Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Δεν είστε άξιοι της στήριξής μου κύριοι!


Στο αντάρτικο μέχρι να:
α) ΜΗΝ γίνουν οι νέες προσλήψεις της ντροπής
β) καταργηθεί τουλάχιστον ο 16ος μισθός των υπαλλήλων της Βουλής (μονίμων και μετακλητών) και
γ) να περικοπούν οι μισθοί τους όπως όλων των υπόλοιπων Ελλήνων.
Αρκετά με τον εμπαιγμό περί "κολλημάτων".
Αρκετά κατάπια για τα βολέματα των άξιων τέκνων σας!
Δεν πολεμάω σε έναν πόλεμο που κάποιοι βολεύονται στα μετόπισθεν.
antikrogias


ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

Άνοιξε λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους


"Τραπεζικός «λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους» δημιουργήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος στον οποίο μπορούν εθελοντικά οι πολίτες της χώρας και οι Έλληνες της διασποράς να καταθέτουν οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν." (από την σημερινή ειδησεογραφία)
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Να τσακιστούν όλοι όσοι έκλεψαν τον ιδρώτα των Ελλήνων, όσοι πλούτισαν παράνομα, όσοι φοροέκλεψαν, να καταθέσουν τα κλοπιμαία!


"Σφάζονται" για τα Σφαγεία!

Χαμός έγινε απόψε στο TVΧαλκιδική!
"Σφάχτηκαν" Μπάτζιος (Δήμαρχος (να σου τύχει) Ζερβοχωρίων) και ο Βουλευτής Βαγιωνάς! "Σφάχτηκαν" στις "βρωμιές" των Σφαγείων που επρόκειτο να γίνουν κι ακόμα δεν έχουν γίνει!
Κατηγόρησε ο Βαγιωνάς τον Μπάτζιο ότι πήρε τα χρήματα για τα Σφαγεία κι αυτός τα έκανε πλακόστρωτα!!!
Δεν ξέρουμε αν έγιναν πλακόστρωτα αλλά πλάκα έχουν!!! (αυτήν την πλάκα την πληρώνουμε όλοι μας, δυστυχώς)
Σφαγείων Ζερβοχωρίων η συνέχεια με Λαζάρου (δήμαρχος Αρναίας) και Σταθώρο να ξεφεύγουν από τα επιτρεπτά όρια και να μαλώνουν δημόσια!
Θα περιμένουμε τα βίντεο στο YouTube για να τα απολαύσουμε, Σταθώρε κάνε μας τη χάρη, πρέπει να τα ανεβάσεις οπωσδήποτε!

Τέρμα τα δίφραγκα!

Με νομοσχέδιο του Υπουργείου εσωτερικών («Προστασία της εθνικής οικονομίας - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης») κόβονται με "χασαπομάχαιρο" οι διπλές αποδοχές των "αρχόντων" της Αυτοδιοίκησης!
Έτσι μπράβο! Έπρεπε να είχε γίνει ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση!
Τέρμα τα δίφραγκα! Να δούμε ποιοι είναι αυτοί που για το "συμφέρον μας" ασχολούνται και ποιοι είναι αυτοί που ασχολούνται για την "πάρτη" τους!
Οι αιρετοί "άρχοντες" πρέπει να δηλώσουν άμεσα (εντός 20 ημερών από την ψήφιση του νομοσχεδίου) τι προτιμούν: το μισθό της δημόσιας θέσης τους ή τα έξοδα παράστασης (ουσιαστικά μισθός) της θέσης του αιρετού!

7 Μαρτίου 2004

Είναι χρήσιμο να μην υπάρχει καμία παρανόηση. Ο εκτροχιασμός της χώρας έχει ημερομηνία:
7 Μαρτίου 2004, όταν τις εκλογές κέρδισε η ΝΔ. Πέντε χρόνια αργότερα η ίδια παράταξη παρέδωσε τη χώρα σε κλίμα διάλυσης και σε κατάσταση χρεοκοπίας. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλάει για «διαχρονικές ευθύνες». Ακόμη, όμως, και αν τέτοιες ευθύνες υπάρχουν, είναι ασήμαντες μπροστά στο βάρος των ευθυνών που φέρουν οι κυβερνήσεις Καραμανλή. Και αυτό δεν νομίζω ...>>>>>>

να αμφισβητείται από κανένα σοβαρό άνθρωπο.

Αρκεί να υπενθυμίσω ότι ούτε ένας οικονομικός δείκτης του 2009 δεν είναι καλύτερος από αυτούς που παρέλαβε η ΝΔ το 2004. Ούτε ένας! Για την ακρίβεια, είναι όλοι πολύ χειρότεροι. Αρκεί να υπενθυμίσω ότι, ακόμη και μετά τη διαβόητη «αναθεώρηση» του Αλογοσκούφη, το δημόσιο έλλειμμα του 2003 έφθασε στο 4,6% του ΑΕΠ- έχει καμία σχέση με το 12,7% του 2009;

Αρκεί να υπενθυμίσω ότι μεταξύ 2007 και 2009 μόνο οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν κατά 20 δισ. ευρώ, χωρίς παράλληλη αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Είναι ακριβώς τα χρήματα που ψάχνει σήμερα να βρει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Πρώτη ανοησία, λοιπόν: Φταίμε (ή φταίνε...) όλοι! Ε, λοιπόν, δεν φταίμε όλοι. Φταίνε αυτοί που κυβέρνησαν από το 2004 ως το 2009, οι οποίοι ήλθαν να μας σώσουν από τη διαφθορά και τη διαπλοκή και τελικώς ξεχαρβάλωσαν τη χώρα.

Δεύτερη ανοησία: Τα λεφτά χάθηκαν διότι κάποιοι τα έχουν κλέψει. Και αρκεί να τους τα πάρουμε πίσω για να βγούμε από την κρίση. Ε, λοιπόν, ούτε είναι βέβαιο ότι κλάπηκαν ούτε είναι πιθανό να τα ξαναβρούμε.

Αρκεί να υπενθυμίσω ότι μέσα στη δεκαετία οι μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου διπλασιάστηκαν. Ηταν 7,2 δισ. ευρώ το 2001. Εφθασαν τα 13,7 δισ. ευρώ το 2009. Αυτά, όμως, τα λεφτά δεν τα έκλεψε κανείς. Πήγαν σε επιδόματα, σε υπερωρίες, σε επιτροπές, στις τσέπες κάποιων «δικών μας» και κάποιων «άλλων παιδιών». Εφτιαξαν ένα κράτος ακριβότερο χωρίς να το κάνουν καλύτερο.

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Και αυτή την πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε σήμερα. Καμία αντίρρηση, λοιπόν, να βάλουμε όλοι μαζί πλάτη για να μην πέσουμε στον γκρεμό. Αλλά όχι και να φταίμε όλοι μαζί επειδή μάς έφεραν στον γκρεμό σηκωτούς!
TO BHMA 7/3/2010

11 Μαρτίου: 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ στη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε τα οικονομικά μέτρα και αποφάσισε τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα γιατί:
Τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης πλήττουν δραματικά τα οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, χωρίς ταυτόχρονα οικονομικά ισοδύναμο προς τους εργοδότες, τους έχοντες και τους κατέχοντες.
Τα σοβαρά δημοσιονομικά, οικονομικά προβλήματα ...>>>>>>

της χώρας μεγεθύνονται από τα εκβιαστικά και κερδοσκοπικά παιχνίδια των λεγόμενων Αγορών οι οποίοι με τη συναίνεση και την ανοχή των Νεοφιλελεύθερων των Βρυξελλών και των ισχυρών της Ε. Ένωσης. Επιβάλουν στην χώρα μας βάρβαρα μέτρα κατά των εργαζομένων, βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση, πυροδοτούν την Ανεργία.
Για αυτούς τους λόγους η ΓΣΕΕ προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 11/3/2010 και συγκέντρωση στις 11:00 η ώρα στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (στην περιφέρεια οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις έδρες των Εργατικών Κέντρων).

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ – ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Στα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα
OXI ΣΤΑ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγεί σε ...>>>>>>

διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές, αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται.
Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους πιο χαμηλούς μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.
Τα άδικα και μονομερή μέτρα που η Κυβέρνηση με τη διαδικασία του επείγοντος προώθησε για ψήφιση από τη Βουλή είναι πρωτοφανή για κάθε πολίτη.
Το πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει κατακόρυφη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων στις ΔΕΚΟ, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις της Κρατικής περιουσίας, νέα φορολογικά βάρη, πάγωμα και μείωση των συντάξεων, περιορισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Για όλους υπάρχει μείωση εισοδήματος

• Μέσα από το πάγωμα των αυξήσεων, από την κατά 12% μείωση των επιδομάτων, από την περικοπή κατά 30% στο δώρο του Πάσχα, στο επίδομα αδείας, στο δώρο των Χριστουγέννων, μέσα από το πάγωμα των συντάξεων. Τη διετία 2009 – 2010 οι αποδοχές μας θα μειωθούν από 20% έως 30%.

• Για όλους υπάρχουν πρόσθετα φορολογικά βάρη, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ, των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα των καυσίμων αλλά και το ποινολόγιο του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ.

• Για όλους θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Τα μέτρα της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό περιορίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Μετατρέπουν το χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ατομικό. Μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας.

• Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του ΔΕΚ για εξίσωση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες. Έχει αναλάβει δεσμεύσεις στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.

• Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει το Τ.Π.Δ.Υ, θα οδηγήσει τελικά το ταμείο σε κατάρρευση.

• Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει τον ΟΠΑΔ και να καλύψει τις ανάγκες της υγειονομικής μας περίθαλψης, θα έχει ως αποτέλεσμα την καταγγελία των συμβάσεων με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς και την παραπέρα υποβάθμιση της υγειονομικής μας περίθαλψης.

• Η υποχρηματοδότηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και ο περιορισμός των προσλήψεων θα οδηγήσουν στις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών

Αγωνιζόμαστε για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ:

• Φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή

• Ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, σκάνδαλα

• Κερδοσκοπικά, χρηματιστηριακά, δομημένα παιχνίδια

• Υποταγή δημοσίων πολιτικών, δημοσίων επενδύσεων στα συμφέροντα της ελίτ, αντί των κοινωνικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας

• Συρρίκνωση δημόσιων αγαθών, κοινωνικών δαπανών, υπηρεσιών και δικαιωμάτων

• Ασυδοσία κεφαλαίου και τραπεζιτών

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Μια πολιτική που δεν θα μειώνει τα εισοδήματα, που δεν θα ρίχνει στις πλάτες μας νέα φορολογικά βάρη, που δεν θα συρρικνώνει τα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα και δεν θα οδηγεί σε ύφεση και ανεργία.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ

• Στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς

• Στην ανεργία και τις χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

• Στη φτώχεια και τη χρεοκοπία της ζωής των πολλών προς όφελος των κερδών των λίγων, στο φθαρμένο κλεπτοκρατικό σύστημα

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

• Για πραγματικές αυξήσεις

• Για στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ

• Για να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ

• Για δίκαιο φορολογικό σύστημα

• Για αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Όχι άλλο αίμα για τις αγορές, τους Τραπεζίτες, και τις πολυεθνικές

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας

Δίνουμε νέα προοπτική ενότητας και δύναμης

Όλοι στον αγώνα

Τα μέτρα δεν θα περάσουν

Δήλωση του Γιάννη Δριβελέγκα, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η 8 του Μάρτη είναι παγκοσμίως μια ημέρα με άρωμα γυναίκας.
Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα αναγνώρισης και τιμής των αγώνων της γυναίκας. Της γυναίκας μάνας, της γυναίκας συντρόφου, της εργαζόμενης γυναίκας.
Το γυναικείο κίνημα καταγράφεται από πολιτικούς και ιστορικούς αναλυτές ως το πλέον πετυχημένο, ανατρεπτικό, προοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα.
Αν και είναι αλήθεια ότι, στη χώρα μας έχουν ...>>>>>>

αλλάξει πολλά στη θέση της γυναίκας, οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο φύλων εξακολουθούν να υφίστανται.
Ευθύνη μας σήμερα είναι η ανάδειξη και η καταξίωση της γυναίκας στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Ανάδειξη και καταξίωση της ισοτιμίας, του αλληλοσεβασμού, της συμπληρωματικότητας.
Για όλα αυτά εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, δίνουμε μια μεγάλη μάχη, μαζί με τις γυναίκες για τις γυναίκες. Όχι μόνο στις 8 του Μάρτη, αλλά κάθε μέρα είναι για εμάς ημέρα διεκδίκησης για το «άλλο μισό του ουρανού», στο οποίο χρωστάμε την ύπαρξή μας.

Η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ στην REALNEWS


Ευχαριστούμε το ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ για την ενημέρωση και τις δικές του καλές κουβέντες!
Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και αναγνώστες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ.

Τα δημοτικά μας διαμερίσματα...

ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ: 8 ΜΑΡΤΗ 2010 - ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Μετά από 100 χρόνια γυναικείων αγώνων, δεν γυρίζουμε πίσω.
Στη σημερινή περίοδο της κρίσης, όπου μαθαίνουμε ότι το φάντασμα των «αγορών» πρέπει να καθορίζει τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας, επιμένουμε στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και την πατριαρχία, για ισότητα των δύο φύλων και κοινωνική δικαιοσύνη.
Αγωνιζόμαστε μαζί με άλλες γυναικείες συλλογικότητες, και με εκδηλώσεις ...>>>>>>

σε πολλά μέρη της Ελλάδας και διεκδικούμε:
● Αξιοπρεπή δουλειά για όλες – ίση αμοιβή, ίσες ευκαιρίες
Η ανεργία των γυναικών παραμένει για δύο δεκαετίες διπλάσια από αυτή των ανδρών ενώ η αμοιβή για ίση εργασία παραμένει άνιση στην πράξη μέσα από συγκέντρωση των γυναικών σε συγκεκριμένες, συνήθως «γυναικείες», θέσεις εργασίας και από αποκλεισμούς σε ειδικότητες, επαγγέλματα, εξέλιξη.
● Αλληλεγγύη ντόπιων και μεταναστριών
Δεν δεχόμαστε διακρίσεις με βάση την εθνική προέλευση, διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση, δεν δεχόμαστε οι μετανάστριες να φορτώνονται επαγγελματικά, έναντι ελάχιστης αμοιβής, τα βάρη της οικογενειακής φροντίδας, αγωνιζόμαστε σθεναρά εναντίον του τράφικινγκ και της δουλείας των μεταναστριών που είναι διαδεδομένη παντού στη χώρα, όπως και σε πολλά μέρη του κόσμου.
● Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Η βία κατά των γυναικών, που φθάνει συχνά στο φόνο, στον ιδιωτικό χώρο πρωτίστως, παραμένει το πιο διαδεδομένο και πιο αποσιωπημένο έγκλημα εναντίον της αξιοπρεπούς διαβίωσης των γυναικών, ένα αναπαλλοτρίωμα «δικαίωμα» πολλών ανδρών για τον έλεγχο των σωμάτων των γυναικών και για την επιβολή σχέσεων εξουσίας. Απαιτούνται κοινωνικές παρεμβάσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών, απαιτείται πολιτική της πολιτείας για αρωγή και στήριξη των γυναικών που αντιδρούν σ’ αυτή τη βία, απαιτείται κατάλληλη νομοθεσία.
● Αυτοδιάθεση του σώματός μας
Η ενδυνάμωση της ανδρικής εξουσίας μέσα σε συνθήκες έντασης και κρίσης συμπαρασύρει πολλές κατακτήσεις των γυναικών, και συχνά μετατρέπει το σώμα των γυναικών είτε σε αντικείμενο της ανδρικής εξουσίας, είτε σε εμπόρευμα, κυρίως μέσω των ΜΜΕ.
● Καμιά διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού
Η ανεμπόδιστη άσκησή της σεξουαλικότητας με όποιον τρόπο επιλέγουν οι γυναίκες είναι βασική αξία του φεμινιστικού κινήματος, το οποίο δίνει αγώνες για την υπέρβαση και κατάργηση των διακρίσεων και ενάντια στην επιβολή του κυρίαρχου μοντέλου «κανονικότητας».
● Να μην μετατρέπονται τα ΜΜΕ σε Μαζικά Μέσα Εξευτελισμού των γυναικών
Η χρησιμοποίηση του γυναικείου σώματος και η παράλληλη λοιδωρία για πνευματική καθυστέρηση των γυναικών σε διαφημίσεις ή εκπομπές, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, λόγω της αύξησης της «φιλοσοφίας» του ανταγωνισμού που αποτελεί τη βάση για κατάργηση κάθε δεοντολογίας και κάθε αξίας για την αξιοπρέπεια των γυναικών, με ακραίες εκδηλώσεις σεξισμού. Πολλές νέες κοπέλες οδηγούνται στον εξευτελισμό με τη χρήση των σωματικών τους προσόντων και αντάλλαγμα μια θέση τηλεοπτικής «περσόνας», και με συνέπεια τη δημιουργία ανάλογων προτύπων «πετυχημένης» γυναίκας, σε πλήρως αντίθετη κατεύθυνση με τις αξίες της ισότητας των δύο φύλων.
● Να μην γίνει η κρίση άλλοθι για την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας
Η απαίτηση για εξίσωση των μισθών για τα δύο φύλα προς τα επάνω και για εξίσωση των χρόνων συνταξιοδότησης προς τα κάτω, είναι η απάντησή μας στις σημερινές μεθοδεύσεις που βρίσκονται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δεν δεχόμαστε «έναν κόσμο ανάποδα», όπως μας ζητούν τα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.
● Ίση συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων με κοινωνική δικαιοσύνη.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η προχθεσινή συνέντευξη τύπου των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας με την συνδρομή του βουλευτή του Κιλκίς κου Παραστατίδη (;) για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και «εκτός ιδεολογίας» μέτρα της κυβέρνησης εντάσσεται στην προσπάθειά τους να πεισθούν και οι ίδιοι για τις απαντήσεις που έδωσε η ίδια η κυβέρνηση στα προεκλογικά ερωτήματα του πρωθυπουργού: «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε;» και «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;». Και το ΠΑΣΟΚ ...>>>>>>

δεν άλλαξε και η κοινωνία βουλιάζει με τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα όπως και οι ίδιοι οι βουλευτές ομολογούν.

Κατανοούμε την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα και επομένως και τα στελέχη του στον νομό μας. Ας ξέρουν όμως ότι σε περισσότερο απελπιστική θέση έχουν έρθει οι πολίτες αυτής της χώρας και το μέλλον τους προδιαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνο.

Ας σταματήσουν λοιπόν να υποτιμούν την νοημοσύνη μας για τα δήθεν «αναγκαία» μέτρα, ας σταματήσουν την επικοινωνιακή τακτική του «τι να κάνουμε ρε παιδιά, παραλάβαμε καμένη γη…» και ας σταθούν στο πλευρό του λαού που τους εξέλεξε για να δώσουν τις εντελώς αντίθετες απαντήσεις στα δύο παραπάνω ερωτήματα. Τα ίδια θα πρέπει να απαιτήσουν και οι χιλιάδες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ από τους βουλευτές που εξέλεξαν, για να εφαρμόσουν και να στηρίξουν μια άλλη πολιτική που υποσχέθηκαν προεκλογικά, μια πολιτική όχι εναντίον αλλά υπέρ του Λαού μας.

Καλούμε τον λαό της Χαλκιδικής, ιδιαίτερα τους νέους, να δώσουμε δυναμική και ενωτική απάντηση την Πέμπτη 11 Μάρτη συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Να συμμετάσχουμε όλοι στην συγκέντρωση του Ε. Κ. Χ. και να εναντιωθούμε έμπρακτα:

στα οικονομικά μέτρα της φτώχειας,

στην ακρίβεια,

στις επερχόμενες απολύσεις,

στα νέα μέτρα που ετοιμάζονται,

στην ασυλία αυτών που τόσα χρόνια θησαύριζαν και που ευθύνονται για την κρίση που εμείς σήμερα και για χρόνια θα πληρώνουμε,

στον μαρασμό της αγοράς,

στην έλλειψη ιδεολογίας της κυβέρνησης και στην επικοινωνιακή τακτική της με σύμμαχο τα μεγάλα ΜΜΕ,

στην απάθεια και μοιρολατρία που προσπαθούν να καλλιεργήσουν,

στο ζοφερό μέλλον που μας ετοίμασαν.

Τα οικονομικά του μέτρα είναι μόνο η αρχή το ίδιο και οι δικοί μας αγώνες.
Διαλέγουμε Ζωή, όχι επιβίωση.

Η Ν. Ε. Του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.
8/3/10

Το Π.Α.ΜΕ. Χαλκιδικής χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες και τα συλλαλητήριά του.

Συμμετοχή που ήταν απάντηση στα ψέματα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Συμμετοχή που ανέδειξαν το Π.Α.ΜΕ. σαν τον ΒΑΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ της Εργατικής Τάξης και αυθεντικό εκφραστή της θέλησής της, απομονώνοντας ακόμα περισσότερο τον Κυβερνητικό και Εργοδοτικό Συνδικαλισμό, τις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η Κυβέρνηση ψήφισε με τη μορφή του κατεπείγοντος ...>>>>>>

το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που περικόβει μισθούς, επιδόματα, άδειες, δώρα κ.λ.π. και ετοιμάζεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά νομοσχέδια που θα αφορούν το συνταξιοδοτικό- ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζική και αποφασιστική.

Η Κυβέρνηση, οι καπιταλιστές, η ευρωπαϊκή ένωση δεν συμβιβάζονται με την ύπαρξη των δικαιωμάτων που μας απομένουν. Θέλουν να μας τα πάρουν όλα, χτυπώντας ενιαία τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Εμείς δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την βάρβαρη πολιτική τους, με τη λεηλασία της ζωής μας, με την ισοπέδωση του μέλοντος των παιδιών μας.

Συνεχίζουμε με Νέα Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 11 Μάρτη.

Το μήνυμά μας πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζικό.

Θα συναντηθούμε στις πύλες των εργοστασίων, στις υπηρεσίες και στα γιαπιά, περιφρουρώντας την απεργία.

Θα συναντηθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

11π.μ. στην πλατεία Εθν. Τράπεζας (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)

ΕΥΚΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ για το ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Με μια εύκολη εκτός έδρας νίκη επί του ουραγού Θερμαικού Ν.Φλογητών με 107-61, συνέχισε το Στρατώνι. Οι αθλητές μας μετά από ένα μέτριο πρώτο δεκάλεπτο επέβαλαν το ρυθμό τους αφου οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν με μόλις 6 παίκτες. Σημαντικότερη είδηση από τον αγώνα ήταν η επανεμφάνιση έστω και για το ζέσταμα του αρχηγού της ομάδας Δημήτρη Ντισλή.Επόμενος αγώνας την Κυριακή στην έδρα μας με την Ελευθερούπολη. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: ...>>>>>>

ΦΛΟΓΗΤΑ - ΣΤΡΑΤΩΝΙ 61-107
Διαιτητές: Γκιουζέλης , Μανιός
Δεκάλεπτα: 22-24, 32-51, 43-79, 61-107
Φλογητά (Καραφεύγας)
Κωνσταντινίδης 22(1), Τσιαουσίδης 14(2), Παναγιωτίδης 8, Γκουντίνας 9, Καλτσίδης 6, Κυρατζής 2
Τρίποντα: 3, Βολές: 18/23, Φάουλ: 15
Στρατώνι (Μύθου)
Πιπιλιάρης 21, Πεγιάς 4, Τίλλ 7(1), Κουντουρατζόγλου 20(2), Μαρκίδης , Κατσαβαβάκης , Ντισλής , Μπούλης 7(1), Κοτζαγιάννης Α. , Νουκάρης 12(1), Κοτζαγιάννης Θ. 10, Δασκαλόπουλος 26
Τρίποντα: 4, Βολές: 11/16, Φάουλ: 17

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΣΚΟΠΟΣ 82-43
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ - ΔΙΑΒΑΤΑ 74-72
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΑΔΕΝΔΡΟ 86-78
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 61-42
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ - ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 68-75
ΔΡΥΜΟΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΑ 63-68

Η Βαθμολογία:

1) ΣΤΡΑΤΩΝΙ 34
2) ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 32
3) ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 31
4) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 30
5) ΑΝΑΤΟΛΙΑ 30
6) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 29
7) ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 28
8) ΔΡΥΜΟΣ 27
9) ΑΔΕΝΔΡΟ 26
10)ΔΙΑΒΑΤΑ 25
11)ΣΚΟΠΟΣ 24
12)ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 23
13)ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 21
14)ΦΛΟΓΗΤΑ 18

Πρώτοι σκόρερ της κατηγορίας:
1) ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΛΗ) 346(4)
2) ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 336(1)
3) ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ (ΦΛΟΓΗΤΑ) 317(23)
4) ΝΤΙΣΛΗΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 312(31)
5) ΠΑΥΛΕΑΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΑ) 311(8)
6) ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ (ΔΙΑΒΑΤΑ) 304(31)
7) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ) 303(11)
8) ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ) 295(2)
9) ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΙΔΗΣ (ΑΔΕΝΔΡΟ) 294(10)
10)ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ) 291(23)


Επόμενη αγωνιστική:
ΣΚΟΠΟΣ - ΔΡΥΜΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΑ - ΦΛΟΓΗΤΑ
ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ - ΑΔΕΝΔΡΟ
ΔΙΑΒΑΤΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ
Επιμέλεια: ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΒΑΒΑΚΗΣ

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΣΑΡΚΟΖΙ

Η θερμή στήριξη που προσέφεραν ο Σαρκοζί και η Μέρκελ στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι εκτός του υψηλού μεριδίου που διεκδικούν να καρπωθούν από τη λεηλασία του ελληνικού λαού, έχουν ακόμα έναν σοβαρό λόγο να στηρίζουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ: Η ισχυρή απειθαρχία και πάλη των εργαζομένων στην Ελλάδα αποτελεί κακό παράδειγμα για τους εργαζόμενους και τους λαούς των χωρών τους, που δεινοπαθούν απ’ τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ από το δήμο Πολυγύρου

Στην παγκόσμια περιβαλλοντική πρωτοβουλία «Ώρα της Γης» συμμετέχει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Πολυγύρου συσκοτίζοντας το Σάββατο 27 Μαρτίου 2009 από τις 20.30 έως τις 21.30 το δημαρχιακό μέγαρο και τους κοινόχρηστους χώρους της πρωτεύουσας. Ο Δήμος της πρωτεύουσας μας καλεί όλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες σαν αυτή για ένα βιώσιμο μέλλον.
Μάλιστα φέτος δημιούργησε την ...>>>>>>

προσωπική του ιστοσελίδα με σκοπό να συγκεντρώσει όσο δυνατόν περισσότερες συμμετοχές. Γινόμαστε πρωταγωνιστές της Ώρας της Γης δηλώνοντας συμμετοχή στο

http://www.wwf.gr/earthhour/poligiros

Η ώρα της Γης είναι ένα συμμετοχικό γεγονός υποστηριζόμενο από την WWF. Ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνευ της Αυστραλίας καλώντας όλους τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα. Η συγκεκριμένη ενέργεια μετατράπηκε σε παγκόσμια κλίμακας εκστρατεία ευαισθητοποιώντας ολόκληρο τον πλανήτη. Ενδεικτικά πέρυσι υπήρξε συμμετοχή 3.929 πόλεων σε όλο τον κόσμο. Σκοπός της φετινής εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες των κρατών, έτσι ώστε να καταλήξουν σε νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Σύνοδο για το κλίμα, που θα γίνει το Νοέμβριο στο Μεξικό.

8 Μαρτίου: Ημέρα της γυναίκας

Παγκόσμια μέρα της γυναίκας σήμερα.
Γιορτή γι΄ αυτές στο δυτικό κόσμο, μέρα αγώνα για τις γυναίκες που ζουν σε δικτατορικά καθεστώτα, άγνωστη έννοια για τις -πολλές- του τρίτου κόσμου.
Στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενες γυναίκες ντυμένες στα άσπρα, κάνουν απεργία με αίτημα την ίση αμοιβή με τους άνδρες. Η συγκέντρωση πνίγηκε στο αίμα αλλά ο δρόμος για ίσα διακαιώματα των δύο φύλων άνοιξε, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο.
Το 1910 στην Κοπεγχάγη καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη είτε σε περιοχές όπου ζει υπό καταπίεση.