Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Κόβει βόλτες!!!

freefotos.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 20Ι0 - 25ος ΧΡΟΝΟΣ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι , σας καλωσορίζουμε στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ 2010 από τις 1 έως τις 14 Φεβρουαρίου. Η καρναβαλική μας παράδοση συνεχίζεται . Το καρναβάλι μας έγινε ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς του νομού μας και η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όριά του. Οι αρχές οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία, μικροί και μεγάλοι, δουλεύουν για να συνεχίσουν την παράδοση τη λαογραφία και τον πολιτισμό του καρναβαλιού με θεατρικά δρώμενα, ...>>>>>>

παρελάσεις, παραδοσιακούς χορούς, μουσική. Όλο το χωριό από γωνιά σε γωνιά με απόλυτη μυσταγωγία θα γιορτάσει το καρναβάλι και θα προσφέρει κέφι - διασκέδαση - χαλάρωση - γαστρονομικές απολαύσεις.
Αποκορύφωση των εκδηλώσεων τα θεατρικά δρώμενα το Σάββατο βράδυ στην πλατεία του χωριού και η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Μια πανδαισία χρωμάτων και μοναδικών στιγμών από καρναβαλιστές που παρελαύνουν και χορεύουν παρασύροντας με χορό και άφθονο κρασί επισκέπτες από παντού. Το έθιμο του καψίματος του καρνάβαλου στη θάλασσα θα κλέισει τις εορταστικές εκδηλώσεις σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. Σας προτείνουμε να συμμετάσχετε ακόμη και στην παρέλαση με την παρέα σας με ελεύθερους καρναβαλιστές καινα διασκεδάσετε.
Σας περιμένουμε να γευτείτε αξέχαστες στιγμές από το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Προστασία Καταναλωτή – Ανάκληση Μη Ασφαλών Τροφίμων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε σε τέσσερα είδη τροφίμων την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας και συγκεκριμένα πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνης), η οποία όμως δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, ως όφειλε.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα : ...>>>>>>

α) Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία «Σοκολάτα FRESH – Μαύρη σοκολάτα», που παράγεται από την «FRESH ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Α.Β.Ε.Ε.». Το ανωτέρω προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 75 g και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 15 – 9 – 10.

β) Σοκολάτα με γλυκαντικά, με την εμπορική ονομασία «Pure chocolate DELHAIZE» Βελγίου, που διακινείται στην Ελλάδα από την «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.». Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες 33 g και με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03 – 2010.

γ) Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία «RIQUET ΜΑΥΡΗ», που διακινείται στην Ελλάδα από την «ALDI ΕΛΛΑΣ SUPER MARKET ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΠΕ & ΣΙΑ Ε.Ε.». Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 100 g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος : SEP 2010 / 21336.

δ) Σοκολάτα υγείας, με την εμπορική ονομασία «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ Σοκολάτα ΥΓΕΙΑΣ Χ. ΚΟΣΜΙΔΗ – Ν. ΓΑΒΡΙΛΗ ΧΑΛΒΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ». Το προϊόν διακινείται από την «Χ. ΚΟΣΜΙΔΗ – Ν. ΓΑΒΡΙΛΗ ΧΑΛΒΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ», σε συσκευασίες των 90 g , με ανάλωση κατά προτίμηση έως 11 – 04 – 10.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε γάλα να μην καταναλώσουν τα ανωτέρω προϊόντα.

Μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα μετέχουν στο εξής στις παρελάσεις

Μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα μετέχουν στο εξής στις παρελάσεις με την ευκαιρία εθνικών εορτών ή επετείων, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τα μηχανοκίνητα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το έργο των σχετικών μονάδων θα επιδεικνύονται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους που εδρεύουν οι μονάδες αυτές.
Για το ζήτημα αυτό ο Βενιζέλος ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ;

Με επιτυχία τα σεμινάρια της ΕΑΣ Χαλκιδικής για την ολοκληρωμένη διαχείριση

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής σε συνεργασία με την ΕΟΠ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ διοργάνωσε με επιτυχία σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στη γεωργική παραγωγή Agro 2.1 και Agro2.2».
Το εν λόγω σεμινάριο διοργανώθηκε για την επιστημονική υποστήριξη στην εφαρμογή Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην ελαιοκαλλιέργεια που εχει αναπτύξει η ΕΑΣ Χαλκιδικής στο πλαίσιο ...>>>>>>

υλοποίησης της δράσης Β.iv.1 του προγράμματος ΕΟΠ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ Καν(ΕΚ) 867/2008.
Το σεμινάριο διεξάχθηκε στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2010 παρουσία του Αντιπροέδρου της Ελαιουργικής κου Παπαθανασίου Κωνσταντίνου, κλιμακίου υπαλλήλων της Ελαιουργικής, τεχνικού προσωπικού της ΕΑΣ Παγγαίου, του εκπροσώπου της ΔΑΑ Χαλκιδικής κου Σερβιέτα Ιωάννη, υπαλλήλων της ΕΑΣ Χαλκιδικής και προέδρων Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής.
ΠΗΓΗ

Από τη δίκη των δολοφόνων του Γρηγορόπουλου...


«Το παιδί μου το σκότωσε μία φορά ο δολοφόνος και άλλη μία δολοφόνησαν την ψυχή του. Το κατασυκοφάντησαν πολλαπλώς. Ντροπή τους» (Μητέρα του Αλέξανδρου)

Η μεταρρύθμιση των μεταρρυθμίσεων

Η νέα « αρχιτεκτονική του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης », ο « Καλλικράτης », που προωθεί η Κυβέρνηση και μπήκε στη κουβέντα μας, αποτελεί την αναγκαία και απαραίτητη μεταρρύθμιση για τη χώρα. Δεν συνδέεται μόνο με διοικητικές αλλαγές, αλλά προχωρά σε οικονομικές, αναπτυξιακές και παραγωγικές τομές.
Επί τέλους η κυβέρνηση αταλάντευτα τολμά. Τολμά να προχωρήσει τη νέα δομή του Κράτους, ξέροντας ότι και αντιδράσεις θα υπάρξουν ...>>>>>>

και ότι έχει μπροστά της σχετικά λίγο χρόνο για την υλοποίηση της νέας δομής.

Διαβάζοντας κανείς το κείμενο των συμπερασμάτων του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ διαπιστώνει ότι υπάρχουν μεν κάποιοι προβληματισμοί, αλλά υπάρχει η κατ΄ αρχάς θετική βούληση να συμβάλουν στην υλοποίηση του νέου θεσμού.

Ακούγοντας όμως τους δημάρχους του Νομού μας, στα τηλεοπτικά παράθυρα, ιδιαίτερα αυτούς που είχαν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνουμε άλλα πράγματα. Ακούμε την επίκληση άρθρων του Συντάγματος, για την αμεσότητα του πολίτη στο Δήμαρχο που διαταράσσεται, ισχυρίζονται ότι το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να ερωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες και άλλα τέτοια κουφά. Είναι πραγματικά να απορεί κανείς μ΄αυτούς τους αυτοδιοικητικούς, όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται. Αγνοούν ότι το πολιτικό ζήτημα λύθηκε στις 4 του Οκτώβρη; Μήπως βλέπουν την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις και θέλουν να διατηρήσουν τα « κεκτημένα »;

Ο Πολυγυρινός

Κέρδισε την ένσταση η ΝΙΚΗ για το παιχνίδι με την Καλαμαριά..

Αποφάσεις Πειθαρχικής Επιτροπής (22/1/2010) 22/1/2010 1:15:23 μμ
Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:
1. Απαλλάσσει την ΕΠΣ Κιλκίς, ......

2. Κάνει δεκτή την ένσταση του σωματείου Νίκη Πολυγύρου για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Π. Σιναΐδη του σωματείου Απόλλων Καλαμαριάς στον αγώνα Δ΄ Εθνικής της 13/12/2009 Απόλλων Καλαμαριάς - Νίκη Πολυγύρου. Κατακυρώνει τον παραπάνω αγώνα υπέρ του σωματείου Νίκη Πολυγύρου με τέρματα 3-0 και επιβάλλει στο σωματείο Απόλλων Καλαμαριάς χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Μετά τη σημερινή απόφαση της Ε.Π.Ο., η ΝΙΚΗ Πολυγύρου καταλαμβάνει την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς!


Ρύπανση του περιβάλλοντος από εξορύξεις χρυσού στη χώρα μας

Ερώτηση Τσίπρα - Αμμανατίδου στη Βουλή για το Στρατώνι:
Εδώ και 13 χρόνια οι κάτοικοι, η τοπική αυτοδιοίκηση και επιστημονικοί φορείς των νομών Έβρου και Ροδόπης δίνουν με επιτυχία τον αγώνα τους προκειμένου να αποτρέψουν τη λειτουργία στην περιοχή τους βιομηχανίας παραγωγής χρυσού με κυάνωση των πετρωμάτων.
Το τελευταίο όμως διάστημα τρία γεγονότα προκάλεσαν και πάλι αναστάτωση στους κατοίκους και συγκεκριμένα:
Η αδειοδότηση από τη βουλγαρική κυβέρνηση ...>>>>>>

βιομηχανίας παραγωγής χρυσού στην πόλη Kirdzali (κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην περιοχή της Θράκης), όπου επίσης θα γίνεται χρήση κυανίου.
Η έγκριση στις 2/10/2009, δύο μέρες πριν τις εκλογές, από το ΥΠΕΧΩΔΕ της «Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης/Αξιολόγησης» (ΠΠΕΑ) του «Επενδυτικού Σχεδίου Ανάπτυξης των Μεταλλείων Κασσάνδρας» (ΕΣΑ) της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, η οποία επίσης χρησιμοποιεί τη μέθοδο με το κυάνιο.
Αλλά κυρίως η υπογραφής από την προηγούμενη κυβέρνηση και πάλι προεκλογικά της ΚΥΑ 39624/2209 (ΦΕΚ Β΄ 2076 25/.9/2009). Σύμφωνα με την προαναφερόμενη ΚΥΑ και ιδιαίτερα με τα άρθρα 11, 13 και 14 νομιμοποιείται η χρήση του κυανίου κατά την παραγωγή χρυσού και η απόθεση των εξορυκτικών αποβλήτων που περιέχουν κυάνιο ή ενώσεις του σε κοιλότητες εκσκαφής και σε λίμνες διάθεσης αποβλήτων.
Επειδή:

Οι προβλέψεις της παραπάνω ΚΥΑ δεν εντάσσονται σε ένα πρότυπο πράσινης ανάπτυξης.
Με αυτήν τη μέθοδο παραγωγής χρυσού προκαλούνται μη αναστρέψιμες βλάβες στο ανάγλυφο της περιοχής εξόρυξης, καθώς και μόλυνση του εδάφους, των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της περιοχής.
Πανευρωπαϊκά αναπτύσσεται ένα κίνημα για την απαγόρευση της χρήσης κυανίου σε όλο το φάσμα των εξορυκτικών και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων με πρόσφατο παράδειγμα τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας, αλλά και προηγούμενες αποφάσεις άλλων χωρών της Ευρώπης που απαγορεύουν όλες τις μεταλλουργικές διεργασίες που βασίζονται στο κυάνιο.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποια μέτρα θα πάρουν ώστε να σταματήσουν οι διεργασίες για λειτουργία μονάδων εξόρυξης χρυσού στις περιοχές Σαπών και Περάματος στη Θράκη και Στρατωνίου στη Χαλκιδική, και μάλιστα με τις ρυπογόνες μεθόδους που επιβαρύνουν επικίνδυνα τον υδροφόρο ορίζοντα ;

Ποια μέτρα θα πάρουν ώστε να απαγορευθεί και στη χώρα μας η χρήση του κυανίου στις εξορυκτικές και μεταλλευτικές δραστηριότητες;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Τσίπρας Αλέξης

Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία

Όλα κάπου τελειώνουν.

Το αγροτικό ζήτημα, όπως εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια, μοιάζει με αυτό των μαθητικών καταλήψεων. Οι αγρότες βολεύτηκαν για χρόνια στο χρήμα των επιδοτήσεων, που σε πολλές των περιπτώσεων είναι πρόκληση. Από την άλλη μεριά οι κυβερνώντες βολεύτηκαν κάνοντας τα στραβά μάτια σε κόλπα και απάτες , σε καταστρατηγήσεις των κοινοτικών κανόνων, χωρίς να ενδιαφερθούν για τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής γεωργίας.
Οι αγρότες έχουν πολλά δίκια. Μία φράση, νομίζω, μπορεί ...>>>>>>

να αποδώσει την πραγματικότητα. Τα καρτέλ των εμπόρων τούς ξεζουμίζουν.

Το αγροτικό ζήτημα θέλει νέα αντιμετώπιση. Το παζάρι των στρεβλώσεων, των ψεμάτων, των εκβιασμών, των μαϊμού επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, πρέπει να τελειώσει τώρα. Θεσμικές αλλαγές στην αγροτική παραγωγή τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Τα «μπλόκα» δεν οδηγούν πουθενά, δεν πείθουν πλέον αφού έχουν καταντήσει εθιμικό δίκαιο, αδικούν τους ίδιους τους αγρότες και τον αγώνα τους.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και χρήμα.

Τα « μπλόκα » αυτή τη φορά δεν πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για μια ακόμα παράνομη επιδότηση.

Ευθύνη της κυβέρνησης είναι: Mέσα από έναν ευρύτατο και ειλικρινή διάλογο, να δρομολογήσει δράσεις και να ληφθούν αποφάσεις τώρα.

Ευθύνη των αγροτών είναι : Nα αναλάβουν και ίδιοι τις ευθύνες τους, για την κατάσταση των οργανώσεών τους και τον τρόπο της εκπροσώπησής τους.

Όσοι αρνούνται το διάλογο αναλαμβάνουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Οι εκφράσεις, όπως χοροεσπερίδες, έχουν να κάνουν με « κόλπα » ή « απάτες », όχι όμως με τα προβλήματα του αγρότη.

Ο Πολυγυρινός

Δεν έχουν θεό... να γιατί κατέστρεψαν την Ελλάδα!

Ακούστε τι έγινε στη Βουλή και να πάθετε πλάκα.
Όταν κατασκευάστηκε το πάρκιν της Βουλής είχαν χρησιμοποιήσει μάρμαρο, με συνέπεια όταν βρέχει να μετατρέπεται σε πίστα πατινάζ.
Επί προεδρίας του Σιούφα λοιπόν υπήρχε σχέδιο να γίνει κάτι με το χώρο με συνέπεια να μη γλιστράει.
Ποιο λέτε πως είναι το ποσό που είχε υπολογιστεί για την ανακατασκευή; ...>>>>>>

Να και η απάντηση, 2,2 εκ. ευρώ. Ναι καλά ακούσατε. Όταν το πήρε χαμπάρι ο Πετσάλνικος λοιπόν έπαθε σοκ. Ο νέος πρόεδρος της Βουλής με μια έρευνα αγοράς που έκαναν οι συνεργάτες του θα ανακατασκευάσει το χώρο με 200.000 ευρώ τα οποία δεν είναι και λίγα. Άκου τα μάρμαρα 2,2 εκ ευρώ. Α ρε Καραμανλή με τους υπουργούς σου…
troktiko

Έκλεισαν τον κόμβο Τρίγλιας για μια ώρα, οι αγρότες της Χαλκιδικής.

Εφησυχασμό προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας έριξε το μπαλάκι στη στρατιωτική ηγεσία για την παρουσία εκπροσώπων του ΓΕΣ και άφησε ανέγγιχτο το πλαίσιο λειτουργίας τέτοιου είδους οργανώσεων.
Το δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής, στο οποίο ο «Ρ» κατέγραψε το σύνολο της δραστηριότητας και το πλαίσιο λειτουργίας των παραστρατιωτικών οργανώσεων
Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε χτες τη διεξαγωγή άσκησης παραστρατιωτικών ομάδων με τη βιτρίνα των «εφέδρων» στη Χαλκιδική, με επίσημη κάλυψη από το ΓΕΣ. Παρά την ...>>>>>>

προσπάθεια του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την έκταση που πήρε το ζήτημα, η χτεσινή απάντησή του σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος, Σπ. Χαλβατζής, ενίσχυσε τους φόβους που προκαλούνται από τέτοιες πρωτοβουλίες.

Οπως αναμενόταν, το στέλεχος της κυβέρνησης άφησε ανέγγιχτο το έδαφος πάνω στο οποίο φύονται και δραστηριοποιούνται τέτοιες ομάδες, που δεν είναι άλλο από τη γενικότερη προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης, όπως επιβάλλεται από τα ΝΑΤΟικά δόγματα περί «ασύμμετρων απειλών» που έχουν υιοθετήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Οπως είχε καταγράψει το ρεπορτάζ του «Ρ», δύο αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς παρακολούθησαν την παραστρατιωτικού τύπου άσκηση, που πραγματοποίησαν από 7 έως 10 Γενάρη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής έφεδροι των ειδικών δυνάμεων, υπό την καθοδήγηση ειδικών από τις ΗΠΑ.

Ο Π. Μπεγλίτης παραδέχθηκε ότι στην άσκηση παρευρέθηκαν δύο αξιωματικοί, εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Στρατού, χωρίς - όπως ισχυρίστηκε - την άδεια της πολιτικής ηγεσίας. Ως εκ τούτου είπε ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις από την ηγεσία του ΓΕΣ, γιατί εστάλησαν «παρατηρητές σε μια καθ' όλα, θέλω να ελπίζω, ιδιωτική εκδήλωση».

Σχετικά με την παραστρατιωτική άσκηση και το περιεχόμενό της, είπε ότι πραγματοποιήθηκε από σωματείο εφέδρων, το οποίο δεν ελέγχεται από το υπουργείο Αμυνας και ασφαλώς δε χρηματοδοτείται από αυτό. Ανέφερε δε ότι στην άσκηση ήταν ένας Αμερικανός εκπαιδευτής και ένας Ιταλός έφεδρος και σε αυτήν συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γι' αυτό και διατέθηκε και το δημοτικό θέατρο του Πολύγυρου Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον Π. Μπεγλίτη, η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει είτε τον συγχρωτισμό είτε τη συνεργασία άτυπη ή θεσμική ένστολων των Ενόπλων Δυνάμεων με διάφορες ιδιωτικού δικαίου οργανώσεις.

Η πραγματικότητα τους διαψεύδει
Η πραγματικότητα, ωστόσο, διαψεύδει τον υπουργό, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι οργανώσεις έχουν κατευθείαν διασυνδέσεις με τη δομή του Ελληνικού Στρατού και με τις ενώσεις απόστρατων αξιωματικών που τελούν επίσημα υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Εξίσου σοβαρό, όμως, είναι αυτή καθαυτή η ύπαρξη τέτοιων οργανώσεων, καθώς δεν είναι απλά σωματεία εφέδρων, αλλά προσανατολίζουν τα μέλη τους σε δραστηριότητες που προσομοιώνουν τα νέα ιμπεριαλιστικά δόγματα.

Τέτοιου είδους εξελίξεις είναι επικίνδυνες, είπε στην παρέμβασή του ο Σπ. Χαλβατζής, αφού στην εν λόγω άσκηση ο εκπαιδευτής είναι Αμερικανός, έρχεται από το FBI και μεταφέρει την εμπειρία από ανάλογη εκπαίδευση σε ανάλογες δυνάμεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και τη Βοσνία.

Πρόκειται, συνέχισε, για παραστρατιωτικές οργανώσεις ίδιες με αυτές που υπήρχαν σε όλη την Ευρώπη στη δεκαετία του '50 και του '60, όπως ήταν η «Κόκκινη Προβιά» που απασχόλησε τον ελληνικό Τύπο πριν από μερικά χρόνια. Ο βουλευτής είπε ότι οι κυβερνήσεις τη βρώμικη δουλειά την αναθέτουν σε τέτοιες παραστρατιωτικές οργανώσεις και υπενθύμισε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Ελληνες γνωρίζουν πολύ καλά το ρόλο που έπαιξαν αυτές σε πολύ προηγούμενες δεκαετίες.

Πρέπει να παρθούν μέτρα, κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούλη του 2008 στη νέα Πέραμο Αττικής πραγματοποιήθηκε άσκηση των ειδικών δυνάμεων για αποστολές εντός πόλεων για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σε περίπτωση διαδηλώσεων. «Εάν δεν μπει ένα φρένο δημιουργούνται κίνδυνοι και θα πρέπει να πάρετε μέτρα, πριν να είναι αργά, για να σταματήσετε τη δράση αυτών των παραστρατιωτικών και παρακρατικών μηχανισμών», είπε ο Σπ. Χαλβατζής.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 22/1/2010

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Να μην ξεχνάμε:
Το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. ...
Βέβαια δεν αναμένονται εκπλήξεις, θεωρείται βέβαιη η επανεκλογή Παπούλια.