Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Κυκλοφόρησε: Ρετούς Το τρυφερό χάδι του ψέματος (Σίμος και Λένα Οφλίδη)Ο Σίμος και η Λένα Οφλίδη είναι ζευγάρι στη ζωή και στην πεζογραφία. Έχουν εκδώσει 6 θεατρικά (εκδόσεις Παρατηρητής, τρία κρατικά βραβεία Υπουργείου Πολιτισμού), δύο συλλογές διηγημάτων και ένα μυθιστόρημα (Παρατηρητής, Σύγχρονοι Ορίζοντες) και ένα οδοιπορικό για το Άγιο Όρος.

Μία συγκλονιστική μαρτυρία του 19ου αιώνα για τα δάση της Μ. Παναγίας

Κείμενο: ΒΙΒΗ ΛΕΜΠΙΔΑ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ
Περίπου 150 χρόνια πριν, μεταξύ του 1838-1840, ο Ιταλός περιηγητής Jakob PhillipFallmerayer, στο πέρασμα του από την περιοχή μας και με προορισμό το Άγιο Όρος, περιέγραψε με έκδηλο θαυμασμό το φυσικό κάλλος της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, δίνοντας έμφαση κυρίως στην μοναδικότητα του δάσους του Κακάβου με τους γιγαντιαίους κορμούς των καστανιών, τα πλατάνια, τις φουντουκιές και τους θάμνους από βελανιδιές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Χατζοπούλου ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ


Ένας νέος χώρος βιβλιοπαρουσιάσεων εγκαινιάζεται την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο της σχετικής δράσης του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης». Πρόκειται για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορμύλιας, η οποία στεγάζεται σε χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Ορμύλιας. 
Η βιβλιοθήκη της Δ.Ε. Ορμύλιας ξεκίνησε τη λειτουργία της με βιβλιοθηκονομικά πρότυπα το 1997 και όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να γίνει μια ενεργή πύλη γνώσης, μόρφωσης, εκπαίδευσης, έρευνας, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. 
Πρώτη εκδήλωση με την παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Χατζοπούλου , ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. 
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Ροδανίκη Ιορδανίδου, φιλόλογος, και ο Βασίλειος Γκαρλής, βιβλιοθηκονόμος. 
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.