Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου στη Θεσσαλονίκη.

Υπό κατάληψη το ΕΠΑ.Λ. Νικήτης! Ψευτοάρχοντες τι έχετε να πείτε στα παιδιά σας;

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΠΑ.Λ ΝΙΚΗΤΗΣ
Μετά από ψηφοφορία στη γενική συνέλευση του σχολείου αποφασίστηκε η κατάληψη του κτιρίου που στεγαζόμαστε.
Βασικό αίτημα της διαμαρτυρίας μας είναι η έλλειψη κατάλληλου σχολικού κτηρίου. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως φιλοξενούμενοι στις αίθουσες του κτιρίου του Δήμου Σιθωνίας είναι τα εξής:
1. Το κτίριο είναι ακατάλληλο για μαθητές καθώς δεν ήταν προορισμένο γι αυτόν τον σκοπό. Υπάρχουν στενές σκάλες, δεν υπάρχει χώρος συγκέντρωσης σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών και το πιο σημαντικό δεν υπάρχει προαύλιο.
2. Οι 5 αίθουσες δεν αρκούν για να καλύψουν το μαθητικό δυναμικό του σχολείου (6 τμήματα).
3. Οι αίθουσες ...>>>>>

που υπάρχουν είναι ακατάλληλες για σχολικές τάξεις λόγω του μικρού μεγέθους τους και της επικινδυνότητας λόγω των μπαλκονιών και των πορτών που υπάρχουν σε αυτά.
4. Οι τουαλέτες είναι μόνο 2 για όλο το σχολείο (καθηγητές και μαθητές) και μάλιστα σε πολύ κακή κατάσταση.
5. Αν και είμαστε Επαγγελματικό Λύκειο, δεν υπάρχουν εργαστήρια εντός του κτιρίου και αναγκαζόμαστε να μετακινούμαστε με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες σε ενοικιαζόμενες αίθουσες που βρίσκονται 300 μέτρα μακριά από το βασικό κτήριο και υποχρεωνόμαστε να περνάμε μέσα από δημόσιους δρόμους.
6. Δεν υπάρχει κυλικείο στο κτίριο ή έστω κοντά σε αυτό και αναγκαζόμαστε να περνάμε κεντρικούς δρόμους ακόμα και μόνο για νερό.
7. Δεν υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων.

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε με την κατάληψη του κτιρίου είναι η δημιουργία ενός κανονικού σχολείου για το ΕΠΑ.Λ Νικήτης

Το 3-μελές προεδρείο του μαθητικού συμβουλίου

Ο πρόεδρος Λυδιανός Δημήτρης
Ο αντιπρόεδρος Καλαϊτζής Δημήτρης
Ο γραμματέας Λόγαρης Γιώργος

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Στις αρχές της φετινής χρονιάς υπήρξε και έγγραφο του Συλλόγου Καθηγητών προς τους αρμόδιους:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΗΤΗ, 19/10/2009

ΥΠ. ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αρ. Πρωτ. : 786

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΕΠΑ.Λ ΝΙΚΗΤΗΣ

63088 ΝΙΚΗΤΗ, ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Τηλ.: 23750 - 23 733

Fax : 23750 - 23 733

e-mail: mail@tee-nikit.chal.sch.gr

ΠΡΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Κον ΑΣΤΕΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟ

ΚΟΙΝ: Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σιθωνίας

Προϊστάμενο Γραφείου Ε.Ε. Ν. Χαλκιδικής,

Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής,

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ : «Το κτιριακό πρόβλημα του ΕΠΑ.Λ. Νικήτης»

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες και αναταραχές που σημειώθηκαν την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 08:15 από τη μαθητική κοινότητα στο χώρο του σχολείου συστάθηκε ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Νικήτης και αφού έλαβε υπόψη:

1) τη διαιώνιση του κτιριακού προβλήματος (έλλειψη διδακτηρίου – φιλοξενία στον επάνω όροφο του Δημαρχείου του Δήμου Σιθωνίας)

2) την έλλειψη κάθε προοπτικής για την επίλυσή του άμεσα με την οικοδόμηση κτιρίου

3) τους κίνδυνους λόγω έλλειψης οροθετημένου αύλειου χώρου

4) την ύπαρξη μόνο δύο (2) αποχωρητηρίων για όλους μαθητές και καθηγητές

5) την ενοικίαση χώρου σε απόσταση πεντακοσίων (500) μέτρων για τα εργαστήρια – αναγκαστική μετακίνηση μαθητών μέσα από δρόμους

6) την ύπαρξη πέντε (5) αιθουσών για έξι (6) τμήματα (θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια)

7) την αδυναμία να εφαρμόσουμε τις οδηγίες προφύλαξης για τη «Νέα Γρίπη»

8) την αδυναμία εφαρμογής της εγκυκλίου για «Πολιτική Προστασία»

9) τις εντάσεις των μαθητών που συνεχίζονται

10) την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του ΕΠΑ.Λ. στο συγκεκριμένο χώρο που φιλοξενείται

11) την αδυναμία λειτουργίας κυλικείου

12) την έλλειψη αίθουσας δραστηριοτήτων και προβολών

Θέλησε να προβεί σε ενημέρωση και διαμαρτυρία προς την κοινή γνώμη για την έλλειψη κτιρίου, καθώς και να έρθει σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να κλιμακωθούν οι διαμαρτυρίες.

Παρά το γεγονός ότι σαν Σύλλογος καταφέραμε προς το παρόν να αποτρέψουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών, υπάρχει ένταση στο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές συνεχίζουν να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους και για τη βελτίωση των τωρινών συνθηκών, έστω και προσωρινά, προτείνουμε:

α) το ενοίκιο του εργαστηρίου να πληρώνεται από τη Νομαρχία και όχι από τη σχολική επιτροπή, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για αγορά εξοπλισμού και βιβλίων

β) να ενοικιαστεί και να διαμορφωθεί κατάλληλα το οικόπεδο που βρίσκεται μπροστά στην είσοδο του ΕΠΑ.Λ. ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αύλειος χώρος

γ) να υπάρξει μια καντίνα έξω από το σχολείο με τα επιτρεπόμενα από τον κανονισμό σχολικών κυλικείων είδη.
Ζητούμε την κατανόησή σας στο πρόβλημά μας και προσδοκούμε την άμεση επίλυσή του.
Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια

ΑΛΧΑΤΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Οι Καθηγητές

ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΘΕΑΝΩ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΑΣΟΥΤΗ ΜΥΡΟΠΗ

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΑΡΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΑΚΑΒΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΦΑΝΑΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΟΡΜΥΛΙΑΣ 1909 - 2009

Περί χρεωκοπίας της χώρας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ*
Οι χώρες κατά την τελευταία τριακονταετία χρεωκοπούν για τρεις λόγους:
Πρώτον, όταν μονόπλευρα δηλώνουν αδυναμία να εξυπηρετήσουν το χρέος τους, όπως έκανε το Μεξικό το 1995. Η απάντηση στην περίπτωση αυτή (σχέδιο Μπαίηκερ) ήταν η υποτίμηση του νομίσματος και η μετατροπή τού χρέους τού Μεξικού σε διαπραγματεύσιμο τίτλο στο χρηματιστήριο. Οι δανειστές έχασαν το 30% της αξίας του κεφαλαίου τους, το Μεξικό συνέχισε να εξυπηρετεί μέρος του χρέους και ιδιώτες έβαζαν νέα χρήματα, για κερδοσκοπικούς σκοπούς, σʼ ένα υποτιμημένο -αλλά διαπραγματεύσιμο- χρέος.
Δεύτερον, όταν ένας διεθνής οργανισμός, ...>>>>>

που δανειοδοτεί μια χώρα, αναστείλει τη δανειοδότησή της. Αυτό έγινε με την Αργεντινή το 2001, καθώς το ΔΝΤ στήριζε με δάνεια το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που είχε συμφωνήσει με την τότε κυβέρνηση. Οι λόγοι για τη σκληρή στάση τού ΔΝΤ είναι αδιευκρίνιστοι, αλλά η κατάρρευση της Αργεντινής ήταν το σημείο καμπής. Ακυρώθηκαν το σύνολο των προγραμμάτων που εφάρμοζε το ΔΝΤ σε πολλές χώρες -στη Λατινική Αμερική και αλλού.

Τρίτον, όταν οι ιδιώτες αποσύρουν κεφάλαια από ένα νόμισμα. Αυτό συνέβη με την Ν.Α. Ασία το 1999 και οδήγησε σε δραματική υποτίμηση των νομισμάτων στην περιοχή.

Κανένας από αυτούς τους λόγους δεν ισχύει σήμερα για την ελληνική οικονομία. Εάν η Ελλάδα ήταν εκτός ευρώ, σήμερα θα είχε δεχτεί μάλλον αξεπέραστες πιέσεις στο νόμισμά της. Αλλά το ευρώ προστατεύει μια οικονομία από απότομες κερδοσκοπικές κινήσεις γύρω από το νόμισμα. Χρεωκοπία εντός τού ευρώ είναι αδιανόητη.

Καθώς δεν τίθεται θέμα «φυγής από το ευρώ», τι συμβαίνει όταν μια χώρα οδηγεί τα οικονομικά δεδομένα σε ένα οριακό σημείο, όπου αντικειμενικά δεν μπορεί «να εξυπηρετήσει το χρέος της»; Η απάντηση είναι απλή. Επαναδιαπραγματεύεται με τους δανειστές της. Ποιοι είναι αυτοί; Η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι ιδιωτικές τράπεζες και φορείς που δανείζουν το ελληνικό κράτος (αγοράζουν τα ομόλογα). Εάν βρεθούν και νέοι δανειστές (π.χ. Κίνα), ευπρόσδεκτοι είναι.

Οι δανειστές, προφανώς, επιβάλλουν όρους, προκειμένου να συνεχίζουν την αναγκαία ροή δανειακών πόρων, και οι όροι αυτοί (με δεδομένο το ευρώ) σημαίνουν προσαρμογή των πραγματικών οικονομικών μεγεθών.

Μα, τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη αφορούν πλέον, αντικειμενικά, τη δυνατότητα της οικονομίας να εξυπηρετεί το χρέος, τώρα και στο προβλέψιμο μέλλον. Και η δυνατότητα αυτή εξαρτάται από τρεις παράγοντες:

- τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης
- την έκταση του ιδιωτικού χρέους (των καταναλωτών), δίπλα στο δημόσιο χρέος
- την έκταση των διαρθρωτικών προβλημάτων σε σχέση με τα φορολογικά έσοδα και τη δομή των δαπανών.

Η ελληνική οικονομία είναι αντιμέτωπη με μέτρια στασιμότητα. Έχει μικρό ιδιωτικό χρέος (50% του ΑΕΠ), αλλά μεγάλο δημόσιο (120%). Έχει ένα δραματικό φορολογικό σύστημα, που επιβαρύνει το 70% των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων και φοροαπαλάσσει το ανώτερο 30%. Τέλος, είναι αντιμέτωπη με εκρηκτικά προβλήματα στο σκέλος των δαπανών (μισθοί, συντάξεις, υγεία, άμυνα) που καθιστούν το σημερινό σύστημα μη βιώσιμο, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες μελλοντικών σεναρίων.

Το 1985-87 και το 1990-93, η αντιμετώπιση του δημοσίου ελλείμματος με προσαρμογή μισθών και κοινωνικών δαπανών οδήγησε στη αύξηση, και όχι στη μείωση, του χρέους. Η πολιτική λιτότητας της περιόδου 1995-2007 συντήρησε τα πράγματα προσδοκώντας ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης θα θεραπεύσουν τα προβλήματα.

Σήμερα, δυστυχώς, ούτε η μείωση των μισθών και των δαπανών υπάρχει ως επιλογή, λόγω της ύφεσης, ούτε η συντήρηση των πραγμάτων στο όνομα του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης. Σήμερα η λύση δείχνει μονόπλευρα προς την ανάγκη επίλυσης των μόνιμων διαρθρωτικών προβλημάτων της δημοσιονομικής δομής, του φορολογικού συστήματος, και της σύνθεσης και διαχείρισης των δημοσίων δαπανών.

Μόνο που κάτι τέτοιο, πέρα από πολιτική βούληση, θέλει χρόνο και, κυρίως, μια κατάλληλη δημόσια διοίκηση. Μια δημόσια οικονομία του «κουτουρού» και του «περίπου» καλείται να προσαρμοστεί σε αναζήτηση ή εξοικονόμηση πόρων που φθάνουν το αστρονομικό ποσό τού 20% του ΑΕΠ, ή 55 δισ. το χρόνο. Το αδιέξοδο είναι προφανές.

* Ο Γ. Σταθάκης διδάσκει Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πηγή

δια ψυχαγωγιαν

"αλλε" ... μας άρεσε και το κλέψαμε!

Έχει να πέσει κλάμα... απ' αυτούς που θα χάσουν την καρεκλίτσα τους!

Συνεδριάζει η ΤΕΔΚ Χαλκιδικής αλλά καρφάκι δεν της καίγεται...


...για τον "Καποδίστρια" 2!
Διαφορετικά κάτι θα ακούγαμε κάτι θα διαβάζαμε!
Κάποιος πρέπει να τους θυμίσει ότι "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" ή γιατρέ μας αν προτιμάς το " Το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν" ...εκτός κι αν έχεις τακτοποιημένα τα ...πράγματα και δεν το ξέρουμε!

Αποζημιώσεις Παραγωγών βρώσιμης ελιάς.

"Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους"

Μηνύματα σε γνωστούς και φίλους στέλνει όλη την ημέρα ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, Κώστας Μαντζούφας, σχετικά με την επικείμενη σημερινή τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή ¨πολιτικών αλήθειες¨ με τον Αστέριο Σταθώρο!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, "ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους..." για να δούμε!!!

Ιερός πόλεμος για τη δημοτική - Στην Πρέβεζα παπάδες λειτουργούν και τελούν μυστήρια στη νεοελληνική

«Τον τελευταίο καιρό (περίπου τα δύο προηγούμενα χρόνια) άρχισαν πολλές ενορίες της Μητροπόλεώς μας να χρησιμοποιούν στη λατρεία τη δημοτική γλώσσα. Να λειτουργούν (όλη τη θεία λειτουργία ή μόνον κάποιες ευχές της αγίας αναφοράς συνήθως), να βαφτίζουν και να ευλογούν γάμους στη Νέα Ελληνική». ...>>>>>

Με αυτόν τον τρόπο περιγράφουν υπεύθυνοι της Ενορίας Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Πρεβέζης την απόφασή τους να τελούν τη Θεία Λειτουργία μεταφρασμένη στη δημοτική. Και όπως εξηγούν, το έκαναν προκειμένου οι πιστοί να κατανοούν καλύτερα τον λόγο του Θεού. «Αν δεν κατανοούμε τις προσευχές και τον λόγο του Θεού (Ευαγγέλιο) δεν «μπορεί και δεν γίνεται να μπει στην καρδιά μας και να την αλλάξει (...). Η σημερινή γλώσσα θα λειτουργήσει ως φως που θα ανοίξει τον δρόμο στον λόγο του Θεού να φωτίσει την καρδιά μας και τη ζωή μας», γράφουν σε κείμενο που έχουν δημοσιεύσει στο Ίντερνετ.

Η πρωτοποριακή- για τα ελληνικά εκκλησιαστικά δεδομένα- κίνησή τους προκάλεσε όμως «ιερές» αντιδράσεις. Πριν από λίγο καιρό, ομάδα ιερέων από ενορίες της Αττικής ανέβασαν κείμενο σε εκκλησιαστικού περιεχομένου site (http://egolpio. wordpress. com) εκφράζοντας την αντίθεσή τους και χαρακτηρίζοντας τη μετάφραση ως πράξη αντικανονική, που στρέφεται δηλαδή κατά της παράδοσης της Εκκλησίας.

Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσει ένας «ιερός» γλωσσικός πόλεμος στο Διαδίκτυο με ανταλλαγή κειμένων. Οι μεν υποστηρίζουν ότι η γλώσσα πρέπει να αλλάξει. Οι δε ότι κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο και το χαρακτηρίζουν «λειτουργική ανομία».

Η ιστορία θυμίζει τα «Ευαγγελικά»· την αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει το 1901, όταν ο συγγραφέας Αλέξανδρος Πάλλης είχε μεταφράσει τότε στη δημοτική κείμενα του Ευαγγελίου, τα οποία είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Ακρόπολις». Υπήρξαν όμως αντιδράσεις από υποστηρικτές της αρχαίας γλώσσας. Ξέσπασαν βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας- υπήρξαν μάλιστα και νεκροί- και η δημοσίευση των ευαγγελικών κειμένων στη δημοτική διεκόπη.

Εκατόν οκτώ χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά κάπως διαφορετική. Βία δεν υπάρχει στο Ίντερνετ όπου εξελίσσεται η αντιπαράθεση, αλλά δεν λείπουν τα ειρωνικά σχόλια και το καυστικό χιούμορ. Ενδεικτικοί είναι και οι τίτλοι των κειμένων τους. «Είναι για πέταμα η λειτουργική μας γλώσσα;», αναρωτιούνται οι υπέρμαχοι του αρχαίου κειμένου. «Το... πέμπτο Ευαγγέλιο... Ο π. Ιωάννης Φωτόπουλος και η παρέα του!», τιτλοφορούν το κείμενό τους οι υποστηρικτές της δημοτικής.

«Τα απολαμβάνουν»
Στην Πρέβεζα πάντως αρκετές ενορίες τελούν σήμερα τη Θεία Λειτουργία, αλλά και γάμους ή βαφτίσεις στη δημοτική. «Εδώ και λίγο καιρό κάνω τη θεία λειτουργία στη δημοτική. Ο κόσμος το ζητάει και το ευχαριστιέται. Όλο το εκκλησίασμα το επιθυμεί και το απολαμβάνει», λέει στα «ΝΕΑ» ο εφημέριος του ιερού ναού Αγ. Γεωργίου Γαλήνης Παπαδάτων Πρεβέζης πατήρ Θωμάς Σωτηρίου. «Με τον ίδιο τρόπο, στη δημοτική δηλαδή, κάνουμε γάμους και βαπτίσεις. Θέλουμε να καταλαβαίνει ο χριστιανός τι λέμε. Είναι στη γλώσσα που μιλάμε τώρα, όχι στη γλώσσα που μιλούσαν τότε, όταν γράφτηκαν τα ιερά κείμενα», προσθέτει.

Την άποψη του πατρός Θωμά συμμερίζονται άλλοι 86 ιερείς της Πρέβεζας, που έχουν συντάξει ένα κείμενο και το έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε ομάδα 13 ιερέων από την Αττική που τους εγκαλεί για την ενέργειά τους. «Προσπαθήστε πατέρες να μην ασχοληθείτε με το μονοτονικό. Δεν συμφωνούμε ούτε εμείς, αλλά η πραγματικότητα μάς... ξεπερνάει. Τα παιδιά όλων μας αυτό έμαθαν. Γι΄ αυτούς γράψαμε την απάντηση. Σεις μπορείτε άνετα να χρησιμοποιείτε και μονοτονικό και πολυτονικό! Αυτοί, τα παιδιά μας, πρέπει να ενημερωθούν σωστά ώστε να γίνει “δική τους η ατμόσφαιρα” των ναών» γράφουν μεταξύ άλλων.

Η αντίδραση: ευτελισμός
«Αυτά τα κείμενα είναι ιστορικά. Είναι μέσα στην παράδοση της Εκκλησίας. Δεν γίνεται να αποκαθηλώσουμε τη γλώσσα. Ευτελίζουμε τα κείμενα. Τα διαστρεβλώνουμε», υποστηρίζει στα «ΝΕΑ» ο πατήρ Ιωάννης Φωτόπουλος, εφημέριος στον ναό της Αγίας Παρασκευής, από τους υπέρμαχους της αρχαίας γλώσσας. Όσο για το επιχείρημα της άλλης πλευράς, ότι η μετάφραση γίνεται προκειμένου να βοηθηθούν στην κατανόηση των κειμένων και οι νέοι, ο πατήρ Ιωάννης απαντά: «Όποιος ενδιαφέρεται, θα πρέπει να κοπιάσει να διαβάσει. Έχουμε κι εμείς νέους στην ενορία. Δεν μας έχουν πει όμως ποτέ ότι έχουν πρόβλημα κατανόησης των ιερών κειμένων. Εξάλλου υπάρχουν βιβλιαράκια που μπορούν να προμηθευτούν οι πιστοί, τα οποία στη μία σελίδα έχουν το αρχαίο κείμενο και στην άλλη τη μετάφραση».

Όπως αναφέρει μάλιστα ο κ. Φωτόπουλος, η ομάδα που αντιδρά έχει κοινοποιήσει το κείμενό της σε όλους τους μητροπολίτες.
Πηγή

Ο Γιάννης Δριβελέγκας στην Κοπεγχάγη

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα συμμετέχει στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη από 15 έως 19 Δεκεμβρίου 2009 μαζί με τους κ.κ. Καρτάλη Κωνσταντίνο, Κυριάκο Μητσοτάκη, Παπαδημητρίου Έλσα και Τσίπρα Αλέξη.
Της αντιπροσωπείας ηγείται ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και συμμετέχουν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη Ντίνα και οι Υφυπουργοί Κουβέλης Σπύρος και Μανιάτης Γιάννης.

Για το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής.


H επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης στις 10-12-09 για το οδικό δίκτυο του Νομού, θα συζητηθεί στη Βουλή την Πέμπτη 17-12-09.
Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τη συζήτηση και ιδιαίτερα τις απαντήσεις του Υπουργού!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Προγραμματισμού & Οικονομικής Διαχείρισης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Προγραμματισμού & Οικονομικής Διαχείρισης θα συνεδριάσει την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009 ώρα 15:00.
Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα παρακάτω:
1. Έγκριση Τεχνικών μελετών του έργου «12θέσιο Λύκειο Πολυγύρου».
2. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας για το έργο «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών Ουρανούπολης», προϋπολογισμού 3.600.000 € (Έκπτωση 39,8533 %).
3. Έγκριση διακήρυξης και τευχών δημοπράτησης και συγκρότηση Επιτροπής Δημοπρασίας έργου «Επισκευές – Συντήρηση στο κτήριο της Ν.Α.Χ. που στεγάζεται η Γ.Υ.Α.ΑΝ. στα Ν. Μουδανιά», προϋπολογισμού με τον ΦΠΑ 10.000 €.
4. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας για την προμήθεια ενός (1) ταχύπλοου σκάφους με διαξονικό τρέιλερ, προϋπολογισμού μέχρι 40.000 €.
5. Έγκριση διακήρυξης και τευχών δημοπράτησης και συγκρότηση επιτροπής δημοπρασίας έργου «Συμπληρωματικές εργασίες και ασφαλτοστρώσεις σε περιοχές χερσονήσων Κασσάνδρας και Σιθωνίας και στον Πολύγυρο», προϋπολογισμού 380.000 €.

Ο Δεκάλογος της ...δυστυχίας!

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων την Τετάρτη 16/12/09

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ στον Πολύγυρο

- Από τη Δευτέρα 14 μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου ισχύει το ωράριο 8:30 π.μ.- 9:00 μ.μ..
-Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 8:30 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ. ενώ την Κυριακή 20 του μηνός από τις 10:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ..
-Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου ισχύει το ωράριο 8:00 π.μ.- 9:00 μ.μ..
-Την Πέμπτη, παραμονή των Χριστουγέννων, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 8.30 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ..
-Την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
-Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου η αγορά δεν θα λειτουργήσει ενώ τη Δευτέρα 28, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου το ωράριο είναι 8:30 π.μ.- 9:00 μ.μ..
-Την παραμονή της πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 8:30 π.μ. και θα κλείσουν στις 6:00 μ.μ.
-Την 1η Ιανουαρίου 2009 οι επαγγελματίες θα ξεκουραστούν ενώ το Σάββατο 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά ή κλειστά, σε αντικατάστ6αση της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου 2009.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Μεγάλη και δύσκολη νίκη επί του αξιόμαχου Μακεδονικού με 79-73 πέτυχε το Στρατώνι στο ντέρμπυ κορυφής και έτσι αύξησε την διαφορά από τους διώκτες του. Οι αθλητές μας ξεκίνησαν καλά τον αγώνα και κράτησαν διαφορά ασφαλείας από τους φιλοξενούμενους (6-0,25-15,47-33) μέχρι το 25'. Από εκείνο το σημείο οι παίχτες του Δημήτρη Μύθου έχασαν ...>>>>>

την αυτοσυγκέντρωση τους και ο αγώνας εξελίχθηκε σε θρίλερ (69-68 στο 37'), με το Στρατώνι να φτάνει στον θρίαμβο σε ένα ακόμα ματς κορυφής. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι έχει στην συνέχεια του προγράμματος η ομάδας μας την ερχόμενη Κυριακή με το Ασβεστοχώρι στο Κλειστό της Ιερισσού, με την παρουσία των φιλάθλων να είναι και πάλι απαραίτητη, μιας και το όνειρο της ανόδου αρχίζει να φαίνεται πιό ζωντανό από ποτέ. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 79-73
Διαιτητές: Καρακατσανίδης , Ελευθεριάδης
Δεκάλεπτα: 25-20, 44-31, 61-55, 79-73
Στρατώνι (Μύθου)
Πιπιλιάρης 12, Πεγιάς 7(1), Τίλλ 2, Κουντουρατζόγλου 4, Μαρκίδης 9, Κατσαβαβάκης , Ντισλής 25(4), Μπούλης , Κοτζαγιάννης Α. , Νουκάρης , Κοτζαγιάννης Θ. , Δασκαλόπουλος 20
Τρίποντα: 5, Βολές: 26/32, Φάουλ: 23

Μακεδονικός (Αμοιρίδης)
Ματενίδης , Χρηστίδης 11(1), Μεσάικος 6(2), Κεραμίδης 4, Κρομμύδας 16, Στυλιανού 16(4), Νεστορόπουλος 5, Βούλγαρης 4, Καρυπίδης , Ανδρεάδης 1, Ανεστάκης 10
Τρίποντα: 7, Βολές: 16/21, Φάουλ: 30

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
ΑΝΑΤΟΛΙΑ - ΑΔΕΝΔΡΟ 81-61
ΔΙΑΒΑΤΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 76-64
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 63-57
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ - ΦΛΟΓΗΤΑ 72-57
ΣΚΟΠΟΣ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 72-52
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ - ΔΡΥΜΟΣ 63-51

Η βαθμολογία:

1) ΣΤΡΑΤΩΝΙ 18
2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 16
3) ΑΝΑΤΟΛΙΑ 16
4) ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 16
5) ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 14
6) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 14
7) ΔΙΑΒΑΤΑ 13
8) ΣΚΟΠΟΣ 13
9) ΔΡΥΜΟΣ 13
10)ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 13
11)ΑΔΕΝΔΡΟ 12
12)ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 11
13)ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 11
14)ΦΛΟΓΗΤΑ 9

Οι πρώτοι σκορερ:

1) ΝΤΙΣΛΗΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 181(19)
2) ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ (ΔΙΑΒΑΤΑ) 175(15)
3) ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ) 164(12)
4) ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ) 163(2)
5) ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 155(1)
6) ΠΑΥΛΕΑΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΑ) 152(2)
7) ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΙΔΗΣ (ΑΔΕΝΔΡΟ) 149(7)
8) ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ (ΦΛΟΓΗΤΑ) 146(10)
9) ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ) 145
10)ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ) 138(1)
Επιμέλεια: ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΒΑΒΑΚΗΣ