Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Επιστολή Αλογοσκούφη σε Σαμαρά και οι 7 "μύθοι"!!!

"17 Μαρτίου 2010
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Εδώ και πολλά χρόνια, η σημερινή κυβερνητική παράταξη καλλιεργεί συστηματικά μία μυθολογία για την ελληνική οικονομία, με απώτερο στόχο να αποσείσει τις δικές της διαχρονικές ευθύνες, και να μηδενίσει το έργο των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Αυτο συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας κυβερνητικής μας θητείας, και εντάθηκε μετά τις τελευταίες εκλογές λόγω και της διεθνούς κρίσης. Δυστυχώς, η μυθολογία αυτή αρχίζει πλέον να έχει ευρύτερη απήχηση.
Στο σημείωμα που σας επισυνάπτω ...>>>>>>

απαντώ σε αυτή τη μυθολογία. Όπως θα δείτε, τεκμηριώνω ότι η παράταξή μας, παρά τα κάποια λάθη και παραλείψεις, έκανε σημαντικό έργο στην οικονομία στην περίοδο 2004-2008. Έργο προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Η διεθνής κρίση και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί των αντιπάλων μας δεν έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα να αξιολογηθεί αντικειμενικά αυτό το έργο. Ξεχνιέται ακόμη και το ότι το αποτέλεσμα των εκλογων του 2007 ήταν μια σημαντική επιβράβευσή του. Σε αυτό δυστυχώς έχουν συμβάλλει και δικά μας στελέχη, μη υποστηρίζοντας το ή ακόμη και προσχωρώντας στις απόψεις της κυβερνητικής παράταξης.

Είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε τρόπο να αξιοποιήσετε τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτό το σημείωμα, ώστε να αρχίσει να αποκαθίσταται η αλήθεια γύρω από το κυβερνητικό έργο μας στην οικονομία.

Όπως γνωρίζετε, μετά τις τελευταίες εκλογές, αποφάσισα να αναστείλλω κάθε κομματική δραστηριότητα. Η αποφασή μου αυτή έχει ενισχυθεί μετά τις επιθέσεις που δέχθηκα από στελέχη της παράταξής μας στο διάστημα που ακολούθησε. Ωστόσο, θα συνεχίσω να υποστηρίζω το έργο που κάναμε στην οικονομία, και το ίδιο πιστεύω ότι πρέπει να κάνει το σύνολο της παράταξης. Άλλο η αυτοκριτική και άλλο ο μηδενισμός των πάντων. Ας μην ξεχνάμε ότι αν εμπεδωθούν οι εντυπώσεις που σήμερα καλλιεργεί η κυβέρνηση, η πολιτική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.
Με τιμή
Γιώργος Αλογοσκούφης"

Οι επτά "μύθοι" κατά Αλογοσκούφη!

1.Ως πρώτο μύθο αναφέρει τη θέση ότι η ελληνική οικονομία κατέρρευσε επί κυβέρνησης Καραμανλή. "Η πραγματικότητα είναι ότι στην περίοδο 2004-2008, η ελληνική οικονομία παρουσίασε υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης", απαντά ο Γ. Αλογοσκούφης.
2.Δεύτερος "μύθος" κατά τον πρώην υπουργό είναι ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή αύξησαν τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το δημόσιο χρέος. "Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε ελλείμματα της τάξης του 8% του ΑΕΠ και προχώρησε σε σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή έως το 2007", σημειώνει. Για την περίοδο που ακολούθησε θεωρεί υπεύθυνη τη διεθνή κρίση.
3.Τρίτος "μύθος" είναι ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή δεν προχώρησαν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. "Η πραγματικότητα είναι ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή προχώρησαν σε σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Τη φορολογική μεταρρύθμιση, σημαντικές αποκρατικοποιήσεις, τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την ένταξη της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή, τη μεταρρύθμιση της λειτουργίας των ΔΕΚΟ, το Εθνικό Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, τη δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής", υπογραμμίζει.
4.Ως τέταρτο μύθο θεωρεί την άποψη ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή ακολούθησαν ταξική πολιτική υπέρ των πλουσίων. " Η πραγματικότητα είναι ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή μείωσαν την ανεργία, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για πραγματική βελτίωση των μισθών, ενίσχυσαν τα εισοδήματα των χαμηλοσυνταξιούχων και τα επιδόματα ανεργίας, μείωσαν τη φορολογική επιβάρυνση για τα μεσαία εισοδήματα και στήριξαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις", απαντά.
5.Πέμπτος μύθος, κατά τον Γ. Αλογοσκούφη, είναι πως οι κυβερνήσεις Καραμανλή «διέλυσαν τους εισπρακτικούς μηχανισμούς και τα φορολογικά έσοδα κατέρρευσαν. "Στην πραγματικότητα οι φοροειπρακτικοί μηχανισμοί είχαν καταρρεύσει από το 2000 έως το 2004", υποστηρίζει. "Εκεί που πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους τα στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή είναι στο ζήτημα των δημοσίων δαπανών, οι οποίες μετά το 2007 διογκώθηκαν", προσθέτει, αφήνοντας αιχμές για συναδέλφους του.
6.Ο πρώην υπουργός διαφωνεί και με όσους υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή δεν έκαναν τίποτα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. "Κινήθηκε πριν εκδηλωθεί η δεύτερη και σοβαρότερη εκδοχή της κρίσης στις 15 Σεπτεμβρίου 2008", αναφέρει.
7.Τέλος, υπερασπίζεται της δημοσιονομικής υπογραφής και αρνείται ότι προμήθευε τις Βρυξέλλες με πλαστά στοιχεία. Η απογραφή έγινε "άψογα" από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, απαντά. Προσθέτει πως ελήφθησαν σημαντικά μέτρα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας των δημοσιονομικών στοιχείων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ KKE ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων και το Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, βρίσκεται στην Αβάνα της Κούβας από την Τετάρτη 17 έως και την Πέμπτη 18 Μάρτη.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με την ΚΕ του ΚΚ Κούβας στις οποίες τα δύο κόμματα θα συζητήσουν ...>>>>>>

για τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν στις δύο χώρες, και στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Στις συζητήσεις θα τεθεί ιδιαίτερα το πρόσφατο επικίνδυνο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ενάντια στην σοσιαλιστική Κούβα που αποτελεί ακόμα ένα κρίκο στην αλυσίδα στήριξης των αντεπαναστατικών ενεργειών του ιμπεριαλισμού που προστίθεται στο εγκληματικό εμπάργκο, την κοινή θέση της ΕΕ ενάντια στην Κούβα όπως και την άδικη συνεχιζόμενη φυλάκιση των 5 Κουβανών ηρώων.
Παράλληλα στις συναντήσεις θα εξεταστεί το ζήτημα της ακόμα μεγαλύτερης ανάγκης που προκύπτει, με τη συμβολή των κομμουνιστών, να εκφραστεί η πιο αποφασιστική αλληλεγγύη των λαών στη σοσιαλιστική Κούβα.
ΑΘΗΝΑ 17/3/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

KKE για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά αποδεικνύει ότι ακόμα και για ακατάλληλα υποβρύχια υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί το κεφάλαιο και να προωθηθεί η πολιτική συμμαχιών κυβέρνησης – ελληνικής πλουτοκρατίας εντός και εκτός της ΕΕ. Η συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, οι απολύσεις, συνιστούν ένα ακόμα αποτέλεσμα της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης, της κρατικής χρηματοδότησης του κεφαλαίου, της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ.
17/3/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

-Ποια είναι τα παιδιά των 16 μισθών;Εικονική πραγματικότητα!!!

Στα χαρακώματα για αλλοδαπούς και εκκλησιαστική περιουσία!

Γενική συνέλευση του "Συλλόγου Φίλων Ιδρυμάτων Στέφανου Κότσιανου"

Αρχίζει αύριο, 18/3, το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική

Στην Καλλιθέα Χαλκιδικής στο ξενοδοχείο «Athos Palace» θα πραγματοποιηθεί από αύριο 18 έως τις 21 Μαρτίου το 34ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική περίοδο, με ανοικτά όλα τα σοβαρά εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά προβλήματα για τους εργαζομένους στη χώρα μας.
Παράλληλα θα αποφασιστούν οι δράσεις και οι διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ για την επόμενη περίοδο και ταυτόχρονα θα εκλεγούν τα όργανα της νέας διοίκησης.
Στο Συνέδριο, στο οποίο έχουν προσκληθεί πολιτικοί και θεσμικοί φορείς της χώρας, θα λάβουν μέρος περίπου 500 σύνεδροι και θα παραστούν περίπου 100 συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες από όλον τον κόσμο και τις διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΠΑΣΧΑ στη Χαλκιδική

Η πληρότητα στα 15 μεγάλα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής που θα λειτουργήσουν το Πάσχα κυμαίνεται περίπου στο 40% - 45%. Βέβαια, εξαρχής οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής δεν περίμεναν μεγάλη προσέλευση, κυρίως επειδή φέτος το Πάσχα είναι νωρίς, στις αρχές Απριλίου, αλλά και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε από το κλείσιμο των Τεμπών, τις κατολισθήσεις στην Κασσάνδρα και την «έκρηξη» στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης.
«Η πληρότητα είναι σε χαμηλά επίπεδα, κάτι ...>>>>>>

που περιμέναμε σε γενικές γραμμές, όμως επηρέασαν η οικονομική κρίση, τα Τέμπη και τα καύσιμα. Υπάρχει ενδιαφέρον από Ελληνες και ορισμένους Βαλκάνιους και πιστεύουμε ότι με τη βελτίωση της παράκαμψης στην Κασσάνδρα μέχρι το Πάσχα, η εικόνα θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες», σημείωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

Φέτος το Πάσχα θα λειτουργούν στη Χαλκιδική αγροτουριστικές μονάδες στον ορεινό όγκο (Ταξιάρχης, Αρναία κ.α.) με τιμές περίπου στα 60-80 ευρώ το δίκλινο με πρωινό και ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων (δύο στην Ουρανούπολη, δύο στη Σιθωνία και τέσσερα στην Κασσάνδρα) με τιμές περίπου στα 100 ευρώ το δίκλινο με πρωινό και ειδικές χρεώσεις για τα τραπέζια μετά την Ανάσταση και το Πάσχα.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Γιατί χάνεται το 50% και πλέον από τα Π.Ε.Π. της Χαλκιδικής;

Η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Αγγελική Ωραιοπούλου δήλωσε ότι: "Εάν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2010 δεν κλείσουν τα τεχνικά δελτία και οι αποπληρωμές έργων κινδυνεύουν να απενταχθούν από το 3ο Κ.Π.Σ. έργα συνολικού προϋπολογισμού 16.000.000 €" (από το συνολικό ποσό των 30.000.000 € που αφορούν τη Χαλκιδική)!!!
Τα έργα αυτά αφορούν κυρίως: δρόμους, ΧΥΤΑ, βιολογικούς και τις μελέτες απορύπανσης του Χαβρία και του ...>>>>>>

Ολύνθιου ποταμού!
Ήδη οι δύο τελευταίες μελέτες έχουν απενταχθεί, όπως δήλωσε η Ωραιοπούλου, και γίνονται πλέον προσπάθειες να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ!!!
Ανάμεσα στα έργα που κινδυνεύουν να επενταχθούν είναι και ο δρόμος Πολυγύρου - Σημάντρων, η επέκταση του ΧΥΤΑ Κασσάνδρας και οι δράσεις Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ζερβοχωρίων!
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω χάθηκαν (;) για το νομό και τα φράγματα που "ονειρεύονται" όλοι οι Χαλκιδικιώτες, αφού βασική τους προϋπόθεση είναι οι μελέτες απορύπανσης οι οποίες και έχουν απενταχθεί!
-Με τις υγείες μας! Κάποιοι θα μείνουν με τα "πανηγύρια" τους και οι Χαλκιδικιώτες χωρίς έργα!

Υπάρχει και περίπτωση καθιέρωσης ...2ης παρέλασης!

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 10 εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία ...>>>>>>

Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σχολών Γονέων ΑΠ 7», «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σχολών Γονέων ΑΠ 8», «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σχολών Γονέων ΑΠ 9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Αναλυτικότερα το έργο στοχεύει στο να :

Βελτιωθεί η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια
Βελτιωθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
Βελτιωθεί η επικοινωνία των γονέων στο σχολείο
Ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και η συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας στα παιδιά τους
Αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου
Υποστηριχθεί η συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων
Παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη και αγωγή υγείας στις οικογένειες των τσιγγάνων, μουσουλμάνων, παλιννοστούντων και μεταναστών
Ενημερωθούν οι γονείς σε θέματα υγείας των ίδιων και των παιδιών τους
Ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους
Γίνει κατανοητή η θέση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, την οικογένεια και τα κοινά
Γίνει ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους προφύλαξης των παιδιών από την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να προταθούν τρόποι παιδαγωγικής και λελογισμένης χρήσης τους
Βελτιωθεί η διαχείριση των οικογενειακών χώρων
Παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη και αγωγή υγείας στις οικογένειες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
Ενημερωθούν και να υποστηριχθούν ψυχολογικά γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες

Η συνολική διάρκεια των προγραμμάτων έχει ως εξής:

Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
Υγεία και οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών
Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
Παιδί και νέες τεχνολογίες, διάρκειας 25 ωρών
Οικιακή οικονομία στην σύγχρονη Ελληνική οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις). Οι εκπαιδευτές είναι ειδικοί επιστήμονες στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των παραπάνω προγραμμάτων είναι:

Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας
Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο.
. Τηλεόραση
Υγεία και ασφάλεια στο χώρο της οικίας, του σχολείου και χώρων παιδικής αναψυχής.
Εξάρτηση από καπνό, αλκοόλ, ναρκωτικά
Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια
Θέματα διατροφής
Σημασία της σωματικής άσκησης
Ενήλικος και Νοσήματα.
Πολυφαρμακία
Υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας.
Οδική ασφάλεια.
Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και Παιδί
Σεξουαλική Αγωγή και Ενήλικος
Τρίτη ηλικία και οικογένεια
Διαχείριση ελεύθερου χρόνου.
Η χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Κινητή τηλεφωνία
Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Κατανάλωση και Διαφήμιση
Οικογενειακός Προϋπολογισμός
Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων- παιδιού
Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση ακαδημαϊκών κλίσεων
Προώθηση της ισότητας των φύλων
Προώθηση της ισότητας των φύλων
Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών.
Συνεργασία γονέων-μεταναστών
Ψυχολογική Υποστήριξη
Αγωγή Υγείας
Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες
Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η Σχολή Γονέων αναπτύσσει τμήματα μάθησης κατά προτεραιότητα με τους Δήμους οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο «Δίκτυο Εκπαίδευσης – Επιμόρφωσης Ενηλίκων». Τα τμήματα θα λειτουργήσουν στα «Εργαστήρια Εκπαίδευσης – Επιμόρφωσης Ενηλίκων Δήμου / Κοινότητας…».

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 18 πολιτών.

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, που στεγάζεται στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ( Παπαγεωργάκη 1 / Παλιά Δικαστήρια) (Υπεύθυνη Σχολής Γονέων: Τσίγγανου Ιωάννα - Ψυχολόγος, τηλ. 6973868557)

"ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ"


Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Η ΤΡΥΠΑ» του Νικόλα Τζουράνη σε σκηνοθεσία Μ.Π.Μαρέτα στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ <ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ> Εμμ. Παπά και Ρήγα Φεραίου στον Πολύγυρο.
Παρασκ.19, Σάββατο 20, Κυριακή 21 και Δευτέρα 22 Μαρτίου.
Ερμηνεύουν: Μ.Χριστολιάκου,Μ.Π.Μαρέτας
Ώρα έναρξης: 9.00 το βράδυ.