Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Τάσος Κανταράς, μιλάει στην Μάγδα Παπαδημητρίου –Σαμοθράκη για τους «Ανυπότακτους δύσκολων καιρών»

Τάσος Κανταράς, εκδόσεις Τόπος
Τον Τάσο Κανταρά τον γνωρίζω χρόνια με την συναδελφική και συνδικαλιστική του ιδιότητα. Ως συγγραφέα τον γνώρισα στο προηγούμενο βιβλίο του «Διαρκές φύλλο πορείας» από τις εκδόσεις Τόπος. Μου είχε αρέσει και λογοτεχνικά αλλά και ως ιστορικό βιβλίο γιατί πλέουμε στα ίδια κύματα. Αφού το «ρούφηξα» κυριολεκτικά δεν έχασα την ευκαιρία να τον αναζητήσω για μια κουβέντα για να απαντηθούν ερωτήματα.

Τάσο Κανταρά ευχαριστώ για τη συνέντευξη που μου παραχωρείς για το Bookia. Μετά το Διαρκές φύλλο Πορείας συνεχίζεις με τους Ανυπότακτους δύσκολων καιρών. Ποια ήταν η αρχική εσωτερική ανάγκη ώστε να ξεκινήσεις αυτό το συγγραφικό ταξίδι;
Προφανώς και δεν ξεκινάς να γράφεις κάτι, αν δεν υπάρχει κάτι μέσα σου που θέλει να "βγει". Ένας "τοκετός" συναισθημάτων, βιωμάτων, σκέψεων, που επιζητούν να εξωτερικευτούν.

ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2019»


Με βασικό χαρακτηριστικό τη μεγάλη και θερμή συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό θέατρο Πολυγύρου οι πρώτες εκδηλώσεις της Αποκριάς 2019.
Την Παρασκευή 1η Μαρτίου τις εντυπώσεις έκλεψε το μουσικό σχήμα OPERA CHAOTIQUE, που με τον ιδιαίτερο ήχο του και το ανατρεπτικό του χιούμορ ενθουσίασε τους θεατές, οι οποίοι κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο.

Α΄ Βραβείο για την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου


H Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου έλαβε μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών σε μνήμη «ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΠΑ» , που πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019.
Στην Παιδική Χορωδία Πολυγύρου απονεμήθηκε Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ (βαθμός 9.00) στην κατηγορία «παιδικές χορωδίες».
Μαέστρος της μεγάλης αυτής επιτυχίας ήταν η κ. Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ενώ στο πιάνο τα βραβευμένα παιδιά συνόδευσε η κ. Αντιγόνη Καντούρη.
Φανερά περήφανη από την μεγάλη αυτή επιτυχία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, τόνισε:

Πολιτική εκδήλωση Γ. Βαγιωνά

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς, την Κυριακή 3 Μαρτίου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Τουριστικό Περίπτερο «Έξι Βρύσες», στον Πολύγυρο.
 Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές του τόπου, ενώ ο κ. Βαγιωνάς ανέλυσε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία.

Καρναβάλι Σημάντρων 2019Παρουσίαση παιδικών βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορμύλιας

«Ο ΚΑΠΝΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΑΦΤΟΧΩΡΑ» και «Η ΣΤΑΛΑΧΤΗ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΖΥ»  είναι οι τίτλοι των παραμυθιών της Σωτηρίας Κυρμανίδου, που θα παρουσιαστούν  το Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στις 18:30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορμύλιας στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσίασης βιβλίων και συγγραφέων που οργανώνει το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» σε συνεργασία με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς.