Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Επεισόδια σε εκδήλωση της Διαμαντοπούλου

Αν εξαιρέσουμε την περίοδο Κούγια ο ΠΑΣ Ιωαννίνων μάς ήταν πάντα συμπαθής ομάδα!

Το προσπάθησαν αλλά...

Δήμος Πολυγύρου και συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, προχθές 11/3:
Υπάρχει εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και έγκριση εξόρυξης γεώτρησης στον Ταξιάρχη. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου θέτει ζήτημα αλλαγής του τόπου της γεώτρησης με τη δικαιολογία ότι είναι κοντά σε κολόνα της ΔΕΗ, σε απόσταση 30 μέτρων περίπου, παράλληλα επικαλείται προφορική (;) άρνηση του υπευθύνου της Νομαρχίας, ο οποίος σημειωτέον έχει υπογράψει τις δύο (2) προαναφερόμενες εγκρίσεις!!!
Εισήγηση πλειοψηφίας: να γίνει η γεώτρηση σε χωράφι ιδιώτη και ...>>>>>>

σε απόσταση 400 περίπου μέτρων από το αρχικά καθορισμένο σημείο!!!
Όχι βέβαια σε βάρος του, είναι κατανοητό και πασιφανές!
Ο ιδιώτης θα είχε το πλεονέκτημα-ευεργέτημα που θα του παρείχε ο Δήμος με τη μάλλον "φωτογραφική ανάγκη" αλλαγής του χώρου της γεώτρησης!!!
Είναι σημαντικό να γίνει γεώτρηση στο χωράφι σου χωρίς "μία" και να σου φέρουν "φως-νερό-τηλέφωνο" σ' αυτό!
Κατάλαβε ο Δήμαρχος ότι τους "πήραν είδηση" και έκανε πίσω !

Η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ στον ημερήσιο τύπο...

Δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά όπως και να έχει το πράγμα η θετική αναφορά εφημερίδας στο blog της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ και σε αναρτήσεις της σημαίνει κάτι για επαρχιακό δικτυακό τόπο ανταλλαγής απόψεων.
Πρόκειται για την εφημερίδα "Ο δρόμος της αριστεράς" η οποία στο σημερινό της φύλλο και στη στήλη "παραπολιτικά" κάνει αναφορά και αναδημοσιεύει μέρος της ανάρτησής μας: " Συνέδριο ΓΣΕΕ και Χαλκιδική! "
Φίλοι αναγνώστες μας, ευχαριστούμε εσάς για τη στήριξη, εσάς και όλους τους συνεργάτες μας!

S.O.S από τα πεύκα της "Τσουλναρούδας", στον Πολύγυρο!

Η εγκατάλειψη των χιλιάδων πεύκων στην περιοχή "Τσουλναρούδα" στον Πολύγυρο (δρόμος για Θεσσαλονίκη) είναι εμφανής, έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
Η εγκατάλειψη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς καταστροφής λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης της κάμπιας, η οποία προσβάλλει κυρίως τα νεαρά πεύκα.
Φέτος η οικολογική καταστροφή είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Χιλιάδες μικρά πεύκα θα νεκρωθούν µε τον ερχομό της επόμενης περιόδου ξηρασίας. Η αδιαφορία µε την οποία αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οι αρμόδιοι φορείς αγγίζει τα όρια του παραλόγου, αν σκεφτεί κανείς ...>>>>>>

ότι υπάρχουν λύσεις οι οποίες δεν απαιτούν κόστος (οικονομικό, περιβαλλοντικό) για την καταπολέμηση της κάμπιας.
Εκτός όμως από τη βλάβη που προκαλείται στα πεύκα, τα τριχίδια των προνυμφών μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στον άνθρωπο, όπως εκζέματα, διάφορα εξανθήματα, αναπνευστικές διαταραχές και προβλήματα στην όραση».
Οι αρμόδιοι φορείς ας ...σπεύσουν!

Θα μας βγει ο "κούκος αηδόνι" (οικονομικά) με ένα ...σκυλοτράγουδο!

Η Σουηδία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων

"Η απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά στην Τουρκία, ότι είναι αναγκαίο να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν, να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες εναντίον των Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων κ.λ.π. ώστε να πορευθεί χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος στον σύγχρονο κόσμο και την μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια!"
(Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ)) ...>>>>>>

"Ο ποντιακός Ελληνισμός χαιρετίζει με ιδιαίτερη ηθική ικανοποίηση τη γενναία απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου της 11.3.2010 να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής (Αρμενίων, Ασσυρίων και Ποντίων), που διαπράχθηκε από τους Νεότουρκους και το κεμαλικό καθεστώς. Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας προς τους βουλευτές του Σουηδικού Κοινοβουλίου που υπερψήφισαν την σχετική πρόταση, ιδιαίτερα δε προς τους Σοσιαλδημοκράτες και Οικολόγους που είχαν και την πρωτοβουλία της πρότασης»
(Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ)).

Δόθηκε η παραγγελιά ... θα εκτελεσθεί;

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου δείχνει νέα έρευνα

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 47,5% έναντι 30,5% της ΝΔ, 7,5% του ΚΚΕ, 6% του ΛΑΟΣ και 5% του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το πολιτικό Βαρόμετρο του Μαρτίου της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή».
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (85%) πιστεύουν ότι θα υπάρξουν αρκετές κινητοποιήσεις και απεργίες στους δύο με τρεις προσεχείς μήνες.
Επίσης, όπως προκύπτει ...>>>>>>

από τα αποτελέσματα της έρευνας, 8 στους 10 δηλώνουν αβέβαιοι για το μέλλον.

Αναφορικά με το εάν αισθάνονται ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 32% ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 18% της ΝΔ απαντούν «ναι».

Εξάλλου, το 48% των πολιτών απαντούν ότι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα δεν είναι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 38% θεωρεί καλύτερη κυβέρνηση αυτή του ΠΑΣΟΚ και μόλις το 6% επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 66% κρίνει θετικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και το 30% τον κρίνει αρνητικά.

Επίσης, το 55% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και το 37% αρνητική.

Το 30% κρίνει θετικά την Αλέκα Παπαρήγα ενώ το 64% των ερωτηθέντων την κρίνει αρνητικά.

Τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη κρίνει θετικά το 46% και αρνητικά το 48%.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει το 35% των θετικών εκτιμήσεων ενώ 59% των εκτιμήσεων προς το πρόσωπό του είναι αρνητικές. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Στρατηγοί είναι αυτοί...