Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!!!

Δέχτηκαν και οι τυφλοί χημικά!!! Έλεος, Χρυσοχοΐδη!!!

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) καταγγέλλει τους υφιστάμενους του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» κύριου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αλόγιστη χρήση χημικών που έκαναν προκειμένου να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της απεργίας της 11ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών συμμετείχε στη συγκέντρωση και στην πορεία με πανό, προκειμένου να διαδηλώσει την αντίθεσή της στην ...>>>>>>

καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των τυφλών της χώρας, μετά την ψήφιση των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων από την Κυβέρνηση για την περικοπή μισθών, δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας, καθώς και το πάγωμα των συντάξεων. Τα όργανα της τάξης δε δίστασαν να ψεκάσουν κατά πρόσωπο και εξ επαφής τους τυφλούς που διαδήλωναν, παρότι κρατούσαν το γνωστό λευκό μπαστούνι, συμμετείχαν ειρηνικά στη διαδήλωση, δεν διέπρατταν κανενός είδους βιαιοπραγίες και ήταν παντελώς ανυπεράσπιστοι. Το γεγονός αυτό αποτελεί όνειδος και κατάντια για την Ελληνική Αστυνομία και για την Κυβέρνηση, την οποία καλούμε να πάρει πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα περικοπής των μισθών, κατάργησης των φοροαπαλλαγών των τυφλών και παγώματος των συντάξεων, που πλήττουν βάναυσα το βιοτικό τους επίπεδο, καταργώντας κεκτημένα που κέρδισαν με δεκαετίες αγώνων, με διαφαινόμενο τον κίνδυνο να τους ρίξει πάλι στο πεζοδρόμιο και την επαιτεία.
Απαιτούμε την τιμωρία του επικεφαλής και των αυτουργών οργάνων της τάξης, οι οποίοι στις 12.30 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Πατησίων και Βερανζέρου προέβησαν στις προαναφερθείσες αχαρακτήριστες ενέργειες.
Δηλώνουμε ότι το αναπηρικό κίνημα θα αντιδράσει ενωμένο και μαζικό, προκειμένου να προασπίσει τα κεκτημένα του, την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια του κάθε τυφλού.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. της Ε.Ο.Τ.
ΠΗΓΗ

Ήταν ...μόνο δίωρο το "κρέμασμά" του!

Αφού δεν είχε "αυτομαστιγωθεί" προ καιρού στη πλατεία Συντάγματος για χάρη του Καραμανλή, είπε να ... κρεμαστεί ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης. Όχι όμως με δική του υπαιτιότητα!
Πολλά από τα Σαββατοκύριακά του, ο πρώην υπουργός τα περνάει ως γνωστόν στην τουριστική Αράχωβα και ως λάτρης των εναλλακτικών σπορ και το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Κελάρια στον Παρνασσό προκειμένου να κάνει σκι. Και μέχρι εδώ όλα καλά. Ο πρώην υπουργός απόλαυσε την αγαπημένη του χειμερινή συνήθεια αλλά ...>>>>>>

επιστρέφοντας από το χιονοδρομικό και ενώ βρίσκονταν πάνω στο εναέριο σκι-λιφτ, κόπηκε το ρεύμα.
Χρειάστηκαν δύο ώρες μέχρι η ΔΕΗ να αποκαταστήσει τη βλάβη στο δίκτυο, με αποτέλεσμα ο Γ. Βουλγαράκης να βρεθεί "κρεμασμένος" για αρκετή ώρα κάτω από συνθήκες πολικού ψύχους!
press-gr

Βγήκε στη σύνταξη και πήρε σπίτι της το αρχείο των ανταλλαγών με το Βατοπέδι!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η πρώην διευθύντρια πολιτικής γης του τότε υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνα Μαντέλη, κατηγορούμενη για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με την παραίτησή της πήρε όλο το αρχείο των ανταλλαγών στο σπίτι της.
Η νυν υπουργός Κατερίνα Μπατζελή ενημέρωσε σχετικά την εξεταστική επιτροπή της Βουλής με έγγραφό της. Στο έγγραφο σημειώνεται ότι έχει ήδη ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελική αρχή για την άσκηση πρόσθετης δίωξης κατά της κυρίας Μαντέλη. Αλλά ...>>>>>>

και ότι έχει κληθεί σε απολογία η νυν διευθύντρια της υπηρεσίας, καθώς δεν ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία, ως όφειλε, για την αφαίρεση του αρχείου από την υπηρεσία.

Κατά τα λοιπά η εξεταστική επιτροπή ακροάστηκε χθες τη μάρτυρα κυρία Μαυραγκά, δικηγόρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στην υπηρεσία Διαχείρισης Ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ η μάρτυς δήλωσε πως ενώ ήταν αρμόδια για όλες τις ανταλλαγές που χειριζόταν η ΚΕΔ, στην υπόθεση Βατοπεδίου της αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες. Το ίδιο συνέβη και στον διευθυντή της υπηρεσίας της, που δεν υπέγραψε κανένα από τα συμβόλαια που συνήφθησαν με τη Μονή.

Η ίδια αποκάλυψε ακόμη για πρώτη φορά ότι ο μοναχός Αρσένιος συνοδευόταν πάντα από κάποια κυρία Χρυσούλα, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Η κυρία Χρυσούλα επισκεπτόταν την ΚΕΔ και χωρίς τον μοναχό.

Η επιτροπή θα την αναζητήσει, προκειμένου να την καλέσει ως μάρτυρα.

Το απόγευμα χθες κατέθετε ο πεθερός του Γ. Βουλγαράκη Δ. Πελέκης, εκ των συμβολαιογράφων της Μονής.

Η εξεταστική επιτροπή αποφάσισε παράταση των εργασιών της επί δίμηνο, δηλαδή έως τις 15 Μαΐου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Επίσκεψη ΓΓ ΠΚΜ για το ΕΣΠΑ στο Νομό Χαλκιδικής

Επίσκεψη στο Νομό Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του προγράμματος συναντήσεων με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού και τους παραγωγικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς όλων των Νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.
Η Λιονή θα είναι επικεφαλής κλιμακίου ...>>>>>>

της Περιφέρειας και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), που θα ενημερώσουν τους αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς για τα κοινοτικά προγράμματα, τις δυνατότητες ένταξης, χρηματοδότησης και κατασκευής έργων και την αναδιάρθρωση με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης.

Η Λιονή θα επισκεφτεί τη Νομαρχία Χαλκιδικής στις 10.30 το πρωί για τη σύσκεψη με τους επικεφαλής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ακολούθως (13.30) θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των παραγωγικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων του Νομού στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Προκύπτει κι αυτό με την Όλυνθο ...

Κίνηση Πολιτών του Δ.Δ. της Ολύνθου για να υπαχθεί στο Δήμο Μουδανιών με τον ...επερχόμενο Καλλικράτη!
Η Όλυνθος είναι ήδη ενταγμένη στον Καποδιστριακό Δήμο Πολυγύρου και σύμφωνα με την τότε σύμφωνη γνώμη των Ολυνθίων!
Τι προέκυψε στο διάστημα των Καποδιστριακών χρόνων και άλλαξαν (;) κάποιοι άποψη και θέση θα το μάθουμε στη συνέλευση όπου και έχουν κληθεί οι Ολύνθιοι!
-Στην παραπάνω συνέλευση κλήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου! Μάλλον είναι δεδομένη η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου αφού σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να πουν "φύγετε δεν σας θέλουμε", αλλά και ως τώρα, τουλάχιστον, δεν προβλέπεται από πουθενά διαδικασία ...επιλογής Δήμου!
-Φίλοι Ολύνθιοι, καλά είστε κι εδώ στον Πολύγυρο, καλά περνάμε, σας θέλουμε ...αλλά και το συνοικέσιο για να καταλήξει σε γάμο ...πρέπει να το θέλουν κι οι δυο!

Ο ...θεός βοηθός!

Το θέμα της μπαζωμένης "Τρανής Λαγκάδας" και των προβλημάτων του θολωτού αγωγού, στον Πολύγυρο, θα αντιμετωπισθεί προς το παρόν (;) μόνο στις Έξι Βρύσες (στο σημείο των συχνών καθιζήσεων) με την κατασκευή έργου στήριξης του οδοστρώματος και σε μήκος δώδεκα μέτρων.
-Μακάρι να είναι αρκετό! Ο Θεός βοηθός!

Παράνομες κοπές πεύκων και εκχερσώσεις στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ. Υπουργούς: Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μια εκτεταμένη κοπή πεύκων, συνοδευόμενη από εκχερσώσεις, στο παραθαλάσσιο προστατευόμενο δάσος Σταυρονικήτα-Σάνη στην Κασσάνδρα του νομού Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα και όπως διαπιστώθηκε, η Εταιρεία ΣΑΝΗ ΑΕ προχώρησε σε κοπές εκατοντάδων πεύκων και εκχερσώσεις, με τη δικαιολογία ότι ...>>>>>>

γίνονται για καθαρισμό του δάσους και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.
Το τελικό αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών είναι η δημιουργία δυο εκτεταμένων πλατωμάτων με μέτωπο προς την γειτονική θάλασσα, έκτασης 27 και 8 στρεμμάτων στις θέσεις «Κουτσουπιά» και «Μεσονήσι» αντίστοιχα.
Η περιοχή αυτή είναι ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς και αποτελεί μέρος του συστήματος των εκεί αμμοθινών. Η κοπή των πεύκων με την απομάκρυνση της υπόροφου βλάστησης, που σημειωτέον αποτελείται από είδη που περιορίζονται σ’ αυτό τον οικότοπο, συνιστά απειλή για τους πληθυσμούς των φυτών που έχουν μειωθεί και κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Το Δασαρχείο της Κασσάνδρας ύστερα από καταγγελίες επενέβη κηρύσσοντας τις εκτάσεις άμεσα αναδασωτέες.
Επειδή η παράνομη εκχέρσωση στην παραθαλάσσια περιοχή της Κασσάνδρας δημιούργησε πλατώματα-φιλέτα και «ανοίγει την όρεξη» όσων θέλουν να «αξιοποιήσουν» οικιστικά την περιοχή.
Επειδή το σύστημα των παραθαλάσσιων αμμοθινών της περιοχής με την τοπική χλωρίδα αποτελούν ένα οικότοπο ιδιαίτερου φυσικού κάλους που πρέπει να προστατευθεί,

ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

-ποια άμεσα μέτρα θα πάρουν ώστε:
να εντοπιστούν οι υπαίτιοι της καταστροφής και να αποδοθούν ευθύνες;
να αποκατασταθούν οι βλάβες που υπέστη το παραθαλάσσιο δάσος Σταυρονικήτα – Σάνη στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την διάσωση και την προστασία του;

Η ερωτώσα βουλευτής:

Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία

«Συγγνώμη» αστυνομικού στον Μ. Γλέζο

Πολλές φορές συγνώμη ζήτησε από τον Μανώλη Γλέζο ο 25χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τον «ψέκασε» με χημικά την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.
Ο αστυνομικός επισκέφθηκε τον Μανώλη Γλέζο στο σπίτι του στο Νέο Ψυχικό, συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχό του και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη δίωρη συνάντησή τους του ζήτησε πολλές φορές συγνώμη.
Ο αστυνομικός απολογούμενος ...>>>>>>

είπε στον Γλέζο ότι δεν τον γνώριζε και πως ένιωσε ότι κινδύνευε με αποτέλεσμα να δράσει βασιζόμενος στο υποσυνείδητο του, προσθέτοντας επίσης ότι στη σχολή δεν τους κάνουν μαθήματα ιστορίας.
Ο Μανώλης Γλέζος αποδέχθηκε τη συγνώμη του αστυνομικού και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να μην τιμωρηθεί.
Επίσης με αφορμή το σχόλιο του αστυνομικού περί μαθημάτων νεότερης ελληνικής ιστορίας στη σχολή αστυνομικών, είπε ότι "ζητάμε από τους μετανάστες να ξέρουν ιστορία, ενώ δεν τη διδάσκονται οι αστυνομικοί".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Πήγε γήπεδο...

Ορκίσθηκε ο Κάρολος Παπούλιας


Ορκίσθηκε πριν από λίγο ο Κάρολος Παπούλιας ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, για τη δεύτερη θητεία του.
Ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη για δεύτερη φορά στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας στις 3 Φεβρουαρίου 2010.

Εικόνες από τον Διασυλλογικό Αγώνα ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Βορείου Ελλάδος 2010


ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2010

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου στις 7 Μαρτίου 2010 έγινε ο Διασυλλογικός Αγώνας ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Βορείου Ελλάδος όπου συμμετείχαν σύλλογοι από Καβάλα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πολύγυρο. Η εμφάνιση όλων των αθλητών ήταν εξαιρετική. Οι αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Πολυγύρου, Ενόργανη Γυμναστική και Τραμπολίνο, «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» αγωνίστηκαν και κατέκτησαν 2 χρυσά μετάλλια και 4 χάλκινα. Παραθέτουμε αναλυτικά τις διακρίσεις των αθλητών μας. ...>>>>>>

ΜΙΝΙ ΤΡΑΜΠ (Παγκορασίδες Α΄)

1η Θέση – Χρυσό Μετάλλιο : Φυργάδη Μιχαέλα

ΟΜΑΔΙΚΟ ΜΙΝΙ ΤΡΑΜΠ (Παγκορασίδες Β΄)

1η Θέση – Χρυσό Μετάλλιο : Κοσμά Παυλίνα –

Βλάχου Στεργιάνα– Αμπελίδου Ελευθερία.

ΜΙΝΙ ΤΡΑΜΠ (Παγκορασίδες Β΄)

3η Θέση – Χάλκινο Μετάλλιο : Κοσμά Παυλίνα.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΜΙΝΙ ΤΡΑΜΠ (Παγκορασίδες Β΄)

3η Θέση – Χάλκινο Μετάλλιο :Κοσμά Παυλίνα –

Βλάχου Στεργιάνα – Αμπελίδου Ελευθερία.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ (Παμπαίδες Β΄)

3η Θέση- Χάλκινο Μετάλλιο : Παπακώστας Βασίλης

ΜΙΝΙ ΤΡΑΜΠ (Παμπαίδες Β΄)

3η Θέση – Χάλκινο Μετάλλιο : Παπακώστας Βασίλης.

Πρώτη εμφάνιση του αθλητή Παπαστερίου Νικόλαου

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας και στον προπονητή του συλλόγου Χρήστο Ιωαννίδη, τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και πολλά μετάλλια. Ευχαριστούμε, επίσης, όλους όσους στήριξαν με το δικό του τρόπο ο καθένας, τους μικρούς αθλητές.
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

« Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Τ.Κ. 63100