Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Προχειρότητες ...πολλές ή έλλειψη συντονισμού!

Στο βίντεο φαίνεται ότι ο Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ανδρέας Ανδρεόπουλος, δεν γνωρίζει πώς καταθέτουν στεφάνι!
-Πάει να πάρει μόνος του το στεφάνι..., ο αστυνομικός του λέει να επιστρέψει στη θέση του και ότι θα του το δώσει ο ίδιος!
Στη συνέχεια αφού το το δίνει ο αστυνομικός ...δεν ξέρει πού ακριβώς πρέπει να το καταθέσει, ...κάπου χάνεται και τελικά διακρίνεται ο τελετάρχης που τον καθοδηγεί στο σωστό σημείο!!!
Όλα αυτά έπρεπε να τα γνωρίζει ή να ρωτήσει να μάθει! Αλλά ...
...Δεν όφειλε να γνωρίζει πού είναι η Εκκλησία (έψαχνε μόνος του να την βρει, δεν τον υποδέχθηκε κανείς!!!), δεν έφταιγε που δεν τον γνώριζε κανείς, καινούριος είναι (δεν τον υποδέχθηκε κανείς ούτε αφού βρήκε την Εκκλησία, πήγε και κάθισε στα τελευταία στασίδια της Εκκλησίας και περίμενε να φανεί κάποιος να τον οδηγήσει στη θέση του!!!)
-Βρε συντρόφια του ΠΑΣΟΚ και της Νομαρχίας, μήπως τα κάνατε ... άστα να πάνε;

" Η χουντρός μι του μουστακούδ' "!!!

Σε διαθεσιμότητα ο αρχηγός του λιμενικού για τα συνθήματα ντροπής

Ο αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Αθανάσιος Γκούσιος, ο επικεφαλής του αγήματος των βατραχανθρώπων, οι οποίοι παρελαύνοντας χθες στο Σύνταγμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά Τούρκων και Αλβανών τέθηκε σε διαθεσιμότητα. (βίντεο παρέλασης)
Η εντολή έχει δοθεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο σχετικού video που αναρτήθηκε στο του Διαδικτύου, οι 36 βατραχάνθρωποι του αγήματος ανήκουν στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.
Άμεσα αντέδρασε ο υπουργός Προστασίας ...>>>>>>

του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, για τα ρατσιστικά συνθήματα των «Ράμπο» του Λιμενικού στη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης πήρε άμεσα θέση για τα όσα ακούστηκαν από το στόμα των βατραχανθρώπων, τονίζοντας σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει μία ιστορική μέρα μνήμης, ενώ χαρακτηρίζει «ανεγκέφαλους» τους ανθρώπους αυτούς.
Σοκ και αποτροπιασμός από τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από τα χείλη των βατραχανθρώπων του Λιμενικού κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Οικογένειες με μικρά παιδιά που παρακολουθούσαν την παρέλαση πήραν ένα μάθημα… ιστορίας και πατριωτισμού, ακούγοντας τα συνθήματα ντροπής που φωνάζουν οι καταδρομείς για να… ανεβάσουν το ηθικό τους.
ΠΗΓΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ INTERNET ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ

Εκδήλωση για τη δωρεάν χρήση του ασύρματου ιντερνέτ πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρναία παρουσία του Νομάρχη Χαλκιδικής και του Δημάρχου Αρναίας . Η εκδήλωση έγινε στον αύλειο χώρο του Λυκείου και την παρακολούθησαν μαθητές και κάτοικοι της περιοχής. Το κοινό ενημερώθηκε για τα πλεονεκτήματα της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο των κατοίκων και των επισκεπτών της Χαλκιδικής για την ανάπτυξη του τουρισμού, του πολιτισμού, και της επιχειρηματικότητας. ...>>>>>>

Οι μαθητές έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνδέονται ασύρματα και δωρεάν στο διαδίκτυο για την αναζήτηση πληροφοριών και στοιχείων που σχετίζονται με τη διδακτέα ύλη αλλά όχι με ιστότοπους ξένους προς το αντικείμενό τους.

Η ΠΑΡΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

Tα παχιά λόγια και η θριαμβολογία του πρωθυπουργού για την Σύνοδο της ΕΕ, είναι το τυρί στη φάκα που έχουν στήσει για τον ελληνικό λαό, προκειμένου να χειραγωγήσουν και να κάμψουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις μπροστά στο φορολογικό νομοσχέδιο, μπροστά στα μέτρα που πάρθηκαν και θα παρθούν στη συνέχεια για τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό και πολλά άλλα.
Το χρέος και τα ελλείμματα που υπάρχουν στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υποχωρήσουν πάρα πολύ και πολύ περισσότερο δεν θα εξαλειφθούν, παρά την όποια εισροή χρημάτων εξασφάλισε η ...>>>>>>

ελληνική κυβέρνηση και με ένα τίμημα, που προς το παρόν δεν είναι εντελώς καθορισμένο. Είναι ασαφές, και προπάντων δεν μπορεί να είναι σίγουρο, γιατί τα πράγματα θα εξελιχθούν ανάλογα με τη διαπάλη των ιμπεριαλιστών και τον πόλεμο των αγορών που εξακολουθεί και θα εξακολουθήσει να υπάρχει.

Ο κ. Παπανδρέου ήρθε εδώ στις Βρυξέλλες με μία προίκα σημαντική. Ποιά είναι αυτή η προίκα: Είναι τα βάρβαρα μέτρα που πήρε και αυτά που προτίθεται να πάρει μέσα στο 2010, το 2011 και το 2012 εναντίον της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Πρόκειται για την προίκα που ζητούσαν οι ηγετικές δυνάμεις και το σύνολο των κρατών της ΕΕ. Πολύ περισσότερο τώρα που διαμορφώθηκε ένας μηχανισμός ανάμεσα σε δύο ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την περιφερειακή ΕΕ και το ΔΝΤ.

Αυτός ο μηχανισμός, ο οποίος επιδιώκει να κλείσει ή να βάλει τσιρότο σε κάποιες από τις πληγές του καπιταλιστικού συστήματος. Να αποτρέψει ενδεχομένως και την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος σε ορισμένες χώρες, αυτός ο μηχανισμός και δεν πρόκειται να έχει μακροπρόθεσμα την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται, αλλά πάνω απ’ όλα θα αποτελέσει το πιο κραυγαλεο, το πιο ισχυρό μέσο εκβιασμού από δω και μπρος. Αν η ελληνική κυβέρνηση πετύχει να εκταμιεύσει κάποια χρήματα με ένα σχετικά καλύτερο επιτόκιο, πράγμα που δεν είναι εντελώς σίγουρο και για μακρό χρονικό διάστημα, αυτό θα το εξασφαλίσει αφού προηγουμένως έχει πάρει τα βάρβαρα μέτρα που για μια άλλη φορά λέμε.

Ο εκβιασμός πια θα γίνει πιο ωμός, απ’ ότι ήταν μέχρι σήμερα και το σίγουρο είναι ότι για αρκετά χρόνια στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα περάσουν μέτρα προαποφασισμένα από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας θα παραμείνει προβληματική, γιατί η ανισομετρία στο καπιταλιστικό σύστημα είναι σύμφυτη, δεν πρόκειται να καταργηθεί. Επομένως σήμερα ο λαός έχει την ευκαιρία να βγάλει σε γρήγορο χρονικό διάστημα τα απαραίτητα συμπεράσματα, ξεκινώντας από τότε που του είπαν ότι η ΕΕ είναι η ασπίδα, ο παράδεισος, που δεν θα συμβαίνουν κρίσεις, που θα προστατεύεται το ευρώ και προπάντων θα εξασφαλιστεί η συνοχή, η αλληλεγγύη και η σύγκλιση επιπέδου.

Πόσος καιρός αλήθεια πέρασε - δεν είναι και πάρα πολύς - όταν υπόσχονταν στον ελληνικό λαό, ότι οι μισθοί θα φτάσουν στο επίπεδο των μισθών των άλλων χωρών, ότι οι τιμές θα είναι οι ίδιες; Πρόκειται για ένα ψέμα και όχι όνειρο, διότι η σύγκλιση είναι ανέφικτη, ο ανταγωνισμός και η λυκοσυμμαχία είναι στην πρώτη γραμμή.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να κλείσει τα μάτια του σε αυτή τη θριαμβολογία και για μας παραμένει το σύνθημα που είπαμε από την πρώτη στιγμή: Ούτε ένα ευρώ στην πλουτοκρατία, ξεσηκωμός. Στον πόλεμο πρέπει να απαντήσουμε με πόλεμο. Να μην χαθεί ούτε μια μέρα από την προσπάθεια του ελληνικού λαού να ανασυντάξει το εργατικό κίνημα, να προχωρήσει η κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων, ανεξαρτήτως κλάδου, ανεξαρτήτως αν δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα αν είναι αυτοαπασχόλουμενοι ή φτωχή αγροτιά, πρέπει να δώσουμε ενιαία απάντηση.

Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης πρέπει να πέσουν στο κενό. Αλλωστε, θυμίζουμε, δεν υπάρχει Σύνοδος της ΕΕ από το ‘90 και μετά που να μην γυρνάει η κυβερνητική επιτροπή και να λέει πετύχαμε θρίαμβο. Είτε αφορά το Κυπριακό, είτε αφορά το όνομα της γειτονικής χώρας, της ΦΥΡΟΜ, είτε αφορά κοινοτικά ποσά, είτε αφορά την ΚΑΠ, πάντα ο εκάστοτε έλληνας πρωθυπουργός γυρνούσε θριαμβευτής για να περάσει ένα χρονικό διάστημα και να γίνει κατανοητό ότι ο θρίαμβος ήταν μόνο για την πλουτοκρατία και ποτέ για το λαό.

Πόλεμος, λοιπόν, στον πόλεμο. Με ακόμα περισσότερο αίσθημα ευθύνης, το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη για την κλιμάκωση του αγώνα με όλες τις μορφές ξεκινώντας από τον τόπο δουλειάς και τη γειτονιά κι από το χωριό, φθάνοντας μέχρι μεγάλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις, αλλά και σε συντονισμό με τους λαούς της Ευρώπης.

Ο μηχανισμός που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά, από την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα στραφεί εναντίον όλων των λαών των κρατών - μελών της ΕΕ και όχι μόνο. Αυτό το υπογραμμίζουμε. Είναι ένας μηχανισμός που στήθηκε με αφορμή την Ελλάδα, είναι ένας μηχανισμός που δείχνει προσωρινούς συμβιβασμούς και συμμαχίες, αλλά αυτός ο μηχανισμός θα χρησιμοποιηθεί και για το λαό της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, για την Ιταλία, και βεβαίως θα επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη. Κι αν αυτός ο μηχανισμός ναυαγήσει, κάποιον άλλο καταπιεστικό οικονομικό πολιτικό και στρατιωτικό μηχανισμό θα βρουν, προκειμένου να διασφαλίσουν να περάσουν γρήγορα τα μέτρα πριν χειραφετηθεί το κίνημα, πριν τους τρομοκρατήσει, πριν διεκδικήσει ουσιαστικές κατακτήσεις προς τα μπρος.

ΑΘΗΝΑ 26/03/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Γιατί ανέχονται αυτές τις καταστάσεις; Είναι δυνατόν; Αυτά είναι η ιστορία μας;

KKE ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Το προνομιακό καθεστώς φορολόγησης της εκκλησίας που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ παραμένει και με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οι φοροαπαλλαγές σε ό,τι αφορά τη γενική επιχειρηματική της δράση διευρύνονται στο πλαίσιο της γενικότερης ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου με τη μείωση των φορολογικών του συντελεστών, ενώ η φορολόγηση των εσόδων της εκκλησίας από την ακίνητη περιουσία της παραμένει προνομιακή.
Να φορολογηθεί άμεσα ...>>>>>>

με συντελεστή 45% η κερδοφορία που προέρχεται από οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής δράσης της εκκλησίας, όπως και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων.

Να σταματήσει η μισθοδοσία των μητροπολιτών από το κράτος και να καταργηθούν όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν.

Να περάσουν άμεσα στο δημόσιο οι δασικές εκτάσεις, οι ορεινοί όγκοι, οι λίμνες κ.α. που ανήκουν σε μητροπόλεις και μονές.

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα που επικαλείται η ιεραρχία της εκκλησίας ως λόγο για να μην φορολογείται, είναι προσχηματική.

Σταθερή και πάγια είναι η θέση του ΚΚΕ για την ανάγκη πλήρους διαχωρισμού του κράτους από την εκκλησία.

ΑΘΗΝΑ 26/3/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τι περιμένουν για να φτιάξουν το σπασμένο αγωγό λυμάτων;

Δέκα μέτρα από την είσοδο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου και σε σπασμένο αγωγό λυμάτων δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η ζημιά!!!
Είναι δυνατόν να αφήνουν, μέρες τώρα, έτσι αυτή τη ζημιά, εκεί που καθημερινά περνούν πάνω από διακόσιοι (200) μαθητές; Πολλοί από αυτούς μη αντιλαμβανόμενοι τους κινδύνους πιθανά να πατούν στα λύματα που κυλούν στο δρόμο!
-Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Στις διακοπές των μαθημάτων η κυκλοφορία μαθητών στο συγκεκριμένο δρόμο θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
-Ας κάνουν κάτι από το Δήμο !


Λαφαζάνης: Όχι στις λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας

Δήλωση Αργύρη Λαφαζάνη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Παρουσία κυβερνητικών βουλευτών στις εκδηλώσεις

Κύριοι,
Σχετικά με τον σχολιασμό που έγινε από μερίδα των Μ.Μ.Ε. για την απουσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2010 στον Πολύγυρο σας ενημερώνουμε ότι ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων είχε ορισθεί ο κ. Δριβελέγκας.
Όπως είναι λογικό και όπως έγινε και στις 28η Οκτωβρίου και θα γίνεται και στο μέλλον από τους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο ένας θα παρευρίσκεται στον Πολύγυρο και ο άλλος στα Νέα Μουδανιά.
Αργύρης Λαφαζάνης
Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής

Tο κείμενο της συμφωνίας διάσωσης ...

«Επαναβεβαιώνουμε ότι όλα τα μέλη της ευρωζώνης οφείλουν να ακολουθούν υγιείς εθνικές πολιτικές, ευθυγραμμισμένες προς τους συμφωνηθέντες κανόνες, και να έχουν συναίσθηση των κοινών ευθυνών για την οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ.
Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και καλωσορίζουμε τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 3 Μαρτίου, τα οποία είναι επαρκή για να διασφαλίσουν τους στόχους του προϋπολογισμού του 2010. Αναγνωρίζουμε πως οι ελληνικές Αρχές ανέλαβαν φιλόδοξη και αποφασιστική δράση ...>>>>>>

η οποία θα πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να ξανακερδίσει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών.

Τα σταθεροποιητικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα συνεισφέρουν σημαντικά στην ενίσχυση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και της εμπιστοσύνης των αγορών. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε καμία οικονομική βοήθεια. Συνεπώς, σήμερα δεν λήφθηκε απόφαση για την ενεργοποίηση του κατωτέρω περιγραφόμενου μηχανισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέλη της ζώνης του ευρώ επαναβεβαιώνουν την προθυμία τους να λάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση, αν χρειαστεί, για να προστατεύσουν την οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη ως σύνολο, όπως αποφασίστηκε στις 11 Φεβρουαρίου.

Ως τμήμα ενός πακέτου, που περιλαμβάνει ουσιαστική χρηματοδότηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση κατά κύριο λόγο, τα μέλη της ευρωζώνης είναι ετοιμα να συνεισφέρουν σε συντονισμένα διμερή δάνεια.

Αυτός ο μηχανισμός, που συμπληρώνει τη χρηματοδότηση του ΔΝΤ, θα πρέπει να θεωρείται έσχατο μέσο, κάτι που σημαίνει ειδικότερα πως δεν είναι επαρκής η χρηματοδότηση από τις αγορές. Οποιαδήποτε εκταμίευση των διμερών δανείων θα αποφασίζεται ομόφωνα από τα μέλη της ευρωζώνης , θα υπόκειται σε ισχυρές προϋποθέσεις και θα βασίζεται σε εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αναμένουμε τα μέλη της ευρωζώνης να συμμετάσχουν στη βάση της κεφαλαιακής αντιπροσώπευσής τους στην ΕΚΤ.

Ο στόχος αυτού του μηχανισμού δεν θα είναι να παράσχει χρηματοδότηση στα μέσα επιτόκια της ευρωζώνης, αλλά να θέσει κίνητρα επιστροφής στην χρηματοδότηση από τις αγορές τα συντομότερο δυνατόν, μέσω τιμολόγησης επαρκούς ρίσκου. Τα επιτόκια δεν θα έχουν χαρακτήρα παραχώρησης, δηλαδή δεν θα περιέχουν οποιοδήποτε στοιχείο επιδότησης. Οι αποφάσεις υπό αυτόν τον μηχανισμό θα λαμβάνονται σε πλήρη αρμονία με το πλαίσιο της συνθήκης και τις εθνικές νομοθεσίες.

Επαναβεβαιώνουμε την δέσμευσή μας να εφαρμόσουμε πολιτικές που αποσκοπούν στην αποκατάσταση ισχυρής, βιώσιμης και σταθερής ανάπτυξης που θα ενισχύσουν την δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή.

Επιπλέον δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την ισχυρή συνεργασία οικονομικών πολιτικών στην Ευρώπη. Θεωρούμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να γίνει η οικονομική κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προτείνουμε να αυξήσουμε την ρόλο του στην οικονομική επιτήρηση και στον καθορισμό της στρατηγικής ανάπτυξης της ΕΕ.

Η παρούσα κατάσταση καταδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης και ολοκλήρωσης του υπάρχοντος πλαισίου για την διασφάλιση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας στην ευρωζώνη και την ενίσχυση της ικανότητάς της να δρα σε περιόδους κρίσης.

Για το μέλλον, η επιτήρηση των κινδύνων που αφορούν την οικονομία και τα μεγέθη του προύπολογισμού καθώς και τα εργαλεία για την ανάσχεσή τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας υπερβάσεων του ελλείμματος, πρέπει να ενισχυθούν. Επιπλέον χρειαζόμαστε ένα στέρεο πλαίσιο για την επίλυση κρίσεων, που να ανταποκρίνεται στην αρχή της ‘ατομικής υπευθυνότητας τω κρατών ?μελών αναφορικά με τον προϋπολογισμό τους.

Ζητούμε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να καταστρώσει μια δύναμη κρούσης από αντιπροσώπους των κρατών-μελών, την Επιτροπή και την ΕΚΤ, για να παρουσιάσει, πριν από το τέλος του έτους, τα απαιτούμενα μέτρα για την επίτευξη αυτού του στόχου, διερευνώντας όλες τις εναλλακτικές επιλογές για την ενίσχυση του νομικού πλαισίου».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δάνεια με ευνοϊκούς όρους στην Ελλάδα και με εγγύηση Μέρκελ!

ΠΑΣΟΚ και "Καλλικράτης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 27/3/2010 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ Χαλκιδικής στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στον Πολύγυρο στις 11.00 το πρωί.
Θέμα της συνεδρίασης θα είναι το Πρόγραμμα Καλλικράτης με εισηγήτρια τη Βουλευτή Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου.
Από το Γραφείο Τύπου


ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από τη συμφωνία που επήλθε στην ΕΕ και για την οποία πανηγυρίζουν η κυβέρνηση και η ΝΔ. Δεν αφορά το λαϊκό συμφέρον. Κρύβει πίσω της νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό, κερδισμένοι και πάλι θα είναι οι τραπεζίτες και γενικά η πλουτοκρατία. Καμία συναίνεση στη λαίλαπα, λαϊκή συσπείρωση και δράση, πόλεμος στον πόλεμο των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αύριο η ώρα της γης. Συμμετοχή του Δήμου Πολυγύρου.

Στην παγκόσμια περιβαλλοντική πρωτοβουλία «Ώρα της Γης» συμμετέχει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Πολυγύρου συσκοτίζοντας το Σάββατο 27 Μαρτίου 2009 από τις 20.30 έως τις 21.30 το δημαρχιακό μέγαρο και τους κοινόχρηστους χώρους της πρωτεύουσας. Ο Δήμος της πρωτεύουσας μας καλεί όλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες σαν αυτή για ένα βιώσιμο μέλλον.
Μάλιστα φέτος δημιούργησε τη δική του ιστοσελίδα με σκοπό να συγκεντρώσει όσο δυνατόν περισσότερες συμμετοχές. Γινόμαστε πρωταγωνιστές της Ώρας της Γης δηλώνοντας συμμετοχή στο http://www.wwf.gr/earthhour/poligiros ...>>>>>>

«Θεωρώ ότι οι πολίτες του Δήμου μας θα ανταποκριθούν με συναίσθηση ευθύνης στην πρόσκληση για τη μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας σβήνοντας για 60 λεπτά τα φώτα. Είναι ώρα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι όλοι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας.

Ο Δήμος Πολυγύρου θα συνεχίσει να πρωτοστατεί σε παρόμοιες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και να αναλαμβάνει δράσεις και εφαρμόσιμες πολιτικές, που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

Η ώρα της Γης είναι ένα συμμετοχικό γεγονός υποστηριζόμενο από την WWF. Ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνευ της Αυστραλίας καλώντας όλους τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα. Η συγκεκριμένη ενέργεια μετατράπηκε σε παγκόσμια κλίμακας εκστρατεία ευαισθητοποιώντας ολόκληρο τον πλανήτη. Ενδεικτικά πέρυσι υπήρξε συμμετοχή 3.929 πόλεων σε όλο τον κόσμο. Σκοπός της φετινής εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες των κρατών, έτσι ώστε να καταλήξουν σε νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Σύνοδο για το κλίμα, που θα γίνει το Νοέμβριο στο Μεξικό.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δίωξη μάρτυρα υπεράσπισης του φοιτητή στην υπόθεση της «Ζαρντινιέρας». Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η ανοχή στην αστυνομική τρομοκρατία κατά πολιτών;

Ερώτηση βουλευτών προς υπουργούς:
Τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2010, ο Δημήτρης Χασάπης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καλείται από το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε απολογία, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση από τον αστυνομικό Απόστολο Αποστολίδη, πρωταγωνιστή στη γνωστή υπόθεση ξυλοδαρμού του κύπριου φοιτητή Α. Δημητρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως για το ψευδές των ισχυρισμών του αστυνομικού ο κατηγορούμενος έχει ήδη καταθέσει Υπόμνημα Εξηγήσεων ...>>>>>>

προς το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης στις 20 Ιουνίου 2007, ενώ υπέρ αυτού έχουν καταθέσει ως μάρτυρες όλοι οι παρόντες στο περιστατικό της «Ζαρντινιέρας».

Στην περίπτωση αυτή ο αστυνομικός, οποίος έχει ήδη το Νοέμβριο του 2008 καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τον ξυλοδαρμό του Α. Δημητρίου, στρέφεται τώρα εναντίον ενός μάρτυρα της υπόθεσης, ενόψει της δευτεροβάθμιας εκδίκασης της δικής του καταδίκης. Η μήνυσή του για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του κ. Δ. Χασάπη όμως δεν λαμβάνει χώρα σε ανύποπτο χρόνο. Συμπίπτει με τη σύνταξη κατηγορητηρίου εναντίον του φοιτητή, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί για τα αδικήματα της «στάσης» και της «διατάραξης κοινής ειρήνης».

Είναι προφανές πως οι διπλές μηνύσεις, τόσο σε βάρος του μάρτυρα, όσο και προηγουμένως σε βάρος του θύματος, θα διευκολύνουν τον αστυνομικό Απόστολο Αποστολίδη να διεκδικήσει μία ακόμη ευνοϊκότερη εκδίκαση των ποινών που εκκρεμούν σε βάρος του. Με τον τρόπο αυτό, και παρά την εκτίμηση του ίδιου του νυν Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χ. Καστανίδη πως «οι επικοινωνούντες καθεστωτικοί μηχανισμοί πέταξαν στα σκουπίδια τον σεβασμό στην προσωπικότητα και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων», δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για επίδειξη ανοχής σε περιπτώσεις κακομεταχείρισης πολιτών από τα Σώματα Ασφαλείας. Μία τέτοια εξέλιξη μάλιστα δρομολογείται στην πράξη στο πρόσωπο ενός αστυνομικού, που στις 24 Μαΐου 2007 έχει ήδη προκαλέσει την καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (υπόθεση Ζελίλωφ).
Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Προτίθενται να διερευνήσουν αν αυτή η εξέλιξη αποτελεί απόπειρα τρομοκράτησης του μάρτυρα υπεράσπισης του φοιτητή;
2) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και μέσω αυτής ο δίκαιος χαρακτήρας της επικείμενης δευτεροβάθμιας δίκης, ώστε να αποδυναμωθούν μεθοδεύσεις συγκάλυψης ευθυνών από θύλακες και αδιαφανείς μηχανισμούς εντός της ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας των οποίων η πρωτόδικη δίκη κατέληξε σε προφανή αναντιστοιχία ποινών σε σχέση με τη βαρύτητα των κατηγοριών;

3) Θα προβούν σε ενέργειες προς την αστυνομία ώστε να αποτραπεί οιαδήποτε μεθόδευση μέσω των εκ των υστέρων μηνύσεων των αστυνομικών εναντίον των πολιτών, με στόχο την αποθάρρυνση των πολιτών να καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες των αστυνομικών οργάνων;
Οι ερωτώντες βουλευτές:
Κουράκης Τάσος
Δρίτσας Θοδωρής
Διώτη Ηρώ
Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία