Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου - Χριστοφοράκου το 1999

Σταθερή και ασφαλισμένη εργασία για όλους

freefotos.gr

Οι γιατροί του Πολυγύρου ζητούν "την εκκένωση των κλινικών από ασθενείς και τη μεταφοράς τους σε κλινικές άλλων Νοσοκομείων".

Προς το ΕΚΕΠΥ, Περιφερειακό Γραφείο Βορείου Ελλάδος
Θέμα: Εκκένωση Κλινικών Νοσοκομείου Χαλκιδικής
Σχετικά: - Η 45/23-2-10 απόφαση της ΓΣ της Ενωσης
- Το 1720/8-3-10 έγγραφο του Διοικητή Νοσοκομείου Χαλκιδικής
Η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Γιατρών Χαλκιδικής στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε και την απόφαση τα οποίας σας επισυνάπτουμε, αποφάσισε να κατατεθούν προγράμματα εφημέρευσης με τέσσερις εφημερίες ανά γιατρό το μήνα Μάρτιο (αθροιστικά παντός τύπου εφημερίες).
Την παραπάνω απόφαση επαναβεβαιώσαμε ...>>>>>>

σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου, όπως προκύπτει και από σχετικό έγγραφο της Διοίκησης που έχετε ήδη λάβει.
Επειδή λοιπόν τα προγράμματα εφημέρευσης εξαντλούνται εντός της εβδομάδας και προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται παρακαλούμε να επιληφθείτε της εκκένωσης των κλινικών από ασθενείς και της μεταφοράς τους σε κλινικές άλλων Νοσοκομείων.
Με εκτίμηση

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Έδρα: Νοσοκομείο Πολυγύρου Τηλ. 23710-24961 Τηλ. Κέντρο Νοσοκομείου 23710-20101

ΑΠ 45 Πολύγυρος, 23 Φεβρουαρίου 2010

Θέμα: αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης
Σχετικά: η από 18-2-2010 απόφαση του Γεν Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ

Προς
τα μέλη της Ενωσης
τη Διοίκηση του Νοσοκομείου
τα μέσα ενημέρωσης

Η σημερινή Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου και των ΚΥ της Χαλκιδικής μετά από διαλογική συζήτηση έκρινε ως ορθό και επιβεβλημένο να συμπορευτεί με την απόφαση που έλαβε στις 18 Φεβρουαρίου το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ και αποφάσισε να κατατεθούν προγράμματα εφημέρευσης με τέσσερις εφημερίες ανά γιατρό το μήνα Μάρτιο (αθροιστικά παντός τύπου εφημερίες)

Επίσης η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να ξεκινήσουν οι συνάδελφοι τη συμπλήρωση δηλώσεων επίσχεσης εργασίας για τις δεδουλευμένες εφημερίες, τις οποίες θα κρατήσει η Ενωση προκειμένου να τις υποβάλλει όποτε κριθεί αναγκαίο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.

Συμμετοχή της ΟΕΝΓΕ στην απεργία της Πέμπτης 11 Μαρτίου

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση την Παρασκευή 5 Μαρτίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δεν έχει αντίστοιχό του στα μεταπολεμικά χρονικά. Πετσοκόβει δραματικά επιδόματα και μισθούς και κάθε γιατρός αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2010 θα βρίσκεται με δύο μισθούς λιγότερους. Η επέλαση του φορολογικού νομοσχεδίου θα σημάνει επιπλέον μείωση στις αποδοχές μέσω της κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών και του αφορολόγητου της αποζημίωση βιβλιοθήκης.
Η κυβέρνηση με τα νομοθετήματά της ...>>>>>>

προσπαθεί ν΄ ανοίξει ένα ακόμη ολισθηρό πεδίο: δήθεν για τη σωτηρία της πατρίδας από ενδεχόμενη χρεοκοπία καταργεί όλες τις συλλογικές συμβάσεις.

Ξεκινώντας λοιπόν από τα κατά 100 εκατ. ευρώ ελλειμματικά κονδύλια εφημεριών που ενέγραψε στον προϋπολογισμό του 2010, ερχόμενοι στα σημερινά και αναμένοντας τα αυριανά μέτρα νιώθουμε έντονη τη στοχοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών και εν γένει των δημοσίων υπαλλήλων, στους οποίους επιχειρείται να φορτωθεί η κρίση και η χρεοκοπία του συστήματος.

Είναι συνεπώς περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιβεβλημένο ν΄ αγωνιστούμε από κοινού με όλους τους άλλους εργαζόμενους για να ακυρώσουμε τα μέτρα. Είναι επιβεβλημένο να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να δώσουμε συνέχεια και προοπτική στις κινητοποιήσεις μας.

Η ΟΕΝΓΕ με απόφαση που έλαβε στο συνέδριο και επαναβεβαίωσε στο Γενικό Συμβούλιο συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία της Πέμπτης 11 Μαρτίου.

Καλεί τις & τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή, αφήνοντας μόνον τους εφημερεύοντες ως προσωπικό ασφαλείας στα Νοσοκομεία.

Τέλος καλεί τις & τους συναδέλφους σε δυναμική συμμετοχή στις κλαδικές κινήσεις και κινητοποιήσεις που έχουμε εξαγγείλει (προγράμματα 4 εφημεριών και επισχέσεις).

Δημήτρης Βαρνάβας
Προεδρεύων του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ

Βομβαρδιστικά αεροπλάνα χωρίς πιλότο, καθοδηγούνται από το έδαφος των ΗΠΑ και απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων!

Ο Πολιτιστικός φορέας "ένεπε μούσα" στον Πολύγυρο...

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/3

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΪ ΑΠ' ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,
κηρύσσουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα, ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα΄ρθουν.
(Μπέρτολτ Μπρεχτ)
Μέσα στο περιβάλλον της τριπλής επιτήρησης (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε με τη στήριξη του ΛΑΟΣ στη Βουλή ένα πακέτο μέτρων που οδηγεί στην τελική εξόντωση ...>>>>>>

όλων των εργαζόμενων χωρίς καμία εξαίρεση.
Τα κυβερνητικά μέτρα θίγουν βάναυσα όχι μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, αλλά όλους τους εργαζόμενους. Καταργούν ουσιαστικά τις συνταγματικά κατοχυρωμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας στις ΔΕΚΟ. Οδηγούν όχι μόνο σε μείωση εισοδημάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και σε αύξηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Η μείωση των μισθών σε συνδυασμό με την περικοπή των δημόσιων επενδύσεων δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε βάθεμα της ύφεσης και σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας στη χώρα μας.
Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Περιμένουν, υπολογίζουν, μετράνε ποια θα είναι η αντίδραση του εργαζόμενου κόσμου για να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών και των συντάξεων και στον ιδιωτικό τομέα, στη συνέχιση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, στην ουσιαστική και τυπική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.
Χωρίς καμία αναβολή λοιπόν είναι η στιγμή που πρέπει να απαντήσουμε. Ο κόσμος της δουλειάς να δείξει επιτέλους ότι η δύναμη βρίσκεται στα χέρια του. Έχουμε ανάγκη ΕΝΑ μεγάλο κίνημα ενάντια στο κυβερνητικό Πρόγραμμα Σταθερότητας, ενάντια στο ζουρλομανδύα του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας.
Καλούμε στο συντονισμό και στην κοινή δράση όλο τον κόσμο της αριστεράς, τους κοινωνικούς αγωνιστές, τους συνδικαλιστές που σέβονται το ρόλο τους, όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, στη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, που θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και θ’ ανοίξει το δρόμο για μία άλλη πορεία της χώρας μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 11/3/2010 και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Εκτός περικοπών αμοιβών οι της Βουλής - Οι προκλητικές προσλήψεις Σιούφα!

Μειώθηκαν τα χρήματα της Τακτικής Κατανομής στο Δήμο Πολυγύρου!

"Μειωμένο κατά 50.000 περίπου χιλιάδες ευρώ είναι το ποσό της Τακτικής Κατανομής που λαμβάνει ο Δήμος Πολυγύρου για το Φεβρουάριο 2010. Συγκεκριμένα θα πιστωθούν στο λογαριασμό του 126.315,74 ευρώ αντί των 175.000 ευρώ που λάμβανε μέχρι και τον μήνα Ιανουάριο 2010. Με τα χρήματα αυτά καλύπτεται μέρος της μισθοδοσίας του προσωπικού του Δήμου και άλλες ανελαστικές δαπάνες." (ανακοίνωση του δήμου Πολυγύρου)
"Οι περικοπές αυτές, που εντάσσονται στα μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, λογικό είναι ότι θα επηρεάσουν σε κάποιο βαθμό την ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες." (από τις δηλώσεις του Δημάρχου Καπλάνη)
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: ΚΑΚΗ η μείωση της Τακτικής Κατανομής, αλλά και να επηρεάσει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών; Δηλαδή τώρα θα έχουμε περισσότερες γούρνες στους δρόμους, περισσότερους αποκλεισμένους δρόμους, λιγότερα πεζοδρόμια, μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα;

Διεθνές αρχαίο ηλιακό ρολόι στο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ Χαλκιδικής

Ένα από τα λιγοστά παγκοσμίως ηλιακά ρολόγια των ελληνορωμαϊκών χρόνων που έχουν εντοπιστεί άθικτα ανασύρθηκε από την αρχαιολογική σκαπάνη στο Πολύχρονο Χαλκιδικής. Το εύρημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς τα ηλιακά ρολόγια κατασκευάζονταν για συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος, δηλαδή ήταν ακριβή μόνο για τον τόπο στον οποίο συνήθως κατασκευάζονταν. Το ρολόι του Πολύχρονου έχει κατασκευαστεί έτσι που μπορεί να δείχνει τη σωστή ώρα της κάθε μέρας τόσο στη Χαλκιδική όσο και στη Ρώμη, τη Γαλλία ή την Κίνα. ...>>>>>>

Η αρχαιολόγος της 16ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Μπετίνα Τσιγαρίδα, η οποία έχει αφιερώσει την πολύχρονη επαγγελματική της δραστηριότητα στην περιοχή της Χαλκιδικής και ειδικότερα της αρχαίας Κασσάνδρειας, ανταμείφθηκε με το συγκεκριμένο εύρημα αλλά και με μοναδικά στοιχεία για την αμπελουργία και τη μελισσοκομία στη Χερσόνησο της Χαλκιδικής κατά τους αρχαίους χρόνους.

Το ρολόι εντοπίστηκε σε κτίριο της ύστερης αρχαιότητας στο Πολύχρονο και τα στοιχεία που δίνει είναι εντυπωσιακής σαφήνειας. «Το ρολόι αποτελείται από ημισφαιρική επιφάνεια, στην οποία υπάρχουν χαραγμένες έντεκα γραμμές που τη χωρίζουν σε δώδεκα τμήματα, τα οποία αντιστοιχούν στις ώρες της ημέρας. Κάθετες σε αυτές είναι τρεις άλλες εγχάρακτες γραμμές που αντιστοιχούν στο χειμερινό ηλιοστάσιο, την ισημερία και το θερινό ηλιοστάσιο. Στη μέση της ημισφαιρικής επιφάνειας είναι στερεωμένος ένας χάλκινος γνώμονας, ο οποίος ρίχνει τη σκιά του στο ημισφαίριο και ανάλογα με τη θέση της στα δώδεκα τμήματα φανερώνει την ώρα της ημέρας. Η σκιά του ρολογιού έχει ίδιο μήκος όλες τις ώρες της ημέρας, αλλάζει όμως μήκος ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Το μικρότερο μήκος παρατηρείται όταν είναι στο χειμερινό ηλιοστάσιο και σταδιακά αυξάνεται μέχρι το ανώτατό του κατά το θερινό ηλιοστάσιο.

Ετσι οι ιδιοκτήτες του ρολογιού είχαν τη δυνατότητα να υπολογίζουν όχι μόνο τις ώρες της ημέρας, αλλά και την ημερομηνία», δήλωσε η κ. Τσιγαρίδα στο «Εθνος».

Για τον Δία
Σύμφωνα με την αρχαιολόγο, «στη Χαλκιδική θα πρέπει να έφτασε ως ανάθημα σε κάποια ιερό, ίσως του Αμμωνα Δία».
ΠΗΓΗ

Εικαστικές διαδρομές, Θεσσαλονίκη 5-19 Μαρτίου 2010

Συμμετέχουν: ο Πολυγυρινός ζωγράφος Στέλιος Σταύρου, η Στεφανία Γαρδικιώτη (ζωγράφος) από το Στρατώνι και ο Παρασκευάς Μάγειρας
(γλύπτης) από Καλάνδρα.

Τρία σχολεία του Ν. Χαλκιδικής στο ΕΣΠΑ

Την ένταξη στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ) της κατασκευής τριών σχολικών μονάδων του Νομού Χαλκιδικής, υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή. Τα τρία έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 6.010.000 ευρώ.
Όπως δήλωσε η κ. Λιονή, «εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ μια σειρά έργων σχολικής στέγης σε όλους τους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σημαντικότατα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ...>>>>>>

η εκπαίδευση η περιοχή. Όπως έχω επισημάνει στις ενημερωτικές συσκέψεις που κάνουμε σε όλους τους Νομούς για το ΕΣΠΑ, η ύπαρξη ώριμων και ολοκληρωμένων μελετών και η αναγκαιότητα των έργων για τις τοπικές κοινωνίες είναι κρίσιμοι παράγοντες για την ένταξη έργων στην Τέταρτη Προγραμματική Περίοδο. Θεωρώ πως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Δήμοι, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα εντάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα και θα εξαντληθεί τάχιστα ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός, προκειμένου να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, εξασφαλίζοντας σύγχρονες σχολικές μονάδες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».

Τα τρία έργα κατασκευής σχολικών κτιρίων στο Νομό Χαλκιδικής είναι:

1. Δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο στο τοπικό διαμέρισμα Νέας Καλλικράτειας: προϋπολογισμός 3.460.000 ευρώ. Προβλέπεται η κατασκευή δωδεκαθέσιου Δημοτικού Σχολείου, ωφέλιμου χώρου επιφάνειας 2.054,08 τ.μ. και αύλειου χώρου επιφάνειας 732,7 τ.μ.

2. Προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφου κτιρίου με ημιυπόγειο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Τρίγλιας και βελτιώσεις στο υφιστάμενο κτίριο: προϋπολογισμός 1.400.000 ευρώ.

3. Κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου και αναβάθμιση του υφιστάμενου Δημοτικού Σχολείου του τοπικού διαμερίσματος Πορταριάς του Δήμου Μουδανιών: προϋπολογισμός 1.150.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει ισόγειο σχολικό κτίριο εμβαδού 330,48 τ.μ. Στο υφιστάμενο κτίριο προβλέπονται εργασίες αναβάθμισης και διαμόρφωσης του υφιστάμενου αύλειου χώρου του σχολείου.

Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο του Μ. Τρεμόπουλου και αίτημα για αποζημιώσεις

H καταστροφική πλημμύρα με τα νερά και τα μπάζα που κατέβασε παρακείμενος χείμαρρος στο Στρατώνι Χαλκιδικής στις 10 Φεβρουαρίου 2010, κατά τη διάρκεια νεροποντής, έγινε αντικείμενο συζητήσεων για το αν ήταν ένα καθαρά φυσικό φαινόμενο ή είχε ανθρωπογενή αίτια, που έχουν σχέση με την εξορυκτική δραστηριότητα στην περιοχή.
Τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτού του περιστατικού διαπίστωσε και προσωπικά ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε ...>>>>>>

την περιοχή το Σάββατο 13-2-2010. Σπίτια και καταστήματα καταστράφηκαν, δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από τη λάσπη, ενώ κινδύνεψαν οι ζωές κατοίκων που εγκλωβίστηκαν στις οικίες τους. Πολλά ΙΧ παρασύρθηκαν από το νερό και έπεσαν με ορμή πάνω στις αυλές σπιτιών ακόμη και πάνω στις στέγες. Μαρτυρίες κατοίκων, που κατέγραψε σε βίντεο μάλιστα ο ίδιος ο ευρωβουλευτής, αναφέρουν ότι επρόκειτο για κατάρρευση πρόχειρου φράγματος μεταλλευτικής εταιρίας εξόρυξης χρυσού, που συγκρατούσε αποθέσεις υλικών άγνωστης ταυτότητας και σύνθεσης, από εξορυκτικές δραστηριότητες.
Κάτι ανάλογο κατήγγειλε με επιστολή του από 17-2-2010 προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Σταγείρων – Ακάνθου: «στην περιοχή υπάρχουν γνωστές και άγνωστες, μικρές και μεγάλες αποθέσεις υλικών από μεταλλευτική δραστηριότητα, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν περιβαλλοντικά προβλήματα τόσο στο Στρατώνι όσο και ευρύτερα στον κόλπο της Ιερισσού».

Ο Μ. Τρεμόπουλος, παραθέτοντας τα στοιχεία αυτά, ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν προτίθεται να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει άρτια έρευνα για τα αίτια της κατολίσθησης και τη χημική σύνθεση των φερτών υλικών. Σε περίπτωση φυσικών αιτίων, ερωτά αν θα μπορούσε να συνδράμει για την παροχή αποζημιώσεων προς τους κατοίκους, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθούν ανθρωπογενή αίτια από άστοχες παρεμβάσεις της μεταλλευτικής εταιρείας, τι μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να εξασφαλίσει τόσο την αποζημίωση των κατοίκων όσο και την τήρηση στο μέλλον επαρκών μέτρων ασφαλείας και περιβαλλοντικής προστασίας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι τα αίτια της καταστροφής δεν είναι μόνο φυσικά», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Υπάρχουν αποθέσεις εξορυκτικών δραστηριοτήτων εδώ και 35 χρόνια, καθώς και στοιχεία για το ότι αυτές οι αποθέσεις συγκρατούνταν από σιδερόβεργες, ώσπου με μια μεγάλη βροχόπτωση ήρθε η καταστροφή. Υπήρχαν άνθρωποι που το προέβλεψαν. Παρόλα αυτά δεν έγινε κάτι και συνέβη το κακό. Τώρα χρειάζεται μια άρτια, αξιόπιστη και ανεξάρτητη διερεύνηση και τεκμηρίωση για τα αίτια και τη σύνθεση των φερτών υλών. Οι κάτοικοι του Στρατωνίου χρειάζονται τη συμπαράσταση της πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ξεπεράσουν τις πληγές τους και για να αποκατασταθούν παρεμβάσεις δεκαετιών. Μετά από αυτό θα πρέπει να ακολουθήσει μια ευρύτατη και γενναία συζήτηση για το μέλλον της περιοχής, που για πολύ καιρό κρατήθηκε όμηρος μιας μονομερούς και καθόλου πράσινης ανάπτυξης».

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μ. Τρεμόπουλος, 6982-689868


Γ. Μπλιώνης, 6944-869772

Ακολουθεί η ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου:

Θέμα: Πλημμύρες στο Στρατώνι Χαλκιδικής και πιθανές επιπτώσεις σε συνδυασμό με τη μεταλλευτική δραστηριότητα

Στις 10.2.2010, κατά τη διάρκεια νεροποντής και υπερχείλισης χειμάρρου, συνέβη κατολίσθηση βράχων και εισροή φερτών υλών στον οικισμό Στρατωνίου Χαλκιδικής. Τα καταστροφικά αποτελέσματα(1) διαπίστωσα και ο ίδιος προσωπικά, σε επίσκεψή μου στην περιοχή το Σάββατο 13-2-2010. Βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες του τοπικού πληθυσμού αναφέρουν ότι επρόκειτο για κατάρρευση πρόχειρου φράγματος μεταλλευτικής εταιρίας εξόρυξης χρυσού που συγκρατούσαν αποθέσεις υλικών άγνωστης ταυτότητας και σύνθεσης, από εξορυκτικές δραστηριότητες. Με επιστολή του από 17-2-2010 προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Σταγείρων – Ακάνθου κατήγγειλε ότι «στην περιοχή υπάρχουν γνωστές και άγνωστες, μικρές και μεγάλες αποθέσεις υλικών από μεταλλευτική δραστηριότητα οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν περιβαλλοντικά προβλήματα τόσο στο Στρατώνι όσο και ευρύτερα στον κόλπο της Ιερισσού»(2). Με άλλη επιστολή του (3) την ίδια μέρα προς το ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας, ο Δήμαρχος ζήτησε τη συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση και σύνταξη έκθεσης για τα αίτια της κατολίσθησης, την προέλευση των πετρωμάτων και τη χημική σύνθεση των φερτών υλικών.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Έχει ενημέρωση από την Ελλάδα για το σοβαρό αυτό περιστατικό και τους πιθανούς περιβαλλοντικούς κινδύνους που ενδέχεται να συνεπάγεται;

2. Προτίθεται να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει άρτια έρευνα για τα αίτια της κατολίσθησης και τη χημική σύνθεση των φερτών υλικών;

3. Σε περίπτωση φυσικών αιτίων θα μπορούσε να συνδράμει για την παροχή αποζημιώσεων προς τους κατοίκους, πιθανότατα από το Ταμείο Αλληλεγγύης;

4. Σε περίπτωση ανθρωπογενών αιτίων από άστοχες παρεμβάσεις της μεταλλευτικής εταιρείας, τι μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να εξασφαλίσει τόσο την αποζημίωση των κατοίκων όσο και την τήρηση στο μέλλον επαρκών μέτρων ασφαλείας και περιβαλλοντικής προστασίας;

(1) Σπίτια και καταστήματα καταστράφηκαν, δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από τη λάσπη ενώ κινδύνεψαν οι ζωές κατοίκων που εγκλωβίστηκαν στις οικίες τους. Πολλά ΙΧ παρασύρθηκαν από το νερό και έπεσαν με ορμή πάνω στις αυλές σπιτιών ακόμη και πάνω στις στέγες.
ΠΗΓΗ

Ωραία σύσκεψη!

Την "Άννα" που μας ζητήσατε!

Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της ... Ελλάδα ΜΑΣ.

Aναφέρεται η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής.
Ο νόμος απαιτούσε τα εξής:
1) Να είναι Έλλην πολίτης
2) να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
3) να ΜΗΝ είναι κίναιδος και
4) να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει,
καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.
Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ...>>>>>>

ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να γίνει βουλευτής.
Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα (εντάξει, δεν πειράζει, άνθρωποι είμαστε. ) τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
Αν δεν έφθανε η περιουσία του τότε έπρεπε να κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.
Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν : ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ!!!!!!!
5ος π.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΙΩΝ
21ος μ.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ΣΚΑΤΑ

Πρωτάθλημα Ε.ΚΑ.Σ. Χαλκιδικής

A’ Ανδρών (18η Αγωνιστική )
Μεγάλο ενδιαφέρον για την άνοδο και τον υποβιβασμό αφού απομένουν 4 αγωνιστικές και φέτος δεν θα υπάρχουν PLAY-OFF και PLAY-OUT. Για την άνοδο στην Γ’ Εθνική όλα θα κριθούν την 21η και προ-τελευταία αγωνιστική στο Πολύγυρος-Ιερισσός. Για τον υποβιβασμό μάχη θα γίνει για την αποφυγή των 2 τελευταίων θέσεων που οδηγούν στη Β’ κατηγορία, αφού μετά το σίγουρο υποβιβασμό των Φλογητών την ίδια τύχη φαίνεται να έχει και το Πευκοχώρι. ...>>>>>>

Τρίγλια 58

Ορμύλια 70

Διαιτητές: Θωμόπουλος , Τεζετζίδης

Δεκάλεπτα: 13-17, 27-30, 46-47, 58-70

Τρίγλια (Τσομπανάκης)

Ζούπης , Παντζάκης 17(3), Παπαδόπουλος , Σερεμέτης 2, Γεώργογλου Ε. , Τσήλιος 3(1), Καρράς 5, Καρπούζης 10, Γεώργογλου Γ. 4, Καραγιαννάκης 6, Ναλμπάντης 11, Κουνάδος

Ορμύλια (Χαλκιάς)

Ανδρεάδης Η. 7, Λελεγιάννης 13(2), Μπουρλής , Παπαδόπουλος , Μπαμπάργιος 17(1), Δήμητσας 15, Ντάλντος 3(1), Κυρομίτης , Τσίκουρης , Γρίψιος 15(3), Ανδρεάδης Α. , Γουργούρης

Ουρανούπολη 73

Μαρμαράς 64

Διαιτητές: Σχοινάς , Μαργαρίτης

Δεκάλεπτα: 15-16, 41-32, 60-49, 73-64

Ουρανούπολη (Θεοδώρου)

Ευθυμόπουλος 23, Τσινός 10(2), Κόκκινος Ε. 6, Κελέσης 14(2), Στουλούπης 20, Τσιβίλογλου , Χατζηπαναγιώτης , Γεννάδιος , Δροσινός , Κόκκινος Σ. , Μουτζίκης , Ρούσσος

Μαρμαράς (Πατσουράκος)

Μιλκονίδης Π. 18(1), Λάζογλου 19, Κοπάντσας , Αλεξιάδης 10, Καίκης 2, Ζουμπούλης , Καραισκάκης 10(1), Χατζηιωακειμίδης , Ουζουνπλουμής , Τσεπελίδης 1, Δεληγιάννης 4, Καμπάς


Ιερισσός 79

Κασσάνδρα 53

Διαιτητές: Αναστασιάδης , Γατά

Δεκάλεπτα: 17-12, 36-24, 58-41, 79-53

Ιερισσός (Κιακιλίδης)

Κουκόντζηλας 2, Κεσκεσιάδης 36(2), Δενελεκίδης , Κόνσουλας , Ευθυμίου Π. 26(4), Ζηζηλιώτης 5, Κατσιφός , Ντούζα , Λέχος Χ. 10(1), Ευθυμίου Χ. , Μπάντης

Κασσάνδρα (Σερέτης)

Παραλής 4, Αρίστος 10, Ζαγκαρέτος 8, Μιτελούδης , Μιχαηλίδης , Ματεντζίδης , Παπαστεφάνου 11, Νικολής 16, Θώμος 4, Ανθόπουλος , Κερμέντης , Τσιάλας


Μουδανιά 66

Αρναία 73

Διαιτητές: Εδιάρογλου , Πιπερόπουλος

Δεκάλεπτα: 16-17, 43-36, 55-47, 66-73

Μουδανιά (Παυλάκης)

Μαναβάκης , Λασκαρίδης , Ανανιάδης 17(1), Μπανάβας , Τσιγγελίδης 2, Καρατζίδης , Μαμούρης , Ιορδανίδης 13, Χατζηαλέξης , Τόμαν , Τσιάρας 16(2), Γαροφάλλου 18(3)

Αρναία (Μοσχόπουλος)

Αρβανίτης , Γκαγκάνης , Τζιτζιρίκας , Ματζιώλης , Αργυρός 10, Χαριστός , Μπάτζιος 15, Λαλιώτης , Κυπαρισσάς 21(5), Κούνδουρος , Αργυρίου 6, Παπαγεωργίου Δ. 21(1)

Μεταμόρφωση 55

Πολύγυρος 73

Διαιτητές: Αναστασιάδης , Γατά

Δεκάλεπτα: 12-29, 23-42, 42-52, 55-73

Μεταμόρφωση (Κεχαγιάς)

Κεχαγιάς 4, Κατσαβαβάκης Μ. , Κατσαβαβάκης Γ. 8(1), Απεσλίδης 19, Αντωνίου-Αλβανός 17(4), Στράντζαλης 2, Χασάπης 5(1), Γκαδρής , Τσουλής , Μινέρος , Χαραλαμπόπουλος , Παπαδημητράκης

Πολύγυρος (Μπούμπας)

Μυλωνάς Γ. 6(1), Μπανάβας Ι. 9(2), Παπασαραφιανός 20(2), Χατζηανέστης , Κουγιώνης Χ. 16(1), Μπανάβας Χ., Μυλωνάς Ν. 11, Βλάχος , Κουγιώνης Κ. 2, Γρηγορίου , Μόμτσιας 4, Χαλκιόπουλος 5

Παλαιοχώρι 47

Νικήτη 46

Διαιτητές: Εδιάρογλου , Πιπερόπουλος

Δεκάλεπτα: 16-17, 43-36, 55-47, 66-73

Παλαιοχώρι (Μακαβός)

Παπακωνσταντίνου , Κουμαντσιώτης 3(1), Κατσιρμάς , Βούζιος 10, Πολύζου , Παναιρλής , Πασχάλης , Καραθανάσης , Μαύρος , Ζολώτας 20(4), Γκαγκάνης Μ. , Γκαγκάνης Α. 14

Νικήτη (Μουστάκας)

Χηνιτίδης 16(1), Μιχαλούδης 6, Κουτσούκης Γ., Σπύρου 8, Καρανικόλας , Μάντσιος , Κουγιουμτζόγλου , Μαραγκάς Β. , Μαραγκάς Κ. , Λόγαρης 8(2), Λάμπος , Κουτσιούκης 8

Η Βαθμολογία (Σε 18 αγώνες)

Ιερισσός 34 1262-903
Πολύγυρος 34 1354-948
Μουδανιά 31 1188-1010
Τρίγλια 30 1147-947
Ουρανούπολη 29 1070-1151
Ορμύλια 29 1116-1039
Μαρμαράς 25 886-1027
Κασσάνδρα 25 1024-1162
Αρναία 25 1124-1098
Παλαιοχώρι 22 779-1141
Νικήτη 21 949-1163
Μεταμόρφωση 18 794-1104
Η Μεταμόρφωση έχει 1 μηδενισμό

Οι σκορερ:

1) Κουγιώνης (Πολύγυρος) 407(6)

2) Παπασαραφιανός (Πολύγυρος) 346(45)

Κεσκεσιάδης (Ιερισσός) 292(35)
Ευθυμόπουλος (Ουρανούπολη) 286(5)
Μπαμπάργιος (Ορμύλια) 280(15)
Παπαγεωργίου (Αρναία) 263(2)
Κυπαρισσάς (Αρναία) 262(44)
Ευθυμίου Π. (Ιερισσός) 252(16)
Μιχαηλίδης (Κασσάνδρα) 234(27)
Ιορδανίδης (Μουδανιά) 231(3)

Επόμενη Αγωνιστική :

Ορμύλια - Ουρανούπολη

Μαρμαράς - Ιερισσός

Αρναία - Κασσάνδρα

Πολύγυρος - Τρίγλια

Νικήτη - Μεταμόρφωση

Μουδανιά - Παλαιοχώρι

Β’ Ανδρών (8η Αγωνιστική)

Την άνοδο στην Α’ θα κερδίσει μόνο ο Πρωταθλητής.

Άγιος Νικόλαος 30

Στρατονίκη/Στάγειρα 56

Διαιτητές: Σχοινάς , Λειβαδιώτης

Δεκάλεπτα: 7-22, 17-35, 24-42, 30-56

Άγιος Νικόλαος (Μουστάκας)

Μαραγκάς Β. , Βάσιος , Κουτσιούκης , Μαραγκάς Κ. , Πατσουράκος 6, Διαμαντής 3, Παυλούδης , Λάμπος , Δημητριάδης 4, Σερβετάς 4, Βογιατζής 8, Καζιάνης 5(1)

Στρατονίκη/Στάγειρα (Κατράνης Δ.)

Ιππέκης 2, Σπύρου , Κεφαλάς Κ. , Αλβανός , Γαλάνης 5(1), Κατράνης Δ. 39(6), Χατζής 2, Σερπάρης , Αποστολίδης , Σουάνης , Κατράνης Η. 8(1), Κεφαλάς Π.

Ν. Ρόδα 67

Γαλάτιστα 68

Διαιτητές: Σχοινάς , Λειβαδιώτης

Δεκάλεπτα: 13-16, 22-31, 45-48, 67-68

Ν. Ρόδα (Κιακιλίδης)

Σοφιανός 13(1), Χατζηαναστασίου 16(2), Φραγκιαδάκης , Κουκούμης , Παρθενιάδης Δ. , Παρθενιάδης Κ. , Σβούκης 2, Μπαλτάς 11(1), Κοκόνας , Καμενάκης 13(2), Φιλιππίδης 12(4), Συμεωνίδης Ε.

Γαλάτιστα (Δενεσίδης)

Τζιοβανάκης , Βαλασίρης 5(1), Πατηράρας 8, Παπούλιος 2, Πουμάκης Α. 12(3), Μουρατίδης , Γαβανάς , Γούσιος 2, Ματσούκης 29, Κουτζιάρης 3(1), Ντάλος 7, Γρηγορίου

Σκιώνη 63

Μεταγγίτσι 53

Διαιτητές: Εδιάρογλου , Πιπερόπουλος

Δεκάλεπτα: 11-8, 32-14, 43-26, 63-53

Σκιώνη (Παπαμιχαήλ)

Παπαγεωργίου Ο. , Αδραμερινός 9(1), Λαινάς Δ. 6, Κορδελάς , Λαινάς Γ. , Λεμονής Ν. 22, Μυλωνάς , Καραβασίλης , Δρέπας 5(1), Τσακίρης , Παπαμιχαήλ 9(3), Παπαγεωργίου Χ. 12

Μεταγγίτσι (Παπαδόπουλος)

Καρράς 17, Κυπαρισσάς Ε. , Κουτσιούκης , Παγώνης Γε. 16, Παγώνης Κ. , Καραμπούκας 10, Μυλωνάς 6, Γιώβος 4, Καραβασίλης , Κυπαρισσάς Α. , Βλάβης , Παγώνης Γ.

Η Βαθμολογία (Σε 10 αγώνες)

Σκιώνη 19 529-426
Γαλάτιστα 16 449-266
Άγιος Νικόλαος 14 274-337
Στρατονίκη/Στάγειρα 15 517-504
Μεταγγίτσι 13 385-350
Νέα Ρόδα 13 472-503
Σανά 0 0-240

Η Γαλάτιστα έχει 2 αγώνες λιγότερους

Μεταγγίτσι και Άγιος Νικόλαος έχουν 1 αγώνα λιγότερο

Πρωτάθλημα Γυναικών (10η Αγωνιστική)

Η Ιερισσός κατέκτησε το Πρωτάθλημα Γυναικών ΕΚΑΣΧ για 7 συνεχόμενη φορά και θα συμμετάσχει στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2.

Μαρμαράς – Πολύγυρος 32-47

Καλλικράτεια 57

Ιερισσός 61

Διαιτητές: Παραλής , Πιπερόπουλος

Δεκάλεπτα: 14-18, 26-31, 39-42, 57-61

Καλλικράτεια (Μακρίδου)

Κουλούρη , Ευθυμιάδου , Πολύζου , Τσεκούρα 10(2), Τερεζίου 4, Τερέζη 2, Δάικου , Καλιμαυκίδου 7(1), Μπιμπίκου 4, Αβραμίδου 20(1), Αρσάνογλου 10, Νικολαίδου

Ιερισσός (Κούλιας)

Μπιζιργιάννη , Φόρα 7, Λεμπίδα 12, Μπαντή , Αλεξάνδρου , Ιωάννου 2, Σαμαρά 2, Κανιόφσκα 17(2), Ιωαννίδου 17, Αστερίου 4(1), Γατά , Σουλτάνη

Η Βαθμολογία (σε 10 αγώνες)

Ιερισσός 20 558-290
Καλλικράτεια 18 582-349
Πολύγυρος 16 440-305
Μαρμαράς 14 350-448
Ορμύλια 11 280-600
Τρίγλια 11 274-492
Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης