Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010

7 βαθμούς πίσω, έμεινε ο Ολυμπιακός!

Μηχανή ...μουσικής!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ...γιατί πλαστή αφίσα;

Και μας τα "Σχολεία" τύπου S.W.A.T. δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, αλλά ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και η αλλαγή της αφίσας της συγκεκριμένης δράσης τους μας ενοχλεί!
Αφού λοιπόν παραποιείς την αφίσα και γράφεις ότι έτσι κυκλοφόρησε (ψέμα χοντρό δηλαδή) γιατί να πιστέψουμε και τα υπόλοιπα που γράφεις στο ρεπορτάζ σου;
Η αφίσα που κυκλοφόρησαν ήταν η της δεξιάς πλευράς! ΌΧΙ αυτή που μας παρουσιάζεις εσύ!ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΟΥΣΑΣ

Κι όμως… είναι αλήθεια! Η όμορφη Μαραθούσα έχει τον δικό της Σύλλογο. Επιτέλους, οι επιθυμίες και οι πολύωρες κουβέντες γύρω από την ίδρυση ενός συλλόγου απέκτησαν καταστατικό και σφραγίδα. Τώρα πια:
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να οργανωθούμε, να δραστηριοποιηθούμε, να δράσουμε, να δημιουργήσουμε, να ξεδιπλώσουμε τα κρυφά και τα φανερά μας ταλέντα, ακόμα και να ταράξουμε να νερά της μικρής μας κοινωνίας, αλλά και της διπλανής και της απέναντι. ...>>>>>>

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να προβάλουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας, να αναβιώσου-με τις παραδόσεις και τα τοπικά έθιμά μας, να συγκεντρώσουμε και να αξιοποιήσουμε υλικό που αφο-ρά την ιστορία και το παρελθόν του τόπου μας.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ κοιτάζοντας κατάματα το μέλλον, αλλά χωρίς να παραβλέπουμε την καταγωγή μας να θυμηθούμε και να ξαναφορέσουμε τις τοπικές φορεσιές μας, για να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε, να διδάξουμε τις νέες γενιές.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να γνωριστούμε από την αρχή και σαν μια μεγάλη οικογένεια να εξορμήσουμε για να ανακαλύψουμε - να καμαρώσουμε, τις ομορφιές και τα αρώματα της φύσης αλλά και τα κληροδοτή-ματα των προγόνων μας.
ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ
Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, των παραδόσεων, των τοπικών εθίμων, η συγκέντρωση και αξιοποίηση υλικού που αφορά την ιστορία και την παράδοση της περιοχής
Η παραγωγή συνεχούς δράσεως, μέσα από την ακατάλυτη δύναμη του λόγου της τέχνης και του πολιτισμού,
η ίδρυση και λειτουργία ομάδων τέχνης, θεάτρου, παραδοσιακών χορών, η ίδρυση και λειτουργία βιβλιοθήκης
Η διοργάνωση πολιτιστικών, κοινωνικών, αθλητικών εκδηλώσεων, εκθέσεων για την ηθική και κοινωνική ανάταση των μελών, των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος Μαραθούσας και της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας, καθώς και για τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών και των τέκνων τους και την υλική ενίσχυση του Συλλόγου για την επίτευξη των στόχων του.
Τα Μέλη του Συλλόγου διακρίνονται σε τακτικά και επίτιμα
Τακτικά μέλη θεωρούνται τα εγγεγραμμένα, τα οποία έχουν και το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι»
Επίτιμα μέλη μπορούν να ανακηρυχθούν σε ένδειξη τιμής, όσοι προσέφεραν ή δύνανται να προσφέρουν στο σύλλογο με το κύρος, την προσωπικότητα και τη δράση τους, εξαιρετικές υπηρεσίες ή εργάσθηκαν υπέρ του συλλόγου. Τα επίτιμα μέλη έχουν δικαίωμα μόνο λόγου και όχι ψήφου.

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ μέλος του Συλλόγου μας!
και τα Νέα μας
 Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε η Ε-κλογή του Δ.Σ. και της Ε.Ε. στο Πνευματικό Κέντρο Μαραθούσας παρουσία των είκοσι εννέα από τα τριάντα οκτώ εγγεγραμμένα και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου.
Υποψήφιοι για το Δ.Σ. δήλωσαν [με αλφαβητική σειρά] οι: Κοσμά-Νίνου Ζωγραφιά, Νικολαϊδης Γρη-γόρης, Νίνος Βασίλειος, Παπαχρήστου Γεώργιος, Πλιάκος Τριαντάφυλλος, Χαϊδευτός Δημήτριος, Ψαθά Φωτεινή. Υποψήφιοι για τη Ε.Ε. δήλωσαν [με αλφαβητική σειρά] οι: Δαγκούλης Άγγελος, Κο-ντός Στέλιος, Σαμαράς Αθανάσιος.
Μετά την καταμέτρηση των ψήφων όπως και την διαδικασία «σύσταση σε σώμα» που ακολούθησε ομόφωνα αναδείχτηκαν: Πρόεδρος: ο Τριαντάφυλλος Πλιάκος - Γεν. Γραμματέας: η Φωτεινή Ψα-θά - Ταμίας: ο Δημήτρης Χαϊδευτός - Ειδ. Γραμματέας: ο Βασίλης Νίνος - Μέλος: ο Γιώργος Πα-παχρήστου. Η θητεία του Δ.Σ. είναι διετής.
 15 Οκτωβρίου 2009 ο Σύλλογος μας άνοιξε Τράπεζα Αίματος
Μαραθιώτισσα – Μαραθιώτη όπου και να βρίσκεσαι, απανταχού στην Ελλάδα, δώσε αίμα και δή-λωσε ότι το καταθέτεις στη Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου, η οποία ανοίχτηκε στο Νοσοκομείο του Πολυγύρου. «Ακόμη κι αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να σώσεις τον κόσμο, δώσε μια μονάδα αίμα. Μπορείς να σώσεις ένα συνάνθρωπό σου…..»
Το πόσο σημαντική είναι η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ είναι κάτι που θεωρητικά όλοι το γνωρίζουμε, ιδιαίτερα εάν το έχουμε βιώσει μέσα από προσωπικές εμπειρίες, που α-φορούν εμάς και το περιβάλλον μας.
Η Αιμοδοσία, είναι μια διαδικασία γρήγορη, απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για δότη και λήπτη.
Η Αιμοδοσία, βασικά είναι υπόθεση εθελοντισμού και είναι ανάγκη οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ να αυξηθούν ΤΩΡΑ, όχι αύριο.
Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει Αιμοδότης , εφόσον είναι υγιής και είναι από 18 έως 65 χρονών.
Η συχνότητα που μπορεί να δίνει αίμα είναι κάθε 3 ή, 4 μήνες. Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι μόνο πέντε λεπτά. Ο / Η Αιμοδότης / τρια παραμένει ακόμα δέκα λεπτά ξαπλωμένος / η και πίνει ένα αναψυκτικό . Καλό είναι, μετά την αιμοδοσία, για μια ώρα να αποφεύγεται το κάπνισμα και η βαριά σωματική εργασία.

 Ευχαριστούν θερμά, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, όλους εκείνους που με τις δωρεές τους στήριξαν και στηρίζουν το έργο και τους σκο-πούς του Συλλόγου. Αλφαβητικά, τους: - Αναγνωστόπουλο Άγγελο - Βαλοδήμο Γεώργιο - Βαρβαριώτη Θεόδωρο - Βαρβαριώτη Παύλο - Βαρβαριώτη Χρήστο - Βογιατζή Αλέκο - Βογιατζή Δημήτριο - Γαλάνη Αθα-νάσιο - Γραμματίκα Δημήτριο - Δράκο Αντώνιο - Ένωση Δασικών και Γεωργικών συνεταιρισμών Αρναίας - Καραγιάννη Θεόφιλο - Κοντό Γρηγόριο - Λειβαδιώτη Αθανάσιο - Λειβαδιώτη Δάφνη - Μεταξά Πηνελόπη - Μι-χάλα Βασίλειο - Μπίτο Αθανάσιο - Νικολαίδη Γρηγόριο - Νταντίνο Νικόλαο - Νταντίνο Παναγιώτη - Ντούρτσο Μιχάλη - Παπαοικονόμου Δημήτριος - Πασπαλά Ιωάννη - Πατσαβά Γεώργιο - Πλιάκος Τριαντάφυλλος - Ρά-πτη Δημήτριο - Σαμαρά Βασίλειο - Στεργιανό Γεώργιο - Κληρονόμους Δ.Τζότζου - Τσιγκοπούλου Αγγελική - Τσίλιο Δημήτριο - Τσολάκη Τάσο - Τσομπανούδη Δημήτριο - Φωτίου Αθανάσιο - Χαϊδευτό Δημήτριο - Χαλκιά Αθανάσιο - Χατζή Νικόλαο - Χιώτη Αθανάσιο- Τσιγκοπούλου Αγγελική.

Οι ομάδες μας στη Δ΄ Εθνική.


Αν συμβαίνει κι αυτό είμαστε για ... "το γάιδαρο καβάλα"!

Ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος !

Του Τάσου Σαραντή
Ξεχάστε τα παραδοσιακά επαγγέλματα εάν θέλετε να έχετε λαμπρή σταδιοδρομία
Εάν θέλετε να έχετε μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία, θα πρέπει να ξεχάσετε τα παραδοσιακά επαγγέλματα.
Κάποια από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα του μέλλοντος θα είναι ο αγρότης κάθετης καλλιέργειας, ο κυβερνήτης διαστημικού σκάφους και ο κατασκευαστής ζωτικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος. Σύμφωνα με την έκθεση «Shape of Jobs to Come», που διενεργήθηκε κατόπιν εντολής του βρετανικού Υπουργείου Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων, οι εξελίξεις ...>>>>>>

στην επιστήμη και την τεχνολογία θα είναι εντυπωσιακές αλλά αδιανόητες με βάση τα σημερινά δεδομένα, δημιουργώντας μια κατηγορία νέων επαγγελμάτων.

Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρεία Fast Future, η οποία ζήτησε από μια ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος να περιγράψουν πώς η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος θα επηρεάσει τα σημερινά επαγγέλματα. Να, λοιπόν, ποια θα μπορούσαν να είναι τα λαμπρά επαγγέλματα κατά τη διάρκεια των επόμενων 20 ετών.

1. Κατασκευαστές μελών του σώματος: Η εξέλιξη της επιστήμης θα καταστήσει πιθανή τη δυνατότητα δημιουργίας μελών του ανθρώπινου σώματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάγκη κατασκευαστών μελών του σώματος, καταστήματα που θα τα πωλούν και θα τα επισκευάζουν.

2. Νανο-γιατροί: Οι πρόοδοι στη νανοτεχνολογία με την ανάπτυξη υπο-ατομικών συσκευών και θεραπειών θα μπορούσαν να μετασχηματίσουν την προσωπική υγειονομική περίθαλψη και έτσι θα χρειαζόμαστε μια νέα γενιά νανο-ειδικών στην ιατρική για αυτές τις θεραπείες.

3. Καλλιεργητές γενετικά τροποποιημένων φυτών: Οι νέοι αγρότες θα αναπτύσσουν φυτά και θα μεγαλώνουν ζώα που έχουν δημιουργηθεί γενετικά, προκειμένου να αυξήσουν την ποσότητα των τροφίμων που θα παράγουν και που θα περιέχουν πρωτεΐνες που είναι ωφέλιμες για την υγεία μας.

4. Διευθυντής/σύμβουλος ηλικιωμένων: Θα απαιτηθούν ειδικοί για να βοηθήσουν και να διαχειριστούν την υγεία και τις προσωπικές ανάγκες ενός γηράσκοντος πληθυσμού.

5. Χειρούργοι αύξησης της μνήμης: Θα μπορούσαν να χορηγούν πρόσθετη μνήμη στους ανθρώπους που θέλουν να τη βελτιώσουν και να βοηθούν εκείνους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην «αποθήκευση» μεγάλης ποσότητας πληροφοριών.

6. Επιστήμονες βιο-ηθικής: Καθώς η επιστημονική πρόοδος επιταχύνεται σε τομείς όπως η κλωνοποίηση, μπορεί να χρειαστούμε μια νέα γενιά ηθικολόγων που θα κατανοούν τις επιστημονικές εξελίξεις και θα βοηθούν τις κοινωνίες να επιλέξουν ποιες από αυτές θα επιτραπούν.

7. Διαστημικοί πιλότοι και διαστημικοί ξεναγοί: Με κάποιες εταιρείες να εξαγγέλλουν, ήδη, ταξίδια διαστημικού τουρισμού, μπορεί να χρειαστούμε διαστημικούς πιλότους και ξεναγούς, καθώς επίσης και αρχιτέκτονες που θα σχεδιάσουν πού θα ζήσουμε και πώς θα εργαστούμε στο Διάστημα.

8. Αγρότες κάθετων καλλιεργειών: Κάθετα αγροκτήματα που θα υπάρχουν σε ουρανοξύστες στη μέση των πόλεων θα μπορούσαν να αυξήσουν εντυπωσιακά την παραγωγή τροφίμων μέχρι το 2020. Αυτοί οι αγρότες θα χρειαστούν δεξιότητες σε μια σειρά επιστημονικών κλάδων, όπως της εφαρμοσμένης μηχανικής.

9. Ειδικοί αντιστροφής της κλιματικής: Καθώς ο αντίκτυπος της αλλαγής του κλίματος αυξάνεται, θα χρειαστούμε μια νέα γενιά μηχανικών - επιστημόνων που θα βοηθήσουν στη μείωση ή την αντιστροφή των επιπτώσεων.

10. Οργανα επιβολής καραντίνας: Θα είναι απαραίτητα στην περίπτωση που ένας θανάσιμος ιός εξελιχθεί ραγδαία. Κάποιοι θα πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρά την καραντίνα.

11. Ελεγκτές τροποποίησης του καιρού: Η τροποποίηση του καιρού με την επέμβαση στα σύννεφα για να βρέξει ή μη είναι μια πρακτική που ήδη εφαρμόζουν κάποια κράτη. Οι ελεγκτές της τροποποίησης του καιρού θα πρέπει να ελέγχουν και να επιτηρούν ποιος έχει την άδεια να το πράξει.

12. Εικονικοί δικηγόροι: Καθώς όλο και περισσότερο η καθημερινή μας ζωή λειτουργεί «on-line», θα χρειαστούμε ειδικούς δικηγόρους που θα επιλύουν νομικές διαφωνίες που θα μπορούσαν να προκύψουν ανάμεσα σε ανθρώπους που ζουν σε χώρες με διαφορετικούς νόμους.

13. Εικονικοί εκπαιδευτικοί: Χαρακτήρες υπολογιστών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στην τάξη.

14. Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων: Χρειαζόμαστε σχεδιαστές και κατασκευαστές των επόμενων γενεών μεταφορικών οχημάτων που θα χρησιμοποιούν εναλλακτικά υλικά και καύσιμα. Το όνειρο της ύπαρξης αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα σε δύο δεκαετίες.

15. Πληροφορητές ειδικού ενδιαφέροντος: Θα στέλνουν πληροφορίες ειδικού ενδιαφέροντος μέσω τηλεόρασης ή διαδικτύου σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων με βάση τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

16. Χειριστής δεδομένων ηλεκτρονικών αποβλήτων: Καθώς τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι πληροφορίες για μας πολλαπλασιάζονται, μπορεί να χρειαστούμε τους χειριστές δεδομένων ηλεκτρονικών αποβλήτων για να τα ξεφορτωθούμε ασφαλώς, δίχως τον κίνδυνο των υποκλοπών.

17. Εικονικοί διευθυντές: Θα μας βοηθούν να οργανώσουμε τις ηλεκτρονικές ζωές μας. Θα φρόντιζαν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας και θα διαχειρίζονταν τους ηλεκτρονικούς κωδικούς πρόσβασης.

18. Τραπεζομεσίτες χρόνου: Θα διευθετούν τους χρόνους των τραπεζικών μας συναλλαγών στις εγχώριες ή μη αγορές.

19. Εργαζόμενοι σε κοινωνικά δίκτυα: Θα εργάζονται για τη φροντίδα των ανθρώπων που μπορεί να «τραυματιστούν» ή να περιθωριοποιηθούν από την κοινωνική δικτύωση.

20. Προσωπικοί δημιουργοί «ταυτότητας»: Πρόκειται για ένα επάγγελμα που θα αποτελούσε επέκταση του ρόλου που διαδραματίζουν οι στιλίστες και εκείνοι που προωθούν το προφίλ των προσωπικοτήτων.

«ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΕΪΧ ΣΟΥ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 στο αμφιθέατρο του Κέντρου Εκπαιδεύσεως του Ε.Κ.Α.Β στην Πυλαία η Πρώτη συνάντηση εργασίας με τις Εθελοντικές Οργανώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τις ενταγμένες στα μητρώα της Πολιτικής Προστασίας. ...>>>>>

Είναι η πρώτη αυτού του είδους συνάντηση του αρμόδιου Υπουργείου, με τις Εθελοντικές Οργανώσεις, συνάντηση που οργανώθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας του Υπουργείου να συμβάλλει στον συντονισμό της κοινής προσπάθειας να προστατευθεί το δάσος του Σέιχ – Σου .

Φάνηκε για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια, ότι το Υπουργείο «ακούει» και σταδιακά υλοποιεί!

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και για την Κυβέρνηση, αποτελεί προτεραιότητα η συνεργασία με τις Εθελοντικές Οργανώσεις για την προστασία του Φυσικού πλούτου τη χώρας.
Ο Υφυπουργός στην εισήγηση του αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των εθελοντών, στην επιτακτική ανάγκη της Πρόληψης και όχι της «θεραπείας», και εξήρε το έργο των εθελοντών.

Πρέπει να τονίσουμε ότι στη συνάντηση αυτή, εκτός από το κυρίως θέμα, την πυροπροστασία του περαστικού δάσους του Σειχ-σου, όπου και αναφέρθηκαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία και οι δυνατότητες για να επιτευχτεί κάτι τέτοιο, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν την «λειτουργία» του Εθελοντικού κινήματος στη χώρα.

Παρόλο το φορτωμένο του πρόγραμμα, ο υφυπουργός έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην συνάντηση.

Ταυτόχρονα, και μέχρι το τέλος των εργασιών, έδωσε εντολή τόσο στους συνεργάτες του, όσο και στον Επιθεωρητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Δημήτριο Φαφούτη να καταγράψουν όλες τις προτάσεις των εκπρόσωπων των Εθελοντικών Οργανώσεων, προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση και να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Οι εισηγητές εκτός από τον Υφυπουργό ηταν:

Η Δασάρχης Ελισάβετ Κίκα, ο Διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης Σπύρος Βαρσάμης – Επιπυραγός –Δασολόγος, και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Κοκολάκης

Στην συνάντηση παρευρέθησαν και απεύθυναν χαιρετισμό η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, και ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Φαφούτης.

Μετά τις εισηγήσεις στο βήμα ανέβηκαν εκπρόσωποι από διάφορες ομάδες για να καταθέσουν τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους.
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com