Σάββατο, 18 Μαΐου 2019

H Αγιορείτικη φωτοθήκη και έργα του Βαρλάμη για το Άγιο Όρος στο Πολιτιστικό Κέντρο Ουρανούπολης

Στις 21 Μαΐου η Ουρανούπολη γιορτάζει τους πολιούχους της Κωνσταντίνο και Ελένη. Όλοι γνωρίζουν τη μεγάλη αυτή γιορτή. Φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά, γιατί την ξεχωριστή αυτή μέρα γίνονται και τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου της Ουρανούπολης. Ένας φιλόξενος χώρος που όλοι ευελπιστούν να γίνει ο πνευματικός πυρήνας της Ουρανούπολης και της ευρύτερης περιοχής.
Τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου συνδυάζονται με ένα ιδιαίτερο γεγονός. Την παρουσίαση έργων της Αγιορείτικης Φωτοθήκης και αυθεντικών έργων του διεθνούς φήμης Έλληνα της διασποράς Ευθυμίου Βαρλάμη από την συλλογή του «ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής

Μετά από συνάντηση με τους Ιδιώτες Ιατρούς Βιοπαθολόγους-Μικροβιολόγους του Νομού Χαλκιδικής, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, στη συνεδρίασή του της 16ης Μαΐου 2019, αποφάσισε ομόφωνα: 
Α) Την πλήρη στήριξη των κινητοποιήσεων των συλλογικών συνδικαλιστικών οργάνων των Εργαστηριακών Ιατρών, αρχής γενομένης από το κλείσιμο των Ιδιωτικών Μικροβιολογικών Εργαστηρίων για 3 ημέρες, από Πέμπτη 23 μέχρι και Σάββατο 25 Μαΐου 2019. 
Β) Την άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, εκπροσωπώντας τους συνάδελφους Μικροβιολόγους, με σκοπό την διεκδίκηση των χρημάτων που δεσμεύτηκαν την τελευταία πενταετία μέσω των καταχρηστικών μέτρων του claw back και rebate.