Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Θεατρική παράσταση στον Πολύγυρο

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου, παρουσιάζει το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα "Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια" σε σκηνοθεσία Ζαφειρίας Μουταφτσή στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου το Σάββατο 13, τη Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 20:30.
Υπόθεση: Αργεντινή 1949. Μία εταιρεία δημιουργίας ψευδαισθήσεων για πονεμένους ανθρώπους κι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι σημαδεμένο από τη μοίρα μπλέκονται σε μία ιστορία όπου η πραγματικότητα και η φαντασία μπερδεύουν τα ασαφή όριά τους.
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, μουσική επιμέλεια: Ζαφειρία Μουταφτσή
Ήχος, φωτισμοί: Θανάσης Λαγάνης, Αναστασία Σαμπάνη
Ακορντεόν: Μαρία Κουνάδου
Πίνακας αφίσας: Μιχάλης Τσίνογλου
Επιμέλεια αφίσας: Μαριτίνα Σαλτέα-Καλογερά
Παίζουν κατ' αλφαβητική σειρά:

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Η μητρική εταιρεία της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., η Eldorado Gold Corporation, ξεκίνησε την εμπορική παραγωγή σε μεταλλείο της στον Καναδά.

Ο Καναδάς είναι μία από τις ισχυρότερες οικονομίες παγκοσμίως. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Καναδάς είναι μέλος των G7, της ομάδας των επτά χωρών με τις περισσότερο βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και με τις ισχυρότερες οικονομίες, η οποία ομάδα συνίσταται από τις εξής χώρες : Καναδάς, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ. Για το 2018, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) του Καναδά ανέρχεται σε

Υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση βλαβών από θεομηνίες- πλημμύρες στο Γομάτι.

Ο Δήμος Αριστοτέλη πιστός στις αρχές του φροντίζει, ακόμα και την προεκλογική περίοδο, να ασχολείται με θέματα ουσίας που προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των δημοτών και όχι με έργα «βιτρίνας».
Σήμερα υπογράφτηκε η σύμβαση για τη θωράκιση ενός σημείου του οικισμού Γοματίου, ανάμεσα στο Δήμαρχο, Γ. Ζουμπά και τον εκπρόσωπο της «Δέλτα Τεχνικής», παρουσία του Αντιδημάρχου, Α. Τσακνή.

Θρησκευτική εκδήλωση


Γ. Βαγιωνάς: Απαιτείται επαναπροσδιορισμός της Υγείας

Επί σειρά ετών η χώρα παλεύει ν’αφήσει πίσω της την κρίση και να επανέλθει σε κατάσταση ευημερίας. Ωστόσο, απουσιάζει- μεταξύ άλλων- μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την επίτευξη της ευημερίας: Η Υγεία. Η πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν είναι ελλιπέστατη. 
Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Συνολικά, το 34,3% των δαπανών για την περίθαλψη μας το πληρώνουμε από την τσέπη μας, ενώ το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό είναι στο 18,2%. Τούτο συμβαίνει μια χώρα που μαστίζεται από την κρίση, με πενιχρά ατομικά εισοδήματα και ταυτόχρονα αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.

Γ. Λαμπράκης για τη Σχολή Μαθητείας στο Στρατώνι

Με δεδομένη τη συμβατική υποχρέωση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» (Κ.Υ.Α. 26/7/2011 σελίδα 37 όρος Δ 138), κλιμάκιο του Ο.Α.Ε.Δ. επισκέφθηκε το κτίριο της Σχολής Μαθητείας στο Στρατώνι, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο στις κτιριακές εγκαταστάσεις και εν συνεχεία να ενημερώσει τη Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. και την αρμόδια κατ’ επέκταση Υπουργό, για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της Σχολής Μαθητείας στις εν λόγω εγκαταστάσεις. Ο συνδυασμός μας υποστηρίζει θερμά και αγωνίζεται για την αξιοποίηση της Σχολής με την παράλληλη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Δήμο Αριστοτέλη και τη Χαλκιδική μας.