Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Δήλωση πρόθεσης υποψηφιότητας για το Δήμο Αριστοτέλη, της Ελευθερίας Χατζησταματίου

Μετά από απαίτηση πολλών φίλων και δημοτών του Δήμου Αριστοτέλη και λόγω της πολύμηνης αναμονής για δημιουργία άλλου συνδυασμού και φυσικά μετά από ώριμη και ενδελεχή σκέψη , ανακοινώνω την πρόθεσή μου να ηγηθώ μίας ομάδας καταξιωμένων ανθρώπων και να διεκδικήσουμε χωρίς χρώματα και κόμματα τον Δήμο. 
Η αγάπη για τον τόπο και η ανιδιοτελής προσφορά είναι ένα ιδανικό που θα προασπίζουμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την προτίμηση των συνδημοτών μας ως εφαλτήριο για άλλες πολιτικές επιδιώξεις και θέσεις. 
Η αγάπη για τον τόπο που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε αλλά και η ένωση όλων των δημοτών σαν μία γροθιά για την ανάπτυξη και την ανοδική πορεία του Δήμου, είναι ο σκοπός αυτής της ομολογουμένως πολύ υπεύθυνης απόφασης.

Διοργάνωση ημερίδας από το Σύλλογο ΑμεΑ Χαλκιδικής


Εντυπωσιακή συμμετοχή στις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου Πολυγύρου

Με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κοινού να αυξάνεται εντυπωσιακά συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου. Χθες Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 οι σινεφίλ της πόλης του Πολυγύρου απόλαυσαν μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου την ταινία "ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ - LA VIE EN ROSE".
Την επόμενη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 το θα προβληθεί η ταινία «Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ CIDADE DE DEUS» (2002) 130.’ 

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη ο Στέλιος Βαλιάνος


Έχω υποσχεθεί εδώ και χρόνια στον εαυτό μου να διατηρήσω την πολιτική μου διαδρομή σταθερή στις ράγες των ρομαντικών κινήτρων που με ώθησαν στην αφετηρία της. Αυτό συνεπάγεται, πως οι όποιες πολιτικές μου φιλοδοξίες, είναι ταγμένες στις ανάγκες, στους στόχους και στις προτεραιότητες της κοινωνίας που προορίζομαι να υπηρετώ.
Εδώ και πολλές εβδομάδες, με ανοιχτές της προοπτικές δράσης στην κεντρική πολιτική σκηνή, ή στην αυτοδιοίκηση, λαμβάνω  το μήνυμα που εκπέμπει η τοπική κοινωνία του Δήμου Αριστοτέλη:

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. πρωτοπόρος και πάλι ! ! !


Όπως ίσως είναι γνωστό, ο πληθυσμός της Ελλάδας, σήμερα, είναι 11 εκατομμύρια περίπου, ενώ ο πληθυσμός της γης υπολογίζεται σε 7600 εκατομμύρια, σύμφωνα με το  Γραφείο Απογραφών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), παρουσιάζοντας συνεχή αύξηση από τον 14ο αιώνα, μετά το τέλος της μεγάλης επιδημίας πανούκλας και του μεγάλου λιμού των ετών 1315–1317. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), εκτιμάται ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός, το έτος 2050, θα ανέρχεται στα 9400 έως 10900 εκατομμύρια. Σε μόλις 30 χρόνια δηλαδή, αναμένεται μία μέση αύξηση της τάξης του 34% περίπου.

Πολύγυρος 30/11/2018: Εκδήλωση στο Corso


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την εκτέλεση του έργου «Αναστήλωση και εκσυγχρονισμός της οικίας Κότσιανου και μετατροπή σε λαογραφικό μουσείο και χώρο πολιτισμού» προχώρησε σήμερα Δευτέρα 26/11/2018, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος. 
Με την υλοποίηση του έργου εκπληρώνεται η επιθυμία του αείμνηστου Πολυγυρινού, Στέφανου Κότσιανου, και διακαής πόθος των κατοίκων της πρωτεύουσας. 
Η δράση, προϋπολογισμού 2.343.214,77 ευρώ με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 -2020 – Τομέας Περιβάλλον αποκατάσταση και επανάχρηση, προβλέπει την αποκατάσταση και επανάχρηση της οικίας Κότσιανου ως λαογραφικό μουσείο και χώρος πολιτισμού.