Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2010

Από το Περιφερειακό Γραφείο Πολυγύρου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ανακοινώνεται ότι η απογραφή των δικαιούχων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2010 θα αρχίσει με αλφαβητική σειρά στις 25 Ιανουαρίου 2010 και θα ολοκληρωθεί στις 2 Μαρτίου 2010. Οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Περιφερειακό Γραφείο Πολυγύρου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: ...>>>>>>

ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ:
α) - Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας σε ισχύ,
β) - Αστυνομική Ταυτότητα (άμεσα ασφαλισμένου και όσων εκ των
προστατευομένων μελών έχουν),
γ) - Βεβαίωση από το Ι.Κ.Α. με εκατό (100) ημέρες εργασίας έτους 2009 ή βεβαίωση εργοδότη, που να βεβαιώνει τον αριθμό των ημερών εργασίας κατά το έτος 2009 και τον κλάδο ασφάλισης θεωρημένη από το Ι.Κ.Α.
Για τους εργαζόμενους σε οικοδομικές εργασίες, απαιτούνται (75) ημέρες εργασίας έτους 2009 ή (50) πενήντα ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας έτους 2009. Σε περίπτωση επιδοτούμενης ανεργίας θα προσκομίζεται απαραίτητα, η εγκριτική απόφαση επιδοτούμενης ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ.
Για τις άγαμες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες απαιτούνται
πενήντα (50) ημέρες εργασίας έτους 2009 ή πενήντα (50) ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας έτους 2009 και

δ)- Πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος (της εφορίας) οικονομικού έτους 2009( με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων).

ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ :
α)- Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας σε ισχύ,
β)- Αστυνομική ταυτότητα (άμεσα ασφαλισμένου και όσων εκ των
προστατευομένων μελών έχουν ),
γ)- Αρχική απόφαση σύνταξης ή βεβαίωσης από τον συνταξιοδοτικό φορέα,
δ)- Πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος (της εφορίας) οικονομικού έτους 2009 ( με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων)

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον:
α) -Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας σε ισχύ,
β) -Αστυνομική ταυτότητα (άμεσα ασφαλισμένου και όσων εκ των
προστατευομένων μελών έχουν ),
γ)-Γνωματεύσεις Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών,
δ)- Πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος (της εφορίας) οικονομικού έτους 2009 ( με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων).
ε)- Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα από τη οποία θα προκύπτει η αναγκαιότητα συνοδείας για τη χορήγηση Δελτίου Κοινωνικού Τουρισμού σε συνοδό.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ
ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Α 25 & 26 /1/2010
Β 27/1/2010
Γ 28 & 29 /1/2010
Δ 1/2/2010
Ε, Ζ 2/2/2010
Η, Θ, Ι 3/2/2010
Κ 4 – 5 – 8 /2/2010
Λ 9/2/2010
Μ 10 – 11 – 12 /2/2010
Ν, Ξ, Ο 16/2/2010
Π 17 - 18 – 19 /2/2010
Ρ, Σ 22 & 23 /2/2010
Τ 24 & 25 /2/2010
Υ, Φ 26/2/2010
Χ, Ψ, Ω 1 & 2 /3/2010

Τα ντοκουμέντα για τις χορηγίες του ΕΟΤ...

στην Εύβοια, λίγο πριν από τις εκλογές!
869.030 ευρώ... Από τον Μαρκόπουλο υπουργό του Καραμανλή!
Αυτά ερευνούν οι "ράμπο" δημόσιας διοίκησης
ΠΗΓΗ


Απάντηση ΑΝΥΕΘΑ Μπεγλίτη σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με την άσκηση Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων στη Χαλκιδική

Σε ερώτηση που έθεσε ο κ. Χαλβατζής σχετικά με άσκηση Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων στη Χαλκιδική, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης επεσήμανε τα ακόλουθα:
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης του κ. ΑΝΥΕΘΑ:
«Θέλω να πω ευθύς εξαρχής ότι ευχαριστώ τον συνάδελφο για την επίκαιρη ερώτησή του, που ορίζει ουσιαστικά τον δημοκρατικό κοινοβουλευτικό έλεγχο για κρίσιμα ζητήματα, για τα οποία η χώρα πλήρωσε κατά το παρελθόν σε τραυματικές περιόδους. Θύμα αυτών των περιόδων ...>>>>>>

ήταν και ο ίδιος ο συνάδελφος, ο κ. Χαλβατζής. Συμφωνώ λοιπόν, απολύτως με την δημοκρατική του ευαισθησία, όπως αποτυπώνεται στην επίκαιρη ερώτηση. Δεν θα συμφωνήσω όμως με την ανησυχία που εκπέμπει η ερώτησή του. Σήμερα η χώρα μας έχει εμπεδωμένους δημοκρατικούς θεσμούς και βεβαίως τα αρμόδια Υπουργεία, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα άλλα Υπουργεία έχουν, ασκούν, επιβάλλουν τον δημοκρατικό έλεγχο πάνω στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας.

Πάνω απ’ όλους και πάνω απ΄ όλα είναι η δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση, οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας, που ελέγχουν συμπεριφορές, ενδεχομένως και συμπεριφορές οι οποίες κινούνται σε γκρίζες ζώνες μεταξύ δημοκρατικής νομιμότητας και εξωθεσμικών ή παράνομων λειτουργιών.

Δεν θα συμφωνήσω με τον κ. Χαλβατζή στο ζήτημα του μισθοφορικού ή επαγγελματικού στρατού σε σχέση με την Ελλάδα. Όπως γνωρίζετε όλοι η χώρα μας ασφαλώς δεν έχει μισθοφορικό στρατό και ούτε πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει με μισθοφορικό στρατό.

Βεβαίως, σε πορεία χρόνου και σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, διαμορφώσαμε πλευρές των Ενόπλων Δυνάμεων με όρους επαγγελματικού στρατού, γιατί πιστεύουμε ότι έτσι συμβάλλουμε καλύτερα στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

Ασφαλώς - και το λέω αυτό στο ελληνικό Κοινοβούλιο - σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία. Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν πρόκειται να συναινέσουμε ποτέ στην κατάργηση της στρατιωτικής θητείας.

Η μείωση της στρατιωτικής θητείας που έγινε κατά τρόπο εσπευσμένο τον περασμένο Αύγουστο του 2009 από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μας έβρισκε και μας βρίσκει αντίθετους, γιατί έγινε κατά έναν τρόπο πρόχειρο, απροετοίμαστο, με συνέπειες πάνω στην επιχειρησιακή λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα, η εκρηκτική αντίφαση της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας από τη μία πλευρά κατά τρόπο πρόχειρο και απροετοίμαστο να μειώνει τη στρατιωτική θητεία και από την άλλη να αυξάνει, εξυπηρετώντας τοπικά πολιτικά συμφέροντα, τον αριθμό των στρατοπέδων, ουσιαστικά έχει δημιουργήσει σοβαρά λειτουργικά και επιχειρησιακά προβλήματα.

Όσον αφορά, στη συγκεκριμένη ερώτηση με βάση τα στοιχεία που καταθέτει στην επίκαιρη ερώτησή του ο κ. Χαλβατζής, πράγματι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που διαθέτουμε και από τα συναρμόδια Υπουργεία έγινε αυτή η εκδήλωση. Δεν ελέγχεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για Νομικό Προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, άρα για σωματείο που είναι αναγνωρισμένο, όπως πληροφορούμαστε από το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής και λειτουργεί με βάση το νόμο.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει ασφαλώς χρηματοδότηση, πολύ περισσότερο δεν τίθεται υπό την εποπτεία του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Λέσχη Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων του Νομού Χαλκιδικής ούτε η Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων της χώρας. Και ασφαλώς, δεν διετέθησαν υλικά και μέσα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.»

Στη συμπληρωματική ερώτηση που έθεσε ο κ. Χαλβατζής στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο κ. Μπεγλίτης απάντησε τα εξής:

«Θέλω να διαβεβαιώσω και εσάς και το ελληνικό Κοινοβούλιο ότι η Κυβέρνησή μας δεν προτίθεται και δεν πρόκειται να μειώσει περαιτέρω τη στρατιωτική θητεία, πολύ περισσότερο να την καταργήσει. Θεωρούμε, εσπευσμένη και πρόχειρη τη μείωση της θητείας που έγινε τον περασμένο Αύγουστο. Θεωρούμε, επίσης, ότι είναι στοιχειώδης δημοκρατική υποχρέωση, θα την χαρακτήριζα και πατριωτική υποχρέωση, της ελληνικής νεολαίας να προσφέρουν στην πατρίδα για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας. Άρα, αυτό είναι ένα ζήτημα, πάνω στο οποίο πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει.

Από κει και πέρα, δεν πρόκειται η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο εκπροσωπώ εδώ, να επιτρέψουν είτε το συγχρωτισμό είτε τη συνεργασία, άτυπη ή θεσμική, ένστολων των Ενόπλων Δυνάμεων με διάφορες ιδιωτικού δικαίου οργανώσεις.

Πράγματι, όπως πληροφορήθηκα, ζητώντας στοιχεία, δυο εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου πήγαν σε αυτήν την εκδήλωση χωρίς την άδεια της πολιτικής ηγεσίας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις. Δεν παίζουμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει την εντολή από την Κυβέρνηση και έχει τη νομιμοποίηση μέσω των εκλογών να ασκεί την πολιτική διεύθυνση σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κυβέρνησης και τον δημοκρατικό έλεγχο πάνω στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Βεβαίως, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και άλλα συναρμόδια Υπουργεία, που πρέπει όλοι μαζί σε συνεργασία να δούμε τι συμβαίνει με όλες αυτές τις οργανώσεις, με όλα αυτά τα σωματεία. Πρέπει να δούμε πώς κινούνται, πώς λειτουργούν.

Πράγματι, έχετε δίκιο - το έψαξα και το βρήκα - ήταν Αμερικανός εκπαιδευτής και Ιταλός έφεδρος των ειδικών δυνάμεων εκπαιδευτής σε αυτήν την εκδήλωση - άσκηση, στην οποία συμμετείχαν, απ΄ ό,τι πληροφορήθηκα, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί διατέθηκε και το Δημοτικό Θέατρο Πολύγυρου Χαλκιδικής.

Εξηγούμαι, λοιπόν: Όχι στην κατάργηση της στρατιωτικής θητείας, όχι σε έναν πλήρη επαγγελματικό στρατό, ασφαλώς σε καμία περίπτωση μισθοφορικό στρατό, ασφαλώς σε καμία περίπτωση ιδιωτικοποίηση του σκληρού πυρήνα άσκησης της εθνικής κυριαρχίας, που είναι η υπεράσπιση της εθνικής άμυνας και των συμφερόντων της χώρας. Η Ελλάδα δεν θα γίνει όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζητήματα εθνικής άμυνας ασκούνται από ιδιωτικούς μισθοφορικούς στρατούς, που τους είδαμε στην περίπτωση του Ιράκ. Σήμερα, υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες για σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τις δυνάμεις κατοχής των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ιράκ.

Άρα, λοιπόν, ελέγχουμε και οφείλουμε να ελέγξουμε τη λειτουργία αυτών των οργανώσεων και τα συναρμόδια Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εσωτερικών.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις από την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, γιατί, χωρίς να το γνωρίζει η πολιτική ηγεσία, εστάλησαν παρατηρητές σε μια καθ΄ όλα, θέλω να ελπίζω, ιδιωτική εκδήλωση.»

Αδιέξοδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 21 Ιανουαρίου 2010 τα νέα online
ΤΗ χειρότερη στιγμή διάλεξαν οι αγρότες για τις κινητοποιήσεις τους. ΤΗΝ ώρα που η χώρα πασχίζει να επουλώσει τις πληγές μιας πεντάχρονης ακυβερνησίας, να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τον διεθνή διασυρμό, τα μπλόκα δίνουν λαβή για νέες επικρίσεις.
ΗΔΗ δύο γειτονικές χώρες προσέφυγαν στην Κομισιόν και ζητούν αποζημιώσεις από την Ελλάδα, επειδή μπλοκάρονται τα προϊόντα τους στα σύνορά μας. ...>>>>>

ΕΙΝΑΙ βέβαιο ότι και οι αγρότες, όπως οι περισσότερες άλλες κοινωνικές ομάδες, έχουν ζωτικά προβλήματατα περισσότερα από την πολύχρονη εμμονή στη μη ανταγωνιστική γεωργία των επιδοτήσεων.

ΩΣΤΟΣΟ, κανείς δεν μπορεί να περιμένει από μια κυβέρνηση τριών μηνών να λύσει τόσο μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα. Και ο βαθμός της πίεσης που ασκούν, με τον αποκλεισμό της χώρας, δεν τους προσφέρει ούτε συμπάθεια στον αγώνα τους, ούτε κατανόηση.

ΑΠΟ την πλευρά της η κυβέρνηση έχει τις δικές της ευθύνες. Είναι φανερό ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις την αιφνιδίασαν. Και ότι δεν υπάρχει ούτε συγκεκριμένο σχέδιο, ούτε πολιτική εκτόνωσης της κατάστασης.

Η επίκληση του διαλόγου που έχει εξαγγείλει, δεν αρκεί. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε τι θα συζητήσει, ούτε με ποιους. Και βέβαια δεν έχει τη δυνατότητα για τη συνήθη λύση: να δώσει κάποια εκατομμύρια ευρώ και να τους... ξεφορτωθεί, όπως, για παράδειγμα, έγινε πέρυσι.

ΟΜΩΣ η κυβέρνηση δεν έχει πείσει ούτε καν ότι μπορεί να ικανοποιήσει τα ώριμα θεσμικά αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες.

ΤΙ απομένει; Οι μεν αγρότες να ελευθερώσουν τους δρόμους βοηθώντας να αρθεί το αδιέξοδο, η δε κυβέρνηση να προχωρήσει σε πραγματικό διάλογο μαζί τους, με ουσιαστικές δεσμεύσεις για μια ανταγωνιστική γεωργική παραγωγή.

Στο κυνήγι των αποδείξεων...


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ;

Η περιοχή που αναφέρεται παρακάτω, βρίσκεται μεταξύ της Ουρανούπολης και των συνόρων της με το Άγιο Όρος. Πρόκειται για μια έκταση 13.000 περίπου στρεμμάτων, από τα οποία 3.000 είναι ιδιοκτησίες- κληροτεμάχια και η υπόλοιπη έκταση, δάσος.
Είναι το γνωστό δάσος από το οποίο 8.608 στρ. δόθηκαν στην Μονή Βατοπεδίου ως ¨άρτια και οικοδομήσιμα¨ σύμφωνα με την 2823/22.5.2007 συμβολαιογραφική πράξη μεταξύ της Κ.Ε.Δ. Α.Ε και της Μονής Βατοπεδίου και για το οποίο τόσος σάλος έγινε. ...>>>>>>

1) Στο Προεδρικό Διάταγμα, κατ’επιταγή και της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, ¨Καθορισμός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου¨ Ζ.Ο.Ε., που δημοσιεύτηκε στο 326/26.4.2002 τεύχος Δ´ της εφημερίδας της Κυβερνήσεως σχετικό με τον καθορισμό ορίων κατάτμησης και λοιπών όρων καθώς και περιορισμών δόμησης στην εκτός σχεδίου περιοχής της Ουρανούπολης, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα:

…Κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας είκοσι στρέμματα… στις παραπάνω περιοχές… επιτρέπονται.

-Ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

-Επισκέψεις, περιηγήσεις…

2) Στις 6.11.2007 ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, στέλνει επιστολή στο Δήμαρχο Σταγείρων-Ακάνθου Μ. Βλαχόπουλου με θέμα ¨Αξιοποίησης εκτάσεως Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου¨, με σκοπό να του κοινοποιήσουν το όραμα της μονής για τα 8.608 στρ. Όραμα που όπως σημειώνει, είναι κοινό με εκείνον.

*Ανάπτυξις θρησκευτικού τουρισμού λίαν υψηλού επιπέδου.

*Ανάπτυξις υποδομών εξυπηρετήσεως θρησκευτικού τουρισμού, όπως ομοιώματος χερσονήσου Αγίου Όρους, συνεδριακού κέντρου, κέντρου εικονικής ξεναγήσεως πολιτισμού Αγίου Όρους και λοιπών συναφών υποδομών θρησκευτικής και πολιτιστικής διαστάσεως…

*Ίδρυσις και λειτουργία κέντρου μεταπτυχιακών σπουδών θεολογίας και φιλοσοφίας…

Όποιος παρατηρήσει τους όρους (στο Νο1) και τα οράματα (στο Νο2) θα νοιώσει δέος μπροστά στις ¨πνευματικές¨ αναζητήσεις των Αρσενοεφραίμηδων.

Το γεγονός ότι ένα χρόνο αργότερα στις 24.11.2008 στο ¨Υπόμνημα¨ που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Αρσένιος Βατοπεδινός κατά κόσμον Αντώνης Φίλος αναφέρει ότι: ¨πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα 6.000 περίπου (από τα 8.606) στρέμματα εκ του ανωτέρω ακινήτου περιλαμβάνονται στην Προ του Αγίου Όρους Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου, στην οποία απαγορεύεται κάθε αλλαγή χρήσης και συνεπώς η δόμηση¨, αποτελεί κατά την άποψή μας τουλάχιστον παραπληροφόρηση και προσπάθεια ελάφρυνσης της θέσης του στα ποινικά και ηθικά αδικήματα που διέπραξε παρέα με τους άλλους πεφωτισμένους από το ¨Άγιο Πνεύμα¨ τους.

Τα όποια συμπεράσματα επαφύονται στον πατριωτισμό σας… διότι ο δικός μας έχει πια εξαντληθεί.

Ουρανούπολη 21/01/2010
ΠΗΓΗ

Ανακηρύχθηκε "ΗΡΩΑΣ 2009"!

Θα τρελαθούμε ... εντελώς!!!

Έγραψε αναγνώστης ως σχόλιο:
"Άσχετη αναφορά....Χθες το βράδυ μια ομάδα "αμόρφωτων αγελαδοτρόφων" από την Γαλάτιστα πήγαν στα Δουμπιά και έκοψαν με αλυσοπρίονα τα δέντρα γύρω από την πλατεία, μπροστά στα μάτια των ανήμπορων να αντιδράσουν κατοίκων.
Τι έκανε ο Δήμαρχος, η αστυνομία, ο εισαγγελέας;
Υπάρχει κράτος ή έχουμε γίνει ΟΥΓΚΑΝΤΑ κύριοι...;
Παρακαλώ ερευνήστε την υπόθεση..."
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Δυστυχώς είναι αλήθεια! Το διασταυρώσαμε.


Ούτε μία φορά!

Ενδιαφέρον είχε η χθεσινή συνέντευξη του πρώην Δημάρχου Κασσάνδρας Κώστα Παπαγιάννη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό!
Ενδιαφέρουσα η άποψή του για τον Δήμο του σε σχέση με τον "Καλλικράτη" αλλά εμάς άλλο μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση:
Η αναφορά του στη συγκέντρωση της Ντόρας, στη Θεσσαλονίκη, και στα της Ν.Δ., όπου απέφυγε να αναφέρει έστω και μία φορά το όνομα του Σαμαρά!!!
Έχει αυτά το χάρισμα ο Παπαγιάννης, ότι θέλει να πει το λέει με έμφαση αλλά χωρίς να προκαλεί!

"ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" της ... διαβούλευσης!

Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι διπλή ή τριπλή η δέσμευση! Η χρονική διάρκειά της μας ενδιαφέρει!

Δυστυχώς, πρέπει να φτιάξουν ... καινούριες τρύπες στις ζώνες τους!

Συνεδριάζει, αύριο Παρασκευή 22/1/10, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου

Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010 το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά στις 6.00 μ.μ. από το Δημοτικό Ραδιόφωνο.
Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων ...>>>>>>

και αναμορφώσεις προϋπολογισμού (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
2. Πρόταση κατανομής 4ης δόσης ΣΑΤΑ 2009 (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
3. Τοποθέτηση πινακίδας Ρ40 στον Πολύγυρο (Εισηγ.: κ. Νικόλαο Παπακωνσταντίνου)
4. Έγκριση & ψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010 του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Μορφωτικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Ο Αριστοτέλης» (Εισηγ.: κ. Εμμ. Σύγγελης)
5. Έγκριση & ψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολυγύρου (ΔΗ.ΚΕ.ΠΟ) (Εισηγ.: κ. Αν. Καραφουλίδης)
6. Έγκριση και ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010 του Ν.Π του Δήμου «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» (Εισηγ.: κ. Γ. Παπαθανασίου)
7. Έγκριση και ψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010 του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία « Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ » (Εισηγ.: κ. Ι. Οικονόμου)
8. Έγκριση τροποποίησης του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία « Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ » (Εισηγ.: κ. Ι. Οικονόμου)
9. Έγκριση επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντων χρηματικών ποσών(Εισηγ.: κ. Εμμ. Σύγγελης)
10. Σύσταση της επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης των φορολογικών διαφορών (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
11. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης έργου «Κατασκευή ανοικτού θεάτρου Πολυγύρου» με αρ. μελέτης 136/2007 (Εισηγ.: κ. Χρ. Βατζόλας)
12. Ορισμός μελών Σχολικής Επιτροπής (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
13. Αντικατάσταση μέλους στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή 1ου Δημοτικού Σχολείου, 2ου Νηπιαγωγείου και Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
14. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης έργου : «Ολοκλήρωση κερκίδων γηπέδου στο Δ.Δ. Ολύνθου» (Εισηγ.: κ. Γ. Παπαθανασίου)
15. Επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων (Εισηγ.: κ. Γ. Παπαθανασίου)
16. Ενίσχυση ενδεών (Εισηγ.: κ. Ζαγγίλας)

Ο Βλαχόπουλος ζητάει να μείνει ο Δήμος Σταγείρων - Ακάνθου εκτός "Καλλικράτη"!!

Αγώνα δρόμου κάνει ο δήμαρχος Σταγείρων Ακάνθου Μιχάλης Βλαχόπουλος προκειμένου να πείσει τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση όχι μόνο να μην συνενωθεί ο Δήμος με άλλους και να μείνει ως αυτόνομη διοικητική ενότητα, αλλά να αλλάξει και ονομασία και να ονομάζεται «Δήμος Ιερισσού»!
Σε επιστολή του κ.Βλαχόπουλου προς τον κ. Ραγκούση που αποκαλύπτει το halkidikinews.gr o δήμαρχος προτάσσει ως επιχείρημα της μη συνένωσης… κείμενα του Βυζαντίου και τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους. Τα επιχειρήματα του δημάρχου προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση ...>>>>>

και ποικίλα σχόλια αφού υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «Οι κάτοικοι του Δήμου, χαρακτηρίζονται ως «περίοικοι» στον καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους και ως περίοικοι απολαμβάνουν το ειδικό προνόμιο εισόδου στο Άγιο Όρος. Η ιδιότητα του περιοίκου είναι φυσικό ότι δεν μπορεί να επεκταθεί απεριόριστα»…
O κ.Βλαχόπουλος μάλιστα έθεσε για πρώτη φορά δημοσίως και θέμα εποπτείας και ελέγχου (!) της δραστηριότητας των μεταλλείων από τον τοπικό πληθυσμό.
Η επιστολή Βλαχόπουλου
«Κύριε Υπουργέ....
Στην παρουσίαση του προγράμματος Καλλικράτης στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφερθήκατε στην ιδιαιτερότητα των νησιών και τονίσατε ότι η αναγκαιότητα να αποτελέσουν τα νησιά αυτόνομους Δήμους οφείλεται όχι «μόνο στο γεγονός της γεωγραφικής ασυνέχειας αλλά στον κυμαινόμενο πληθυσμό».
Στα πλαίσια της λαϊκής συμμετοχής στην διαβούλευση που ξεκινήσατε, την 8/01/10 έγινε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Δήμου και εκδόθηκε ψήφισμα το οποίο υπογράφουν 3.000 κάτοικοι. Στο ψήφισμα, που σας επισυνάπτω, διατυπώνεται η ίδια ακριβώς άποψη που αναφέρατε και εσείς στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στον Δήμο μας συντρέχουν ιστορικές ιδιαιτερότητες όπως:
Οι κάτοικοι του Δήμου, χαρακτηρίζονται ως «περίοικοι» στον καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους και ως περίοικοι απολαμβάνουν το ειδικό προνόμιο εισόδου στο Άγιο Όρος. Η ιδιότητα του περιοίκου είναι φυσικό ότι δεν μπορεί να επεκταθεί απεριόριστα. Ο καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους χρονολογείται από το 1926 βασίζεται σε κείμενα του Βυζαντίου και επικυρώνεται με το άρθρο 105 του Ελληνικού Συντάγματος.
Ο ιστορικός αυτός λόγος επιβάλει την μετανονομασία του Δήμου σε Δήμο Ιερισσού, ονομασία που είχε από την βυζαντινή περίοδο και την διατήρησε μέχρι και πριν την καθιέρωση του σχεδίου Καποδίστριας.

Ο Δήμος μας εξυπηρετεί 2.262 κατοίκους του Αγίου Όρους όσο αφορά πιστοποιητικά και άδειες παραμονής αλλοδαπών μοναχών και εργαζομένων.

Ο Δήμος μας εξυπηρετεί με τα λιμάνια του, τους προσκυνητές του Αγίου Όρους που ανέρχονται σε 600.000 τον χρόνο. Η διαχείριση των απορριμμάτων του Αγίου Όρους μπορεί να γίνεται στο Δήμο μας διότι για λόγους περιβαλλοντικούς (όλο το Άγιο Όρος είναι περιοχή NATURA και ειδικής προστασίας) είναι δύσκολο να υπάρχει τέτοια εγκατάσταση.

Ο Δήμος μας έχει στα Διοικητικά του όρια το μοναδικό κατοικημένο νησί της κεντρικής Μακεδονίας με πληθυσμό απογραφής 607 κατοίκους που την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνονται σε 6.000.

Ο Δήμος μας έχει στην περιοχή του τα μεταλλεία Κασσάνδρας. Για λόγους περιβαλλοντικής εποπτείας πρέπει η δραστηριότητα αυτή να ελέγχεται από τον τοπικό πληθυσμό και να μην συμμετέχουν στην λήψη των όποιων αποφάσεων κάτοικοι περιοχών που δεν επηρεάζονται περιβαλλοντικά από αυτό.
Με εκτίμηση
Μιχάλης Βλαχόπουλος"
halkidikinews.gr

Πρωτάθλημα Ε.ΚΑ.Σ.Χ.

A’ Ανδρών (12η Αγωνιστική )
Αρναία 64 Ορμύλια 57
Διαιτητές: Παραλής , Μαργαρίτης
Δεκάλεπτα: 12-14, 28-28, 43-39, 64-57
Αρναία (Μοσχόπουλος)
Παπαγεωργίου Α. , Αρβανίτης , Γκαγκάνης , Τζιτζιρίκας , Κουσίδης 9(1), Χαριστός , Μπάτζιος 10, Κούνδουρος 2, Κυπαρισσάς 23(4), Πράντσις , Αργυρίου 2, Παπαγεωργίου Δ. 18
Ορμύλια (Χαλκιάς) ...>>>>>>

Ανδρεάδης Η. , Παπαδόπουλος , Λελεγιάννης 17(3), Ανδρεάδης Α. 4, Μπουρλής , Γουργούρης , Δρακάκης 6, Μπαμπάργιος 12(1), Δέας 2, Δήμητσας 7, Ντάλντος 9(1), Κυρομίτης

Πολύγυρος 69 Μαρμαράς 42
Διαιτητές: Σχοινάς , Γατά
Δεκάλεπτα: 12-8, 29-21, 47-30, 69-42
Πολύγυρος (Μπούμπας)
Μυλωνάς Γ. , Δρούγκας 4, Μπανάβας Ι. 3, Παπασαραφιανός 14(3), Στιβαχτάρης 1, Κουγιώνης 21(1), Σόμπατζης , Γρηγορίου 3, Χαλκιόπουλος 5(1), Μυλωνάς Ν. , Μόμτσιας 14, Βλάχος 4
Μαρμαράς (Πατσουράκος)
Μιλκονίδης Π. 9, Λάζογλου 11, Τσεπελίδης , Κοπάντσας 3(1), Καίκης , Ουζουνπλουμής 8, Ζουμπούλης , Καραισκάκης 4, Χατζηιωακειμίδης 1, Μιλκονίδης Η. , Δεληγιάννης 6, Κατσάπας

Νικήτη 63 Κασσάνδρα 57

Διαιτητές: Ξέρας , Σχοινάς
Δεκάλεπτα: 8-15, 26-28, 45-39, 63-57
Νικήτη (Μουστάκας)
Χηνιτίδης 10(1), Μιχαλούδης 5, Κουτσούκης , Σπύρου 19(4), Κουτλιάνος 13, Μαντσιος , Κουγιουμτζόγλου 6(1), Καρλής , Μαραγκάς , Λόγαρης , Μαυρουδής 8, Χρηστάκης 2

Κασσάνδρα (Σερέτης)
Παραλής , Αρίστος 15, Καλαμβούκας , Κερμέντης 4, Μιτελούδης , Μιχαηλίδης , Ζαγγάνας 2, Ματεντζίδης , Παπαστεφάνου 10, Νικολής 17, Θώμος 2, Ζαγκαρέτος 7

Μουδανιά 54 Ιερισσός 53

Διαιτητές: Ξέρας , Παραλής
Δεκάλεπτα: 16-12, 32-19, 41-35, 54-53
Μουδανιά (Παυλάκης)
Μαναβάκης 9, Λασκαρίδης 2, Ανανιάδης 6, Μπανάβας , Τσιγγελίδης 2, Χατζηκωνσταντίνου , Μαμούρης , Ιορδανίδης 11, Χατζηαλέξης , Γαροφάλλου 2, Τόμαν 13(1), Τσιάρας 9(1)

Ιερισσός (Κιακιλίδης)
Κουκόντζηλας , Κεσκεσιάδης 11, Δενελεκίδης , Κόνσουλας , Ευθυμίου Π. , Ζηζηλιώτης , Σαμαράς 4,Ντούζα 15(1), Κατσιφός 9, Μπάντης , Λέχος Χ. 14(2), Ευθυμίου Χ.

Παλαιοχώρι 56 Ουρανούπολη 63
Διαιτητές: Παραλής , Μαργαρίτης
Δεκάλεπτα: 8-16, 23-29, 40-41, 56-63
Παλαιοχώρι (Μακαβός)
Παπακωνσταντίνου 2, Κουμαντσιώτης 10(1), Κατσιρμάς , Βούζιος 8, Πασχάλης , Παναιρλής 2, Μοσχόπουλος Α. 4, Καραθανάσης 2, Μαύρος , Ζολώτας 15(1), Γκαγκάνης Μ. 2, Γκαγκάνης Α. 11(1)

Ουρανούπολη (Θεοδώρου)
Ευθυμόπουλος 24, Τσινός 7, Κόκκινος Ε. 5, Κελέσης 15(2), Στουλούπης 12, Αντωνάκης , Χατζηπαναγιώτης , Γεννάδιος , Παπαγεωργίου , Κόκκινος Σ. , Μουτζίκης , Ρούσσος

Μεταμόρφωση 51 Τρίγλια 66
Διαιτητές: Αναστασιάδης , Λειβαδιώτης
Δεκάλεπτα: 12-13, 25-32, 41-42, 50-50 κ.α. 51-66
Μεταμόρφωση (Κατσαβαβάκης Μ.)
Κεχαγιάς , Κατσαβαβάκης Μ. , Κατσαβαβάκης Γ. 14(2), Απεσλίδης 7, Αντωνίου-Αλβανός 2, Στράντζαλης 4, Χασάπης 15(1), Γκαδρής , Τσουλής 4, Βαγιωνάς , Χαραλαμπόπουλος , Παπαδημητράκης 5(1)

Τρίγλια (Τσομπανάκης)
Ζούπης , Κουνάδος 5, Παντζάκης 7, Δαμαρλής , Καραγιαννάκης 4, Παπαδόπουλος 2, Σερεμέτης 8, Γεώργογλου Ε. 18(3), Τσήλιος 10(2), Καρράς 4, Καρπούζης 8, Γεώργογλου Γ.

Η Βαθμολογία (Σε 12 αγώνες)

Ιερισσός 22 822-646
Πολύγυρος 21 817-563
Ουρανούπολη 21 744-752
Μουδανιά 20 777-654
Τρίγλια 19 685-548
Ορμύλια 19 618-603
Αρναία 17 773-714
Μαρμαράς 16 560-693
Κασσάνδρα 16 657-744
Παλαιοχώρι 15 519-751
Νικήτη 14 649-761
Μεταμόρφωση 12 512-704
Πολύγυρος και Τρίγλια έχουν ένα αγώνα λιγότερο

Η Μεταμόρφωση έχει 1 μηδενισμό

Οι σκορερ:
1) Κουγιώνης (Πολύγυρος) 244(2)
2) Παπασαραφιανός (Πολύγυρος) 214(30)
3) Ευθυμόπουλος (Ουρανούπολη) 204(3)
4) Μιχαηλίδης (Κασσάνδρα) 193(22)
5) Μπαμπάργιος (Ορμύλια) 176(8)
6) Παπαγεωργίου Δ. (Αρναία) 173(1)
7) Κυπαρισσάς (Αρναία) 173(25)
8) Ιορδανίδης (Μουδανιά) 171(3)
9) Ευθυμίου Π. (Ιερισσός) 169(7)
10)Κεσκεσιάδης (Ιερισσός) 160(13)
Επόμενη Αγωνιστική :
Ορμύλια - Πολύγυρος
Μαρμαράς - Νικήτη
Κασσάνδρα - Μουδανιά
Ιερισσός - Παλαιοχώρι
Ουρανούπολη - Μεταμόρφωση
Τρίγλια - Αρναία

Β’ Ανδρών (2η Αγωνιστική)

Στρατονίκη/Στάγειρα 38 Άγιος Νικόλαος 45
Διαιτητές: Αναστασιάδης , Λειβαδιώτης
Δεκάλεπτα: 0-10, 12-22, 26-34, 38-45

Στρατονίκη/Στάγειρα (Κατράνης Δ.)
Σπύρου 8(2), Κεφαλάς , Αποστολίδης 8, Σερπάρης 2, Γαλάνης 10(1), Κατράνης Δ. 7(2), Χατζής , Σιδεράς , Κατράνης Η. 2, Σαμαράς , Καραθανάσης 1, Τσανανάς

Άγιος Νικόλαος (Μουστάκας)
Μουστάκας 8, Σερβετάς 12, Διαμαντής , Βάσσιος , Βογιατζής 10, Καζάνης 8, Δημητριάδης 7, Λάμπος


Σκιώνη 65 Ν. Ρόδα 50

Διαιτητές: Τσακνή

Δεκάλεπτα: 24-5, 48-9, 54-29, 65-50

Σκιώνη (Παπαμιχαήλ)

Παπαγεωργίου 14, Αδραμερινός 5, Λαινάς Δ. 1, Λεμονής Κ. , Λαινάς Γ. , Λεμονής Ν. 17, Παπαχριστοδούλου 8, Καραβασίλης 9, Δρέπας 4 , Τσακίρης 2, Κουκουβίνος , Παπαγεωργίου 5

Ν. Ρόδα (Κιακιλίδης)

Σοφιανός , Χατζηαναστασίου 3(1), Χατζηλίδης , Κουκούμης , Παρθενιάδης Κ. 5(1), Σβούκης 6, Μπαλτάς 6, Κοκόνας , Καμενάκης 21(1), Φιλιππίδης 3(1), Παρθενιάδης Δ. 6, Συμεωνίδης

Σανά 0 Μεταγγίτσι 20

Γαλάτιστα Ρεπό

Πρωτάθλημα Γυναικών (4η Αγωνιστική)

Μαρμαράς – Ιερισσός 26-62

Καλλικράτεια – Τρίγλια 65-24

Ορμύλια – Πολύγυρος 25-87
Επιμέλεια: ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΒΑΒΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010, ώρα 11.00’ σε αίθουσα του ΑΓΑΠΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του Δήμου Ανθεμούντας στην Γαλάτιστα η ‘Ενωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσει εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στην εκδήλωση θα τιμηθούν ο κ. Μίσσας Κων/νος, Ομοσπονδιακός Προπονητής, διάφοροι παράγοντες , διαιτητής του Σ.Δ.Κ.Χ., Κριτής του Σ.Κ.Κ.Χ., αθλητές, ο 1ο σκόρερ της περσινής περιόδου καθώς και αθλήτες- τριες των κλιμακίων της Ε.ΚΑ.Σ.Χ που έχουν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Χ. σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Χ.