Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Νέα βιβλιοπαρουσίαση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορμύλιας

Συνεχίζονται οι βιβλιοπαρουσιάσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ορμύλιας την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 από το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης». Πρόκειται για το βιβλίο «Η ΑΓΑΠΗΤΙΚΙΑ» της Σόφης Θεοδωρίδου από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ροδονίκη Ιορδανίδου, Φιλόλογος, και ο Βασίλειος Γκαρλής, Βιβλιοθηκονόμος. 

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. 

Ώρα έναρξης: 19:00. 

Είσοδος ελεύθερη.

Κυκλοφόρησε το 37ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ


Κυκλοφόρησε το 37ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής, με σκοπό την έρευνα και την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, των φυσικών καλλονών της Χαλκιδικής κλπ. και την πνευματική καλλιέργεια των Χαλκιδικιωτών και των φίλων μας.
Το τεύχος αυτό είναι ΑΦΙΕΡΩΜΑ στην ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ, που αποτελούν τα πρώτα προϊόντα της Χαλκιδικής. Σ’ αυτό περιέχονται άρθρα καθηγητών πανεπιστημίου, επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, συγγραφέων, διανοουμένων, εκπαιδευτικών, κληρικών, ποιητών, λαογράφων, γεωργών-καλλιεργητών, βιομηχάνων, βιοτεχνών κλπ., που αναφέρονται : στην ιστορία του ευλογημένου δένδρου,

Θεατρική παράσταση από το 2ο Γυμνάσιο Πυλαίας στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Έδωσα υπόσχεση» από το 2ο Γυμνάσιο Πυλαίας παρουσιάζει το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, στις 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. 
Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα της Γλυκερίας Κακούρη. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας οικογένειας προσφύγων από τη Μαλακοπή της Καππαδοκίας. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Σημειώνεται ότι αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη καθαριότητας για την φιλόπτωχο ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πολυγύρου.

Ερώτηση Βαγιωνά σε Σπίρτζη- Αχτσιόγλου για τη μετακίνηση των ΑμεΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη και προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Έφη Αχτσιόγλου υπέβαλε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς.
Η ερώτηση φέρνει ένα ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα στο προσκήνιο, καθώς αφορά την μετακίνηση των ΑμεΑ.
Όπως επισημαίνει ο κ. Βαγιωνάς, το κράτος προσφέρει έκπτωση 50% με κάρτα μετακίνησης στα ΑμεΑ, αλλά το ποσοστό αυτό δεν είναι αρκετό.

Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας Σιθωνίας

Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σιθωνίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και ώρα 13:00 στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας στη Νικήτη, από το δήμαρχο Σιθωνίας, Ιωάννη Τζίτζιο.
Θα ακολουθήσει παρουσίαση του προγράμματος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η λειτουργία της Δομής Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σιθωνίας ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).