Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Να μην ξεχνιόμαστε!

Ποιος θα μιλήσει γι' αυτό το έγκλημα;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ του ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒ

Ζητιάνος δεν είναι ο λαός. Ζητιάνο θέλουν να τον κάνουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και τα κόμματά τους. Τη δραματική επιδείνωση της ζωής του λαού και την κρίση την προκαλεί ο ΣΕΒ και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας, όχι οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων.
Όσο για τον 14ο μισθό, ο ΣΕΒ «ξεχνάει» ότι ...>>>>>>

η κυβέρνηση δίνει τόσα στην πλουτοκρατία που θα χαθεί και ο 13ος μισθός. Και κάνει ότι δεν γνωρίζει πως η εργοδοτική τρομοκρατία και εκμετάλλευση σαρώνουν εισόδημα και δικαιώματα.
Εναντίον όλων αυτών και της ΕΕ πρέπει να δράσει ο λαός πιο αποφασιστικά. Απάντηση στις προκλήσεις του προέδρου του ΣΕΒ πρέπει να είναι η αυριανή απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
ΑΘΗΝΑ 10/3/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ποιος θα "πληρώσει" το έγκλημα στην περιοχή Σάνη;Το πρόβλημα του Πολύγυρου στις Έξι Βρύσες.

Ένα από τα θέματα της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου είναι και η Παραλαβή μελέτης με τίτλο: «Στατική μελέτη για την βελτίωση της φέρουσας ικανότητας οδού στην περιοχή Έξι Βρύσες Πολυγύρου»! (Αφορά το γνωστό πρόβλημα του θολωτού αγωγού στις Έξι Βρύσες)
Ενδιαφέρον θα έχει να ακούσουμε τις απόψεις, για την προτεινόμενη λύση του προβλήματος αλλά και για τη βιωσιμότητά της, του Συλλόγου Μηχανικών & Αρχιτεκτόνων και του τμήματος Τ.Ε.Ε Χαλκιδικής, εφόσον βέβαια έχουν προσκληθεί στη συνεδρίαση!
Σε περίπτωση που, από το Δήμο Πολυγύρου, δεν έχουν προσκληθεί και πάλι οφείλουν να ενημερώσουν τους Πολυγυρινούς για την επιστημονική τους άποψη.

Η δήλωση Παπανδρέου από τον Λευκό Οίκο

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΟΜΠΑΜΑ

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν αφορούν το λαό και τα συμφέροντά του.
Οι τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα συμμετέχει στον πόλεμο κατά της «διεθνούς τρομοκρατίας» και ότι έχει με τις ΗΠΑ κοινές αξίες, σημαίνουν ότι η ελληνική πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό θα συμμετέχουν πιο αποφασιστικά στην επιδρομή των ιμπεριαλιστών – τρομοκρατών κατά των λαών. Αυτή είναι η βάση για τη στήριξη που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. ...>>>>>>

Η πολιτική στήριξη από τον Μπ. Ομπάμα σημαίνει στήριξη στον πόλεμο που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση κατά του λαού, σε συνεργασία με την ΕΕ και τα άλλα αστικά κόμματα, στήριξη για την κατάργηση όποιων κατακτήσεων έχουν απομείνει στην εργατική τάξη και τη γενίκευση των συνθηκών γαλέρας στην εργασία και στο εισόδημα.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε σημαντικά ανταλλάγματα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπέρ της προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή και ευρύτερα. Η κυβέρνηση οφείλει να πει στον ελληνικό λαό τι δεσμεύσεις ανέλαβε στις αξιώσεις των ΗΠΑ στο Αιγαίο, όσον αφορά τη συνεκμετάλλευση του πετρελαίου από την ελληνική και τουρκική πλουτοκρατία, την ένταξη του Αιγαίου στο σχεδιασμό της «αντιπυραυλικής ασπίδας», καθώς και στην αξίωση για νομιμοποίηση των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.

Οφείλει να πει στο λαό το ρόλο που ανέλαβε για πιο ενεργητική υποστήριξη των συμφερόντων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, τη χρησιμοποίηση της FYROM ως χώρας προτεκτοράτο τους, ώστε να ελέγχονται από τα αμερικάνικα κεφάλαια οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και οι δρόμοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η παραχώρηση βίζας που εμφανίζει η κυβέρνηση ως κατάκτηση, σημαίνει με βάση τις κατάπτυστες συμφωνίες τη νομιμοποίηση του φακελώματος του ελληνικού λαού (δακτυλικά αποτυπώματα, DNA, προσωπικά δεδομένα κ.α.) και από τις αμερικανικές «αντιτρομοκρατικές» υπηρεσίες, τον έλεγχο και την επιτήρηση των ελληνικών αεροδρομίων και των υπηρεσιών έκδοσης των διαβατηρίων από αυτές και την παρουσία ενόπλων πρακτόρων τους στις υπερατλαντικές πτήσεις.

Η απεμπλοκή της χώρας από τους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων στην περιοχή, από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και αντιθέσεις πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό στόχο του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Πρέπει να αποτελέσει συστατικό στοιχείο της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των στρατηγικών επιλογών που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
ΑΘΗΝΑ 10/3/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μάνος Πυροβολάκης - Η κιβωτός του Νόε! Μας αρέσει!

Γενική Απεργία αύριο 11 Μαρτίου

Συναντήθηκαν Παπανδρέου - Ομπάμα!

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 στις 6.00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Αναλυτικά θα συζητηθούν τα εξής θέματα:
1. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων και αναμορφώσεις προϋπολογισμού (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
2. Παραλαβή μελέτης με τίτλο: «Στατική μελέτη για την βελτίωση της φέρουσας ικανότητας οδού στην περιοχή Έξι Βρύσες Πολυγύρου» (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός) ...>>>>>>

3. Παραλαβή μελέτης με τίτλο: «Εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (μονοδρομήσεις στο κέντρο Πολυγύρου)» (Εισηγ.: κ. Ν. Παπακωνσταντίνου)
4. Παραλαβή μελέτης με τίτλο: «Γεωτεχνική έρευνα κατά μήκος του υφιστάμενου θολωτού αγωγού στον Πολύγυρο» (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
5. Παραλαβή μελέτης με τίτλο: «Αντιπλημμυρικό έργο στο Δ.Δ. Ολύνθου -Γεωτεχνική έρευνα» (Εισηγ.: κ. Εμμ. Σύγγελης)
6. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή χλοοτάπητα στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Αγίου Προδρόμου» (Εισηγ.: κ. Χ. Βατζόλας)
7. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Τ.Δ/σμα Σανών» (Εισηγ.: κ. Ευθ. Καρανάσιος)
8. Ορισμός επιτροπής για καθορισμό τιμής μονάδος για προσκυρούμενες εκτάσεις στις Καλύβες (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
9. Παραχώρηση έκτασης για ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στο Τ.Δ/σμα Ταξιάρχη (Εισηγ.: κ. Ν. Παπακωνσταντίνου)
10. Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση ακινήτων του Δήμου Πολυγύρου (Εισηγ.: κ. Ι. Οικονόμου)
11. Αντικατάσταση τακτικού μέλους του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟ» λόγω παραίτησης (Εισηγ.: κ. Γ. Παπαθανασίου)
12. Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Σχολική Επιτροπή 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
13. Έγκριση απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟ» οικ. Έτους 2010 (Εισηγ.: κ. Γ. Παπαθανασίου)
14. Επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων (Εισηγ.: κ. Γ. Παπαθανασίου)
15. Επιχορήγηση από Δήμο Πολυγύρου ύψους 30.000,00 € στο Ν.Π.Δ.Δ. «Ο Αριστοτέλης» (Εισηγ.: κ. Εμμ. Σύγγελης)

Πωλητήριο σε ξενοδοχεία στη Χαλκιδική

Σε «ελεύθερη πτώση» έως και 60% βρίσκεται η τουριστική κίνηση ενόψει των εορτών του Πάσχα, ενώ δυσοίωνα είναι και τα μηνύματα για την επερχόμενη θερινή περίοδο με διψήφια ποσοστά μειώσεων στις κρατήσεις από μεγάλες αγορές, (Γερμανία και Βρετανία).
Φέτος το Πάσχα στη Χαλκιδική, έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, θα είναι διαθέσιμες μόλις ...>>>>>>

10.000 κλίνες, δηλαδή 1/3 λιγότερες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Βέβαια, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, κ. Γ. Τάσιο, η φετινή μεγάλη συρρίκνωση στον αριθμό των κλινών έχει πολύ μεγάλη σχέση με το ότι φέτος το Πάσχα ημερολογιακά πέφτει πολύ νωρίς.


Προκρατήσεις
Χαρακτηριστικό είναι ότι από την εσωτερική αγορά έχουν γίνει προκρατήσεις μόλις για το 20% των 10.000 διαθέσιμων κλινών της Χαλκιδικής, ενώ από χώρες της Βαλκανικής το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο.

Ακόμη σε επίπεδα άνω του 50% κυμαίνεται η συρρίκνωση και στις κρατήσεις των Ελλήνων για ταξίδια στο εξωτερικό το Πάσχα. Φέτος μεγάλα τουριστικά γραφεία περικόπτουν σημαντικά το πρόγραμμα ταξιδιών τους και αφήνουν έξω από τα πλάνα τους δημοφιλείς, ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς.

Τα τιμολόγια των ξενοδοχειακών μονάδων της Χαλκιδικής για το καλοκαίρι του 2010 καταγράφουν μάλιστα μειώσεις, σε σχέση με πέρσι, ιδιαίτερα στις περιόδους χαμηλής και μέσης επισκεψιμότητας.

Τέλος, ο κ. Τάσιος επιβεβαίωσε πως έχει μπει πωλητήριο σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, διευκρινίζοντας όμως ότι από την πρόθεση πώλησης μέχρι την όποια σχετική τελική συμφωνία υπάρχει πολύς δρόμος. «Μελανές» οι προβλέψεις για το καλοκαίρι.

Αναφορικά με την επερχόμενη θερινή περίοδο, οι προκρατήσεις από τη γερμανική αγορά για την περιοχή της Χαλκιδικής είναι μειωμένες κατά 10% και από τη Μ. Βρετανία κατά 30%.
ΠΗΓΗ

Εκδήλωση της Ν.Ε. ΚΚΕ Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ και το κάλεσμα του ΚΚΕ για λαϊκό ξεσηκωμό την Παρασκευή 12 Μάρτη στις 7μ.μ. στην Παλιόχωρα, με ομιλητή τον Άγγελο Τζέκη βουλευτή του Κόμματος.
Το Γραφείο Τύπου


ΠΑΜΕ Χαλκιδικής για την αυριανή (11/3) απεργία.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Π.Α.ΜΕ. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες και τα συλλαλητήριά του.
Συμμετοχή που ήταν απάντηση στα ψέματα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Συμμετοχή που ανέδειξε το Π.Α.ΜΕ. σαν το ΒΑΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ...>>>>>>

της Εργατικής Τάξης και αυθεντικό εκφραστή της θέλησής της, απομονώνοντας ακόμα περισσότερο τον Κυβερνητικό και Εργοδοτικό Συνδικαλισμό, τις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η Κυβέρνηση ψήφισε με τη μορφή του κατεπείγοντος το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που περικόβει μισθούς, επιδόματα, άδειες, δώρα κ.λ.π. και ετοιμάζεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά νομοσχέδια που θα αφορούν το συνταξιοδοτικό- ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζική και αποφασιστική.

Η Κυβέρνηση, οι καπιταλιστές, η Ευρωπαϊκή Ένωση δε συμβιβάζονται με την ύπαρξη των δικαιωμάτων που μας απομένουν. Θέλουν να μας τα πάρουν όλα, χτυπώντας ενιαία τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Εμείς δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη βάρβαρη πολιτική τους, με τη λεηλασία της ζωής μας, με την ισοπέδωση του μέλλοντος των παιδιών μας.

Συνεχίζουμε με Νέα Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 11 Μάρτη.

Το μήνυμά μας πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζικό.

Θα συναντηθούμε στις πύλες των εργοστασίων, στις υπηρεσίες και στα γιαπιά, περιφρουρώντας την απεργία.

Θα συναντηθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

11π.μ. στην πλατεία Εθν. Τράπεζας (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)