Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Όλοι χορεύουν...

Οι μαθητές του Πολυγύρου τίμησαν την επέτειο, για το συμμαθητή τους ΕΙΡΗΝΙΚΑ. Έτσι που ταιριάζει!

ΦΩΤΟ: ΥΠΟΘΕΤΟ

Επέτειος προστασίας του ... τρόμου!

Και σ' αυτή τη θλιβερή επέτειο η χούντα του μαλάκα επεκράτησε.
Είδαμε φασίστες να χτυπούν τον πρύτανη, να καταστρέφουν περιουσίες, να υποστέλλουν την ελληνική σημαία.
Είδαμε φασίστες να αγιογραφούν και να γλύφουν το Χρυσοχοΐδη μέσω των δελτίων ειδήσεων, τη στιγμή που από τα ξένα ΜΜΕ παρουσιαζόταν μία τελείως διαφορετική οπτική για το τί συνέβη.
Είδαμε το ΦΑΣΙΣΤΑ να δηλώνει στο Μέγκα ότι φταίει η κοπέλα που τραυματίστηκε σοβαρά από το όργανο που έπεσε πάνω της.
Είδαμε άλλα όργανα να ενεργούν φασιστικά προσαγάγοντας περίπου όποιον τους κοιτούσε στα κατά τόπους τμήματα.
Το νέο δόγμα Νόμος και Τάξη εφαρμόζεται επιτυχημένα... αλήθεια όμως το νέο γραφείο καταγγελιών που υποσχέθηκε ο Υπουργός λειτουργεί; Αν ναι μάλλον θα έχει πολλή δουλειά τις επόμενες μέρες. ...>>>>>

Κι εγώ τί ζήτησα; Να έχω απλά το δικαίωμα να κυκλοφορώ ως ελεύθερος πολίτης, χωρίς να φοβάμαι να μη μου 'ρθει καμιά μολότωφ στο κεφάλι, να μπορώ να τιμήσω την απώλεια ενός παιδιού, χωρίς να χρειαστεί να περάσω από το τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, σε τελική ανάλυση ακόμη κι αν όλα αυτά δε με αγγίζουν για τους δικούς μου λόγους, να μπορώ να κάνω μια βόλτα στην πόλη, χωρίς πέτρες, ξύλα ,μολότωφ, γκλομπ, ασπίδες, κράνη, φωτιές και δακρυγόνα.
Πόσο πολύ θα χαίρεται με τη μιζέρια μας ο Αλέξης....
http://assets.tovima.gr/files/epeis.jpg
pistolero

Ερώτηση προς την Ε. Ε. του ε/β Κρίτωνα Αρσένη για τα «νέα επενδυτικά σχέδια» στα μεταλλεία του Στρατονικού Όρους και απάντηση του επ. Σταύρου Δήμα

Προς την Επιτροπή
Θέμα: Ανάπτυξη νέου μεταλλείου στη θέση Σκουριές του δήμου Παναγίας Χαλκιδικής
Στο πλαίσιο της επέκτασης από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» των Μεταλλείων Κασσάνδρας, έχει κατατεθεί προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας». Η προμελέτη χωρίζεται σε τρία έργα: το υποέργο ...>>>>>

Ολυμπιάδας που προβλέπει δημιουργία νέας στοάς προσπέλασης και δημιουργία καινούργιου εργοστασίου εμπλουτισμού στην περιοχή Μαντέμ Λάκκου, το υποέργο Μαύρων Πετρών που αφορά την ανάπτυξη του υφιστάμενου μεταλλείου και τέλος το υποέργο στις Σκουριές που περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέου μεταλλείου και στοάς εμπλουτισμού.
Στο πλαίσιο της πρώτης γνωμοδότησης της ΙΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σχετικά με την έγκριση της προμελέτης, η υπηρεσία ήταν αρνητική όσον αφορά την ανάπτυξη νέου μεταλλείου για την εκμετάλλευση χρυσοφόρου-χαλκούχου πορφύρη στη θέση Σκουριές του δήμου Παναγίας. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, στη θέση Σκουριές έχει εντοπιστεί αρχαιολογικός χώρος, ενώ «η μηδενική σχεδόν σημερινή αλλοίωση της περιοχής σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες αλλοιώσεις που προβλέπονται στη προμελέτη του προτεινόμενου υποέργου, καθιστούν μη αναστρέψιμες τις καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος, των αρχαιοτήτων που έχουν εντοπιστεί αλλά και εκείνων που ενδεχομένως θα εντοπιστούν κατά τη διάρκεια των εκσκαφών».
Επιπλέον, σύμφωνα με το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η μέθοδος απόληψης χρυσού με εκχύλιση κυανιούχων διαλυμάτων σε τέτοιες περιοχές όπως της Χαλκιδικής, «οδηγεί σε εκτεταμένη καταστροφή και αλλοίωση του φυσικού τοπίου, ενέχει σοβαρότατους κινδύνους ρύπανσης του εδάφους όπως και των υπόγειων υδροφορέων και των επιφανειακών υδάτων και συνδέεται με τεράστιο όγκο τοξικών αποβλήτων και αδρανών υλικών». Με βάση τα ανωτέρω, η Επιτροπή ερωτάται:
1. Είναι ενήμερη σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επέκταση των μεταλλείων και την πιθανή υποβάθμιση που συνεπάγεται στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής; Εκτιμά ότι τηρείται η κοινοτική νομοθεσία;
2. Η οδηγία 2006/21/EK σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας θα έπρεπε να είχε πλήρως ενσωματωθεί στην εθνική έννομη τάξη έως την 1η Μαΐου 2008. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η παρακολούθηση της ενσωμάτωσης από την Επιτροπή;
E-5003/09EL
Απάντηση του κ. Δήμα εξ ονόματος της Επιτροπής (13.11.2009)
Η Επιτροπή δεν γνωρίζει τα στοιχεία που παραθέτει το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου στην ερώτησή του. Ωστόσο οι αρμόδιες αρχές των κρατών μελών είναι υπεύθυνες για την αδειοδότηση των εν λόγω εγκαταστάσεων και για την εφαρμογή των σχετικών κανονισμών. Μέχρι στιγμής, βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών, δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί κατά πόσον έχει τηρηθεί ή όχι η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η οδηγία 2006/21/ΕΚ σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας έπρεπε να έχει ενσωματωθεί μέχρι την 1η Μαΐου 2008 και φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη λάβει τα μέτρα που είναι αναγκαία για να εξασφαλίσουν την εν λόγω ενσωμάτωση. Η Επιτροπή παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις σχετικές εξελίξεις, και οι συνήθεις διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί προκειμένου να εξασφαλίσει η ταχεία και κατάλληλη μεταφορά της οδηγίας στην έννομη τάξη της Ελλάδας. Η Επιτροπή έχει προσφύγει πρόσφατα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για το ζήτημα αυτό.

Οδηγία 2006/21/ΕΚ του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 15ης Μαρτίου 2006, για τη διαχείριση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας και για την τροποποίηση της οδηγίας 2004/35/ΕΚ – Δήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής, ΕΕ L 102 της 11.4.2006.
Πηγή

Ταξιάρχης: Το χωριό των Χριστουγέννων

Στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής παράγεται το 65% των φυσικών χριστουγεννιάτικων ελάτων
«Τις μέρες αυτές στο χωριό μας, τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, έχει μείνει μόνο ο “άμαχος” πληθυσμός, τα γυναικόπαιδα. Σχεδόν όλοι οι άντρες έχουμε κατέβει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για είκοσι μέρες, μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων ξεσπιτωνόμαστε για να πουλήσουμε τα έλατά μας...».
Το ορεινό χωριό τους ερήμωσε, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, από τις αρχές του μήνα. Θα ξαναζωντανέψει ...>>>>>

και πάλι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, τότε που όλοι μαζί οι κάτοικοί του θα το γλεντήσουν. Στις πλαγιές του Χολομώντα, σε 650 υψόμετρο, τρία τέταρτα δρόμο από τη Θεσσαλονίκη, ο Δεκέμβρης είναι παραδοσιακά ο μήνας της αγωνίας για τους 1.300 Ταξιαρχιώτες: 90% του μόνιμου πληθυσμού περιμένουν να κάνουν «ταμείο»- να ενισχύσουν το εισόδημά τους, ως ελατοπαραγωγοί. «Ελπίζουμε και φέτος ο κόσμος να προτιμήσει το φυσικό έλατο, έναντι του πλαστικού. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε μιαν ανοδική πορεία, μικρή μεν αλλά σταθερή. Πάμε κάθε χρόνο και καλύτερα, πέρυσι όλοι μαζί πουλήσαμε γύρω στα 40.000 δέντρα, φέτος είναι δηλωμένα 62.000 στο Δασαρχείο για υλοτομία...» λέει στα «ΝΕΑ» ο 55χρονος Νίκος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού και αντιδήμαρχος Πολυγύρου, όπου το χωριό υπάγεται.

Είναι ο άνθρωπος που πιστώνεται τον εύστοχο χαρακτηρισμό που συνοδεύει χρόνια τώρα τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, τον έχει κάνει γνωστό πανελλαδικά και ως «Το χωριό των Χριστουγέννων». «Θεωρώ πως τον αξίζουμε αυτόν τον τίτλο τιμής. Κι αυτό, γιατί εδώ παράγεται το 65% των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων της ελληνικής αγοράς. Προσωπικά, για μένα και τα παιδιά μου, οι φυτείες ελάτης είναι πλέον όχι μόνο οικογενειακή αλλά και παραδοσιακή υπόθεση: ο πατέρας μου ήταν από τους ελάχιστους πρώτους ντόπιους ελατοπαραγωγούς που πείστηκαν, το 1960, από τις προτροπές του τότε δασάρχη του πανεπιστημιακού δάσους Ταξιάρχη- πειραματικού αγρού του ΑΠΘ, να καλλιεργήσουν έλατα, στα πρότυπα ανάλογων πετυχημένων καλλιεργειών του εξωτερικού. Δεκαπέντε οικογένειες τον άκουσαν, είπαν να δοκιμάσουν την τύχη τους και πειραματίστηκαν. Ώσπου, τη δεκαετία του ΄70, όταν ευδοκίμησαν τα πρώτα αυτά δέντρα, το ενδιαφέρον αυξήθηκε κατακόρυφα. Σήμερα γύρω στις τριακόσιες πενήντα οικογένειεςοι δέκα αποκλειστικά- ασχολούνται με τα κωνοφόρα αυτά. Σε ιδιόκτητους αγρούς, σε 20.000 στρέμματα αγροτικής γης, έχουμε φυτεμένα γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια δενδρύλλια ελάτης...» σημειώνει.

«Ένα κόβουμε, δύο φυτεύουμε...»
«Καθένας μας πηγαίνει ο ίδιος και διαθέτει τα έλατά του, με αρκετά έξοδα: πληρώνουμε μεροκάματα σε εργάτες μας, συν 2.000

ευρώ ενοίκιο για να τα εκθέσουμε για ένα εικοσαήμερο σε μια δημοτική πλατεία ή πάρκο στην Αθήνα, άλλα 500 ευρώ για να νοικιάσουμε κι ένα τροχόσπιτο όπου θα μένουμε. Φροντίζουμε να τα δίνουμε σε σωστές τιμές, φέτος ίδιες με τις περσινές, για να μας επιλέγουν οι καταναλωτές. Στο τέλος πια μας απομένει καθαρό κέρδος γύρω στα 15 ευρώ για κάθε έλατο, 1.80-2.50μ. ύψος...», εξηγεί και ο 53χρονος παραγωγός Γιάννης Ξάκης, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιάρχη. «Ένα προς ένα, τα δέντρα μας κόβονται με την επίβλεψη του Δασαρχείου, φέρουν και μολυβδοσφραγίδα-πιστοποίηση. Ένα κόβουμε, δύο φυτεύουμε στα φυτώριά μας, κανένα δεν προέρχεται από το δάσος μας. Πενήντα χρόνια τώρα, φωτιά στον Ταξιάρχη δεν έχει πιάσει, γιατί προστατεύουμε εμείς οι ίδιοι την περιοχή και τις καλλιέργειές μας...».
Πηγή

Η κραυγή των παιδιών στην Κοπεγχάγη

Πρωταγωνιστές τα παιδιά. Σαν σε εφιάλτη βλέπουν την καταστροφή του πλανήτη, στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα κατά την έναρξη της συνόδου για το κλίμα στην Κοπεγχάγη. Γι'αυτό και εκλιπαρούν τους απεσταλμένους στη διάσκεψη να βοηθήσουν, ώστε να σωθεί, ό,τι είναι δυνατό. Έτσι άρχισε η μεγαλύτερη σύνοδος στην ιστορία για το κλίμα. ...>>>>>

Με τη συμμετοχή 192 χωρών άρχισε το πρωί στην Κοπεγχάγη η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή. «Είναι η ευκαιρία μας», επισήμανε η πρόεδρος της συνόδου, Κόνι Χέντεγκααρντ. «Αν τη χάσουμε, θα περάσουν χρόνια μέχρι να βρεθεί μια άλλη και καλύτερη. Αν ποτέ βρεθεί».

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν επί δύο χρόνια, όμως, μόλις πρόσφατα υπήρξαν ενδείξεις για άρση του αδιεξόδου στο θέμα του περιορισμού των εκπομπών, με νέες δεσμεύσεις από τις Ην.Πολιτείες, την Κίνα και την Ινδία. Ωστόσο, ακόμη και αυτές, υπολείπονται των απαιτήσεων των επιστημόνων, εντείνοντας τις πιέσεις στους μεγάλους ρυπαντές για μεγαλύτερες περικοπές.

Ο Σουηδός υπουργός Περιβάλλοντος Άντερς Κάρλγκρεν, εκπροσωπώντας την Ε.Ε. την προεδρία της οποίας ασκεί για το τρέχον εξάμηνο η χώρα του, είπε χαρακτηριστικά ότι θα είναι «εκπληκτικό» να έρθει για τις τελικές διαπραγματεύσεις ο Μπαράκ Ομπάμα «για να πει αυτό που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω δελτίου Τύπου».

Οι Ην.Πολιτείες δεσμεύτηκαν πρόσφατα για μείωση μέχρι 17% των εκπομπών αερίων ως το 2020, σε σχέση με τα επίπεδα του 2005-δηλαδή μείωση 3-4% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Η Ε.Ε. από την πλευρά της δεσμεύεται για μείωση μέχρι 20% ως το 2020, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.
Πηγή

Ο άνθρωπος είναι φασίστας και το φωνάζει...

Το ταξίδι των πλαστικών μπουκαλιών!

Η μεγάλη ώρα της Γης

Με ανάμεικτα συναισθήματα ξεκινά σήμερα η πολυσυζητημένη Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη, όπου αντιπρόσωποι 190 χωρών θα προσπαθήσουν να βρουν τον «διάδοχο» του Πρωτοκόλλου του Κιότο που εκπνέει το 2012.
Μπορεί η στροφή 180 μοιρών του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τελικά δέχθηκε να παραστεί στο κλείσιμο της συνόδου (18 Δεκεμβρίου), να ενέπνευσε ένα αεράκι αισιοδοξίας εν όψει των συνομιλιών, ωστόσο τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι πολλά και ο κίνδυνος παράτασης ή περιορισμού της συμφωνίας σε μια γενική διακήρυξη άνευ δεσμεύσεων ορατός. ...>>>>>

Πρώτο και κυριότερο ζήτημα, το ποσοστό της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα ανεπτυγμένα κράτη. Επιτυχημένη θα θεωρείται μια συμφωνία που θα δεσμεύει τις ανεπτυγμένες χώρες σε μείωση των εκπομπών κατά 25% έως 40% μέχρι το 2020 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, έτσι ώστε η αύξηση της θερμοκρασίας να παραμείνει κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο ΗΠΑ και Κίνα, οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη, που ευθύνονται για το 40% των παγκόσμιων εκπομπών, αναμένεται να αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο Ομπάμα αναμένεται να δεσμευθεί σε περιορισμό των εκπομπών κατά μόλις 17% σε σχέση με το 2005 (3% σε σχέση με το 1990) και ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο σε μείωση της έντασης άνθρακα ανά μονάδα ΑΕΠ κατά 40%-45% σε σχέση με το 2005.

Εμπόδιο
Το δεύτερο εμπόδιο στο οποίο ενδέχεται να «σκοντάψουν» οι συνομιλίες είναι η προσπάθεια για επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στον ανεπτυγμένο και τον αναπτυσσόμενο κόσμο για την οικονομική βοήθεια προς τις φτωχές χώρες, που θα καλύπτει το κόστος της μείωσης των εκπομπών και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η ΕΕ έχει προτείνει το ποσό των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, πολύ χαμηλότερο από τα 400 δισ. που ζητεί η ομάδα των 77 αναπτυσσόμενων χωρών.

Εν τω μεταξύ, πολιτικές διαστάσεις έχει λάβει το σκάνδαλο «ClimateGate», η κλοπή χιλιάδων e-mails από τη Μονάδα Κλιματικής Ερευνας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ παρομοίασαν την υπόθεση με το Γουότεργκεϊτ και άφησαν να εννοηθεί ότι πίσω από το έργο των χάκερ ίσως κρύβεται η Μόσχα, με στόχο την υπονόμευση της Συνόδου της Κοπεγχάγης.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην καρδιά του Λονδίνου συμμετείχαν σε μια πορεία διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή με τίτλο «Σταματήστε το Κλιματικό Χάος», μία ημέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου της Κοπεγχάγης.

Οικολογικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις έκαναν με αυτόν τον τρόπο έκκληση στους συμμετέχοντες στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την ανάληψη δράσης, ώστε να εμποδιστεί η άνοδος της θερμοκρασίας πάνω από 2 βαθμούς Κελσίου. «Κλιματική Δικαιοσύνη Τώρα» και «Κλιματική Αλλαγή: το τέλος πλησιάζει», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φιγούραραν στα πλακάτ των 30.000 διαδηλωτών, οι οποίοι ντυμένοι στα μπλε και με ζωγραφισμένα τα πρόσωπά τους κατευθύνθηκαν προς το Κοινοβούλιο.

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας, Εντ Μίλιμπαντ, συμμετείχε στην πορεία, ενώ αντίστοιχες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα και σε Παρίσι και Βρυξέλλες.
Πηγή

Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ (προστασίας πολίτη)

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση!

«Να γίνει άμεσα η καταβολή των επιδοτήσεων στους παραγωγούς»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κα Υπουργό: Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των αγροτών, και ιδιαίτερα των ελαιοπαραγωγών, μετά τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπου η κυρία Υπουργός δήλωσε ότι οι επιδοτήσεις θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης σε κάθε νομό, απέρριψε δε τις προτάσεις για χορήγησή τους με ταμειακή διευκόλυνση από την ΑΤΕ.
Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι, ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί, στην καλύτερη περίπτωση θα πάρουν τις επιδοτήσεις τους το καλοκαίρι, ...>>>>>

αφού είναι γνωστό ότι το σύστημα δεν λειτουργεί και η ψηφιοποίηση έχει καθυστερήσει σημαντικά. Οι επιδοτήσεις δεν είναι απλώς αναγκαίες για να κάνουν γιορτές οι αγρότες και να μαζέψουν τις ελιές τους, αλλά είναι και ουσιαστικός παράγοντας για να μην καταρρεύσει πλήρως η τιμή του ελαιολάδου.

Για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι οι αγρότες, οι οποίοι δικαιολογημένα ζητούν να εισπράξουν άμεσα τις επιδοτήσεις.

Ερωτάται λοιπόν η κα Υπουργός,

Θα χορηγήσει άμεσα τις επιδοτήσεις σε όλους τους παραγωγούς ανεξαρτήτως αν έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση ή όχι;
Και αν αυτό είναι αδύνατο λόγω κοινοτικών περιορισμών, θα καταβάλει τις επιδοτήσεις μέσω ταμειακής διευκόλυνσης από την Αγροτική Τράπεζα;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

H αντιπροσωπεία της Νομαρχίας Χαλκιδικής στο Λαβάλ!


Να τον συμμαζέψει ... όποιος το συμμάζεψε στο κόμμα του!

ΚΑΙ δικαστική ΔΙΚΑΙΩΣΗ του Αργύρη Λαφαζάνη!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πλήρως δικαιώνει τον επικεφαλής της παράταξής μας Αργύρη Λαφαζάνη η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που απορρίπτει ομόφωνα την αγωγή του κ. Μήτσιου με την εξωπραγματική απαίτηση αποζημίωσης των 300.000 ευρώ.
Η δικαίωση αφορά την επιβεβαίωση του δικαιώματος πολιτικής κριτικής για πράξεις ή παραλείψεις δημόσιων πολιτικών προσώπων στα οποία έχουν ανατεθεί καθήκοντα από τους Νόμους και το Σύνταγμα.
Ο επικεφαλής της παράταξής μας δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια στο ζήτημα και δηλώνει ότι θα αποδεχθεί την δημόσια και έμπρακτη έκφραση συγνώμης, όχι όσον αφορά τον ίδιο και τον βουλευτή που έχασε την έδρα του, αλλά κυρίως όσον αφορά τους πολίτες που είδαν την ψήφο τους να ακυρώνεται από παραλείψεις των δικαστικών αντιπροσώπων των εκλογών του 2007.


ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

Σε συνέχεια του από 23/9 δελτίου τύπου σας ενημερώνουμε για την διακοπή όλων των εργασιών στο έργο: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»
(Κλικ στα έγγραφα για άνετη ανάγνωση)


Γ΄Εθνική Χαλκιδική: ΝΙΚΗ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Μεγάλη και παλικαρίσια εκτός έδρας νίκη με 58-56 επί του Γαλαξία Αδένδρου, μέσα σε ένα γήπεδο που έβραζε πέτυχε το Στρατώνι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα του Αδένδρου για φέτος αλλά και η πρώτη νίκη της ομάδας μας στο συγκεκριμένο γήπεδο. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και εξασφάλισαν σημαντικές διαφορές μέχρι το 15' (5-15,11-21) αλλά η αγωνιστική άνοδος των γηπεδούχων είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά με 27-25 με τους αθλητές μας να αντιδρούν και το ημίχρονο να λήγει 29-35. Στο 3ο δεκάλεπτο ...>>>>>

το Στρατώνι ήταν κυρίαρχο και προηγήθηκε με 39-51 αλλά από την αρχή της 4ης περιόδου η πίεση των οπαδών των γηπεδούχων προς τους διαιτητές επέτρεψαν στον Γαλαξία να μειώσει και να διεκδικήσει την νίκη μέχρι το άστοχο τρίποντο του Παπαδημητρίου στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.
Με αυτή τη νίκη το Στρατώνι παρέμεινε στην κορυφή και περιμένει την επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπυ κορυφής τον Μακεδονικό που είναι στην 2η θέση με την παρουσία των φιλάθλων μας να είναι απαραίτητη. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΔΕΝΔΡΟΥ - ΣΤΡΑΤΩΝΙ 56-58
Διαιτητές: Τζαφλέρης , Βογιατζής
Δεκάλεπτα: 16-23, 29-35, 39-51, 56-58

Άδενδρο (Πολίτης)
Σπανός 6(2), Κατσιάνος 5(1), Ρούζιος 2, Παπαδημητρίου 12(1),Κραμπής 11(3), Καλπακτσής 6, Δελημπαλτίδης 14
Τρίποντα: 7, Βολές: 15/32, Φάουλ: 15

Στρατώνι (Μύθου)
Πιπιλιάρης 10, Πεγιάς 5(1), Τίλλ , Κουντουρατζόγλου 4, Μαρκίδης , Κατσαβαβάκης , Ντισλής 21(1), Μπούλης , Κοτζαγιάννης Α. , Νουκάρης 6(2), Κοτζαγιάννης Θ. , Δασκαλόπουλος 12
Τρίποντα: 4, Βολές: 10/14, Φάουλ: 26

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΑΝΑΤΟΛΙΑ 55-66
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 66-49
ΔΡΥΜΟΣ - ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 86-73
ΦΛΟΓΗΤΑ - ΔΙΑΒΑΤΑ 60-80
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 69-64
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ - ΣΚΟΠΟΣ 69-55

Η βαθμολογία:

1) ΣΤΡΑΤΩΝΙ 16
2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 15
3) ΑΝΑΤΟΛΙΑ 14
4) ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 14
5) ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 13
6) ΔΡΥΜΟΣ 12
7) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 12
8) ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 12
9) ΑΔΕΝΔΡΟ 11
10)ΔΙΑΒΑΤΑ 11
11)ΣΚΟΠΟΣ 11
12)ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 10
13)ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 9
14)ΦΛΟΓΗΤΑ 8

ΔΙΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΥΜΟΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

ΣΚΟΡΕΡΣ
1) ΝΤΙΣΛΗΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 156
2) ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ) 149
3) ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ) 145
4) ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ (ΔΙΑΒΑΤΑ) 142
5) ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΙΔΗΣ (ΑΔΕΝΔΡΟ) 139
6) ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ (ΦΛΟΓΗΤΑ) 137
7) ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 135
8) ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ) 129
9) ΠΑΥΛΕΑΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΑ) 129
10)ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ) 127
Επιμέλεια: ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΒΑΒΑΚΗΣ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για το συλλαλητήριο για τον έναν χρόνο από την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας των προηγούμενων ημερών, χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες και ιδιαίτερα νέες και νέοι έδωσαν το παρόν στη διαδήλωση μνήμης για την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Ήταν ένα ειρηνικό δυναμικό παρόν και ταυτόχρονα ένα μήνυμα πως η νέα γενιά διεκδικεί μια νέα σχέση με την κοινωνία σε μια καλύτερη κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρούρησε τα μπλοκ των δυνάμεων παρά την αναίτια επίθεση που δέχτηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Σταδίου και Πεσματζόγλου. Επίθεση που μας γεννά ερωτηματικά αφού το μόνο που εξυπηρετούσε ήταν η διάχυση των οργανωμένων δυνάμεων στη διαδήλωση και την εισροή σε αυτό δυνάμεων των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών. ...>>>>>

Καταγγέλλουμε την αλόγιστη χρήση χημικών από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ και τις απρόκλητες επιθέσεις εναντίον των μαθητικών και φοιτητικών μπλοκ που συμμετείχαν στην πορεία.
Θέλουμε ταυτόχρονα να καταγγείλουμε την βάρβαρη επίθεση ενάντια στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών* κατά την διάρκεια εισβολής στην πρυτανεία αυτόκλητων «υπερεπαναστατών», δήθεν αντιεξουσιαστών, που με την πρακτική τους υποδηλώνουν την βαθιά εξουσιαστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους.
Μια νέα γενιά γαλουχείται στις αξίες της συλλογικής δράσης, της διεκδίκησης του μαζικού ειρηνικού αγώνα. Μια νέα πολιτικοποίηση γεννιέται, πηγή έμπνευσης και ελπίδας για ολόκληρη την κοινωνία.
*Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με στενούς συνεργάτες του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών του μετέφερε τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση.
To Γραφείο Τύπου

Η χθεσινή μέρα!