Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Κυρ. Μάλαμα : απαράδεκτη η εφαρμογή ηλικιακών κριτηρίων στα κίνητρα για την ενίσχυση της μητρότητας.

Η νέα υφυπουργός εργασίας, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης εξήγγειλε την εφαρμογή επιδοματικών κινήτρων για την ενίσχυση της μητρότητας, εισάγοντας αυθαίρετα ηλικιακά κριτήρια. Όπως συγκεκριμένα δήλωσε η νέα υφυπουργός θα θεσμοθετηθούν “επιπλέον κίνητρα ειδικά για γυναίκες που τεκνοποιούν πριν τα 30”. Μία τέτοια στόχευση είναι απαράδεκτη, καθώς αφήνει εκτός στήριξης όλες τις γυναίκες που λόγω βιοποριστικών, επαγγελματικών ή και οικογενειακών αναγκών τεκνοποιούν μετά από τα 30 χρόνια.


Η ενίσχυση της μητρότητας δεν μπορεί να υπάγεται σε ηλικιακά κριτήρια και είναι απαράδεκτο η επίσημη πολιτεία να θεσμοθετεί κοινωνικές πολιτικές δύο ταχυτήτων. Αναμένουμε άμεσα η νέα υφυπουργός να επανεξετάσει το θέμα και να επανέλθει διορθωτικά στις εξαγγελίες της, ώστε να στηριχθούν όλες οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν οικογένεια, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος είπε...

Ανέγνως αλλ΄ουκ έγνως.
Ει γαρ έγνως, ουκ αν κατέγνως.

Εσπευσε γρήγορα η νεοεκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει στην διασπορά των ψευδών ειδήσεων, αλλοιώνοντας κατάφωρα τις δηλώσεις της υφυπουργού, που μίλησε για καθολική χορήγηση του επιδόματος μητρότητας σε κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας και απλώς προσέθεσε ότι μελετάται και επί πλέον παροχή για όσες τεκνοποιούν πριν τα τριάντα .Λύπη και μόνο λύπη προκαλούν τέτοιες δηλώσεις που αλλοιώνουν την αλήθεια και επιτείνουν το φαινόμενο της ηθελημένης διασποράς των ψευδών νέων.
Στην κυρία Μάλαμα, λοιπόν, αφιερωμένοι και οι στίχοι του Καβαφικού ποιήματος.
Τις διάβασες τις δηλώσεις, καλή μου, μα δεν τις κατάλαβες.
Γιατί αν τις καταλάβαινες δεν θα τις κατέκρινες και δεμ θα τις αλλοίωνες.