Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Απόψε πάμε ΜΟΝΤΑΖ, στον Πολύγυρο, για Βασίλη Λέκκα!

Η δύναμη της ψυχής του ανθρώπου!

Από το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου, Ο Γραμματέας του ΣΥΝ Δ.Βίτσας και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Παναγόπουλος, σήμερα στο συνέδριο.

Αδέρφι ...

Αδέρφι της Αστυνομίας, το γνωρίζω, το ξέρω καλά πως σε φόρτωσαν με την "υποχρέωση" της εξιχνίασης της κατά κόσμο "κλοπής" ΑΤΜ στην Παλαιόχωρα!
Γνωρίζω ότι είναι καθήκον σου να το κάνεις και θα προσπαθήσεις! Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα σου πει ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! (δημόσια...)
Αδέρφι Αστυνόμε, κάνε το αλλά μην ξεχνάς ότι:
-Τα ευρουλάκια του ΑΤΜ Παλαιόχωρας δεν μπορεί να ήταν πολλά! Βγήκε δε βγήκε το μεροκάματο των παλικαριών!
-Οι γονείς σου, αδέρφι μου, μάλλον ακόμα ξεχρεώνουν το δάνειο που πήραν για να σε μεγαλώσουν και να σε σπουδάσουν!
-Εσύ, αδέρφι μου, θα γεράσεις μέχρι να ξεπληρώσεις το δάνειο που πήρες για να κάνεις ένα σπιτάκι!
-Εσύ, αδέρφι μου, θα κάνεις και δεύτερη ...>>>>>>

δουλειά για να αποπληρώσεις το δάνειο που πήρες για τα φροντιστήρια των παιδιών σου!
-Εσύ, αδέρφι μου, και την προαγωγή να σκεφτείς, ξέρεις ότι δε θα τα καταφέρεις χωρίς "βύσμα"!
Αδέρφι μου, ξέρω ότι θέλεις δράση (αν δεν ήθελες δεν θα διάλεγες αυτήν τη δουλειά), υπάρχουν πράγματα που μπορούν να σε κάνουν να νοιώθεις περήφανος ο ίδιος και μεις για σένα και ξέρω ότι θα το κάνεις:
-Θα ξεβρομίσεις τον τόπο από τους εμπόρους του θανάτου (άσχετα αν κάποιοι ξαναρίξουν το λύκο στο μαντρί)!
-Θα πιάσεις τον αλητήριο που έκλεψε το αυτοκίνητο του Αλέκου, του Γιώργου, του Παναγιώτη, του Θανάση και σήμερα δεν μπορούν ούτε να κάνουν τη δουλειά τους, ούτε να αγοράσουν άλλο!
-Θα πιάσεις τον έμπορο λευκής σαρκός, τον παιδεραστή, το σάτυρο, τον προαγωγό, τον ...
-Αδέρφι, έχεις πολλά να κάνεις! Καλό κουράγιο, καλή δύναμη!

Ο Σαμαράς "στ' Κουρού του πλατάν"!

Περνώντας "απ' τ' Κουρού του πλατάν" ο Σαμαράς δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόσκληση του Θανάση!
Φυσικά γεύτηκε, με το τσίπουρο, και μπακαλιάρο από τα χέρια της Μαρίας!

Πρώτος σταθμός Σαμαρά στον Πολύγυρο η Νομαρχία! (Λογικό, απ' όλες τις πλευρές!)

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ...

KKE: 21 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

Αγώνας για δάση - λαϊκή περιουσία
Άλλη μια μέρα που οι επίσημοι θέλουν να δίνουν εθιμοτυπικό και πανηγυρικό χαρακτήρα αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική Όπως συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο έτσι και στη χώρα μας, η καταστροφή των δασικών οικοσυστημάτων και η εμπορευματοποίησή τους έχει προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Η πολιτική των κυβερνήσεων ...>>>>>>

και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδηγεί στην εμπορευματοποίηση και την καταστροφή των δασικών συστημάτων με τις δασοκτόνες συνταγματικές και νομοθετικές ρυθμίσεις, με τη συνειδητή ολιγωρία στη σύνταξη του Δασολογίου - Κτηματολογίου, με την κατάργηση του τεκμηρίου της κυριότητας του Δημοσίου στις δασικές εκτάσεις, με τη διάλυση της Δασικής Υπηρεσίας και τις τεράστιες ελλείψεις της δασοπυρόσβεσης και των νομιμοποιήσεων των καταπατήσεων.

Και στο Νομό Θεσσαλονίκης που τα Δάση και οι Δασικές εκτάσεις ανέρχονται στα 1.313.000 στρέμματα και αποτελούν το 35,68% της συνολικής έκτασης του Νομού, η κατάσταση δεν αλλάζει αφού τα μέτρα που παίρνονται δεν συμβάλλουν στην οικολογική ανόρθωση και αποτελεσματική προστασία των Δασικών Οικοσυστημάτων. με την εξασφάλιση της αειφορίας των δασικών καρπώσεων

Άμεσα στον νομό μας κινδυνεύουν να αποχαρακτηριστούν με σκοπό την οικοπεδοποίηση, πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων που βρίσκονται στο δάσος του ΣΕΙΧ-ΣΟΥ και στην ευρύτερη περιοχή του Χορτιάτη και της Θέρμης, όπως και στους υγροτόπους του Αξιού, της Κορώνειας και της Βόλβης. Τα περιαστικό δάσος του Σέϊχ-Σού κινδυνεύει με οικοπεδοποίηση, αφού οι διεκδικητές εκτάσεων προσπαθούν με κάθε τρόπο να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους. Το πρόσφατο παράδειγμα της άρσης της απόφασης αναδάσωσης για έκταση 2,3 στρεμμάτων ανοίγει το δρόμο για την διεκδίκηση μέχρι και 15.000 στρεμμάτων του δάσους-πάρκου και την οικοπεδοποίησή του.

Οι χρηματοδοτήσεις από το κράτος για έργα προστασίας και ανόρθωσης των δασικών οικοσυστημάτων βαίνουν ολοένα και μειούμενες. Οι πιστώσεις για την συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου είναι δραματικά ελάχιστες, αφού χρωστάνε οι δασικές υπηρεσίες και για την περσινή συντήρηση. Οι αναδασώσεις βαίνουν δραματικά μειούμενες αφού στα 11 στρέμματα που καταστρέφονται 1 αναδασώνεται. Οι δασικές υπηρεσίες του Νομού στερούνται του απαραίτητου προσωπικού (δασοφύλακες, δασοπόνοι), με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν βασικοί τομείς. Η δασοπυρόσβεση με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και τις μειούμενες πιστώσεις είναι ανεπαρκής.

Οι δασικοί συνεταιρισμοί και οι δασεργάτες που αποτελούν τον κορμό της εκμετάλλευσης των δασών μας, υποβαθμίζονται, μένουν απλήρωτοι για αρκετό καιρό, και ουσιαστικά εκδιώκονται από τα δάση, για χατίρι των εργολάβων.

Η βάρβαρη επίθεση της πλουτοκρατίας και των κομμάτων που την στηρίζουν , στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το φυσικό περιβάλλον.

Η σημερινή κατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων , είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης της Ελλάδας. Δεν μπορεί να προστατευθούν και να διαχειρισθούν αποτελεσματικά και σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες τα δασικά οικοσυστήματα, το φυσικό περιβάλλον με βάση τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης επιτακτική είναι η ανάγκη της ανάδειξης της πολυλειτουργικότητας των δασικών Οικοσυστημάτων. Πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ενοποίηση των περιαστικών δασών. Αυτό το σχέδιο θα ξεκινάει από τη Θέρμη και το Τριάδι, θα συνεχίζει μέχρι το Χορτιάτη, από εκεί θα περνάει στο Πανόραμα, το Ασβεστοχώρι, το καινούργιο 424 και το “Παπαγεωργίου” και θα περιλαμβάνει και τις αναδασώσεις του “Τιτάν”, του Ωραιοκάστρου και της Νεοχωρούδας. Να γίνουν εκτεταμένες αναδασώσεις στις περιοχές αυτές με τα κατάλληλα δασοπονικά.

Το περιαστικό πράσινο μαζί με το αστικό πράσινο και τους ελεύθερους χώρους μέσα στην πόλη πρέπει να αποτελούν ενιαίο δίκτυο .

Επί τάπητος μπαίνει πλέον το ζήτημα της δασοπροστασίας όλου των δασικών οικοσυστημάτων και όλων των περιαστικών δασών του Νομού μας , αλλά και της προστασίας και διασφάλισης μεγάλων ελεύθερων χώρων , όπως είναι τα στρατόπεδα .

Eδώ και Τώρα Απαιτούνται άμεσα μέτρα που περιλαμβάνουν :

Τη Λύση του ιδιοκτησιακού προβλήματος
Τα περιαστικά δάση είναι και θα παραμείνουν κοινωνική λαϊκή ιδιοκτησία .Να γίνει απαλλοτρίωση από την Πολιτεία όλων των αναγνωρισμένων ιδιοκτησιών ή ανταλλαγή αυτών με άλλες δημόσιες εκτάσεις.

Την περιβαλλοντική – οικολογική – προστασία και διευθέτηση των λεκανών απορροής όλων των χειμάρρων του νομού μας.
Να μην εφαρμοστούν οι αντιδασικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Να καταρτιστεί ένα σύγχρονο δασικό κτηματολόγιο, χωρίς επιβάρυνση του λαού , που θα είναι βασικό εργαλείο για το χωροταξικό σχεδιασμό και τη χάραξη μιας πολιτικής με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
Συγκρότηση ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης και προστασίας της δασικής περιουσίας .
Να παρθούν μέτρα για την αποτελεσματική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού και για την αντιπλημμυρική προστασία ιδιαίτερα των ευαίσθητων περιοχών.
Να σχεδιαστούν και να χρηματοδοτηθούν από το κράτος , έργα πρασίνου και αναψυχής στα στρατόπεδα , και να αποδοθούν δωρεάν για χρήση από τους πολίτες.
Αλλαγή της αντιπυρικής προστασίας των Δασικών οικοσυστημάτων με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Αύξηση του προσωπικού όλων των βαθμίδων, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και με τα αναγκαία μέσα .
Τριπλασιασμός των επενδύσεων στη δασοπονία, το 1% του Κρατικού προϋπολογισμού. Έτσι βασικά έργα της δασοπονίας θα προχωρήσουν, και το εισόδημα του παραδασόβιου πληθυσμού θα αυξηθεί, αφού σημαντικά ποσά (αναδασώσεις, υδρονομικά έργα, καλλιεργητικές φροντίδες κλπ.) θα μεταφερθούν σε αυτόν τον πληθυσμό.
Να εκπονηθεί από τη δασική υπηρεσία με αυτεπιστασία ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων της χώρας , ειδικό πρόγραμμα διευθέτησης των χειμάρρων και προστασίας των εδαφών από τη διάβρωση.
Nα υλοποιηθούν τα προεπενδυσιακού χαρακτήρα έργα χαρτογράφησης του δασικού χώρου, απογραφής του δασικού πλούτου, ταξινόμησης των δασικών εκτάσεων.
Στήριξη και ανάπτυξη των υποβαθμισμένων δασικών συνεταιρισμών, με αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας τους, αφού αποτελούν αναγκαίο βήμα για τη συγκράτηση των πληθυσμών στις παραδασόβιες και παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Ενίσχυση των συνεταιρισμένων δασεργατών και των συνεταιρισμών τους.
Το φυσικό περιβάλλον βρίσκεται σήμερα περισσότερο από ποτέ στο στόχαστρο της ολομέτωπης επίθεσης των πολυεθνικών ντόπιων και ξένων, της Ε.Ε. και των πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας που συνειδητά τις υπηρετούν. Τα οξυμένα προβλήματα του περιβάλλοντος προστίθενται στα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας , της παιδείας, της υγείας, της αποδιάρθρωσης και περιορισμού των κοινωνικών, εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δεν μπορούν οι λαϊκές ανάγκες να συμβαδίσουν με το καπιταλιστικό κέρδος. Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να συνυπάρξουν με αυτούς που χρησιμοποιούν τον αέρα , τη γη, το νερό, την φυσική ομορφιά και γενικότερα τον φυσικό πλούτο σαν εμπόρευμα, γιατί είναι διαρκές το έγκλημα τους σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και των δασών

Για το ΚΚΕ τα Δασικά Οικοσυστήματα είναι κοινωνικό αγαθό, είναι λαϊκή περιουσία.

Η λύση και των προβλημάτων του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται στην συγκρότηση ενός κοινού Μετώπου από εργάτες ,υπάλληλους, ξεκληρισμένους αγρότες της υπαίθρου, τη νέα γενιά, τους φυτοζωούντες αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού, τους διανοούμενους.

Ενός Μετώπου με Αντιιμπεριαλιστικά Δημοκρατικά και Αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά που θα οδηγεί στην Λαϊκή Εξουσία και την Λαϊκή Οικονομία.

Το Γραφείο Τύπου

της Κ.Ο.Θ. του Κ.Κ.Ε.

Πού είναι τα ..."στελέχια" ρε παιδιά!

Υπάρχει περίπτωση αυτή τη στιγμή να βρεθεί "μη απασχολημένο στέλεχος" της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σ' ολόκληρη τη Χαλκιδική;
Σίγουρα ΟΧΙ! Οι μεν στον Πολύγυρο και στο τουριστικό των Έξι Βρυσών, οι δε στο ξενοδοχείο όπου διεξάγεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ!

Σε λίγο ο Παπανδρέου θα μιλήσει στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Στο 34ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ που διεξάγεται στη Χαλκιδική, θα μιλήσει στις 2:00 μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (Ξενοδοχείο ΑΘΩΣ ΠΑΛΛΑΣ).
Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς (10:30).

Ένταση στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική

Ένταση επικράτησε στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, όταν στο βήμα ανέβηκε ο γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
Μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτυρήθηκαν, φώναξαν συνθήματα, όπως «έξω οι πουλημένοι», κινήθηκαν για να τον εμποδίσουν να μιλήσει κι ακολούθησαν μικροσυμπλοκές με άλλους συνέδρους.
Ύστερα από λίγη ώρα τα μέλη του ΠΑΜΕ αποσύρθηκαν, ηρέμησαν τα πνεύματα και ο γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων συνέχισε την ομιλία του.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος είπε ότι ήταν μια διαμαρτυρία και κατήγγειλε τις διαδικασίες ανάδειξης των αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ο Σαμαράς στον Πολύγυρο

Στον Πολύγυρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.
Όπως γράψαμε και πριν μέρες ο Σαμαράς δε "μπόρεσε" να πει "όχι" στην πρόσκληση των Ζωγράφου - Τσούφη και με την ευκαιρία της παρουσίας του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ ήρθε και στον Πολύγυρο.
-Αυτό που θα θέλαμε να μάθουμε είναι αν υπάρχει ενδεχόμενο να αρχίσει η πολυακουσμένη "αυτοκάθαρση" από τον Πολύγυρο! (λέτε;)

ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ...

Επέστρεψε το kinesis από την αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτών Συστημάτων Knock Down Karate της World Kumite Organization στο Pattaya στην Ταϊλάνδη μαζί με τον Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Λαμίας εκπροσώπησαν την χώρα μας.
Ένα από τα πιο σκληρά πρωταθλήματα στον κόσμο με συμμετοχές από διάφορα συστήματα όπως Kyokushin Karate, Kempo, Shinkyokushin, Judo, Sewakai, Ashihara, Yoshin, Kung Fu και πολλά άλλα.
Η αποστολή αποτελούνταν από δύο αθλητές, τους ...>>>>>>

Μπακόλα Δημήτρη από τη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής στην κατηγορία -75κιλα και Ασσερ Σταύρο στην ανοιχτή κατηγορία και δύο προπονητές τους Γιαννακίδη Αντώνη και Κατρούλη Βασίλη. Και οι δύο αθλητές μπόρεσαν και προκρίθηκαν μέχρι τους 16 καλύτερους αθλητές αλλά λόγο μιας τροφικής δηλητηρίασης ο Μπακόλας Δημήτρης έπρεπε να εγκαταλείψει την διεκδικήσει για την οχτάδα που θα συναντούσε τον γνωστό Ταϊλανδό Mong Kong Kaleck πρωταθλητή του Muay Thai που τελικά πήρε και τον Παγκόσμιο Τίτλο. Ο αθλητής Ασσερ Σταύρος μετά από μια δραματική μάχη έχασε στην δεύτερη παράταση από τον Βραζιλιάνο πρωταθλητή Enrico Severino μαθητή του θρυλικού δασκάλου του Kyokushin Karate τον Ademir Da Costa γνωστό ως προπονητή του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Francisco Fihlo.
Με το πέρας των αγώνων η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να προπονηθεί στα κεντρικά γυμναστήρια της World Kumite Organization με τους πιο μεγάλους δασκάλους στον χώρο των πολεμικών τεχνών όπως ο Sifu Robbert Mc Innes επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Ταϊλάνδης, τον Shihan George Κολοβό από την Αυστραλία, τον θρυλικό Edward Emin κυπριακής καταγωγής και πολλούς άλλους.
Ταυτόχρονα παρακολούθησε η Ελληνική αποστολή μαθήματα σε ένα από τα πιο φημισμένα γυμναστήρια παραδοσιακού ταϊλανδέζικου μποξ το Sityodong Thai Boxing Training Camp με τους πιο έμπειρους πρωταθλητές Ταϊλάνδης και αποκόμισε σημαντικές γνώσεις πάνω στο άθλημα.
Επόμενος στόχος για την ομάδα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Kyokushin Union στην Βαρκελώνη τον Ιούνιο και το Διεθνές Εκπαιδευτικό σεμινάριο karate της All Japan Kyokushin Union Hellas στο ξενοδοχείο Galini Spa Hotel στα Καμένα Βούρλα τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ

21 Μαρτίου- Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
H Ελληνική κοινωνία, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, έχει συνειδητοποιήσει την περιβαλλοντική αξία των δασών και τον πολυδιάστατο κοινωνικό τους ρόλο.
Η αγωνία των πολιτών για την προστασία των δασών εκφράζεται καθημερινά σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και συνδέεται άμεσα με την μεγάλη ευθύνη του πολιτικού κόσμου να προωθήσει μέτρα για την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος .
Τα δασικά οικοσυστήματα ...>>>>>>

, που αποτελούν τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη συνιστώσα του φυσικού περιβάλλοντος, υποβαθμίζονται και καταστρέφονται με δραματικά επιταχυνόμενους ρυθμούς, είτε από τις πυρκαγιές είτε από τις καταπατήσεις, ενώ οι δημόσιες αρχές και οι μηχανισμοί προστασίας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους και τα δάση μας παραμένουν ουσιαστικά ανυπεράσπιστα.

Οφείλει άμεσα η Πολιτεία να οργανώσει τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και την ανάπτυξη των δασικών πόρων και της ορεινής υπαίθρου.
Οφείλει να αναλάβει το κόστος και τα πολιτικά μέτρα που επιβάλει μια νέα, σύγχρονη πολιτική στα δασικά οικοσυστήματα και το φυσικό περιβάλλον.
Για όλους εμάς, τους δασολόγους-γεωτεχνικούς, η σύγχρονη δασική πολιτική είναι μια αναγκαιότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί, είτε συζητάμε για την ανάπτυξη, είτε για την προστασία των δασών.

Άξονες αυτής της πολιτικής μπορεί να αποτελέσουν μέτρα όπως:

Η αποτελεσματική δασοπολιτική επιτήρηση του Κράτους με καθετοποιημένες, σύγχρονες και αποτελεσματικές Υπηρεσίες .
Η επανεξέταση του θεσμικού και νομικού πλαισίου για τη δασοπροστασία και η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις οδηγίες και άλλες διεθνείς συμβάσεις .
Η πλήρης ενσωμάτωση των δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια .
Η εξασφάλιση πόρων για την εκτέλεση δασικών έργων και δραστηριοτήτων από τα επιχειρησιακά προγράμματα των Υπουργείων .
Η αποτελεσματικότερη οργάνωση της δασοπροστασίας
Ο σαφής καθορισμός των αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων υπηρεσιών (Δασικές Υπηρεσίες, Φορείς Διαχείρισης, Σύνδεσμοι ΟΤΑ κλπ) στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων.
Η εκτέλεση διανομαρχιακών προγραμμάτων που θα αφορούν ορεινά αντιδιαβρωτικά έργα και αναδασώσεις, σε περιαστικούς ορεινούς όγκους.
Ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας, με αλλαγή του πλαισίου διαχείρισης των δασών
Η ανάδειξη και η στήριξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ορεινών και ημιορεινών περιοχών και η λήψη μέτρων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των ειδών, των τοπίων και των μορφών της ορεινής υπαίθρου.
Η ενίσχυση της καλλιέργειας φιλοδασικής – φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης μέσα από προγράμματα ενημέρωσης και κατάρτισης.
Η επαρκής και σταθερή χρηματοδότηση του δασικού τομέα με πόρους που πρέπει να φτάνουν στο 1% του ΑΕΠ.
Η αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών στις Σχολές Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και η διασύνδεση της δασικής έρευνας και της λειτουργίας των δασικών ερευνητικών ιδρυμάτων, με τη δασική πράξη

Οφείλουν όλοι, κυβέρνηση και πολιτικοί φορείς, να τοποθετηθούν στην ουσία των προαναφερόμενων προτάσεων. Η ελληνική κοινωνία και οι επόμενες γενιές που αντιλαμβάνονται τη σημασία των δασών στην κλιματική σταθερότητα, την προστασία των εδαφών και των υδάτινων πόρων αλλά και την ποιότητα ζωής, ζητούν από την Πολιτεία να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις που θα θωρακίσουν τα δάση, θα προστατέψουν τη δημόσια περιουσία και θα αναδείξουν τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος στην ανάπτυξη της ορεινής υπαίθρου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Μπόκαρης Ο Γενικός Γραμματέας Κων/νος Δημόπουλος

Παπαρήγα για την οικονομία και το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική

Κα Παπαρήγα μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες και με την ευρωυστερία κατά της Ελλάδας το Κομμουνιστικό Κόμμα νοιώθει ότι δικαιώνεται με την αντιΕΟΚική γραμμή που τηρεί 4 δεκαετίες τώρα;
«Βεβαίως, αλλά θέλω να προσδιορίσω το περιεχόμενο της ευρωπαϊκής υστερίας κατά της Ελλάδας. Η κρίση στην Ελλάδα, αναμενόμενη βεβαίως, αποτέλεσε την αφορμή, το πρόσχημα, την ευκαιρία για να εκδηλωθούν οι εσωτερικές ...>>>>>>

αντιθέσεις μέσα στην ΕΕ. Χρησιμοποιήθηκε δηλαδή η Ελλάδα για να εκφραστούν και οι μεγάλοι ανταγωνισμοί ανάμεσα στο ευρώ και στο δολάριο, ανάμεσα στο δολάριο και στο γουάν κτλ. Δεν είναι ότι οι πρωτοβουλίες οι ελληνικές έφεραν σε παγκόσμιο επίπεδο το πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά αξιοποιήθηκε το ελληνικό πρόβλημα για να λύσουν οι –εντός εισαγωγικών– σύμμαχοι, ανταγωνιστές μεταξύ τους στη διανομή των αγορών, τα δικά τους προβλήματα. Εμείς πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν εξελίξεις και άμεσα και μακροπρόθεσμα στην ΕΕ και παγκόσμια».

Δηλαδή κα Παπαρήγα λέτε ότι η Γερμανία και η Γαλλία, οι φίλες και σύμμαχες χώρες είναι οι σύγχρονες συμπληγάδες πέτρες μέσα από τις οποίες διέρχεται η Ελλάδα;

«Θα μπορούσε κανείς να πει ναι, είναι η κορυφή ας πούμε των συμπληγάδων, αλλά υπάρχει και η Μ. Βρετανία. Δεν είναι μόνο αυτές. Μέσα στην ΕΕ υπάρχει ανισόμετρη ανάπτυξη. Υπάρχει διαφορετικός προσανατολισμός αν κάποιοι θα είναι περισσότερο με την Ευρώπη ή με τις ΗΠΑ. Μέσα σε αυτούς τους ανταγωνισμούς μπλέχτηκε το ζήτημα της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού».

Κοινώς μας λέτε ότι η Ελλάδα έμπλεξε.

«Δεν την μπλέξανε, έχει μπλέξει με τη θέλησή της. Με την έννοια των αποφάσεων των κυβερνήσεων, των κομμάτων. Και με αυτή την έννοια εισπράττει τα αποτελέσματα της δικής της εμπλοκής. Και πάει να λύσει το πρόβλημα με ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή.

Είτε πάρει η Ελλάδα χρήματα από την ΕΕ, είτε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η πλάστιγγα γέρνει προς το δεύτερο –πέραν του ότι και οι δύο είναι σφαγείς των δικαιωμάτων των εργαζομένων– έχει δρομολογηθεί η συμφωνία με σοβαρά ανταλλάγματα στο Αιγαίο, στο Κυπριακό, στα Βαλκάνια και στο Αφγανιστάν. Και αυτό είναι μείζον ζήτημα και αφορά και τον άνεργο και αυτόν που χάνει τα επιδόματα και βλέπει να μειώνονται οι μισθοί και αυτόν που δεν του φτάνουν τα χρήματα για να ζήσει το μήνα. Δεν είναι δηλαδή κάποια άλλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Κα Παπαρήγα στο κακό σενάριο, το οποίο απευχόμαστε όλοι, να προσφύγουμε στο ΔΝΤ, έχουμε το προηγούμενο της Ουγγαρίας, βλέπουμε ότι οι Ούγγροι υποφέρουν, απολύσεις 100.000 δημοσίων υπαλλήλων…

«Χθες ο Ριζοσπάστης είχε ολόκληρο κατάλογο για το τι συνεπάγονταν για την Ουγγαρία. Προσέξτε όμως τι είπε ο κ. Παπανδρέου. Είπε ότι εμείς αυτά τα μέτρα θα τα παίρναμε ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο δανειστής. Και μάλιστα πήραμε περισσότερα από όσα μας ζήτησαν στην ΕΕ. Και εγώ το πιστεύω αυτό, γιατί κακά τα ψέματα, αν θέλεις να βγεις από την κρίση με ανεβασμένες τις δυνατότητες κερδοφορίας και σε βάρος των εργαζομένων αυτά τα μέτρα πρέπει να πάρεις».

Δηλαδή σήμερα είτε μπούμε στο ΔΝΤ, είτε αλλού, έρχονται αθρόες απολύσεις;

«Βεβαίως. Από εκεί κα πέρα υπάρχει και ο παράγοντας εργαζόμενοι, ο λαός. Αν ο λαός θεωρήσει ότι αυτά τα μέτρα είναι αναπόφευκτα, ότι βοηθούν την ανάπτυξη όπως λένε και τις νέες επενδύσεις, και δεν αντιδράσει όπως πρέπει, βεβαίως αυτά τα μέτρα θα περάσουν και θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα αναρωτιόμαστε γιατί πέρασαν. Η αντίδραση μετά την απομάκρυνση από το ταμείο δεν έχει πρακτική αξία».

Όμως το συνδικαλιστικό κίνημα δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση του…

«Τώρα στην Χαλκιδική και μάλιστα σε θέρετρα γίνεται συνέδριο. Δεν είναι πρόκληση αυτό; Εμείς δεν είμαστε υπέρ μιας λαϊκίστικής αντιμετώπισης, να ντυθούμε όλοι με κουρέλια και να πούμε «α, υποφέρουμε όλοι», αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι τυχαία η επιλογή. Στην Αθήνα έπρεπε να γίνει».

Εγώ ένοιωσα μια πίκρα όταν έμαθα ότι το συνέδριο της ΓΣΕΕ, σε μια τέτοια περίοδο γίνεται στην Χαλκιδική. Δεν είναι μια πρόκληση; Γιατί κατά τη γνώμη σας δεν έγινε στο κέντρο;

«Νομίζω ότι είναι από κεκτημένη ταχύτητα. Ενδεχομένως δεν το σκέφτηκαν γιατί θα μπορούσε να γίνει και αυτό. Απ’ όσο ξέρω οι κομμουνιστές που συμμετείχαν είχαν προτείνει να γίνει στην Αθήνα».

Εσείς θα πάτε στην Χαλκιδική;

«Προσωπικά όχι».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα θα συμμετάσχει;

«Οι αντιπρόσωποί του βεβαίως, είναι αντιπρόσωποι στο συνέδριο».

Η ηγεσία του για χαιρετισμό, για να εκπροσωπηθεί κτλ;

«Όχι. Κοιτάξτε να δείτε και εμείς θέλουμε να συμβολίσουμε και να σηματοδοτήσουμε κάτι. Σηματοδοτούμε τη δυσαρέσκειά μας και την αντίθεση με την πολιτική μιας ηγεσίας, που ανεξάρτητα ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, έχει σοβαρές ευθύνες εδώ και 20 χρόνια για ότι συμβαίνει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Για ελλιπή αντίσταση ή για αντίσταση της πλάκας και εκ των υστέρων σε συγκεκριμένα μέτρα. Θα ξεχάσουμε τις συμβάσεις των 77 λεπτών αύξηση την ημέρα που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, όταν δεν υπήρχε κρίση; Τη συμφωνία με τον ΣΕΒ, σε συνθήκες κρίσης, στα 8 σημεία; Είναι δυνατόν να υπάρχει συμφωνία με τον ΣΕΒ σε ζητήματα γραμμής του συνδικαλιστικού κινήματος;».

ΑΘΗΝΑ 19/3/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 989» ΚΑΙ ΤΟΥΣ Δ/ΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΒΕΡΥΚΙΟ & Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ)

KKE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Δεν υπάρχει στο καπιταλισμό φάρμακο κατά της ανεργίας, γιατί ο στόχος των επιχειρηματικών ομίλων είναι το κέρδος και όχι οι ανάγκες της εργατικής τάξης. Η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα αξιοποιούν την ανεργία για να εκβιάζουν τους εργαζόμενους και για να επιβάλλουν πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. Η μόνη «λύση» που έχουν είναι το μοίρασμα της ανεργίας και της φτώχιας.
Επιβάλλεται η ταξική ενότητα και δράση για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, δράση για να γίνουν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.
ΑΘΗΝΑ 18/03/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

"Πλούσιο" αστυνομικό δελτίο...

Στην Παλαιόχωρα Χαλκιδικής, χθες το βράδυ, άδειασαν μηχάνημα ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας!
Καλοφάγωτα λεβέντες... προσοχή όμως ... σωστά και την άλλη φορά ...δεν θέλουμε να βάζετε σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων!

Έκλεψαν φορτηγό...

Σήμερα, πρωινές ώρες, έκλεψαν φορτηγό το οποίο ήταν και φορτωμένο με τσιμέντα!!!
...τα τσιμέντα βέβαια τους ήταν άχρηστα και τα έκαναν ... ανατροπή στο δρόμο!!!
Έγινε κι αυτό στη Γαλάτιστα!!!