Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

"Εξι Βρύσες" στον Πολύγυρο...

Μήνες πέρασαν από τότε που έκλεισαν οι "Έξι Βρύσες" στον Πολύγυρο!
Τίποτα δε γίνεται, έχουν νεκρώσει την περιοχή, δεν έχουν την απαραίτητη σήμανση για διευκόλυνση των περαστικών από τον Πολύγυρο, δεν ενδιαφέρθηκαν για τους επαγγελματίες της περιοχής, ούτε για τους κατοίκους! Γιατί;
-Έλεος πια!

Και γαμώ τις μελέτες και τις εργολαβίες!

Δημοπρατήθηκε χθες η κατασκευή των λυκείων Πολυγύρου και Μουδανιών!
Με αφορμή την δημοπράτηση των δύο έργων έρχονται στη σκέψη μας κάποια πράγματα που δυστυχώς, για μας, δεν μπορούμε να καταλάβουμε:
Έχουμε λοιπόν για το λύκειο Πολυγύρου έναν προϋπολογισμού της τάξης των 5.310.000 €.
Στην δημοπρασία ο εργολάβος δίνει έκπτωση 50%!!! Τι σημαίνει αυτό;
-Ότι το έργο θα εκτελεστεί με 2.655.000 €!
Και εδώ αρχίζουν τα ακαταλαβίστικα, για μας πάντα, και οι απορίες!
1. Τόσο "μεγαλόψυχος" είναι ο εργολάβος;
2. Με τέτοια έκπτωση θα γίνει σωστό το έργο;
3. Είναι δυνατόν στην μελέτη να έχουν υπολογιστεί τα ποσά με τόση μεγάλη διαφορά;
4. Τελείωσαν πολλά έργα, με μεγάλες εκπτώσεις, στην ώρα τους και χωρίς υπερβάσεις;
5. Γιατί η μελέτη ήταν τόσο "φουσκωμένη";
-Το έργο θα γίνει, τα 2.655.000 € ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ!!! Το σύστημα είναι τόσο ΣΑΠΙΟ και φτιαγμένο για να "ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ" τα χρήματα του λαού! ΟΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ!
Το σύστημα πρέπει να το αλλάξουν! Αυτοί που κάνουν τις μελέτες ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ τις πετυχαίνουν μέχρι το τελευταίο ΕΥΡΩ! Την εργολαβία να την παίρνει αυτός που εγγυάται την αποπεράτωση του έργου στο μικρότερο χρονικό διάστημα! Ας τελειώσουν κάποτε οι λαμογιές από όλους!

Πεταμένα λεφτά... από αλήτες!

Την περασμένη εβδομάδα γράφαμε για τα 42.000 ευρώ που κόστισε στο πάλαι ποτέ υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης η προμήθεια... τρισδιάστατων γυαλιών. Τελικά, τα τιμολόγια είναι τρία και όχι ένα, ενώ το συνολικό κόστος αγγίζει τα 130.000 ευρώ. Προσκομίστηκαν στην υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Τζάκρη και αφορούν το περίπτερο που στήθηκε τον Σεπτέμβριο, προεκλογικά, από το πρώην ΥΜΑ-Θ. Το ένα, ύψους 42.000 ευρώ, αφορά την προμήθεια 20.000 γυαλιών 3D. Το δεύτερο, ύψους 44.000 ευρώ, την παραγωγή τρισδιάστατης ταινίας, χρονικής διάρκειας μόλις 5 λεπτών, και το τρίτο (44.000 ευρώ) το στήσιμο του περιπτέρου. Αλήθεια, το ότι κανένα από τα τιμολόγια δεν υπερβαίνει τις 45.000 ευρώ, μήπως έχει κάποια σχέση με το γεγονός ότι το ποσό αυτό αποτελεί και το όριο για την απευθείας ανάθεση έργων;
ΕΘΝΟΣ

Γιατί θα απεργήσω.

Σχόλιο σε ανάρτηση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ: Από την ομιλία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής
Θα απεργήσω για να δώσω το μήνυμα πως δεν συναινώ στη μείωση του εισοδήματός μου, τη στιγμή που καναλάρχες, ποδοσφαιρικές ομάδες και μεγαλοσχήμονες χρωστούν στο δημόσιο τεράστια ποσά. Γνωρίζω πως τελικά θα μου τα πάρουν από την τσέπη μου – ας μου τα πάρουν, εγώ δεν τους τα δίνω μόνος μου, μη απεργώντας.
Θα απεργήσω επειδή τόσα χρόνια τώρα, ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου δανείζοντας άτοκα το κράτος με τις κρατήσεις μου και τώρα καλούμαι πάλι εγώ να πληρώσω εγκληματικές πολιτικές.
Θα απεργήσω για να μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μου ...>>>>>>

στα μάτια όταν θα με ρωτήσουν αν αντέδρασα όταν έπρεπε.
Θα απεργήσω για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μου που, έχοντας πολλαπλάσια προσόντα από τα δικά μου, αύριο θα εργάζονται – αν είναι τυχερά – για 500 ή 600 ευρώ και μισό ένσημο.
Θα απεργήσω για τους μαθητές μου για να μη με θυμούνται αύριο δειλό και άβουλο, έρμαιο μιας κοινωνικής καταιγίδας χωρίς προηγούμενο.
Θα απεργήσω γιατί δεν είδα κανέναν υπεύθυνο για την κατασπατάληση και λαφυραγώγηση του δημόσιου χρήματος να τιμωρείται.
Θα απεργήσω επειδή βλέπω άλλες κοινωνικές ομάδες να κινητοποιούνται για να διατηρήσουν προνόμια. Δεν απαξιώ την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο των εφοριακών, αναγνωρίζω την ιδιαιτερότητα των εργασιακών συνθηκών των τελωνιακών, κατανοώ την αγωνία για το καθημερινό μεροκάματο των αυτοκινητιστών. Όμως εγώ – κι αυτό ας μην εκληφθεί ως κομπασμός – είμαι κάτι παραπάνω. Προσφέρω καθημερινά στα παιδιά αγωγή και αξίες και μάλιστα σε μια εποχή που τείνουν να εκλείψουν. Είμαι πατέρας και μητέρα 20 παιδιών επί 6 ώρες – κι αυτή η ευθύνη με κάνει πολλές φορές να παραμελώ τα βιολογικά μου παιδιά για χάρη των μαθητών μου. Δεν αξίζω κάτι καλύτερο;

Θα απεργήσω επειδή δεν έχω άλλη επιλογή…

Συντάξεις...

Μετανάστες από γειτονικές χώρες, με λίγους μόνο μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα και οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας, μπορούν να πάρουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ ύψους 716 ευρώ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
…Βουλγάρα 60 ετών η οποία έχει δουλέψει μόνο έναν χρόνο στην Ελλάδα, κατοικεί στη χώρα και παίρνει από το ΙΚΑ σύνταξη του ΕΚΑΣ 716 ευρώ. Όχι, δεν είναι το τελευταίο σύντομο ρατσιστικό ανέκδοτο, αλλά η νέα ασφαλιστική καταιγίδα που θα μεγαλώσει αναπόφευκτα τη «μαύρη τρύπα» του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ...>>>>>>

φορέα της χώρας μας.

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Ο αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση Βουλγάρων εργαζομένων τριπλασιάστηκε απότομα τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας την εύλογη απορία της αρμόδιας διεύθυνσης του ΙΚΑ. Το μυστήριο βεβαίως λύθηκε όταν οι υπάλληλοι ανέτρεξαν στους κοινοτικούς κανονισμούς απονομής συντάξεων. Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι, ως ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης στην χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου του 2009 και απολαμβάνουν τα ίδια εργασιακά και συνταξιοδοτικά προνόμια με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Έτσι, ακόμα και με λίγους μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα, ένας Βούλγαρος, ένας Ρουμάνος ή ένας Πολωνός που έχει δουλέψει 14-15 χρόνια στην πατρίδα του, μπορεί (στα 65 ο άντρας, στα 60 η γυναίκα) να πάρει την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, ύψους 486 ευρώ, όπως επίσης να κάνει και αίτηση για χορήγηση του ΕΚΑΣ, ύψους 230 ευρώ. Το ποσό θεωρείται αστρονομικό για τη Βουλγαρία, η οποία καταβάλλει συντάξεις-ψίχουλα, της τάξεως των 40 έως 130 ευρώ.

Αυτοί οι αλλοδαποί όμως ζουν στην Ελλάδα ή απλώς εισπράττουν τη σύνταξη από το ΙΚΑ και συνεχίζουν να διαμένουν στην φθηνή χώρα τους;
Τα μικροκυκλώματα πέριξ της Ομόνοιας, τα οποία εκμεταλλεύονταν πριν από λίγα χρόνια τους αλλοδαπούς για να τους βγάλουν την περιβόητη άδεια παραμονής και εργασίας (500 έως 1.800 ευρώ ήταν η ταρίφα για την άδεια), σπεύδουν τώρα να βγάλουν σύνταξη με το αζημίωτο…

Το σημαντικότερο κατόρθωμά τους είναι να ξεπεράσουν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν εξίσου και εμάς τους Έλληνες και να δηλώσουν ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας εντός της ελληνικής επικράτειας, λαδώνοντας κάποιον πρόθυμο να δανείσει τη διεύθυνσή του, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταξιοδότηση είναι ο αλλοδαπός να αποδείξει ότι διαμένει μόνιμα στην χώρα μας.

Έτσι, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ συχνά διαπιστώνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις αναφέρεται η ίδια διεύθυνση σπιτιού, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και αυτή τη φορά δεν έχουν βρει την άκρη του νήματος.

Η Μαρίνα Δ., 66 ετών, από τη Βουλγαρία, ήρθε πέρυσι στη χώρα μας ενώ ήδη είχε διανύσει 25 χρόνια ασφάλισης. Η σύνταξη που περίμενε να πάρει στην χώρα της δεν ήταν παραπάνω από 130 ευρώ.

Δούλεψε λοιπόν έναν χρόνο σε συνεργείο καθαριότητας και μετά την 1η Ιανουαρίου, που βαφτίστηκε και επισήμως ισότιμη Ευρωπαία πολίτης (αφού εξέπνευσε και η διετής μεταβατική περίοδος που είχε ζητήσει από την Ε.Ε., το Υπουργείο Απασχόλησης), πληροφορήθηκε ότι δικαιούται σύνταξη από το ΙΚΑ.


Βάσει των κοινοτικών κανονισμών, οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι αν έχουν ασφαλιστεί έναν χρόνο στη χώρα υποδοχής τους, έχουν συγκεντρώσει το σύνολο των απαιτούμενων ενσήμων και συμπληρώσει το όριο ηλικίας, ενώ αποδεδειγμένα είναι μόνιμοι κάτοικοι σε αυτή τη χώρα, δικαιούνται να πάρουν σύνταξη.


Το σκεπτικό που διέπει την κοινοτική νομοθεσία είναι ότι κάθε κράτος-μέλος είναι υποχρεωμένο να προσφέρει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την ανάλογη περίθαλψη στους Ευρωπαίους πολίτες που διαμένουν και εργάζονται σε αυτό. Η Μαρίνα Δ., που γνώριζε ότι δεν θα τα’ βγαζε πέρα με τις πολύπλοκες διαδικασίες των ασφαλιστικών ταμείων, πλήρωσε 4.000 ευρώ στο κύκλωμα, στο οποίο σημειωτέον συμμετέχουν και δικηγόροι, για να βγάλει την κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ, ενώ σε δύο χρόνια μπορεί να κάνει αίτηση και για το ΕΚΑΣ! Προφανώς έπεσε θύμα εκμετάλλευσης, αφού η συνήθης αμοιβή των δικηγόρων για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι 500 έως 800 ευρώ (μία έως δύο συντάξεις).

Τα νέα διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα, ο κουμπάρος έφερε τον μπατζανάκη και η μητέρα την ξαδέλφη, με αποτέλεσμα 7 στους 10 πολίτες άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταθέτουν αιτήσεις για συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ να είναι Βούλγαροι. Στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες που δουλεύουν σε συνεργεία καθαριότητας ή προσέχουν ηλικιωμένους και λόγω της κοντινής απόστασης με την Ελλάδα, για να φτουρίσει και η σύνταξη, μένουν στα χωριά τους στη Βουλγαρία.

130.000 Βούλγαροι και Ρουμάνοι εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα


ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σήμερα στην χώρα μας ζουν και εργάζονται 130.000 Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Το ΙΚΑ γνωρίζει το πρόβλημα και δεν κρύβει πως στο μέλλον θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας.


Παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκτιμούν ότι οι αιτήσεις Βουλγάρων για συνταξιοδότηση στη Βόρεια Ελλάδα είναι χιλιάδες. Το υπόλοιπο 30% των αιτήσεων από ευρωπαϊκές χώρες έχει υποβληθεί από Ρουμάνους, Πολωνούς και Έλληνες που έχουν δουλέψει στο Βέλγιο και τη Γερμανία. Σε αυτό το σημείο εντοπίζονται οι στρεβλώσεις του συστήματος για να μην κατηγορηθούμε ότι «γκετοποιούμε», με βάση ρατσιστικά στερεότυπα, ανθρώπους που εργάζονται σε σκληρά επαγγέλματα, συνήθως ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι, αντιμετωπίζοντας καθημερινά την εργοδοτική ασυδοσία και βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, όπως συνέβη με τη δολοφονική απόπειρα κατά της Βουλγάρας Κωνσταντίνας Κόυνεβα.


Η στρέβλωση εντοπίζεται στη χαώδη διαφορά μισθών και συντάξεων των κρατών του πρώην ανατολικού μπλοκ σε σχέση με το επίπεδο αποδοχών στη χώρα μας. Επί παραδείγματι, ο Έλληνας που δούλεψε 25 χρόνια στις στοές του Βελγίου και 5 χρόνια στην Ελλάδα, θα πάρει τουλάχιστον 1.000 ευρώ σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα του Βελγίου και άλλα 250 από το ΙΚΑ. Αντίθετα, στην περίπτωση των βαλκανικών κρατών που εντάχθηκαν στην Ε.Ε., το ποσό που απονέμει π.χ. η Βουλγαρία και η Ρουμανία δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ.

«Η διαφορά θα επιβαρύνει το ΙΚΑ», επισημαίνουν ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος και συμπληρώνουν: «Πρόκειται για ανθρώπους που απλώς κάνουν τα τελευταία ένσημά τους στην Ελλάδα, έχουν δηλαδή μηδενική προσφορά στο σύστημα και λαμβάνουν κανονική σύνταξη. Πολλές φορές δεν τους ξέρουν ούτε οι γείτονες αλλά ούτε και οι δημοτικές αρχές. Εκτός από συντάξεις γήρατος, πολλοί έχουν πάρει επιδόματα παραπληγικών, τυφλότητας κ.λ.π. Έχουμε κράτος πρόνοιας και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε, όμως στο μέλλον το κόστος θα είναι υπέρογκο».
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αποκαλύψεις……..

Αποκαλυπτικός ο πρόεδρος της Αμμουλιανής, χθες το βράδυ.
Έμεινε εκτός της μοιρασιάς των οικοπέδων και τα είπε, ηθελημένα ή μη, όλα, μέχρι και για τον «Καλλικράτη» μάθαμε. Για να μην εκτεθεί η Ν.Α. εξηγήσεις, ως συνήθως με παρέμβασή του, έδωσε ο κ. Νομάρχης. Μεταξύ άλλων τι είπε : « αποφάσισα να δώσω τα οικόπεδα στους κατοίκους, παρά να τα πάρει το Μοναστήρι ». « όποιος νομίζει ότι αδικήθηκε μπορεί να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια ». «υπάρχουν κατηγορίες δικαιούχων, γι αυτό μπορεί να πήρε οικόπεδο φοιτητής και όχι πολύτεκνη οικογένεια », και συμπλήρωσε «εγώ δεν ασχολήθηκα με το θέμα », το θέμα το χειρίστηκε επιτροπή. Δηλ. όπως λέμε ανεξάρτητη αρχή.
κ. Νομάρχη εμείς είμαστε σίγουροι ότι όλα έγιναν νόμιμα… στη ρύμη του λόγου του κ. Προέδρου ξέφυγαν κάποια ονόματα…!!!
Ο Πολυγυρινός


Αυτή τη στιγμή...

...στη ΝΕΤ, ένα καταπληκτικό αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη!

Το διάγγελμα του ΚΥΡ


Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Διαμαρτυρίες στο εργατικό κέντρο.

Διαμαρτυρία υπήρξε από την παράταξη της ΔΑΚΕ στο εργατικό κέντρο Χαλκιδικής.
Η ΔΑΚΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση για μη σωστή οργάνωση του απεργιακού αγώνα και την κατηγορεί επίσης ότι δεν συνεδρίασε για την οργάνωση της απεργίας.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας, στην ομιλία του απάντησε στις καταγγελίες της ΔΑΚΕ. (Δείτε το σχετικό βίντεο στην παρακάτω ανάρτηση)

Από την ομιλία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής

Από τις δύο πορείες στον Πολύγυρο! Μικρή η συμμετοχή

Από την απεργιακή συγκέντρωση στον Πολύγυρο

"Εθνικοί Ευεργέτες"

Θα μπορούσε να αποτελεί μια συγκινητική, έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης. Δέκα μέρες μετά το "τσουνάμι" που κατέστρεψε περιουσίες και απείλησε ανθρώπινες ζωές στο Στρατώνι της Χαλκιδικής, μια ιδιωτική κερδοφόρα εταιρεία τείνει χείρα βοηθείας και στέλνει τέσσερα κοντέινερ πλήρως εξοπλισμένα με νερό και θέρμανση για να μείνουν οι άστεγες οικογένειες που τα σπίτια τους καταστράφηκαν από τη... θεομηνία.
Δυστυχώς όμως, δεν είναι εποχή για ρομαντικές ψυχές. Η εταιρία που έστειλε τα κοντέινερ είναι ο ΑΚΤΩΡ, του Μπόμπολα, που είναι ...>>>>>>

πίσω και από τη μεταλλευτική εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός". Η τελευταία κατηγορείται από δεκάδες κατοίκους της περιοχής για τις παράνομες αποθέσεις υλικών στα φαράγγια της περιοχής, τις οποίες συνδέουν ευθέως με την καταστροφή.

Αυτονόητο, βέβαια, είναι ότι όσο οι αρμόδιοι δημόσιοι φορείς δεν κινητοποιούνται ώστε να ερευνηθούν τα πραγματικά αίτια και να αποκατασταθούν οι πληγέντες, λογής - λογής “εθνικοί ευεργέτες” θα βρίσκουν πατήματα...
ΠΗΓΗ

ΟΡΥΧΕΙΑ «ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟ»

Σε ξεσηκωμό κάλεσε το ΚΚΕ
Περιοδεία χτες κλιμακίου του Κόμματος
Περιοδεία στα μεταλλεία «Μάντεμ Λάκκο» της Χαλκιδικής στο Στρατώνι, πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της ΝΕ Χαλκιδικής με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα, προκειμένου να μεταφέρει το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή απεργία, πανεργατικού ξεσηκωμού ενάντια στη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου.
Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, οι διοικήσεις ...>>>>>>

των Σωματείων που ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, αποφάσισαν ότι δε θα συμμετέχουν στην απεργία αξιοποιώντας ως πρόσχημα τις καταστροφές που προκλήθηκαν και στο μεταλλείο και στον οικισμό από τις πρόσφατες πλημμύρες. Οι διοικήσεις των σωματείων αποδέχθηκαν τις πιέσεις της επιχείρησης που ήθελε τους εργάτες να δουλεύουν σήμερα, προβάλλοντας την ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. Δεν εξέτασαν καν το ενδεχόμενο να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία και να αφήσουν προσωπικό ασφαλείας να δουλέψει.

Ο Γιάννης Ζιώγας κάλεσε τους εργαζόμενους, ακόμη και με αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν, να μην παραιτηθούν από τον αγώνα. Να απεργήσουν και να στείλουν δυνατό μήνυμα αντίστασης, συντονισμένα με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ποιον και γιατί είπαν απατεώνα!

ΠΡΩΤΟΣ των ΠΡΩΤΩΝ στο Νομό ΧαλκιδικήςΥπάρχουν κάποιοι που δεν το βάζουν κάτω...
Κάποιοι που κυνηγούν το όνειρό τους...
Κάποιοι που έρχονται πρώτοι ! ! !
Συγχαρητήρια!


Μπερδευτήκαμε…

Στην αντεπίθεση χθες ο κ. Νομάρχης. Αφορμή. τι άλλο, η παρακαμπτήριος του βόθωνα και τα δελτία τύπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής. Μες στην τσατίλα του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους παράγοντες της Κασσανδρινής κοινωνίας που τον στηρίζουν.
Όμως μπερδευτήκαμε. Τι ακριβώς συμβαίνει για την ανάθεση του έργου;
Είναι όλα νόμιμα; Είναι νόμιμη η διαδικασία ανάθεσης έργου χωρίς να υπάρχει κωδικός; (χρήμα δηλαδή). Γιατί κλήθηκε εκ των υστέρων το Ν.Σ. να ψηφίσει τη δαπάνη του έργου; Αν είναι όλα νόμιμα, προς τι η παραπομπή στην επιτροπή; Ποιο είναι το σκεπτικό της ομόφωνης απορριπτικής απόφασης της παραπομπής στην επιτροπή;
Θα μας βοηθήσει κανένας πολιτικός ή αυτοδιοικητικός να καταλάβουμε; ή θα μείνουμε με τις εντυπώσεις του ποιος ενεργεί πρώτος;
Ο Πολυγυρινός

Για τη σημερινή ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Εργαζόμενοι/ες
Ο ΣΥΡΙΖΑ σας καλεί σε μαζική και μαχητική παρουσία στην απεργία και στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων στις 24 Φλεβάρη.
Γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου λίγες μέρες πριν τις εκλογές σας έλεγε ότι υπάρχουν χρήματα και λίγες μέρες μετά ανακάλυψε ότι τα ταμεία είναι άδεια. Τα χρήματα υπάρχουν, όχι όμως για σας τους εργαζόμενους, που τα έχετε ανάγκη, αλλά για τις τράπεζες , τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους.
Γιατί δεν ευθύνεστε εσείς οι εργαζόμενοι για το έλλειμμα και το χρέος. ...>>>>>>

Υπεύθυνοι είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που με τις πολιτικές τους τόσα χρόνια υπηρετούν και δεν φορολογούν το κεφάλαιο, τις τράπεζες, τα ΜΜΕ, την εκκλησία, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
Γιατί πρέπει να κάνετε αποδεκτό το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας, τον τριπλό διεθνή οικονομικό έλεγχο και οικονομική κατοχή της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που ζητούν - επιπλέον από τα αντεργατικά μέτρα που ήδη έχουν παρθεί - να σας κοπεί το δώρο των Χριστουγέννων, να απελευθερωθούν πλήρως οι απολύσεις και να υπάρξει νέα αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.
Γιατί εάν δεν τους σταματήσουμε, θα ακολουθήσουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα με περισσότερες απολύσεις, μεγαλύτερους έμμεσους φόρους, περισσότερους επισφαλείς εργαζόμενους, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις. Η οικονομία της χώρας μας θα καταψυχτεί και θα μπει σε πιο βαθειά ύφεση και η κοινωνία θα γίνει ένα απέραντο πτωχοκομείο με εκατομμύρια φτωχούς και ανέργους.
Γιατί η απεργία στις 24 Φλεβάρη θα είναι η αρχή. Μπορείτε να νικήσετε. Οι ενωτικοί αγώνες και ο κοινωνικός ξεσηκωμός είναι μονόδρομος.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

22/02/2010
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ