Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Πέρασαν οι 100 πρώτες ημέρες ...

Άριστη δουλειά από Το Γρέκι


"Δεν προδίδω τις απόψεις μου και τα όνειρα που έχω για τον τόπο μου"!!!

Περήφανη στάση Στρατονικιώτισσας Φοιτήτριας της Ιατρικής! Διαβάστε την επιστολή της προς την "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε."
"Δεν προδίδω τις απόψεις μου και τα όνειρα που έχω για τον τόπο μου"!!!
Στάση υψηλού ήθους από φοιτήτρια της Στρατονίκης και θαρραλέα απάντηση προς τη διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»
Βικτώρια Λάμπρου / Στρατονίκη Χαλκιδικής / Τ.Κ. 63083
Προς κ. Πέτρο Στρατουδάκη, Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
"Κύριε Στρατουδάκη, ο Πρόεδρος του δ.δ. Στρατονίκης κ. Μπρίκος Χρήστος μου ενεχείρισε την Παρασκευή 18-12-2009 κλειστό φάκελο με αποστολέα την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., ο οποίος όπως μου ανέφερε περιέχει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ εκ μέρους της παραπάνω εταιρίας, ως δώρο για την είσοδό μου στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
Επειδή όμως εγώ δεν συμφωνώ με την πολιτική
...>>>>>

και τις ενέργειες της εταιρίας σας σχετικά με την εξόρυξη κάτω από το χωριό μου και το σπίτι μου αλλά και με όλο το σχέδιό της αναφορικά με τις ΣΚΟΥΡΙΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΜΑΔΕΜ-ΛΑΚΚΟ, ΜΑΥΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ κλπ και το τραγικό περιβαλλοντικό μέλλον που επιδιώκετε για τον τόπο μου, είμαι υποχρεωμένη να σας επιστρέψω πίσω αυτό το ποσό διότι αν το κρατήσω προδίδω τις απόψεις μου και τα όνειρα που έχω για τον τόπο μου. Σίγουρα δε αυτές οι απόψεις είναι αντίθετες με αυτές που εσείς και η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ θέλετε να επιβάλετε στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής και σε βάρος του περιβάλλοντός της."

Στρατονίκη 22-12-2009

Ο ΣΥΝ για τα ταμεία ..."χωρίς σάλιο"

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας περί άδειων ταμείων του ΟΑΕΔ
Δυστυχώς ο κ. Λοβέρδος έχει μεταλλαχθεί από Υπουργός Εργασίας σε «μπαμπούλα», προχθές των συνταξιούχων, χθες των εργαζομένων και σήμερα των ανέργων
Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας περί άδειων ταμείων του ΟΑΕΔ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι ευθύνες για τα όποια ταμειακά ελλείμματα ...>>>>>

του ΟΑΕΔ, δεν βαρύνουν τους εργαζόμενους που καταβάλλουν τις εισφορές τους ούτε τους ανέργους που δεν έχουν δουλειές, αλλά τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που σπατάλησαν τους πόρους του ΟΑΕΔ για γενικευμένη χρηματοδότηση μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και επιτηδείων για την ανακύκλωση και όχι την αντιμετώπιση της ανεργίας και που στερούσαν και στερούν τον ΟΑΕΔ από κάθε δημόσια χρηματοδότηση.
Ο Υπουργός Εργασίας, αντί να φροντίσει να θωρακίσει οικονομικά τον ΟΑΕΔ, να εισπραχθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι του και να θεσπίσει την τριμερή χρηματοδότησή του, έχει επιλέξει το ρόλο του «μπαμπούλα» των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, για να διαχειριστεί το φόβο τους και να περάσουν πιο εύκολα οι κυβερνητικές περικοπές στο ασφαλιστικό και στους μισθούς.
Επίσης, ο Υπουργός Εργασίας επιλέγει αυτό τον τρόπο τρομοκράτησης των ανέργων, προφανώς για να δικαιολογήσει την υπαναχώρηση της κυβέρνησης από την προεκλογική της δέσμευση για αύξηση του επιδόματος της ανεργίας στο 70% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη.
Η υψηλή ανεργία στη χώρα μας απαιτεί συγκροτημένες πολιτικές για την αντιμετώπισή της και όχι πολιτικά παιχνίδια τρομοκράτησης των ανέργων.
To Γραφείο Τύπου

Ο Αγώνας κατά των Διοδίων στην Πιερία συνεχίζεται!


Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2009, στις 19:00
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
...>>>>>


ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ;
Σήμερα στις 13:00, στο Δημαρχείο του Ανατολικού Ολύμπου Πιερίας, στη Λεπτοκαρυά, η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων αποφάσισε ομόφωνα την επί αορίστου χρόνου
κατάληψη του σταθμού διοδίων στη Λεπτοκαρυά.
Η Επιτροπή, με τη στήριξη της Νομαρχίας, όλων των Δήμων και των φορέων του Νομού Πιερίας, καλεί τους πολίτες να συγκεντρωθούν αύριο,
Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010, στις 19:00 με τα οχήματά τους
στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς από όπου θα ξεκινήσει το κομβόι διαμαρτυρίας με στόχο το σταθμό διοδίων.
Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας αποφάσισαν να κατεβάσουν μεγάλα οχήματα, τα οποία θα τοποθετήσουν από αύριο και για αόριστο χρόνο στις εισόδους του σταθμού, με στόχο να εμποδίσουν τη λειτουργία του. Η κινητοποίηση διαρκείας που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες δεν θα γίνει αιτία διακοπής της συγκοινωνίας, αφού τα οχήματα θα μπορούν να διέρχονται κανονικά από μία λωρίδα, προς κάθε κατεύθυνση, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή.
Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της να στηρίξουν με την ενεργή συμμετοχή τους τον αγώνα της Πιερίας. Και αυτός ο σταθμός δεν πρέπει να λειτουργήσει!.
Η Πιερία βρίσκεται σε δραματική κατάσταση. Ο νομός έχει αποκοπεί από την υπόλοιπη Ελλάδα.
ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ
...και η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε." επαναλειτουργεί το σταθμό διοδίων και αφαιρεί τις κάρτες ελευθέρας διέλευσης από του ντόπιους κατοίκους.

Almonds Blossom

άλλε, ευχαριστώ πολύ!

Τώρα, δεν έχουμε!

Η επιστολή παραίτησης παρμένη από τον ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ

Άνθισαν οι αμυγδαλιές στον Πολύγυρο!

Ο σημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ για το "Σχολείο" (!) S.W.A.T.

«Ασκηση» απόστρατων των ειδικών δυνάμεων με την εποπτεία «συναδέλφων» τους από τις ΗΠΑ
Η εκπαίδευση και η λειτουργία στην Ελλάδα παραστρατιωτικών - παρακρατικών οργανώσεων με διεθνείς διασυνδέσεις, που παραπέμπουν στους ιδιωτικούς στρατούς που δρουν στα ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικά μέτωπα, αποκαλύπτεται με αφορμή «άσκηση» που πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το διάστημα 7 - 10 Γενάρη 2010. ...>>>>>

Συγκεκριμένα, το «Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αλεξιπτωτιστών», σε συνεργασία με τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής» (απόστρατοι καταδρομείς), οργάνωσε σχολείο SWAT, με αντικείμενα «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών», όπου το ρόλο των εκπαιδευτών είχαν «εν ενεργεία εκπαιδευτές από αστυνομικές υπηρεσίες από τις ΗΠΑ».

Ο κύριος εκπαιδευτής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «έχει 20 χρόνων καριέρα και είναι Nationally Certified Police Force, όπως και απόφοιτος της FBI National Academy (Class 217)». Τα SWAΤ (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής) είναι αμερικανικές παραστρατιωτικές - παρααστυνομικές ομάδες, που λειτουργούν στις ΗΠΑ πλήρως ενσωματωμένες στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, με επίσημη αποστολή τη διάσωση ομήρων, την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», τη συμμετοχή σε υψηλού ρίσκου συλλήψεις και έρευνες, την αντιμετώπιση βαριά οπλισμένων εγκληματιών. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιες είναι οι πραγματικές στοχεύσεις που κρύβονται κάτω από τέτοιους όρους και «αποστολές».

Το συγκεκριμένο «σχολείο» που οργανώθηκε στη Χαλκιδική, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ιστοσελίδα, «απευθύνεται σε εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς, λιμενικούς και στρατιωτικούς, όπως επίσης και σε εφέδρους στην εφεδρεία των ενόπλων δυνάμεων». Το ότι η δραστηριότητα αυτή τελεί υπό την κάλυψη των ελληνικών κρατικών αρχών επιβεβαιώνεται και από τα όσα αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι διοργανωτές: «Καθ' όλη τη διάρκεια του σχολείου θα υπάρχουν παρατηρητές από το ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ σε επίπεδο αξιωματικών, όπως και από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ».

Επίσης αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια του σχολείου οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν σε αντικείμενα ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν αυτές στις ΗΠΑ και να ανταλλάξουν εμπειρίες με τους εκπαιδευτές και τους άλλους εκπαιδευόμενους». Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «ο κύριος εκπαιδευτής του σχολείου έχει εφαρμόσει την εκπαίδευση αυτή σε δεκάδες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, στο ΙΡΑΚ, στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ και στη ΒΟΣΝΙΑ».

Καθαρός ο ρόλος τους
Χαρακτηριστικό του ρόλου και του χαρακτήρα αυτού του είδους των παρακρατικών ομάδων είναι ότι το πρόγραμμα της εκπαίδευσης που έγινε στον Πολύγυρο περιελάμβανε τα εξής αντικείμενα: «Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην χρήση όπλων και πιστολιών και κίνηση εντός κτιρίου και εκκαθάριση με τυφέκια, πιστόλια και εκρηκτικά airsoft (...) Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην κίνηση εντός κτιρίου και εκκαθάριση - επιχειρήσεις σε αυτοκίνητα η λεωφορεία με τυφέκια, πιστόλια και εκρηκτικά airsoft (...) Ομαδικές επιχειρήσεις. Μάχη - τακτική σε αστικό περιβάλλον, κτίρια - (CQB). Τακτική σκόπευση - χρήση οπλισμού και γρήγορες ενέργειες προσωπικού. Εφοδοι σε κτίρια και οχήματα».

Να σημειωθεί ότι στην εκπαίδευση πήραν μέρος 30 εθελοντές με τιμή συμμετοχής ανά άτομο 400 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται η φιλοξενία και τα πυρομαχικά, καθώς βέβαια και ο εξοπλισμός που θα έπρεπε να έχουν οι εκπαιδευόμενοι (στολή πλήρους μάχης, άρβυλα, κάλυμμα κεφαλής - κράνος κλπ.).

Διόδια έχουμε, εθνική οδό;

Διόδια επιβάλλονται όπου υπάρχει ολοκληρωμένος δρόμος. Αυτό λέει η διεθνής πρακτική.
Έχει κατασκευαστεί ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος, και τα διόδια βοηθούν στη συντήρησή του. Την παγκόσμια πατέντα της είσπραξης διοδίων για μία εθνική ημιτελή και σε αρκετά σημεία επικίνδυνη την έχει η Ελλάδα.
Εδώ και χρόνια πληρώνουμε διόδια για μία εθνική που ουσιαστικά δεν έχουμε. Λίγο τα Τέμπη, λίγο ο Μαλιακός, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, εθνική οδό δεν είχαμε ποτέ. Διόδια όμως είχαμε -μάλιστα, επί της προηγούμενης κυβέρνησης ...>>>>>

δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία η διαχείρισή τους. Και τότε είχαμε επισημάνει το κωμικοτραγικό της υπόθεσης. Διότι τους δρόμους που κατασκευάζει μία χώρα τους πληρώνουν οι πολίτες αφού φορολογούνται τα διόδια: οι διερχόμενοι οδηγοί τα πληρώνουν για να συντηρούνται.
Έτσι, με την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, οι πολίτες είχαν ουσιαστικά το ρόλο του... δανειστή για μία εθνική που, όταν θα τελειώσει, απλά θα συνεχίσουν να πληρώνουν. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, με το ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι της χώρας. Τα Τέμπη είναι κλειστά, αλλά η εταιρεία ανακοινώνει ότι ανοίγει τα διόδια από τον Μαλιακό μέχρι το Αιγίνιο.
Σε ποια εθνική οδό αναφέρεστε, κύριοι; Γιʼ αυτή που είναι κομμένη στα δύο και η κίνηση διεξάγεται μέσα από χωριά; Ή μήπως πρέπει να μιλήσουμε για την εθνική που, με μια βροχόπτωση, γίνεται πισίνα, δεν έχει επαρκή σήμανση, τηλέφωνα ανάγκης, δημόσιες τουαλέτες στα πάρκιγκ κλπ.;
ΠΗΓΗ

Αυτός είναι ο ρόλος των βουλευτών ή το δημόσιο συμφέρον;

ΟΧΙ στα διόδια...

Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας κυρήσσει το 2010 ο ΟΗΕ

Τα Ηνωμένα Εθνη κυρήσσουν τη φετινή χρονιά Ετος Βιοποικιλότητας, προειδοποιώντας ότι ο σημερινός ρυθμός απώλειας ειδών είναι 1.000 φορές μεγαλύτερος του κανονικού.
Ορισμός της βιοποικιλότητας
Στη Σύμβαση για τη Βιολογική Ποικιλότητα που υπογράφηκε από πολλά κράτη μέλη κατά την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής στο Rio de Janeiro (Βραζιλία) το 1992, η βιοποικιλότητα ορίζεται ως εξής: ...>>>>>


"Βιολογική ποικιλότητα" είναι η ποικιλότητα των ζώντων οργανισμών όλων των οικοσυστημάτων (χερσαίων, θαλάσσιων και άλλων υδάτινων οικοσυστημάτων) καθώς και η ποικιλότητα των οικολογικών σχηματισμών των οποίων είναι μέλη. Στο τελευταίο περιλαμβάνεται η ποικιλότητα εντός των ειδών, ανάμεσα σε είδη και η ποικιλότητα οικοσυστημάτων.

Τύποι βιοποικιλότητας

Βιοποικιλότητα είναι ένας γενικός όρος που μπορεί να συσχετιστεί με διάφορα περιβάλλοντα και είδη, όπως είναι τα δάση, τα γλυκά ύδατα, τα θαλάσσια και εύκρατα οικοσυστήματα, το έδαφος, οι καλλιέργειες, τα κατοικίδια ζώα, καθώς και τα άγρια είδη και οι μικροοργανισμοί.

Η βιοποικιλότητα μπορεί να ταξινομηθεί σε τρεις βασικούς τύπους:

Οικοσυστήματα και τοπία (ποικιλότητα οικοτόπων)
Ζώα, φυτά και βακτήρια (ποικιλότητα ειδών)
το γονιδίωμα (γενετική ποικιλότητα)
Μεγίστης σημασίας είναι τα είδη που είναι ταξινομικά απομονωμένα, επειδή μοιάζουν ελάχιστα με άλλα είδη και συνεπώς είναι μοναδικά σε ό,τι αφορά τη γονιδιακή τους δομή. Τα είδη αυτά πολλές φορές είναι ενδημικά, δηλαδή η κατανομή τους περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Η εξαφάνισή τους σημαίνει μια μεγαλύτερου μεγέθους απώλεια βιοποικιλότητας και όχι απλά την εξαφάνιση ενός είδους.

Κατανομή βιοποικιλότητας στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, η βιοποικιλότητα είναι ανομοιόμορφα κατανεμημένη. Η ελάχιστη ποικιλία οικοσυστημάτων και η μικρότερη ποικιλότητα παρατηρείται στη Βόρεια Ευρώπη. Οι περιοχές υψηλής βιοποικιλότητας κατανέμονται γύρω από τη Μεσόγειο (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Γαλλία) και εκτός Ευρώπης (Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Τουρκία), όπου απαντώνται πάνω από 5.000 ενδημικά είδη φυτών που υπάρχουν μόνο σ' αυτές τις χώρες. Η Μεσόγειος σε όρους βιοποικιλότητας είναι η πιο πλούσια θάλασσα της Ευρώπης.

Η σπουδαιότητα της βιοποικιλότητας

Η βιοποικιλότητα χρησιμοποιείται για να δοθεί προσοχή σε θέματα γύρω από το περιβάλλον. Μπορεί να συσχετιστεί στενά με:

Την υγεία των οικοσυστημάτων.
Για παράδειγμα, η απώλεια ενός και μόνο είδους μπορεί να έχει διάφορες επιπτώσεις, από την εξαφάνιση διαφόρων ειδών ως και την πλήρη κατάρρευση του ίδιου του οικοσυστήματος. Αυτό συμβαίνει, επειδή το κάθε είδος διαδραματίζει ένα συγκεκριμένο ρόλο μέσα στο οικοσύστημα και συνδέεται με άλλα είδη.
Την υγεία της ανθρωπότητας.
Η συμβίωση με τη φύση έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους και εμπεριέχει πολλές αξίες. Είναι καλό να κάνεις μια βόλτα στο δάσος, να μυρίζεις τα λουλούδια και να αναπνέεις καθαρό αέρα. Επιπλέον, η φυσική τροφή και η ιατρική μπορούν να σχετιστούν με τη βιοποικιλότητα.

Πού είναι κρυμμένος εκείνος ο Καραμανλής;

"Δεν υπάρχει σάλιο..."

Εκτός κινδύνου ο Λεωνίδας Κύρκος

Στο Γενικό Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος έπειτα από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Μετά τις πρώτες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, θα παραμείνει όμως προληπτικά για νοσηλεία.
Νωρίτερα, ο Λεωνίδας Κύρκος είχε παραθέσει δείπνο σε 45 προσωπικότητες από τον πολιτικό χώρο και τον χώρο της τέχνης. Στην εκδήλωση δεν είχε προσκληθεί η ηγεσία του Συνασπισμού.