Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Πολυγύρου!

Και το επίθετο αυτού... Σαντής, εκ Λακκώματος Χαλκιδικής ορμώμενος, Γιατρός Αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη!
Αναλαμβάνει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκιδικής! Τις πληροφορίες μας τις θεωρούμε ασφαλείς, αλλά καλά είναι να έχουμε ... και το "γάιδαρο δεμένο" (θυμάστε τι έπαθε η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ με τον προηγούμενο, επέμενε για Χαϊτίδη και μας προέκυψε Καψάλης, ίδια η πηγή μας, τύφλα στον ...καθηγητή και σε μας που τον πληρώνουμε ακόμα)!!!
Ο Πάνας (από Καλλικράτεια) αναλαμβάνει τη Διοίκηση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στον Πολύγυρο.
-Τις ευχές θα τις δώσουμε όταν αναλάβουν γιατί ...έχουν δει τα μάτια μααας...!!!
-Πέραν του "τι έχουν δει τα μάτια μας" αν μάθει και τι παραλαμβάνειειειει ... αχ,αχ,αχ!

Ο ορισμός του Έλληνα...

Σε διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, πήραν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα. Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα.
«Μπροστά στο δικαστήριο της αδέκαστης ιστορίας, γράφει ο ...>>>>>>>

δικαστής, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής. Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το 21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει. Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα. Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πώς να προλάβουν...

"Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο κατά την αυριανή ( Μ. Τετάρτη-10 π.μ) επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών « Ο Ευαγγελισμός» θα υποδεχθούν η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Υφυπουργός Φώφη Γεννηματά." (Δελτίο τύπου υπ. Υγείας)
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Και απορούσαμε... "τι φταίει, τι φταίει, και δεν προλαβαίνουν"!
Να, γιατί δε μπόρεσαν έξι (6) μήνες τώρα να τοποθετήσουν διοικητές στα νοσοκομεία! Υποχρεώσεις καθημερινές και σοβαρές!

Τρομο-θύματα 2 ταχυτήτων

Πριν από 5 χρόνια, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, έλαβε 200.000 ευρώ ως θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς το 2003 έσκασαν 2 γκαζάκια στο πάρκιν του σπιτιού του, επί της οδού Δοξαπατρή στο Κολωνάκι.
Προχθές, μία Αφγανή, η Ζαχρά, η οποία νοσηλεύεται τραυματισμένη, έχασε έναν γιο από, ουσιαστικά, ένα τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ η κόρη της βρέθηκε κι αυτή στην εντατική. Πόσα ευρώ θα πρέπει -δικαιολογημένα- άραγε να πάρει; Σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους, δεν δικαιούται ούτε σεντ ως θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, αν δεν αναληφθεί η ευθύνη από κάποια ομάδα.
Ωραία δικαιοσύνη... Να τη χαιρόμαστε!
ΑΥΓΗ 30/3/10

Ούτε στην ώρα του... ούτε σωστός ο δρόμος Φώκαιας - Αθύτου!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Νομαρχιακής Παράταξης ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ
Διαψεύστηκαν παταγωδώς οι δεσμεύσεις της διοίκησης της Νομαρχίας ότι ο παρακαμπτήριος δρόμος Φώκαιας – Αθύτου θα παραδίδονταν τελειωμένος στις 17 Μαρτίου. Ούτε το Πάσχα βέβαια θα είναι έτοιμος, ενώ οι δικαιολογίες για τον καιρό (που ήταν καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά) και τις δήθεν καθυστερήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν πείθουν κανέναν.
Το χειρότερο όμως είναι η κακή ποιότητα κατασκευής του δρόμου που ...>>>>>>

θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην καταστροφή του για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες.
Σε επίμονες ερωτήσεις μας στο χθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο ο Νομάρχης αρνήθηκε να πει αν θα απoξηλωθούν τα ακατάλληλα υλικά με τα οποία κατασκευάσθηκε ο δρόμος τον περασμένο Αύγουστο με αποτέλεσμα να καταστραφεί στο συνολό του.
Προειδοποιούμε ότι οι Χαλκιδικιώτες δεν θα ανεχτούν την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος για δεύτερη φορά στο ίδιο έργο και η παράταξή μας θα κάνει το καθήκον της επιζητώντας τον διοικητικό, οικονομικό και ποινικό καταλογισμό ευθυνών.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Άμεση ανάγκη για αίμα

"Η Μαρίζα Τσιαούση 17 χρονών νοσηλεύεται στη β' εντατική του νοσοκομείου Παπανικολάου και χρειάζεται επειγόντως αίμα. Όποιος μπορεί είναι καθήκον του και για λόγους ανθρωπιάς να βοηθήσει αυτό το 17χρονο κορίτσι στις δύσκολες ώρες που περνάει.
Ευχαριστώ"
Αναγνώστης

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Δύο γιατροί για 60 νεφροπαθείς στον Πολύγυρο

Αποδεκατισμένη είναι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Πολυγύρου. Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της, η μονάδα διαθέτει μόνο δύο γιατρούς, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εφημερεύουν καθημερινά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των νεφροπαθών του νομού Χαλκιδικής.
Παρότι ο οργανισμός ίδρυσης της μονάδας προέβλεπε τη στελέχωσή της με τέσσερις γιατρούς, μέχρι σήμερα εργάζονται μόνο δύο, η διευθύντρια και μία επιμελήτρια Αʼ. Πριν ένα χρόνο είχε έλθει κι ένας επικουρικός νεφρολόγος, αλλά δεν άντεξε την πίεση της δουλειάς και ...>>>>>>

τελικά αποχώρησε πριν ολοκληρωθεί η θητεία του. Αποτέλεσμα είναι οι δύο νεφρολόγοι να κάνουν από 15 εφημερίες το μήνα έκαστος, προκειμένου οι νεφροπαθείς της Χαλκιδικής να μην αναγκάζονται να ταξιδεύουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση.
“Εξυπηρετούμε περίπου 60 νεφροπαθείς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε προσωπικό. Είμαστε μόνο δύο γιατροί για να καλύψουμε και τις τρεις βάρδιες για τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού. Ένας επικουρικός είχε έρθει πέρυσι, αλλά παραιτήθηκε. Επίσης, περιμένουμε να ξεμπλοκάρει από το υπουργείο η θέση ενός επιμελητή Βʼ, ενώ η προκήρυξη της δεύτερης θέσης επιμελητή Βʼ δεν προχωρά, διότι έχουν ʽπαγώσειʼ οι διαδικασίες κρίσης από το υπουργείο”, εξηγεί στη “Μ” η διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Πολυγύρου, Φωτεινή Χριστίδου.

Ζητείται… βοήθεια
Πάντως ήδη ζητείται επικουρικός νεφρολόγος, προκειμένου να καλυφθούν έστω και προσωρινά οι αυξημένες ανάγκες της μονάδας.
“Από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας τεχνητού νεφρού μέχρι τώρα εργάζονται δύο νεφρολόγοι. Είναι αναγκαία η ενίσχυση της μονάδας με προσωπικό, διαφορετικά είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μπορεί να καλυφθεί η απογευματινή βάρδια και οι νεφροπαθείς να αρχίσουν και πάλι να πηγαίνουν στην Θεσσαλονίκη”, επισημαίνει ο γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας νομού Χαλκιδικής, Δημήτρης Βαρνάβας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσληψη επικουρικού γιατρού θα καλύψει τις ανάγκες της μονάδας για ένα χρόνο. Κατόπιν, υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασής του, αλλά θα χρειαστεί διάστημα τουλάχιστον 20 ημερών, προκειμένου να υποβληθούν εκ νέου τα χαρτιά του γιατρού και να πιστοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ ότι είναι άνεργος, ώστε να μπορέσει να επαναπροσληφθεί.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 30/3/10

Μειωμένη και πάλι η τακτική επιχορήγηση στο Δήμο Πολυγύρου!

"Ακόμη λιγότερα χρήματα θα λάβει ο Δήμος Πολυγύρου το μήνα Μάρτιο 2010 ως τακτική επιχορήγηση από την ελληνική πολιτεία. Πέρα από την κατά 28% μειωμένη τακτική κατανομή του Φεβρουαρίου ο Δήμος της πρωτεύουσας (όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας) τον Μάρτιο θα στερηθεί περισσότερους αναγκαίους πόρους για την υπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών του. Υπενθυμίζεται ότι με τα χρήματα αυτά καλύπτεται μέρος της μισθοδοσίας του προσωπικού του Δήμου και άλλες ανελαστικές δαπάνες." (ανακοίνωση Δήμου Πολυγύρου)
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Σωστά διαμαρτύρεται ο Δήμος Πολυγύρου και έτσι πρέπει να κάνει, άσχετα αν το "αντάρτικο" άρχισε μόλις άλλαξε η κυβέρνηση!

Η Google Earth στην υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών!

Ο “Μεγάλος Αδελφός” σύμμαχος του υπ. Οικονομικών στην πάταξη της φοροδιαφυγής. 15μελής ομάδα “σκανάρει” μέσω Google Earth την επικράτεια εντοπίζοντας μέσω δορυφόρου πισίνες και βίλες ώστε να τα διασταυρώσει με τα δεδηλωμένα.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη έχουν εντοπιστεί πισίνες που δεν είχαν δηλωθεί ή είχαν δηλωθεί με μικρότερες διαστάσεις. Οι έρευνες στρέφονται κυρίως στις περιοχές των βορείων προαστίων, όπου μπορεί να γίνει μεγάλη φοροδιαφυγή στα τεκμήρια, αλλά και σε νησιά όπου πολυτελείς βίλες “φυτρώνουν” παντού, με τους ιδιοκτήτες τους να δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα πολλές φορές.

Ακριβά! Τι να πούμε κι εμείς ...που τα παίρνουμε με 17%!!!

Δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν εντός των ορίων του Νομού (όπως θα ήθελαν!). Πολλά τα δημοσιεύματα για τις τοξικές αίθουσες της Χαλκιδικής!

Καρκινογόνες τοξικές ενώσεις (φορμαλδεΰδης) εντοπίστηκαν σε προκάτ αίθουσες Δημοτικού σχολείου της Καλλικράτειας Χαλκιδικής, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Χημείας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ανάστατοι οι γονείς, που είχαν διαπιστώσει αναπνευστικά προβλήματα στα παιδιά τους, ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία. «Υπάρχουν πέντε χιλιάδες ίδιες αίθουσες σε όλη την Ελλάδα. Ζητήσαμε να ξαναγίνουν μετρήσεις, μέσα στις γιορτές, ώστε να εντοπίσουμε από πού προέρχεται», ανέφερε στην «Ε» ο νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος. ...>>>>>>

«Οι συγκεντρώσεις φορμαλδεΰδης στον αέρα των αιθουσών του Β' Δημοτικού σχολείου Νέας Καλλικράτειας είναι σε υψηλά επίπεδα που ξεπερνούν το όριο ασφαλείας για την υγεία των μαθητών», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση αποτελεσμάτων που υπογράφει η καθηγήτρια Χημείας του ΑΠΘ Κωνσταντίνη Σαμαρά και προτείνει:

«Εφόσον η μεταφορά των μαθητών σε άλλες αίθουσες δεν είναι εφικτή, να τοποθετηθεί κατάλληλο σύστημα μηχανικού εξαερισμού που θα επιτυγχάνει ανανέωση του εσωτερικού αέρα με εξωτερικό. Μέχρι τότε, συνιστάται συνεχής φυσικός εξαερισμός των αιθουσών (ανοιχτά παράθυρα) καθ' όλη τη διάρκεια των μαθημάτων».

Η φορμαλδεΰδη είναι πτητική οργανική ένωση με τοξικές ιδιότητες. Το 2004, ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνας για τον Καρκίνο (IARC) την ταξινόμησε στην κατηγορία 1 (ουσίες καρκινογόνες για τον άνθρωπο), λόγω ευρημάτων που συνδέουν την έκθεση εργαζομένων σε φορμαλδεΰδη με τον καρκίνο του ρινοφάρυγγα.

«Συνεχίζουμε να παίρνουμε μετρήσεις μετά την τοποθέτηση συστήματος εξαερισμού. Πράγματι, οι συγκεντρώσεις που εντοπίσαμε θεωρούνται υψηλές. Πρέπει όμως να βρούμε πού οφείλονται. Στην πολυουρεθάνη της κατασκευής, στην παρέμβαση που έγινε για την τοποθέτηση καλοριφέρ ή στα θρανία και τον εξοπλισμό από σύνθετη ξυλεία; Βέβαια, ο εξοπλισμός είναι ίδιος σε όλα τα σχολεία. Στην παρούσα φάση, ο εξαερισμός βοηθάει, αν και δεν λύνει το πρόβλημα», εξήγησε στην «Ε» η κ. Σαμαρά.

Οι τιμές φορμαλδεΰδης που ανιχνεύτηκαν στον αέρα των σχολικών αιθουσών στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής κυμαίνονται από 226 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο έως 265, όταν η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ προτείνει 74,5 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο για εσωτερικούς χώρους.

Οι γονείς ζήτησαν τον έλεγχο από το Αριστοτέλειο Πανεστήμιο, καθώς είχαν εντοπίσει αναπνευστικά προβλήματα και παράπονα από τα παιδιά τους. Ανήσυχοι όμως είναι και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα σχολεία της περιοχής.

«Επιβεβαίωση των καταγγελιών των γονέων και δασκάλων αναφορικά με το επίπεδο της ποιότητας του αέρα στις προκάτ σχολικές αίθουσες αποτελεί η επίσημη απάντηση των μετρήσεων του ΑΠΘ. Διαπιστώθηκε ότι οι συγκεντρώσεις της τοξικής χημικής ένωσης είναι τριπλάσιες του προτεινόμενου ορίου», αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Καλλικράτειας πραγματοποιούν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο νομαρχιακό συμβούλιο και ετοιμάζονται να ζητήσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

«Υπήρξαν παιδιά που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. Υπήρξαν δάσκαλοι που μπαίνοντας από αίθουσα σε αίθουσα εντόπισαν αμέσως τη διαφορά. Οι αίθουσες αυτές μυρίζουν περίεργα. Οποιος καθίσει λίγη ώρα, αισθάνεται δυσφορία. Εδώ και δέκα χρόνια οι αρμόδιοι δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Αντί να χτίσουν καινούργια κτίρια, στήνουν προκάτ. Εχουμε έξι τέτοιες αίθουσες και ανησυχούμε για την υγεία των παιδιών μας», λέει ο Χάραλαμπος Ευθυμιάδης, που είναι μέλος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

«Τις αίθουσες αυτές τις προμηθευτήκαμε για 735 χιλιάδες ευρώ και πληρούν όλα τα διεθνή στάνταρς, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά τους, αλλά και με τις προδιαγραφές του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Υπάρχουν πέντε χιλιάδες ίδιες αίθουσες σε όλη την Ελλάδα. Για το φαινόμενο υπάρχει περίπτωση να φταίνε οι παρεμβάσεις που έγιναν ώστε να τοποθετηθούν καλοριφέρ. Μπορεί πάλι να φταίει ο εξοπλισμός. Γι' αυτό ζητήσαμε απ' το πανεπιστήμιο νέες μετρήσεις, μέσα στις διακοπές, χωρίς τον εξοπλισμό, δηλαδή, πίνακες, θρανία κ.λπ. Προτεραιότητά μας φυσικά είναι τα παιδιά. Κανείς να μην έχει αμφιβολία γι' αυτό», τονίζει ο νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

…μακάρι φίλε, να μην είναι το δικό σου παιδί… αλλά μη μου πεις τότε, ότι δε στο είπα…


Το 15χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον δολοφόνησε ένας μπάτσος, ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι πληρώνεται για να υπηρετεί το νόμο και την τάξη… Το 15χρονο Αφγανό πρόσφυγα, τον δολοφόνησε ένας άλλος «άνθρωπος», που υποτίθεται ότι έχει κηρύξει επανάσταση ενάντια στο σύστημα. Τα δυο αυτά 15χρονα παιδιά, είναι δύο θύματα σε δύο ολόιδια εγκλήματα… Κι έχουν πολλά κοινά, πέρα απ’ την ηλικία τους και ότι σαπίζουν στο χώμα, πριν καν καλά-καλά γνωρίσουν τη ζωή...
Οι δράστες ισχυρίζονται –ο καθένας με τον τρόπο του- πως «ότι έγινε, έγινε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος»… του αστυνομικού καθήκοντος (λέει ο μπάτσος) και του …επαναστατικού καθήκοντος (λέει ο τρομοκράτης)…
Άμα δικάζονταν μαζί, σ’ ένα κακουργιοδικείο, οι απολογίες τους θα ήταν ...>>>>>>

ολόιδιες: «Ήταν απλά δυο παράπλευρες απώλειες… συμβαίνουν αυτά, κύριε Πρόεδρε… συμβαίνουν αυτά, σύντροφοι προλετάριοι... η σφαίρα εξοστρακίστηκε… η βόμβα παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα…» και μπορεί να είχαν και κοινό δικηγόρο, τον …Κούγια, που «όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει κι όλους τους αθωώνει»…

Εμένα όμως, δε μ’ ενδιαφέρει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος και τα παιδιά πεθάνανε τώρα, έτσι κι αλλιώς… Ξέρεις τι μ’ ενδιαφέρει; Μ’ ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς όλοι, οι νομοταγείς πολίτες, κάθε απόχρωσης κομματικής, ιδεολογικής, φυλετικής και θρησκευτικής… Εμείς, που τα παιδιά μας είναι ζωντανά -ευτυχώς ακόμη-, επειδή δε συχνάζουν στα Εξάρχεια και δεν ψάχνουν τους κάδους για να φάνε …σκουπίδια… Μ’ ενδιαφέρει τι κάνουμε, εγώ κι εσύ, φίλε μου…

Και σε ρωτάω:

Μπορείς ρε φίλε, δεξιέ, ακροδεξιέ, χουντοδεξιέ ή ότι άλλο είσαι (που μαλώναμε χτες και βριζόμασταν για τους ΟΥΚάδες και τους Αλβανούς και τις …σαχλαμάρες), να φωνάξεις μαζί μου «ΜΠΑΤΣΟΙ, γουρούνια, δολοφόνοι;» για τον Αλέξη;

Μπορείς ρε φίλε αριστερέ, ακροαριστερέ, αναρχοκομουνιστή ή ότι άλλο είσαι (που συμφωνούμε ή δε συμφωνούμε και που πολλές φορές διυλίζουμε τον κώνωπα για τα διάφορα …τσιτάτα) να φωνάξεις μαζί μου «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, γουρούνια, δολοφόνοι;» για το Αφγανάκι;

Και μη μου λέτε, ότι τα «ισοπεδώνω όλα». Ναι ρε, τα ισοπεδώνω. Όλα ίσωμα. Για δυο παιδάκια 15χρονα ρε, που είναι κάτω απ’ το χώμα, τα ισοπεδώνω... Χέζω και την ιδεολογία και την ξενοφοβία και τους ΟΥΚάδες και τους Αλβανούς και την …επανάσταση και το σύστημα κι ότι άλλο βρεθεί μπροστά μου... Και ξαναρωτάω… μπορείς ρε φίλε, όποιος κι αν είσαι, να φωνάξεις μαζί μου; για τον Αλέξη και για το Αφγανάκι ρε… «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι και τρομοκράτες, γουρούνια, δολοφόνοι»;

Άμα μπορείς, έλα να το φωνάξουμε μαζί, έστω απ’ αυτή τη μικρή γωνιά της Ελλάδας τη Χαλκιδική, απ’ αυτό το «βήμα» που έχουμε, απ’ τη Ρεσπέντζα… κι όποιος μας ακούσει…

Κι άμα δε μπορείς (…δέσμιος των όποιων προκαταλήψεων, κόμπλεξ και ιδεοληψιών σου…), εντάξει ρε, πάλι φίλος είσαι… και δε πειράζει. Μπορώ να το φωνάζω και μόνος μου κι ας μη μ’ ακούει κανείς… άλλωστε, ποιός είμαι εγώ; ένας κοινός Προβοκάτορας είμαι…

Αλλά σε προειδοποιώ φίλε. Θα χρειαστεί να το ξαναφωνάξω, μάλλον… Γιατί εδώ, κάτι ευχολόγια του τύπου «ας είναι το τελευταίο θύμα…» και τέτοιες μαλακίες, δεν πιάνουν…

Γιατί κυκλοφορούν πολλοί «αναλώσιμοι» 15χρονοι ακόμα στους δρόμους… Κι οι φονιάδες, μπορεί αυτή την ώρα, να γεμίζουν κουμπούρια και να ετοιμάζουν βόμβες…

και …μακάρι να μην είναι το δικό σου το παιδί… μη μου πεις τότε, ότι δε στο είπα…

Καταλήψεις από το ΠΑΜΕ, σήμερα...

Από τα χαράματα η επιτροπή του ΠΑΜΕ για την ανεργία έχει προχωρήσει σε κατάληψη του Υπουργείου Εργασίας, της Νομαρχίας Λάρισας και των ΟΑΕΔ Βόλου και Θεσσαλονίκης. Οι άνεργοι σήμερα πολλαπλασιάζονται και οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο.
Απαιτούμε τώρα ουσιαστικά μέτρα για τους ανέργους.
Διεκδικούμε:
Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για όλους τους ανέργους
Να παγώσουν τώρα όλα τα δάνεια που έχουν πάρει οι άνεργοι
Να μη διακόπτονται οι παροχές σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Η Εκτελετική Γραμματεία

Μάθημα σε τοξικές προκάτ αίθουσες!

Σε τοξικές προκάτ αίθουσες κάνουν μάθημα τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, η οποία εντόπισε την ύπαρξη καρκινογόνων τοξικών ενώσεων (φορμαλδεΰδης). Φορείς, Σύλλογοι Γονέων και εκπαιδευτικών της Χαλκιδικής καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα που εντοπίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας αφορά και σχολεία των Μουδανιών, της Τρίγλιας, της Κασσάνδρας και άλλων περιοχών της Χαλκιδικής. Δεν αποκλείεται, δε, να επεκτείνεται σε όλη τη χώρα, ...>>>>>>

αφού, σύμφωνα με δηλώσεις του νομάρχη Χαλκιδικής, υπάρχουν 5.000 τέτοιες αίθουσες προκάτ σε όλη την Ελλάδα!

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Καλλικράτειας χτες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, απαιτώντας επίλυση του προβλήματος και διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε μετά από διαμαρτυρίες γονέων για τα συχνά αναπνευστικά προβλήματα που εμφάνιζαν τα παιδιά τους. Οι γονείς απαίτησαν να γίνουν έλεγχοι για να διαπιστωθεί η ασφάλεια των αιθουσών, ενώ παράλληλα μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδίκησαν επίλυση του προβλήματος σχολικής στέγης με την ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτιρίων και ασφαλή επισκευή όσων επιδέχονται επισκευαστικές εργασίες.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, οι συγκεντρώσεις φορμαλδεΰδης στον αέρα των αιθουσών του 2ου Δημοτικού σχολείου Νέας Καλλικράτειας είναι σε υψηλά επίπεδα που ξεπερνούν το όριο ασφαλείας για την υγεία των μαθητών. Κυμαίνονται από 226 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο έως 265, όταν η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ προτείνει 74,5 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο για εσωτερικούς χώρους, δηλαδή είναι τριπλάσιες από το προτεινόμενο όριο. Οι επιστήμονες αναζητούν να εντοπίσουν αν οι αυξημένες συγκεντρώσεις της καρκινογόνας ουσίας οφείλονται στην πολυουρεθάνη της κατασκευής, στην παρέμβαση που έγινε για την τοποθέτηση καλοριφέρ ή στα θρανία και τον εξοπλισμό από σύνθετη ξυλεία.

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή
Στη Βουλή έφεραν το πρόβλημα οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου, με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες προς τους υπουργούς Εθνικής Παιδείας, Υποδομών - Μεταφορών και Εσωτερικών.

Σημειώνουν τις σοβαρές ευθύνες της Αυτοδιοίκησης (Νομαρχίας κ.ά.) Χαλκιδικής η οποία δεν έχει πραγματοποιήσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους και μετρήσεις σε όλες τις προκάτ αίθουσες ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι κατάλληλες για σχολική χρήση.

Επίσης τονίζουν ότι η Παιδεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε όλες τις βαθμίδες της με επαρκή χρηματοδότηση, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι απαραίτητες υλικοτεχνικές ανάγκες.

Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς: Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την άμεση έναρξη των εργασιών για την ανέγερση νέων σχολείων στα οικόπεδα τα οποία έχουν παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό στην περιοχή του Νομού Χαλκιδικής. Τι μέτρα θα λάβουν για την άμεση διενέργεια όλων των απαραίτητων ελέγχων στα σχολικά κτίρια και στις σχολικές αίθουσες που είναι προκατασκευασμένες.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 30/3/2010