον στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

Άρθρο 13ο : Αναμίσθωση – Υπεκμίσθωση
Σιωπηρή αναμίσθωση, ως και υπεκμίσθωση του μισθίου από τον μισθωτή απαγορεύεται απολύτως.


Άρθρο 14ο : Ευθύνη Δήμου
Ο Δήμoς δεv ευθύvεται έvαvτι τoυ μισθωτή, oύτε υπoχρεoύται σε επιστρoφή ή μείωση τoυ μισθώματoς ή και λύση της σύμβασης άvευ απoχρώvτoς λόγoυ.

Άρθρο 15ο : Δημοσίευση Διακήρυξης
Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του δημάρχου τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος και στο δημοσιότερο μέρος της έδρας του δήμου.

Άρθρο 16ο : Επανάληψη της δημοπρασίας
Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από τον δήμαρχο εάν δεν παρουσιάσθηκε κατ' αυτήν πλειοδότης.
Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου όταν:
α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από τη Δημαρχιακή επιτροπή ή το δημοτικό συμβούλιο ή την αρμόδια Διοικητική αρχή λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας
β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, ή τη σύμβαση μίσθωσης επίσης όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.
Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή αυτού, ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ' ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του δημάρχου αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρας προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν.
Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

Άρθρο 17ο : Πληροφόρηση ενδιαφερομένων
Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Γραφείο:13, ημέρες: Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες: 8π.μ – 15μ.μ Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 50 Τηλέφωνο: 23713-50738 & FAX: 23710-23391
Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση.

Β. Βάσει των ανωτέρω όρων θα καταρτιστεί η διακήρυξη της δημοπρασίας, η οποία θα δημοσιευτεί από τον Δήμαρχο, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το άρθρο 3 του ΠΔ 270/81.

Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ

ΘΩΜΑΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ

Κουίζ... της ημέρας!

-Ποιος είναι ο Ματζιούφας του ΠΑΣΟΚ;
Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης την απάντηση! (και δεν φταίμε εμείς, έτσι τον αποκαλούν στο ΠΑΣΟΚ!) ...>>>>>>


Ευχές από τον Γιάννη Δριβελέγκα, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Το αναστάσιμο φως, η Ανάσταση του Κυρίου,
εύχομαι να πλημμυρίσει τις καρδιές όλων μας
με αγάπη, αισιοδοξία και δύναμη,
για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες
που διέρχεται η χώρα μας
Καλή Ανάσταση – χρόνια πολλά
Γιάννης Δριβελέγκας
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής

Ο ΣΥΝ για την αναστολή των κρατικών χρηματοδοτήσεων προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Η αναστολή των κρατικών χρηματοδοτήσεων προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να εφαρμοσθεί επί της ουσίας. Να μην αποτελέσει ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, ως μέτρο για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, ούτε απλώς μέσο πίεσης προς την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λιγκ μόνο για την υιοθέτηση αυστηρότερου κώδικα ποινών και τελικά τη μετάθεση των κυβερνητικών ευθυνών για τη διαμορφωμένη κατάσταση.
Η κυβερνητική «ενόχληση» από τη βία στα γήπεδα ...>>>>>>

δεν μπορεί να προκύπτει λόγω της απαξίωσης «του παραγόμενου προϊόντος» και την «κακή εκτέλεση των συμβάσεων με τον ΟΠΑΠ». Πρόκειται για λογικές εμπορευματοποίησης και της διακηρυγμένης κυβερνητικής πολιτικής για σύνδεση του αθλητισμού με τη τουριστική βιομηχανία.

ΚΑΙ ο ΣΥΝ έχει ζητήσει δημοσίως την διακοπή των κρατικών χρηματοδοτήσεων στις ΠΑΕ, αλλά εντάσσοντάς την σε μια ριζική αλλαγή φιλοσοφίας της αθλητικής πολιτικής, στην βάση της οποίας η πολιτεία:

1. έχει συνταγματική υποχρέωση να χρηματοδοτεί τον ερασιτεχνικό αθλητισμό
και όχι τις ΠΑΕ.

2. οφείλει εμπράκτως να καταργήσει τον φορολογικό παράδεισο, με τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή, την αδιαφάνεια και τα προνόμια που απολαμβάνουν οι ΠΑΕ, φροντίζοντας για την είσπραξη των οφειλών τους και αναδιανέμοντας τον πλούτο με κοινωνικό προσανατολισμό.

3. επειδή το εμπορευματοποιημένο και σαθρό ελληνικό ποδοσφαιρικό μοντέλο, με τις οικονομικές και πολιτικές διαπλοκές που εξυπηρετεί, παράγει από μόνο του μεγάλο μέρος της βίας στα γήπεδα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο σαφής καθορισμός του πλαισίου λειτουργίας και των ορίων του λεγόμενου αυτοδιοίκητου των φορέων του.

Τέλος, επειδή διάγουμε περίοδο εφαρμογής σκληρότατων αντιλαϊκών δημοσιονομικών πολιτικών και ταυτόχρονα είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ, των τηλεοπτικών συμβολαίων, των διαφημίσεων, των κρατικών χορηγιών και κάθε είδους προμηθειών, διαμορφώνουν ένα πεδίο αδυσώπητων ανταγωνισμών, δηλώνουμε ότι καμιά προσπάθεια εκμετάλλευσης του οπαδικού συναισθήματος ως ασπίδα προστασίας συμφερόντων και κατευθυνόμενης βίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη.

Και από το ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το θέμα των επικίνδυνων Σχολικών αιθουσών της Χαλκιδικής.

Προς τους κ.κ. Υπουργούς: -Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων -Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης -Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: Δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μαθητών λόγω αυξημένης συγκέντρωσης φορμαλδεΰδης στις σχολικές αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής
Εξαιτίας της διαχρονικής αδυναμίας των ελληνικών κυβερνήσεων να επιλύσουν το πρόβλημα της σχολικής στέγης με κατασκευή σύγχρονων σχολικών μονάδων που να πληρούν τις σύγχρονες απαιτήσεις διδασκαλίας ασφάλειας και ...>>>>>>

υγιεινής, οι κατά τόπους νομαρχίες καταφεύγουν σε προσωρινές λύσεις με προκατασκευασμένες αίθουσες.
Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής που παρακολουθούν μαθήματα σε τέτοιες αίθουσες αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Η δικαιολογημένη ανησυχία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προκάλεσε την έρευνα του Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του ΑΠΘ για τις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα στους μαθητές. Φυσικά, πρέπει να επισημάνουμε ότι πέρα από το εν λόγω σχολικό συγκρότημα της Νέας Καλλικράτειας, ανάλογες αίθουσες συναντούμε σε σχολικές μονάδες όλης της χώρας και πιθανόν και σε άλλα κτίρια δημοσίων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, η αιτία του προβλήματος είναι το γεγονός ότι οι συγκεντρώσεις της φορμαλδεΰδης και στις δύο αίθουσες που εξετάσθηκαν είναι υψηλότερες του επιτρεπτού. Συγκεκριμένα βρέθηκαν περίπου διπλάσιες, των ορίων που προτείνονται από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (125 και 100 μg/m3, αντίστοιχα). Αντίθετα, οι συγκεντρώσεις φορμαλδεΰδης στον εξωτερικό αέρα ήταν χαμηλές (7,0 και 8,3 μg/m3). Το γεγονός ότι ο λόγος των συγκεντρώσεων φορμαλδεΰδης εσωτερικού/εξωτερικού αέρα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος της μονάδας (32 για την Αίθουσα 1, 33 για την Αίθουσα 2) δείχνει ότι η προέλευση της φορμαλδεΰδης οφείλεται σε εσωτερικές πηγές, πιθανώς στην παρουσία προϊόντων σύνθετης συγκολλημένης ξυλείας, όπως μοριοσανίδες, ινοσανίδες, κόντρα-πλακέ που δεν πληρούν τις προδιαγραφές της νομοθεσίας (Κλάση Ε1 ή μικρότερη) ως προς την περιεχόμενη φορμαλδεΰδη.
Επειδή:
-η φορμαλδεΰδη έχει τοξικές ιδιότητες και ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) την ταξινόμησε στην Κατηγορία 1, δηλαδή στις ουσίες που είναι καρκινογόνες για τον άνθρωπο,
-οι συγκεντρώσεις φορμαλδεΰδης στον αέρα των αιθουσών του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Νέας Καλλικράτειας είναι σε σχετικά υψηλά επίπεδα που ξεπερνούν τα προτεινόμενα όρια ασφαλείας για την υγεία των μαθητών,
-δεν έχει εντοπιστεί αν η έκλυση της φορμαλδεΰδης οφείλεται στα υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένες οι αίθουσες ή στον εξοπλισμό τους,
ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις άμεσης ανάθεσης και χρηματοδότησης των ερευνών για τον σύντομο εντοπισμό της αιτίας που προκαλεί την έκλυση της φορμαλδεΰδης στις προκατασκευασμένες αίθουσες του Δημοτικού σχολείου της Νέας Καλλικράτειας;
Θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η χρήση υλικών που χρησιμοποιούνται κυρίως σε κτίρια προκατασκευασμένα και που αποδεδειγμένα από επιστημονικές έρευνες εκλύουν την καρκινογόνο φορμαλδεΰδη;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Ομάδα στίβου "Η ΣΙΘΩΝΙΑ"

Γ/Σ. ΣΙΘΩΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΠΟ 28/3/2010
ΤΡΙΑΘΛΟ Γ΄ (60 Μ.-ΜΠΑΛΑΚΙ-ΣΦΑΙΡΑ)
1 ΜΠΙΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ 97 ΑΣ ΜΑΣ ΤΡΩΑΣ 1104
2 ΠΑΡΔΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 97 ΓΣ ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔ 1090
3 ΚΑΠΕΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 98 ΑΣ ΜΑΣ ΤΡΩΑΣ 1059
ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις 2010!

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (βλέπε: ΕΔΩ)
Στο πρόγραμμα παρατηρείται το παράδοξο, που περιγράφουμε παρακάτω, και είναι άξιο απορίας γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν το έχει προσέξει:
Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα οι Πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών ΕΠΑΛ (αυτονόητο, ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ) αρχίζουν στις 25 Μαΐου 2010 και έπονται οι απολυτήριες εξετάσεις στις 10 Ιουνίου 2010!!!
Δημιουργούνται οι απορίες:
-Είναι δυνατόν οι ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις να προηγούνται των απολυτηρίων;
-Τι γίνεται όταν μαθητής πετυχαίνει την εισαγωγή του σε ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ και για διάφορους λόγους δεν περνάει στις απολυτήριες; (π.χ. λόγοι υγείας δεν τον επιτρέπουν να πάρει μέρος στις απολυτήριες εξετάσεις του ΕΠΑΛ)
-Τι γίνεται όταν μαθητής κρίνεται ανεξεταστέος στις απολυτήριες εξετάσεις και παραπέμπεται σε εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, ενώ τον Αύγουστο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;
Εκτιμούμε ότι πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά και η προχειρότητα επέβαλε την αντιγραφή του παλιάς "ανοησίας"!

Νομάρχη Χαλκιδικής, θα επιμείνουμε για μια απάντηση!

Προς: Αστέριο Ζωγράφο, Νομάρχη Χαλκιδικής
Έφθασαν στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ δύο φάκελοι αλληλογραφίας με συγκεκριμένους αποστολείς: Τη ΝΕΑΔΙΧ (Νομαρχιακή Επιχείρηση Αξιοποίησης & Διαχείρισης Πόρων Ν. Χαλκιδικής) και το Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Χαλκιδικής. Εντός των φακέλων υπήρχαν οι ευχές για το Πάσχα από την Πρόεδρο της ΝΕΑΔΙΧ και την Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων, Ιφιγένειας Κυριακού. Ως εδώ όλα καλά... Όμως, Νομάρχη Χαλκιδικής ...>>>>>>

-Είναι δυνατόν ο κάθε Σύλλογος να χρησιμοποιεί τη σφραγίδα της Νομαρχίας;
-Είναι εύκολο να χρησιμοποιεί ο καθένας τη σφραγίδα της Νομαρχίας; Μπορεί να το κάνει ο καθένας;
-Να υποθέσουμε (αυτονόητο είναι!) ότι και τα έξοδα των καρτών, φακέλων και ταχυδρομικών τελών επιβάρυναν τη Νομαρχία (ΝΕΑΔΙΧ), αντί του Συλλόγου Πολυτέκνων;
Νομάρχη Χαλκιδικής, ποια είναι η θέση σου, όταν είναι γνωστό ότι τέτοιου τύπου περιστατικό είχαμε και κατά την προεκλογική περίοδο των τελευταίων Εθνικών εκλογών όπου η Νομαρχιακή Σύμβουλος και πρόεδρος της ΝΕΑΔΙΧ (ως υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ.) χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της Νομαρχίας για τη μεταφορά επίπλων της στο εκλογικό της κέντρο;

Επανέκαμψε...

...στην bloggική οικογένεια "ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ" και μάλιστα, όπως μας ενημερώνει με νέα Διεύθυνση, Διευθύντρια παρακαλώ!!!
Το όνομα της Διευθύντριας δεν μας το αποκαλύπτει αλλά μας δίνει τη φωτογραφία της!
Φίλτατο ΣΤΙΓΜΑ, να μη σε ξαναχάσουμε! Όλοι "χρειαζούμενοι" είναι!